ויני, רודריגו וטשואמני אמורים להיות בשיא הקריירה שלהם.
ג׳וד עדיין צעיר, ולכן במקרה שלו אני טיפה יותר גמיש. אבל הוא חייב לשנות גישה.
עונת 23/24 עוד היו שרידי הקבוצה הגדולה של אז: מודריץ, קרוס, קרבאחל, נאצו.
מתחבר למה שכתבתי - היה למי לנשוא את העיניים כשהמצב חרבנה.
שאני אבין, ב 23/24 ג’וד עם תקופה מדהימה ושערים בדקה ה 90 מביא איזה 12 נקודות לבד בתחילת העונה ומכניס את כל הקבוצה לעונה טובה, ויני הוא השחקן הטוב בעולם, מנצח לבד משחקים בלתי אפשריים באלופות אבל העונה הייתה הצלחה כי מודריץ’ ונאצ’ו היו שם ?
נכון שהמצב כרגע חרא, אבל להשתמש בזה לשכתב היסטוריה ?
לשחרר את ג’וד ?
מה קורה פה…. ![]()
בנפיקה שנמצאת במקום ה 5 בליגה הפורטוגלית בקושי, נכנסה למקום ה 24 בליגת האלופות והיא יכולה להיות טופ 5 בליגה?
העניין הוא לא רק מול מי אתה משחק, העניין הוא איך אתה משחק, ארבלואה כרגע הוא בובה, הוא לא יעז להוציא את ויני או גוד, וזה מבחינתי פשוט מראה שהוא לא המאמן הנכון.
ההגנה הבלתי נלאית על השחקנים היא לא במקום, הם צריכים להבין שהם משחקים פשוט חרא, הרעיון הוא להתקדם מתקופת אנצלוטי ולשחק יותר טוב ולא לא להישאר מקובעים במקומנו, אז תסלח לי אם אני לא מרוצה מזה שאנחנו בדיוק משחקים כמו עם אנצלוטי.
איך בדיוק כמו עם אנצ’לוטי ? למרות משחק חרא ניסינו ללחוץ גבוה ובהרבה מקרים הצלחנו, לא רק אתמול אלא גם נגד מונאקו ו ויאריאל.
אגב, הלחץ של ארבלואה מצויין ברוב הדקות שלחצנו, אתמול זה התפרק שוב ושוב לא כי הלחץ לא היה טוב אלא כי גולר היה בתפקיד קמאבינגה וזה לא יעבוד ובנוסף הויסן במשחק זוועה שאי אפשר לתאר במילים ויש להוסיף את אסנסיו שנראה טוב מאוד 2 משחקים קודמים ואתמול לא היה נעים לו כנראה שהוא עבד עלינו ובחר להזכיר שהוא בלם בינוני מינוס במקרה הכי טוב
בוא נדייק את הדברים
גם ויניסיוס וגם גוד סיפקו פיקים מרשימים ביותר, אל חשוב לדייק כאן - כל אחד נתן פיק של חצי עונה - מתחבר למה שכתבתי בהודעה אחרת - עניין היציבות
וכן, יותר קל להיות יותר טוב כשקרוס ומודריץ מאחורייך או מצדדך.
אני פשוט לא מצליח להבין מדוע הפתרון שלך לכך שאין שחקנים יציבים, מנוסים וטובים בקישור הוא להעיף שחקני התקפה שהם וורלד קלאס לכל דבר ועניין. מה זה יתן? נישאר עם אותה בעיה בקישור פלוס חלל עצום למלא בהתקפה. עם מי? ברהים דיאז? סוף פודגוראנו?
ויניסיוס ג’וניור נתן לנו הרבה יותר מחצי עונה גדולה ואני יותר קרוב להיות “ממתנגדיו” מאשר מאוהביו:
-עונת 2021/22 גם אם זה התחיל כבתולי
-עונת 2022/23 - עונה בה בנזמה היה פצוע המון ולאט לאט לקח עליו.
-עונת 2023/24 - בדגש על החצי השני כי היה פצוע בהתחלה - שתי פציעות.
-עונת 2024/25 - חצי עונה
מה שכן הביקורת על שניהם, אם כי לא באותו הלבל - היא לא רק על היכולת. ויניסיוס מבזבז לנו המון אנרגיות, מעבר לזה שהוא כבר שנה ממש גרוע. הוא קפטן שלישי של הקבוצה ולא יודע איך להתנהג זה נראה לי מיותר לפרט אפילו. הוא התחיל את “המרד” נגד צ’אבי אלונסו.
מאוד מקווה שבנפיקה יבואו למפגש הכפול באותם אנרגיות ומנטליות וייתנו שיעור לפרימדונות איך משחקים כדורגל.
תכלס אין לנו מה לחפש בשלבים שאחרי הנוקאוט ועדיף לחתוך את הסבל כבר בשלב הזה. לא לפרז ולא לשחקנים האלה מגיע לזכות בליגת אלופות.
מסכים לגבי ויניסיוס, הגזמתי. למרות שאם נקמט את העונות הטובות 2.5 מתוך 7 עונות במועדון + בעיות התנהגות
אבל אני מיציתי את הקשר הזה
דווקא זה נראה עכשיו שעם קצת מזל בהרגלה זה בנפיקה ואז ספורטינג ליסבון והדרך לרבע הגמר קלה מאוד, עדיפה מלסיים בטופ8 בהגרלות שקיבלו קבוצות אחרות.
בנפיקה קבוצה מאוד מוגבלת, אמורים לעבור אותם די בקלות. וכן, אני יודע שהם תקעו לנו רביעייה לפני יומיים.
טיטי בלי גרם של ציניות אני מקנא באופטימיות שלך.
איזה אופטימיות ? שעוברים את בנפיקה ?
אם בנפיקה קבוצה מוגבלת אז מה נגיד על הקבוצה שלנו? הם לא ניצחו 4-2 וזהו, זו הייתה דומיננטיות מוחלטת. משהו שלא הצלחנו להראות אפילו מול קבוצות כמו אלצ’ה וואייקנו.
גורם ההפתעה, הביטחון העצמי המופרז שנשען על כלום והברק הכו במשחק הקודם, כל אלה לא יחזרו במפגש הכפול, להיפך, אנחנו מגיעים אחרי שאכלנו חרא מהם, נגיע מוכנים, והם כן מוגבלים.
זה כמו להתחיל לחשוש מאלבסטה עכשיו אם מגרילים אותה עונה הבאה בגביע.
בדרך כלל. אתה רואה במצבים הכי רעים תמיד דברים חיוביים. אני בדיוק ההיפך ממך והייתי מתחלף איתך בכיף.
אני לא חושש מהפסד לבנפיקה. אני רוצה שנפסיד לבנפיקה.
מגיע להנהלה ולשחקנים להמשיך לאכול חצץ עד שהריקבון יפסיק.
בובה או לא, כרגע ב-3/4 משחקים (תקראו לזה צ’רי פיקיניג אבל אני לא מחשיב את הגביע לארבלואה) אני סה’'כ אוהב את מה שאני רואה.
עוד מוקדם להסיק מסקנות לאיזשהו כיוון, וברור שלא על סמך משחק אחד.
למה ספורטינג? כנראה נקבל טייק 6487 של ריאל נגד סיטי, לא?
תמיד, גם בחיים האמיתיים.
זה כבר דיון אחר, אני בעד שיאכלו חצץ מהקהל במשחק הקרוב בברנבאו מבלי לפגוע בהישגים שעוד אפשר להשיג.
רודריגו כבר מעכשיו מתחיל להתרגש ולהכין את עצמו לשבוע ‘‘שלו’’ העונה.
בנפיקה קבוצה לא רעה, בליגה לא רעה. ההבדל היחיד בין להפסיד לה ובין להפסיד לסלטה ויגו זה שלבנפיקה יש סגל יקר ואיכותי יותר. זה הפסד רע (כל הפסד רע בריאל מדריד), לא איזה אסון מיוחד. להאשים את ארבלואה בהפסד הזה או ב״הדחה״ מחוץ לטופ 8 זה מוגזם, גם אם אני חושב שזה רע.
בנוגע ליכולת, התרגלנו. הנחיתות לא כזו חריגה ומשחקים כאלו קורים תחת שלושה מאמנים רצופים בסגנונות די שונים.
כאמור, אין לו אופציות אחרות. אני תמכתי בסולארי ובניקוי האורוות בזמנו, אבל ברור שלארבלואה אין קרדיט לכך ושזה מקרה שונה. אני מבין את זה, ובו בעת הייתי שמח לראות את ויניסיוס בספסל. אבל זו לא אשמת המאמן.
ייתכן וזכרתי אז את העונות עם זידאן. בכל מקרה, אני זוכר שסיימנו שניים דווקא בעונות בהם זכינו בתואר, וזה כאמור היה פורמט קל בהרבה בו לנצח פעמיים קבוצות דרג ג׳ כמו גלאסטראי ושחטאר.
סיימנו במקום השני בשלב הבתים בעונות 2016/17 (אחרי בורוסיה דורטמונד מולה סיימנו פעמיים ב-2:2) ו-2017/18 (אחרי טוטנהאם, עם הפסד מבזה 3:1 בוומבלי ולא ניצחנו אותם גם בבית - רק 1:1), בזה אתה בהחלט צודק.
אני לא אומר שבנפיקה קבוצה חלשה אבל אי אפשר להתעלם מזה שהיא בעונה חלשה, מדורגת רק שלישית בליגה, יובנטוס שהיא בעצמה בינונית - טיטאה אותה די בקלות במחזור הקודם בליגת האלופות. איך כל הטוב שלהם התפוצץ מה שנקרא דווקא נגדנו? זה נראה לך תקין שהם כבשו שישה שערים בשבעה משחקים שזה פחות מגול, ונגדינו בכיף הייתה יכולה להבקיע חמישייה?
בפועל, ארבלואה קיבל את הקבוצה בזמן שהיא בטופ8, עם משחק נגד מונאקו שכולם ציפו לנצח (בעונה גרועה יותר מבנפיקה), לא חשבנו על 1:6 אבל נניח ל-1:3 בהחלט ציפינו, ולמחזור הסיום הגענו במקום השלישי. זו בעיטה בדלי וזה פחות ריאל מדרידי כמו שאומרים.
שמע גם המועדון הזה כמה שיש בו דברים דפוקים, בליגת האלופות בדרך כלל, רמת המחויבות טיפה גבוהה יותר. לא אומר שהולכים לשחק עם הלב והנשמה כאילו החיים שלהם תלויים בזה, אבל כן יש הבדל מהליגה.
לספסל את ויניסיוס זו אולי “בקשה” מוגזמת שגם צ’אבי אלונסו לא היה יכול לבצע אבל זה לא רק שחור או לבן. אפשר פחות לקק במסיבת העיתונאים. אלבארו ארבלואה חייב להיות קצת פחות ‘אוהד מתלהב’. זה לא אני מאמן את הקבוצה. מה שהוא אומר עכשיו נבחן במיליון עיניים, הוא כבר לא שחקן.