מחזור 4 באלופות: מפסידים 1-3 למילאן

סגל זה כדורגלנים בלבד על הסטטיסטיקה שלהם או כולל ההשפעה של המאמן?

כדורגלנים בלבד

אין הרבה קבוצות עם סגל יותר מבחינת איכות שחקנים, פשוט מאוד כי ריאל מדריד היא בקלאס מאוד חריג של 4-5 קבוצות על בעולם ואין יותר מדי למה להשוות.

מעבר לאיכות הסגל אחת הבעיות שלנו היא איזון, ואין לנו איזון בשיט בין היכולות של השחקנים שלנו. זאת לצד הערכת יתר ותדמית שמתלווה לעובדה שהם שחקני ריאל מדריד.

אתה ממשיך להתעקש על הסגל המוגבל שלנו, אז בוא נדבר על שתי קבוצות מאוד מוגבלות שכרגע מובילות את הליגות שלהן, ברצלונה וליברפול.
אנחנו עם שחקנים טובים יותר משתי הקבוצות האלה בכמעט כל עמדה במגרש ובטח בקישור ובהתקפה, אז למה אנחנו נראים כמו פח אשפה והם לא?
הסיבה מאוד פשוטה, לשתיהן יש מאמן שמבין מה המגבלות של הסגל ויודע להשתמש בחוזקות שלו אלמול הלמלם שיש לנו על הקווים שאפילו לא יודע לבחור בהרכב הנכון.

בוא נדבר על ליברפול, ואני כתבתי זאת כמה וכמה פעמים, אחרי שפאביניו, ווינלדום והנדרסון גמרו את הסוס וקלופ היה חייב להחליף אותם והיה ברור שנאבי קייטה וטיאגו לא מתאימים בגלל פציעות לקלופ הייתה רשימה של 3 שחקנים שהוא רצה, קמאבינגה, צ’ואמני וג’וד, זה היה ידוע לכל אוהד ליברפול.
אחרי שהפסיד את קמאבינגה ונילחם על צ’ואמני מול ריאל קלופ אפילו התקשר באופן אישי לצרפתי וניסה לשכנע אותו, לא הצליח, ועל ג’וד אמר שהוא מוכן לשלם כמה יבקשו עליו גם 120 מיליון אבל לצערו לא יגיע כי ג’וד הודיע לו שהוא רוצה רק ריאל, וכשכל זה לא הצליח הוא ניסה לבדוק בקשר לפדה אבל הדיווחים היו שריאל הודיעה שאין סיכוי שהוא עוזב.
כשלא הצליח להביא את כל הנ’‘ל הוא התחיל להביא השחקנים מרשימה ב’, סובוצלאי, מקאליסטר וקאייסדו שגם אותו לא הצליח ואז רכש את חראפנברך.
כרגע שלישיית הקישור שקלופ רצה עושה בושות מול כל קבוצה בינונית והתחליפים שהוא הביא הפכו לקישור של הקבוצה אולי הכי טובה כרגע בעולם.
פה חושבים כי זה בגלל שצ’ואמני למלמ וקמאבינגה לא מספיק טוב להניע כדור ומוגבל.
מקווה שקלופ יקבל אפשרות לאמן את השלישייה שהוא כל כך רצה להרכיב :wink:

ככה בדיוק נראים נסיונות של מאמן חסר מושג. הוא לא באמת מבין כדורגל או סתם בעל אינטליגנציה והוא יודע שצריך לשנות, אז הוא משנה. רנדומלי. כל פעם משהו אחר, אין באמת מחשבה סדורה שם.

זה מצחיק לכתוב את זה עכשיו, אחרי שניהלתי לאחרונה הרבה ויכוחים על זה שברור שאנצ’לוטי מאמן עדיף מואלוורדה (שזה עדיין נכון לדעתי), אבל אין ספק שאנצ’לוטי לא מאמן טוב.
אחרי כל אחד משני הדאבלים שלו, אני זוכר שהויכוח היה הפוך, ואמרתי שאני חושב שהוא אוברייטד כשכולם הכתירו אותו כמאמן הטוב בתבל.

לאנצ’לוטי יש חלק גדול מאוד בבעיות בריאל, אבל אני חושב שגם אי אפשר להכחיש שיש בעיות בסגל, והסיטואציה קצת מזכירה לי את תקופת הגלקטיקוס.

לדעתי ריאל היא קבוצה לא מאוזנת. היה לכם מגן אחד סביר לפני שהוא נפצע ועכשיו אין. בלי קרוס, הקישור שלכם מאוד אתלטי, אבל לא טכני וצריך בצורה נואשת קשר בונה משחק. חסר לכם קיצוני ימני, וחלוץ אלא אם זורקים את אנדריק למים. יש בריאל את שני הקיצוניים השמאליים הטובים בעולם ועוד אחד בטופ 10, אבל זה לא ממש מועיל. כנראה שעדיף למכור בין 1 ל-2 ולהשתמש בכסף כדי לסגור את החורים. אם ריאל תביא בקיץ את טרנט, רודרי ודייוויס, שלגביהם היו כבר שמועות, קיצוני ימני טופ כמו אוליסה\סאקה ותמכור את אמבפה או ויני, היא תגיע לעונה הבאה קבוצה הרבה הרבה הרבה יותר חזקה- גם אם אנצ’לוטי יישאר.

מבחינת אגואים, אני לא יודע אם דו קיום בין ויני לאמבפה יצליח, במיוחד כשהם רבים על אותה עמדה.

מודה שזה היגיון של בדיעבד. בתחילת העונה הסתכלתי על הסגל של ריאל ושקשקתי. כרגע נראה שיש הרבה חורים.

עוד יומיים ברייטון תארח את סיטי בביתה, סיטי היא אחת הקבוצות הכי מאומנות הלוחצות הכי טוב, אני מבטיח לך מעכשיו שברייטון תצליח להניע את הכדור ולשבור שוב ושוב את הלחץ של סיטי ולצאת להתקפות מסוכנות(בדיוק כפי שעשתה לליברפול), לא בטוח שברייטון תצליח לצאת עם נקודות או אפילו נקודה בגלל פערי האיכות.
תמצא לי בבקשה שחקן אחד מהקישור של ברייטון שהוא יותר טכני ויותר בונה משחק מכל שחקן קישור שמשחק כרגע בריאל.

גם עם קרוס לא הצלחנו להניע כדור מול לחץ של סיטי בכל המשחקים ששיחקנו נגדם בשנים האחרונות תחת אנצ’לוטי.

אין לנו קיצוני ימני כי קרלו רוצה שכל הכדורים ילכו לויני, ואם כל הכדורים הולכים לויני למה לבזבז שחקן בעמדה שלא משתמשים בה ? אפשר במקום לדחוף עוד קשר להרכב.
רודריגו מספיק טוב לשחק קיצוני ימני בכל קבוצה, רק לבקש ממנו להישאר על הקו ובאימונים לעבוד על תרגילים ותבניות תקיפה גם מימין.

אלכסנדר ארנולד מגן שהגנתית פחות טוב מואסקז, ליברפול שמשחקת עם 3 בקישור ולא 4 כדי שיהיה קשר שיעזור למגן למה היא לא חשופה שוב ושוב להתקפות מסוכנות מצד ימין ? ובנוסף סלאח המזדקן מזמן הפסיק להשקיע 100% בעבודה טקטית שחורה והוא כמעט לא יורד למטה לעזור לארנולד.

כתבתי כבר והסברתי גם למה אני מתכוון מוגבל, וזה למספר השחקנים בסגל. סבבה שיש את 5 השחקנים הטובים בעולם, אבל מה זה שווה אם יש 14 שחקנים בסגל?

הסגלים של ברצלונה וליברפול עמוקים יותר.

אבל הבעיה היא שהקבוצה מגיעה למצב הזה. מי אנצ’לוטי זה ידוע, הבעיה עכשיו היא בסיסית יותר ממה המאמן מסוגל לעשות.

זה שהמאמן לא משתמש בשחקני הסגל שלו לא אומר שהסגל לא עמוק.

יש מחסור בעמדת הבלם בלבד.

הגול הזה נראה לכם עניין של טקטיקה או הצבה כזו או אחרת?
אני עקבי בטענתי: המרקם הקבוצתי והיכולת לעבוד במגרש נפגעו מאד. השחקנים הם בני אדם ובמקום תחרות שהיא פייר פליי עיוותו להם את המרקם הקבוצתי וזה משפיע. אנצ’לוטי בהחלט צריך לפתור את הבעיה או לכל הפחות לא להגיע למצב כזה חמור, אבל אין פה עניין שהוא בראש ובראשונה הרכב/טקטיקה. מה הם יכולים כבר ראינו נגד דורטמונד, זו קבוצה עם פיק מאד גבוהה ותחתית מאד נמוכה.

https://x.com/i/status/1854122157862682959

בתחילת העונה הסגל של ברצלונה נראה כמו הדבר הכי לא עמוק בעולם הכדורגל.
אבל אז מה? בא פליק והופך שחקנים כמו קסאדו, איניגו מרטינז, ראפיניה ועוד שחקנים שחלקם היו נראים בדרך לסעודיה ואת חלקם אף אחד לא הכיר לשחקני סגל לגיטימיים והופ, הסגל פתאום רחב.
זה עניין של גישה והחלטה. גם לנו יש שחקנים טובים על הספסל, גם לנו יש צעירים לא רעים אני מניח, צריך לדעת לשתף אותם.

גם בעניין הזה הסברתי למה זו אשמת מי שבנה את הסגל. הביאו את אנצ’לוטי בשביל שיטת משחק מאוד ספציפית שמקדשת את השמות על פני תפקידים. והסגל קצר מאוד, וזה מה שכתבתי גם קודם.

לפליק יש את החופש לשנות ולהרחיב בעצמו את הסגל (ע"י שחקני מילואים, מושאלים שחזרו ושחקני ספסל). לאנצ’לוטי אין את זה, גם כי הוא לא מספיק מוכשר בשביל זה, וגם כי לא הביאו אותו בשביל זה.

היה חשוב למועדון למכור את ניקו פאס ואת רפא מרין (עזבו שהוא לא משחק בנאפולי, זה לא העניין כאן) במקום להרחיב את הסגל.

הדרישות כל כך גבוהות שהעדיפו לא להרחיב את הסגל ולהישאר עם אותם אתלטי על כל יכולים.

בניית הסגל של ברצלונה עדיין ראויה לביקורת. לפחות לאפורטה נתן לפליק את החופש כי לאפורטה ידע מי הוא המאמן שלו.

כמו שכתבתי קודם, בגלל דרישות הסגל בריאל, לאנצ’לוטי יש הרבה פחות כלים לגוון ולשחק עם מה שיש לו.

את זה אתם בעצמכם אמרתם, בדיונים כאן בפורום על למה ברצלונה מקדמת שחקנים צעירים ובריאל לא. הדרישות בשני המועדונים שונות.

לגבי פדה - שחקן מצוין, על הגבול שבין השחקן המשלים למנהיג, אבל כדי להיות ה-דמות בקישור, זו שמשחררת מפלונטרים וזו שהשחקנים מוסרים אליה כשהם נתקעים חסרות לו כנראה כמה תכונות בסיסיות, גם מנטאלית אבל אם נדבר בפשטות אז גם ברמה הטכנית, הוא לפעמים לוקה בתפיסת המרחב של מי שמסביבו, נגיעה ראשונה לא תמיד נקיה, לפעמים בורח לו הרגש במסירה. לא קליני.

טשואמני - האם בסיטואציה היפותטית היה מצליח תחת מאמן עם שיטה סדורה כמו קלופ למשל? יכול מאוד להיות, אפילו סביר להניח. האם הוא לא למלמ? לא בטוח, כרגע הוא מוכיח שבקבוצה עם נסיבות כאלה, בה יש לשני שחקנים פטור מהגנה, אין מאמן, אין מגנים, והקבוצה בגדול מחפשת כיוון, הוא לא מתעלה למעמד. האם שחקן אחר (כמובן שרודרי ישר קופץ לראש) היה עושה את זה טוב יותר? לעניות דעתי כן. משמעותית. יאמר לזכותו של טשואמני שאין הרבה רודרי בעולם ושאר הפיבוטים שאני מכיר היום היו גם הם קורסים כמוהו. בקיצור הוא לא עילוי שבהנתן הכאוס הנוכחי ינווט את משחק הלחץ שלנו או יעשה משהו שקרוב לניהול המשחק. אחלה שחקן לקבוצה רצה, כרגע לא קשור לסיטואציה בכלל.

לגבי קמאבינגה - עדיין מוקדם מדי בשבילי. לחלוטין מזהה פוטנציאל, השתפר גם בהבנת המשחק ובבגרות, אבל הוא באמת עדיין צעיר ורק חזר מפציעה לא מזמן לקבוצה מפורקת, ניתן לו עוד קצת.

ג׳וד - אם זו הפציעה שמגבילה אותו, מבאס אבל יעבור. הוא כן יכול להיות הדמות הזו שתנווט מהקישור, הוא צריך לקבל את העמדה שלו לאורך זמן, ליצור תיאום עם פדה כשותף קבוע ועוד קמאבינגה/טשואמני/גולר (עם עדיפות עצומה לראשון בעיני, לפחות כרגע) כשחקן מתחלף ושלום על ישראל, בלי ניסויים ובלי להמציא את הגלגל. זה הכי טוב שיש לנו להציע ואם לא נצליח עם זה באמת שאפשר לקפל.
ואם זו לא הפציעה והוא באמתֶ יכול להסריח ככה באופן עקבי אז שאלוהים יעזור לנו כי אני לא רואה ישועה מהקישור כל עוד זו הדמות על הקווים ובהגנה יש לנו כמעט כל רגע נתון 2 וחצי שחקנים שלמסור להם את הכדור כמעט שקול ללאבד אותו.

הסגל של ברצלונה בכללי לא קצר כמו שהוא נראה בתחילת העונה (כשחצי קבוצה נפצעה).

יש גם אספקט של יותר מזל משכל- מעטים היו מהמרים שקאסדו למשל או מרטינז יפגשו את האתגר בצורה כל כך טובה.

ראפיניה ולבה זה הרבה המאמן- שפשוט משתמש בהם בצורה מאוד שונה. ראפיניה למשל הוא קיצוני ימני בינוני מינוס, אבל כקשר התקפי/חלוץ שני הוא מצויין, במיוחד במשחק מעבר.

פליק גם זיהה שלבה לא יכול לזוז, ומשתמש בו בצורה חכמה.

לפעמים לזרוק ילדים למים זה לא עובד- למשל דומינגז, שהוא על הפנים.

אני הייתי פותח עם קישור של צ’ומה, קאמבינגה ובלינגהאם- צו’מה פיבוט שמתרכז כמעט רק בהגנה, בלינגהאם על תקן פדרי- בונה התקפות ומניע כדור קדימה (הקשר הכי חכם שלכם) וקאמבינגה מסייע לשניהם.
פדה לדעתי אוברייטד. מחליף ראשון.

אחרי זה, הייתי זורק את אנדריק להרכב במרכז ההתקפה, רודריגו בימין, ויני בשמאל ואמבפה סופר-סאב. האם זה ריאליסטי? לא, אמבפה יעשה טרור.

בהגנה יש באמת בעיה- אין כרגע המון אופציות.

ופה הבעיה הכי גדולה שלנו, בכל קבוצת צמרת שמכבדת את עצמה יש רביעיית הגנה שמניעה גדור מצויין ואפילו רביעיית מחליפים שיכולה להניע כדור תחת לחץ, אצלנו תחת הלחץ הכי קטן כדור מקפץ, עקום ומסוכן חוזר לשוער ואנחנו יכולים להתפלל רק שיצליח להרחיק אותו כמה שיותר רחוק, מה שמתסכל ששניים מההגנה שלנו שכל הטיקט שלהם מלכתחילה היה שהם שחקני הגנה בלתי עבירים כרגע הם חורים מהלכים על שניים.

תגובה יפה עד לפה, זה כבר פוסל אותך על חוסר אובייקטיביות.

קורטואה
גרסיה רודיגר צ’ואמני ואסקז
קמאבינגה
ג’וד פדה
אמבפה ויני רודריגו

חח למה? אני חושב שהוא שחקן על, אבל כרגע ויני נראה יותר טוב. (ואי אפשר להאשים אותי כאחד ממעריציו- אני חשבתי בקיץ ששווה לריאל למכור אותו בהינתן ההגעה של אמבפה ולהשתמש בכסף כדי להביא את האלנד או חלוץ על אחר)

לשים אותו בצד ימין זה הימור- הוא לא ממש שיחק שם.
הייתי מנסה את זה מול כל מיני נמושות ליגה אבל לא זורק אותו בימין ומקווה לטוב.

לשים אותו בצד שמאל האהוב עליו ואת ויני כחלוץ, עונה שעברה ויני כחלוץ ורודריגו בשמאל עבד מצויין, לדעתי ויני כחלוץ היה עוד יותר טוב מויני קיצוני, אבל כנראה זה חלק מניהול האגואים של קרלו שמראה לויני שהוא עדיין הכוכב ומשאיר אותו בצד שמאל שלא יחשוב שהחליפו לו עמדה כי מעדיפים את אמבפה.

אני עדיין חושב שואלוורדה מתאים כ-6 הרבה יותר מקמבינגה, גם כששניהם על המגרש. לא רואה סיכוי גדול שנראה את זה עם אנצ׳לוטי, אבל מי יודע - אלתורים הוא שולף, וגם שעון מקולקל מוריד את די מאריה לקישור פעם בעשור.