איך אתה חושב שמאמן אחר היה מוציא ממנו דברים אחרים? חוץ מלהציב אותו בקישור, שזה המובן מאליו.
דבר ראשון לא טוחן אותו כל משחק שיש והדבר השני כמו שאמרת וזה המובן מאליו, זה לשים אותו בקישור.
אולי לא והוא לא יצמח לכלום אבל זה בטח עדיף על גישת הראש בקיר של צאבי לגביו.
אני רוצה לראות עוד שנה של גאבי עם מאמן יותר טוב בשביל לגזור דין בשבילו ולמכור אותו.
זה היה צריך לקרות לפני שהוא הגיע לברצלונה. הסוסים כבר יצאו מהאורוה. מאוחר מידי.
כתבתי פה לפני כמה שבועות, שעכשיו שכל האגדות כבר אימנו אצלנו ופפ כבר לא יחזור לברצלונה, אז לא תהיה לברצלונה ברירה והמאמן הבא יהיה חייב להיות מאמן שמגיע קודם כל על סמך הכישורים שלו ולא על סמך הפנטזיות שלנו בתור אוהדים. אבל בוסקטס ואיניסטה עומדים לפרוש ואני מתחיל לדאוג. *
שלא לדבר שאם הפה הגדול שלי רוברטו יפרוש ואז יהפוך להיות המאמן שלנו.
- שום דבר נגדם. ובוסקטס יכול להיות מאמן מעולה. אינסיטה לדעתי יתקשה בתפקיד כי הוא נחמד מידי.
מסכים לגמרי.
גם ההתעקשות הזאת לשנות מערך רק כדי שגאבי יקבל את ההרכב ממש מחליאה אותי.
הייתי אומר שאני מקווה שנגד בטיס כבר נראה שחקן כנף שמאל בעמדה שלו ולא את גאבי, אבל זה צ’אבי, אז אני לא תולה תקוות.
אתה יודע מה הבעיה? שזה לא קשה להסכים איתי. כולנו פה עם זוג עינים בראשנו מבינים את זה. מי לא מבין את זה? צאבי
שי פל (במקרה במקרה נכנסתי ל’טור’ שלו בטלגרם בבארסה מאניה) טען שכבר בתקשורת הקטלונית מתחילים להעביר ביקורת עליו על מערך ה 4-4-2, אם כי לא בטון שאנחנו בפורומים מעבירים. גם לקח להם שנה להבין שצ’אבי מוכר תותים על מלחמה ועל בארסה ואנערף כשבתכלס אנחנו מייצרים חרא של כדורגל.
מפת המסירות והמיקום הממוצע אתמול (נלקח מהטלגרם של בארסה מאניה) -
משמאל - במחצית הראשונה.
מימין - במחצית השנייה.
לבנדובסקי לגמרי יושב בפינה, בחושך, לבד. כמו פולני טוב.
אפילו בן גביר מתעב את השמאל פחות מצ’אבי.
על זה הוא בדיוק דיבר בריאיון לפני מספר ימים, שהוא לא מקבל מספיק כדורים.
למה שיקבל? שמים אותו במרחק כזה מהשחקנים האחרים, שהכדור צריך דרכון כדי להגיע אליו.
זה לא כל כך נכון.
פתחנו את העונה הקודמת עם 4-3-3, ורק בשליש האחרון של העונה צ’אבי ניסה יותר ויותר את ה 4-4-2 הזה.
לרוב שיחקנו 4-3-3. לדעתי הבעיה היא לא הרצון להרכיב את גאבי בכל מחיר, אלא חוסר שביעות רצון מהקיצוני בצד שמאל. פאטי, ראפיניה, פראן, כולם היו על הפנים שם. צ’אבי ניסה אפילו את דמבלה בשמאל ואפילו את באלדה, כשאלונסו מאחוריו. שום דבר לא הלך.
אפשר לראות את ההרכבים פר משחק כאן , ללחוץ על התוצאה.
שנה שעברה גאבי בשמאל עוד היה בסדר, כי הקשר האחורי בוסקטס ידע לתרום להתקפה. מסירות, ניהול משחק אקטיבי, השתחררות מלחץ שמחייבת שחקן אחר לצאת אליו. כל זה אין לרומיאו, אז אנחנו איבדנו שחקן התקפה וזה דורש תיקון.
גאבי ורומיאו לא יכולים לשחק ביחד אם אנחנו רוצים לכבוש יותר מהיריבה. הם אחלה אם אנחנו רוצים לשמור על התוצאה.
אתם חייבים להפסיק לקרוא לזה 4-4-2… זה 4-2-3-1 (ומילא זה היה 4-5-1 אבל זה הרבה יותר דומה ל-4-2-4 וכן זה נשמע הזוי כי אין מערך כזה אבל זה בדיוק העניין - זה הזוי - אין מערך כזה).
היי היי לכם, כל הכבוד על הניצחון נגד אוססונה. תראו אני מאוד לא אוהב את הכדורגל של ברצלונה, בלי נימת ביקורת, כי צ’אבי לדעתי מבטיח א’ ועושה ב’, אבל חייב להגיד משהו. לא יודע אם שמעתם בפודקאסט (אגב, זה לא חלילה שריאל מדריד נראית יותר טוב). אני חושב שהטירוף של ברצלונה בחלון ההעברות בהחלט זה משהו שמחלחל הלאה - לאוהדים, לתקשורת, לשחקנים, יש רעב אמיתי לזכות בעוד אליפות בזמן שריאל פאסיבית. ז’ואאו 1 - קאנסלו, יהיה רכש מדהים כי 80% מהליגה מתבנקרת נגדכם, אולי יותר, וז’ואאו ב’ - סימן שאלה, מגיע במעמד אחר.
אבל הנקודה החשובה ביותר: גם הניצחון על ויאריאל היה תוך הצגת אופי מטורף, על אף שהובלתם, זה בלי פדרי ואראוחו, וגם נגד אוססונה. זה מרגיש שברצלונה מאמינה בלב שלם עד לדקה ה-90 שלא משנה לאיזה בור היא תיכנס - יריבה תתבנקר, שופט, שחקן מפתח לא משחק - הגול יגיע, והיא תנצח. באירופה האופי כנראה עוד צריך להיבנות, בליגה הוא שם וקיים. ברצלונה פעמיים הגיעה למשחקים קשים אחרי שריאל ניצחה, המצב הסתבך, והיא עמדה במשימה. ריאל גם בשנים עם סגל עמוס בכוכבים - כשלה. נניח ב-2012-13, נניח ב-2017-18…