ליגת האלופות: מחזור 4 - מסיימים ב-3:3 מול ברוז' בחוץ (כבשו: פראן, לאמין, צוליס [ע]. בישל: פרמין 2X)

שסני ועוד עשרה ימשיכו לחלום על 8 הראשונות ועל שער נקי.

פצועים - טר שטאגן, גרסיה, פדרי, גאבי, ראפיניה והפעם אפילו כריסטנסן.

בסכנת השעיה למשחק הבא מול צ’לסי - דאבל פיבוט פרנקי את קסאדו.

הרכבים משוערים

בגזרת האקסים במשחק

רק שהוא יצטרך לחכות עוד 4 ימים כי הוא שחקן סלטה.

וברצינות, אני מקווה שפליק ייתן לפרנקי לנוח בגלל הצהובים ובגלל הדקות. אני מוכן להקריב את קסאדו בצ’לסי, אבל פליק חייב לשתף רק אחד מהם. שייתן דקות לדרו, או יוריד את פרמין טיפה אחורה. פרנקי יטחן דקות גם בנבחרת, לקסאדו יהיה זמן לנוח.

אני חושב שזה ברור, קאסדו יקבל צהוב. זה אופי וסגנון משחק גאבאי שכזה.

ההרכב של ברצלונה -

קובארסי ממשיך בספסל, כך גם לבנדובסקי.

פליק עולה עם אותו הרכב שפתח נגד אלצ’ה.

כל כך הרבה פרמין! כיף

פליק לא מקשיב לי, והוא יישאר בלי קשרים נגד צ’לסי.

מתי נעשה רוטציות?

כמה פעמים נצטרך שיגיעו נגדנו למצב של שער אחרי קרן כדי שנפסיק לעשות את השטות הזאת?

שוב ושוב ושוב ושוב - העונה הזו תקום ותיפול על ההגנה, ועל היכולת שלה להחזיק מעמד, אפילו חלקית. כרגע אנחנו בעיקר בחלק של ה"תיפול".

מביך מה שקורה בתחום הזה. על המגרש, ובניהול הסגל.

אני לא מסכים כל כך. ניצול המצבים שלנו רע מאוד. היינו צריכים להוביל למרות ההגנה.

כלומר ההגנה חרא, אבל גם ההתקפה חרא.

אני לא בונה על הגנה טובה, אלא על לא עד כדי כך רעה. אנחנו נצליח אם ההגנה תפשל פחות ממה שההתקפה תצליח. רק שההתקפה לא כשירה לגמרי, אז יש לה תירוץ. זה לא המצב בהגנה.

התקפית אני דווקא מרוצה. הקבוצה מניעה את הכדור, יש תנועה טובה, יש הצטרפות לרחבה. אבל לעזאזל, אי אפשר להיות כל-כך רעים הגנתית.
הרביעיה הקדמית פשוט לא מגיבה לאיבוד כדור, קסאדו נראה כמו רוח רפאים כבר משחק שני ברציפות, ומלכודת הנבדל מתהפכת עלינו כמו ה-‘דונט’ של ביידן.
גם אם נצליח להפוך את התוצאה אין שום ערובה שנצליח לשמור על זה אפילו מול יריבה בלגית(עם כל הכבוד).

דבר ספציפי שמפריע לי: למה תמיד כשימאל מקבל את הכדור זה קונדה שעושה את העקיפה ולא פרמין?
זה כל-כך ברור שפרמין צריך להיות זה שעושה את התנועה ולא ברור לי למה צריך שקונדה העקום יהיה שם.

אגב, קבוצה עם פסים כחול-שחור, סטנקוביץ’ באמצע, מתפרצות קטלניות. יש לי דז’ה וו.

פרנקי וקאסאדו, אגב, לא קיבלו צהובים ויוכלו להשתתף בביזיון הבא נגד צ’לסי.

מתי ראפיניה חוזר??

השאלה הזו מתרוצצת לי במוח משחק אחרי משחק. בקצב הזה אני אתחיל לחשוב על לגבות ממנה שכירות…

משחק רע ותוצאה רעה מאוד.

נצטרך לנצח את שאר המשחקים כדי להיות בטופ 8.

יש לי טענות לכולם, כלל פליק. הגנה , התקפה, קישור, אין לחץ. אין סדר, יש ראש בקיר של לאמין וראשפורד. שחקני התקפה לא עושים הגנה, שחקני הגנה חולמים, וזה רק מה שעולה לי לראש הרגע.

ברוז’ עושה רושם של קבוצה חלשה, זה ביזיון שלא ניצחנו אותה.

1. בושה. לא, לא בגלל תיקו מול ברוז’ (אחלה קבוצה שבעולם, ולא רק העונה) בחוץ, ממש לא. בושה כי ברצלונה מגרדת תיקו רק בזכות זה שהשופט קם על רגל פחות קפדנית היום, ובזכות זה שהמפשעה של לאמין קיבלה זריקת נייטרו זמנית כדי להציל את המולדת.
  2. זו בושה כי פליק נסחט על ידי ארגוני פשיעה, שמחייבים אותו לארגן 2-3 ספיגות במשחק, אחרת יקחו לו את הסוודר השחור. אין לי הסבר אחר למקובעות ההזויה שלו לגביי ה"שיטה" במשחק ההגנה, ואין לי הסבר לגביי ניהול הסגל של החבר’ה שמעליו, בעיקר בנוגע להגנה. קובארסי חלש, קונדה ברמת הדסט בגופיית הבולס, אראוחו זה…אראוחו, כריסטנסן בקושי כשיר כדי להחליף נייר בשירותים, ובאלדה בין לא יודע איפה לעמוד לבין זורק זין. כשזה משהו כזה חוצה שחקנים, וכבר כמעט 3 חודשים לתוך העונה - זה מעבר לאינדיבידואלי. זה למעלה. ואין שינוי, ואין תיקון, ואין למידה איך לשפר את הדבר הזה שנקרא “משחק הגנה”. יש רק הדגמה חוזרת להגדרת הטירוף לפי איינשטיין.
    העיקר שיחררנו בחינם את הבלם היחיד שיכל לשחק בשמאל, רגע לפני פתיחת העונה, ולא הבאנו מחליף.
  3. ההגנה לא עובדת גם כי פדרי, שמתוקף 3883855 תפקידיו הוא היה זה שדופק ספרינטים להגנה כדי לחלץ, וגם כי ראפיניה, שאולי הוא סגן מלך הנגרים (בכל זאת, מרטין) אבל הוא חכם ובעיקר לוחם, חסרים. בלעדיהם יש פחות לחימה, פחות סדר, פחות שכל, פחות חשיבה מהירה, ופחות מנהיגות. הרבה הרבה פחות.
  4. אפשר לדבר הרבה על ההחמצות שלנו, אבל כבשנו 3, וברוז’ החמיצו גם הם. לא בכל פעם נכבוש שלושה שערים, בטח בחוץ. זה לא משהו שאפשר לבנות עליו. אבל לא יכול להיות שכן אפשר לבנות על זה שבכל משחק נספוג. ושבכל משחק נהיה במרחק מחסור רגעי בהשגחה פרטית מלספוג עוד כמה.
  5. שצ’זני זה טירוף. שיהיה חלש, שיהיה איטי, שיהיה חלוד. אחלה, זה מה יש. אבל זה נס שקבלת ההחלטות המטומטמת שלו לא עולה לנו בכל משחק בפנדל + כרטיס לשוער + שער רק עליו. נס. כולי תקווה שהוא ייקבר בקצה הספסל, איפושהו ליד הכסא של קוצ’ן, מהרגע שז’ואן גרסיה יחזור. שלא יראה דשא גם במשחק אימון בפרו.
  6. קלאסי פרמין - 2 בישולים, שפיכת מנוע בדקה 70.
  7. קלאסי אולמו - רשום בטופס המשחק, לא הרבה מעבר.
  8. 7/12 בחצי ממחזורי הליגה באלופות. הבשורות הטובות - בהמשך יש קופנהאגן, פרנקפורט וסלאביה פראג. הבשורות הרעות - לפני כן יש את צ’לסי. בלונדון.
    מצד אחד, אולי עד אז כמה פצועים יחזרו. מצד שני - עד אז תהיה גם פגרת נבחרות ודה לה פואנטה.

הציל אותנו רק לפני 3 ימים, כן?

זה שוער שני, וזה שוער שני זול מאוד. פניה לא יותר טוב.

והחמאתי לו על זה.

זה לא משנה את העובדה שהוא לוקח הימורים גדולים ומסוכנים מדי, גם במשחקים שהוא דופק הצלות. גם במשחקים שעברו הוא היה כמה וכמה פעמים על סף איבוד כדור ברחבה, בגלל איטיות מחשבה ו/או התחכמות יתר.

חשבתי לרגע שזה עשוי להיות היורש לא 5-4 נגד הנפיקה משנה שעברה, אבל זה לא קרה. זה היה עוד משחק הפכפך עם פאדיחות בהגנה. פרמין אולי הגיע מההתחלה, ולאמין התעורר מהדקה ה-30, אבל כל היתר פשוט לא הגיעו.

ראשפורד לא ראפיניה. זה לא שראפיניה הוא איזה עילוי על הנייר, אבל ראשפורד עושה רושם של שחקן חד-גוני מאוד. זה היה משחק בו צימצמו לו את השטח כמו בספרד, והנה הוא לא מצליח לאיים. עוד היו לו אופציות טובות לרוץ לשטח כמו הברזילאי, אבל ראשפורד לא בסטייט אוף מיינד הזה.

אני גם חושב שהמלכודת הנבדל כבר לא עובדת, אבל השבירה של קונדה בעוד משחק נפל בשער הראשון, וגם הריצה הקלה של באלדה בירידה להגנה בשער השלישי זה משהו שגורם לי להתחרפן. איבוד באינטנסיביות הוא לא רק גופני, הוא לחלוטין מנטאלי.

אני לא מאמין שפליק ישנה משהו מהותי עד הפגרה, כי הוא צריך הרבה זמן לשנות את זה וזה לא יקרה תוך כדי רצף משחקים צפוף. המטרה צריכה להיות לשרוד עד ינואר.

אני חושב שמעל הכל חסר לנו מנהיג. החיסרון של איניגו לא הורגש ככה עד שאיבדנו את ראפיניה. אין מישהו שיעיר לשחקנים שלא עושים הגנה, שיסחוף אחריו את כל השאר בטירוף.

תוסיפו את העובדה שאיבדנו את גארסיה בשער, שלפחות מקנה שקט וביטחון מאחורה, ואנחנו רואים קבוצה מבולבלת ומפוחדת שלא מפסיקה לקבל גולים מפגרים.

אם זה אני מסכים. לא שוער הכי חכם בעולם.

אבל כשאני חושב על החולשות שלנו במשחק הזה ובכלל, שסני בתחתית הרשימה. אני נותן לו הנחות גדולות כי הוא לא שוער ראשון, וגם לא עושה פוזות ולא דורש שכר. Value to money שלו גבוה.

לפני קשרים, לפני בלמים ולפני שוער אני מאשים בעונה הזו את המגנים שלנו. קונדה שנמצא בכל המקומות בהתקפה שלא צריך להיות, בהגנה כל דריבליסט בינוני מינוס מנער אותו, לא נשאר הרבה מעבר לתלתלים. באלדה מפסיד פעמיים במיקום, הוא מתחיל קדמי מדי, לא חוזר להגנה ויוצר חורי ענק, וגם בהתקפה כל הייחודיות שלו זה בכוח הפריצה שמגיע כשהוא מתחיל מהלכים מאחור, כשהוא משחק אותה ווינגר הוא נכה מינוס שלא מצליח לעבור קונוס או להוציא כדור רוחב ראוי לשמו.

והבלמים שלנו כל כך מסכנים, שגם קשר אחורי אין להם. היכולת של בוסי להיות בלם שלישי באמצע ותוך 2 מסירות הוא כבר במרכז המגרש עם עוד אופציה מסירה היא פנומנלית. הקשר אחורי שלנו - מי שזה לא יהיה - לא יודע לעשות את זה.