איך לנין אמר? כמה שיהיה רע יותר כך יהיה טוב יותר. במצבנו הבעיה העיקרית שלנו היא פלורנטינו פרז. הפתרון לבעיה הזאת היא האוהדים. ככל שזה יגיע מוקדם יותר הבעיה הגדולה תוכל להיפתר מוקדם יותר.
שימו לב למהלך הבא: אמבפה על הדשא,ויניסיוס מול 6 שחקני הגנה לבד לגמרי,ההיגיון אומר תבעט החוצה הכדור יישאר שלך,מה עשה הגאון? ניסה לעבור את כולם לבד ואז התלונן בהתקפה הבאה שהם לא עוצרים כי אמבפה על הדשא🤦🏻♂️
מנסה להגיד את זה פה במשך תקופה, שהפרות הקדושות כבר אינן קדושות ומהסיבה שאין חילופים שיכולים לאיים על מעמדם הם מרימים את האף בחוצפתם בגילם הצעיר כלכך. אני מדבר פה המון על שחקני הקסטיליה ויוצאי הקסטיליה שבתפוצות.
צחקו ולגלגו, אבל לפחות אנחנו נדע שהילדים האלה יעלו וישאירו את הלב על המגרש בכל הזדמנות שתנתן להם ושהם מבינים מה זה הסמל הזה מגיל ינקות, לעומת הפרזיטים שגדלנו פה…
אחד חושב שהוא כריסטיאנו רונאלדו ומגיע לו את החוזה הכי מנופח למרות שמאז אירועי כדור הזהב הוא אינו אותו שחקן
עוד אחד שההורים שלו מסתובבים קבוע במשרדי המועדון ולא מרוצים מהתפקוד של בנם הקדוש במרכז המגרש… הוא צריך לשחק יותר מקדימה… כלכך לא מרוצה…תגיד תודה כל בוקר שזכית להגיע לפה. טיפת צניעות.
והנה אתמול ארדואן גולר למד איך עובדים פה הדברים. וחיקה את ההתנהגות של הבוסים האמיתיים פה.
נדרש כאן חריש עמוק.
מת מת מת על הבקשות ל’חריש עמוק’. קלאסיקת פורום ותיקה.
יש לנו סגל לא רע בכלל ומה שצריך בו זה חיזוקים במקומות הנכונים. אם יהיה קצת מזל ונקבל 150 מיליון על ויני אז יתכן והוא ימכר ואם לא אז לא. זה לא יהיה כחלק מחריש ובטח לא עמוק. אתם לא אוהדי רד בול זלצבורג, צאו מזה.
אני לא מבקש מאף אחד כי אין ממי לבקש ובטח לא אופציה לבקש. נטו פרספקטיבה של איך שאני רואה את הדברים ופנטזיה של מה שצריך להתרחש.
כמובן שאני מחובר לקרקעית ומבין שכל עוד דון פרז מנווט את הספינה והוא המנהל המקצועי בפועל, לא תזוז אבן.
אני מתחיל לפקפק באיכות הסגל. לכמה זמן לשחקנים מותר לשחק חרא כדי שהעבר המפואר לא יהיה נקודת המבט הראשונה? חסר פליימקר וקשר אחורי ובלם ועוד.
בכל מקרה שחקן בכיר אחד לפחות חייב ללכת. אם בקיץ ניפרד רק משומן עודף כמו דויד אלאבה ופרלאן מנדי או שחקן פציע כמו אנטוניו רודיגר ודני סבאיוס שמתעלמים ממנו ויעבור לבטיס - אז לא עשינו כלום. יש גם כוכבית שהיא - אנחנו בדרך לאבד עוד אליפות לברצלונה עם קושי כלכלי וכמובן עונה שנייה ברציפות ריקה (בלי תואר גדול כשאני מנתח את אשתקד). זה כבר לא האנג אובר.
אנחנו בדרך להיות מנצ’סטר יונייטד שלא ידעה לחתוך בזמן ולוותר על הבינוניות שהשתלטה על הסגל שלה. או מילאן של סוף ה-2010 מינוס הכסף.
עזוב קיץ רגע - בוא נכוון לראשון. הרי לכולם ברור שאדוארדו קמאבינגה יפתח בהרכב ומי שישלמו את המחיר הם פרנקו מסטאנטואונו או ארדה גולר. אף אחד לא ייגע בוויניסיוס או בלינגהאם שהיו קטסטרופליים אתמול. איזה מסר זה מעביר? החנופה של ארבלואה החזיקה מעמד פחות זמן משחשבתי.
זה מושג די אמורפי. מה זה אומר? שויני יעזוק?
הסגל שלנו הוא לא 9-10 כרגע, אבל הוא גם לא 5-6.
קח שתי העברות שעשינו בקיץ: האוסן וקרראס. שתי העברות שכולם היו מסכימים שהם לכל הפחות הגיוניות. על אחת כבר עכשיו אפשר להגיד שהיא לכל הפחות טובה (עם פוטנציאל להיות מעולה, נראה במהלך השנים). האוסן עדיין בגדר סימן שאלה. בקיץ הקרוב יגיע קשר שהוא העברה שכולם יסכימו עליה כרגע - ניקו. סביר שאנדריק יחזור, סביר שיגיע בלם. זה מה שבוער, וזה מה שאני מניח שיעשו.
אותו ׳חריש עמוק׳ הוא לרבע את המעגל הזה בדמות ויני ואמבפה ביחד. אנחנו כועסים שפיטרו את צ׳אבי אלונסו, אבל הוא לא היה הפתרון לבעיה. אפשר היה לפתור אותה עבורו על ידי כך שיעיפו את ויני לכל הרוחות למשל. אם רוצים להביא לדבר הזה פתרון, ניתן להנחית פיגורה כמו קלופ לדוגמה. אבל אז זה לא חריש אלא פשוט מאמן עם כוח.
קח, חברי הפורום דורשים חריש עמוק. איך העונה נגמרה כולם יודעים.
@Raulito-7
תמיד כשרע נראה שהכל רע ואחרי איזה 4:1 על מכבי תל אביב הם חושבים שבכר יקח אותם לאליפות עוד העונה. ככה זה כדורגל.
לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך
קודם כל שואל מה זה חריש עמוק מבחינתך.
שנית, מדגים שעושים גם העברות הגיוניות של שחקנים לא נוצצים שהן העברות טובות והגיוניות גם אם לא נקראות ׳חריש׳. בעונות שהכל הולך אלו העברות גאוניות בדיוק איפה שצריך. סביר להניח שהעברות כאלה ימשכו גם הקיץ (ניקו, אנדריק עוד).
שלישית, מציין שהבעיה עם ויני ואמבפה היא בעיה ספציפית שלא קשורה להחלפה של שחקנים כלשהם. אם חריש זה להעיף את ויני - קרא לילד בשמו.
מבחינתי לפחות זה להעיף את ויניסיוס, והשאר בונוס. זה החלום.
הבונוס הוא להביא תחרות אמיתית לקישור שתוכל לספסל באמת את הבכירים כשהם מסריחים.
אני ממש שלם עם החלק ההתקפי שלנו, מינוס ויני פלוס אנדריק.
ישנה עוד פצצה מתקתקת שנקראת פדה - מרגיש לי שכשקרבחאל יחלים הוא יחזור להתמרמר על אי ההצבה בקישור, ואז המאמן החנפן התורן יציב אותו בקישור, אולי על חשבון החתמת המוח שכולנו רוצים במרכז המגרש.
אתמול השחקנים הסריחו את הדשא, לא רצו, לא נלחמו ואיבדו כל כדור וכל מאבק, שחקני בנפיקה נלחמו על כל כדור וזה מה שעשה את ההבדל.
עוד בלם או עוד שחקן שמזיז את הכדורגל זה לא עדיפות ראשונה, קודם כל חייבים לעורר את החארות האלה ומי שלא מתאים לו שיעוף ואז לבדוק מה חסר ולהשלים, כבר כמה עונות יש מחלה, הייתי בטוח שאלונסו יסדר את הבלגן ובסוף הוא בעצמו זה שנזרק החוצה, כל עוד לא מסדרים את הבעיה מהשורש עוד שחקן או פחות שחקן לא יעזור.
אגב, אם אפילו גולר מרשה לעצמו לעשות פרצופים כשמחליפים אותו אז כדאי מאוד לארבלואה להתחיל להשתלט על העניינים.
@whykds אני עושה השוואה מאוד לא מדויקת - פפ גווארדיולה שהזיז את רונאלדיניו בקיץ 2008 ו-ויניסיוס ג’וניור הקיץ, שהוא גם מסיים חוזה וזה דוחף אותו אולי החוצה. רונאלדיניו היה אגדה אבל חיי חיים לא ספורטיבים. ברצלונה ההיא הגיעה אחרי פאסיו משפיל לריאל מדריד ושתי עונות רעות בליגה, אחת מהן חלשה במיוחד כשאפילו ויאריאל עקפה אותה. להעיף שחקן בכיר כמו ויניסיוס זו אולי פעולה אחת אבל פעולה משמעותית. הרבה יותר מאשר אם אדוארדו קמאבינגה יימכר לאסטון וילה, דני סבאיוס יחזור לבטיס ודויד אלאבה יסיים חוזה כשפרלאן מנדי חותם בערב הסעודית.
הסגל שהיה לקבוצה בין 2010 ל-2018 היה מדהים לדעתי אבל אולי עצם זה שלא ריעננו חלק מהעמדות מספיק ולא הלכו על שיטת האלכס פרגוסון - גם כן פגע לנו באליפויות מול ברצלונה, סתם מעלה תהייה.
לגבי השחקנים שציינת: כרגע יש לנו בעיה עמוקה בקישור שהיא חרא יותר משחשבנו אני מניח. ארדה גולר לדעתי שחקן סגל לגיטימי אבל אתה מדבר עם מישהו שרצה להשאיר את לוקה מודריץ’. יש בעיית מנהיגות בסגל ולהיות מספר 3 ו-4 נניח דני קרבחאל ופדה ואלוורדה עד לא מזמן - זה שונה משמעותית מלהיות הקפטן הראשון ובטח כשאתה פצוע. אבל אני אגיד מקצועית:
אלבארו קארראס שחקן שלא ממש הכרתי, הוא ב-י-נ-ג-ו. אין לי תלונות, רכש מעולה. חשבתי שהמחיר מוגזם אבל טעיתי. לגבי דין האוסן אני די בטוח שהוא לא יעמוד בהבטחה. הוא איטי כמו צב ולא אגרסיבי וזה לא משהו שישתפר. ריאל מדריד תמיד תהיה סוג של מופקרת. תסתכל איזה בלמים היו לנו בין 2010 ל-2020. ריקרדו קרבאליו אפילו בעונה מעולה, על סרחיו ראמוס ופפה מיותר לדבר, רפאל ואראן גם כן אתלט, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר. נאצ’ו לדעתי היה עם מהירות סבבה ושחקן ‘שורד’, לא פראייר.
התלוננתי על זה גם במשחקים הקודמים, נראה שהשחקנים פשוט עושים טובה שמשחקים כדורגל. כאילו לא מכבודם לרוץ ולתת את הכל על המגרש.
לא רוצה להתבטא יותר מדיי על גולר פה כי משום מה הוא הפך כאן לפרה קדושה, אבל כשויני עשה מעשה דומה היה ברור לי שחייב להעיף אותו מהקבוצה. זו לא פעם ראשונה שגולר עושה פוזות ופרצופים, גם בעונה שעברה הוא לא היה מרוצה מהדקות שקיבל ואז שהתפלק לו איזשהו שער מקרי במשחק גביע עשה פוזות ולא חגג. כמובן שגם רץ להדליף לעיתונאים שהוא עצבני ולא מרוצה. ולא מדובר פה על מישהו שהביא צ’מפיונס וחצי למועדון, כן?
לא רק ויני, חצי מהקבוצה הזאת הביתה. כל המאוכזבים והלא יציבים למיניהם, וזה כולל את רודריגו גם, כל השמאטס שאספנו לאורך השנים ויושבים לנו בסגל בלי לתרום, וכל הכוכבים הנופלים השונים שיש לנו בסגל - גם תודה ושלום.
הגיע הזמן שבמועדון יתחילו להחתים גם שחקני כדורגל ולא רק נערי פוסטרים.
איזה פרה קדושה ?
נכון שהוא מסוכן התקפית אבל כרגע אין לו מקום, כשהוא בקישור של 3 אנחנו בפחות שחקן הגנתי ופרוצים לגמרי, אתמול הוא היה מתחת לכל ביקורת, בכל המצבים של בנפיקה הכדור הסתובב לידו והוא לא הזיז את התחת, פדה או קמאבינגה שם במקומו והיו עוצרים לפחות 70 אחוז מהמצבים המסוכנים, מאחר ויש לנו את ג’וד בתפקיד של ג’וד אין לגולר מקום במשחקים מהסוג הזה שהיריבה לוחצת ותוקפת, אי אפשר להחביא אותו והוא לא שחקן ששווה לאפשר פריצות כזאת כדי שישחק, כרגע מקומו על הספסל ולשחק רק נגד קבוצות שיבואו להתבנקר.
תיקנתי
חריש עמוק מבחינתי כולל:
פרידה מויניסיוס, בלינגהאם (במידה ועד סוף העונה לא ניכר שיפור), קמאבינגה, ואפילו רודריגו שאותו אני מאוד אוהב. את טשואמני אני משאיר נטו בגלל המודולריות שלו לתפקיד הבלם. מה משותף לכל השמות האלה? כולם לא יציבים כל אחד בדרכו, וכולם עשו רוח וצלצולים לתקופה ומתקשים לשחזר את היכולת שקיבעה את מעמדם. עוד נתון מעניין הוא שהשיא שלהם היה כאשר שיחקו לצד מודריץ את קרוס בע״מ וזה כולל את ואלוורדה (בעמדת הקשר). כלומר כולם ממשו את הפוטנציאל שלהם לזמן מוגבל וככל שעובר זמן המגרעות שלהם צפות לפני השטח.
בסוף כולם הגיעו צעירים, חלקם עדיין נחשבים לצעירים. יכול להיות שמקומות אחרים בתצורות אחרות הם יצליחו להגיע לפסגות. בסוף הם שחקנים עם כישרון נדיר וזה מה שהביא אותם לכאן. התמהיל של כוכבות מגיל צעיר וחדר הלבשה מפוצץ אגו לא היטב עם ויניסיוס ובלינגהאם, האחרים פשוט לא מצליחים לשבור את התקרה של עצמם ודואגים שבוע אחרי שבוע להפגין בינוניות.
וזה נושא רעיל ואנחנו רואים איך זה מחלחל הלאה - רעה ערך גולר בחילוף אתמול.
ולא דיברתי עדיין על מנדי, אלאבה, רודיגר (תודה על תקופה יפה), ואפילו קרבאחל שגמרו את הסוס ומחזיקים בקרנות המזבח.
בהחלט יש העברות הגיוניות לא אמרתי שלא.
בקיצור יש הרבה לשנות בסגל הזה. בפוטנציאל ובחזון, ללא ספק היה פוטנציאל גבוהה. כולנו שמחנו שדון פרס הצליח לשים את הידיים על כל צעיר שנצץ וכולנו האמנו שאנחנו תמיד נהיה מוכנים ליום שאחרי. בפועל קיבלנו קבוצה לא מאוזנת, שמנוהלת לפי גחמות של שחקנים צעירים מפוצצי אגו שחושבים שהם מעל המועדון.
והיום אין בקבוצה שחקן אחד שהחבורה הזו תוכל להסתכל אליו כשהמצב מחורבן ולדעת שהכל יהיה בסדר.
ומה הם הסימנים? הפסד לבנפיקה, קבוצה ששווה לכל הפחות מקום 5 בלה ליגה?
זה היה נכון גם בימי אנצ׳לוטי. היה ראיון לא מזמן בו קרוס סיפר שבגמר האלופות מול דורטמונד הוא וקרבאחל בנו את הטקטיקה (או משהו בסגנון הזה).
אני רואה כדורגל משהו כמו 15 שנה, כלומר צפיתי בעיקר בטור הזהב של ריאל ו״חסכתי לעצמי״ הרבה מהשנים הגרועות. במשך כל התקופה הזו, למעט עונות יוצאות דופן כמו 11-12, 13-14 ו16-17 הקבוצה יכלה להסתבך מול כל יריבה. גם בעונות בהן זכינו בליגת האלופות הסתבכנו והיינו קרובים להפסיד לקבוצות חלשות. לעזאזל, לאורך כל התקופה של זידאן וקרלו בקושי סיימנו במקום הראשון בשלב הבתים (למרות שהוא היה קל משמעותית משלב הבתים הנוכחי).
אתם רצים להסיק מסקנות על ארבלואה- מי שלא נמצא כאן חודש, ובמקביל כועסים על ההנהלה שלא נתנה לאלונסו גב לתקופה של יותר מחצי שנה. זה Bias, לא ביקורת. אפשר להבין שהסיכויים שהוא זידאן2 נמוכים מאוד ובמקביל לחכות עם ההצהרות הבומביסטיות. אני לא אוהב לשמוע את הליטופים לויניסיוס אבל צריך להבין שלא יהיה ערך לצאת עליו בפומבי כרגע, בין אם מתכננים להיפרד ממנו בסוף העונה או להפוך אותו לקפטן.
היי,
-אני שם בצד את ההפסד לאלבסטה למשל כי זה קרה דקה וחצי אחרי פיטורי צ’אבי אלונסו ובכל שנה אנחנו מתבזים בגביע. ההפסד לבנפיקה שונה. הם ניצחו משחק בית אחד בשנתיים בצ’מפיונס וכבשו נגדנו ארבעה שערים כשבכל המשחקים עד רביעי היו להם רק שישה, והמשחק הזה יכל להסתיים גם ב-7:2. אולי הסגל טוב - אוטאמנדי, החלוץ הרשים אותך, השחקן מצד ימין שכבש צמד והתעלל בנו - אבל הם בעונה פח, אתה מנרמל הפסד שלא אמור לקרות. ארבלואה כאן שבועיים וזה יותר זמן. דווקא כי הגענו במומנטום אחרי משחק נגד ויאריאל שהפך אותנו כנראה לעיוורים.
-זה פחות התוצאות והדרך על המגרש אלא התחושה של הסגנון בו ארבלואה בחר. הליקוק המוגזם לוויניסיוס - זה לא שהוא מלקק לפיגורה כמו כריסטיאנו רונאלדו. האמירה על ג’וד בלינגהאם שהוא אמר לו לרוץ פחות או שהחלוצים לא צריכים…אפילו מה שאמר על האוהדים, חלקם, אחרי הבוז נגד לבאנטה. יש את קו הביניים - אמירות יותר קרות ואדישות שיכולות להתפרש לשני הצדדים.
-יש כאן חשדנות טבעית כלפי מאמן חסר ניסיון בכדורגל בוגרים בניגוד לצ’אבי אלונסו שהוא גם היה שחקן הרבה פחות גדול וחשוב ממנו עם כל הכבוד לזה שהוא מדרידיסטה וכן מכיר את המערכת ורוצה אולי לנצח יותר מכולם.
מעבר לכך אני חושב שבימים האלה הקבוצה צריכה “יותר כיוון” מאשר בימי השיא עם קרלו אנצ’לוטי. איבדנו שחקנים וותיקים חשובים ומנהיגים מכל הסוגים. מרסלו - גם אם מיעט לשחק ב-2021-22, קאסמירו, קארים בנזמה, טוני קרוס, לוקה מודריץ’, נאצ’ו ואפילו לוקאס ואסקס, שהוא אף פעם לא היה מהמנהיגים הבכירים אבל כן שחקן חשוב. פדה ואלוורדה וגם דני קרבחאל - רואים פתאום שלהיות הקפטנים ואלה שמסתכלים עליהם כשלא הולך - זה קשה הרבה יותר מאשר כאשר אתה מוקף בכל טוב ומדבר עליך כשחקן מוביל ומדרידיסטה ו-DNA והרמונטדות אבל בפועל בימים שחרא מסתכלים על 6-7 שחקנים לפנייך.
אגב בכל העונות של קרלו אנצ’לוטי בפורמט שלב הבתים כן סיימנו במקום הראשון. אשתקד בשיטת הליגה המספרים היו מאוד דומים לעונה הזו אתה בהחלט צודק. אותו מספר נקודות - 15, וגם יחס שערים מאוד דומה.
למכור את ויני, רודריגו ובלינגהאם נראה לי לא הגיוני.
הם אכן לא מספיק יציבים (צעירים מאד), אבל כבר הצליחו כמו שכתבת. מסכים איתך על כך שהם צריכים לשחק עם קישור איכותי יותר, לא על כך שהם צריכים לעוף. כל קבוצה בעולם הייתה מתה לשחקנים כאלה.
אלאבה וקרבחאל לא משחקים הרבה. הראשון יעזוב והשני נמצא בדמדומי הקריירה. לא בהם אני תולה את הכישלון. ואלורדה הוא מגן ימני ראוי.
ב 23/24 הבעיה הזו לא הייתה קיימת.