הדיון הרבה פעמים הולך אל טוני קרוס ואני יכול להבין למה אבל זה קצת מרגיז אותי. נקודת המוצא שלי היא שגם אם הוא היה אלוהים בתחומו - שילוב של הדפנסיביות של קלוד מקאללה ומנהל משחק כמו ליאו מסי - עדיין מדובר בשחקן אחד. וברור שהוא לא. מעבר לכך:
-גם איתו היו לנו המון משחקים חלשים שהיינו אובדי עצות\חורים בהגנה, גם אם הכדור זז יותר בטבעיות.
-לא בכל עונה הוא שיחק כאן כמו בעונה האחרונה אצלנו ואני לא מדבר בכלל על מספרים וכאלה.
-לוקה מודריץ’ בשיאו היה לידו, גם קאסמירו כמובן, לעתים איסקו ואיסקו של 2017 היה שחקן-על. אז פרופורציות.
-משהו על הקבוצה של העונה: נתקלנו באפסיות של שחקני החוד ביחס למה שהם מסוגלים, זה כולל את המשחק האחרון. אפילו לא 50% ממה שהם מסוגלים. משחקים בהם ויני קיבל אספקת כדורים טובה באיזור המסוכן ולא יצר כלום או שאמבפה בעט חרבנא ונבלם כל הזמן
צריך להביט קדימה. מתחילת העונה פדה ואלוורדה הלך צעד אחורה לדעתי ב"תבנית הקרוסית" שלו כי הפס שלו לא נקי מספיק. מצד שני הוא פשוט לוקח כדור ומבטל שניים-שלושה שחקנים בדריבל נהדר, מאוד אחראי ומתקל. אין תואם קרוס אבל יש לפדה המון יתרונות וזה מבלי לדבר על השער נגד ויאדוליד או העקב המאוד מפתיע אתמול. תראו את מפת החום שלו
מתחילת הדרך שלו במדריד, ניסו להשתמש בטשואמני כמין הכלאה. גם קשר אחורי, גם מניע כדור- ניסוי שדי כשל כי לבסוף קיבלנו אותו כאופציית מסירה נוספת אחרי החצי ולא ככתובת האחרונה להתקפות יריב.
במשחק מול בטיס כשהחזקנו בכדור טשואמני שיחק ממש כבלם שלישי והשיפור היה תהומי, לא רק שהוא יכל לצאת ללחוץ מבלי להשאר שטחים מאחוריו, הוא הגן עם הפנים ליריב ויכל לתקל שחקנים בלי בעיה. גם כשעברו אותו זה היה בקירוב למיליטאו ורודיגר אז הוא יכל לחזור ולנער את השחקן בקלות בזכות הפיזיות שלו.
לעונה הקרובה- זה מה שאני רוצה לראות. לא הולך להיות לנו משחק לחץ ולא שליטה בכדור, ושלישייה שלו עם רודיגר ומיליטאו (או רבעייה עם מנדי) היא כמעט שבלתי נתנת להבסה במתפרצות.
עם כל הכבוד לקאסמירו שכמובן בשיאו היה טוב יותר- לא היה לו את התאקל של טשואמני, את הרגליים הארוכות ליירט כדורים או אגרסיביות “נכונה” (קאמסירו היה פשוט מחסל שחקנים, טשואמני יודע לשים גוף בטעם). המשחק הזה אחד הראשונים שמפיחים בי תקווה בנוגע לתפקוד שלו מאז תחילת הדרך המצוינת במדריד.
מדויק, הבעיה התחילה עם המיקום של קרוס מאחורה מה שחייב את הצרפתי לזוז לאזורים לא נוחים מבחינתו, בעיקר לקבל את הכדור בין הקווים, הוא לא נראה טוב שם ולא נוח לו כמו קמאבינגה או פדה.
בנבחרת צרפת הוא הרבה יותר טוב כקשר אחורי או דאבל פיבוט כשהוא זה שנשאר יותר מאחור ומאפשר לקשר לצידו להצטרף יותר קדימה.
רוצים שיהיה רודרי והוא לא רודרי, אבל מי כן רודרי חוץ מרודרי ?
בול, במיוחד לאור העובדה שמי שהוא אמור להחליף גם הוא לא היה רודרי מעולם, קרוס הרי הגנתית רחוק שנות אור מהצרפתי כמובן.
אם כבר מי שהייתי מצפה ממנו לעשות את עליית המדרגה הזאת הוא פדה, ולדעתי הוא כתובת הרבה יותר טובה לביקורות מאשר צ’ומה שסה"כ בא להחליף את קאסמירו ועושה את זה מעולה.
לא מסכים בכלל, קאסמירו לא היה מהיר כמוהו אף פעם אבל מתקל מעולה, המיקום שלו אגדי, למשל הגול נגד לאס פלמאס שרק במבט שני הבנתי כמה אורליאן טשואמני היה יכול לפעול אחרת. מקרים שההגנה מרחיקה כדור וזה מגיע ליריבה ואין את החומה הראשונית הזו חוץ מהבלמים. כדי לפאר את טשואמני - וגם אני אהבתי אפילו את שתי ההופעות האחרונות שלו ויש שיפור הגנתי - לא צריך להגיד שהוא טוב מקאסמירו. אגב קאסמירו בא להתלכלך בטירוף מהרגע הראשון בעוד טשואמני זה מרגיש שלפעמים מבחינתו העבודה ההגנתית היא בונוס. הוא מעדיף את הראבונה הזו באחד המשחקים או כדורי העומק.
לקאסמירו היו תקופות כאלו ותקופות כאלו, לפרקים קצרים הוא היה בלתי עביר והיו כמה פרקים פחות נעימים שהיה בהם חסר תועלת, אבל הוא אף פעם לא היה מתקל נקי במיוחד. הוא היה שחקן אגרסיבי שבאמת בא להתלכלך, זה היה עולה במלא עבירות, חלקן מיותרות, כרטיסים אדומים פה ושם (ולדעתי נעשה לו חסד- היו הרבה משחקים שפירק בהם כמו המשחק ההוא נגד באיירן) ולפעמים גם בלפספס את התאקל והשחקן שהיה בורח לו.
הפריים שלו היה אדיר כי, מה לעשות, שחקן כדורגל זו חבילה שלמה ולא רק סט יכולות כמו בפיפא- אז גם אם טשואמני עולה עליו ביכולות מסוימות (ואפילו גם אם נגיד והיפותטית בכולן), הוא עדיין לא ברמה של הפריים של קאסמירו וזה בסדר. מקווה שימשיך להראות את היכולת הזו כי הוא היה מצוין.