העניין מאוד פשוט, במקום לשחק על נקודות החוזק שלנו ולנצל אותן קרלו פשוט הורס ומרסק אותן כדי לנסות לחפות על נקודות חולשה לא קריטיות ופשוט הורס את הקבוצה.
כולם מדברים על אגו ובעיות מבעבעות בהתקפה, להיפך, נראה שדווקא ויני והצב ביחסים טובים מאוד, אם אתם רוצים לראות תסכול מבעבע ואיפה הבעיות האמיתיות שלנו תראו את הפרצוף של ג’וד במשחקים, תראו את התגובה שלו לחילוף אתמול, תקראו מה החברה של פדה כותבת בטוויטר על התפקוד שלו.
קמאבינגה וצ’ומה לא מדברים ושותקים רק כי הם עדיין לא במעמד מספיק חזק.
ואני בכלל לא מדבר על גולר שאנצ’לוטי פשוט מחק אותו.
זידאן לדעתי מחכה לנבחרת צרפת, לא מאמין שנראה אותו באף ג’וב אחר בזמן הקרוב.
אלונסו כנראה סגור לעונה הבאה.
המסקנה משני הדברים האלה היא שאם קרלו יפוטר (והוא כנראה לא יפוטר) יגיע איזשהו פלסטר זמני.
אני לא חושב שראול (כי יש לו הרבה מה להפסיד ממינוי כזה וכי הוא לא יבוא להיות מאמן זמני) אבל אולי כן מישהו מחלקות הנוער, ארבלואה למשל.
כנראה שזה השילוב של שניהם, כי באמת ריאל פתחה בקלאסיקו חזק, בניגוד למשחקים אחרים עד אז שהיא שמרה כוחות למחצית השנייה (וגם כבשה שערים כמעט רק במחצית השנייה). זה לא עבד, כי בין היתר אמרת, לא טובים.
בקדנציה הראשונה של אנצ’לוטי הוא לא זכה באליפות, עם כל הכוכבים, זה הספיק לליגת האלופות ולרצף ניצחונות שכמובן הוביל לשחיקה ועייפות.
העונה הסגל מוגבל מאוד, ואנצ’לוטי צריך לרצות את הכוכבים, אז אין שיטה מלבד יכולת אישית ומינימום חיבור בין כל האינדיבידואלים.
9 שחקנים שהגיעו ל-1000 דקות, 4 שחקנים בין 500 ל-1000 דקות (כולל קרבחאל הפצוע ומודריץ’ המחליף, לוקאס ואסקס ורודריגו). מתחת יש לך את פראן גרסיה, לונין, קמאבינגה (חזר מפציעה), ארדה גולר, בראהים (חזר מפציעה), אנדריק, סבאיוס וחסוס ואייחו.
אז בכמה שחקנים אנצ’לוטי משתמש באמת?
למה הוא לא משתמש ביותר שחקנים? כבר הסברתי מהזווית שלי. אם היתה שיטה, המחליפים היו צריכים ללמוד את תפקידם ולבצע אותו. אבל אין שיטה, כי בקבוצה הנוכחית הכוכבים צריכים לככב וזהו. ואנדריק לא יכול למלא את המקום של אמבפה לצורך העניין, כי הוא לא אמבפה.
אז מה שמקבלים זה את אותם 14 שחקנים בשינויי עמדות. ולא שתגידו שאנצ’לוטי לא מנסה להיות יצירתי. בקרוב נראה גם את בלינגהאם מגן ימני, ולא רק בקישור הימני.
בשורה התחתונה, אין שיטה, אלא אינדיבידואליזם, ומינימום השפעה של המאמן, אם כי ההשפעה המינימלית היא הכי חשובה.
כדי לחבר את השחקנים צריך מאמן שידע לעשות את זה. אבל אם שינית משהו קטן הכל מתפרק, וצריך שוב לחבר הכל. בעונה שעברה זה עבד עם ג’וד, העונה השתבשו הרבה דברים.
זה המצב בריאל מדריד, לפעמים אנצ’לוטי הסתדר ולפעמים לא. אי אפשר להגיד שהוא לא מנסה, אבל אי אפשר לנתק את הביקורת גם ממי שמחליט על המדיניות של הסגל הזה.
אני לא אוהב ביקורות כלליות. אפשר להגיד “המאמן אשם”, אבל זה מורכב יותר מזה, כי יש הרבה גורמים, לא רק האחריות שמוטלת על המאמן.
השינוי שקרה העונה לסגל של ריאל מדריד משמעותי. אפשר גם לחזק את הסגל וגם להגביל אותו בו זמנית. הבאתם את השחקן הכי טוב בעולם, אבל מצד שני הוא נזרק למים לקבוצה וסגל אחר ממה שהוא התרגל.
בדרך כלל הייתי מסכים, אבל לשים את השחקן הכי יצירתי שלך באגף, לשחק 442 שטוח שמבטל כל יתרון שיש לך בסגל ומשאיר אותך בחיסרון מספרי במרכז המגרש ועוד לשים את מודריץ’ הגמור כקשר מרכזי זה כבר יותר מדי נזק שקרלו גורם.
כל עוד זה היה 442 יהלום משעמם מאוד אבל מנצח הביקורת הייתה על זה שלא נהנים מכדורגל, העונה קרלו השתכלל, גם חרא כדורגל וגם שיטה שמפסידה.
זה אפילו חמור יותר מזה, הוא שם אותו באגף של הרגל החזקה! מה הציפייה? שיפרוץ כמו בקהאם עד הקו ויגביה לחלוצים ללא משחק הראש שלנו? לשים את קמבינגה בימין וג׳וד בשמאל באותו מערך היה עדיף (ועדיין מטומטם להחריד).
כמובן שדאבל פיבוט עם מודריץ׳ כמו אתמול זה מעבר לכל הזיה.
בוא ננפץ את אשליית הסגל המפלצתי שלנו בבקשה על מנת שננמיך ציפיות לשיפור העונה.
הגנה-
קורטואה/לונין - השוער הטוב בעולם/השוער המחליף הטוב בעולם.
ואסקז- אוהב אותו מאוד אך הוא מוגבל ומזדקן ומהווה בעיה רצינית כמגן פותח.
מיליטאו- היה בלם בעייתי אך מפלצת אתלטית, האתלטיות נעלמה ונותרה הבעייתיות.
רודיגר- בלם על.
אלאבה/ואייחו- אחד שחקן עבר והשני מעולם לא היה שחקן.
מנדי/גרסיה- הראשון השחקן הכי אנטי כדורגל שראיתי במדים הלבנים והשני מגן מחליף חביב ותו לא.
קישור-
טשואמני- זה לא זה, לא התעוזה לא היכולת ולא היציבות, פלופ.
קמא- קשר על בהרבה היבטים אך מאוד לוקה באחרים.
לוקה- אחלה מחליף ל20 דקות לא מעבר.
ג׳וד- בבירור עדיין פצוע ופשוט הורגים אותו עם ההצבה במגרש, אך עדיין יכול להיות הקשר המפלצתי שאנחנו מכירים.
פדה- קשר על אך מאוד מוגבל באלמנטים שחסרים לנו וזה טכניקה וניהול משחק, בכל מקרה הוא לא הבעיה שלנו בסהכ כדורגלן מעולה .
התקפה-
רודריגו- שחקן כדורגל מעולה, סופרסטאר כבר לא יהיה והעמדה הכי נכונה לו לא רלוונטית אצלנו.
ויני- השחקן הטוב בעולם לדעתי , יש לו את המגרעות שלו אבל הוא שובר שיוון ושחקן מכריע.
אמבפה- איפה להתחיל… עוד לא אכריז רשמית אבל אני צופה פלופ היסטורי ברמות שלא חשבנו שיכול לקרות.
ברהים- אחלה שחקן ומבחינתי צריך להיות בהרכב כרגע, אבל סופרסטאר הוא לא.
אנדריק/גולר- הראשון בוסרי מאוד והשני אין לו באמת עמדה מובהקת קשה לשלב אותו ככה הוא שחקן שתקוע בין עמדות, בכל מקרה קרלו לא סופר אותם.
בגדול איך שאני רואה את הסגל מאוד לא מאוזן והשחקנים לא משלימים אחד את השני בשום צורה.
השלד שלנו שהוא טופ זה רק קורטואה-רודיגר-ג׳וד-פדה-ויני.
הקבוצה חייבת רכש מאוזן ולשנות את סגנון המשחק לגמרי על מנת להיות תחרותית שוב. כמובן שקרלו פשוט הורס עוד יותר כל חלקה טובה אבל עדיין הסגל עם ים מגרעות.
אתה לא סוג של “ממצע” בין היכולות וההישגים של ליברפול לאלו של ריאל ולכן כזה אופטימי? ברור שחלק מהיכולת הקבוצתית החלשה הוא על השחקנים של הסגל הטוב בעולם, איך שלא תהפוך את זה. לצערי בחלקים מהמשחק, כשמילאן ראו שאין צורך להרחיק סתם זה הרגיש לא נוח לאהוד את ריאל ברמה שקיוויתי שאני רואה סבוטאז’ לקארלו.
לגבי “אליפות מובטחת עד מחזור 34”, וגם “עד מחזור 8 נשכח את קרוס”, אתה עדיין שם?
מסכים שכסף סופרים במדרגות. הכל נכון. רק דבר אחד קטן מפריע לי, וזה שמומנטום מביא למומנטום. וכרגע אנחנו באחד רע, ובארסה דורסת את כולם, ולשיטתך אף אחד בספרד עדיין לא קלט שאסור ללחוץ גבוה את בארסה, ותכף הם יתחילו לאבד נקודות. נניח שזה יקרה בעוד כמה מחזורים- זה אומר שהליגה תהיה גמורה בכל מקרה. ואיך שלא יהיה בלי חיזוק הולם בינואר העונה די אבודה כבר היום להערכתי (תמיד הייתי פסימי, השנה לצערי כל הרע מתגשם).
ובמבט לעתיד- לא ראיתי את המשחק של ליברפול אתמול, אבל לברקוזן כנראה התרסקו. לדעתך זה מעלה מחשבה שניה כלשהי על אלונסו?
טעיתי כשלא הערכתי נכון את קרלו, לא חשבתי על אפשרות שעם הסגל שלנו שהוא למשחקים חשובים עולה עם 442 שטוח כשג’וד וקמאבינגה קיצוניים ומודריץ’ כדאבל פיבוט.
והאמת לא האמנתי שברצלונה יכולה לעשות 11 מ 12
אבל בגדול דעתי לא השתנתה, עדיין המועמדת הבכירה לקחת אליפות ואחת המועמדות לקחת צ’מפיונס.
השחקנים אשמים, כי הם יכולים לעלות לכל משחק כפי שעלו לקלאסיקו, למרות ההפסד אם יעלו ככה לכל משחק החיים שלנו יהיו הרבה יותר קלים, רבל ברור לחלוטין שחלק מהשחקנים לא מרוצים מהתפקיד שקרלו נותן להם(ג’וד ופדה) וחלק פשוט קורס תחת האין שיטה(צ’ומה).
נכון, ומומנט יכול להתהפך בשנייה, ברצלונה עדיין לא עברה תקופה שהכל הולך נגדך והכדור לא רוצה להיכנס לשער, לא יודעים איך היא תגיב במצב כזה.
מה שברור לפחות לי אישית זה שאין להם סגל שיכול להמשיך את קצב צבירת הנקודות הנוכחי.
באליפות של צ’אבי מה שהרס את העונה שלנו הייתה ההתעקשות המטומטמת של אנצ’לוטי על קרוס ו מודריץ’ ביחד בהרכב כשהיה ברור לכולם שזה כבר לא עובד, עד אמצבע העונה זרקנו המון נקודות יקרות לפח ולמרות שברצלונה נחלשה בחצי השני לא היינו ממש קרובים להפריע להם.
מקווה שהאיטלקי ילמד מהטעויות שלו וירד מה 442 המטומטם הזה ויבין שמודריץ’ שחקן עבר.
גם אני לא ראיתי את המשחק של ליברפול אתמול, כי היא כבר הבטיחה את השלב הבא, דאגתי יותר לריאל ולכן הפעם ראיתי את המשחק של הלבנים, אבל אלונסו מאמן מצויין ומקווה שיגיע, קשה וכמעט בלתי אפשרי לשחזר מה שעשה עונה שעברה עם קבוצה כמו לברקוזן בליגה הגרמנית כשיש את באיירן.
קלופ, זידאן ואז אלונסו, זה רשימת המועדפים עליי לפי סדר.
רק מזכיר שלפני שבועיים מכבי ת’'א ניצחה את מכבי חיפה ופתחה פער של 6 נקודות וכולם חשבו שזה נגמר, הנה תוך שבועיים חיפה מובילה את הליגה.
ברור, כמו שקרה ב 2015 אחרי נדמה לי 22 נצחונות רצופים התחילה הנפילה של ריאל כמעט ללא תחתית וכל הפור שהיה לה נעלם עם ריבית. במקרה שלנו- קרלו טחן את אותם 12-13 שחקנים עד שנפלו. בארסה לא שוחקת 11 שחקנים, וגם לה יש פציעות וחזרות מפציעות, ובינתיים הכל עובד גם בלי כוכבים כמעט. העניין הוא הבטחון שאתה מקבל לצד הפחד של היריבות נותן לה יתרון עצום כל משחק, ולצערי הרגע של תחילת הנפילה יהיה במצב שריאל כבר לא תאמין שתוכל להפוך את הטבלה, כי כרגע ריאל במצב שהיא חייבת לשנות מומנטום כל כך רע.
לגבי המאמנים, שני הראשונים לא יחתמו לדעתי כל אחד מהנסיבות שלו. גם אני לא מאמין באליפות נוספת של אלונסו עם לברקוזן, כי בשביל זה הוא היה חייב להשתדרג בסגל, אבל כשהסגל נשאר וההפתעה הלכה, וכך גם המומנטום- בשבילי הישג ממשי יהיה להישאר בטופ 3.
לגבי הביצה המקומית שכחת כאן את ההפסד הנוסף של חיפה לביתר, שעדיין לאחריו היא ראשונה. כאן חייבים לומר, ומישהו למיטב זכרוני התעקש על זה באחד הפורומים, שכשיש שינוי כזה גדול בסגל, חייבים לתת לחדשים זמן התאקלמות, שרק אחריו ניתן יהיה לשפוט אותם.
הבעיה הייתה שהשחקן הכי חשוב אז, היחיד שאין לו תחליף בסגל, זה שגרם לכל העסק לעבוד נפצע, מדבר כמובן על מודריץ’, אם מודריץ’ לא נפצע היינו לוקחים אליפות ולא משנה איזה שחקן אחר היה נפצע אז.
אז כדאי להתחיל קודם כל בלחזור לשחק עם 3 קשרים במרכז ולא להפסיד את מרכז המגרש לכל קבוצה בינונית.