ליגת האלופות: מחזור 4 - מסיימים ב-3:3 מול ברוז' בחוץ (כבשו: פראן, לאמין, צוליס [ע]. בישל: פרמין 2X)

אין לנו הגנה. כלום.
אנחנו לא מתפקדים אחרי איבוד כדור, והקו הגנה עדיין ב-mode של בוא נצא לנבדל. זה כמו לשחק מול קונוסים.
אין לנו מה למכור בנוקאאוט במצב כזה.
זה דבר אחד לשחק אגרסיבי ולהיות טובים בזה, דבר אחר לשחק אגרסיבי ושקלאב ברוז’ תגיע לאינספור מצבים נגדך. מה אם זה היה פסז’, סיטי או באיירן? ובלי האפשרות לתקן במחזור הבא.

בצד ההתקפי אפשר להיות מרוצים.
קבוצתית שיחקנו טוב בהרבה מרוב המשחקים שלנו העונה ואישית קיבלנו סיבה להיות אופטימיים.
פרמין ממשיך להביא את המספרים, באלדה היה טוב עם התנועה מאחורי קו ההגנה והכניסות לרחבה, פרנקי היה נהדר בהנעת הכדור ולאמין סוף סוף חזר להיראות כמו השחקן של העונה שעברה. כמו בהרבה משחקים מהסוג הזה, היה חסר לנו את הגרוש ללירה.

הקטע שמרטין נכנס למגרש כל פעם שאנחנו בלחץ להבקיע גומר אותי מצחוק. כאילו זה מה שיעשה את ההבדל.

אוף טופיק אבל ממש לא מסכים עם זה.

יכול להיות שהוא לא היה לוקח פנדל מול אמפבה אבל גם אצלנו וגם אצל אלצה יש לו המון הצלות מעבר לרגיל והוא הרבה יותר טוב משצסני ב1על1

אני עדיין מחכה לשער שבארסה תבקיע בזכות ההגנה הגבוהה. עד שזה לא קורה אני נשאר בעמדתי שזה שיקול הגנתי נטו ואין פה קשר להתקפה. וכשבוחנים את זה רק בהסתכלות על ההגנה, זה קטסטרופה.

שימשיכו להאשים את זה שאין לחץ על המוסר.. זה כבר פטתי.

אני זוכר שאמרתי לפני הקלאסיקו שגם בעולם מושלם כשתמיד יש לחץ על המוסר(ודבר כזה לא קיים) אף אחד לא מבטיח לך שהתוקף לא ישתחרר ממנו ואז הוא מיד יכול לשים שחקן מול שוער. כשאמרתי את זה ישר קפץ לי לראש בלינגהם וזה בדיוק מה שהוא בסופו של דבר עשה, פדרי היה צמוד אליו הוא השתחרר ממנו בקלות ושם את אמבפה מול שוער רגע אחד אחר כך.

פליק פשוט התאהב בשיטה הזו ויהיה מעניין לראות אם הוא יירד מהעץ או שבארסה תתרסק אבל אחד מהשניים יקרה לדעתי.

הסבירו את זה יפה בגדול. הרעיון הוא לשמור את הכדור בחצי של היריבה כל הזמן אז אתה שומר על קו ההגנה גבוה בשביל לשמור את המומנטום והכדור שם, כך שהדרך חזרה להתקפה קצרה יותר וכל היציאה קדימה מהירה יותר. זה עבד לברצלונה פעם כשהיה להם קשר אחורי כמו בוסקטס, היום אין לה מישהו שממלא את העמדה באופן בסיסי.

מין הסתם שזה נראה רע, כי גם באופן פרסונלי הרבה שחקנים לא מתפקדים טוב. קובארסי מתקשה העמדה הימנית, אראוחו לא מסתדר עם השיטה, וקונדה בכושר פרסונלי רע. הפיתרון? להביא בלם שמאלי טוב, או לחילופין להביא קשר אחורי ממש טוב שיצליח לעשות לבד את מה שקו ההגנה הגבוה נותן לנו.

אתה תגלה שגם אם במשחק הבא נוריד את קו ההגנה נמוך אנחנו פשוט נהיה חשופים באופן קבוע בין הקווים ועדיין נקבל בראש. לגביי הלחץ, כמובן שאי אפשר לשמור עליו לאורך העונה כולה, אבל כמו שאמרתי לך כבר פעם ואתה יכול לבדוק אותי. אין קבוצה התקפית טובה בעידן הכדורגל המודרני שלא עושה לחץ גבוה. ברגע שהמשמעת של הלחץ יורדת הקבוצה מתחילה להפסיד.

ברור לי שזה עוזר לחטוף כדורים, אבל לא חטיפות שמובילות למצבים לכן מבחינתי זה נכנס תחת ההגדרה של הגנה ולא התקפה.

אני לא קונה את זה שהדרך קצרה יותר לשער אחרי חטיפה, אולי יש בזה משהו בתאוריה, בפרקטיקה לא זכור לי כמעט אף מקרה שזה הוביל למצב.

זה כמו שתגיד שאין קשר בין לשחק בבלוק נמוך לכך שאתה רוצה לתקוף את היריבה שלך במתפרצות.

המלכודת נבדל לא אמורה להוביל לשער, היא אמורה לסיים את ההתקפה של היריבה כמה שיותר מהר ויותר קרוב לשער שלה.

לזה יש סטטיסטיקה, אחוז ההצלות יחסית לכמות הבעיטות למסגרת.

גם שסני וגם פניה בתחתית של הליגה.

לפי FOTMOB, שסני עם 64% הצלות ופניה עם 67%. לפי FBREF , זה קצת שונה, 67% ו 71% בהתאמה. זה מאוד דומה, עניין של גול אחד לפה או לשם.

ז’ואן גרסיה עם 78% לפי FOTMOB, ו 83% לפי FBREF. זה כבר הבדל.

גם בשנה שעברה היה מצב דומה. פניה קצת יותר טוב משסני באחוזים, גארסיה מעל שניהם.

שסני הרבה יותר טוב בכדורי גובה מפניה, הוא פשוט הרבה יותר גבוה. זה מאזן את הפער הקטן באחוזים. בקיצור, אני עומד על שלי - פניה הוא לא שדרוג מעל שסני. שניהם בסדר בתור שוער שני, שניהם לא מספיק טובים בשביל להיות שוער ראשון בקבוצה כמו בארסה.

אני חושב שאתם מסתכלים על זה בצורה קצת ״ישרה״ מדי. כל הנתונים האלה נחמדים ואם כבר מראים שבגדול, בשורה התחתונה, לא מדובר על שדרוג מטורף מפנייה. אני רוצה להסתכל על זה פרסונאלית בהתאמה לברצלונה-איזה שוער מתאים יותר לברצלונה. כלומר-ממה ברצלונה סובלת בעיקר, ואיזה תכונות הכי חשובות לנו. לדעתי, ובמשך השנים בשיטות משחק השונות זה הוכח, ברצלונה צריכה שוערים שבעיקר מצטיינים באחד על אחד ותגובות מהירות, ובצד הטכני שידעו לשחק עם הרגל.

אני חושב שבתכונות האלה, שצ׳סני אחד הגרועים שראיתי. הוא השוער הכי גרוע שראיתי באחד על אחד, ובברצלונה הנוכחית שמשחקת עם קוו הגנה גבוה, זה קריטי. פנייה שוער אחד על אחד הרבה יותר טוב ממנו לדעתי, וזה למה טעינו.

בקשר למשחק, כמה נקודות שחירפנו לי את המוח.

1. אני לא מבין למה למען השם המגנים שלנו לא מסוגלים לקחת את המסירה ישר שהולכת לקיצוני. למה הם מוותרים על להגיע ראשון לכדור, לתת לקיצוני לקבל ואז להתמודד. גם קונדה וגם באלדה. השער השלישי שלהם זאת הפקרות ואני אגיד משהו קשוח-אולי מרטין צריך לפתוח במקום באלדה. זה היה משחק נפל ובעיקר זריקת זין הגנתית של באלדה שלא ראיתי מאז אלבס.
  2. כל דבר טוב בהתקפה שלנו היה מלאמין, וראשפורד היה צריך לצאת דקה 65 על חשבון רוני. או פראן טורס ואז ראשפורד חלוץ. החילוף ההתקפי היה צריך לקרות לפניי.
  3. פרמין לא במשחק גדול אבל 2 בישולים. לא רע ילד.
  4. השופט הציל לנו את התחת. בושה שהוא פסל את הגול הרביעי שלהם. לא היה שם פאול בחיים.
  5. משחק הלחץ לא עבד כי היחידים שלחצו זה הבלמים. זה לא יכול לעבוד ככה בחיים. אין את האטרף של שנה שעברה.

חוץ מזה שהשחקן לקח לשצנסי את הרגל וגרם לו ליפול/לאבד שיווי משקל, לא היה כלום.

אבל מה לעשות שהדבר הזה נחשב פאול.

משחק קטסטרופלי שלכם אתמול לדעתי ואם זו הייתה מעידה ראשונה לעונה הייתי אומר שניחא, אבל בהתחשב בכושר הדי בינוני של הקבוצה זה די אחרת.

קו ההגנה הגבוה מאוד-מאוד במצב הזה הוא כמובן מאוד ריסקי בהינתן קבוצה שלא מסוגלת ללחוץ טוב, וזה כבר נהיה מסוכן נגד קבוצות סבירות אפילו ולא רק עם מאפיינים ספציפיים כמונו. ולגבי האחד על אחד של שצ’סני זה בהחלט בלט לדעתי בגול הראשון. מה שכן, זה לא רק העניין הזה אלא גם כושר אינדיבידואלי גרוע מאוד של השחקנים, למשל ז’ול קונדה שהוא שני בדקות של הקבוצה ואוטוטו גם ייסע עם נבחרת צרפת בטח. הוא מרגיש לי קצת הססן יותר וטיפה פחות זריז משהיה אשתקד. באלדה לפי הפרשנות שלי זורם נפלא עם הכדור בהתקפה, בהגנה לא תמיד מסתכל היכן הוא עומד וכדונה.

בכל מקרה לאמין ימאל עם שער שני שהזכיר לי דווקא את רונאלדיניו ומהצד השני, גול נגד דפורטיבו לה קורוניה בריאזור ב-2005/06 למי שזוכר. לאמין היה נראה לא פצוע בכלל, קליל רגליים, כל נגיעה שלו הייתה וואו. המשפט המוכר הוא שאליפות לוקחים עם הגנה. אבל ברצלונה שנה שעברה לקחה אליפות בסגנון 2:3, זה יכול לקרות גם השנה. לאמין במוד, ראפינייה יחזור רעב ומרקוס ראשפורד יחזור למקום הטבעי שזה הספסל, גם רוברט לבנדובסקי יהיה נחוץ.

הוא לא לקח לו שום רגל ולא גרם לו לאבד משקל. שצ׳סני הבין זהוא לא מגיע לכדור, הוריד את הרגל על השחקן וכביכול נפל מזה. השחקן לא נגע בו, שצ׳סני יזם את המגע ועשה הצגה מביכה שהשופט היה פחדן מדי בשביל להעניש אותו על זה. אני מאשר וגם נותן לו צהוב.

תראה, הייתי יותר משמח ששצסני היה נענש על השטו(יו)ת שעשה ושהיה הפסד על הראש שלו אבל מה שהוא עשה אחרי שהוא הבין שהוא מאבד זה בדיוק מה שמצפים משחקן עם ניסיון.

באמת לא רואה איך אפשר לראות אחרת מעבירה. שוב, לא מגיע לו שהעבירה תציל אותו אבל זו עבירה.

פליק בעצם מפריך את הטענה שהחזקת כדור היא פקטור. החזקת כדור במובן הקלאסי נועדה לאפשר לנו לפתח משחק ונועדה למנוע מהיריב לפתח משחק. בפליק-טים החזקת כדור לא מאפשרת לנו לפתח משחק ולא מונעת מהיריב לפתח משחק. כלומר היא קוסמטית בלבד.

הכל מתחיל בבניית המשחק מאחור. אין לנו שחקנים שיודעים או שמעזים להניע כדור בשקט. בפפ-טים מי שהיו מנהלים את המשחק היו הקשרים. המגינים והבלמים היו תומכי לחימה. אופציית מסירה אבל לא המובילים עצמם. בפליק-טים מנהלי המשחק זה הבלמים והמגינים. מאחוריהם יש ואקום, כך שכל איבוד מוביל למתפרצת ומלפניהם יש מרחק גדול מידיי.

לזה צריך להוסיף את היעדר האינטנסיביות. אם פעם היה לנו את חוק השש שניות לחטיפה ואם לא אז התארגנות מחדש היום יש לנו שש שניות למתפרצת ואם לא נבדל/גול אז התארגנות מחדש.

ההסתכלות שלך על הסיטואציה היא אידיאליסטית.
פליק לא מאמן מהסוג של סגנון המשחק שאתה מדבר עליו. הוא לא משתמש בקישור כדי לפרוץ לחץ גבוה, אלא מנצל את השטח שהיריבה משאירה כשהיא מבצעת טקטיקה שכזו.
אפשר לומר על חלק מהשחקנים שהם לא יודעים להניע כדור דרך הלחץ, אבל זה פחות רלוונטי למאמן שרוצה לשחק ישיר ולמצוא את ראפיניה מאחורי קו ההגנה של היריבה. בזה היינו די טובים בעונה שעברה.
אתמול החזקנו את הכדור כי היריבה לא רצתה אותו, ולא בגלל בחירה יזומה של המאמן עם אפס סיכון(כמו בתקופת צ’אבי).

בכל הנוגע לקו ההגנה, כמה איבודים כדור והתקפות מתפרצות רשומים עליהם שאתה מזהה את הבעיה שם?
גם אצל פפ קו ההגנה השאיר המון שטח להשכרה מאחור. גם הם נגעו המון בכדור.
האם אתמול סגנון המשחק ההתקפי זה מה שהפריע לנו?

אתה מבלבל בינו לבין לוצ’ו.

מדויק

איך כותבים מלנתא?

נכון אבל פפ לא הפקיר את הבלמים - הוא דרש אינטנסיביות גבוהה שחיפתה עליהם וכששילמנו מחיר הוא היה לוקח אחריות ומתקן. בארסה הנוכחית שולחת את הבלמים שלה להתאבד מידי משחק.

סגנון המשחק בעוכרינו כי הוא ננסה לפסוח על משחק מסודר. זו לא שאלה של הגנתי/התקפי

לא מאמין שזה יוצא לי מהפה אבל אני מסכים איתך.

עד שראיתי את התגובה חשבתי שהפסילה של השער מוצדקת, עכשיו ראיתי עוד פעם את הסרטון ובאמת שצסזני הוא זה שיוזם את המגע.

תסתכלו בלינק.

לא יודע מה זה אומר.

אתה יכול לכתוב, זה לא יהפוך את זה לנכון.

להלן:

ופליק לא דורש את זה?

מה זה משחק מסודר?
אתמול לא הייתה לך הגנה. זו לא בחירה מתוחכמת של פליק. משהו לא מתפקד.

סארי, אתה בפורום של ברצלונה עכשיו. יש פה ריבוי דעות ואובייקטיביות. אפשר להגיד משהו ״נגד״ ברצלונה.

וכמה מפתיע שאתה מסכים איתי רק כשזה ״נגד״ ברצלונה.

כמה פעמים זה סיים את ההתקפה של היריבה באיזשהו יתרון מצבי? מעט מאוד אם בכלל. אם כבר זה גורם ליריבה לאבד בניסיון לשלוח כדור ארוך. לסיים את ההתקפה מהר כן, אבל אני לא רואה בזה שום תועלת אם אתה יותר פגיע פר פוזשן של היריב.