מה זה אומר בכלל להצליח בבית"ר? אני לא זוכר שום עונה יוצא דופן שלהם מאז גאידמק בערך. מקום חמישי + פלייאוף מוקדמות ליגה אירופית זה דיי סביר לדעתי. אגב, גם מקום רביעי בהפועל ת"א זה לא נורא (משתמש מהטלפון).
אחד המשחקים הגדולים של הנבחרת.
חבל שאין לנו בלמים ולא מצליחים להחזיק מעמד אף פעם.
חבל גם שהשוער הפותח של הנבחרת לא ראה דשא כבר שנתיים…
צעדים קטנים-אני לא מופתע מהתוצאה, אני לא מופתע מזה שקיבלנו פעמיים גול אחרי גול שלנו. זאת ישראל בכדורגל.
אני כן מופתע שאחרי שעשינו את ה4-4, השחקנים לקחו את הכדור ישר לחצי. וככה שינוי מנטאלי מתחיל.
גוטמן מברבר שזאת הייתה טעות והיו צריכים להסתפק ב4-4 ולהעיף כדורים. זאת לוזריות וזה למה אין בו כלום.
הצעת חוק-רק לגיונרים שמשחקים בקבוצות שלהם צריכים לפתוח בנבחרת. היה היום שוער שפשוט לא משחק, איזה צורה יש לזה?
מנור סולומון השחקן הישראלי הכי טוב מאז יוסי בניון, זאת אפילו לא תחרות. כל כך חבל על הפציעות שעיכבו משמעותית את ההתקדמות שלו. רק שיהיה בריא.
בכל מקרה, מאז ומעולם הבעיה של הנבחרת היא בחלק האחורי. אני באמת חושב ששחקני ההגנה שלנו הם ברמה של דרג ה׳ באירופה. ככה אי אפשר להגיע לכלום.
לגבי בן זוגה של קירל, עוד הייתה תקופה שחשבתי שמתפתח כאן שוער באמת מוכשר שיסגור לנו את הפינה, אבל הקריירה שלו נראית בכיוון לא טוב. הוא היה מביך היום.
אין ספק שראינו אתמול משחק משוגע ומאוד מהנה, ואין ספק שישראל נראתה הרבה יותר טוב מול איטליה ממה שפערי הכוחות היו אמורים לספק.
אבל, לקרוא לזה אחד המשחקים הטובים/גדולים שלנו? לדעתי זה מביך. ישראל כבר ידעה המון פעמים גם להוציא תיקו מול נבחרות ברמה של איטליה, ואף לנצח (רק לפני שנה ניצחנו את בלגיה). בסוף, ישראל ספגה אתמול הרבה יותר מדי בקלות, ו-2 מארבע השערים שהבקענו היו עצמיים (אני אגב אטען ש-3 מ-5. האישור של ה-VAR בפסילת הגול הראשון בעיניי גובל באנטישמיות, ומי שמכיר אותי פה יודע שאני האחרון שחושב שהכל זה אנטישמיות. אין שום סיכוי שבעולם שהפסילה הזו מאושרת לאף קבוצה אחרת, בחיים). ובסוף, איטליה הייתה עדיפה די בהרבה והתוצאה מאוד משקרת.
היו לנו כבר לא מעט משחקים טובים בהרבה מהמשחק אתמול, וכל אוהד אובייקטיבי שראה את המשחק אתמול ויגידו לו שזה אחד המשחקים הגדולים בהיסטוריה שלנו יחשוב שאנחנו איזה ליכטנשטיין. זה פשוט לא נכון.
לא אמרתי את זה אף פעם אני חושב למעט קמפיין 2006: אני גאה בנבחרת. זה הסתיים בצורה לוזרית וכואבת כמו תמיד והתבאסתי באמת לראשונה ב-15 השנים האחרונות אבל היו כלכך הרבה דברים טובים.
לדעתי מחצית ראשונה מצוינת שלמרות המצבים שאיטליה הגיעה - יכולנו לסיים ב-0:2. מנור סולומון רקד על המגרש, דור פרץ פנטסטי בעיקר ה-1:2, גם אליאל פרץ ודן ביטון. היו דקות של בגרות. היו פה ושם משחקים סבירים עם רב"ש והלוואי וזה לא היה מקרה חד פעמי אתמול ובאמת מתחיל שינוי.
אין לנו בלמים עוד מ-2010 לצערי כמעט כולם התנקזו לדור אחד: גרשון-בנאדו-טב"ח, ואתה לא מצפה מהשוער המוצלח שלך עם האישה ביציע שיהיה מתחת לרמתו, ממש חבל. איטליה בינונית עד כאב מבחינתה אוהדיה אבל לשיתוף הפעולה של החלוצים לא הייתה לנו תשובה, מויסה קן אכל אותנו, גם סאנדרו טונאלי.
ה-2:2 ו-2:3 של איטליה מיד הזכירו לי כאוהד הפועל תל אביב את הדרבי של ערן זהבי. מעבר לכך אני כן חושב שבעיית הרעננות והכושר הגופני על אף שאיכשהו עשינו 4:4. גאה בהם (הגול שנפסל לנו ממש מוקדם זו בדיחה אבל כבשנו מיד אחרכך).
מבחינת משחקים גדולים אני אשים בצד את נבחרת אוסטריה, עשינו פעמיים תיקו עם נבחרת צרפת בקמפיין ב-2006 בו נגעה בנו אלת המזל, בטח במשחק חוץ נגד שחקנים ברמה הזו כמו תיירי הנרי ואחרים זה קשה מאוד. היה גם תיקו ביתי נגד ספרד ב-2002, 3:3 עם נבחרת פורטוגל ו-0:0 ביתי עם אנגליה בו לא העזנו מספיק.
בכבוד. איזה?
הניצחון על אוסטריה, ו…?
נגד פורטוגל ברמת גן?
זהו?
המשחק היה משחק גדול, highly entertaining, נזכור אותו.
ההישג - לא צריך להגזים. בסוף הפסדנו תוך כדי שהם חוזרים מפיגור פעמיים (גם אנחנו פעם אחת) ושמים גול ניצחון בתוספת זמן כולל, איך לא, גול מאוחר שסופגים במחצית הראשונה - קלאסיקות של נבחרת ישראל.
עמדנו יפה וזה משחק מעולה למסוגלות שלנו, אבל אל לנו להיסחף אחרי גוטמן - איטליה שיחקה בהילוך שני ובסוף כבשה כשהיה בא לה. נקווה להשתפר יותר מאשר להיסחף ולהיגרר למאניה דיפרסיה.
אגב, אליאל פרץ הזכיר לי את בוסקטס אתמול.
“הגולים המצחיקים” שלנו בהחלט מתקזזים מבחינתי עם שער לא אסתטי כביכול אבל פסול שלא בצדק, המצב בתחילת המשחק בו דן ביטון היסס. הנבחרת שיחקה התקפי יחסית גם בלי להחזיק בכדור, באמת שהכל חוץ מהתוצאה והיה אחלה ואני לא מזלזל בזה שהיה 4:4 בשלב מסוים ולא 5:2. זה מה שמייחד את המשחק הזה ממשחקים אחרים זכורים.
לגבי משחקים גדולים אחרים של הנבחרת - השאלה כמה הולכים אחורה. ה-0:5 על אוסטריה כבר בשנת 2000 והאמת שהייתה לי נטיה פחות להתלהב ממנו כי למרות שהיה ערב מושלם - ההרכב שלנו היה כל כך חזק ואוסטריה לא נבחרת גדולה.
-תיקו 0:0 נגד נבחרת צרפת בסטאד דה פראנס במוקדמות מונדיאל 2006 זה מטורף גם אם באנו לגמור את השעון.
-תיקו 1:1 נגד אותה נבחרת צרפת באצטדיון רמת גן. לא יזמנו, לא העזנו מספיק אבל זה בהחלט מכובד ומבחינתי נכנס לטייטל.
-תיקו ביתי 1:1 עם נבחרת ספרד במוקדמות מונדיאל 2002 - היינו מעולים. שער יתרון של חיים רביבו וראול השווה.
-תיקו מאופס נגד נבחרת אנגליה במוקדמות יורו 2008, מגמה לא מספיק התקפית אבל משחק טוב. זה אולי נתפס פחות מרשים כי אנגליה לא הייתה ביורו, זה כן.
-מוקדמות מונדיאל 2014: 3:3 עם פורטוגל ברמת גן כשכבר הובלנו 1:3 וחטפנו בגלל טעות של דודו אוואט, וגם 1:1 במשחק החוץ זה מכובד
אם לא התוצאה(שלא נתנה כלום לזכרוני) אין שום סיכוי שמישהו בכלל זוכר את המשחק הזה.
90 דקות של כלום ושום דבר. 2 נבחרות שבכלל לא ניסו לשחק כדורגל.
ישראל הוציאה תיקו נגד נבחרת עם שם גדול, מורשת של אכזבות במוקדמות, שבקושי שיחקה כדורגל.
רחוק מאוד מאוד מלהיות משחק גדול של הנבחרת.
אני שואל את עצמי אם ראיתי הופעה אינדיבידואלית גדולה יותר של קשר אחורי במדי הנבחרת.
היו שחקנים גדולים ממנו, אבל לא זוכר אם זה התבטא במשחק ברמה הזו. לא עולה לי כרגע.
כן ולא, כי לנבחרת שממול היו שחקנים גדולים, שיכלו להכריע את המשחק, ולא טעינו. תיקו נגד אנגליה זה בסדר, זה גם היה ממש באמצע הקמפיין - במשחק החמישי, זה לא כמו ה-1:2 על רוסיה שהיה נחמד לרזומה אבל זה קרה ברגע האחרון כשהכל נגמר. באנגליה של אז שיחקו וויין רוני, סטיבן ג’רארד, פרנק למפארד - שזה הרבה יותר ממה שהיה לאיטלקים אתמול, קו הגנה שכולל את ג’ון טרי וריו פרדיננד, ארון לנון גם באותה נקודת זמן היה שחקן ליגה בינוני ומעלה בפריימרליג.
בכל מקרה אמרתי שמה שהיה ייחודי במשחק אתמול זה שהוא היה התקפי והמשחקים שציינתי כאן הם שונים. אבל 0:0 עם צרפת במוקדמות מונדיאל 2006 זה מכובד גם אם באנו להחנות את האוטובוס.
כמה נצחונות על אוסטריה, הניצחון על בלגיה וצרפת, תיקואים עם צרפת, פורטוגל, אנגליה, להמשיך?
בסוף בסוף, ישראל הפסידה אתמול לאיטליה במשחק בו איטליה עדיין הייתה טובה יותר משמעותית. בשום עולם זה לא מתקרב בכלל לטופ משחקים של ישראל. יש פה הגזמה פרועה לגמרי.
בגדול, כל משחק רשמי שהסתיים עם נקודה/ות יותר גדול מהמשחק אתמול.
כמה זה יוצא 5-6 משחקים?
אפשר לחשוב שיש לנו רשומה עצומה של משחקים שבהם הנבחרת שיחקה טוב. ולא כל פעם שהוציאה ‘‘תוצאה’’ היא גם שיחקה טוב.
אתה חושב שאיטליה הייתה יותר טובה משמעותית. זכותך. אם הייתי קורא לדעה הזאת ‘‘מביכה’’, זה מקובל?
אין לי טענות או ציפיות מהנבחרת, אבל זה עוד “הפסד מכובד” שלנו לא פחות ולא יותר…
אפשר לקבל את זה ולהגיד נהנתי מהמשחק וזהו וזה בסדר גמור אבל בוא לא נזלזל באינטלגנציה ונהפוך את זה ל"הישג" או אחד המשחקים הכי גדולים של נבחרת ישראל…
זה עוד הפסד מכובד נוסף של ישראל.
אם מתעלמים מהתוצאה אלא מתייחסים להרגשה האישית שלנו כאוהדים, זה אחד המשחקים הכי מיוחדים שהיו לנו. אם אנחנו בכובע של הניתוח הקר והמחושב, אז יצאנו עם 0 נקודות אז לא שווה כלום. אם אנחנו בכובע של אוהדים שחווים רגשות תוך כדי 90 הדקות, אז זה כמעט לא חשוב כמה נקודות הוצאנו מהמשחק הזה.
בסוף, יזכרו את המשחק הזה הרבה יותר מה-3-0 על בוסניה מלפני עשור, לצורך העניין.
אני לא צופה במשחקי נבחרות הרבה אבל זכור לי משחק נגד רוסיה חזקה שניצחנו ושיחקנו מצויין.