משהו עובר על פראן טורס.
נכון, גם בשנה שעברה הוא החטיא, אבל הוא עשה הרבה דברים נכונים חוץ מזה, בעיקר מבחינת המיקום וההגעה למצבים. עכשיו נראה שהוא מתוסכל, חסר ביטחון, וחסר תיאום עם הקבוצה. זה מעבר להאם הוא מתאים או לא.
משהו עובר על פראן טורס.
נכון, גם בשנה שעברה הוא החטיא, אבל הוא עשה הרבה דברים נכונים חוץ מזה, בעיקר מבחינת המיקום וההגעה למצבים. עכשיו נראה שהוא מתוסכל, חסר ביטחון, וחסר תיאום עם הקבוצה. זה מעבר להאם הוא מתאים או לא.
יכול להיות, אבל בכללי, הוא לא שחקן ברמה המתאימה לברצלונה, וזה היה ברור דיי מהרגע הראשון. אברטון בכל הכוח בינואר.
איפה אריק היה בשנה שעברה עם היכולת של העונה תגידו? כל כך היינו צריכים את זה ועכשיו הוא סתם עושה כאב ראש עם אינפלציית הבלמים חח.
נתפסת לאברטון, אה?
מסתמן שאריק לקח את שאריות הכישרון של פראן.
תשמע, אני חושב שהם ביססו את עצמם כיעד המכירות מספר אחד שלנו לשחקנים בינוניים. ומועדון אנגלי אז… יש להם כסף
הוא עשה גם ניהול משחק וגם נכנס לרחבה. עשה הכל במשחק הזה, ונבחר גם כ MVP.
למעשה היה יותר אקטיבי מפדרי בניהול המשחק.
גם דה יונג היה מעולה. אני מקווה שצ’אבי מתישהו יתחיל רוטציות, יש לנו ספסל עמוק ובעצם לכולם יש מחליף.
מפה לשם, שער חובה 1 ב-4 משחקים. זה הרבה בזכות מאטס, אבל גם לא מעט בזכות זה שיש לנו שחקני הגנה טובים השנה, גם אם הם “רק” השתדרגו ביחס לעונה שעברה, כמו אריק. שאפו לא קטן מגיע גם לקונדה, על מעבר עמדות חלק במהלך המשחק, ועל 2 בישולים מצויינים והוספת איום התקפי משמעותי.
בעמדות האחרות, ראפינייה המשיך להראות יכולת טובה, ויעשה המון כאב ראש ליריבות בעתיד. דמבלה משתפר, ביחס אליו, אבל עדיין כמעט תמיד בוחר לעשות את הפעולה הלא נכונה בסיום. זו גם התקדמות. לבנדובסקי עם טאץ’ מדהים בכדור, ורצון להרוג את השותף הצרפתי להתקפה.
גאבי הוא אחלה. הוא רץ, הוא נושך, הוא מדליק מהיר וחזק, והיום הוא באמת היה טוב. אבל זה פשוט לא יכול לעבוד לנצח, בטח לא מול יריבות לא נאיביות ולא בתהליכי קריסה. מול פלזן יהיה בסדר, וגם מול קאדיס, אבל אחריהן אנחנו יוצאים למינכן. ולמרות התוצאות הלא מדהימות של הגרמנים במשחקים האחרונים, זו עדיין אופרה אחרת לגמרי, ומולם - אי אפשר לסמוך על זה שנשרוד את 10-20 הדקות הראשונות בשלום.
אבל צ’אבי עקשן, וכל עוד זה עובד לו, וכל עוד משחקי ברצלונה נגמרים בדקה ה-60-70 - זה לא ישתנה. וסוג של בצדק.
כדורגל זה כנראה משחק הכי לא הוגן שיש. בלי טר שטגן ואנחנו היינו מסיימים את המשחק בבכי.
טר שטגן איש המשחק בעיני.
אבל אם גאבי יעלה בהרכב מול באיירן אז המשחק יגמר לטובתם ויעבור לפרוטקול עד הדקה ה20.
שצ’אבי יתאים את הקבוצה ליריבה. אם הוא חושב שאותו דבר שעבד מול סביליה הקורסת חסרת בלמים יעבוד מול באיירן, יכול להיות שנובס. האשמה תהיה על צ’אבי, לא על גאבי.
היום גאבי היה מעולה, בניגוד למחזורים קודמים.
טר שטאגן מדהים, אין ספק. חלק מהמצבים שהוא הציל היו נבדל, ובמצב של ראקיטיץ’ היה לו מזל שהכדור פגע בדיוק ביד שלו, אבל זה בהחלט הטר שטאגן הטוב מלפני כמה עונות.
המשחק היה מעולה להעלאת ביטחון ושמירת רצף נצחונות ותזמון מצויין לפגוש את סביליה בפיחואן כשהיא ממש לא בפורמה.
שריקות הבוז בסוף וגם בהכנסה של דולברג אומרות ללופטגי די הרבה, אבל זו לא הבעיה שלנו.
הטוב- מאטס ששמר על רשת נקייה ומנע מהמומנטום של סביליה להתפתח לשער ובכללי הוא פתח טוב את העונה.
קונדה עם 2 בישולים טובים שרק מדגישים את החיסרון שלו בסביליה. בבישול ללבה, הוא שבר לחץ והרים כדור מדויק וקטלני. כמה היה חסר לנו שחקן שיודע לעשות את זה מאחור.
הרע- גאבי רואה מגרש על חשבון דה יונג שוב.
פראן טורס עובר איזה משבר מעבר ליכולות הלא מרשימות שלו.
פיקה עם פרצוף תשעה באב, נקווה שלא ירעיל את חדר ההלבשה…
ונקודה אחרונה שלי- ראפיניה. מלבד הלחץ שלו ופעולות טובות בסה״כ במשחק, הוא מחפש תמיד למסור.
זה אולי נראה טרוויאלי, אבל זה לא. בטח כשבבארסה יש הרבה ׳סוליסטים׳ כמו דמבלה ופאטי. במשחקים האחרונים שהולכים הרבה עם הראש בקיר.
מתחיל לאהוב את הרכישה שלו מאוד.
יאללה, ליגת האלופות. שיהיה לנו בהצלחה.
אם מתעלמים מהעובדה שלא היה ניהול משחק
אז אפשר לטעון שגאבי עשה ניהול משחק.
המאפיין העיקרי של שניהם זה פאסיביות גמורה בניהול משחק אז האחד התעלה על השני…
פעם אמרנו שיריבות צריכות להתאים את עצמם לברצלונה ולא ההפך…
אני כמובן לא מאשים את גאבי ויותר מזה, היום היה לו משחק טוב מאוד. הבעיה שכרגע החיסרונות שלו יכולות לקבור אותנו מול יריבות שלוחצות אותנו.
בכל מקרה זה כבר לא מיקרי וזה האונסה של צאבי. אני חושב שכולנו יודעים כבר מי יפתח מול באיירן. אז שאלוהים ישמור עלינו. ואני אפילו לא מאמין באלוהים…
גאבי רואה שחקן יריב, אילוסטרציה:
דרך אגב שתי משחקים הבאים בצמפיונס ובליגה זה חובה לרוטציות. אני מקווה גם שפיקה יפתח , צריך איכשהוא להכניס אותו לענינים.
ראיתי את המשחק אבל תוך כדי ניהלתי דרפאט פנטזי כך שהעיניים ראו הכל אבל לא בהכרח קלטו הכל. מה שכן קלטתי -
אני מקוטליו של גאבי, ולא בגלל שאני נגדו חלילה אבל בגלל שהתוצר הסופי כרגע רחוק מלהיות שווה הרכב. ואם הוא היה הקשר המצטיין שלנו אתמול - אבוי לנו. סביליה בפיחואן כרגע זה רק שם ומסורת וקישור שלנו לא היה אתמול למרות הגול הראשון שהגיע מחטיפה נהדרת של גאבי. קשה להגיד ששלטנו בקצב ושניהלנו את המשחק. ולחשוב שיש לנו דה יונג על הספסל גם עם משכורת ענקית וגם לא מקבל הרכב…
זה בדיוק הערך המוסף של שוער. כשצריך את ההצלה בשביל לתקוע טריז במומנטום מתפתח של יריבה, טר שטגן תסכל אותם והגול של ראפיניה שבר אותם. חוסן. כמו שכתבתי בשעת משחק כשהשוער מבין שאם הוא ייתן את האקסטרה השער ישאר נקי כי יש הגנה לפניו שלא תתן לטווח אותו - הוא ייתן את האקסטרה.
דמבלה + באלדה. האגף הזה יכול להיות יותר טוב, אני לא רק מדבר על קבלת ההחלטות של החבר דמבלה שלוקה בחסר, אני יותר לא אוהב את חוסר ההפעלה של באלדה כמגן תוקף, ואז אנו נתונים לחסדי הדריבל של דמבלה. באלדה עושה תנועה והוא מהיר זה בדיוק הכדורים שהיו נותנים לאלבה, אחרת אין לנו 2 מגינים לא רק אחד.
קונדה זה תענוג, רכש בינגו למרות הזמן הקצר שהוא איתנו. הבישול הראשון זה מאסטרפיס של מגן/בלם עם יכולת טכנית מדהימה, עשה לי דה ז’ה וו לקרוס שעשה אלבס לזלאטן בקלאסיקו ב 2010. רק הפעם המבקיע היה עם יותר קלאס. בבישול השני עליתי על העניין שיש לנו וואחד איום גובה במצבים חופשיים, לבה, בוסי, קונדה, ארואחו, אריק, זה כאב ראש לא קטן להגנות. זה מה שקרה בגול השלישי.
מה שאני אוהב ביותר אצל ראפיניה זו הגישה של למסור ולמסור ולמסור. הכדור שהוא נתן לקונדה בגול השלישי כמו גם הכדור הענק שהוא נתן ללבה בדקה ה 72 כשלבנדובסקי הקפיץ מעל השוער ודה יונג לא הצליח לסגור את הרביעי היה פשוט אדיר, פליימיקר מעמדת הווינגר, ולא אמרתי מסי.
אתם מכירים אותי, משחק הבא תיקו 1-1 ואני מתהפך 180 מעלות, אבל עד אז אני מצליח להנות ממה שכן יש לנו, למרות שעוד העבודה רבה.
אחלה שבוע
מעבר לקילריות המטורפת של לבנדובסקי, שנראה שלא מסוגל לסיים לא טוב מול השער, המהלך שלו בשער הראשון הוא לא פחות מגאוני בעיניי. היכולת לרוץ (בלי כדור) בשיא המהירות כמעט חצי מגרש, עם עוד שני מגנים, ולא להימצא במצב של נבדל אפילו שניה אחת, אבל בכל זאת להיות בכל שלב בדיוק על קצה הנבדל ככה שבמידה ומקבל מסירה הוא כבר ביתרון מובנה על המגנים, זאת יכולת ששמורה לבודדים.
כמה נקודות משלי:
צ׳אבי קיבל קבוצה מרוסקת עם סגל שכמעט כולו חדש. עיקר העבודה שלו התחיל בכלל בלהחזיר את הכבוד העצמי ולהעלות את רמת האימונים מהבית זונות שהיה פה לרמה המקובלת באירופה.
להגיד שצ׳אבי וויתר על הקישור ועשה לוצ׳ו זה באמת לעג לרש. מתי היה לצ׳אבי קישור שהוא יכול היה לוותר עליו? אפשר לחשוב שיש לו את ׳צאבינייסטה׳ בקישור והוא אומר להם לעשות רק הגנה ולשחרר כדורים מהירים ללבה. זה לא רציני, תסלחו לי.
לצ׳אבי יש המון עבודה לעשות עם הקבוצה. ראינו בעונה הקודמת שהוא עשה איתם עבודה רצינית והתוצאות היו בהתאם. עכשיו העבודה נמשכת. בין אם בשיטת המשחק ובין אם זה הסגל שעובר מתחית פנים עמוקה כשפיקה ואלבה כמעט לא רואים דקות העונה. אפילו טורס מיובש לעומת העונה הקודמת.
אולי אני אופטימיסט גדול (עוד מאירופה), אבל אני חושב שצ׳אבי לא ישחק כמו לוצ׳ו בסופו של דבר. העונה ארוכה ואת הנקודות צריך להתחיל לאסוף כבר מהיום הראשון. זה מה שצ׳אבי רוצה עכשיו ואת זה הוא מקבל. לאט לאט השחקנים יתחברו ויתחילו להבין אחד את השני טוב יותר, ואז אפשר יהיה לעבוד איתם עוד לעומק על התחכום ולנסות להנחיל פה איזשהו טיקי-טאקה. כרגע אם ננסה לשחק ככה יאכלו אותנו בלי מלח.
נמתין.
ו…
אני צריך לאכול את הכובע, סילבה לא הגיע בסוף.
יוסי אתה יודע מה זה מזכיר לי?
בזמנו שמיסטר ואלורדה אימן אותנו ניצחנו הרבה משחקים בגלל מזל והחטאות של היריב. (קלאסיקוס נגד ריאל תמיד היו
דוגמאות טובה לזה) אז תמיד שאני ואחרים פה הזהרנו שזה יעלה לנו ביוקר אז הגישה בסוף היתה לקרוא לנו חמוצים ומפונקים והנה דפקנו 3-0 לריאל אז מה אתם מתלוננים כל הזמן. ובסוף תמיד חטפנו בסוף אנפילד ורומא בגלל הגישה הזאת.
תחליף את סביליה הבינונית של אתמול בבאיירן האימתנית שנקבל בעוד שבועים ואנחנו לפני שנגמר 20 דקות כבר 3-0 לבאיירן… אז צריך לשיר שירי הלל ולקבור את הראש בחול?
גאבי אתמול במשחק הכי טוב שלו בברצלונה אבל מה? גם אתמול סבלנו בגלל המגבלות שלו.
בפוטנציה לצאבי יש כרגע לוקסוס שלא היה לאף מאמן מאז שפפ עזב. יש לו את גאבי ואת דה יונג. כל אחד מהשחקנים האלו יכול לאפשר לו גישה שונה. תקראו לזה plan a plan b אבל הוא בדומה למאמן מסוים שהיה פה לפני כמה שנים, מתעקש להשתמש רק ב plan a .
שמשחקים נגד קבוצות חלשות או קבוצות הגנתיות שלא לוחצות גאבי יכול לפתוח שמשחקים נגד באיירן או ריאל דה יונג צריך לפתוח. אם להיות כנה, אני פסימי, נגד באיירן גם אם דה יונג יפתח אבל לפחות זה יתן לנו סיכוי לנצח. גאבי יפתח וזה יגמר רע. ומה שמעצבן שלא צריך להיות נביא בשביל להבין את זה. זה פשוט עקשנות שלו ובגלל זה גאבי יפתח ואז מה אני יגיד אני מאוד יופתע אם העימות לא יגמר לפני המחצית…
למה אתה חושב שצ’אבי ינסה אותה שיטה ואותו הרכב נגד באיירן? או כל קבוצה שלא דומה לסביליה.
אם זה נראה שאני שר שירי הלל וקובר את הראש בחול אז אני צריך להשתפר באופן הכתיבה שלי. לדעתי עדיין אנחנו לא במוצר מוגמר ואני מקווה מאוד לראות שיפור.
הצנון קיבל את אינייסטה בקישור ועבד תחת הנחש. היה לו את מסי וסוארז בקבוצה ובכללי הוא היה צריך להתגבר על עזיבת ניימאר אבל רוב השלד שלו היה סביר פלוס. גם אותו לא הייתי משווה לצ׳אבי, אבל אני מבין למה אתה חושש ולמה אתה מעלה את התקדים הזה שבו היללנו את הצנון על זה שפתאום נראינו כמו קבוצה.
רק אומר שבהתחלת הקדנציה שלו, הוא הרים את הקבוצה. אבל כמו שנאמר פה פעם אחר פעם, הוא היה מאמן לקבוצות בינוניות ותו לא. לכן בהתחלת הקדנציה ראינו שיפור ומהר מאוד הוא פגש את תקרת הזכוכית.
האם צ׳אבי כבר פגש לדעתך את תקרת הזכוכית? לי קשה להגיד דברים כאלה כבר עכשיו. אני חושב שאנחנו עדיין בתהליך.
לגבי גאבי אני לא חולק עליך. אני פשוט חושב שאתה מדבר על מה שכולנו יכולים לראות ולא מדבר על מה שאנחנו לא רואים. צ׳אבי החליט להמר עליו באונסה שלו ולעשות לו את מה שפפ עשה לבוסקטס. גם על פפ ירדנו בהתחלה (כולל אני) וכולנו רצינו את טורה באותו אופן שאתם עכשיו רוצים את דה-יונג.
אני לא יודע איזה מחיר צ׳אבי יסכים לשלם עבור הפרוספקט הזה שלו עם גאבי ואם הוא ״יזרוק״ את המשחק מול באיירן על מזבח האמונה שלו, אבל בעתיד אני חושב שנראה גאבי שהוא יותר טוב מדה-יונג של היום.
צ׳אבי היה מאוד ברור שהוא לא מעוניין בהולנדי וחבל שההולנדי לא הבין את המסר. לא יודע אם גאבי היה מועדף גם על פני סילבה, אבל ללא ספק פרנקי היה צריך להבין את הרמז כבר בתחילת הקיץ כששידרו לו שהמעמד שלו בפיחות רציני והוא עלול לשחק כבלם. בסוף הוא נשאר בכוח ועכשיו הוא רואה יותר ספסל ממגרש. חבל אבל אני מאשים בעיקר אותו. היו לו הצעות על השולחן מקבוצות אחרות, היה לו מאמן שרדף אחריו בטירוף והיה יכול לעשות אותו לכוכב של הקישור בקבוצה שלו, הוא העדיף להשאר אצל מאמן שלא רואה אותו רלוונטי בתכניות שלו באותה הצורה.
לא אמרתי שצ׳אבי שם אותו באותו מעמד של פוץ׳, אבל במובהק הוא לא במעמד של פדרי, גאבי או בוסקטס. חבל.
אולי כי זה כל מה שהוא פתח עד עכשיו (מלבד ההרחקה של בוסי)
מה שהיה בקיץ נגמר. הדעה שלי ידועה בנושא. עכשיו דה יונג שחקן ברצלונה והוא לא צריך להיענש על זה. סילבה הרי לא פה .
דה יונג משחק טוב (חוץ מהטעות האומללה נגד סוסידאד) הוא צריך להשפט לפי זה.
מה שהורג אותי שצאבי לפני שהגיע לברצלונה היה קוטל את צאבי המאמן של ברצלונה וכולנו פה יודעים את זה.
שצאבי יוכיח שאני טועה ויפתח עם דה יונג מול באיירן אני קונה לך ולדימטרי בירה על חשבוני. זה יוצא 4 בירות על חשבוני
בירה לי
בירה לך
בירה לשביט
בירה לדימטרי.