מחזור 5 בצ'מפיונס: 2:2 דרמטי מול פ.ס.ז' במשחק הטוב ביותר מאז שזידאן חזר, צמד לבנזמה

לטעמי השנה וחצי האחרונות בעיקר הוכיחו שלרונאלדו היה חלק גדול מאוד במיעוט השערים היחסי של בנזמה. כן, הוא לא סקורר על כמו סוארז או לבאנדובסקי, אבל עדיין מדובר בסקורר לא רע ומעבר לכך הוא כן נותן ערך מוסף עצום לקבוצה בהמון אספקטים נוספים. בנזמה של השנה וחצי האחרונות הוא אחד מ-5 החלוצים הטובים בעולם. אני בוחר בו על פני אגוארו וקיין בלי לחשוב פעמיים, וכנראה שגם על פני לבאנדובסקי.

לא כל שחקן הוא מסי, רונאלדו (שכבר לא צריך להיזכר ברשימה שכזו, הוא באמת גמר את הסוס), או אמבפה.

להוסיף על מה שדוד אמר, לא רק שהוא מוסיף ערך מעבר לשורה הסטטיסטית, מדובר בשחקן שמחובר כבר למועדון ולקבוצה, מתואם עם יתר השחקנים ואין צורך בתקופת השתלבות בקבוצה. שחקן שמכיר את המאמן והמאמן אוהב אותו, שכבר דובר ספרדית ואחרי כל החרא שאכל מהאוהדים והתקשורת, יודע איך להתמודד עם הלחץ בריאל מדריד. שחקן שהוכיח את הנאמנות שלו לקבוצה ולא יעשה שביתות או ידליף לתקשורת שהוא במשא ומתן מול קבוצות אחרות כדי להוסיף עוד כמה ספרות לשכר, כמו שעשה לבנדובסקי.

מכבד דעות אחרות כמו של דור ומבין את המקום מהן הן מגיעות, אבל לא מסכים איתן. מעדיף חלוץ שכובש 10 שערים פחות בעונה ובתמורה מאפשר ליתר החברים שמסביבו לכבוש אותם בעזרת בניית משחק ויצירת מצבים. בכלל, אחרי כל החרא שאכלנו איתו, תנו לנו להינות ממנו קצת.

הבעיה היא שדוד הוא סנגור ידוע של בנזמה, ואם ההבדל היה עשרה שערים בעונה הייתי אומר ‘ניחא’, בחלק מהעונות זו כמות כפולה. אני חושב שאת כל מה שאומרים על ‘מחובר למועדון’ זה קצת מסביב כשאין מה להגיד על כדורגל תאכלס. אני אשאל שוב, אם כריסטיאנו משחק זו סיבה מוצדקת לעונות של 12 שערים או 19 שערים? ובנזמה חוץ מעונה אחת לא באמת סבל מפציעות והוא החלוץ הבכיר מאז 2011/12. כשבנזמה החמיץ נגד ולנסיה מכל מקום כשרונאלדו נעדר בגלל ההרחקה או ספג בוז נגד טוטנהאם אחרי עוד משחק מזעזע גם בכך רונאלדו אשם? אגב, גם רונאלדו בישל לו כמות חביבה של שערים. את העונה שעברה הטובה שלו צריך לקחת בעירבון מוגבל. העונה הזו היא סיפור אחר והלוואי שזה ימשיך ככה.

לגבי חלוצים אחרים שהוזכרו פה: פירמינו חצי פליימקר אם לא יותר, אגווארו תמיד היה גאון כדורגל אבל לטעמי הוא ממש בתוך הרחבה (והוא שחקן טוב מבנזמה) כמעט כמו פיפיטה. ואן ניסטלרוי - אחת הפעמים שבהן הכי אכלתי את הכובע. מתבייש בעצמי שרציתי את טרזגה באותו קיץ.

אבל ההבדל הוא 10 שערים על פי אתר transfer market. בעונה הקודמת לבנדובסקי עם 41, בנזמה עם 30.
בחלק מהעונות זו כמות כפולה, כשרונאלדו היה פה והתפקיד שלו לא היה לכבןש שערים, אלא להיות אריק שרון ולפנות שטחים.

באותה תקופה, כמוני כמוך, לא סבלתי את בנזמה. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל אחורה לא הייתי מביא את בנזמה לריאל מדריד בדיעבד. אבל מה שהיה היה ואנחנו עם הפנים לעתיד. היום הוא כן כובש. העונה בכל מקרה הוא כבר יכבוש יותר מ12 שערים. תשובתי לשאלתך היא שזה לא מוצדק, אבל זו עובדה. עם כריסטיאנו הוא כבש 12 שערים. בלי כריסטיאנו הוא כובש יותר חד משמעית. זה לא עניין של דעה, זה עניין של עובדות.

זה חלק מהעניין. בדיוק כמו שאנחנו רוצים שבייל יעוף לנו מהעיניים למרות שמבחינת יכולת הוא יכול לתרום לנו המון. זה עובד לכל הכיוונים.

אתה נכנס למשחקים ספציפיים, תסתכל על התמונה הכללית. כמה משחקים הוא סחב אותנו על הגב והעניק לנו שערי ניצחון? זה לא הוגן להזכיר משחקים פחות טובים, או אפילו רעים, ולקחת אותם כדוגמה.
בנוגע לזה שרונאלדו בישל לו כמות חביבה של שערים, אתה זוכר שכל הטענה שלך היא שבנזמה לא כובש מלכתחילה נכון? חח. בכל מקרה זו עובדה - בלי כריסטיאנו בנזמה כובש יותר. אין על זה ויכוח, וזה לא מקרי כי בנזמה אמר בעצמו שעכשיו התפקיד שלו יותר לכבוש אחרי העזיבה של כריס. זו לא סתם תיאוריה ללא שום ביסוס.

אתה כתבת, לא אני :slight_smile:

אני מסכים עם רוב הדברים שלך, בטח לא חושב שצריך עכשיו להחליף את בנזמה בחלוצים אחרים שגם הם עברו את גיל 30 ובלאו הכי לא פנויים בשוק, אבל המשפט הזה בעייתי מאוד. התפקיד של בנזמה תמיד היה להבקיע שערים, גם אם הוא תרם במקומות נוספים. הסיפור עם רונאלדו הוא הנחה גדולה מאוד שעושים לו. הוא פינה שטחים גם בעונת האליפות של מוריניו, אפילו עשה רוטציה עם היגוואין, ועדיין סיים עם 32 שערים ויחס שערים לדקות מצויין.

גם היום כשהוא בשיאו העובדה שהוא לא אחד שנותן 40-50 גולים מחייבת “השלמת מספרים” ממקום אחר, שכרגע אין לנו, ולא יהיה לנו גם כשהזאר ייתן את ה15 שלו בעונה.

תראה, זה לא משהו שהמצאתי כדי שיתאים לתיאוריה שלי, אלא דברים שבנזמה העיד עליהם בעצמו. אם הוא אומר שהתפקיד שלו היה לפנות שטחים ולא לכבוש שערים, אז זו לא סתם הנחה שעושים לו על מיעוט השערים שכבש.
לגבי אותה עונה שהזכרת, אני כבר הספקתי לשכוח מה היה שם. רונאלדו היה עדיין שחקן כנף כמו בעונתו הראשונה או שחקן רחבה כמו בשנים האחרונות? כי אם היגוואין עדיין שיחק אצלינו הגיוני לי ששיחקנו עם רונאלדו באגף, אבל אני לא אומר את זה מידיעה אלא מהערכה. כבר לא זוכר יותר מדי מאותה התקופה. רק קצת טראומות של חדירה ארבלואה ואוזיל שחולם על הדשא.

השאלה היא האם צריך לצפות מאיזשהו שחקן שהוא לא מסי רונאלדו (או אמבפה?) לתת 40-50 שערים בעונה?

אם משחקים במערך בו הגולים מגיעים גם מהקישור אז זה בהחלט סביר.
רונאלדו תיפקד בשנה המדוברת הרבה יותר באגף מאשר בשנים מאוחרות יותר. בנזמה נאלץ לצאת מהרחבה יותר ככל שרונאלדו נכנס פנימה

אם נוריד לו את עונת הבכורה בלבן, את העונה השנייה בה עדיין היה כינור שני להיגואין - עדיין בשלוש עונות מתוך שמונה הוא לא עבר את העשרים שערים, וזה מביך. אני מזמין אותך לראות שוב את הרצף השחור שלו בעונה שעברה (אז מה אם הוא כבש יותר כשכריסטיאנו לא כאן), שישה משחקים של ואקום לדוגמא (שמונה במסגרת הליגה בלבד, עם כל הכבוד לויקטוריה פלזן) - כשבאמת היינו זקוקים לו. אגב, אם אתה רוצה להשוות עד הסוף, אז לבנדובסקי כבש עשרה שערים יותר בשישה משחקים פחות. אני מסביר שוב: בעונות של רונאלדו היו המון משחקים בהם הגיע למצבים ופשוט החמיץ ברשלנות, זה קל להאשים את רונאלדו - שבישל לו לא מעט משעריו. מעבר לכך, זה לא שהוא שיחק קשר אחורי.

ההשוואה לבייל לא נכונה. בייל זורק זין, מביים פציעות, לא אכפת לו מה חושבים עליו, הוא נראה אחרת בנבחרת מבחינת שפת הגוף שלו. בנזמה אכן אסיר תודה על כל יום שהוא במועדון. זה לא מספיק. אף אחד לא חושב עליו כסמל לפני שחקנים כמו ראמוס ומרסלו והוא מעולם לא היה שחקן חשוב כמו קשרי האמצע שלנו למשל.
גם להביא לי ציטוט של קארים בנזמה עצמו בראיון זה לא ממש חכם. אני יכול להביא ציטוט של גארי לינקר מנגד.

הציטוט של בנזמה בא להוכיח שהשיפוט לגבי כמות השערים בעונות שרונאלדו היה כאן לא רלוונטיות, כי התפקיד שלו, לפחות העיקרי, לא היה לכבוש שערים. מה גארי ליניקר חושב פחות מעניין אותנו, לכל אחד יש דעה.

בנוגע לשאר אפשר שלא להסכים. גם בוא נגיד את האמת, זה לא שאגוארו או לבנדובסקי עומדים לחתום בקבוצה או שזידאן ופלורנטינו הודיעו לבנזמה למצוא קבוצה חדשה.

נקווה שבנזמה ימשיך את העונה שלו כפי שהיא נראית עד עכשיו. אם הוא ממשיך בקצב הזה, ככל הנראה הוא יגיע ל40 שערים. אני יודע שאתה קצת בלחץ מזה שעוד 7 שערים הוא משתווה לראול במקום השלישי בטבלת הכובשים הכי גדולים בליגת האלופות, אבל זה באמת שלא כזה נורא :joy::joy:

הכי חשוב, האלה מדריד!!

אתה סופר לבנזמה תקופות שחורות כי הוא משחק בקבוצה שלך, אתה זוכר כל משחק חלש שלו כל החמצה שלו במשחק חשוב שהפסדנו כי איכפת לך מריאל.
אתה חושב שלבנדובסקי תמיד בתקופה טובה? שהוא כל משחק מבקיע? יש תו תקופות שחורות ויש לו משחקים בליגת האלופות שהוא הסריח את המגרש והחמיץ רק שאתה לא זוכר כי לא איכפת לך מבאיירן.
בנזמה היה אופציה שלישית בהתקפה שלנו וסיפק עונות טובות ליד בינוניות בהבקעת שערים, רק מהעונה שעברה הפך לאופציה מספר אחד בהתקפה והחזיר במספרים יפים בקבוצה ששיחקה חרא, וכל זה כשהוא לא בועט פנדלים, עם פנדלים היה מדגדג את ה 30 שערי ליגה בעונה הכי גרועה של ריאל מאז שאני זוכר.
והעונה כמעט עם שער למשחק, ממשיך את התקופה המצויינת.
הבנאדם העיד תחילת עונה שעברה שעד עכשיו הוא עזר ל רונאלדו להבקיע ומעכשיו הוא יבקיע הרבה יותר ועמד בדברים שלו, הוכיח שהוא חלוץ של מספרים, וכל זאת כשהוא החלוץ מספר אחד בעולם בכל השאר.
חוץ מסווארז של ליברפול לא הייתי מחליף את בנזמה בשום שלב בקריירה שלו בריאל חוץ מהעונה וחצי האחרונות שלו ליד רונאלדו.

אני אישית אוהב שחקנים טכניים בטירוף שהם גם עם iq כדורגל מהרמה הכי גבוהה, אני אוהב אותם יותר כשהם מגיעים עם מוגבליות כמו חוסר מהירות ו/או כוח פיזי אבל עדיין מצליחים לשחק ברמה הכי גבוהה שיש רק משום שהם הרבה יותר חכמים וטכניים מהשאר, לכן אני אוהב את בנזמה וגם את אלונסו, מרסלו, ומודריץ’( וגם איסקו עד שהשתכנעתי סופית שאין לו מספיק חוכמת משחק).
אמבפה זה שחקן על שיש לו הכל, אבל קשה לי להזדהות איתו. הוא נולד עם החבילה המושלמת, זה לא הוגן.
השחקן היחיד עם החבילה המושלמת שממש אהבתי זה רונאלדו, אבל אצלו עם הזמן התברר שלא הכל ורוד ואני עם כל פציעה וכל אקסטרא ק"ג אהבתי אותו עוד יותר.

בנזמה מבקיע משמעותית פחות מחלוצים אחרים שהוזכרו כאן. לאורך כל הקריירה הפער משמעותי ביותר, בשנה האחרונה פחות אבל עדיין פער קיים. זאת עובדה.

סוארס נחשב לשחקן חצי מת והבקיע את ה21 של בנזמה בליגה בעונה שעברה, גם הוא לא בועט פנדלים ולידו משחק סקורר של 50 גולים בעונה. הוא אפילו בישל אחד יותר. הכי קל ללכת לטיעונים שהוא אינטליגנט ולשאר דברים לא מדידים, אם אצל מודריצ’ים וקרוסים אפשר להחביא את המספרים אצל חלוצים זה חד משמעי.

אם דור רואה שחורות כי זאת הקבוצה שהוא אוהד, אצלך זה הפוך.

לא בדקתי, יש לבדוק תוך נטרול פנדלים ופר דקות.

צריך לספור בלי רונאלדו, ויש לזכור שהקבוצה הייתה קאקא עונה שעברה, העונה הקצב שלו עוד יותר טוב, יש לחכות לסוף העונה הזאת.
בקשר לדוגמא של סווארז כבר כתבתי שאני מעדיף אותו על פני בנזמה בכל עונה, לדעתי סווארז החלוץ הכי טוב בעולם מאז רונאלדו ועד אמבפה.

אחרי המשפטים האחרונים של הפוסט הקודם אני חושב שזה מספיק ברור שאני מודע לעניין הזה.

אם אנחנו מדברים על העבר, אי אפשר לבודד כל משתנה כי כמו שריאל מדריד הייתה גרועה בשנה שעברה, היא כבר עשר שנים אחת מה2-3 קבוצות הטובות בעולם. זה לא משהו שהארי קיין יכול לומר, גם לא אגוארו. חוץ מזה אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כשהקבוצה טובה עם רונאלדו בנזמה משרת את כולם אז הוא לא מבקיע, וכשהיא גרועה ללא רונאלדו זה גם נזקף לזכותו.

אם מדברים על ההווה, בנזמה הוא הכתובת לכל הכדורים כמו שרונאלדו לא היה מעולם. ועדיין הוא ממשיך לצאת מהרחבה ולעשות דברים שחלוצים אחרים בהחלט לא יכולים לעשות, אבל זה גם לא תמיד משרת את הקבוצה. הוא פליימייקר לא רק כי הוא יכול ולא כי זה פינה שטחים לרונאלדו, אלא כי זה מפצה על אספקטים אחרים שקצת חסרים לו: מהירות, תנועה לעומק, השקעה ו-סיומת.

במכלול, כשהוא בשיאו כמו בשנה האחרונה הוא בן זונה של שחקן וזה בסדר שהוא מבקיע “רק” 30 שערים. אני רק נגד הטענה שהעונה האחרונה היא הוכחה לכך שעשר שנים הוא הקריב בשביל הקבוצה ורונאלדו. את מה שהוא עשה בעונת האליפות של מוריניו לצד רונאלדו הוא יכל לעשות גם בשאר השנים. הוא פשוט לא הצליח לשחק ברמה הזאת לאורך זמן.

אין כמו להגיב לעצמך אז עוד משהו קטן ששכחתי: בשנה האחרונה בנזמה עבד חזק על הגוף שלו וגם הוריד במשקל. זה בטוח לא קשור לטקטיקות ולרונאלדו. השינוי של השנה האחרונה הוא גם בראש שלו. אם הוא היה מתנהג ככה מתחילת הקריירה לא היינו מנהלים את הדיון הזה ולא היה לנו פורום ב15 שנה האחרונות :slight_smile:

כשריאל מדריד הייתה הקבוצה הטובה בעולם(דעתי, ואין לי רצון לפתוח את הדיון הישן הזה) התפקיד של בנזמה היה שונה מהתפקיד שלו כרגע, לא צריך להסביר לך לדוגמא כשמרסלו או קרבחאל מקבלים את הכדור לתת כדור רוחב איזה תנועה אוטומטית רונאלדו ובנזמה עשים, תנועה שעבדו עליה מיליוני פעמים באימונים ולאן התנועה הזאת מציבה את רונאלדו ואת בנזמה ואת מי המגן יחפש אוטומטית כשהוא יתן את הרוחב. ואפשר להביא עוד דוגמאות לעניין, כרגע התנועה שונה, המיקום של בנזמה אחרי התנועה שונה והכתובת הראשונה של כדור הרוחב שונה.

הייתי זוקף לחובתו של בנזמה את העונה שעברה אבל הוא היה טוב, ובנוסף השחקן הטוב של הקבוצה ואחד הכי טובים בהיסטוריה עזב ושחקנים לא פחות טובים וחשובים מבנזמה שיחקו חרא(לא יודע אם מותר לכתוב זאת כאן).
ובנוסף, עד כמה שאני אוהב ומעריך את בנזמה אני לא מאמין שהוא יכול למשוך קבוצה למעלה, הוא יכול להיות הבורג המרכזי אבל עדיין בורג שתלוי באחרים.

אני בד"כ מסכים עם הדעות שלך, בעניין הזה אני לא בדיעה כמו שלך, וזה גם דיון ספין אוף.

וכן, הוא פליימקר ומפצה בכך על דברים שחסרים לו והוא משתמש בחוכמת משחק וטכניקה עילאית תוך כדי ולכן כתבתי שאני כ"כ אוהב אותו. למרות שתנועה לעומק הייתי מוחק כי עד תחילת העונה הקודמת הוא התבקש לעשות תנועה אחרת כדי לאפשר לרונאלדו לעשות את התנועה לעומק, נחכה עד לסיום העונה.

עונת המוריניו זה משהו יוצא דופן, אם כולם היו משחקים כמו עונת המוריניו היינו שואלים היום: מסי מי ?
וגם טעות של ההנהלה ששיחררה את היגוואין ולא הביאה חלוץ אחר מספיק טוב כדי להתחרות עם בנזמה.
ועדיין אי אפשר להתכחש למה שאתה אומר, הציג גם עונות חלשות אחרי אותה עונה ובכך אי אפשר להאשים רק את רונאלדו(ובייל שגם הצטרף אחר כך), אבל עדיין זה אחלה תירוץ.

קודם כל מצפה ממך כמנהל למחוק את הדאבל פוסט הזה שלך. וברור שגם שבראש, הוא הגיע כאלפא דוג לעונה ההיא.

עניין בנזמה נטחן עד דק, מה שהיה היה, היום, האם זה חכם להחליף אותו בפולני ? זה יעלה המון כסף וגם אם יצליח זה מקסימום עד לסיום העונה הבאה(הגיל), כאשר קיים הסיכוי הלא זניח שיקח ללבנדובסקי זמן להתאקלם(בניגוד למקרה ואן-נסטלרוי) ואז הקבוצה תיפגע.
כלומר האם גם היום הדשא של השכן עדיין ירוק יותר ?

כל דיון בו נציג את דקות המשחק וההופעות לא יחזק את הטיעון על בנזמה אלא להיפך מהסיבה הפשוטה שהוא שיחק פשוט כמעט הכל בעונה שעברה - 36 משחקי ליגה ו-53 משחקים בסה"כ. כמובן שזה ייאמר לזכותו שהוא בריא (עצם זה שהוא לא בנבחרת מפחית מעט את הסיכוי לפציעות). הלכתי וחיפשתי את המספרים מעונת 2017/18, רשימת משחקי הליגה בהם רונאלדו לא שיחק וקארים כן: ולנסיה (מחזור 2), לגאנס (מחזור 16), אספניול (מחזור 26), לאס פלמאס (מחזור 30), מאלגה (מחזור 32), סביליה (מחזור 34), לגאנס (מחזור 35), סלטה ויגו (מחזור 37). בנזמה כבש רק במשחק אחד - המודגש.

העונה שעברה:
קארים בנזמה: 30 שערים ב-4305 דקות (שער כל 143.5 דקות)
סרחיו אגוארו: 32 שערים ב-3370 דקות (שער כל 105 דקות)
הארי קיין: 24 שערים ב-3342 דקות (שער כל 139.25 דקות)
לואיס סוארס: 25 שערים ב-4132 דקות (שער כל 165.28 דקות)
רוברט לבנדובסקי: 40 שערים ב-4179 דקות (שער כל 104.5 דקות)

שם שתמיד עולה בהקשר קארים בנזמה זה גונסאלו היגוואין שרשם עונות אדירות בנאפולי כשלצידו שחקנים פחות טובים. הוא היה מבקיע גם נגד יובנטוס

אני לא חושב שיש בנאדם אחד שטוען שבנזמה היה מאוד יציב לאורך הקריירה ולכן לא ממש ברור לי למה אתם ממשיכים ללכת אחורה. כן, רונאלדו פגע בבנזמה אבל זה לא סותר את זה שהיו לו עונות (מאוד) חלשות ושהוא לא תמיד סיפק את הסחורה.

השאלה היחידה שמעניינת היא עכשיו, ונכון לשנה וחצי האחרונות מדובר בתותח על ובוורלדקלאס לכל דבר. אני בוחר בבנזמה של השנה וחצי האחרונות על פני כל חלוץ אחר מהרשימה למעלה של דור בשיאם, למעט לואיס סוארז (ובנזמה עדיף בהחלט על לואיס סוארז של השנה וחצי האחרונות).

רוצה לומר: בשנה וחצי האחרונות בנזמה החלוץ הטוב בעולם למעט החייזרים הרגילים (מסי ואמבפה בעיקר, אבל נניח נכלול גם את רונאלדו וניימאר).

דווקא טיעון הפליימייקר אמור להיחלש השנה, הרי הזארד נוסף ובטח עם איסקו בהרכב יש לנו ברוך השם מספיק קשרים. ההנחה כאילו בנזמה עדיף לנו על לבנדובסקי היא ממש לא ודאית לדעתי.

לגבי לבנדובסקי, למען ההגינות, אחת הביקורות עליו היא שהוא לא מופיע למאני טיים ומבקיע במשחקי גארבג׳. לא שאני יכול לאשש, אבל זה קיים.

מסכים מאד עם גיא, המפתח הוא יציבות. לדעתי פרמטר שיש נטייה להפחית בחשיבותו. אחרת איסקו היה הזארד והזארד היה קרוב לניימאר.

אני מאוד עם דוד בסיפור הזה.
בנזמה של אחרי רונאלדו הוא פשוט שחקן שונה. לא צריך לעשות השוואות לאורך הקריירה.
עכשיו בנוגע לחלוצים אחרים, כל מי שצוינו כאן הם כבר מבוגרים, הם חלוצים שנשארו להם שנתיים-שלוש בגג בטופ העולמי (אולי למעט קיין). תורידו עונת התרגלות למקום חדש ותקבלו טרייד פשוט לא משתלם.
גם שכחתם את עניין הכסף, לא נעשה הרי טרייד בנזמה על לבנדובסקי, זה כנראה שיעלה לנו כסף רב.

בנזמה כרגע מוכיח את. עצמו, אין שום סיבה לתת לו ללכת, ועם היכולת הנוכחית לא הייתי מחליף אותו באף לבנדובסקי