מחזור 4 :: שלושער לרודריגו, 6-0 על גלטסראיי

מרגיש לי שעושים עוול לויניסיוס עם ההשוואות לרודריגו. זה לא פייר כלפיו.
ראינו את ויניסיוס מספיק בשביל לדעת שהוא חמור גדול. חייב לשלוח אותו להשאלה לאיזה קבוצה סטייל דורטמונד, ולקוות בשבילו שהוא יגדל שכל, מה שבטח לא יקרה.

באתי להגיד שאני מסכים איתך עד הפסימיות בסוף.
אני אוסיף ואומר שהפוטנציאל של ויניסיוס גדול יותר, אם רק תתחבר לו יכולת המסירה והבעיטה

הפוטנציאל שלו גדול יותר אם תתחברנה לו שתי היכולות החשובות יותר, כי הוא טוב יותר ביכולת הפחות חשובה?

וקבלת החלטות, והבנת משחק, ומשחק ראש ופיזיות. למעט מהירות ודריבל נחמד, מה עוד ראיתם בו? אפילו טכניקה טובה אי אפשר להגיד שיש לו, כי טכניקה זה בעיטה, מסירה ונגיעה ראשונה יותר מאשר להטוטים ודהירה עם הכדור.

ויניסיוס הגיע לקבוצה בתקופת שפל של ההתקפה, כל מהלך הפיח רעננות שפיתחה ציפיות ותקוות גדולות. במבחן המציאות- אם הוא יהיה כאן עוד 3 שנים, כשחקן סגל או כמושאל, אני אהיה סופר מופתע. בלי קשר למה שיקרה עם רודריגו.

נוצרה כאן השוואה בעייתית בין ויניסיוס לרודריגו. כאילו אם רודריגו תכליתי ומסיים טוב מול השער הוא בהכרח פחות טוב באספקטים האחרים. גם ביחס לויניסיוס.

רודריגו שחקן לא פחות טכני ממנו. הוא אולי פחות מלהטט, אבל להטוטים אין משמעם טכניקה או דריבל טוב יותר.

חוצמיזה - אני קצת חושש מהשלושער הזה שזרק אותו לכותרות המרכזיות בכל אתרי הספורט. אשכרה ראיתי שמישהו כתב שריאל מצאה מחליף לרונאלדו. הדברים הללו הרסו שחקנים. רודריגו רק בן 18 וגם אם לבסוף יהפוך לשחקן ענק הוא עוד ידע עליות וירידות בשלבים הללו.
מצב מורכב עבורו.

הפואנציאל שלו גדול יותר כי הוא טוב יותר ביכולות אותן אי אפשר ללמוד. מסירה ובעיטה אלה תכונות שיותר משתפרות (זה לא שרודריגו מוסר כמו אלונסו ובועט כמו רונאלדו, אלא פשוט מצליח לפגוע בכדור).

לא טוען שהוא יהיה בהכרח טוב יותר, לי הוא פשוט באיזושהי צורה מזכיר את סלאח של רומא, שרק צריך שמשהו יתחבר לו בראש והוא יכול להיות שחקן ענק.

שלא תבינו אותי גם לא נכון, רודריגו צריך להשאר ויניסיוס צריך לצאת להשאלה, כי מאחד אני מרוצה כבר עכשיו ומהשני לא

אין ספק שאני פסימיסט גדול, אולי הכי גדול.
אני חושב שהבעיה של ויניסיוס גדולה יותר מזה שהוא לא יודע לבעוט למסגרת ומוסר עקום.
אולי אני מקצין, אבל הוא פשוט שחקן טיפש. מרגיש לי שברוב הגדול של המהלכים, הוא יקבל את ההחלטה הלא נכונה.
יותר מדי פעמים רציתי לשבור משהו בגלל קבלת ההחלטות שלו.
אני מניח שזה משהו שאפשר לשפר, כמו כל דבר, אבל אצל הגדולים באמת כבר מגיל צעיר ראו שהם לא אהבלים.

לא חסרים שחקנים טיפשים(מאוד) שהמאמנים הנכונים סדרו אותם. דויד נרס של אייאקס מאוד מזכיר את ויניסיוס ותחת טן האח הוא נותן יופי של מספרים(גם בליגת האלופות), גם פרומס שהגיע מסיבליה היה דריבליסט-טמבל והתחיל לפרוע שטרות; סטרלינג הפך עם פפ מפלופ עצבני לאחד הסקוררים הגדולים באירופה.
לפעמים התעוזה לא פחות חשובה מקבלת ההחלטות, כמו שראינו במקרה אסנסיו.

שורה תחתונה: עם המאמן הנכון לויניסיוס יש את הנתונים הנכונים להפוך להיות אחלה של שחקן. מוקדם לאבד תקווה לגביו, במיוחד כשבעונה שעברה בריצה הטובה שלו קבלת ההחלטות שלו לא הייתה כזו נוראית.

אצל הגדולים ראו זאת?
רונאלדו היה כל כך לא תכלס שביונייטד עם הרבה יותר מהירות, דריבל, יכולת בעיטה טובה בהרבה ויכולת לכבוש בחופשיות הוא היה כובש הרבה פחות משחקן שנראה הצל של אותו שחקן בשנים האחרונות. זה מה שניסיון עושה לשחקן. אז נכון שויני הוא לא רונאלדו הצעיר, אך אם נשווה כל שחקן אליו אז נתאכזב מכל שחקן שהוא לא מסי.
סלאח הוא הדוגמה אולי הכי טובה, אני זוכר אותו במשחקים שלו ברומא מול ריאל, עושה הכל נכון עם המהירות ובסוף בגלל טיפשת או יכולת כיבוש נוראית מפספס. הוא בדיוק השחקן שאמרו עליו בכל ההתמודדות את אותם דברים שאומרים על ויניסיוס היום.
סטרלינג בסיטי.

אני יכול להמשיך בדוגמאות. קבלת ההחלטות, כמו גם חוזק מנטאלי הן התכונות שהכי קל לשפר, בטח אצל שחקנים שעדיין טריים בכדורגל האירופי ובממדים האלה, ובטח ובטח כשהם עוד לא בני האדם 20.
אלה גם בדיוק התכונות אשר ויניסיוס הכי חלש בהן, לטעמי רוב בעיותיו נובעות מהתרגשות יתר ורצון יתר להוכיח את עצמו.

כמו שנאמר מעליי, אני הרבה יותר אוהב את השחקנים החצופים האלה. הם יכולים לנסוק הרבה יותר גבוה מכל האסנסיואים למיניהם.

לא חסרים שחקנים שהם כוכבי על היום שפרצו בגיל מאוחר ובגיל 18 לא היו קרובים בכלל למה שויניסיוס עשה בריאל מדריד (אני ממש לא מזלזל בעונה שהוא נתן אשתקד).
למעשה רוב שחקני הטופ בעולם לא התחילו כהבטחות יותר מידי גדולות,כל ההרכב של ליברפול כמעט מורכב מכוכבים שפרחו מאוחר,ואן דייק,מאנה,סלאח,פירמינו:
אף אחד מהם לא נחשב להבטחה גדולה בגיל 18 וכולם פרצו בגילאי 24+,יש למישהו ספק שהם שחקני טופ לבל היום?

כתבתי מהשנייה הראשונה את השם “רוביניו” בהקשר ויניסיוס וגם כתבתי לו שאני מאחל לו להיות רוביניו, שלא היה סקורר אבל היה שחקן משמעותי. כמובן שהוא שיחק הרבה יותר בברזיל וגם כבש שערים. בכל מקרה, הבעיטה של ויניסיוס רעה מאוד, באופן קיצוני, כאילו לא ניתנת לשיפור - לשחקן שרוצה להיות ברמה הגבוהה. אחרי השער של רודריגו נגד אוססונה תהינו אם זו התלהבות ומזל של מתחילים ושיערנו שבעוד כמה משחקים זה יירד, אבל עובדה שלו. אצל ויניסיוס, מה שהספיק בעונה שעברה או ב-10 ההופעות הראשונות בריאל - לא מספיק כשאתה לא רחוק מ-50 משחקים ובריאל מדריד הזו כשיש את אדן הזאר, לעתים את גארת’ בייל, ואפילו לוקאס ואסקס.

לא הבנתי מה הקשר לסלאח. בשתי העונות שלו ברומא הוא כבש 14 ובישל 6 ולאחר מכן כבש 15 ובישל 11 שערי ליגה.
לפני כן 6 שערים ו3 בישולים ב-16 משחקים בפיורנטינה. הוא גם היה מבוגר משמעותית מויניסיוס עכשיו (23 כשהגיע מפיורנטינה). בקיצור - מספרים שונים ונסיבות שונות לחלוטין.

כשהוא היה ברומא הוא זכה לאמון ושיחק באופן קבוע. בנוסף היה בן 23 כמו שאמרתם עם הרבה יותר ניסיון.
תן לויניסיוס זמן, בהחלט יש לו סיכוי להיות כמו סלאח.

נתתי את הדוגמה של סלאח כי ככה סלאח היה זכור לי. שחקן מהיר מאוד וכשרוני מאוד אך קבלת החלטות גרועה + ביצוע גרוע של התאכלס.
ויניסיוס חייב לראות דקות וזה לא יקרה בריאל, לכן חייבים להשאיל אותו. רק ככה יש סיכוי שימצא את הפוטנציאל

להגיד השאלה זה נחמד, ואני גם בעד כמובן, אבל אני חושב שהמשבר בעונה שעברה והזריחה המדומה של ויניסיוס הייתה בעוכריו ובעוכרינו. קשה לי להאמין שהוא או המועדון יירדו מהעץ הגבוה שהם בנו לו בתקופת האין אונות של העונה שעברה.
לצערי, ההיגיון אומר שיעדיפו לייבש אותו ושיישאר במועדון מאשר לפתח אותו באיזה קבוצת אמצע טבלה או אפילו איזה ולנסיה/סביליה/ויאריאל.

מקווה שאתה טועה. זה בדיוק הזמן להוציא אותו להשאלה, או אפילו buyback כמו מוראטה. כל זמן שהוא בכושר הזה/על הספסל/ביציע הוא לא מתפתח כשחקן ובנוסף מוריד לו את הערך והביקוש עשרות מונים ויש לו וואחד ביקוש.

לעומת הרוב פה אני דווקא מאמין בויני, סהכ התחיל שנה שנייה אחרי פציעה והוא עדיין צעיר מאוד. לדעתי צריך להשתפשף בכדורגל האירופאי בלי הלחץ אצלנו ולקבל קצת הרבה שכל.

הוא הגיע לרומא אחרי שהצליח בפיורנטינה. זה קרה אחרי שכבר הספיק להרשים במדי באזל ולשחק בצ’מפיונס. אח"כ צ’לסי רכשה אותו ורק שם הוא “נכשל”. חוץ מזה, הפעולה האחרונה של סלאח מעולם לא נראתה בעייתית כמו זו של ויניסיוס, וטכניקת הבעיטה שלו היתה בליגה אחרת לגמרי באותו גיל. בכל מקום שבו קיבל דקות הוא הרשים יותר או פחות, צ’לסי ייבשה לו את הצורה פשוט. מספרים גרועים פר דקת משחק כמו של ויניסיוס אצלנו לא היו לו מעולם.

אי אפשר להגיע לרמות האלה בגיל 18 כשאתה גדל בחור תחת במצרים. כנ"ל לגבי מאנה בסנגל. שרשרת האירועים שהביאה את סלאח לבאזל היא הזויה בפני עצמה. תמיד אוהבים בדיונים האלה להביא דוגמאות מאוד קיצוניות וחד פעמיות כמו כריסטיאנו ומרסלו כאילו אפשר להשליך מהן משהו על הכלל, במקרה של סלאח ההסתברות ממש מתאבדת.

ויניסיוס גדל בחלון הראווה של הכדורגל ובטח לשחקני התקפה דריבליסטים. זאת הסיבה שהוא פה, לא כי בגיל הזה סלאח ומאנה היו פחות מוכשרים. שחקנים יכולים להתגלות ככוכבים בכל גיל, כי לצערנו אי אפשר להבטיח שמכל 8 מיליארד האנשים בעולם כישרון יזוהה וינוטב בגיל צעיר אצל כל אדם ונסיבות החיים יאפשרו לו לממש אותו. אם רוצים לחזק את התקוות לגבי ויניסיוס, צריך למצוא דוגמאות לשחקנים ששיחקו ברמה הזאת בגיל הזה עם כמות ליקויים כזאת שהפכו לכוכבי על. אולי סטרלינג. ואם כך צריך לקחת בחשבון שאת הצ’אנס שסטרלינג קיבל בליברפול ויניסיוס לא יקבל בריאל מדריד. לכן השאלה היא המעשה הנכון.

אבל זה כל העניין בהשקעה בצעירים. לוקחים הימורים.
סלחו לי שלא חושב שהוא פלופ בגלל כמה משחקים רעים תחת מאמן שלא מאמין בו.
יש לו ליקויים, אבל יש לו גם דריבל מהטובים שיש. לא כל שחקן משפיל את הגנת ברצלונה ככה בגיל 18.הוא לא עוד דריבליסט סביר, הוא דריבליסט מהדרג הראשון.

כן אם תתחבר לו היכולות של המסירה ובעיטה, שלטעמי יותר קשורים ללחץ ובעיה מנטאלית, הוא בהחלט יהיה שחקן מרשים

אין שום סיבה שריאל מדריד תעשה את ההימור הזה. והיא אכן לא עושה, לכן הזאר נרכש. את הסיכון אפשר להשאיל למועדון אחר.

טענתי באיזשהו מקום שויניסיוס צריך להיות שחקן מוביל בריאל השנה או שנה הבאה?