מחזור הסיום בצ'מפיונס: בושה באסטדיו דה לוז המיתולוגי עם 4:2 מול בנפיקה - לפלייאוף| כבשו: אמבפה-2

וזה בדיוק האיפוס וקריאת הכיוון שצריך לעשות.
אבל מבחינתי צעדים כאלו יקראו כפרויקט חדש, כי נדרש שינוי באמת מהותי

המועדון הזה (או הנשיא הזה) לא יודע להבין שצריך לשנות, מבלי שהקבוצה נכשלת ואפילו מתרסקת. אז עם כל הקושי, צריך לפלל ל0 תארים שנה שניה ברצף. ואפילו להדחה כואבת כבר בשלב הפליאוף באלופות. רק ככה זה עובד אצלינו, לעזאזל.

חיים בסרט| ריאל מדריד שוב התבלבלה בדרך ומחשבת מסלול מחדש. אם הניצחון על ויאריאל הביא לרוחות של שינוי או לפחות לתקווה כזו – צריך לחשוב שוב. המשחק היום היה מתחת לכל ביקורת. לפעמים יש מגיע בכדורגל. הגיע לנו להפסיד בצורה כזו ולאבד את המקום בשמינייה. ואני עוד פינטזתי על מקום רביעי, מרגיש ממש טיפש. הזיכרון שלי מאצטדיון דה לוז יישאר מלא אור – הדסימה, אבל היום לא היה לנו את סרחיו ראמוס בדקה ה-92:48, והיום לא הייתה קבוצה.

שוב התחושה המגעילה הזו ש"אין קבוצה". שהחבר’ה האלה עצלנים ולא רוצים לרוץ. שזה יעבוד פעם אחת ואז בשני משחקים לא יעבוד. שהם לא מסוגלים לחבר רצף ניצחונות ולשחק כדורגל בינוני אפילו לאורך זמן. כמה קל לשחק נגד ריאל מדריד.

כבר בדקות הראשונות התחיל הטרלול מה שנקרא, הכאוס. כאילו שני המשחקים הקודמים לא קרו וריאל מדריד תקועה עוד בהדחה נגד אלבסטה. מחצית ראשונה חושך מצרים. ז’וזה מוריניו עשה בית ספר לתלמיד אלבארו ארבלואה. שחקנים שלא רצים מספיק, לא מרוויחים אף כדור באמצע. אני חשבתי שהקבוצה יכולה לשחק בצורה אחרת ו"ליזום", אז לא – אנחנו חייבים את שני השחקנים הצרפתיים ביחד באמצע. הם כתשו אותנו ממש וללא רחמים. על חשבון ארדה גולר או פרנקו מסטאנטואונו אבל אל תטעו הם בטח לא האשמים בהפסד.

מילא בנפיקה הייתה פותחת בהתלהבות, או.קיי, זה קורה, גם ברצלונה מתחילה כל משחק בפיגור 1:0 כך זה נראה. חשבתי שזה גל שיחלוף. אז לא התעצבנתי אחרי חמש דקות, חיכיתי לדקה העשירית, רבע שעה, אבל הטיילת נמשכת והם הגיעו לעוד ועוד ועוד מצבים מול טיבו קורטואה בכזו קלות. מה זה הדבר הזה?

קיליאן אמבפה כבש שני שערים וזה אחלה, אבל הוא לא נתן היום פס אחד מדויק וגם לא זז בהגנה. ג’וד בלינגהאם היה מזעזע עם הכדור ובלעדיו. לא קשר שמזיז כדור, לא מנצח תאקלים, לא מראה נוכחות, רק פרצוף חמוץ, וגם לא תוקף. הוא לא הוחלף רק בשל המוניטין שלו. ויניסיוס? מה נאמר ומה נגיד, אני עוצר את עצמי. אלבארו ארבלואה חשב שככה בקלות זה יעבוד? ויניסיוס מקרה אבוד. בפתיחת המחצית השנייה הוא נגח ממצב כל כך נוח – לעננים. הוא לא צריך להיות עם משחק ראש של כריסטיאנו רונאלדו אבל ממצב של חצי גול – אתה מתפרנס מכדורגל – שים את זה. מעבר לכך ה-3:1 הארור התחיל מאיבוד כדור כל כך רך שלו. רק מתלונן לשופט ולאוהדים.

אורליאן טשואמני היה מנוטרל כבר בדקה השנייה אחרי הכרטיס הצהוב אבל שרד יפה עד למחצית למרות שכל תאקל שלו (ניצח מאבקים) הלחיץ אותי והוא לדעתי היה מהפחות גרועים. לא הצלחנו לשדוד את ה-1:1 אפילו עד למחצית. כולם עלו למעלה כאילו זו הקרן האחרונה של המשחק.

ארבלואה אמנם מאמן חסר ניסיון בכדורגל בוגרים או בקבוצה עילית, תחליטו אתם, וכמו שידענו להחמיא – לא יכול להיות שלא היה שינוי במחצית, עם כל הכבוד לרודריגו שעל סיום המשחק שלו ושל ראול אסנסיו (היום מאכזב ממש) – אני לא רוצה לדבר בכלל. היה אפשר בקלות לחשוב על 3-4 השחקנים שהגיע להם ללכת למקלחת מוקדמת.

לא לקחתי בחשבון הפסד פה במגרש המרגש הזה. הנחתי שבמקרה הגרוע נשחק כדורגל חרא עם תיקו ו"נתעורר" מקסימום מהחלום או יותר נכון האשליה שיש כאן קבוצה נורמלית אחרי הניצחון על ויאריאל. לקחתי את המקום בשמיניהי כמובן מאליו. הגול הראשון שלא חגגתי העונה היה השער המצמק של אמבפה שעשה 3:2. נמאס לי מהכדורגל הגרוע של ריאל מדריד. איזה קטע, ארבלואה הסאחבק גם “עושה בושות” למרות שהשחקנים עפים עליו. איזה בושה שהשוער שלהם מבקיע נגדנו את השער הרביעי.

יודעים מה – מגיע להם עוד שני משחקים מעצבנים שתקועים כמו קוץ בלוח השנה – העיקר שלא תצאו לבלות, מדושני עונג. לא בא לכם לשחק. ריאל מדריד מפסידה באירופה זה כבר לא ניוז. הפסדו לליל, למילאן-בבית, לבנפיקה – כל זה בשלב הליגה בשנתיים האחרונות. עם אותם השחקנים פחות או יותר. איכסה.

השחקנים מנסים לברוח כמו עכברים למנהרה,הקפטן קורטואה מתעצבן וגורר אותם להודות לקהל שנסע לראות אותם וקיבל בתמורה ביזוי מוחלט.

במשך השנים היו אולי שחקן או שניים בסגל שגרמו לי לפתח אליהם שנאה כי הם היו ממש גרועים במשך הרבה זמן או זרקו זין על המועדון,היום אני מרגיש שאני לא סובל חצי מהסגל הזה,את ויניסיוס אני כבר בכלל לא מסוגל לראות עם החולצה של ריאל מדריד אחרי מה שעשה וחצי מהשאר פשוט לא ראויים בכלל להיות חלק מהמועדון הזה.

ביום ראשון אני מקווה שהם יחטפו כזה בוז שיפגע להם בשמיעה,גם שלטים נגד פלורנטינו יתקבלו בברכה.

התלונה של ארדה גולר על החילוף שלו (‘תמיד אני’!) הייתה רגע סימבולי יפה: הוא עצמו מוחלף, בין היתר, כי ויניסיוס וג’וד בלתי-ניתנים-להחלפה - מעמד שויניסיוס החזיר לעצמו בכח על ידי התלונה המפורסמת והcoup שעשה לאלונסו. אז גולר למד מה עובד פה.

סיום המשחק מול בארסה בליגה מרגיש לי כמו המימ של האיש שעומד בצומת דרכים. במקום להעיף את ויניסיוס, להעביר מסר לשחקנים ולהמשיך עם האינטנסיביות של אלונסו, לגמרי בחרנו בנתיב האפל.

הסגל הזה הוכיח שאי אפשר לסמוך עליו, זה לא הסגל של זידאן ורונאלדו. לא ככ אכפת לי כמה אלונסו מאמן טוב באמת. היה צריך מתנדב אמיץ שישחט פרות קדושות ויעשה פה חריש. חותם על מוריניו בעיניים עצומות בהיבט הזה.

וכמובן שאני מבין אותו ומבלי להתייחס בכלל לרמת הציפיות השונה מהשלושה: בלינגהאם ו-ויניסיוס היו מזעזעים, ציון 3. גולר היה התקפית בסדר גמור.

צריך להחליט לפי מה שופטים את בלינגהאם. כקשר מרכזי? כשחקן התקפה? הוא מוצב ממש ליד החלוצים, בין אם בהחלטה שלו או ביוזמת המאמנים. אז אם הוא שחקן התקפה - לא מביא מספרים. המהלכים שקופים ואיטיים והוא נבלע. ואם הוא קשר אז הוא הפקיר את האמצע ולא חטף כדורים חוץ מאיזה קרן בתחילת המשחק. אני מדבר על אתמול והכושר “הנוכחי” שלו ולאו דווקא בכלליות. הכושר הכי גרוע שלו מאז שהגיע.

דבר נוסף, אם כל 4-5 משחקים אנחנו מרגישים שמשהו חייב להשתנות והנה השחקנים ילמדו את הלקח והם בעצמם אומרים שהם לא שיחקו באינטנסיביות - זו בעיה. הסגל - והם לא זכו בארבע צ’מפיונס בחמש שנים כמו כריסטיאנו וראמוס - שבע. אם אין כדורגל יותר ממה שהם מראים וזה מה שהם מסוגלים - ואני בספק - שיפגינו מחויבות. משהו “חדש” עובד בדיוק משחק אחד ובמשחק הבא כאפה. נשיקה וסטירה

תזרמו עם זה רגע - “נקודות המפנה” בעונה שלנו:

-מובסים 5:2 בדרבי בספטמבר

-תיקו שלישי ברציפות במשחקים די נוחים בליגה (ג’ירונה).

-מפסידים 2:1 למנצ’סטר סיטי - “רוצים אבל לא יכולים”.

-מתייצבים? הפסד ביתי 2:0 רע לסלטה ויגו.

-מודחים מהגביע נגד אלבסטה אחרי שינוי המאמן.

אפשר להוסיף את חצי גמר הסופרקופה “בעט ורוץ” וגם את הבוז נגד לבאנטה.

אני שמח שאנשים פה מתחילים להתעורר ולהבין את מה שאני צועק כבר חודשים…
לא מגיע לו הרכב נכון להיום. כל הקרדיט שהוא מקבל זה זכר לעונת הבכורה, השם שלו ותג המחיר ששולם עליו.
הבעיה - אין חילוף בספסל שיכול לאיים על מעמדו.
אפילו בנבחרת אנגליה המקום שלו לא מובטח - פלמר ורוג׳רס עדיפים עליו פי כמה נכון להיום.
ושלא תבינו לא נכון, אני מאוד אשמח שג׳וד יחזור להיות השחקן שהכרנו, יש פה אנשים שחושבים שאני משמיץ אותו להנהתי.

כמה שאתה צודק. זה כבר לא עניין של מאמן טוב או לא. אמרתי את זה פה לפני כמה 3 חודשים, צריך מישהו שיבוא ויערוף פה ראשים. הבעיה שלנו היא פלורנטינו, עם כל הצער הוא עשה את שלו. וכל אגדה מגיעה לסופה. פרז הוא אגדה בלתי רגילה. אבל הוא כבר לא מנחיל דרך נכונה לקבוצה, משהו כצלינו אבד מבחינת “הדרך” וזה מתבטא בגישת המאמן והשחקנים.

תמונה שדי מספרת את הסיפור שלנו במשחק והאמת שבכל העונה- אסנסיו ורודריגו מורחקים ואנחנו ב9 שחקנים, השוער של בנפיקה עולה גם הוא ושני הפרזיטים מחכים עם ידיים על המותניים, יגידו שזה כדי לצאת למתפרצת ואולי להשיג תיקו אבל גם זו שטות כי ברגע נתון ידענו שעוד שער ואנחנו מחוץ ל8, מה גם שב9 שחקנים זה באמת הדבר האחרון שצריך לנסות, אני לא יודע מה זה אבל זו לא קבוצת כדורגל.

אגב אני מת על השיטה החדשה של האלופות, יש דרמות ויש מתח עד השנייה האחרונה לעומת השיעמומונים שהתרגלנו אליהם בכל שנה במחזור האחרון ובנוסף האמת יוצאת הרבה יותר לאור בשיטה שקרובה יותר לליגה והאמת היא שאנחנו פשוט לא ברמה, אנחנו רחוקים שנות אור מהאיכות של הטובות ביבשת.
אני בטח שלא מאשים את ארבלואה על זה שנקלע לסיטואציה הזו, הוא מלכתחילה לא היה צריך להיות פה, הכוח כרגע כולו אצל השחקנים וככה זה גם נראה.

לדעתי ההפסד הזה טוב מאוד לנו, כואב מאוד, משפיל, פוגע אבל עדיין לא מעיף אותך מהאלופות, לפעמים סטירה כזאת טובה מחודשיים הכנות, וזה מגיע אחרי סטירה עוד יותר כואבת שכנראה חלק מהשחקנים חשבו שהייתה מקרית, עכשיו סטירה על לחי שמאל וגם לחי ימין, זה לא מקרי.

כמה סטירות החבר’ה האלה צריכים לחטוף כדי שזה יזיז למישהו? הסטירות הגיעו אחת אחרי השנייה בעונה שעברה, זה לא הזיז לאף אחד, להפך.

הגביע ועכשיו מגיע אחרי שהשחקנים העיפו מאמן מצויין, אין להם עכשיו חצאית להתחבא מתחתיה, כל הזרקורים עליהם, לא על ארבלואה, זה ההבדל.

ראיתי את התמונה הזו אבל לדעתי זו דוגמה לא טובה,השוער שלהם עלה לרחבה שלנו ואנחנו עם גול אחד היינו עולים לשמינייה כשמנגד ספיגה לא משנה לנו כלום,אז יש היגיון בעמידה הזו.

*כמובן שאני מסכים עם הדעה הכללית שהם עצלנים כמו שכבר רשמתי קודם.

התיישן כמו גלידה בתנור. ארבלואה לקח על עצמו את ההפסד. כאילו הייתה לו ברירה.

המועדון הזה חולה. מאמן אחר היה מספסל או, התוצאה מתבקשת- זורק ליציע שחקנים על ביזוי הסמל.

אני חייב להגיד ואני משוכנע שאני לא בדעת יחיד- פדה מאכזב אותי מאד מאד בתור קפטן, יותר מויניסיוס.

לקח על עצמו וזה בסדר ומה שמצופה ממנו, אבל כולם יודעים על מי האשמה, לא משנה מה ארבלואה אומר, חשוב מה האוהדים חושבים וברור כרגע מי הם האשמים מבחינת האוהדים.

השיפוט אתמול במשחק היה מהמזעזעים שראיתי לאחרונה. (למען הסר ספק, ביחס ליכולת על המגרש הפסדנו לגמרי בזכות עצמנו ולא בגלל השופט).

.מלא שריקות לעבירות שלא היו (הפעם לצערנו רובם נגדנו) כמו זאת שהגול הרביעי הגיע ממנה.

הפנדל שבעיני הוא לא פנדל בכלל, יש תפיסה בחולצה אבל אין שום משיכה, זה מצב שיש בכל קרן בכל משחק.

הגול של אמבפה, הזוי בעיני שהפרשנות של השופט היא שהכדור בשליטה מלאה של השוער כשהוא ככה באויר.

-קרוס אמר או רמז לפני כמה זמן בראיון שהנהלת ריאל לוקחת בחשבון עונות ללא תארים בשביל פרוייקטים גדולים. אני לא צופה איזו שבירת כלים אם נכשל העונה. מבאס אבל זה המצב.

אוהדי ריאל בחייאת, מה אתם מוצאים בראול אסנסיו, יותר נכון המאמנים שלכם.

תגידו שאני לא צודק. ראול אסנסיו זה סרחיו ראמוס לעניים.

כסחן לא פחות ממנו אבל חרא של שחקן, ראמוס היה לפחות טכני וסקורר ובלם טוב.

אסנסיו ישבור את השיא אדומים של ראמוס

הוא הבלם שהכי כשיר בסגל - תמיד זמין (ואפילו משחק עם פציעה ולוקח סיכון כי אין ברירה), כולם אצלינו פצועים כל הזמן. אנטוניו רודיגר חזר לשחק אחרי פציעה, רשם איזה שמונה משחקים אינטנסיביים ברצף והוא מושבת מאז חצי גמר הסופרקופה, אדר מיליטאו בחוץ עד אפריל, דויד אלאבה לא שחקן כדורגל. אין ממש ברירה.

מקצועית אני לא אתווכח איתך כלומר לא ארחיב אבל דעתי ממש הפוכה ממך (הוא חמום מוח אבל יש לו המון יתרונות- מהיר וחזק, אגרסיבי, הוא באמת נותן את הלב שלו ולא אדיש, הוא אוהב לעשות הגנה בניגוד לדין האוסן), רק קח בחשבון שעד האדום אתמול היה לאסנסיו אדום אחד ב-70 משחקים וזה ממוצע בסדר לבלם, אולי אפילו בסדר גמור.

אני מאוהדיו הגדולים, הוא חוטף פה הרבה דווקא למען האמת, אומרים שהוא שחקן שקל ללחוץ כשהוא עם הכדור וכדומה אבל אני ראיתי אתמול בישול יפה שלו גם אם מקרי וכמה כדורים ארוכים מצד לצד מעולים נגד ויאריאל למשל.

הויסן נותן לו פייט רציני. גם פפה היה חמום מוח בהתחלה ולקח לו זמן להתבגר.

אני זוכר דיונים כאלה על הסגל של ריאל מדריד בשנים הארורות של שמינית הגמר בפורום הישן - עצוב ממש - וגם בעונות של שלושת הכמעטים של חצאי הגמר.

טיבו קורטואה וקיליאן אמבפה הם וורלד-קלאס לכל דבר, אין ספק בכלל, אבל כמה שחקני טופ אחרים יש לנו? אם ויניסיוס ג’וניור כבר 13 חודשים בקושי משחק כדורגל האם ניתן להתייחס אליו ככזה? מעט מאוד אוהדים ישאירו את ג’וד בלינגהאם מחוץ ‘לרשימה’ הזו אבל הוא לא יציב. פדה ואלוורדה שהיה קונצנזוס - נסדק מכל בחינה אפשרית. כנראה שהתשובה היא שחקן אחד חוץ משניהם - אלבארו קארראס, ועוד שניים שהם אולי. רודריגו לא עשה עונה אחת שהיא ‘וואו’ מההתחלה ועד הסוף, כישרון זה לא מספיק. אנטוניו רודיגר כבר נהיה חצי שחקן בגלל הפציעה הקודמת, והוא שוב פצוע, ואדר מיליטאו החלים נהדר אבל יש לו עוד מאבק. דני קרבחאל לדעתי כבר יותר מהווה סמל ומופת וטוב בכל הדברים שהם פחות לשחק - עצוב לי לכתוב.