בליגה? לי, חד משמעית. אני בכלל לא בטוח שאנדריק לא עדיף לנו בקונסטלציה הנוכחית.
אם אני צריך לבחור בין יכולת טובה יותר אבל פחות מאמץ ליכולת פחות טובה אבל 110% כל משחק - כנראה שאני הולך עם הראשון.
אני רוצה לגעת רק באורליאן טשואמני כי אתה אמרת לא פעם - ורבים מחזיקים בדעתך - שאדוארדו קמאבינגה שחקן פחות אחראי ממנו וכדומה. אתה לא רואה קצת משחק הגנה מרושל מטשואמני? או אפילו זריקת זין? לא משנה הפסד שיצא לו עקום. הוא לא מביע נכונות בכלל לסגור אחורה. הוא אף פעם לא יודע איפה לעמוד ולא עושה גליצ’ים. אני חושב שלא משנה איזו עמדה, למעט היתרון של טשואמני בכדורי גובה ופס קצת יותר נקי: קמאבינגה>>טשואמני
לגבי פדה ואלוורדה במשחקים האחרונים אלו כאבי גב(?) או עייפות אני חושב, שהוא בקושי זז וגם בזה המאמן אשם.
לא הייתי משוכנע בקיץ שצריך לצאת לשוק ולהביא מחליף לטוני קרוס אבל לגבי שאר הסגל הרי שברור שאדר מיליטאו בלם פחות טוב מנאצ’ו ואנחנו חסרים שחקן מאחורה.
עזבו רגע בטח ראיתם ליגת האלופות והתעדכנתם בתוצאות, אתם בטח רואים קצת כדורגל גם של עוד קבוצות ועוד ליגות. אינטר נראו לי אתמול סבבה לגמרי נגד ארסנל, אתלטיקו מדריד אפילו עשו ניצחון חשוב נגד פריז סן ז’רמן. ליברפול החליפה את האגדה יורגן קלופ שעזב, לא הגיע רכש בומבסטי בקיץ והיא רוקדת. הסגל שלנו לא מושלם. ההרכב עם דני קרבחאל וטיבו קורטואה הוא אחלה והסגל טוב. כרגע אנחנו כן מגרדים 11 שחקני הגנה מינוס לוקאס ואסקס שהוא נקודת תורפה אבל כולם בקישור ובהתקפה בריאים ואין פס אחד. אנחנו הקבוצה שנותנת את המינימום יותר מכולן.
מה קרה לגולר?
שיחק לא מעט במחזורים הראשונים בליגה, ונעלם לגמרי מתחילת אוקטובר.
קרלו בפאניקה אז הוא מרכיב את הכוכבים והמוכר והידוע, aka מודריץ’ וכו’
צחקתי בקול כמו חולה נפש וכל הקרון רכבת הסתכל עליי. עדיין תודה לך
מבחינת אחריות אני עדיין חושב כך, אבל קמא מביא הרבה דברים אחרים שטשואמני לא, בעיקר תשוקה. כל מה שציינת לגבי טשואמני אני רואה הרבה, לא קצת.
גם בעיני היום קמא>טשואמני באופן כללי. הדיון הקודם היה יותר ממוקד סביב תפקיד הפיבוט ושם אני לא רוצה לראות אף אחד מהם. לגבי טשואמני בעבר עוד הייתה לי תקווה, קמאבינגה בעיני לא יכול למלא את התפקיד הזה, לכן הצעתי אותו כדאבל פיבוט עם פדה.
חייב לשתף רגע.
לא היה לי מושג על מה מדובר. אז גיגלתי.
גיגלתי ‘מור שקד’. קיבלתי כמה תמונות של שחקני כדורגל - שחקן כדורגל גברים, ו…שחקנית כדורגל נשים.
מיד מתחיל להריץ סרטים בראש - בטח מדובר על שחקן לשעבר שהפך לשחקנית (אולי הפוך? לא, לא סביר), אבל אז מי קנה לה יהלום? לחמן?? ואולי הדמות האלמונית אך מסקרנת, טואף?
נכנס לעמוד הוויקיפדיה של מור שקד השחקנית, עובר על הביוגרפיה המרתקת כמו יוון ביורו 2004 (כמעט בוודאות אני הראשון שקרא אותה מלבד זה שכתב אותה, בעצם הראשון כולל גם אותו), ולא מוצא זכר לזה שמדובר בשחקן כדורגל גברים לשעבר.
אז אני חוזר אחורה. יכול להיות שאני לא זוכר נכון? אולי זה לא היה זקן, אלא סתם צילום לא מחמיא של השחקנית האומללה? ואולי השחקן המזוקן שראיתי קודם זה בעצם בן-זוג שלה?
העלילה מסתבכת.
אני מחליט לשדרג את החיפוש שלי - ‘מור שקד - יהלום’. מיד אני מקבל אינספור תוצאות, אני מחליט ללחוץ על הקישור שיעביר אותי לאתר ערוץ הספורט - גם כי נראה לי שראיתי את המילה ‘לחמן’ מרפרפת שם בתוכן, גם כי אין כמו ערוץ הספורט כדי לספק אפוסים קצרי יריעה על אגדות כמו מור שקד, לחמן, וטואף, וגם - כי זה היה הקישור הראשון בדף.
שם נחשף בפניי אוצר בלום. סיפור עסיסי מאין כמותו ועלילה שנרקמה ביד אומן גידם, בלי התחלה, אמצע או סוף, על פיגורות ענק, גדולות מהחיים אבל שהיו באמת - יניב לוזון, אלירן סיימון ואחרים. אני מפציר במי שעוד לא נחשף לסיפור המופלא - לברוח כל עוד נפשו בו.
אז נירו - רציתי להודות לך על שחשפת בפניי טפח נוסף בעולמו המופלא של הכדורגל הישראלי, וגרמת לי לאבד תאים אפורים שהולכים ונהיים נדירים מיום ליום. אני בהחלט לא אותו אדם שהייתי קודם.
אין נפלא ככדורגל ישראלי, ולחמן הוא אוצר בלום. מי שלא הקשיב לפוד כלשהו בהשתתפותו, הפסיד
אחי, נכנסת למחילת ארנב. אני כבר שבוע חוקר בנושא ולא מפסיק לצחוק.
היום ראיתי את עומרי קנדה מספר עלילות לחמן כשהגיבורים הפעם הם גל יער וטרזגה. מומלץ מאוד.