ויני גם לדעתי היה אחלה כחלוץ.
הטכניקה שלו בשטחים צפופים בעייתית, קמאבינגה עדיף עליו בקטע הזה בעיניי, ומעדיף שפדה יקבל את הכדור כשהוא כבר תוך כדי תנועה, הגנתית אפשר לשחק עם המיקומים.
מצד אחד כן, וברור שתאבד את כל האלמנטים של פדה שבולטים לטובה כשהוא באגף או חצי באגף. מצד שני קמבינגה פחות חכם הגנתית (סומך עליו לכסות הרבה יותר שטח, ובצורה טובה יותר) והתקפית, וגם מוסר פחות טוב לעומק (לא שפדה עד כדי כך טוב בזה). אם קמבינגה ישחק כשמאחוריו 6 הוא יוכל להשתחרר יותר לחילוצים וללחץ גבוה, שבהם הוא מצטיין. תופעת לוואי יכולה להיות שפדה יהיה פנוי יותר לבעיטות מרחוק (כי יהיו יותר שחקנים לפניו).
הבעיה היא שהעונה לא נגלה את התשובה מי פגע יותר בהערכות שלו כי מודריץ’ ימשיך בתפקידו כחור הגנתי במרכז המגרש תחת קרלו.
ללא ספק ההרכב הכי סביר ונכון שאנחנו יכולים להעלות.
אבל אתה מבין את הסיפור? נמאס כבר שיש לנו מאמן שכמו ילד בן שלוש - רק אם הגשת לו את הכול על מגש של כסף ונתת לו את כל התנאים הטובים ביותר להצלחה - רק אז הוא מצליח.
איך יכול להיות שמה שנדרש לעשות לכאורה זה מיני מהפיכה בהרכב, בהרכב שכבר כיום הוא אחד הטובים בעולם?! (אם לא הטוב שבהם)
התשובה היא שזה לא באמת נדרש, אלא יש פתרון פשוט בהרבה.
הדיבורים על הסגל הקצר והלא מאוזן של ריאל, ועוד בהשוואה לסגל ה"רחב" של ברצלונה - קורעים אותי. אני מזמין את כולם להיכנס לדיונים מתחילת השנה, משני צידי הפורום - וגם אם מנטרלים הודעות גרנדיוזיות כמו הכרזה על ריאל כאלופה כבר במחזור ה-35 - אין כאן אחד בכל רחבי הפורום, אוהד ריאל וברצלונה כאחד, שחשב שלבארסה יש סגל רחב/מאוזן/עדיף מזה של ריאל. אחד.
בתחילת העונה הזאת, לבארסה לא היה חלוץ מתפקד, לא היה קיצוני שמאלי (אלא אם פאטי היה חוזר באורח פלא, מה שלא קרה), לא היה לה קשר אחורי, לא היה לה מגן שמאלי ברמה ראויה וגם המגן הימני שיש לה הוא בעצם לא באמת מגן, והיו לה עודף בלמים ועוד ערימות של שחקנים שגם אם חלקם מוכשרים - לא ממש ברור התפקוד שלהם (גאבי, דה-יונג, טורס, ראפיניה ועוד). אם מתעקשים לקרוא לסגל הזה מאוזן, אז הדבר היחידי שהיה מאוזן בו זה שהסגל מחורר באופן מאוזן על כל חלקי המגרש.
ועכשיו פתאום יש לה את החלוץ הפורה באירופה, שני קשרים אחוריים שכל אחד נראה יותר שלם מהשני, יש שיגידו את המגן הימני הטוב בעולם, גם כשיש חיסורים משמעותיים הם כמעט ולא מורגשים, ולאף-אחד לא ממש אכפת שעדיין אין לה באמת קיצוני שמאלי ושגם המגן השמאלי לא מבריק. פתאום הסגל נראה אכן מאוזן להפליא.
איך קרה הפלא הזה? רמז: זה מתחרז עם קליק, ועל הדרך גם מצדיק לחלוטין את מושא התלונות המרכזי שלנו בשנים האחרונות.
זה ההרכב הכי טוב שלנו (בהתחשב בפציעה של קרבאחל)
הייתי מנסה לשים את אנדריק במקום רודריגו, לא כי אני חושב שהוא יותר טוב ממנו (במיוחד לא כרגע) אלא כי הוא היחידי בסגל שיודע לשחק עם הגב לשער ומתאים לשחק כחלוץ
ואם לא אנדריק אז גם בראהים לדעתי עדיף בימין
באידיאל כרגע הייתי רוצה לראות דאבל פיבוט של פדה וקמא, כשג’וד לפניהם. אני לא חושב שיש לנו שחקן מספיק טוב בסגל שיכול לשחק כפיבוט יחיד, מסכים מאוד עם החסרונות שעלו פה בהקשר הזה גם של קמא וגם של פדה.
אם אתה תעשה זאת אחד מבין ויני או אמבפה יהיה חייב לשחק בצד ימין, וזה יהיה מאוד בעייתי מבחינת ניהול האגואים בחדר ההלבשה.
בקשר להשוואה בין קמאבינגה ופדה, החסרונות של פדה אינם ניתנים לשיפור, בקשר לקמא אפשר לשפר או אף להעלים את הליקויים, זה גם ישתפר לבד עם הגיל והניסיון.
קמא רק בן 21 ויש לו עוד הרבה לאן להשתפר, הבעיה שהוא כאן מגיל מאוד צעיר וכל התקופה שלו תחת קרלו שלא קידם אותו במילימטר, קרלו השתמש בצרפתי כפלסטר ולא נתן לו לפתוח בהרכב באותו תפקיד יותר מפעמיים רצוף וברוב המקרים בתפקידים שהם לא שלו.
נכון שרכשנו אותו במחיר מציאה אבל המצב אידיאלי מבחינתו היה להישאר בליל עוד שתי עונות או אפילו שלוש לצבור ניסיון ולהפתח בתפקיד מסויים להפוך למפלצת ואז לצאת לקבוצה גדולה, מצד שני כמובן שאצלנו למד אולי את הדבר הכי חשוב בכדורגל וזה לתפקד תחת לחץ של קבוצה גדולה וזכייה בתארים הכי חשובים.
דאבל פיבוט עם פדה יכול לעבוד מצויין אבל אני רוצה את ג’וד יותר מאחורה משתתף גם בבניית המשחק ולא רק בצד ההתקפי.
ועדיין קמא היה קריטי בליגת אלופות ב22
מבחינתי אם הולכים על אנדריק כחלוץ לדוגמא, אז אמבפה ו-ויני שחקני התקפה חופשיים יותר או לפחות מחליפים צדדים כל הזמן ומגוונים
אבל בוא, עם אנצ’לוטי מה שיקרה זה ששניהם יהיו בשמאל כן? ואם תוסיף את רודריגו אז גם הוא
יש לנו ברזילאי אחר שמעולה כחלוץ והוכיח את זה היטב שנה שעברה… מטריף שקרלו אפילו לא מנסה את זה.
שאלה, איך מתמודדים עם עייפות בסגל כזה? האם אנצ’לוטי יספסל את אחד הכוכבים אם הוא עייף?
כל עוד יש לכוכב דופק אז לא !
פדה מגן ימני, דעתכם? גם ככה רוב הפעולות שלו הגנתיות. גם קמא שיחק את המגן והיה לא רע בכלל.
פפ ,למשל, לא משתמש במגנים טבעיים(חוץ מווקר) ומשתמש בקונספט של קשר-בלם כמו קסאמירו של זידאן.
פראן עדיף על מנדי המוגבל ונמאס מהאמונה העיוורת שנותנים בו. גם מרסלו לא היה מגן טופ בהגנה וחפה עם יכולות התקפיות מעולות.
ההגנה שלנו עלובה גם ככה, לפחות נחזור לדוקטורינת כבוש יותר מהיריב.
אם כבר, פפ כבר תקופה משתמש בבלמים אורגינל בעמדות המגן-אקה, גברדיול. כמובן שגם הם טכניים מהבלמים שלנו, אבל הבוטום ליין זה שלדעתי אין טעם להסתכל על מה פפ עושה- אנצ’לוטי לא יוכל ליישם את זה במילא.
מנדי ופראן גרסיה מספיק סבירים כדי שקמבאינגה לא יצטרך לחלטר כמגן, אבל פדה במילא דה-פקטו מגן ימני אז אני לא רואה בעיה שיירד לשם “רשמית”.
נגיד שאתה צריך לבחור לרוץ בליגה בלבד עד סוף השנה עם אחד מהשחקנים בלבד מולחם להרכב:
- קיליאן אמבפה
- שמנדריק
את מי אתה לוקח?
אמבפה.
זו בעיה גדולה מאוד אם יש מישהו שחושב על זה ברצינות.
אבל אני אסביר בכל זאת: שחקנים הם לא רובוטים, גם אם יש להם דופק.
הנקודה היא שאי אפשר להסתכל על הסיטואציה שלנו ולהשוות ליחידי הסגולה בעולם שיכולים גם לשלוט בכוכבים וגם ליצור שיטה שבה אפשר להתסדר עם פתרונות טקטים יצירתיים. המצב שלנו שונה באופן כללי, ובפרט עכשיו. המצב הנתון הוא שיש לנו סגל לא ממוצא בלירה, ואין גם מאמן שיעזור לתהליך.
השחקנים צריכים לפתח בעצם, עם הזמן, תיאום בסיסי מינימלי שיספיק כדי לנצח את רוב המשחק. תיאום בסיסי מינימלי + כישרון + הרבה אנדנלין יעזרו גם לצלוח משחקים בפרופיל יותר גבוה בהמשך העונה. המאמן פה הוא לא פאקטור ולכן אין מה להשתעשע עם רעיונות של פדה כמגן או קשר אחורי כבלם כשיטה סטייל פפ. מקסימום פלסטרים, שגם הם יפגעו כנראה יותר משיועילו כי אנצ’לוטי לא באמת מבין את הטרייד-אופים.
כמו שכתבתי בהודעה המקורית, לשים שלישיית קישור הכי טובה שיש לנו, שלישייה התקפית מפלצתית, ולא להפריע. לא יהיה כדורגל גדול אבל ברוב המשחקים כנראה ננצח דיי בקלות. המצב כרגע הוא שאנ’צלוטי בנוסף לחוסר הבנה מוחלט של היתרונות של הסגל, עוד מפריע לתיאום הבסיסי לקרות ואז אנחנו מפסידים מכל הכיוונים.
אנצ’לוטי איבד כיוון ומאז רק משתולל במקום לעשות פשוט. רק חסר שיעשה יהלום בשביל מור שקד. מקווה שלפחות יביא גם את טואף לקבוצה.
#לחמן
רק רוצה להבין, יש פה מישהו שיש לו ספק בכלל מה התשובה?