מחזור 4: מגרדים ניצחון 2:1 מול אוסאסונה בחוץ (קונדה [גונדואן], לבנדובסקי (פ) )

לא אומר לכם שלא להתלהב אבל תנו לעצמכם הזדמנות לראות אותו איזו תקופה, ללמוד מה היתרונות שלו, מה החסרונות. מרגיש לי שמנסים להלביש עליו בכוח גלימה של סופרסטאר כשבתכלס הוא עדיין רחוק משם. אי אפשר להיות בהלם אחרי משחק לא טוב שלו ולשאול את עצמכם איך יכול להיות ולתרץ את זה בכך שמדובר בסבוטז’, נו באמת…

זה בדיוק מה שרובנו פה כותבים. וזה גם מה שליאור מתכון.

שצאבי משתמש בו ללא הפסקה הוא גורם לו נזק. זה כל הנקודה פה. לא חושב שהוא עושה את זה בכוונה. פשוט לא יודע לנהל רוטציה בסיסית.

אין שום סיבה לתת לשחקן בן 16 שדילג על בערך מיליון שלבים וקבוצות נוער בדרך ומתחיל עונה ראשונה בבוגרים, לפתוח שלושה משחקים ברצף בתחילת העונה. כניסה אכזרית לבוגרים ותליית תקוות מוגזמת. זו ממש לא הבעת אמון, הבעת אמון של מאמן תהיה להפוך אותו למחליף הקבוע ולתת לו לפתוח מידי פעם, להכניס אותו לקצב המשחק ולשיטה בהדרגה.

הבעיה היא שאין לנו שיטה, קצב, או מאמן. וזה לגמרי מרגיש כאילו צ’אבי משחק פיפא וחושב שהצבה של שחקן בהרכב או חילוף מסוים ישפיע על המשחק בלי לתת את הדעת לשיתופי הפעולה בהרכב ולאיזון המערך.

הדקות האחרונות היו זוועתיות. המון לחימה מצד השחקנים ואת זה אי אפשר לקחת מהם, ורואים את האהבה שלהם לקבוצה, אבל שום יד מכוונת או ניסיון להרגיע מהקווים - כל שחקן עושה מה שבא לו, מרחיק איך שבא לו, פאניקה רבתי, מסתמכים על יכולת אישית בלבד. העונה הזו כבר מזמן נידונה לקום וליפול על זה.

ומילה על פליקס - מייד שמים לב כמה היה חשוב לו להגיע לכאן, כמה הוא משתדל לעשות את המירב וגם כמה כישרון יש לו ברגליים. בעולם מתוקן המאמן היה עושה מטעמים עם שחקן במוטיבציית שיא כזאת.

מה שקרה זה שלאמין שיחק אתמול בתפקיד חדש שנקרא “בייביסיטר ימני”, כדי לעזור בהגנה למי שלא יודע לעשות הגנה באגף ימין.

וכמו שציפיתי, הוא רק בן 16 ויהיו הרבה משחקים שהוא יוחלף מוקדם כי פיזית הוא עדיין מתרגל, צריך להיות עדין מאוד איתו. ובמשחק כמו אתמול הוא התאמץ יותר ממה שהוא התרגל.

קנסלו ובהקדם.

אני די בטוח שגם אם הוא ממש ישתדל, פיזית הוא ילד, (או נער מקסימום) והוא לא יכול לעמוד ב 90 דקות אינטנסיביות. זה קרב של משקל זבוב מול משקל כבד. אין לו סיכוי להצליח לאורך זמן בגיל הזה, השנתיים הקרובות יהיו משמעותיות להתפתחות הפיזית שלו.

ובלי קשר לשחיקה שלו, אתם מתרשמים שהאגף זה המקום הנכון עבורו?

השאלה מה אתה מנסה להשיג. אם מול קבוצות שבאות לשחק אתה מתכוון לשבת מאחורה “ולספוג” את הלחץ של היריבה גאבי באמת מתאים עם האגרסיביות והטירוף שלו, למרות שכל משחק יש איזה רגע שמרגיש שהוא מקבל אדום והורס את המשחק.
אבל אם אתה עולה עם ארבעה קשרים אני רוצה להאמין ששיטת ההגנה שלך היא למעשה הנעת כדור ושליטה במרכז המגרש ולמטרה הזאת גאבי לא עוזר לנו בכלום.

לאמין לא היה טוב אתמול מסיבה אחת פשוטה: הוא חזר ללימודים אתמול :wink:

ובנימה יותר רצינית, כמו שנאמר כבר, אנחנו שוכחים שהוא רק בן 16 ולשחקנים גדולים ממנו היו משחקים של כלום ושום דבר, זה טבעי לגמרי.
מה שלא טבעי, כמו שנאמר גם לפניי, זה שתולים תקוות בילד בן 16 ומצפים שהוא יציג את אותה יכולת שוב ושוב.

מקווה מאוד שאחרי הפגרה נראה שוב את סרג’י בספסל ורענון בהתקפה (על החלק השני אני פחות בונה).

לא שאלתי למה יאמאל לא היה טוב, זה ברור לי שיש עליות וירידות , בטח בגיל הזה.
שאלתי למה הוא לא ניסה כלום. הרגיש לי שבניגוד למשחקים קודמים הוא היה מפוחד ופחד לטעות ולאבד כדור.

@Doron , מה שכתבת על גאבי זה בערך מה שאני כתבתי. הוא מתאים לסוג מסוים של משחק , שבדרך כלל זה לא המשחק שבארסה משחקת.
לכן אני מבקש מצ’אבי להפסיק להרכיב אותו יחד עם רומיאו . היות ורומיאו יותר נחוץ, במקום גאבי צריך לשחק שחקן יותר יצירתי.

אני תוהה האם קשר יצירתי היה פותר את הבעיה - ואז הבעיה היא גאבי, או שגם קשר יצירתי היה משפיע פחות כי מה שחסר לנו בצד ימין זה ווינגר, שזה לא קשור ליצירתיות אלא יותר לשחק עם סט קישורים אחר משל קשר.

ובאמלוק, מי הבעיה צ’אבי או גאבי.

הבעיה בצ’אבי, לא בגאבי. גאבי עושה את מה שמצופה ממנו.
אם צ’אבי החליט על 4 קשרים גם כשהיו לנו עוד 2 קיצוניים, אין טעם לקוות שפתאום עכשיו הוא יחזור ל 4-3-3.
אבל הוא יכול להחליף את גאבי בשחקן שיכול גם ליצור, וגם לתרום להגנה. למשל פראן כסוג של קשר קדמי. גונדוגן שיחק ככה אתמול, אפשר להסיט את גונדוגן קצת אחורה במקום גאבי.
אם פליקס מוכן לעבוד ולא להיות פרימדונה, גם הוא אופציה.

מדויק.
אני רק תוהה מה יקרה כשפדרי יחזור מהפציעה. הרי צ’אבי לא לומד מטעויות ויחזור לטחון אותו, ובנוסף על גאבי הוא לא מוכן לוותר, אז נעלה עם 5 קשרים ולבה?

גאבי בעיקרון אמור היה לשחק על המשבצת של סיידה קייטה. שחקן דפנסיבי ולא יצירתי שנכנס כשצריך לשמור על יתרון. הבעיה היא שאין לו באמת את הנתונים הפיזיים לכך למעט רוח קרב בלתי נלאית וראויה לציון. שלא לדבר על זה שאף פעם אין לנו יתרון לשמור עליו (שזה כבר עניין בפני עצמו).

הבעיה היא גם גאבי וגם צ’אבי. גאבי הוא בטח לא קשר יוצר. אין לו מושג מה לעשות עם הכדור, אין לו דריבל, אין לו יכולת מסירה טובה, ואין לו שקט פנימי. זה שחקן של אוהדים. שחקן של מלחמה. של כל מה שבארסה לא.

אני גם נוטה לחשוב שצ’אבי האשם.

עם זאת, מעבר לרוב הלחימה והערסיות החיובית איני מוצא כלום בגאבי. כלום כלום. לא חכמת משחק, לא יכולת תיקול גבוהה, לא פיזיות (מכות זה לא פיזיות), לא חכמת משחק, לא בעיטה, לא דריבל מיוחד, לא מסירות חדות חותכות הגנות, מרגיש קצת כמו איזה אוהד מקושר שנכנס בפרוטקציה לסגל.

אני יודע שהוא ילד, אבל אין לו אפילו ניצני יכולת. הלוואי שישכנע אותי אחרת…

@Ganjo
ליאור, כתבנו אותו הדבר בערך על גאבי באותה הדקה.

הנתונים של גאבי לפי OPTA ב-100 המשחקים שלו (מבארסה מאניה):
79 בהרכב.
6 שערים (4 קורות).
12 בישולים.
33 מסירות מפתח גדולות.
251 חטיפות (!).
33 צהובים.
אדום אחד.
59 ניצחונות.
20 תיקו.
21 הפסדים.

ממחיש את כל מה שאמרתם עליו. מה שיותר מדאיג אותי זה שהוא קיבל 33 כרטיסים צהובים (ומפליא אותי שרק אדום אחד).

הנתון שאומר הכל

לזכותו של גאבי ייאמר שהוא מנסה.
מנסה להיכנס לרחבה, מנסה דאבל פאסים עם לבנדובסקי, מנסה סיבובים מהירים כדי להשתחרר מהשומר , מנסה לדחוף קדימה.
זה פשוט לא הולך, ולא נראה שזה תורם משהו למשחק ההתקפה.
עכשיו, כשפראן נראה טיפה יותר טוב ויש את פליקס, אני לא מבין מדוע צריך להמשיך עם גאבי. בטח כשפדרי יחזור ועד הפציעה הבאה שלו.
לא חסר משחקים כמו המחצית השניה אתמול בהם יש לגאבי ערך. אבל אני לא מבין למה הוא פותח מול קבוצות קטנות.

ויש גם אופציה של ראפיניה בימין ויאמאל קשר התקפי. ככה ניסו אותו בסוף שנה שעברה והוא היה יותר מבסדר. יש לו חוכמת משחק ומסירה כבר בגיל 16.

קצת כואב הלב על גאבי, כי הוא שחקן נוער על מלא מלא שגדל במועדון, וגם (באמת שאני לא זוכר איפה שמעתי את זה) היו שטענו שבנוער הוא כן נחשב סוג של פנטזיסטה.

תמורת 50-60 הייתי מוכר אותו. לפי transfermarkt הוא שווה 90, אז ייתכן וזה ריאלי. בכנות, אני דיי מעדיף את קסייה עליו- שחקן יותר פיזי שגם טרם יותר למשחק ההתקפה.

עדיין מקווה שהוא בכל זאת יראה עוד כשרונות/ יכולות.

לפני שמוכרים את גאבי אני היתי מחליף מאמן.

אפשר לקבור את הראש בחול ולחפש גם עוד 10000 אשמים חוץ “מהמיסטר” אני באמת חושב שאם מאמן יותר טוב אפשר להוציא ממנו שחקן יותר טוב.

#סליחה ליאור

אני לא יכול שלא להרגיש אכזבה, כי אני עדיין מאמין שלצ’אבי יש פוטנציאל להיות מאמן גדול.

הוא פשוט עשה קיצורי דרך. מליגת כלום ושום דבר בקטאר ישירות לברצלונה. הייתי שמח לשלוח אותו לשנתיים כעוזר של פפ, עוד שנה כמאמן בארסה ב’ ואז חזרה לקבוצה הראשונה, כשטן האח לוקח את המושכות בינתיים.

פנטזיות וזה