לדעתי מי שתפס את הפיקוד על המשחק ופתר לנו את התסבוכת היה אולמו.
ברנאל באמת היה מצוין.
בשביל קשר אחורי, הוא מאוד טכני ובעל מסירה טובה. אריק הרבה יותר גרזן, אם כי מסתבר שיודע לבעוט.
לבנדובסקי שוב כבש למרות שלא עשה כלום.
אראוחו בלי שגיאות, אולי עוד נקבל את הגרסה הטובה יותר שלו בחזרה.
כמו מול אוביידו, פליק שטף אותם בהפסקה, ביצע חילוף ושינה את המשחק לגמרי. זה מאמן!
ערב מושלם עבורינו. ריאל הפלייאוף, תשחק 2 משחקים מיותרים בזמן שאנחנו נחים. אני משוכנע שזה ישפיע גם על הליגה.
- בשורה התחתונה, והכי הכי חשובה כרגע (והאמת? לא רק כרגע) - עלינו לשמינית. עלינו ישירות לשמינית. בשיניים, בציפורניים, אבל עלינו. ההגרלה האירה לנו פנים, ולמרות פישול מול ברוז’ ברצלונה ידעה לנצח בזמן (למרות שמול 2 היריבות בדרג א’ זה לא קרה, אבל יש מצב טוב לשידור חוזר בשמינית) ולהימנע מ-2 משחקים מציקים, מעייפים, מסוכנים, נטולי פדרי, וכאלו שישפיעו על יותר מ"רק" הצ’מפיונס.
- בשורה תחתונה אחרת, ושחשובה מאוד בהמשך - ביכולת הזו, עם ההגנה הזו, מינוס פדרי ופרנקי, אין לנו מה למכור בהמשך. אם ניפול על מונאקו/ניוקאסל יש מצב טוב לרבע גמר. פסז’? לפחות יהיה זמן לנוח בין משחקי הליגה.
- אולמו באמצע, כשאריק (נשמה בטונות, תקרת זכוכית בגרמים) לצידו, ואין מי שינווט את אאא"פ שמתזז לו ללא רועה? לא משהו לספר עליו לחבר’ה. במצב כזה, כשראפיניה מתחפש לראפיניה של צ’אבי, ולבנדובסקי צריך שכולם יעבדו בשבילו - לא פלא שהכל היה על לאמין, ועל היכולת/סיכוי שלו לעבור חצי קבוצה לייצר גול מכלום. מול קופנהגן זה עבד, מול קבוצות קצת יותר חזקות? ספק גדול.
- ברנאל נכנס, ולמרות כמה מהלכי חלודה, הראה שיש סיבה למה הוא נכנס. עוד כמה משחקים כאלו, ואפשר לוותר על הקונספט של אריק בקישור. התחנה הבאה - פרנקי.
- תודה לך, דמבלה. עד שהנאחס יחזור לנשוך אותנו בתחת.
- הלאה לאלצ’ה, אלבסטה, מאיורקה, ג’ירונה ולבאנטה. צריך פה תוצאות טובות, כי הקבוצות שממול, וכי אחרי זה ויאריאל. וכן, למרות שאין פדרי.
יאללה, לשמינית. מקווה שללאפורטה נשאר עודף מנגריירה כדי להשפיע על הגרלת הפלייאוף.
כשברנאל נראה ככה, פרנקי+ברנאל זה נשמע לי הרכב פגז בקישור. (עד שפדרי יחזור כמובן)
הלוואי הלוואי שהוא ימשיך בכושר הזה, יחזור לעצמו ויממש את ההבטחה.
זהו, הילדים במסגרות אפשר לכתוב:
- השמש הבוקר זורחת, מזג האויר נאה. ואני מרגיש שזה הלך הרוח במועדון אחרי השבועיים האחרונים שהיו דיי סוערים. מאבדים את היתרון בפסגה לכדי נקודה, פדרי נפצע, וכל מה שהיינו צריכים זה ניצחון על קבוצה דנית בעונה לא טובה בשביל שנחזור לנשום לרווחה. אחד היעדים לחלק זה של העונה הגשמנו.
- אפשר להודות שזה קורה ביכולת בין פושרת לרעה. מוזר להגיד את זה, אבל גם עם רביעייה אפשר להגיד שמשחק ההתקפה שלנו פושר, והיה מושתת בעיקר על הברקות אינדיבידואליות של לאמין, הקישור בהנהגת אולמו רוב הזמן לא היה טוב, וההגנה? אין מה להגיד על הגנה שמצליחה להתבלבל מול קבוצת אמצע טבלה דנית וקבוצת טופ צ’כית. עלינו וזה טוב למועדון, אבל אין לי אשליות שנעשה משהו מדהים במפעל.
- מעבר למסירה בכול הראשון, הניסוי של אולמו כ 8 היה דיי כישלון, מי הפתיע לטובה? ברנאל. חששתי שנאבד פיזיות במרכז בלי אריק, אבל ברנאל הצליח לדחוף את המשחק קדימה מהקישור, וזה מה שהיה חסר כדי לייצר עוד אופציות שהן לא דרך לאמין.
- נשארו עוד שתי מטרות לרצף המשחקים הקרוב: לשמור על הניצחון בפסגה ולנצח את אלבסטה ברבע גמר הגביע. עוד יש מה לעשות. ממש בר לי לעשות fast forward לאחרים הפגרה ולהתחיל לראות מה אנחנו מצליחים לעשות היישורת האחרונה השנה.
נ.ב
אחרי שראשפורד כבש את החופשית, לקח למוח שלי כמה שניות לעבד מה קורה, גם בגרפיקה לקח להם כמעט דקה לתוך המשחק לשנות את התוצאה כי הם היו עסוקים בלשפשף את העיניים.
הדבר הכי מעניין מהמשחק אתמול היה התנועה ללא כדור של ימאל בשוויון. הוא רק בן 18 ולכן אני מאוד סבלני איתו, טוב לראות שהוא מוסיף את החלק הזה למשחק שלו ומקווה שיהיה לזה המשכיות.
זה די חובה אם בעתיד הוא ירצה להבקיע יותר שערים.
וכמובן, גם מגוון את המשחק שלנו.
מצטער לבאס אבל קראתי שפליק מייעד את ברנאל חזרה להרכב רק ברגע שהוא יהיה בטוח שהוא מסוגל לזה פיזית.
שזה טוב מצד אחד, כי בניגוד למאמנים אחרים - פליק ממשיך להראות שמה שאנחנו רואים מהטלוויזיה הוא גם רואה מכר הדשא. אבל מצד שני, נשמע שהוא עוד לא חושב שברנאל מוכן.
אני מזכיר שגם בשתי העונות הקודמות לאמין הראה שדרוג משמעותי במחצית השנייה של העונה. הלוואי שנראה את זה עונה שלישית רצוף.
למה אתה חושב שהוא עוד לא מוכן פיזית?
זה מה שפליק אמר, לא הדעה של טל.
מתי?
לאחרונה?
כל פעם שהוא נשאל לגביו, כולל המשחק האחרון.
הוא יקבל יותר דקות בזמן הקרוב לדעתי, אבל הפציעה החוזרת של גאבי כנראה הגבירה את החשש מחזרה מהירה ‘‘מדי’’.
מוזר. עבר כבר לא מעט זמן מאז שהוא חזר מהפציעה.
על פניו הייתי מצפה שהוא כבר יהיה בכושר משחק מלא בשלב הזה.
עד למשחק מול קופנהגן, היה ניכר שהוא בכושר לא טוב. קיבל הרבה דקות רק בגביע מול קבוצות נחותות.
אבל היה מצוין מול קופנהגן. אני כמו אריאל חושב שהוא יתחיל לקבל יותר יותר דקות כחלק מהרוטציה. מי שישלם את המחיר יהיה כרגיל קסאדו.
אלא אם כן יהיו עוד פציעות משמעותיות.
אאל’'ט @Aimarito היה זה שהעלה בדיון דומה את הנושא של ‘‘חשיפה’’ לעומת כושר גופני. ששום אימון לא יצליח לדמות את מה שקורה במשחק, ולכן רוצים לחשוף את ברנאל לאט ובטוח.
זה נכון, אין יותר פרובוקטיבי מאשר משחק רשמי, מנגד, כבר הייתי מצפה בשלב הזה ברנאל ישותף קצת. כנראה שיש אלמנטים של כשירות בהם הוא עוד התקשה לעמוד.
מקווה שיקבל יותר דקות, כי זאת החזרה מהיותר שמרניות שראיתי אחרי שחזור צולבת.
את מי רוצים לקבל?
- פריז
- ניקאסל
פסז’ הראתה המון פגיעות בצמד המשחקים מול מונאקו (קבוצה מהמקום השמיני בליגה הצרפתית), מה שאומר שלפחות נכון לשבוע האחרון - השד לא כזה נורא.
ועדיין, בלי לחשוב פעמיים, ובהתחשב בפגיעות הלא קטנה שיש לברצלונה עצמה - ניוקאסל. זה לא אומר שזה יהיה קל, לא אומר שנגיע לרבע הגמר, אבל מבחינת הסיכויים על הנייר? לא רואה איפה הדילמה. להגנה שבקושי מחזיקה מעמד מול ג’ירונה ולבאנטה אין יותר מדי יכולת להתמודד עם המהירות של פסז’ מקדימה.
אני רוצה את מונאקו!
הגרלת שמינית הגמר קבעה -
ברצלונה תפגוש את ניוקאסל.
אם תנצח, ברצלונה תפגוש את המנצחת בין אתלטיקו לטוטנהאם.
הגרלה פחות קשוחה ממה שיכולנו לקבל, אבל במצב העניינים הנוכחי אפילו ניוקאסל תהיה משוכה לא פשוטה.
מה שכן, השחקן הכי טוב שלהם לא אמור להיות כשיר אם הבנתי נכון.