מחזור 4: 2-0 על בטיס

לקראת בטיס:

image

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק מחר כשהזוי לומר אבל הליגה מתחילה לברוח לה – ככה זה עם תיקו 1:1 חלש בלאס פלמאס שהיה משחק גרוע בדיוק כמו במחזור הפתיחה, והיריבה הגדולה ברצלונה פתחה פער לפחות זמנית של שבע נקודות וזה איום. זו – עם חמש נקודות מתוך תשע – פתיחת העונה הרביעית הכי גרועה של ריאל במאה ה-21. כעת היא חייבת לעצור את הסחף ולצאת לפגרת הנבחרות בטעם סביר, עם ניצחון ביתי נגד בטיס אך אתם מכירים את הסטטיסטיקה – זה לא יהיה פשוט. ריאל ניצחה רק פעם אחת בשבעת משחקי הבית האחרונים שלה את הקבוצה מאנדלוסיה. אגב, משחק סיום הליגה אשתקד היה נגד אותה בטיס – הפרידה של הסנטיאגו ברנבאו מקרוס – זו בטח עוד הזדמנות להיזכר ולהתגעגע. אבל אין קרוס. מה שכן יש – הרבה בעיות שקשה לדעת מניין להתחיל. “יש לנו מוטיבציה, האוהדים יעזרו לנו מאוד. האם אנחנו מודאגים? היו בעיות במשחקים האחרונים, אנחנו חייבים להשתפר והשחקנים חושבים את אותו הדבר”, מבטיח קרלו ומרגיע.

קרלו כמובן מפגין קור רוח אבל כמו שנכתב במארקה – “ירח הדבש” כבר הסתיים והלחץ גדול. במועדון מנסים ‘לאזן’ ונכתב כי למרות האכזבה מפתיחת 2024-25 – רצף 30 המשחקים ללא הפסד בכל המסגרות אכן מוערך ויש ביטחון מלא בקבוצה. בחזרה למאמן - לא לחוץ מהלו"ז העומס ולא מהביקורות. “זמן ההכנה למשחקים מספיק כי אנחנו רגילים לשחק בלוח זמנים כזה ויודעים לפתור בעיות. ברור שלא שיחקנו ברמה הטובה ביותר שלנו. העונה ארוכה מאוד. ביקורת, שלושה חודשים אחרי זכייה בדאבל? זה נורמלי בריאל מדריד. זה תמיד היה ככה ויהיה ככה – עד חודש מאי”.

המאמן דיבר לא מעט על הבעיות: “עלינו להגן טוב יותר כקבוצה, יש לנו בעיה גדולה בלהחזיר את הכדור (יותר ממה שהמספרים – שתי ספיגות – מספרים) – משחק ההגנה שלנו צריך להיות יותר קולקטיבי ופחות אינדיבידואלי (לראיה השער שספגה ריאל כבר בחלוף חמש דקות – האמצע פרוץ ואף אחד לא עמד במקום שלו)”, אמר, אם כי למרות שההגנה לא ממש עובדת וגם הקישור – שוב אורליאן טשואמני “נחקר”, גם לוקה מודריץ’ שפתח בהרכב במחזור האחרון לא עזר – ואי אפשר להגיד שהדון לא ניסה לצאת מהשטנץ הרגיל ובהחלט לשנות גם עם שילובו של ברהים דיאס ולוקאס ואסקס ב-11 – יש בעיה חמורה גם בהתקפה.

לכל אחד מהכוכבים בחלק הקדמי היה את הכבוד לככב על שער העיתון. במארקה הלכו על ויניסיוס ג’וניור שאמנם כבש – אך זה היה בפנדל, היכולת שלו מדאיגה והוא מציג אינספור איבודי כדור. השני הוא קיליאן אמבפה. נמאס לנו כבר לכתוב על הציפייה לשער הבכורה שלו בליגה. מעולם הוא לא חווה רצף של שלושה מחזורים בפתיחת עונה בלי שער. ב-2021-22 כשהוא לא הצליח להבקיע בשני המשחקים הראשונים בפריז הוא הגיב עם ארבעה בשלושת המחזורים שאחר כך. זה מה שחשבנו שיהיה – שהוא ייפתח כמו ג’וד בלינגהאם, ההפתעה ווסלי סניידר ב-2008, אולי בסתר ליבנו קיווינו שישחזר את המספרים של כריסטיאנו רונאלדו. קרלו נאלץ להגן על אמבפה שב-17 איומים לא כבש ולעתים היה מסורבל ואף מרושל. “זו הדאגה האחרונה שלנו, הוא משחק טוב ומסוכן. ברור שאנחנו יכולים להיות טובים יותר בהתקפה – מהירים, אבל כבשנו בכל משחק ונשתפר במשחקים הבאים. הוא יסתגל עם כולם בקרוב”. קרלו הוסיף שהשחקנים יכולים להחליף עמדות אבל בגדול ויניסיוס זה שישחק בשמאל באופן קבוע. והציפייה ממנו במשחק בית גבוהה, קודם כל גישה. הוא דיבר גם על עניין הפנדלים – “השחקנים מחליטים” כי קורים דברים במהלך המשחק ונשאלת בעצם השאלה אז למה אמבפה לא בעט נגד לאס פלמאס כדי לשבור את הקרח?

נושא נוסף שהטריד את מנוחתנו השבוע היה האפשרות שדני סבאיוס יעזוב לבטיס אך זה לא קרה. “סבאיוס כאן, הוא שחקן חשוב מאוד. הוא כנראה לא קיבל את הדקות שרצה, היה צריך או שמגיעות לו, אבל אנחנו שמחים שהוא נשאר. הוא מקצוען גדול וטוב לנו שהוא נשאר איתנו. כמובן שיהיה שימושי”, הבטיח. סבאיוס הוא למעשה היחיד שלא קיבל צ’אנס לפתוח מבין הקשרים שיודעים להזיז את הכדור. נותר לראות גם האם ארדה גולר יחזור ל-11 במקום לוקה שכן היה מעורב ביצירת הפנדל נגד לאס פלמאס ובכלל יצר מצבי הבקעה טובים. רודריגו יחליף את ברהים ודני קרבחאל ישחק במקומו של לוקאס ואסקס. בכל מקרה, הבעיה היא לא בהרכב אלא בגישה, בא לכם לשחק? ועוד: אין חדש לגבי הפצועים, חסוס ואייחו לא כשיר, אתם מופתעים? ג’אקובו ראמון הצעיר בסגל, מבין הקשרים המוכשרים לא נשאר אף אחד שיעטר את הסגל.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי (פראן גארסיה)| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, לוקה מודריץ’| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה.

מה המצב בטיס?

בטיס של מנואל פלגריני גם שיחקה ביום חמישי (אם כי לא בהרכב ראשון), לה-ליגה עזרה לה עם דחיית המחזור השלישי נגד חטאפה. הבטיקוס הבטיחו את מקומם בשלב הבתים של הקונפרנס-ליג עם ניצחון כפול של 0:5 על קרייבאס האוקראינית. בגומלין לעיני 41,445 בבניטו ויאמרין השיגה בטיס 0:3 עם שער של אייטור רוביאל ולאחר מכן צמד של עבדה אזלזולי שגם בישל, אך כמובן שאותו משחק – עם כל הכבוד לחמש הדקות הקסומות לפני סיום המחצית הראשונה - לא יכול להסתיר את הבעיה של בטיס בחלק הקדמי. “בטיס שמה בצד את המהומות לגבי התנהלותה בשוק, ופתרה מהר את הבעיות כדי להגיע לקונפרנס. עבדה ‘אינו מבין נהלים’ ולקח את בטיס לשלב בתים אירופה, גם אם זו לא הליגה האירופית. החלום להגיע רחוק במפעל הזה הוא אמיתי”, נכתב במארקה בסיקור המשחק. כעת האנדלוסים רוצים ניצחון ליגה ראשון. את הליגה פתחה בטיס עם 1:1 נגד ג’ירונה – סביר בהחלט, אך אכזבה עם תיקו מאופס נגד אלאבס במשחק שהזכיר לא מעט משחקים מעונת 2023-24.

בשורות האנדלוסים מתרכזים יותר במה שקורה מחוץ למגרש, בואו נגיד שהיא לא משופעת במזומנים והקבוצה עברה מהפכה של ממש. החיזורים אחרי דני סבאיוס לא נשאו פרי. נביל פקיר נפרד ביום שישי אחרי חמש עונות נהדרות במועדון (רשם שלוש הופעות העונה). המחליף שלו הוא ג’ובאני לו צ’לסו שהצטרף ברגע האחרון וישנה תקווה גדולה מאוד ששחקנה של טוטנהאם יציג את אותה היכולת כמו עונת השיא בבטיס. איוסה פרס עזב גם כן, וכמוהו וויליאן ז’וזה מלך שערי הקבוצה אשתקד עם 14 שערים. מעבר לכך אפשר לציין את איסקו שהצטיין, חשבנו שיהיה בסגל ליורו אך נפצע. על אף כותרות אופטימיות מוקדם יותר הקיץ – הקוסם עדיין לא בריא וייעדר מהמשחק. עוד שחקני מפתח שעזבו הם הבלם צ’אדי ריאד שהנכיס לקופת המועדון. 15 מיליון יורו עם המעבר לקריסטל פאלאס, אבנר נמכר לליון במחצית מן הסכום, חרמן פסלה שבריברט פלייט. גידו רודריגס שב לווסטהאם.

בקיצור, על פלגריני שמתחיל את העונה החמישית שלו במועדון – פרק הזמן בו עמד על הקווים בוויאריאל איי שם באמצע העשור הראשון של שנות ה-2000 – מוטלת המשימה להמציא את הקבוצה מחדש. הוא לא מחפש תירוצים. “לא אכנס לסיבות לעזיבת פקיר, הוא היה שחקן מצוין. זה קורה ששחקנים עוזבים אבל מגיעים אחרים וגם שחקנים קיימים לוקחים צעד קדימה. נכון שעזבו שחקנים רבים, להערכתי 12-14, כמעט כל הקפטנים, אבל אנחנו בונים משהו חדש ואנחנו נרגשים. לא דיברתי עם לו צ’לסו אבל הוא מאוד נמגוון כמו סרחיו קנאלס בזמנו, יכול לשחק בכל עמדה”. המאמן הבהיר כי הקבוצה מגיעה במצב טוב. “אנחנו שמחים על ההעפלה לשלב הבתים בקונפרנס. עכשיו אחרי הפגרה נוכל להתמקד חודש שלם רק בליגה”. נקודה לרעתה של בטיס היא שאשתקד ניצחה רק חמישה משחקי חוץ וזו בעיה גדולה ובכלל “נגררה” ללא מעט תוצאות תיקו. במבט על משחקיה נגד הגדולות היא יכולה להתפאר בשתי תוצאות תיקו נגד ריאל, כנ"ל תיקו אחד נגד ג’ירונה וכן נגד אתלטיקו מדריד. הניצחון היחיד שלה על יריבה גדולה היה 2:4 ביתי על אתלטיק בילבאו. את זה המאמן ירצה לתקן.

“כידוע, ריאל יריבה קשה מאוד, בטח בביתה, אבל היא קבוצה שמניעה אותך למוטיבציית שיא. היו להם תוצאות תיקו כי הכדורגל בלתי צפוי, לכן הוא הספורט האהוב. נצטרך לעשות משחק גדול כדי לנצח”, אמר ושיבח שוב את הסגל שיש לו. הוא נשאל האם כדי לקבל את ריאל בשלב הזה של העונה וענה: “גם אנחנו במצב לא אופטימי מבחינת אימונים. זו עדיין ריאל מדריד, לעיני הקהל שלה. אבל עלינו להחזיק בכדור ולא לבגוד בפילוסופיה שלו”. המאמן מכיר את המאזן הטוב של בטיס במדריד ואמר: “משחקי העבר לא רלוונטים. אלו שחקנים שונים, עונות שונות. זה לא ייתן לנו דבר”. למען האמת, ריאל היא היריבה אותה ניצח פלגריני הכי מעט - שלוש פעמים ב-27 משחקים (אם כי נגד ברצלונה אימן יותר משחקים). בכל מקרה, הוא לא ניצח את ריאל מעולם בברנבאו והניצחון האחרון בכלל היה כמאמן מלאגה ב-2012-13 ההיסטורית

פלגריני הבהיר כי “יש מי שיבקיע שערים” וקיווה שעבדה שקיבל הזדמנות להוכיח את עצמו – ‘ישמור על סדירות ויכולת טובה לפרק זמן ארוך. חשוב שהשחקנים יעמדו בפוטנציאל שלהם’. ואי אפשר בלי ויטור רוקה, החלוץ המושאל מברצלונה שכבש אשתקד שני שערים כי התקשה להשתלב – משום שלא האמינו בו. “הוא התאמן כמה פעמים ובסגל, לאט לאט יתאקלם. אני משוכנע שהוא יצליח בקבוצה”, הבהיר. לפי המארקה אפילו נכתב שרוקה יפתח אך זה נראה הרפתקני מדי. שחקנים שיחזרו להרכב הם וויליאם קרבאליו שלא היה צורך בו אחרי יתרון גדול מהמשחק הראשון באירופה, מארק רוקה והמגן הימני סבאלי. גם פאבלו פורנאלס שעלה מהספסל – יפתח.

בטיס – הרכב משוער: רוי סילבה| יוסוף סבאלי, מארק בארטרה, דייגו יורנטה, רומיין פראוד| וויליאם קרבאליו, מארק רוקה, פאבלו פורנאלס| אייטור רוביאל, עבדה ו-ויטור רוקה

היסטוריה ומפגשי עבר:

בשנים האחרונות זו נהייתה כאמור משימה ממש מסובכת לנצח את בטיס בברנבאו. נכון שהיו שני משחקי “ראווה” – פרידה ממרסלו ומטוני קרוס בהתאם ב-2022 וב-2024 ואף אחד לא יתאמץ לפני גמרי ליגת האלופות, אבל גם “בקיזוז” – עדיין המצב בקאנטים. ניצחון אחד בלבד מול שני הפסדים בשבעה משחקים. בחמישה משחקים רצופים ריאל גם לא הבקיעה. ניצחון 1:2 במחזור הרביעי ב- 2022-23 גאל אותנו חלקית מייסורינו. ויניסיוס כבש שער יפה בהקפצה, קנאלס השווה ובדקה ה-65 רודריגו ניצל בישול של פדה כדי להכריע. הקרייסיס התחיל בעונת 2017-18 כשבמחזור החמישי ריאל נתקעה, לא הצליחה לכבוש לראשונה מזה 73 משחקים – השיא ההיסטורי עם זידאן נהרס, ובדקה ה-94 טוני סנארביה נגח לרשת – אכזרי. בעונת האליפות 2019-20 סתם היה 0:0 מאכזב עם יכולת חלשה בהתקפה וכעבור עונה, תיקו מאופס במחזור ה-32 ב-2020-21 תקע לנו מקל רציני בגלגלים בדרך לאליפות. בטיס ניצחה גם ב-2018-19 וחיברה שני ניצחונות ברצף, במשחק הפרידה של המועדון מקיילור נאבאס בדיעבד וכן פרידה מעונה מסויטת כשגם חזרת זידאן לא עזרה בכלל.

העשור הזה פלוס-מינוס קלקל במעט, ועדיין. הבכורה של קרלו אנצ’לוטי כמאמן ריאל הייתה נגד בטיס בבית במחזור הפתיחה בעונת הדסימה ואיסקו כבש בנגיחה (1:2). המאזן ב-58 משחקי הבית עומד על 40 ניצחונות לריאל (69%), 11 תוצאות תיקו (19%) ושבעה ניצחונות ליריבה - 12%, עם יחס שערים 43:143 לטובת ריאל כמובן. בעונת 2015-16, דווקא אותה נרצב לשכוח בכל הקשור לליגה, זה נגמר בהצגה של 0:5 במחזור השני עם צמד של חאמס רודריגס, אחד במספרת, וגם גארת’ בייל עבד יפה. בעונת 2008-09 זה נגמר ב-1:6 בערב בו גם ברצלונה איבדה נקודות. ראוליטו כבש פעמיים, שער אחד בצ’יפ כמעט כמו פעם. כן, היו ימים שריאל רשמה שבעה ניצחונות על בטיס, כולל 1:2 מאוחר תוצרת סרחיו ראמוס בעונת הדאבל 2016-17, והייתה גם הצגה עם 1:4 בעונת האליפות 2011-12 עם שלושער של היגואין. היה גם 1:4 גלאקטי ב-2002-03 עם שערים של ראול, פיגו, רונאלדו וזידאן. כעבור שנה, עדיין גלאקטיקוס וקצת פחות גלאקטי - 1:2 במחזור הפתיחה, דיוויד בקהאם כבש בבכורה בליגה ורונאלדו הכריע. במשחק הראשון בין הקבוצות במדריד ריאל ניצחה 1:4 בדצמבר 1932, ואז בטיס ניצחה פעמיים אשכרה. ריאל רשמה מאניטה ב-1935-36 (1:5), 1:7 אימתני במחזור הפתיחה של 1959-60, 1:6 בעונת 1964-65 ובשנות ה-80 היה כיף מאוד כשריאל ניצחה עשרה משחקים רצופים. עוד ניצחון גדול ששווה לשים אליו לב, שישייה תוצרת הקינטה דל בויטרה ב-1987-88. רביעייה כבר במחצית. מיצ’ל עם צמד, הוגו סאנצ’ס גם כן בין המבקיעים. בסה"כ 116 משחקי הליגה: 26:63 לריאל בניצחונות.

צריך להתרכז בעצמינו אבל כן ויאדוליד שנראו נגדנו כמו יובנטוס, אריות - קיבלו שבע חתיכות נגד ברצלונה עכשיו. הלחץ לקראת בטיס מחר יהיה עצום וגם השעה המאוחרת בלילה מחורבנת. אם יש שחקן שרועדות לו הרגליים מציע שיגיד לקרלו אנצ’לוטי ולא ישחק, שיחרטטו בתקשורת שהוא סובל מכאבי בטן או משהו. גם הסטטיסטיקה שלנו נגד בטיס במקדש לא ממש מוסיפה.

בואו נעשה שאלת תם ואני יודע שחלק יגידו שאני כפוי טובה וייצאו עליי - אם היינו מחליפים בין צמד המאמנים, קרלו בבארסה ופליק אצלנו - כמה היה משתנה? שאלה טובה. מדברים שאני קורא בתקשורת וכדומה או התירוצים במסיבות העיתונאים אפשר לחשוב שהגענו עם הגב אל הקיר לעונה הזו. אנחנו מציגים 10% מהפוטנציאל שלנו, לעזאזל.

הפיתרון הברור למנוע את הלחץ הזה - לפתוח בלחץ משלנו. לשם שינוי להיות עם אחריות בהגנה בדקות הראשונות, שכל אחד יידע את המקום שלו, ששני העצלנים למעלה לפחות בהתחלה יפעילו לחץ וכדומה. את הכלים יש - טוני קרוס לא היה לוחץ. עם פדה ואלוורדה אפשר ללחוץ, עם אדוארדו קמאבינגה, ואגב אני הייתי מעלה דווקא מחר את דני סבאיוס - משוכנע שהוא בטירוף, מזיז את הכדור לא רע. כשאנחנו עם הכדור שיהיה האחורי וימנע מפדה ואלוורדה לשחק כל כך רחוק מהשער, וכשהכדור אצל היריבה שפדה יהיה האחורי. אני לפחות חיפשתי בנרות ומצאתי קצת נקודות אור באורליאן טשואמני במשחק האחרון ומקווה שהמגמה תימשך.

בטיס לא תיסתגר, היא לא יודעת, היא מאמינה בלהזיז את הכדור בשקט ובחוכמה, אולי זה יקל עלינו. היא מאוד-מאוד-מאוד חסרה לקראת מחר אבל תרשמו גול של ויטור רוקה. הלוואי ואיסקו למען האמת היה כשיר.

ויניסיוס צריך שיחת ניעור, אין דרך אחרת. בדרך כלל זה טוב שהוא לא “קופא” כמו רודריגו וממשיך לנסות אבל הוא חושב שאנחנו בפוטבול-סטריט עם השכונה. בלי בין הרגליים. תכדרר בקו בעמדות נוחות וכשלא - שחרר כדור. אמבפה צריך גול, אין מה לעשות, אבל אני מצפה ממנו שעם כל הלחץ שיש עליו - שלא יהיה רשלן מול השער. מספר הבעיטות שלו שנבלמו עד עתה, הדרד’לה וכדומה - זה מאכזב. אפילו הנגיעה הראשונה לא מספיק טובה וזכורים לי מצבים של אחד על אחד עם הבלם או שקיבל כדור סמוך לרחבה וכאוהד אתה כבר קם מהכורסא ולא קרה כלום. אגב בתור אחד שמצא את מספר המסירות שהם סיפקו אחד לשני - שיוכיחו לנו שאין שם משהו מאחורי הגב שאנחנו לא יודעים. הלוואי שהוא “שומע” אותי - אדן הזאר היה טוב ממנו במשחקים הראשונים…גם עם הכרס.

בואו נחשוב איך קו ימין “מקבל חיים” בחזרה. פדה ואלוורדה לעתים לשם, טשואמני מוכן לכפות עליו בהגנה ורודריגו לאמצע כמספר 10. לא אכפת לי גם אם ברהים ישחק שוב, כולם היו חלשים נגד לאס פלמאס וברור שהוא השחקן שהכי קל “להוריד”. תארו לכם ויניסיוס על הספסל מחר? סתם חלום בהקיץ. אתם יודעים איזה מסר זה מעביר לשחקנים אחרים גם? שאף אחד לא חסין. אין לי בעיה כשלא הולך - יש לי בעיה עם זלזול בפתיחת העונה.

משחק בית ראשון מזה זמן רב שאני לא מדבר על חווית צפייה אלא בסה"כ שלוש נקודות בשעת לילה מאוחרת, נדמה לי ש"אפילו" בקלאסיקו בעונה שעברה דרשתי לא “סתם לנצח” אלא להפגין עליונות.

סבאיוס בהרכב.

דני סבאיוס לא יפתור את כל הבעיות של ריאל מדריד שנראית מנותקת. ונכון שהוא פה ושם משחק קצת “מסובך”, לעתים רדום, נדמה לי אשתקד בלאס פלמאס קיבל צ’אנס וזרק אותו לפח. אולי הוא יאכזב גם היום.
אבל חד משמעית מגיעה לו ההזדמנות הזאת. כולם קיבלו אותה חוץ ממנו. הוא כן אוכל אותה על התחרות האכזרית הזו בריאל מדריד באמצע ויש לו קצת מכל דבר. הוא כן תמיד זמין לכדור, מנהל משחק לא רע, יודע למסור גם מתוחכם וגם לתת עבודה בהגנה - לא פראייר. יהיה מסקרן לראות אותו. אירוני שדווקא נגד האקסית האהובה בטיס עמה הוא מפלרטט כל קיץ והפעם זה היה נראה קרוב באמת - הוא יערוך את ההופעה ה-150 במועדון. בהצלחה.

מבין ומקבל גם דעות בנוסח קרלו אנצ’לוטי אבוד לחלוטין וכבר לא יודע מה לעשות. נכון. חבל אגב שלא במקום טשואמני

חייב לומר שאין לי שום חשק למשחק היום או לכדורגל בכלל בעקבות מה שקרה. אני עצוב

מה יהיה עם השעות האלה?

כמה מיואש בנאדם צריך להיות כדי לקוות שסבאיוס יהיה זה שיסדר לו את המשחק?
כמה מייאש זה לחשוב שיותר גרוע ממה שהיה במשחקים הקודמים כבר לא יכול להיות וההרכב הזה יכול להיראות יותר טוב?
כמה עצוב זה שגם אם תהיה עשירייה הערב זה לא יספיק להעלות לנו חיוך ביום כזה?

אגב, זכור לי במעומעם שבתחילת הפרויקט השני (לא זוכר אם זו העונה הראשונה או השניה) פתחנו את העונה בגמגום. במשחק שלפני פגרת הנבחרות דברים התחברו ושמנו שישיה לאיזו סרגוסה או לה קורוניה. הערב זה המשחק של לפני פגרת הנבחרות. נקווה שזה יקרה גם הערב.

כשכואב הלב , מה זה כאב עיניים?
עם שלישיית נגרים באמצע והממוסמרים הברזילאים
מצידי שנפסיד , חייבים שינוי אמיתי, ולזרוק עונה עם סגל כזה זה פשע.

אני באמת לא מצליח להבין איך אישרו לבטיס לעלות עם מדים כאלה. קשה להבדיל.
בקשר להרכב, אנצ’לוטי כנראה מעדיף לנסות לחצוב נקודות עד שהדברים ייתחברו. קשה לי להאמין שסבאיוס יהיה משהו ממושך.

כל הקבוצות בספרד התחזקו אבי נמני? גם ג’ירונה? גם אתלטיק בילבאו? גם ריאל סוסיאדד שאיבדה כמה וכמה שחקני מפתח? מה החיזוק של סביליה שישנה את העונה שלה? כמה שטויות אפשר לפלוט. הוא גם באמת חושב שדני סבאיוס זה ששם ברקס לבטיס ולא שמדובר בעניין כלכלי בין המועדונים. להיפך סבאיוס עשה הרבה כדי לחזור לשם. טוב עדיף להתרגז על פרשן כושל בעוד יום במשרד מאשר עוד יום חלש של ריאל מדריד כרגע או איבוד כדור לא מחויב של ויניסיוס ג’וניור.

לא עלינו למגרש בטירוף ועם תשוקה אלא עם פחד מבטיס וגם הלחץ אחרי הפער הגדול שיש מברצלונה. חוששים. חוששים לבעוט לשער גם כשהיריבה מחלקת מתנות.
לדעתי לוקאס ואסקס במקום דני קרבחאל שוב במחצית אין ברירה, יותר מהיר כדי להתמודד עם עבדה וגם התקפית, קרבחאל בקושי עולה.

גם אם סבאיוס סתמי, הוא לא שחקן מוביל. דני קרבחאל היה יכול לבשל מצב לגול ובגליץ’ מוזר הוציא כדור רוחב רע. ויניסיוס טוב? כשטשואמני כבר חטף כדור הוא מיהר לצאת קדימה? אמבפה בעט והבלם לא בלם את זה? הנה עוד דרד’לה שלו. פדה ואלוורדה היחיד שמשחק כדורגל וגם כן בעיקר החזרה המעולה בהגנה בכנף ימין ופחות התקפה. את סבאיוס גם הכי קל להחליף כבר במחצית קלי-קלות אין לו מעמד.

ריאל מדריד העונה במחצית הראשונה:

-תיקו 0:0 נגד אטאלנטה בסופר קאפ האירופי
-תיקו 0:0 נגד ויאדוליד במחזור השני בליגה
-פיגור 1:0 נגד לאס פלמאס במחזור השלישי
-תיקו 0:0 נגד בטיס במחזור הרביעי

לא כבשנו בארבע מחמש המחציות הראשונות העונה. יוצא הדופן - משחק החוץ במאיורקה בפתיחת הליגה אז הובלנו עם שער של רודריגו ונגמר 1:1

ויניסיוס לא איתנו.
חייב לראות קצת ספסל ולתת הזדמנות לשחקנים שיזיעו טיפה יותר על המגרש (אנדריק!)

לא יודע מה עוזר לנו סבאיוס על המגרש.
אמבפה בשוק שהוא לא בליגת דייגים עדיין.
אין לנו מי שינהל משחק וכל מסירה בין קרבחאל למיליטאו זה חצי גול

זה מאוד פשוט, כשלאנצ’לוטי אין שחקנים שהם מאמנים על המגרש הבלוף שלו מתגלה.

יש מצב מריאנו חטף את אמבפה ומתחזה לו עד כה? מסורבל ואיטי בכל פעולה, הרגליים מתבלבלות לו, יציאה מהמקום של אשכרה צב… אין לי ספק שעוד ישתפר אבל בינתיים משחק עם משקולות על הרגליים.

ארדה גולר (ואולי גם ואלורדה) הוא השחקן היחיד שמפתיע ולא משחק בצורה שבלונית וצפויה מתחילת העונה. חייב לשחק הרבה הרבה יותר.

שימו לב איך שבכל פעם אנחנו טסים קדימה ונכנסים למלכודות. שום יכולת של הנעת כדור, שום הבנה לאיפה הכדור צריך להישלח. הם באמת מנסים אבל אין לנו את היכולת ליצור שום שטף במשחק. קרוס כל כך חסר זה פשוט עצוב

למה כשהכדור אצלנו ואנחנו תוקפים שחקני הקישור והמגנים עושים הגנה?

אנחנו משחקים עם משקולות על הרגליים. הלחץ עצום. צריך לעבור את התקופה הזאת, להבקיע גולים בשיניים ולהתחיל לדבר על כדורגל אחרי שניים שלושה נצחונות רצופים

אמבפה מזכיר אותי אחרי שאני דופק לאפה שווארמה עם קולה בקבוק חצי ליטר ובא לשחק כדורגל בשכונה.

אם אני אנצ’לוטי, אז (מעבר לאובייסט - שיטה ותוכנית משחק, לחץ, וכו’) - אני מושיב את השחקנים ונותן להם לראות שתי קלטות:
את המשחק שלנו מול ויאדוליד (עד הדקה 88),
ואת המשחק של בארסה מול אותה ויאדוליד.

קודם כל שיסבלו קצת (פעמיים), ושיתביישו בעצמם, אבל גם שיראו שאין שום סיבה שזה יהיה קשה כ"כ כל פעם, ושהם אלה שעושים את זה לעצמם (ולנו).

נראה שההשפעה של קרוס לא פחותה משל כריסטיאנו עם איך שאנחנו נראים אחרי העזיבה.

פתאום כל הבעיות בהנעת הכדור צורחות לשמיים.
שמישהו יקח את מנדי לליגה למקומות עבודה לשם הוא שייך, טכניקה כזאת ברמות האלה עוד לא ראיתי.

הרבה זמן לא סבלתי ככה מלראות משחק
קרלו אני לא מבין באיזה קטע סבאיוס הוא הפתרון שלך למה שקורה מתחיל העונה??
הוא אולי פייטר, קצת יודע להחזיק בכדור אבל הוא פשוט לא ברמה של שחקן בריאל, אולי שחקן קצה הספסל. איזה מבאס זה כוסעמק