מחזור 4: 2-0 על בטיס

קורטואה
גרסיה רודיגר טשואמני ואסקז
פדה
קמאבינגה בלינגהאם
ויני אמבפה רודריגו

מנדי לא טוב לא הגנתית ולא התקפית, פעם היה טוב הגנתית כרגע גוש בשר חסר כל ערך או תרומה משמעותית, עדיין לא התדרדר לרמה של מיליטאו אבל ממש קרוב.

במשחק אתמול אפשר היה לראות כמה ריאל לא מאומנת בללחוץ וגם בשחרור מלחץ (קרוס אהם): מעבר לכך שהשלישיה הקדמית די פטורה מלעשות לחץ, כשהם כבר מנסים אז הלחץ נשבר מיידית במהלך שמקדם את הכדור. כשבטיס עשו לחץ רציני מידי פעם- הם לרוב זכו בכדור, ואפילו מספיק ששחקן בודד מתקרב ללחוץ על הבלמים/מגנים שלנו - זה תמיד הוביל להחזרת כדור אחורה לקורטואה ומסירה לבלם/מגן בצד השני, מה שלכל הפחות מעכב את פיתוח ההתקפה בחצי דקה. וכשכולם בלחץ וכלום לא עובד - זה נראה כמו משקולת נוספת על הכתפיים.
גם בדקות טובות שלנו, בהן מגיעים להזדמנויות טובות, כמעט תמיד היריבה יכולה להניע כדור בסבלנות, מצד לצד, תוך הגכחת נסיונות פתטיים של ריאל לחטוף כדורים, ובכך להוציא הרבה רוח מהמפרשים, כדי למנוע מומנטום של ריאל. מזל שהפעם זו הייתה בטיס שכנראה לא מאומנת לשגע את היריבה בהחזקת כדור עקרה, אלא מוכרחה ב DNA שלה לנסות להוציא משהו מההתקפה. חטאפות למיניהן יכולות להיות הרבה יותר מתסכלות.
וברהים. מבחינתי גם לפני שנה הוא לצד חוסלו היו האסים שנתנו ערך מוסף הכי גבוה ביחס למצופה. בכלל הדל"פ שלי זה שהצב מיותר אם היו מחתימים את חוסלו לעוד שנה, בטח עם היכולת הדי מרעננת של אנדריק להגיע ליותר ממצב לגול בכמות חד ספרתית של דקות. ברהים הוא קוסם במה שהוא עושה, תמיד ישיר, יופי של כדרור והשתחררות, ויודע לתת את המסירה בתזמון הכי טוב. נכון שלרוב זה משתלב עם כניסה באיזור דקה 60 ולא בהרכב, מבחינתי כבר היום להאריך לו חוזה!

משחק די בסדר בעקומת הלמידה של העונה.
כשרכשנו את טשאומני ציפיתי שיתן אקסטרה מלבד להיות 6 מצויין. אבל האמת שאני אסתפק בהופעות כמו היום שלו.
פדה הוא כרגע הכל בריאל. ואולי זו גם בעיה. אין לו את החוכמה של קרוס, אבל הוא מנסה ועושה דברים שלא יאמנו לפעמים.

החולשה של המגינים שלנו זועקת לשמיים. הרבה יותר דחוף מרכישת אמבפה. אין להם כמעט תרומה התקפית. לא ביצעו כמעט חפיפות לשחקים שהיו באגף. פשוט כלום.

סבאיוס היה ממש חלש, החלטה תמוהה של קרלו. זה לא שחקן שצריך להתקרב בכלל להרכב במצבו.

ברהים שחקן כל כך מדהים כשהוא נכנס מול יריבה נחותה.

אני חושב שזה שפדה הוא “כרגע הכול” בריאל נובע בעיקר מהחולשה של השלישייה ההתקפית. הם אמורים להיות אלה שמייצרים מצבים, לא פדה.
וזה עוד בלי להזכיר את הקשר הנוסף (במצב רגיל זה ג’וד) שגם אמור להיות צלע התקפית יותר.

בקיצור- פדה אמנם בינוני פלוס אבל לפחות הוא הגיע לעונה, אולי השחקן היחיד מהקישור ומעלה שהגיע (הוא ובראהים).

אנחנו עם בעיית נגרים , מנדי נגר, מיליטאו נגר, טשואמני 50% נגר, פדה גם לא ידוע ביכולת טכנית משובחת, אמבפה לא חלוץ עושה משחק, ויני אוהב בעיקר לקחת כדור ולרוץ, רק רודריגו מנסה קצת לעשות מעבר ללקחת שחקן ולרוץ וגם הוא בסוף לא קשר במהות.

אנחנו בבעיה רצינית ללא ג׳וד. ג׳וד וקמא בהרכב ואנחנו קבוצה אחרת, ג׳וד זה ג׳וד לא צריך להסביר, אבל קמא יכול לקחת כדור ולסחוב קדימה בכדרור 30-40 מטר וגם להשתחרר מלחץ בקלות במרכז המגרש ולשחרר פקקים שטשואמני לא יודע לעשות, וגם קמא פאקינג בא לקחת כדור! הוא יורד אחורה לנהל ומתפנה למסירות כל הזמן.
עם שניהם על המגרש הזרימה תחזור ויהיה הרבה יותר איזון.

לא נשאר עוד הרבה בלי ג’וד, יש עכשיו פגרת נבחרות ועוד משחק שניים הוא חוזר. אבל ג’וד לא הפתרון לכל הבעיות שלנו. כשהוא בגאד מוד כמו במחצית השניה מול אטלאנטה אז כמובן שכן, אבל לרוב גם הוא יעלם ויהיה חלש אם לא נצליח להתקרב בצורה מסודרת אל השער, כמו שקרה בשלושת המחציות האחרות שהוא שיחק העונה.

למרות שאנצ’לוטי אמר במפורש שהוא לא מצפה מטשואמני לארגן את המשחק, אני מקווה שהוא אמר את זה כדי להוריד ממנו לחץ. אתמול היה אפשר לראות ניסיונות שלו לעשות את זה, בעיקר במחצית השניה, אם כי הוא עושה את זה בצורה מאוד חיוורת. בכמה מסירות נכונות שהיו לו הצלחנו להגיע למצבי התקפה טובים, אבל הם היו מעטים מדיי ולרוב הוא סתם מסר לשחקן פנוי שהיה לידו והנעת הכדור שלנו הייתה עקרה. אני מקווה שהוא ימשיך לנסות לעשות את זה ולהשתפר בנושא, אין לנו ברירה אחרת אם אנחנו רוצים ללכת באמת על כל התיארים העונה.

אני שוב אגיד שאני לא מבין את הדרישה מטשואמני להיות מארגן או מנהל משחק. בעיניי זה לא התפקיד שלו. זה התפקיד של שני הקשרים שלפניו.
תכלס? זה גם לא נדרש ממנו מול בטיס/לאס פלמאס/ מיורקה. הסיבה למשחקים החלשים שלנו מולן היא שאף אחד מהשלישייה ההתקפית שלנו לא הגיע לעונה, לתלות את זה בטשואמני זה לא רציני.

אם אתם מאמינים שטשואמני יהיה deep lying playmaker או רג’יסטה אז הוא לא, צאו מהסרט. זה גם בסדר גמור שהוא לא, זה לא התפקיד שלו. טשואמני אמור להיות קסאמירו של קרוס או גאטוסו של פירלו. הוא לא טוני קרוס, פירלו או צ’אבי אלונסו.

ממש לא מסכים. אתה לא צריך שטשואמני “ינהל” או “יארגן” משחק כדי ללכת על כל התארים העונה. לצורך העניין- קבוצה עם מקאללה או קסאמירו בשיאם לא “הולכת על כל התארים העונה” ?

אני חושב שאני מבין מאיפה זה בא. אתה אומר לעצמך “הלך טוני קרוס שהוא Deep lying playmaker, היום יש לי במקומו את ג’וד, פדה וקמאבינגה שאף אחד מהם הוא לא כזה, אני חייב שחקן כזה אז אני מצפה שטשואמני יהיה כזה”.
אבל טשואמני לא כזה ויותר מזה- הוא גם לא עומד במקום במגרש שבו הוא נדרש להיות כזה.

אני רק רוצה לציין שלבטיס אין רג’יסטה, אין deep lying playmaker , אין קרוס או אלונסו או פירלו אין לה חצי מאיכות הקשרים ה’‘נוראיים’’ שיש לנו, הם לא הצליחו להחזיר הביתה את הקשר העשירי שלנו כי לא היה להם מספיק כסף, אבל הם מניעים כדור בצורה מצויינת, משתחררים מלחץ וכל שחקן נוגע בכדור.
וזה לא רק בטיס, הרבה קבוצות בעולם מצליחות להניע כדור יופי עם שחקנים שלא היינו רוצים שיתקרבו לסגל של ריאל מדריד ב’.
נכון שעם מודריץ’ בשיאו וקרוס בהרכב שלא צריך מאמן כדי להניע כדור, אבל אפשר להניע כדור בצורה טובה עם כל סגל כל עוד מתרגלים את זה כל אימון ויש תבניות וכל שחקן יודע מה התפקיד שלו, לאן לזוז ויודע לאחר קבלת הכדור לאן השחקנין האחרים יזוזו כדי שהוא ידע לשחרר את הכדור מהר, בריאל אין את זה, לקבוצות של קרלו אף פעם לא היה את זה.

מאמנים מצויינים שיש להם שיטה ויודעים לאמן ולהעמיד קבוצות כמו פלגריני יזכרו כבינוניים ומאמן כמו קרלו שיודע ללטף את האגו של הכוכבים, לשמור על יחסים טובים ולהסכים לכל מה שמנחיתים עליו יזכר כאחד הטובים בהיסטוריה.

טשואמני לא פחות טוב מקסמירו בשיאו, הברזילאי בשיאו היה יותר מפלצתי בעבודה ההגנתית מהצרפתי, אבל בהנעת כדור ובטכניקה האישית הצרפתי עולה בלפחות 2 רמות מעל קסמירו, רק שאנחנו באים לעשות השוואה לא משווים ראש בראש אלא עושים השוואה בין הקישור הנוכחי לקישור ההוא בשיאו כשמודריץ’ היה הקשר הטוב בעולם, נוטים לשכוח שזידאן שלח את קסמירו לשחק קשר קדמי כשהכדור היה אצלנו והחזיר את קרוס ומודריץ’ אחורה, הכל כדי שקסמירו לא יגע בכדור תחת לחץ ויעשה בושות.

ויניסיוס הוא תמצית הניגודיות: מוציא אותך מדעתך, מחצית וקצת, ואז פתאום מכלום מראה כמה צריך מישהו כמוהו בקבוצה לא מאומנת אלא מאלתרת. חייבים להוריד לו כאפה כשניסה להדליק את הקהל אבל יכול להתפרש כתגובה לכך שלא שרקו לטובתו עבירה, והסתכן בצהוב שני.
אני בעקרון דווקא בעד תנועות ההלהבה של הקהל כי זה מכניס את הקהל למשחק אבל יותר מזה - מראה את המחויבות של השחקן והריכוז שלו. אחד הראשונים שאני זוכר שעשה את זה, היה דווקא שחקן של יריבה (דראזן האגדי פטרוביץ) ואני לא אהבתי כי זה הכניס אותו עוד יותר למשחק.
ושני דברים חיוביים במיוחד מבחינתי:

1. נפתר מהתסרוקת הלא מעניינת שסתם הראתה הסחת דעת מהדבר האמיתי.
  2. עזר לאמבפה לתת עוד סימן קריאה על המשחק ושחרור הפקק (בתקווה) מהבצורת, כשנתן לו לבעוט את העונשין.
    לגבי התסרוקת שלו, במשחקים הקודמים נזכרתי ב"אגדת ברזיל" לשעבר, ניימאר שבתקופתו בבארסה יכולת לדעת אם הוא מרוכז בכדורגל באותו יום או לא, הרבה לפי התסרוקת. מקווה שהוא לומד מזה

לפטרוביץ’ הגדול ז’'ל מותר הכל, ויניסיוס אמור לקבל סתירה.

בקשר לתסרוקת אני לא מסכים, גם עם התסרוקת הרגילה הוא הסריח בהרבה משחקים את המגרש.

ברור שעסקינן בסטטיסטיקה, כך שיש דוגמאות לכאן ולכאן. אני בכל מקרה בעמדה (שמגובה בהרגשה ולא בניתוח מספרי) שבתקופת התספורה שהייתה הוא היה ברמה נמוכה משמעותית מהתקופות ה"רגילות" גם אם שם היו לו תצוגות נפל.
והסטירה לויניסיוס היא כדי לאפס אותו או בגלל שזה מרגיז כשהוא משלהב את אוהדי הקבוצה?

נכון עצם העבודה שהחזקנו את 2 מהקשרים הכי חכמים בתולדות המשחק בשיאם במקביל פתר המון בעיות שקשורות לאיכות האימון. אחח רק תחזיר לי את פריים מודריץ להרכב וכל הבעיות שלנו נפתרו, משכיב 3 שחקנים בהטעיית גוף אחת רץ 30 מטר קדימה ומשחרר פאלש מתוזמן לעומק, תענוג. אפילו את הגרסה של 2021 הייתי לוקח ישירות להרכב.

גם וגם, אבל לא אשקר שזה בעיקר בגלל שזה יגרום לי עונג רב :sweat_smile:

אכן, טשואמני לא כזה, אבל הציפייה שיעשה קפיצת מדרגה באספקט הזה לא מגיעה ממני בלבד, אלא משהו שדובר עליו גם בתקשורת לפני כן. עצם זה שאנצ’לוטי התייחס לאפשרות הזאת בעצם אומרת שזו איזושהי ציפייה שהייתה ממנו. פורסם בתחילת הקיץ שלא יגיע קשר תואם קרוס ובמועדון יבחנו במהלך העונה הקרובה גם את השוק וגם את תפקוד הסגל הקיים, דובר אז שטשואמני יהיה זה שיתפוס את הפיקוד.

הם מניעים כדור בצורה רעה. זה שאנחנו לא עשינו לחץ טוב ולא מצאנו פרצות בהגנה שלהם כי אנחנו היינו לא יצירתיים מספיק לא אומר שהם עשו עבודה טובה אם נשפוט לפי אותן אמות מידה. צריך לשים דברים בפרופורציות. זה שיריבה מנטרלת אותנו או גורמת לנו לרדוף אחרי הכדור לא אומר שהיא מניעה כדור טוב, זה סתם חרטא. הם לא פתחו אף התקפה אחת נורמלית כל הערב. להניע כדור בצורה כזאת שמוציאה את היריבה משיווי משקל באופן סיסטמתי זו החכמה האמיתית שכמעט ואין לאף קבוצה בעולם. לנו היה את זה עם קרוס, וזה משהו שאפיין מאוד את הקבוצה שלנו והביא אותה להצלחות (כאן בפורום הרבה לא הצליחו להבין מה היה הערך שלו, לא הולך לנסות לשנות עכשיו דעה של אף אחד), ועכשיו חסר מאוד. האם מאמן יותר טקטי היה מצליח לפתור את זה בצורה טובה יותר מאנצ’לוטי? כנראה שכן. אבל עכשיו אנצ’לוטי הוא המאמן ושחקן כזה שמארגן את המשחק הוא יתרון שאסור לנו לוותר עליו בכל מקרה. להביא מאמן שיתמודד עם החסרונות של הסגל יקרה בעונה הבאה. עכשיו אנחנו צריכים לראות איך הופכים את הסגל למושלם.

זאת החרטה הכי גדולה, כבר 3 עונות שכל ההתקפה שלנו זה לתת את הכדור לויני ולהתפלל שיעשה נזק, גם עם קרוס בכל העונות האחרונות לא הצלחנו להוציא קבוצות משווי משקל בהנעת הכדור, כי קרוס לא כזה ומעולם לא היה כזה, מה שקרוס עשה זה לבוא אחורה ולקבל את הכדור ולהניע ימינה ושמאלה ומנע מהבלמים להסתבך עם הכדור בכך שהניע במקומם, זה מה שקרוס עשה ולא הרבה מעבר לזה.

אז די עם החרטוט המטומטם הזה על קרוס ומה הוא מביא למשחק, הפכת את קרוס למינימום מודריץ’ בשיאו, כאילו שבעונה שעברה או ב 5 העונות האחרונות של קרוס שיחקנו כדורגל טוב, שיחקנו חרא גם עם קרוס, מאז שמרסלו ומודריץ’ שפכו מנוע אנחנו משחקים חרא, קרוס בשיאו לא היה יכול לשפר את המצב וכותב זאת אחד האוהדים שהכי מעריכים את קרוס והגנו עליו כשכולם רצו לראות אותו ביציע.

בטיס הניעה כדור בצורה מצויינת, והיא יודעת להניע אותו גם מול לחץ אפקטיבי כמו כל הקבוצות של פלגריני, הם לא יכולים לייצר הרבה מצבים מול הגנה כמו של ריאל כי חסר להם איכות, חסר להם המון איכות ויש גבול כמה מאמן יכול לחפה על מחסור באיכות.
בגלל זה ולמרות אנצ’לוטי ומחסור בשיטה בריאל אני כותב כבר שנתיים שזאת תהיה בושה אם לא ניקח אליפות קלילה כי הדבר הכי חשוב בכדורגל זה שחקני התקפה איכותיים, גם בלי שיטה ועם מאמן עצלן כמו האיטלקי כישרון עודף בכמויות מסחריות מביא תארים, אבל זה גם אומר המון דקות של כדורגל חרא, מאמן טוב היה מביא גם אליפויות וגם כדורגל מהנה.

ידוע שאתה לא הצלחת להבין מה הייתה התרומה של קרוס. הבהרת את זה טוב מאוד. אין לי כוונה לשנות לאלה שלא הבינו את התרומה והחיוניות שלו למשחק את הדעה. מי שלא מבין, לא נורא.

הבעיה היא שאתה זה שלא הצלחת להבין מה קרוס הביא, אבל אתה מתעקש בכל הכוח עם כל תגובה שלך להוכיח כמה אתה לא מבין, זכותך המלאה.

קרוס הביא דברים חשובים למשחק שלנו ותרם לא מעט בהנעת הכדור מאחורה וארגון המשחק, אף אחד לא טוען שלא, אבל הוא לא הביא את רוב הדברים שאתה חושב שהוא הביא וכאן הבעיה, עובדה היא שגם עם קרוס הסרחנו את המגרש בשנים האחרונות.

במשחקים האחרונים היינו נראים חסרי מושג איך להבקיע גם עם קרוס, זה לא היה משתנה, מה שכן הבלמים היו נוגעים פחות בכדור והיה נמנע מאתנו העונג בלצפות בכל התקפי הפאניקה של מיליטאו כל פעם שהכדור מתקרב אליו.

בקיצור נשמע שהפתרון לריאל מדריד זה להביא את צ’אבי אלונסו.
או כקשר להרכב או כמאמן, שיבחר מה שבא לו…

יהיה בסדר, @titi_camara הבטיח כבר בעונה שעברה שיהיו דיבורים על זה שקרוס חסר עד מחזור 8.

אבל לא לקחתי בחשבון שג’וד(וגם קמאבינגה) יפצע כבר במחזור הראשון ויעדר חודש וחצי :grimacing:
לכן הדיבורים על קרוס כנראה וימשכו קצת יותר לצערי.