אני טוען שהוא שואף לזה בדיוק רק שהוא עושה את כמו שצריך, בבנייה מחושבת ומדוייקת שתשאיר אותנו גם במצב כלכלי טוב, גם עם חדר הלבשה בריא וגם (עדיין!) פייבוריטים תמיד לכל התארים.
שוב, זה בסדר לאוהדים לרצות את קיין כי בנזמה עזב, אבל על פלורנטינו יושבת אחריות גדולה יותר והוא מבין אותה.
תראה את ברצלונה, שעובדת בדיוק בשיטה ההפוכה, קונים מכל מה שיש בשוק, בלי שכל, בלי התנהלות כלכלית וזו התוצאה.
אני חושש מהיום בו יהיה לנו נשיא פחות מחושב, שפחות חושב על מועדון בריא שמחזיק את עצמו, יותר חושב מה האוהדים רוצים (בניגוד למה באמת צריך) ואז אנחנו נהייה בבעיה אמיתית.
לטעמי, כל מה שלא ליגה/צ׳מפיונס לא מתקרב למילוי החוב.
בדיוק, למי לעזאזל אכפת גם מ10-0 בכל מפעל שהוא לא הליגה או האלופות?
אני בכלל לא מסכים. זה לא שרק פתחנו טוב והיה חסר גול אחד - הם היו בעשרה שחקנים והיו את כל התנאים כדי לעשות את זה סוף-סוף. לדעתי במקרים כאלה אתה כן יוצר כוח הרתעה מסוים נגד היריבה וזה יושב להם בראש. בליגה לא ממש היו לנו הזדמנויות שלא נדבר על ליגת האלופות, עבר מעל עשור מאז המשחק ההוא. הסופרקופה הוא לא משחק ידידות כמו שקרה בקיץ (ואז דני קרבחאל הגדול אמר את מה שאמר והנבואה בינתיים מתגשמת).
לא הבנתי עם מה אתה לא מסכים… ברור שהייתי שמח לזמבר אותם בכל מסגרת, גם ידידות וגם גביע צ׳יטוס ביולי בדאלאס, טקסס. מספק גם יתרון מורלי כמובן, שיכול לעזור בליגה גם ישירות מולם וגם בקצב צבירת הנקודות. אבל בפני עצמו זה לא מדגדג את הרביעיות, חמישיות וכמובן השישיה בליגה. מניח שרוב הפורום הזה לא זוכר את ה-3-0 שלנו מולם בגביע ב-2019, למשל (אני בעצמי הייתי צריך לגגל כדי להיזכר בעונה). את ה3-0 של רונאלדיניו זוכרים גם כמעט 20 שנה אחרי.
מה זאת אומרת? אנחנו משחקים מולם בליגה כל שנה פעמיים…
זה נכון, אבל בשביל תוצאה הסטורית צריך שיתקיימו תנאים מקדימים מסוימים לרבות כושר נקודתי, וגם כמעט תמיד לשני הצדדים יש על מה להילחם ומה להפסיד כך שמאוד נדיר שדווקא באחד הקלאסיקואים העונתיים הרגילים זה יתחבר
תירוצי אקראיות לא כל כך תופסים כשמאזן ההשפלות הוא איזה 5-1 לאורך 20 שנה (בליגה). זה פשוט אומר שלא היינו טובים מספיק / לא דרסנו כשהיה צריך לדרוס. במילים אחרות - זאת הבעיה עצמה ולא סיבה לבעיה. אגב, כמעט בכל ההשפלות שלנו מולם היה לשני הצדדים על מה להילחם ומה להפסיד.
אם הכוונה היא שמדובר בתסמין לזה שלא היינו קבוצת-על דומיננטית ודורסנית מספיק באף שלב אז אני כמובן מסכים, אפילו כתבתי על זה בפורום יותר מפעם אחת.
@Paco-Pavon, תודה שעדכנת אותי שאנחנו משחקים גם כן בליגה הספרדית עם ברצלונה. וברצינות: אני אף פעם לא זלזלתי בסופרקופה הספרדי, נניח ב-2017/8 כשפיקה אמר שהוא מרגיש לראשונה שהוא נחות מאיתנו - ציטוט שעשה לנו רק רע בדיעבד והטריף אותם. אבל ההיררכיה ברורה לי. אני אשמח לנצח אותם בתוצאה גבוהה בכל מפעל, זה עדיף על כלום. ואם אתה פעם אחת אולי נותן חמישייה על אף שמדובר בשחקנים מקצוענים ומנוסים בחלקם - זה משפיע קצת במשחק הבא.
בליגה היו לנו מעט מאוד הזדמנויות. הובלנו כבר 0:4 במשחק הפאסיו אבל הנרי הבקיע והורדנו רגל מהגז| ב-2004-05 הובלנו כבר 1:4 אבל זה בטח לא היה צודק לאור המשחק שהתפתח על כר הדשא. ב-2012 היינו קבוצה מפלצתית והיסטורית - אבל גם הם. הפערים הכי גדולים לטובתנו לדעתי מאז שאני רואה כדורגל זה ב-2002-03 (אנחנו עם מקאללה וארבעת המופלאים מקדימה והם במקום השישי בקושי) ונניח ב-2021/22 ולבטח עד לחודש ינואר.
סתם תהיה שעברה לי בראש אחרי הגמר.
נגיד והייתה לכם בחירה, אם להוריד את ברצלונה ליגה ולא לפגוש אותה בשנים הקרובות, או שהיא תשאר בליגה. במה הייתם בוחרים? מצד אחד יהיה נחמד לראות אותם נרקבים בליגה השניה, אבל מצד שני אנחנו הולכים לקראת תקופה עם פערים גדולים בינינו לבינם, והתחרות איתם גם חיובית לנו בסך הכל, וגם זה פוטנציאל להמשיך ולתת להם בראש.
בחצי הגמר כשהם שיחקו מול אוסאסונה לאורך כל המשחק שאלתי את עצמי מה אני רוצה. הכתובת הייתה על הקיר, אבל מצד שני כיף לראות אותם מודחים ולא מגיעים לגמר.
שיישארו בליגה הראשונה, אין בכלל שאלה בעיניי.
A hero is only as good as his villain
בעיני אין שאלה- שיישארו. המטרה אינה ליגה כמו גרמניה ואיטליה של העשור וחצי האחרונות שיש קבוצה שעדיפה בפער על האחרות, מפסידה אליפות אחת בעשור ולכן גם מאבדת את הפרופורציות באירופה.
זה למשל חלק ממה שהפיל את בכר בקבוצה שבגלל שליטה של כמה שנים בליגה המקומית רואה את עצמה במעמד של באיירן בגרמניה, וכל ירידה למקום שני היא אסון לאומי.
הספורטיביות והתחרותיות חשובים לא פחות בעיני
אחחח, כל שנה-שנתיים יש דיבור נפילה פוטנציאלית של בארסה, בערך מאז שניימאר עזב. בדרך כלל זה נגמר ברבעייה או שלישייה לרשת שלנו בקלאסיקו העוקב, beware.
וואו כל כך נכון.
מזכיר לי בדיוק את אותה התחושה בקיץ 2017 עם הניצחון הכפול המרשים באותו מפעל (רק לא בסעודיה).
היינו בטוחים שתקופת הדומיננטית שלנו התחילה, בסוף קיבלנו בראש ואיבדנו אליפות.
גם ב-2012 הייתה לי תחושה כזו אחרי שפפ גווארדיולה עזב, הסגל של ברצלונה אמנם נשאר פנומנלי אבל מאמן כזה הולך, אנחנו עם אליפות המאה נקודות והשיאים ולקאדר המבריק שלנו נוסף לוקה מודריץ’ שהיה בדיוק מה שחסר לטעמי…ב-2017 פשוט פתחנו את הליגה איום ונורא וזה הכתם על התקופה של זינדין זידאן על הקווים שלנו, לא הביזיונות בגביע כמו אלקויאנו וכן הלאה. ולגבי השאלה הקצת מוזרה - שיירדו ליגה, הם יחזרו מהר כמו יובנטוס. רק משום שזה אף פעם לא קרה לה…
מה? פפ עזב קבוצה עם סגל שימשיך להאבק על אליפויות לפחות עוד כמה שנים קדימה גם אם אני מאמן אותו
חד משמעית, ולראיה הוא לקח אליפות דה-פקטו בלי מאמן עונה אחרי, וכמעט לקח עוד אחת בעונה שאחרי עם ליצן וניימאר לא בכושר.
בדיוק מה שבאתי לכתוב, יש לנו 10-15 שנה של הגמוניה למחוק, שנתיים שלוש חלשות יותר וזהו? אנחנו כבר מדברים על ירידת ליגה שלהם?
הפעם זה באמת מרגיש שונה משנים אחרות שהיו רק ירידה לצורך עלייה בעיקר בגלל שאין לאו מסי והסגל שלהם באמת בינוני אבל מה נראה לכם שבארסה לא תחזור? לא רחוק היום שתגיע הסופרליג/ 15% קנייה מהמועדון וכו שיכניסו להם כסף גדול ויחזירו אותם להתחרות ברמות הגבוהות, זה לא הסיפור של מילאן או אייאקס מדובר על מותג הספורט הגדול ביותר בעולם ביחד עם ריאל והם לא יעלמו כל כך מהר.
ולכן לגבי התשובה- מה פתאום שירדו ליגה, ריאל בלי בארסה וההפך זה פחות עניין ופחות תחרותיות וליגה שבעצם תהפוך לליגה הצרפתית או הבונדסליגה.
שישארו איתנו תמיד ראש בראש ושאנחנו ננצח אותם.
השאלה מגיעה מכך שלכל מטבע יש שני צדדים. מצד אחד עדיף ליגה תחרותית ושנתן להם בראש, אבל מצד שני גם לא מובטח לנו שכל משחק ילך כמו המשחק האחרון, ויהיה מספק לראות אותם בליגה השניה.
השאלה היא תיאורטית ולא מעשית.
בנוגע לכך שכבר היינו במצב הזה בעבר, אז לדעתי דבר ראשון מעולם לא היינו שם, אף פעם לא הרגשתי פייבוריט מולם עד ממש לאחרונה. בטח לא כשניימאר עזב ואז הייתה להם קבוצה עם מסי סוארז ושאר החברה שהיום השחקנים שיש להם נופלים לעומתם.
הבעיות שיש בברצלונה גדולות ומחמירות משנה לשנה. המינויים וההחלטות הפוליטיות והפופוליסטיות, הבעיות הכלכליות ועד הבעיות בסגל השחקנים. לדעתי הפערים רק גדלים עם הזמן.