מחזור 4: 2-0 על בטיס

לכולם ברור שפדה ראה את ויני בנבדל בזווית העין ולא את אמבפה? אני אוהב אותו אבל אין לו ראיית משחק כזאת בארסנל שלו.

איך ויניסיוס אוהב לסבך דברים, בחיי.
ההבדל בין הסיומת הנקייה והפשוטה של אמבפה בשער שלו לבין ההסתבכות המיותרת של ויני, שכמעט עלתה לנו במצב כולו, היא תמצית ההבדל בין שני השחקנים.

טוב נראה לי שמצאנו את הצלע השלישית בקישור בהעדרו של בלינגהאם. יאמר לזכות אורן ניסים בפודקאסט של ריאל שהציע את ברהים בעמדה הזאת.

אני אעדיף תמיד את קיליאן אמבפה במצב מול השוער ולא את ויניסיוס ג’וניור אבל מצחיק שאתה כותב את זה אחרי שלושה וחצי משחקים בהם אמבפה היה מסורבל והחמיץ בכל דרך אפשרית ומכל מצב אפשרי. כל כך הרבה בעיטות שלו נבלמו בגלל איחור וטכניקה לקויה, כשהיה צריך לפינה הרחוקה הוא בעט לפינה הקרובה. לא מדד.

שמח בשביל אמבפה כמובן ואני מפרגן לו ומזל טוב אבל אהיה יותר שמח במחזורים הבאים. זה היה נראה שהוותיקים מחפשים בכוח שחקן חסר ביטחון שעולה מהנוער, קצת מביך לדעתי. מזל שיש פדה ואלוורדה. הכדורגל עצמו עדיין פח אשפה ומייאש.

אגב גם זינדין זידאן (2001-02 - חוץ) ודיוויד בקהאם (2003-04 - בית) כבשו את שערי הבכורה שלהם בליגה נגד בטיס וגם אחד בשם…איסקו, בעונת הדסימה. יפה

כמה סימני קריאה צריכים בשביל לפתוח עם ברהים?
מרגיש שהתקרה שלו טיפה גבוהה יותר, במיוחד אחרי עונה שעברה.

למה לא לתת לשמנצ’יק 10 דקות משחק במקום עוד דקות למודריץ’ ?

אפשר אפילו לתת לשניהם. מאמן מעצבן.

אני רוצה את הטירוף הזה כמו בחמש הדקות האחרונות כשברהים דיאס מסתובב על שלושה שחקנים כאילו הוא בחצר ונותן כדור כמו גוטי ואנדריק עולה במהירות האור כמו רונאלדו-השמן כשהוא רצה לשחק כדורגל, נדמה לי גם שהקהל שאג את שמו אחרי זה למרות שהחמיץ. כבר שכחתי שאפשר לשחק כדורגל מהיר. איך משיגים את זה? אם הקצב שלנו היה יותר גבוה לבטח במשחקי הבית ואז לא היה הולך לנו או שהיריבה באמת הייתה טובה אז ניחא. איזה שחקן ברהים.

מצטער על הקטנוניות עוד בזמן משחק אבל מצטער זה בולשיט… ״חלק מהגוף״? היד הייתה 30-40 ס״מ מהגוף ומנעה מהכדור לטייל על סף רחבת ה5, אין יותר יד מזה.
אלה החוקים זה כמו להגיד על נבדל ״אבל הוא היה קטן״.
למה רודיגר בכל גליץ׳ שלו סוגר את הידיים מאחורי הגב כדי להימנע מפנדל? כי זה החוק נו

image

[נאמר בהומור כמובן, אבל גם בביקורת לא מרומזת על ההרכב הבכיר שלנו]

לך תקרא את החוקה החדשה לפני שאתה מחלק ציוני ‘בולשיט’ בביטחון שמבוסס על כלום. החוקה החדשה קובעת בפירוש שיד שנמצאת במנח טבעי וללא תנועה מכוונת אל הכדור, היא לא עבירת יד. לכן השופט לא שרק, ולכן הוואר גם לא הפך את ההחלטה. רודיגר מתנהג לפי מה שהתרגל ע"פ החוקה הישנה, וגם כדי לא לקחת צ’אנסים מול שופטים לא עקביים.

ברהים ואנדריק אכן יותר טובים אחרי שויניסיוס ואמבפה שיחקו 80 דקות והשיגו יתרון.

מגיע לאנדריק יותר מ6 דקות שכולם (חוץ מברהים) מתעקשים לא לכבוש יותר.
למה? למה להפסיק לשחק?

טשואמני במשחק טוב מאוד

ויני חזר לשחק, לדעתי גם היה טוב

אמבפה עם צמד, ברוך הבא

פדה המצטיין

אמנם בטיס זאת לא יריבה שעושה חיים קלים, אבל מעכשיו אפשר רביעיה התקפית + פראן גרסיה מול הקטנות?

משחק חרא. אני מקווה שלפחות הדיבורים סביב זה שאמבפה לא כובש ושיש בעיות אגו יפסקו ויתנו קצת שקט לקבוצה. העצבים התחילו היום במאה אחוז ואיכשהו מצאו דרך לעלות ל200.

ברמה האינדיווידואלית רוב השחקנים היו בסדר גמור, בעיקר טשואמני ופדה שהיו עם משחק מעולה, אבל מה שהם לא מביאים למשחק היה הכי חסר, וזה סדר, שליטה בקצב. אם לא ימצאו פתרונות לזה מצפה לנו עונה מתישה מאוד.

בסך הכל לא ראיתי שיפור (ולא שציפיתי אם המשחק הקודם היה ביום חמישי). אני מקווה שעכשיו הם יצאו לפגרת הנבחרות בטעם טוב יותר ישנו אווירה ויחזרו יותר קלילים.

הכוונה במנח טבעי מתייחסת למצבים שבהם לשחקן אין ברירה או אופציה אחרת (ע״ע אלאבה), לא כל אינסטינקט של שליחת יד אמור להציל אותך משריקה.
הביקורת שלי היא על זה שמתמזמזים עם התקנות כל פעם ושוכחים את מהות החוק המקורי

קנדריק וברהים בימין, אמבפה וויני בשמאל זה האיזון שהיה כ’'כ חסר לנו.

מודריץ’ עם 4 איבודי כדור , נראה כמו הצל של הצל.
אין לי כח לכתוב…

ריאל מדריד במשפט אחת זאת צעירה בלונדינית, עיניים כחולות וציצי ענק אבל מכוערת.

אז עברנו מ’בולשיט’ ל’נראה לי שהכוונה היא ש’ תוך פחות מ-60 שניות.

מנח טבעי היא לא רק חוסר ברירה, אלא כל דבר שלא מגדיל את הנפח של הגוף בצורה לא טבעית, או, במילים אחרות - כל מנח של היד שהתנועה הטבעית של הגוף הביאה אותה לידי כך. והכול כתוב בלשון המפורשת של החוקה, אם היית טורח לקרוא אותה.

לא הייתה כאן שום ‘שליחת יד’ מצד המגן, אינסטנקטיבית יותר או פחות. היד שלו פשוט הייתה מונחת שם, לצד הגוף, בצורה הטבעית ביותר שיש.
ואם נחזור באמת למהות המקורית של החוק, אז החוק בא למנוע מצב של השגת יתרון לא הוגן באמצעות נגיעה בכדור באמצעות היד - איבר קל יותר להפעלה ולשימוש קואורדינטיבי מאשר שאר חלקי הגוף.
איזה יתרון לא הוגן בדיוק משיג המגן שפשוט עומד מול השחקן התוקף, שבועט עליו כדור ירוי ממרחק של 2 מ’?
להיפך, החוקה החדשה עושה צדק לעומת מה שקרה כאן בשנים האחרונות, מאז כניסת הוואר, שכל נגיעת יד סתמית ואיזוטרית ברחבה, הוגדלה תחת זכוכית מגדלת ואלף מצלמות ותורגמה אוטומטית למצב של 80% גול. במקום ששחקני ההתקפה יחפשו כל הזמן את הגוף של שחקני ההגנה שמולם, שיתרכזו בלייצר מהלכי כדורגל אמיתיים - כפי שאכן הצלחנו לעשות היום בסופו של דבר. כל הצדדים רק ייתרמו מכך, גם (ובעיקר) אנחנו הצופים.

אוהב ותופס מברהים אבל הוא לא מתאים להיות 10, מה גם שזה לא עוזר ברמה הטקטית. אם כבר, שברהים ייקח את צד ימין, רודריגו וויני את צד שמאל ושמנדי לא יעבור את החצי.

אחד הדברים הכי מתסכלים עם מנדי זה שהשימוש בו דבילי. היום הוא שיחק ווינגבאק כשיש לנו עוד שלושה שחקנים באגף שמאל, למה שלא ישחק כבלם שלישי כשאנחנו עם הכדור? ברמה הטכנית הוא גולם מוחלט אבל בהגנה הוא בפורמה מצוינת מסוף עונה שעברה. טקטיקן טוב היה עושה ממנו וורלד קלאס, אין הרבה מגנים שיכולים לסגור קו לבד.

------------------אמבפה
ברהים --------- רודריגו — ויניסיוס
-------- וואלורדה ------- ג’וד
קרבאחל------- טשואמני
---------מיליטאו ------- רודיגר ----- מנדי

התכוונתי לברהים כחלק משלישיית הקישור כשבלינגהאפ פצוע, לא 10 בשפיץ של יהלום. שיחק שם גם במילאן לפעמים אגב