אני רוצה עוד! ה5-0 הארורים האלה וה6-2 יושבים לי עדיין חזק בראש אחרי כל השנים האלה.
אני איתך
דבר אחד - צריך לזכור שזה גמר. אלה לא משחקים שמגיעים לתוצאות האלה כל כך מהר
לא נסלח ולא נשכח עד שלא תהיה מינימום מאניטה. יאללה הגיע הזמן.
אם אנחנו לא מנצלים את האדום הזה לתפור אותם אני אתחרפן.
ועכשיו מספר 4 שלהם מקבל אדום של עצבים… יאללה עוד 2 חתיכות והנקמה מושלמת.
עכשיו חובה לתת את החמישי.
דיאס יתן פה צמד עם המרץ שלו
איזה ליצן זה אבי נמני,אראוחו בועט לויניסיוס בעקב-״זה לא צהוב! חד משמעית!״
עכשיו אין דיון
ויניסיוס ניצח את אראוחו
רביעייה שנייה עליהם תוך פחות משנה.
זה המשחק הכי אומלל של ברצלונה מאז ה 8-2, וייבים די זהים, רק חבל שלא הצלחנו לתת עוד איזה שער שניים שיהיה באמת זהה.
אנצ’לוטי עשה הכל כדי למנוע את המאניטה, חבל.
ברהים פשוט מרענן, היה מגיע לו שער פה.
ברוך שלא עשני קטלוני - לא נהנתי מחצי השעה האחרונה, זה היה עצוב. אפילו רודריגו בקושי חגג
אני מסרב לעוף על המשחק הזה. מעבר לכך שיש פה תחושה של החמצה לזיין את האמאמא שלהם סופסוף, מעצבנת אותי הדרך.
אני אקח את היכולת של מספר שחקנים ואמשיך הלאה. כפי שהפרויקטים של שתי הקבוצות מתקדמים יהיו עוד לא מעט הזדמנויות.
לברצונה הזאת כבר לא נפסיד את האליפות, אתלטי רחוקה בטבלה וגם נחותה יחסית אלינו, ז’ירונה איבדה היום נקודות מול האחרונה בטבלה ותהיה לנו אפשרות לצבור פער נקודות עליהם. האלה מדריד!
יש קודם כל לנצח את המשחקים בהם אתה במובהק טוב יותר, אח’'כ יש להיות טוב יותר באופן עקבי כשהסגל משמעותית טוב יותר, ואז יש להביא את היתרון הזה לידי ביטוי בתוצאה גבוהה.
במשחקים נגד ברצלונה אנחנו עכשיו איפשהו בין שלב 1 ל2. אפשר לנסות לנתח את הסיבות אבל בחיי אחרי הרבה שנים בהם היינו מפסידים גם משחקים טובים שלנו - אני אסתפק בנצחונות כאלו באופן קבוע כל עוד הפער בסגל בין שני הקבוצות הוא כמו היום.
ויני הוא פשוט סוכן כאוס. כל כך הרבה פאשלות, כל כך הרבה ביצועים רעים, אבל מייצר כזה בלאגן על המגרש בסוף יוצא מזה משהו לקבוצה כמו בשער הרביעי.
עוד משהו מהשער הרביעי - יש שיפור אמיתי ביכולת המסירה של פדה, רואים את זה במשחקים האחרונים. גם בקצר וגם בארוך. הוא לא יהיה הטוב בעולם בתחום, אבל הוא לא צריך להיות. שחקן טוטאלי.
יש לנו יתרון איכותי כזה גדול עליהם שגם אם אנצ’לוטי מפשל כהרגלו אנחנו עדיין מביסים אותם בקלות.
בלינגהאם זה פשוט תענוג אחד מתמשך
פדה ממשיך את התקופה המדהימה שלו
אי אפשר להתעלם מכך שהיום שוב פעם תוכנית המשחק הייתה “זרקו את הכדור לויני והוא כבר יסדר משהו”. במחצית הראשונה חיכינו להם בתוך תיבת החמש שלנו כדי למשוך אותם קדימה רק בשביל שהסיטואציה הזאת תקרה. זה הזוי כשאתה משחק עם קבוצה שבכל עמדה עולה על היריבה שלה, ויש לך בהרכב את ג’וד בלינגהאם שהערב אשכרה הציג משחק ענק. ברגע שכל הכדורים הולכים לויני והוא צריך לעשות הכל בעצמו, חלק מהניסיונות שלו ילכו לפח.
אין מה להאשים פה את ויני, הוא שיחק מעולה הערב ועשה המון דברים יפים. לא התעסק בשטויות. וזה למרות שהוא אפילו לא שיחק על הקו ובעמדה שפחות נוחה לו. אני אקח את זה בשתי ידיים, לא ציפיתי שיחזור לכושר כל כך מהר.
התמונה להמחשה בלבד
והיי, אפילו רודריגו עשה דברים יפים והגיע למצבים מאגף ימין, מה רע?
נו באמת
המתפרצות האלה היו הדבר הכי מתוכנן (וצפוי) שיש. זו לא פעם ראשונה שויני ורודריגו מחכים להם על החצי ועושים שערים קלים. ניצחנו אותם ככה עוד לפני שנתיים. המשחק נגמר תוך עשר דקות בשיטה הזו.
לא יודע איך שוב אנחנו נותנים להם רביעייה ושוב יוצאים בתחושת פספוס,אבל מי אנחנו שנתלונן.
היום אולי הרווחנו חזרה שני שחקנים חשובים מאוד שחזרו לא מזמן מפציעות:
ויניסיוס-כבש שלושער מעולה שיחזיר לו המון מהביטחון והחדות שהיו חסרים לו מתחילת העונה.
צ׳ואמני-היה מעולה הגנתית,חטף המון כדורים,חסרה לי עדיין הדחיפה שלו קדימה,הוא איים רק פעם אחת על השער אבל גם זה יגיע בהמשך.
ואלוורדה וקרבחאל ממשיכים לשלוט באגף ימין,משחק מעולה של שניהם.
בלינגהאם אחרי כמה משחקים פושרים חזר לעשות קסמים,איזה בישול גאוני בשער הראשון,ובמחצית השנייה עשה כמה מהלכים עם קלאסה ששמורה רק לזידאן,רק שיחזור לכבוש כבר.
בסהכ משחק מעולה שייתן בוסט מוראלי להמשך,עכשיו צריך לנצל את המעידה של ג׳ירונה ולהמשיך את המומנטום בליגה.
Halla madrid!!!
עריכה: למי ששאל איך יכול להיות שאנצלוטי זכה רק ב 5 אליפויות ב 268 שנה כמאמן:
קלאס באפס מאמץ| קודם כל נתחיל בסיפור קצר כמו שקורה לא אחת – השותפה הריחה שלשום את התכונה כנראה ושאלה אם יש משחק גדול, דיברתי איתה על הקלאסיקו וניסיתי להסביר לה על רגל אחת את משמעות המשחק - והיא אמרה שתשב לראות. הזמנתי גם כמה חבר’ה ואבא הגיע לדירה, ציפיתי לאש-בלאגן ובסוף היה משחק מוזר מאוד. באמת שהיו קלאסיקוס לא רלוונטיים בליגה כמו בסיבוב השני ב-2013 שחגגתי בגדול את הניצחונות שלהם ואתמול בקושי חיוך, זה מוזר - וזה לאו דווקא קשור ל-100 יום מהשבעה באוקטובר והחטופים שעדיין שם - אבל למי צריך לבוא בטענות? אשכרה אני אדיש אחרי משחק כזה?
אני אהיה אוהד ריאל מדריד קלאסי ואחרי שאוריד את הכובע בקצרה לבחורינו על הביצועים אמש – אצעק - למה לא מאניטה?? איך הוחמצה שוב הזדמנות היסטורית, יאללה. תתנו להם חמש חתיכות כבר! רציתי שיהיה משהו להתייחס אליו בפריויו שאכתוב לכם על הקלאסיקו ב-2040. הם כבר מרוסקים ומתים ללכת למקלחת, פיגור 4:1 ובעשרה שחקנים, גם לפניכן כל פעם שרצינו להגיע לרחבה זה קרה, יש שחקנים רעבים כמו ברהים דיאס שבאמת עלה מהספסל וכמעט כבש – למה. אם זו הייתה כל יריבה אחרת הייתי מבין, אבל אנחנו מחכים כבר 30 שנה לחגיגה הזו, ואם זה היה בצד השני ברור לכם שזה היה נגמר אחרת. נכון, יש דרבי חשוב בחמישי אבל זה לא שקרלו הוציא את הכוכבים בדקה ה-65. אפשר היה קצת ללחוץ עוד יותר על הגז. היינו נחמדים מדי, ג’נטלמנים. לא נורא.
מי האמין שיהיה קלאסיקו של שעה לפרוטוקול בלבד, שוב אזכיר את השותפה שהסתכלה מוזר על שחקני ברצלונה. זה מצחיק, היו ימים שהיינו צריכים לשנות משהו בדרך המשחק שלנו כדי לשרוד נגד ברצלונה, בעיקר עם ליאו מסי, כעת זה היה הפוך. ברצלונה ‘התבלבלה’, זנחה חלק מהתוכנית שעבדה לה בקלאסיקוס ופשוט הפקירה את עצמה לדעת. זה נתן לנו לגיטימציה אחרי ה-0:2 המהיר להתבנקר, לעשות את הטעות בשער של רוברט לבנדובסקי ולא ליזום וכן הלאה. אבל אפשר לחשוב שהגולים שלהם בקלאסיקוס היו שירה בתנועה דרך אגב.
בגלל שברצלונה הייתה כל כך חלשה על המגרש וגם שבורה מנטאלית קשה לי להגיד שאפשר לקחת יותר מדי מהמשחק הזה. הקהל, טוב, נו, הצופים – עזבו את הבוז לטוני קרוס ושרו Ole כבר אחרי חצי שעה. אם בעונה שעברה למשל ה-2:5 באנפילד על ליברפול או ה-0:4 בקאמפ נואו העלו את הציפיות שלי – המשחק הזה לא שם.
מילה של התנצלות לוויניסיוס ג’ויור – כשמגיע-מגיע, הטלתי בו ספק והוא ענה על המגרש כמו גדול. כמובן שכאשר יש לו שטחים והוא מתעסק ב-כ-ד-ו-ר-ג-ל – הוא מפלצת. זה לא חדש. ואתמול זה קרה. אתמול כשהוא הטריף את הקהל היה לזה משהו נחמד, וגם עם ה-SSSUUUIII אני זורם. כתבתי לפני המשחק שצריך לשנות משהו, “תנועה שלו ושל רודריגו לעומק תהיה קטלנית”. ויניסיוס זז בדיוק ברגע הנכון, הוא סילון וקשה להגיע אליו ועד עכשיו אני חושב שהוא יחמיץ. עבר את השוער בכל כך הרבה שקט נפשי, כמו רונאלדו-פנומנו וגם גלגל לרשת שם כמו שצריך. נדיר לראות שחק כובש שלושער בקלאסיקו. כתבתי שאפילו כריסטיאנו לא עשה את זה ואוהדים לא הבינו שזו מחמאה לברזילאי ולא חלילה להיפך. האמת שלא פחות מזה אהבתי את “הכנות” שלו אחרי המשחק.
הפעם קרלו אנצ’לוטי פגע בול בהרכב. טוני היה חיוני, עם לונין הקבוצה בטוחה יותר מאחורה, גם אורליאן טשואמני היה בסדר. בשלב יותר מתקדם אני כן חושב שצריך לשחק עם קמאבינגה. שוב קרלו – אשכרה השתווה לזינדין זידאן, זה מדהים, זה מדהים.
היו שלושה פדה ואלוורדה על המגרש בכל מקום, כמו בכל ערב, רק חסר לי קינוח בדמות הבעיטה לשער, במצב שמובילים ביתרון כזה גדול הוא יכול להרשות לעצמו. ואתם תרשו לי להגיד שהוא גם כן “פסימי” כמו שאמרו על כמה בסגל? תמיד האחריות והקבוצתיות לפני הפאן האישי.
תראו איזה יופי זה לצד האירוניה שהכדורגל טבע בכסף, זה לא סוד ויעיד על כך גם הסופרקופה הספרדי – לא? – שנערך “בבירה” ריאד כפי שאמר יורם ארבל והצחיק אותי בדרבי – כשנאצ’ו מניף שם את התואר הראשון שלו כקפטן. עור ברווז לא רק שלו אלא גם שלי. נאצ’ו מסמל את הכדורגל הטהור, ילד שגדל כאן ועשה את הגליץ’ בוולדבבאס בגיל עשר. עכשיו צמד האדומים שלו קצת הולכים למטה ברגעי העונה מבחינתו, איזה יופי. משחק הקרבה נפלא כמו תמיד.
בשנה שעברה זו הייתה תצוגת נפל וריאל לא הצליחה לקום. עכשיו זה ההיפך. בשורות טובות הגיעו אתמול גם מכיוונה של ג’ירונה. לא לעצור לרגע. כל שחקן בסגל מועיל, כולם בטירוף, כולם מאמינים ומשחקים עד לדקה ה-90. אין לנו כוח הרתעה כקבוצה שמפרקת למרות שמי האמין שנכבוש תשעה שערים בסופרקופה ללא חלוץ ונגד שתי קבוצות שאמורות להיות חזקות – אבל היריבות יודעות שבסוף איכשהו ריאל ככל הנראה תנצח וזה חשוב.
אז רודריגו כובש גם גולים מכוערים וזה חשוב, ויניסיוס חוזר לעצמו אני מקווה ולא יביט לאחור, וג’וד בלינגהאם עם כדור אומן, ברמה של זינדין זידאן של פעם, אולי בישול העונה. כל המהלך היה אלגנטי, הוא היה צריך את הקלאסיקו הזה ובעיקר במחצית השנייה. אם בדרבי ציינתי את השלישייה ההתקפית לרעה אז הפעם ההיפך הגמור. זה מה שקורה כשג’וד שהגיע על תקן קשר מרכזי, כבר שכחנו – יורד לאחור. ראיית המשחק שלו מדהימה. הוא לא צריך לשחזר את החצי הראשון הפסיכי מבחינת שערים. רק שינוח כשצריך. נירגע יום-יומיים ואז לדרבי. האללה מדריד.
הפעם זה עבד לנו יופי, באותה מידה הם היו יכולים להמשיך לשבת לנו על השער ולכבוש יותר שערים, ולך תדע איך המשחק היה מתפתח.
ברצלונה קבוצה שלא סובלת שלוחצים אותה, ומנגד אם אתה לא תוקף אותה כשהיא עם הכדור היא יכולה לעשות נזק. אנחנו שיחקנו לידיים שלהם רק שהפערים גדולים מדיי.
אנחנו לא אותה קבוצה של לפני שנתיים, ברצלונה לא אותה קבוצה של לפני שנתיים, אנחנו היום קבוצה הרבה יותר טובה ויש לנו הרבה יותר מה להציע מאשר רק את ויני. חרה לי שג’וד לא עבר את החצי במשך רוב המשחק ושיחק כל כך רחוק מהשער, ושטשואמני שאתמול הראה אינסוף נוכחות היה צריך ללכת אחורה במקום לתקוף אותם כשהם 35 מטרים מהשער שלנו.
הנה ההיטמאפ של ג’וד. יש לו חום במרכז הרחבה, כנראה קרנות וכאלה וגם היו לו 2-3 כניסות פנימה בעיקר במחצית השניה, אבל בסך הכל המשחק שלו התנהל רובו ככולו באיזור האמצע ואפילו אחורה מכך.
לא אוהב את זה בכלל.
הדעה שלי כנראה תהיה בלתי מקובלת, אבל אני דווקא רואה השלכות חיוביות לכך שהנצחון “עצר” בארבע. זה משחק גמר גביע שוקו באמצע עונה, מנותק מהליגה, וככל שיריב מושפל יותר זה נותן לו עודף מוטיבציה להמשך, ועלול לעצור אותך עקב בטחון יתר. וראו מה קרה לבארסה אחרי שני משחקים ברצף של 0:5 אי אז בספטמבר- היו בגג העולם, הקבוצה הכי טובה באיזור, והרי חייבים לייחס חלק מהנפילה שבאה אח"כ לחשיבה הזו (שיא המשחקים ברצף בהם אין נצחון בהפרש יותר מאחד).
כאוהד הייתי שמח לא פחות לנצחון ברמה הסטורית יותר, אבל אני מסתפק ברביעיה.
וחוצמזה, מעניין איך שתי תצוגות כיבוש, מול שתי היריבות הגדולות (ותסלח לי גירונה) ישפיעו על ההמשך. הלוואי שויני כמו אחד שרוצה להמשיך ללמוד לעשות נכון, ג’וד ימשיך את היכולת מהקלאסיקו והקבוצה תמשיך במומנטום, ולא נירק דם ביום חמישי בדרבי אלא נעלה בהרכב מתאים למשימה ולמעמד, ותהיה המשכיות.
במדריד תהיה אופוריה בכל מקרה, במארקה וב-AS לא מפסיקים להלל. אנחנו נהיה קצת יותר שאננים עכשיו לדעתי - על אחת כמה וכמה ויניסיוס שלנו למרות שהוא דיבר יפה אחרי המשחק. הוחמצה כאן הזדמנות היסטורית והם תמיד היו עושים לנו את זה, תשמע, זה משפיע. אני חושב על דור שיפתח כאן דיון לקלאסיקו גם ב-2045 והייתי רוצה לציין את המשחק הזה. המשחק גביע נגד אתלטיקו ביום חמישי והיו לנו את כל התנאים כדי לעשות את זה אחרי כמעט 30 שנה, אני חולק עלייך מאוד. הרי ברהים עלה בטירוף, גם חוסלו רצה לכבוש, קמאבינגה וכן הלאה. מסתפק ולא מסתפק ברביעייה. אם אני “מסופק” זה לא בגלל מה שציינת אלא כי בינינו גם להם היו הזדמנויות.