ליגת האלופות: מחזור 4 - מסיימים ב-3:3 מול ברוז' בחוץ (כבשו: פראן, לאמין, צוליס [ע]. בישל: פרמין 2X)

מה זה יתרון מצבי?

אתה גם יכול להיות פגיע עם 11 שחקני בתוך הרחבה שלא עושים את עבודתם טוב.

יתרון מבחינתי זה שבאמת החטיפת כדור עדיפה מאשר נניח פשוט להתחיל מהבלמים רגיל. זה קורה מעט מאוד בזכות קו ההגנה החריג אם בכלל. ואני לא מדבר על לעמוד גבוה כשהיריבה מנסה לצאת מהרחבה של עצמה, שזה לא שונה מרוב הקבוצות. אני מדבר על לעמוד גבוהה גם אחרי שהלחץ נשבר.

אם ככה אז מוזר לטעון שזה לא עזר כשמסתכלים על כמויות הנבדל שיריבות נתפסו בהן בעונה שעברה.

העונה דברים השתנו וצריך לתקן.

האמת שלא, הסכמתי איתך בשקט על כמה דברים שקרו לאחרונה.

האמת שהקטע של השיפוט פה לא באמת מעניין, זה לא גניבה או משהו, שוער חכם שידע לסחוט את זה.

מה שמצחיק אותי הוא הנונשלנטיות שלו, הוא אשקרה היה בטוח ב 100% שהשער יבוטל🤣

לתפוס בנבדל עוזר התקפית? זה כולה לזכות בכדור נייח בחצי המגרש שלך.

אם המטרה שלך היא לייצר לחץ התקפי מתמשך אז לעצור התקפה יריבה מהר, עוזר. כן.

אחרת היריבה יכולה למשוך אותך לאחור, להניע כדור ולגרום לך להתרכז בהגנה. כמו שעשתה אלצ’ה.

אני רואה אותו יושב על הספסל ולא מגיב. אני רואה את זה קורה משחק אחרי משחק והוא לא מגיב. אני מסיק שהוא לא דורש.

משחק שמנוהל על ידי הקישור. משחק שלוקח בחשבון לא רק את הפעולה המיידית הבאה.

נכון אבל זה לא רק אתמול. ההגנה הגבוהה היא לא אידיאל - היא צוצר של משחק כשהוא בשליטתך המלאה. כלומר קודם משיגים שליטה על המשחק ואז כפועל יוצא ההגנה גבוהה. העונה אנחנו לא משיגים שליטה על המשחק ובכל זאת ההגנה גבוהה.

בהקשר הזה,

פליק אחרי אלצ’ה:

פליק אחרי ברוז’:

אז לא יודע אם הוא דורש או לא, אבל לפחות מהדברים שלו זה נשמע שהוא לא מאמין במחליפים ולכן אולי דורש מהם פחות או לא מצפה מהם ליותר מידי. להפיל הכל על החיסורים שיש לנו זה לקבור את הראש בחול - ראפינייה לא יהפוך פתאום 180 מעלות את משחק הלחץ וגארסיה לא יעצור כל אחד על אחד שיגיע מולו. הבעיה עמוקה הרבה יותר מזה ופליק ממשיך עם העקשנות וה”יהיה בסדר כשכולם יחזרו” שלו.

נראה לי שכולם מבינים שמה שאנחנו רואים עכשיו זה לא מה שפליק רוצה לראות מהקבוצה. הוא אמר את זה כמה פעמים.
בעונה שעברה ראינו בדיוק את זה, הרבה פעמים.
לטעון עכשיו שהוא לא רוצה את זה בגלל שהוא יושב על הספסל. לא רציני.

נניח, אבל לא מבין מה זה קשור למשחק אתמול.

שוב, אתה מדבר מנקודת מבט אידיאליסטית או אופציה אחרת - מיושנת.
בגרמניה, ממנה מגיע המאמן הנוכחי של המועדון, הכדורגל המודרני שלהם הוא כזה שבו משחקים עם הגנה גבוהה כדי לייצר מצבים, לא שליטה.

אתה שופט את בארסה של פליק לפי בארסה שאתה רוצה שהיא תהיה, ולא לפי מה שהיא יכולה להיות תחתיו. זכותך לרצות כדורגל אחר, זה לא מעיד על הצלחה של סגנון כזה או אחר.

השאלה כרגע היא לא סגנון משחק כזה או אחר, אלא יישום של סגנון משחק ספציפי של המאמן הנוכחי. סגנון משחק שהצליח בגדול בעונה שעברה.

למה?

מדבריך משתמע שלא משנה אם השחקנים שיש לך הם כאלה או אחרים, השיטה וההתאמות של המאמן חשובים יותר.

אבל אתה הרי לא תצפה שפליק ייקח את ליגת האלופות או את הלה-ליגה עם קבוצה כמו מכבי תל אביב, לא?

אם יש הבדלי איכות בין השחקנים בקבוצות שונות אז זה גם יבוא לידי ביטוי בתוך הקבוצה.

פליק בעונה הקודמת הצליח לייצב את הקבוצה עם שחקנים טובים מאוד שהם בכל זאת לא הטופ של הטופ. לעזאזל, מי היה חושב שראפיניה יגיע למקום חמישי בכדור הזהב??!

בנוסף הוא ידע להתגבר על חיסורים, למרות שאת חצי הגמר לא הצלחנו לצלוח עם הפציעות המשמעותיות שהיו לנו.

עכשיו יש לנו חצי סגל חסר או חוזר מפציעה. למה שלא תהיה לזה השפעה על איך שאנחנו משחקים / נראים? ולמה שפליק יתחיל לחשוב על שינוי סגנון בגלל בעיה זמנית?

—————-

כן, אני מודע לזה שאיניגו לא ״יחזור מפציעה״ ושיש סיכוי שלא נצליח לשחזר את ההצלחה של העונה הקודמת בלעדיו. זה עדיין קם ונופל על זהות של שחקנים.

חייבים להודות, הסגל לא מספיק רחב ברמות הגבוהות. כל הקבוצות מתמודדות עם זה (כי שחקנים טובים רוצים לשחק ולא לחמם את הספסל), ואנחנו במיוחד בגלל הבעיות הכלכליות שבנוסף.

אני לא מצפה לשינוי סגנון, אני מצפה מפליק לתקן טעויות או לפחות להראות קו חשיבה וניסיון לעשות התאמות כלשהן. אגב גם לא בושה לעשות התאמות ספציפיות מול היריבה ואת זה ידע לעשות אלונסו היטב בקלאסיקו.

נכון, העונה הזאת מלאת פציעות וחיסורים וגם ככה הסגל לא אידאלי, אבל המציאות היא שבאף משחק העונה לא הברקנו וכבר מהמחזור השלישי מול ראיו כל הבעיות בשיטה ובהגנה זעקו לשמיים. מישהו רואה קו שיפור מהמשחק האיום ההוא מול ראיו עד עכשיו? בדיוק אותו תסריט, בדיוק אותה הפקרות הגנתית, בדיוק אותה גישה מול כל יריבה.

השינוי היחיד שבלט לי העין העונה זו הגישה של הקבוצה בדקות הסיום כשהיא רוצה לשמור על היתרון ולא להתאבד לעבר עוד ניסיון הבקעה, אבל חוץ מזה אין שום מגמת שיפור ואנחנו כבר שלושה חודשים בתוך העונה…

לא מאמין שזה יוצא לי מהפה אבל אני מסכים איתך.

יופי אז מצבים יש ושליטה אין. סימנו וי. עכשיו איך מוודאים שליריבה אין מצבים?

אני מקבל את מה שאתה אומר. פליק טוען שאין לו את השחקנים לזה. השחקנים החסרים הם בעיקר כאלה שמייצרים מצבים ודווקא בתחום הזה אנחנו בסדר גם עם סגל לא מלא. מה שאני לא מבין זה איך פליק מתמודד עם זה שליריבה יש מצבים? יותר מידיי מצבים? הרי אולמו ולבנדובסקי הם לא אלה שיעזרו לנו לייצר אינטנסיביות ומשחק הגנתי טוב יותר…

ע’'י לחץ שיסיים את ההתקפה של היריבה כמה שיותר מהר.

אני לא מסכים שזה מה שהוא טוען.
נעשה פה הוצאה מהקשר של דברים שהוא אמר.
הוא אמר כמה וכמה פעמים שצריך יותר אינטנסיביות מהשחקנים. והגנה טובה יותר בשליש הקדמי ובקישור.
ושהם יצטרכו לעבוד על זה.

אסור להמעיט בכמה חשוב ראפיניה למשחק ההגנה שלנו ולכל הסגנון בכלל.

אגב, שלא תבין אותי לא נכון. אין לי בעיה עם הרצון שלך שבארסה תשחק בסגנון מסוים או החיבה שלך לסגנון.
אני פשוט חושב שזה לא נכון לנתח את המשחק של פליק לפי סגנון שהוא לא מנסה לשחק בו.

אתה רואה שיפור באספקט הזה בחודשיים האחרונים?

ברור שלא, אבל זה נאמר בהקשר לאמירה שלך על מצב תיאורטי של שליטה במשחק.

נניח שהיה מאמן שמאמין בדיוק בסגנון שאתה רוצה לראות, והקבוצה לא הייתה מיישמת את השיטה. מה זה משנה באיזו שיטה מדובר? הבעיה היא ביישום שלה.
יש לנו בעיה ברורה ביישום.
אם זה ימשיך כמו בתקופה האחרונה הקבוצה תתרסק, גם פליק יודע את זה.

לדעתי יש בעיה בשיטה כרגע הרבה יותר מביישום. להתעקש להעמיד קו הגנה כל כך גבוה גם במצבים שכל קבוצה אחרת הייתה נסוגה פשוט הופך את ההגנה למאוד פגיעה. גם אם זה עוזר לקבוצה לשלוט במשחק זה בסוף יותר פוגע. לסמוך על הגנה שמסתמכת על זה שמאה אחוז מהזמן יהיה לחץ על השחקן עם הכדור מרגיש לי ממש מנותק מהמציאות. וגם כשזה קורה ההגנה לא יותר מסבירה כי גם מלחץ אפשר להשתחרר ראינו את בלינגהם בקלאסיקו בסיבוב פשוט בורח לפדרי ואז כבר בקלות יכול היה לשים את אמבפה מול שוער.

אני רוצה לומר שאולי על ידי מיקום יותר גבוה של השוער אפשר להתמודד עם הכדורי עומק לחלוצים באמצע, אבל הבעיה העיקרית היא התנועה של המגנים מקו שני שלזה לבארסה אין תשובה.

אגב מבין הקבוצות הגדולות באירופה היחידה שראיתי שניסתה ללכת באותה גישה היא סיטי ולדעתי יש לזה חלק עיקרי בזה שהעונה שלה הייתה מאכזבת מאוד. בדומה לבארסה זה פשוט לא עבד וספגו וספגו המון גולים באשמה ישירה של קו הגנה גבוה בצורה הזויה.

אז בואו קודם נראה דוגמה שסה עובד לפני שנחליט שהשיטה טובה והישום לא. מאז באיירן של 2020 לא ראינו קבוצת טופ שלוקחת את זה לקיצון ובכל זאת מצליחה.

אבל ראפיניה, פדרי וגאבי כן.

וכן, גם איניגו כמובן, אבל הוא לא פצוע אז לא נספור אותו כמי שאמור לחזור, אבל כן כמו מי שהיה בתוכניות של הסגל עד לדקה ה 99 והשאיר את פליק לשבור את הראש על מי יכנס לנעליו הגדולות.

על כריסטנסן אני לא יודע מה להגיד. אם הוא לא היה רגלי צלופן שבריריות עוד יותר מרגלי החרסינה של אדריאנו, הוא כנראה היה בלם פותח בכל הרכב שלנו.

שנה שעברה זכית כמעט בכל התארים עם השיטה הזאת. על מה אנחנו מדברים?

ראפיניה חלוץ. הוא עוזר מאוד אבל הוא לא יתקן את ההגנה המחוררת שלנו. פדרי הוא השחקן הכי חשוב אבל גם איתו היינו מסננת. גאבי הוא שחקן חילוף במקרה הטוב.

בכל מקרה אני פחות מתחבר לשיטה של פליק אבל אם היא תתפקד לא אתלונן. השאלה מה עושים כשפעמיים בשבוע רואים שזה לא עובד.