דבר התקשורת :: Rueda de prensa

בעונת 16-17 זו לא הייתה ממש רוטציה, פשוט שני הרכבים ולהזכירך להרכב השני לקחה פחות או יותר חצי מהעונה להבנות: איסקו וקובאצ’יץ’ בקושי שיחקו ואסנסיו בילה ביציע.

שחקנים כמו אשרף, תיאו, יורנטה, רגילון, סבאיוס וחאמס פשוט נמחקו אצל זידאן אחרי כמה משחקים, וכמעט ולא ראו דשא מאז.

בעיני מדובר במאמן שמאוד לא מאמין ב"מתן הזדמנויות" והולך עם השחקנים “שלו”. אני לא רואה מצב שחאמס, בייל או אחד מהצעירים יפתחו כל עוד זה תלוי בו.,ולא אהיה מופתע אם ויניסיוס וחאמס יחזרו לבלות ביציעים, הרבה לפני איסקו, לוקאס ושות’.

.
.
.
בנוגע לכתבה, כתבת מעולה. מסכים (כמעט) עם כל מילה.

כותרות העיתונים הבוקר

שער ה-AS:

“עומדים\תקועים במקום” , על רקע תמונה של חאמס ואיסקו ששיתפו פעולה יחד מול ויאדוליד ונותרו מתוסכלים| מספרי האימה: 22 איומים של ריאל מדריד על השער של ויאדוליד לא הספיקו| תשעה (טעות בכותרת) שחקנים ששיחקו בעונתו השנייה של אנצ’לוטי פתחו בהרכב (היוצא דופן: טיבו קורטואה)| המועדון מבין עד כמה ניימאר נחוץ. וכמובן, תוספת שלנו: גם החמישייה של ברצלונה אתמול נגד בטיס במשחק ללא התקפה - עושה את שלה.

באתר עצמו נכתב שאין קראקים חדשים ואין גולים. גארת’ בייל היה זה שאיים על השער הכי הרבה אך ללא הצלחה בעוד קארים בנזמה היה היחיד שפרץ את הסכר. "הקיץ הזה היה אמור להיות קיץ המהפכה, אבל האיחוד עם הברנבאו הציג בידיוק את ההיפך. הקבוצה נתקעה שוב, כמו בעונה שעברה. המאמן התעקש שניצחנו יחדירו בקבוצה ביטחון אך לא היה המשך לניצחון מהבלאידוס. בעונת 2017/18 ריאל מדריד הייתה זקוקה לשמונה איומים על השער כדי לכבוש - אבל אז היה לה את כריסטיאנו רונאלדו. גם בעונה שעברה הנוראית המספרים טובים יותר - שער על כל עשרה איומים.

ויניסיוס ספג ביקורת קשה. הוא איבד תשעה כדורים, יותר מאשר המסירות\פעולות טובות שלו (8). לא הצליח לאיים על השער כי תמיד נבלם. הכישרון שלו לא בא לידי ביטוי. במארקה נכתב שהוא איבד את החיוך.

כמוכן, לוקה יוביץ’ היה שחקן הרכש היחיד ששיחק נגד ויאדוליד, כששותף ל-22 דקות כשריאל מדריד עוד חיפשרה אחר שער היתרון. ההרכב במשחק הידוע נגד ריאל סוסיאדד, בזמנו, היה: קסיאס| קרברחאל, ראמוס, פפה, מרסלו| קרוס, מודריץ’, איסקו, חאמס| בייל בנזמה. כביכול בייל חזר מהקפאה וחאמס קיבל הזדמנות.

בשורה התחתונה ריאל מדריד כרגע ללא שחקן התקפה מרענן כאשר אדן הזאר פצוע. יש הרבה יותר ספקות בבירה מאשר וודאות. שמו של ניימאר ממשיך לרחף מעל הברנבאו. האוהדים בלבן מתחילים אט אט לשנות את דעתם והם רוצים שיצטרף. אולי רק הוא יציל את ריאל מדריד “מהעוני” והקשיים בהתקפה.

במארקה המשיכו באותו הקו עם “בריאל מדריד זו בדיוק אותה התמונה” כשנכתב על תשעה שחקנים מההרכב הראשון המוכר, הכי הרבה בהשוואה ליתר הקבוצות הגדולות. בברצלונה למשל מדובר בשישה שרידים מההרכב כשבין העוזבים בהשוואה ללפני ארבע שנים נמצאים בין היתר ניימאר ודניאל אלבס. באתלטיקו מדריד יש שלושה שרידים בלבד ובמנצ’סטר סיטי ארבעה כמו גם ביובנטוס ובפריז סן ז’רמן. בבאיירן מינכן יש חמישה

כותרות העיתונים הבוקר:

שער המארקה:

“זידאן איבד את החסינות” - מדברים כמובן על הקהל שמלא ספקות בנוגע לצרפתי שהיה נחוש לצרף רק את פול פוגבה. זה אמנם לא נכתב בשער העיתון אבל במועדון חוששים ממה שקורה ל ויניסיוס , מנקודות האור בעונה שעברה - שחקן מלהיב, סוחף ומחייך - וחסר ביטחון כיום עם תצחוגת נפל אמיתית נגד ויאדוליד. “המועדון חסר מנוחה עם הקו של זידאן לגבי הברזילאי”. נכתב שויניסיוס היה שבור מכך שלא פתח בהרכב גם לא במשחק נוח על הנייר נגד ויאדוליד ושזידאן לא מקנה לו ביטחון מאז הפציעה נגד אייקס בעונה שעברה.

מיגל אנחל לארה כתב טור דעה: זידאן מתבטא בביטויים קצרים, קרים ועוצמתיים. כמו זה שאמר על בייל, או על איבוד היתרון נגד ויאדוליד. זידאן יודע ספרדית מעולה אך בכוונה לא אומר דברים ברורים אלא נתונים לפרשנות. בייל היה בדרך החוצה ועכשיו הוא שחקן הרכב, ומביך שהשחקנים לא הצליחו לשמור עשר דקות על יתרון מול ויאדוליד בבית, נכנסו להקפאה. זידאן היה חייב להגיד דברים אחרת - לשחק עד הסוף, לא לוותר, להיות חכם, לדעתי שבריאל מדריד, בטח בסנטיאגו ברנבאו - המשחק לא “מת” לעולם, ללחוץ בטירוף עד שהשופט ישלח אותך לחדר ההלבשה.

• כידוע לכם, חאמס רודריגס נפצע והוא ייעדר מהמשחק הקרוב בויאריאל והקשר אף נמצא בספק לצמד המשחקים של נבחרת קולומביה. אין ספק שזו כבר מגיפה בריאל מדריד עם תשע פציעות מתחילת הקיץ: החמורה ביותר היא זו של מרקו אסנסיו שקרע את הרצועה הצולבת, וחוץ ממנו נפצעו גם אדן הזאר שהחמיץ את שני מחזורי הפתיחה, פרלאן מנדי שטרם שיחק, ברהים דיאס שהיה הראשון להיפצע, לוקה יוביץ’, טיבו קורטואה ורודריגו ואפילו מריאנו - ממש חר"פ .

• עוד כתבה על מאזן הבית העצוב שלנו, והפעם: “הסנטיאגו ברנבאו - המציאה הגדולה ביותר של אירופה” - שימו לב היטב למספרי האימה , שכן מאז פתיחת עונת 2017/18, העונה בה זכינו בפעם השלישית בליגת האלופות כשכריסטיאנו רונאלדו עוד לבש את הלבן הקדוש - ריאל מדריד ניצחה 34 משחקים בלבד מתוך 57. בעונת 2017/18 ריאל מדריד שיחקה בביתה 28 פעמים ולא ניצחה כמעט בחצי(!) מהמשחקים - לא פחות מ-13. גביע המלך אמנם לא נתפס תמיד ברצינות אבל ריאל כשלה נגד שלוש קבוצות חלשות והודחה נגד לגאנס. גם בליגת האלופות ריאל התקשתה וכמעט הודחה נגד יובנטוס לאחר הפסד 3:1, וסיימה רק בתוצאות תיקו נגד טוטנהאם בשלב הבתים ונגד באיירן מינכן בשלב חצי הגמר. בליגה היא נכנעה לבטיס, ויאריאל וברצלונה ובשני משחקי הבית הראשונים לא ניצחה את ולנסיה ולבאנטה.

ההסבר של הגרף: כל משחק בכל מסגרת שווה 3 נקודות בערך, גביע המלך וליגת האלופות בדומה לליגה. בטורקיז - מספר המשחקים - 29 משחקי בית ב-2017/18, בבורדו - מספר הנקודות שריאל מדריד “איבדה” בכל המסגרות (31) ובכתום (87 - טעות בגרף) - מספר הנקודות האפשרי. בשנה שעברה ריאל מדריד הפסידה לא פחות משמונה משחקי בית.

כותרות העיתונים הבוקר:

ריאל מדריד איבדה את ההרגל לנצח בסנטיאגו ברנבאו. במארקה הציגו את הנתון הבעייתי ממשחקי הבית האחרונים וכיצד הקבוצה איבדה את קור הרוח שהיה מאפיין אותה בעבר. המשוואה הפשוטה, כפי שהוכיח התיקו המאכזב נגד ויאדוליד, די פשוטה: אם ריאל מדריד לא מובילה בהפסקה - היא מתקשה מאוד לנצח. ריאל מדריד שיחקה 55 משחקי ליגה בברנבאו תחת זינדין זידאן והשיגה 40 נצחונות. ב-31 מהם, היא הגיעה למחצית ביתרון. ביתר המשחקים ( 24 ), המאזן רע מאוד: תשעה נצחונות, תשע תוצאות תיקו ושישה הפסדים. במקרה כזה היא איבדה מחצית מהנקודות בסנטיאגו ברנבאו.

כשזידאן מונה לתפקיד בינואר 2016, ריאל מדריד ניצחה בקלות בברנבאו שבוע אחר שבוע. הוא פתח את הקדנצייה עם 0:5 חלק על דפורטיבו לה קורוניה ובמשחק השני ריאל סגרה עניין מול ספורטינג גיחון עם חמישייה במחצית אחת (התוצאה בסיום: 1:5). ריאל ניצחה תשעה מעשרת משחקי הבית. ריאל ניצחה 0:6 את אספניול, 2:4 על אתלטיק בילבאו, 0:4 נגד סביליה ואייבר, 0:3 קל על ויאריאל וגם הצגה גדולה בדמות 1:7 על סלטה ויגו. רק מול ולנסיה ריאל מדריד לא הגיעה להפסקה ביתרוו אך הצליחה לנצח 2:3.

גם בעונת האליפות הברנבאו נותר מבצר, וזידאן זכה באליפות. ריאל מדריד הפסידה רק בקלאסיקו האכזרי נגד ברצלונה (3:2) והשיגה 14 נצחונות. בעשרה מקרים ריאל הובילה במחצית, והשיגה נצחונות קלים כמו 2:5 מול אוססונה, 0:3 מול לגאנס, 0:5 מול גראנדה, 0:3 מול ריאל סוסיאדד ואלאבס וכן 1:4 על סביליה.

בעונה האחרונה המצב השתנה. ריאל מדריד ניצחה רק 12 משחקי ליגה בברנבאו (סיימה עוד 4 בתיקו והפסידה 3 פעמים), וב-11 מהם הובילה במחצית. נגד ג’ירונה תוצאת המחצית הייתה 1:1 אך ריאל התפוצצה עם 3:6 בסיום. העובדה שריאל הוליכה אילצה את הקבוצות לתקוף קצת יותר, והמארחת השיגה נצחונות קלים כמו 1:7 על דפורטיבו לה קורוניה, 2:5 על ריאל סוסיאדד או 0:6 נגד סלטה ויגו במשחק הבית האחרון. בשנה שעברה, ריאל רשמה רק שלושה נצחונות מרשימים בבית: 1:4 נגד לגאנס במחזור השלישי, 0:3 מול אלאבס ו-0:3 מול אתלטיק בילבאו. בקיצור, כשריאל מדריד לא מובילה היא מאבדת את הראש, וחבל.

• בנושא אחר, לקראת המשחק הקרוב בויאריאל, במארקה מזכירים לנו את הרקורד היפה של גארת’ בייל שלא החמיץ אף משחק חוץ נגד היריבה הזו! נתון בלתי נתפס. מול סלטה ויגו למשל הוא שיחק רק בשלושה מתוך שבעה משחקים. הוא כבש סה"כ שלושה שערים במשחקי החוץ מול הצוללת הצהובה, כולל שער בכורה בריאל מדריד כמובן בספטמבר 2013. זה המגרש השני הכי פורה מבחינת בייל בצוותא עם אצטדיון הריאזור, אבל אין כמו האנואטה - במשחקי החוץ נגד ריאל סוסיאדד כבש הוולשי לא פחות משישה שערים.

• מה לגבי אדן הזאר ? למרות הדיווחים כי השחקן מאיץ את החלמתו לקראת ויאריאל, ייתכן כי הופעת הבכורה תידחה. זינדין זידאן, כמיטב המסורת, רוצה שהשחקנים יחזרו לשחק רק כאשר הם מוכנים ב-100%, והוא יישמור על הכוכב הגדול שלו בצמר גפן. ייתכן והוא יתייעץ עם הבלגי עצמו. זידאן חושש שאם ישחק נגד ויאריאל, מאמן נבחרת בלגיה יזמן אותו בוודאות לצמד המשחקים הקרובים.

• פדג’ה מיאטוביץ’ מדויק, כרגיל: “ציפיתי לעוד שחקנים שיגיעו, רק אדן הזאר עושה את ההבדל (“אין כריסטיאנו רונאלדו, לא קיים עוד אחד כמוהו” וזה מאוד מפתיע. מרכז השדה שלנו לא מספיק טוב, הוא צולע”. “יש קבוצה שתתמודד על התארים אבל אי אפשר להגיד שנזכה בתארים כמו פעם, יש קבוצות טובות מאיתנו”. “מפתיע שמעמדו של בייל פתאום ללא עוררין, הוא היה מצוין בשני המשחקים ששיחק וצריך לסמוך עליו ולראות מה קורה”. ניימאר? "כמובן שהייתי רוצה לראות אותו בריאל מדריד, הוא יוסיף לה המון.

כותרות העיתונים הבוקר

שער המארקה:

"מה קרה למהפכה הצרפתית שהבטחת?" (זיזו)| המאמן הבטיח שינויים אבל רק אדן הזאר שהגיע יהיה שחקן הרכב בוודאות| 303 מיליון יורו השקיעה ריאל מדריד והיו 19 שינויים אך ריאל מדריד מתעקשת לשמור על הליבה שלה.

בכתבה אחרת נכתב: שים לב לזה - זידאן - כשדובר על השינויים התכופים בהרכב בשלושת מחזורי הפתיחה - שלושה משחקים, שלוש שיטות, 17 שחקנים שפתחו בהרכב. המאמן לא מוצא את דרך המלך של ריאל מדריד. הוא אמנם התבסס לא אחת על רוטציות בעונת האליפות וידע לשנות את השיטות אך אלה לא בשורות טובות. כמובן שישנם אילוצים ובראש ובראשונה הפציעה של אדן הזאר שטרם שיחק, ונזכיר גם את ההיעדרויות של דני קרבחאל שהיה מושעה מהמחזור הראשון וכן את לוקה מודריץ’ שהורחק בבלאידוס ולא היה יכול לשחק נגד ויאדוליד. לזידאן יש את שבעה הקבועים שלו: טיבו קורטואה, סרחיו ראמוס, רפאל ואראן, קאסמירו, טוני קרוס, גארת’ בייל (שכזכור, היה כבר עם רגל וחצי בחוץ) וקארים בנזמה.

במחזור הראשון - זידאן פתח במערך 4:3:3 נגד סלטה ויגו בבלאידוס. אודריוזולה במקום קרבחאל המושעה, ויניסיוס קיבל אשראי בצד ימין של הטריו ההתקפי וכמובן גם בייל, שבישל את השער הראשון - היה בהרכב במה שהוגדר כהפתעה לאור כל מה שקרה במהלך הקיץ.

במחזור השני - זידאן פתח במערך 4:2:3:1 נגד ויאדוליד בברנבאו. זו הייתה הפרמיירה של חאמס, גם איסקו פתח בהרכב (שניהם הוחלפו בהמשך), קרבחאל חזר ומודריץ’ המושעה נעדר. בהרכב שיחקו אז שמונה שחקנים שעלו בהרכב נגד סוסיאדד באנואטה ב-2014/15

במחזור השלישי - זידאן פתח במערך 4:4:2 , במשחק בלה סרמיקה, עם לוקאס ובייל באגפים ושני חלוצים - יוביץ’ ובנזמה שלא הסתדרו כל כך יחד. מודריץ’ סופסל, ומנדי עלה להופעת בכורה בריאל מדריד במחשבה על מנוחה למרסלו וכן התמודדות מול המהירות בכנף מצד ויאריאל.

ב-AS כתבו על שיתוף הפעולה הכושל בין החלוצים שלנו במשחק בלה סרמיקה. לוקה יוביץ’ וקארים בנזמה פשוט לא “התערבבו” כמו שצריך. זידאן רצה להפתיע במערך חדש נגד ההגנה הגרועה שממול אך זה לא הצליח. האוהדים, שלא רגילים לראות מערך של שני חלוצים כבר עשור - הופתעו. בנזמה בעט לקורה, יוביץ’ עשה מבצע יפה והיה קרוב לכבוש, אך שניהם לא הצליחו במשימה. הם שלחו 39 מסירות מדויקות - 22 מהן של בנזמה ו-17 של הסרבי, אלא שהם לא מסרו אחד לשני ב-68 הדקות שלהם יחד, עד שיוביץ’ הוחלף. לפחות הוא עשה עקב נהדר שאיפשר לקרבחאל לבשל לבייל.

ובנושא אחר, קצת שינויים במספרי החולצות של השחקנים - היות וטיבו קורטואה כבר נרשם בליגה הספרדית עם חולצה מספר 13 - הוא תקוע עם המספר הזה עד לסיום העונה, כך שהשוער החדש אפונסו אראולה ייהנה מחולצה מספר 1 של ריאל מדריד, במקומו של קיילור נאבאס. ויניסיוס נטש את חולצה מספר 28 איתה שיחק בעונה שעברה לטובת 25 כמחויב בחוק.

קארים בנזמה מדבר על ה-BBC

חצי השעה האחרונה בגמר ליגת האלופות בקייב, ה-26 במאי, הייתה הפינאללה של אחת מחוליות ההתקפה הזכורות ביותר בהיסטוריה של המועדון, הלא-היא ה-BBC - בנזמה, בייל, כריסטיאנו. סרט חדש על החלוץ הצרפתי שנקרא “קרב ארבעת הכוכבים” שודר אתמול. קארים בנזמה התראיין בארצו ל-‘RMC Sports’ דיבר על עשר השנים שלו בקבוצה וכמובן על שיתוף הפעולה עם חבריו בהתקפה וסיפר כמובן על חוסר האנוכיות שלו. בנזמה אמר: “היה לנו טיל - זה היה בייל, היה לנו את הסקורר, זה היה כריסטיאנו, והיה אותי - המרחב בין שניהם, זה שדאג שהיצירה תעבוד”.

“בליון הייתי זה שמסיים מול השער, ה-‘9’, ובריאל מדריד היה את רונאלדו כמובן, אני מילאתי תפקיד אחר לצידו. כבשתי שערים אבל הייתי עסוק בבנייה, בתנועה, מנסה לפנות שטחים. בשבילי, תמיד צריך לכבוש שערים, לא רק משום שיש לך את החולצה מספר 9, בריאל מדריד אתה חייב להיות סקורר. בשנים עברו אולי מספר 9 היה מלך השערים של ריאל מדריד, אבל כאן רונאלדו היה זה שמגיע לאיזורים האלה, אני שחררתי לו מרחבים ועזרתו לו להבקיע. מבחינתי הוא היה הסקורר והחלוץ האמיתי גם אם היה משחק בצד שמאל”.

בנזמה בחר שני רגעים גדולים בליגת האלופות - השער שלו בגמר נגד ליברפול והדריבל המהפנט בחצי הגמר בויסנטה קאלדרון. הוא מספר: “הייתי צריך את השער הזה בגמר, זה היה חשוב לי. זה אחד השערים הכי חשובים שכבשתי בחיים שלי, מאז שאני צעיר והתחלתי לשחק כדורגל רציתי לכבוש במעמד כזה. ליגת האלופות לא פחות זוהרת וחשובה מגמר המונדיאל”. אולם כמובן, איך לא, הוא מדבר גם על השואו נגד אתלטיקו - “כך אני מגדיר את הכדורגל למעשה. אם אני אוהד שהולך לאצטדיון, אני רוצה לראות דברים כאלה. כי שערים אתה תמיד תראה, בכל משחק, אבל מהלך כזה לא קורה כל יום. יש לך שם הכל - מהירות, כדרור, זריזות, ועוד במשחק, במעמד כזה, נגד יריבה כמו אתלטיקו מדריד. בשבילי זה הרבה יותר משער. זה הדבר הכי יפה שעשיתי בליגת האלופות”. החלוץ הודה שהוא מאוכזב שספק ביקורת על כמות השערים בלבד ושהמשחק ההוא יהיה יוצא דופן".

הנשיא פלורנטינו פרס שמשתתף אף הוא בסרט התיעודי, מספר על המהלך - “זה אחד המהלכים הגדולים לא רק בתולדות ריאל מדריד אלא גם בתולדות הכדורגל העולמי, זה שווה מקום במוזיאון”. עוד סיפר הנשיא שקם פעמיים בלבד במהלך כהונתו השנייה במועדון - “זה קרה בגול של ראמוס בדסימה, כמובן, וגם בשער של בנזמה נגד ליון בצרפת (שמינית גמר ליגת האלופות). ישבתי ליד נשיא ליון וביקשתי ממנו סליחה”.

גארת’ בייל מדבר:"אנשים לא יודעים מה קרה ביני לבין המועדון"

קשה היה להאמין שכך יגיע גארת’ בייל לפגרת הנבחרות. משחקן מוקצה שזינדין זידאן אמר עליו עם סימן קריאה שהוא נטל על המועדון - “מוטב שיעזוב כבר מחר”, לשחקן הבולט בריאל מדריד בפתיחת העונה, ולמאמן יש כאב ראש רציני משום שייעדר מהמשחק הקרוב נגד לבאנטה לאחר שהערעור שהגישה ריאל מדריד על הכרטיס הצהוב השני שלו - נדחה… מלך שערי ווילס בכל הזמנים התראיין לקראת המשחק של נבחרתו והתייחס גם לקיץ הלא פשוט שעבר עליו - “הדברים שקרו בקיץ יישארו חסויים, בתוך המועדון, אבל אם אתה רוצה תשובות כנראה שתצטרך לשאול את המועדון”.

בייל הודה שלא היה בכושר טוב בחודש יוני - “אני לא חושב שהלחץ השפיע עליי נפשית, המצב לא היה נעים אך עיקר הבעייה הייתה שלא שיחקתי חמישה או שישה שבועות ולא הייתי בכושר בו רציתי להיות ברמה הפיזית, אבל השלמתי את הפערים”. בייל טוען - “הייתה לי חופשת קיץ נהדת, זה לא השפיע עליי במיוחד. העונה הקודמת הייתה מורכבת, היו הרבה דברים טובים וגם רעים, אבל תמיד עבדתי קשה באימונים”. על הביקורות: “אני לא מקשיב להם, אף אחד לא יודע על מה הוא מדבר. אני לא קורא עיתונים בכלל או משהו כזה. רוב האנשים לא יודעים את המצב”.

הקיץ הכי קשה? “זה לא היה נהדר אבל בטח שזה לא היה הקיץ הכי גרוע. אני זוכר שלא שיחקתי שנה עם הארי רדנאפ. אבל עברתי מצבים קשים בקריירה ואני יודע איך להתמודד עם זה. אני תמיד עם הראש למעלה. עבדתי קשה, קדם העונה היה טוב מבחינתי כי הייתי טוב באימונים והכי חשוב שפתחתי את העונה טוב”.

על המוטיבצייה: “תמיד נשארתי עם תשוקה רבה למשחק, אני מקצוען, אני מרוויח כסף כדי לשחק כדורגל. אתה עובר עליות ומורדות, אבל עובד קשה באימונים ועושה את הדברים הנכונים. כשהדברים לא הולכים טוב, זה ישתנה אם אתה עובד קשה, אתה תזכה לתגמול”. בייל ספג ביקורת לא אחת על אהבתו לגולף, התחביב הגדול שלו, ואמר: “ברור שהגולף הוא מספר 1. הוא תחביב מיוחד אבל לכל אחד יש תחביב. אין שום דבר רע בזה. אנשים עושים הר מכלום. אני נהנה מאוד בגולף, זה מרגיע אותי”.

מי שהתייחס לבייל, בינתיים, היה מאמן העבר ויסנטה דל בוסקה שאמר עליו - “אף אחד לא חשב שהוא שחקן רע, להיפך, ולכן אני לא יודע אם זה מפתיע שהוא נשאר בריאל מדריד או לא. אבל הוא לא הסתגל למדריד, ולכן כועסים עליו. בכל מקרה, אני משוכנע שהוא ייתן ביצועים גדולים כיוון שהוא שחקן טוב מאוד”.

כותרות העיתונים:

במארקה כתבו על לוקה יוביץ’ - “מחפש את השער האבוד” . החלוץ לא כבש מאז ה-10 ביוני במהלך הניצחון של נבחרתו סרביה 1:4 על ליטא, ימים ספורים לפני שעבר רשמית לריאל מדריד. לאחר עשרה משחקים (נבחרת, משחקי קדם העונה וגם משחקים רשמיים בריאל מדריד) ו-420 דקות - יוביץ’ לא חגג. “אני חושב שלכל אחד בחיים יש כישרון מסוים, ואני חושב שהכישרון שלי הוא להבקיע שערים. תמיד הייתי אובססיבי לכבוש שערים”, אמר.

על החלוץ עבר קיץ לא פשוט. באליפות אירופהU21 הוא סבל מנבחרת סרבית חלשה שהפסידה בכל שלושת משחקיה בשלב הבתים (159 דקות). הוא בקושי הגיע למצבים מול אוסטריה וגרמניה וגם ההרפתקאה בלבן לא התחילה ברגל ימין. הופעת הבכורה הלא רשמית בריאל הייתה בהפסד בקדם העונה נגד באיירן כשעלה מהספסל ושיחק עם הילדודס מקדימה. מול ארסנל הוא פתח בהרכב אך הוחלף בדקה ה-15 כבר בשל האדום שספג נאצ’ו. הוא היה הקורבן. מול אתלטיקו מדריד הוא נפצע והחמיץ את המשחקים מול טוטנהאם ופנרבחצ’ה. גם מול זלצבורג לא מצא את הרשת. בליגה? תשע דקות נגד סלטה ויגו, כמעט כבש נגד ויאדוליד, פתח בהרכב בלה-סרמיקה נגד ויאריאל והיה מעורב בשער השווויון עם עקב נהדר לדני קרבחאל אך לא איים על השער מספיק. 27 השערים שכבש בעונה שעברה הם הערובה הטובה ביותר שלו. בשנה שעברה כבש את הראשון רק במחזור השביעי בליגה. הוא מקווה שבלבן זה יקרה לפניכן…

כתבה נוספת קשורה ל חאמס רודריגס והחודש ההפכפך שעבר עליו. הקשר צפוי לחזור מפציעה לאחר פגרת הנבחרות ולעמוד לרשותו של זינדין זידאן במשחק הבית נגד לבאנטה. בכתבה נכתב שהשחקן כבר התייאש ושחב שעתידו לא במדריד אך המצב השתנה. הסיבות? ראשית, הקהל מאוד אוהב אותו ותמך בו באימונים. כמוכן, הנשיא פלורנטינו פרס ניסה להשפיע על המאמן זינדין זידאן לשנות את דעתו ודרש 50 מיליון יורו עבורו, סכום גבוה עבור אתלטיקו מדריד ונאפולי. נכתב כי זידאן שפסל אותו - השתכנע לאחר שראה אותו באימונים. מעבר לכך צוין שהמועדון אפילו לא איחל לו מזל טוב ביום הולדתו ברשתות החברתיות כנהוג לשחקני הסגל. צוין כי חאמס מוערך מאוד על ידי חבריו והמאמן והנשיא יודעים זאת - הקפטן סרחיו ראמוס, מרסלו, איסקו, דני קרבחאל, רפאל ואראן. עוד במארקה החמיאו לעצמם עם “לחץ התקשורת” - כולם כתבו פה אחד שחאמס צריך להישאר כי הוא שחקן מספיק איכותי כדי להרוויח את המקום ב-11 או לפחות להתחרות במצב הסגל.

במארקה נחשף כי נאצ’ו סירב להצעתו של ז’ולו לופטגי להצטרף לסביליה . המאמן רצה לצרף בלם בראש סדר העדיפויות והבטיח לנאצ’ו מקום מובטח בהרכב בקביעות אלא שנאצ’ו, ששקל את ההצעה עם משפחתו ומקורביו, לא מכיר חולצה אחרת חוץ מזו של ריאל מדריד ומי שהגיע כילד ב-2001 בגיל 11, ימשיך לפחות עד 2021, לפי חוזהו. למרות המאבק הקשה מול סרחיו ראמוס ורפאל ואראן וכמובן אדר מיליטאו שהצטרף - הוא רוצה להישאר.

ב-AS כתבו: “פרלאן מנדי רוצה יותר” . המגן שהרשים בהופעת הבכורה במדי ריאל מדריד נגד ויאריאל, בעיקר בצד ההגנתי, אמר לחבריו לאחר המשחק: “כשמדובר בהגנה עשיתי את הדברים הנכון, אבל אני לא מרוצה מכמה דברים. אני יודע שאני יכול וחייב לדייק יותר בהרמות שלי בהתקפה”. הוא דייק ב-45 מסירות מתוך 51 כאשר 31 היו בשטח המגרש של ויאריאל. הוא חילץ שישה כדורים וניצח פעמיים את צ’וקווזה המהיר. מנדי רוצה לחזור לסגל נבחרת צרפת ממנו נעדר במשחקים אלה. בשלוש העונות האחרונות שיחק 117 משחקים ורשם כמעט 10,000 דקות. זידאן יודע שהוא יכול לסמוך עליו.

אבל זידאן כבר יודע שהוא יכול לסמוך על מנדי כאלטרנטיבה בטוחה יותר בהגנה מאשר מרסלו, אידיאלי למשחקים גדולים. הצרפתי התחיל את המסלול הפצוע, אך השיא שלו מדבר בעד עצמו: הוא שיחק 117 משחקים בשלושת המגרשים האחרונים, כמעט 10,000 דקות. והאתגר הבא שלו הוא לחזור לרשימת צרפת לאחר שלא נכנס לאחרון …

ונסיים עם טור דיעה במארקה מצד חואן איגנסיו גארסיה שמגיב לדבריו של גארת’ בייל. הכותרת היא “בייל המסכן” . הכותב לא אהב את דבריו של הוולשי ואמר - “הרחק מהעיתונות הספרדית, בייל החליט לשתף את תחושותיו בנוגע לקיץ. הוא אמר שהוא לא שמח אבל הוא מופיע כ הוא מקצוען”. ואז הגיעה הביקורת. איגנסיו הזכיר לו כמה דברים: הוא שכח את אינספור ימי הפציעה והמחלה שלו. הוא לא הזכיר את היעלמותו במשחקים המכריעים בעונה שעברה, שירד מהאוטובוס וחזר לבד לאחר ההפסד לראיו וייקאנו, ששיחק גולף בזמן שריאל פגשה את טוטנהאם, ולא אומר דבר על הביקורת של סוכנו כלפי זידאן.

“עזיבתו של זיזו ומכירתו של כריסטיאנו רונאלדו הותירה אותו כל כך מאושר כך שהאיומים לאחר הגמר בקייב נעלמו”, מוסיף ואומר - "בייל תמיד היה במרכז הביקורת אבל בצדק. הוא נמנה עם שלושת השחקנים עםה שכר הגבוה בקבוצה, קרס בתפקיד המנהיג לאחר שרונאלדו עזב. לא היה קרוב לזכות בכדור הזהב בניגוד לתחזיות של סוכנו. הוא היה שם ברגעים גדולים כמו מאסטייה, ליסבון וקייב, אבל יש לו עוד מה ללמוד. ראול, קסיאס, ראמוס או כריסטיאנו מעולם לא דיברו כך וטענו לחוסר צדק. והם סחבו את המכונית במצב קשה. אני לא זוכר שחקן בריאל מדריד שאמר שהוא לא שמח בלבן. רבים ממי שעברו בקבוצה לא קיבלו ולו מחצית מההזדמנויות שלו וכמובן לא חצי משכרו.

פלורנטינו פרז: “ההצלחה גרמה לנו לאבד את האינטנסיביות, אנחנו צריכים להשיב אותה. השחקנים האלה והמאמן הזה עשו אותנו אלופים והם יחזרו לעשות את זה”. :man_facepalming:

פלורנטינו מדבר על שחקני הרכש| מוריניו נזכר בתקופתו במדריד

ריאל מדריד קיימה ביומיים האחרונים (שלישי ורביעי) שתי ישיבות של חברי הסוסיוס של המועדון. הנשיא פלורנטינו פרס סיכם את העונה האחרונה המאכזבת, דיבר על השנה החדשה וגם על מספר שחקני רכש בהם הייתה מעוניינת הקבוצה בשנים האחרונות אך היה קשיים בצירופם, ואתם יכולים לנחש לבד במי מדובר - פול פוגבה בין היתר, ואפילו רוברט לבנדובסקי.

פרס, כרגיל, שיבח את המועדון והעניק חשיבות מוגזמת לסגל השחקנים, המצב הכספי ובעיקר הפרסים האישיים וגם אמר שהוא ממש לא התעייף ולא חושב בכלל על לעזוב את כס הנשיאות - “יש לנו תשעה מועמדים לכדור הזהב וקבוצה שהערך שלה הוא 1.2 מיליארד יורו. בעונה שעברה לא הייתה לנו בעיה של שחקן אחד או חיסרון בסגל, אלא המנטאליות של כולם. זכינו בהרבה תארים ולא היינו אינטנסיביים, איבדנו את הרעב, אבל ריאל מדריד תחזור.הקבוצה הזו פישלה בגדול בשנה שעברה אבל אסור לשכוח את מה שעשינו. זה אותו הסגל וזה אותו המאמן שהוביל את הקבוצה לארבע זכיות בליגת האלופות בחמש שנים. אנחנו רעבים וחייבים להילחם על התארים. החתמנו שחקנים טובים וחשובים ובין היתר את אדן הזאר, השחקן הטוב ביותר באנגליה”.

על השחקנים שלא הגיעו: “יש שחקנים שהמועדונים לא רוצים למכור אותם, הם לא מסיימים חוזה ואין להם סעיף שחרור ככה שאין לנו מה לעשות. זה קרה לנו עם רוברט לבנדובסקי אותו ניסינו לצרף במשך כמה שנים, וגם עם פול פוגבה. ניימאר? נכתבו הרבה דברים בתקשורת ורובם לא נכונים”. פרס הוסיף בקריצה שיש שחקן צרפתי שהקבוצה מאוד רוצה ותשמח לצרפו אם תהיה אפשרות - וזהו קיליאן אמבפה, בלי לנקוב בשמו כמובן.

עוד אמר: “המנכ"ל חוסה אנחל סאנצ’ס עומד בראש העניין, תמיד יש תכנון ומחשבה רבים לפני החתמת שחקן. החתמנו שחקנים מעולים, החתמנו כישרונות גדולים. חלקם יישארו, חלקם ייצאו בהשאלה ויחזרו וחלקם לא, וזה טבעי. המפתח החשוב ביותר עבור הקבוצה הוא להיות מאוחדת שוב”.

בנושא אחר, ז’וזה מוריניו התראיין לערוץ 11 של הטלוויזיה הפורטוגלית ונזכר בתקופתו בריאל מדריד. על אף שעזב בטעם מר, ניכר עליו שהוא מתגעגע. מוריניו אמר: “ריאל מדריד הייתה החוויה הכי טובה בקריירה שלי בהתאם למה שלמדתי כאן כמאמן, כאדם, עברתי שיעור ענק עבורי ועבור הקרירה שלי, אני תמיד אזכור את התקופה שלי כאן”. מוריניו סיפר שכאשר הגיע למועדון ב-2010 אמרו לו שהקבוצה הטובה בעולם היא היריבה מהצד השני (ברצלונה) ושהוא חייב לעשות הכל כדי לשנות את המצב.

על הרגע הטוב ביותר: “זה היה גמר גביע המלך במאסטייה. היינו צריכים למנוע מברצלונה להמשיך את רצף ההצלחות נגדינו, המשחק הזה היה החשוב ביותר. מאז אותו משחק - שום דבר לא היה זהה, הקבוצה קפצה קדימה. זכינו באליפות מרשימה ביותר (אליפות המאה נקודות ו-121 שערי זכות) וגם בסופרקופה אבל לצערי סבלנו מחוסר מזל ושלוש פעמים כשלתי מלהעפיל לגמר ליגת האלופות” (ריאל הודחה בחצאי הגמר על ידי ברצלונה, באיירן מינכן ובורוסיה דורטמונד".

על כריסטיאנו רונאלדו: “הוא פנומן אמיתי, הוא נמצא לקראת גיל 35 בטופ של הטופ, בקבוצה גדולה, עם המון שאיפות אישיות ורעב בלתי נגמר. רק רוצה להמשיך לכבוש ולנצח ולזכות בתארים. הוא לא מפתיע אותי בכלל. מדובר כאן במקרה יוצא דופן של גנטיקה ואופי של ווינר, הוא שומר על הגוף שלו. אני חושב שגם בגיל 50 כשהוא יישב בבית ופיפ"א תקרא לו למשחק אגדות עבר - הוא יבוא וייתן גול”.

דיווחים שונים בטוויטר מספרים שפלורנטינו רוצה לארגן משחק של נדאל-פדרר בברנבאו, ובכך לשבור את שיא הצופים במשחק טניס.

מזל שהכל דבש ואפשר להתעסק בחלטורות.

אחלה יח"צ מה רע.

אין ספק, לפחות במשהו אחד אנחנו עדיין טובים.

על הסרט של ואראן - "גורלו של אלוף"

ימים ספורים לאחר שהקפטן סרחיו ראמוס השיק את הסרט שלו, הגיע גם תורו של שותפו להגנה, הלא הוא רפאל ואראן. הבלם הצרפתי בן ה-26 שרשם שנה מדהימה ב-2018 בה זכה בליגת האלופות עם ריאל מדריד וכן במונדיאל הביתי עם צרפת, יקווה להמשיך לצבור עוד ועוד תארים. הוא מעוניין להראות את עצמו גם מחוץ למגרש ובסרט “גורלו של אלוף” הוא מתגבר על הביישנות שלו. הסרט דוקומנטרי, מורכב משלושה פרקים.

"אני נע בין הביישנות שלי כמו נער לבין חוויה ענקית, זו תקופה טובה מאוד לבחון את הקריירה שלי למרות שיש לי עוד שנים רבות לשחק. “אנשים שייראו את הסרט יידעו עליי עוד דברים, הם יכירו אותי טוב יותר”. לואראן חשוב להדגיש: “חייו של כדורגלן מסובכים הרבה יותר ממה שאתם רואים במהלך המשחקים. המשפחה שלי היא חלק בלתי נפרד מהקריירה שלי, אני רוצה להודות להם על כל ההקרבה”. הוא הוסיף שהוא עשה את הסרט גם למען המשפחה ובעיקר למען ביתו הקטנה כדי להשאיר לה מזכרת נהדרת.

בסרט, שכולל קטעי ארכיון נדירים מתקופתו כנער בימיו הראשונים בליל, נראים חברים ובני משפחה וכמובן חלק משחקני הסגל של ריאל מדריד יתראיינו אף הם. בנבחרת צרפת נראה את קיליאן אמבפה, פול פוגבה ודיהייה דשאן וכך גם ז’וזה מוריניו שהיה אחראי להבאתו בקיץ 2011 (“הוא משחק מעולה כבר מגיל צעיר ויש לו עוד כל כך הרבה שנים”) והיה זה שזרק אותו למים העמוקים בקלאסיקו ב-2012/13 (וגם אמר את המשפט ההוא: “הבעייה של פפה? רפאל ואראן. פפה בלם נפלא אבל ואראן פשוט עושה הכל טוב ממנו”).

קארים בנזמה שלקח אותו תחת חסותו מהיום בו הצטרף לקבוצה והם חברים טובים מחוץ למגרש, פירגן: “הוא התמודד מול חלוצים גדולים, הטוב בעולם, כבר שהיה צעיר, והאמת היא שאף אחד לא הצליח להתגבר עליו”. זידאן אמר בקצרה: “הוא שחקן נהדר, מה שהוא עושה טוב עבורו ועבור הכדורגל”. דשאן בירך על כך שהוא חלק מנבחרת צרפת בעוד אמבפה פלט: “הוא זכה כמעט בכל דבר, אני לא יודע כמה אתגרים עוד נותרו לו, זה מדהים. אולי אליפות אירופה ב-2020” (נזכיר כי ואראן החמיץ את היורו הביתי בצרפת בגלל פציעה).

אז כן, נראה שבגיל 26 ואראן כבש את העולם. סימן השאלה היחיד לגביו היה הפציעות התכופות מהן סובל אך הוא הצליח להתגבר עליהן. בשנה האחרונה הוא חווה ירידה מאסיבית בכושרו ואף התקשר לז’ולן לופטגי להתנצל על יכולתו, הרגיש שיש לו אחריות בפיטוריו המוקדמים (תצוגות זוועה נגד סביליה, לבאנטה וברצלונה בין היתר כשבשני המשחקים האחרונים גרם לפנדלים מטופשים). כעת זה הזמן לחזור לתלם. ארבע זכיות בליגת האלופות, שתי אליפויות ספרד ומונדיאל כבר יש לו אך הוא עוד צעיר. בריאל מדריד יש לו 279 הופעות והוא צפוי לחצות את רף ה-300 העונה. ביום רביעי הוא יוביל את ההגנה נגד פ.ס.ז’, במשחק במולדתו, בהיעדרו של הקפטן ראמוס. הוא צריך לעשות את זה טוב יותר מאשר המשחק נגד אייקס…

כותרות העיתונים הבוקר:

במארקה, בדיוק כמו עבדכם הנאמן - כתבו לכבוד הופעת הבכורה של אדן הזאר - על כל הסיפתחים המוצלחים של שחקני ריאל מדריד. הכתבה שלי עסקה במשחקי הליגה בלבד בעוד שם התייחסו, ובהרחבה - להופעת הבכורה הרשמית. מהצמד הבלתי נשכח של רונאלדו פנומנו, מלך המונדיאל נגד אלאבס, השער של דיוויד בקהאם נגד מאיורקה בסופרקופה הספרדי (וכן נגד בטיס), וגם הופעת הבכורה של קבוצה חדשה ב-2009/10, פשוט ככה, שישה שחקנים, עם כריסטיאנו רונאלדו שכבש - במוקד, אבל גם קאקא, קארים בנזמה, צ’אבי אלונסו.

הופעות בכורה פושרות יותר היו ללואיס פיגו שהיה מעולה במחזור הפתיחה נגד ולנסיה בברנבאו, משחק בו ריאל מדריד ביצעה מהפך ב-2000/01 אך לא הצליח לכבוש, וכן לזינדין זידאן כעבור שנה בסופרקופה הספרדי נגד בטיס. חאמס רודריגס כבש במשחק הבכורה שלו - נגד אתלטיקו בסופר קאפ האירופי בסנטיאגו ברנבאו (תיקו 1:1) וגם גארת’ בייל כבש כמובן - נגד ויאריאל במדריגל. מייקל אואן הוא ‘הגלאקטיקו’ היחיד שפתח על הספסל והחליף את ראול שנפצע במחזור הפתיחה נגד מאיורקה ב-2004/05, הוא בישל את שער הניצחון.

לגבי המשחק הערב , במארקה וב-AS גם יחד משוכנעים שהזאר ייפתח על הספסל וישולב בהמשך, בעוד חאמס רודריגס יישחק בוודאות. מנגד, שאלות לגבי המערך - לפי המארקה נראה את ריאל מדריד עם שני חלוצים ובמערך שדומה ל-4:4:2 בעוד לפי AS נראה את ויניסיוס בכנף שמאל וקארים בחוד.

בנושא אחר, " קארים בנזמה לא מפסיק לשחק " - הוא שותף ב-59 מ-61 המשחקים האחרונים בליגה, 54 מחזורים ברציפות - נתון בלתי נתפס. האוהד הציני יגיד “דווקא הוא אף פעם לא נפצע” אבל אי אפשר שלא להעריך זאת, וקארים כבר לא ילד. הנתונים הם מאז ינואר 2018, כלומר 97%. כמובן הזכירו את המחוייבות שלו כשדחה את הניתוח ביד כשהקבוצה היחיתה זקוקה לו. העונה יש לו כבר שני שערים. כרגע, הגעתו של לוקה יוביץ’ ממש לא מאיימת עליו.

לסיום, ברור לכם שבתקשורת לא “חסו” על זינדין זידאן לאחר הפציעות של לוקה מודריץ’ וגם פדריקו ואלוורדה. מרכז השדה של ריאל מדריד יתום מאוד - קאסמירו, טוני קרוס וחאמס רודריגס (שבואו נודה באמת - שחקן התקפי לכל דבר), הם הקשרים המרכזיים היחידים שבריאים. עוד קודם לכן נכתב במארקה לאור התאקלמותו הנהדרת של דני סבאיוס בארסנל - שהמאמן פשוט הפקיר את מרכז השדה, כנ"ל בשל מכירתו של מרקוס יורנטה. באתר נתנו לאוהדים להצביע ולבחור באיזה מערך הם רוצים שהקבוצה תשחק. האם שלושה בלמים? אולי מרסלו בקישור? אולי זה הזמן ל-4-4-2 עם לוקאס והזאר? רק נזכיר, ביום רביעי - פ.ס.ז’. “הפאזל של זידאן מסתבך”, סיכמו ב-AS.

התגובות לאחר המשחק

טיבו קורטואה אמנם ספג פעמיים אבל רשם הצלה ענקית, לפחות זה. הוא ינסה לשמור בפעם אחרת על שער נקי לראשונה מאז פברואר.בכל מקרה הוא נשמע כועס לאחר המשחק: “בהפסקה רצינו לשמור על שער נקי. לפעמים, כשהחלק הראשון מסתדר כל כך טוב - המבחן הוא מנטאלי, לשמור על עקביות, על הדינמיקה. אבל היינו לא טובים. ב-15 הדקות האחרונות היינו צריכים לשמור על הניצחון, לא נוכל לאבד כאן שוב נקודות. אם היינו עקביים היינו מובילים כבר 0:5 או 0:6 כי הקבוצה שיחקה טוב עם כל הכבוד ללבאנטה. הם שינו את המערך, הם יצרו מצבים”.

על ליגת האלופות : “עד ימי רביעי יש עוד הרבה ימי חופש, אנחנו מאוד נרגשים אבל זה לא קשור לזה. אני חושב שסבלנו ממשחקי הנבחרות, היו כאלה שטסו הרבה שעות”.

על אדן הזאר : “הוא מדגים בכל פעולה שלו בכדור עד כמה הוא איכותי. השקט הנפשי עם הכדור, הדריבל, החוכמה. אבל לפעמים הוא מגזים, לא אהבתי את איבודי הכדור שלו עם העקבים, כנ"ל ויניסיוס ששיחק טוב היום וחבל שלא הצליח להבקיע שער כי הגיע לו”.

המאמן זינדין זידאן : “חאמס היה מצוין. הוא תמיד היה שחקן מצוין עם איכות. נוח לו כשהוא עם הכדור וזה טוב לקבוצה. הוא שיחק עם המון מוטיבצייה גם כשהתעייף וזה מאוד חשוב לנו, אנחנו מרוצים ממנו. הוא נתן את כל מה שיש לו. הוא רצה לכבוש כי הגיע לו. מה שהיה זה לא מעניין, זה מת. הזאר? אנחנו נזהרים לגבי שחקנים שעדיין לא מוכנים ומקווה שלא נסבול יותר מפציעות, צריך לזכור שהוא היה פצוע במשך שלושה שבועות והתאמן מעט מאוד זמן. ויניסיוס? אני מזכיר שוב שהוא בן 18. הגולים עוד יגיעו, מה שחשוב שהוא מסוכן, מעורב ויוצר הזדמנויות”.

על המשחק : “פתחנו את המשחק טוב מאוד. תקפנו הרבה, השחקנים שיתפו פעולה, יצרנו מצבים וכבשנו. לא נכנסנו טוב למחצית השנייה והם כבשו שער מהיר וזה חבל. יכולנו להבקיע גם שישה שערים ויצרנו מצבים גם במחצית השנייה אבל עלינו לשחק טוב 90 דקות או לפחות להאריך את פרק הזמן בו אנחנו טובים. ברור שהיינו ראויים לנצח. לא חשבנו על ליגת האלופות. לא”.

על קארים בנזמה : “מה אני יכול לומר עליו? שימשיך ככה, אנחנו מאוד שמחים לראות אותו כובש ומשחק נפלא, ראינו את הקהל מוחא לו כאפיים כאשר הוחלף”. הצרפתי, אגב, הגיע ל-152 שערי ליגה, מדורג במקום ה-19 בכל הזמנים בספרד. הוא השתווה לחוליו סאלינאס והמטרה הבאה היא להשאיר מאחור את פרנץ פושקאש לו יש 156 שערי ליגה. לקארים יש ארבעה שערי ליגה העונה בארבעה מחזורים כשרק נגד ויאריאל הוא לא כבש

על ההגנה : " זה לא מדאיג אותי למרות שברור שאנחנו צריכים להשתפר, ואנחנו נעשה את זה. אני יודע שאנחנו הולכים לכבוש יותר שערים העונה וגם נספוג פחות. אנחנו זקוקים לעוד קצת שלווה, בכל חלקי המגרש, וזה יגיע לאט לאט".

אמיליו בוטראגיניו כעס: “לעבור מיתרון 0:3 ל-2:3 זה מאוד לא צפוי ולא הגיע לנו! זה מוכיח עד כמה הכדורגל נזיל. בחלק הראשון היינו טובים ולעתים יעילים אבל אז איבדנו את זה אחרי ה-1:3, החמצנו הרבה מאוד מצבים -הקורה, הבעיטה של הזאר, ויניסיוס. הקבוצה הציגה דינמיקה טובה. לא ציפינו למה שקרה, חבל שלא כבשנו את השער הרביעי או החמישי כי בהחלט היו מצבים. הליגה הזו קשה. קאסמירו חשוב מאוד, אין ספק שהוא אחד הטובים בעולם. אני חושב שנהנים לראות את בנזמה משחק, ואסור לשכוח את הבישול של חאמס. הוא נותן לנו הרבה. ויניסיוס מייצר המון, האחד על אחד שלו נהדר. עוד קצת שקט נפשי וזה יגיע, הפוטנציאל עצום. פ.ס.ז’? פייבוריטית לזכות במפעל, כמונו, אלה המשחקים שאנחנו אוהבים, אני בטוח שנעשה משחק נהדר”.

אדן הזאר שרשם הופעת בכורה בשעה טובה, סיכם: “מהרגע הראשון רציתי לשחק כאן ואני מקווה שזו ההתחלה לתקופה נפלאה. אני רוצה ליהנות מכדורגל עם חבריי לקבוצה ולהמשיך לשחק כמה שיותר. זה אצטדיון נהדר והאוהדים תמיד תומכים בקבוצה. אני שמח לנצח במשחק הראשון שלי. קשה להדביק את הקצב אחרי פציעה טורדנית כזו, נדרש זמן, זה לא קורה במשחק אחד. היינו חייבים לנצח אחרי שתי תוצאות התיקו וניצחנו בצדק. אנחנו מוכנים לשני המשחקים הקשים נגד פ.ס.ז’ וסביליה”.

לוקאס ואסקז החמיא לחאמס לאחר המשחק: " מאז שהוא לבש את החולצה של ריאל מדריד שוב הוא בטירוף, כאילו מחובר לחשמל". לוקאס הוסיף: “האמת היא שצריך לנתח מה שקרה לנו, אסור שזה יקרה אחרי מחצית ראשונה טובה. במחצית השנייה יכולנו לכבוש עוד ארבעה או חמישה שערים, הכל היה משתנה, אבל עלינו ללמוד להמשיך לשחק בצורה כזו ואז דברים טובים יגיעו. צריכים להמשיך לעבוד קשה, כל אחד יפלס את דרכו בלי קשר לפציעות. יש לנו סגל נפלא של 25 שחקנים ברמה גבוהה. אנחנו נהנה הרבה מאדן הזאר”.

במארקה כתבו: “ריאל מדריד סובלת יותר ממה שהגיע לה”| ב-AS נכתב: “גם מדריד הטובה ביותר סובלת, לאחר חלק ראשון מעולה - הגיעה סיומת גרועה מאוד”. עוד נכתב במארקה משהו בסגנון “אתם קולטים שחאמס היה יכול לעבור לאתלטיקו?!” והחמיאו לבנזמה וקאסמירו.

כותרות העיתונים הבוקר:

"חדר ההלבשה עם ויניסיוס" . במארקה נכתב הבוקר על כך שהשחקנים הבולטים בסגל מחבקים את הברזילאי שאמנם בישל במשחק נגד לבאנטה מכנף ימין אבל סיים את המשחק מאוכזב אחרי ששוב ושוב החמיץ מול השער ממצבים נוחים ועד שהצליח לכבוש השער שלו נפסל בגלל נבדל. שבוע שהחל עם הופעת בכורה במדי ברזיל הבוגרת היה יכול להסתיים בצורה חלומית עם שער במדי ריאל אך זה לא קרה. ויניסיוס בעט חמש פעמים לשער, כולן מתוך הרחבה ובמצבים נוחים - ורק פעמיים הגיע למסגרת. בשליש האחרון של המגרש פשוט אין לו את זה. הוא מוסיף מהירות וחשמל אבל אז מגיעה הבעיטה לשער.

חבריו מנסים לעודד אותו. כשקורטואה נשאל על הזאר הוא אמר: “גם ויניסיוס שיחק נפלא ואני בטוח שהוא יבקיע בקרוב, רק השער היה חסר”. קאסמירו, כזכור, אמר לאחר הופעת הבכורה של הילד בנבחרת ברזיל שהוא חייב להתחיל לחשוב בגדול אך סייג - “הוא צעיר מאוד, אסור להפעיל עליו יותר מדי לחץ. מה שהוא עשה בשנה שעברה לא נורמלי, הוא הפתיע את כולם”. אמיליו בוטראגיניו אמר: “הגול יגיע, הוא מייצר המון, המהירות שלו נפלאה. קצת שלווה וזה יקרה, יש לו פוטנציאל אדיר”. גם בנזמה דיבר, הוא לוקח אותו לשיחות, מערכת היחסים שלהם טובה, מעבר לקולגות על המגרש. אולי גם האמירה של זידאן לפני המשחק נגד לבאנטה תשפר לו את המצב רוח.

במארקה העלו הבוקר סקר ושאלו עם כמה שערים ויניסיוס יסיים את העונה? נכון לעכשיו הצביעו קצת יותר מ-15 אלף. 30% חושבים שהוא יכבוש פחות מחמישה שערים. 37% מניחים שיבקיע בין חמישה לעשר ו-33% חושבים שהפריצה תגיע, הסיומת תשתפר ו-ויניסיוס יכבוש למעלה מעשרה. רוביניו למשל הגיע לריאל מדריד אחרי ארבע עונות בהן הוא כובש בדאבל פיגרס במדי סנטוס, כשהוא מנוסה הרבה יותר ורשם 180 משחקים בקבוצה הבוגרת. בעונת הבכורה בריאל הוא כבש 12, בעונה השנייה הסתפק בשמונה שערים ובעונה האחרונה עם ברנד שוסטר הבקיע 15 - השיא שלו באירופה.

בינתיים רפאל ואראן התראיין במולדתו צרפת: “העונה שעברה הייתה כנראה בלתי נמנעת אחרי כל המשחקים והלחץ מהשנים האחרונות. אני מצפה לעונה גדולה שלנו. אנחנו ניתן את המיטב. חזרתו של זידאן מבורכת הוא מנהיג גדול כמאמן ושחקן. אלוף עולם נהדר. החלטתי להישאר במדריד. תמיד יש ציפיות גבוהות”

על המשחק נגד פ.ס.ז’: “ברור שאמבפה וניימאר שחקנים מעולים וזה יעזור אם הם לא יהיו אך עדיין מדובר בקבוצה תחרותית מאוד, נצטרך להיות בשיא שלנו כדי לנצח בפריז”. על היריבות שיכולות למנוע מריאל את הזכייה בצ’מפיונס - “בכל סיבוב יש יריבה נהדרת ואנחנו נצטרך להתמודד על האתגרים. גם פ.ס.ז’ יריבה ענקית, זה כמעט כמו קלאסיקו, זה עימות מעורר הרבה רגש וקרב קשה”. לגבי ניימאר - “לא התייחסנו לכך בחדר ההלבשה שלנו (האם יגיע או לא) כי היינו ממוקדים בתחילת העונה”.

על אראולה - “בכדורגל הכל קורה מהר, יש לנו מזל שיש לנו שני שוערים טובים מאוד בקבוצה, אני בטוח שהוא יקבל את ההזדמנויות שלו”. על קיילור שעזב - “הוא היה שם איתנו ברגעים החשובים, כל הזמן, במיוחד בליגת האלופות. הוא הכפיל את מספר ההצלות היוצאות דופן שלו ותרם לנו המון. הוא גם אדם גדול, מיוחד”.

ראיון כפול ומעניין עם רמון קלדרון, באנגלית. פלורנטינו, גלקטיקוס, ניהול מקצועי, ראול, קסיאס, בקהאם, קאפלו, רוביניו, סיטי ועוד

כותרות העיתונים הבוקר: זידאן מאבד קרדיט

שער המארקה:

“הזמן להביא במראה” - זידאן מאבד מהקרדיט על השושלת ההיסטורית שפיאר. איש לא האמין שזה יהיה המצב מתי בזמן שחזר, ב-11 במרץ. אלא שיותר מחצי שנה עברה…הנחמה היחידה של המאמן היא שריאל עדיין לא הפסידה בליגה אך ביום ראשון היא מתארחת בפיחואן.

נכתב שהדברים הרעים החלו בקיץ, קיבלו סימן קריאה עם התבוסה לאתלטיקו מדריד ולא השתפרו יותר מדי גם בפתיחת העונה עצמה, זידאן התעקש על ה"גווארדיה הוותיקה" אליה צירף רק את הזאר כשחקן משמעותי. הסגל מונה שמונה שחקני הגנה, שישה קשרים מרכזיים ועשרה קשרים התקפיים\חלוצים. “התבוסה בליגת האלופות פגעה משמעותית במאמן, זו הייתה תבוסה חריפה. הוא כבר לא חסיד”. עוד נכתב, אם כי זה פחות משמעותי, שמעט הדברים הטובים שיו בעונה שעברה, בין היתר בזכות סולארי - מדובר במרקוס יורנטה שהשתלט על אמצע, סרחיו רגילון שהיה מגן מחליף טוב וכן ויניסיוס - לא נשמרו.

סקר האוהדים הענק - מנה ארבע שאלות ולמעלה מ-250 אלף הצביעו!

1. סכמו את העונה של ריאל מדריד עד עכשיו (שני ניצחונות מתוך חמישה משחקים בכל המסגרות) - יותר ממחצית (51%) חושבים שהעונה של ריאל מדריד רעה מאוד עד עתה. רק 5%, אולי בציניות, חושבים שזו פתיחת עונה טובה. 1% מדברים על עונה טובה, השאר נע בין עונה סבירה (12%) לבין עונה רעה בלבד (31%).

2. האם אתם חושבים שריאל מדריד תזכה העונה בתואר? - פסימיות ענקית, 83% משוכנעים שלא ורק 17% אופטימיים, אבל כמובן שלא צויין איזה תואר.

3. מיהם האשמים לתבוסה בצרפת? פלורנטינו, זידאן שלא מצא פתרונות או השחקנים עם גישה בעייתית? 41% מאשימים דווקא את הנשיא, בעוד 33% מפנים אצבע מאשימה וכועסת לזידאן שלא ניסה ולא הצליח למצוא פתרונות (אז מה אם פוגבה לא למכירה).

4. השאלה האחרונה הייתה מה הבעייה הכי קשה של ריאל מדריד? כצפוי, 35% חושבים שהבעיה היא במרכז השדה הקצר, אף שחקן לא הגיע לעמדה הזו בזמן ששניים עזבו יחד עם קובאצ’יץ’ שנמכר סופית לצ’לסי. הבעייה השנייה, בפער קטן של אחוז אחד בלבד - העמידה ההגנתית הלקויה וחוסר המחויבות (34%). 18% כועסים על טיבו קורטואה שסופג בכל משחק ולא משרה ביטחון על ההגנה ובעצם ממשיך את כושרו מהעונה שעברה, כשרק 13% חושבים שהבעיה היא בהתקפה שלא כובשת מספיק שערים.

מעבר לכך העלו בחוצפה סקר לגבי המועמדים להחלפתו של זידאן כשבידיעה נכתב שהנשיא פלורנטינו לא מחפש רחוק בדרך כלל, תמיד המאמן בקסטיליה הוא אפשרות - כפי שהיה עם זידאן עצמו כשהחליף את בניטס או כשסולארי הגיע על חשבונו של לופטגי ועוד נכתב על ז’וזה מוריניו שלא ממשיך להפציר על אהבתו למדריד וכן על מאסימיליאנו אלגרי שעזב את יובנטוס בקיץ בהחלטה משותפת לאחר חמש עונות - חמש אליפויות ברציפות ושני גמרים, וברור שהוא מאמן על. נכון לעכשיו לאחר 8,000 הצבעות - מוריניו מוביל עם קרוב למחצית הקולות, ראול ואלגרי עם 21% כל אחד ואופצייה נוספת היא מאמן אחר עם 12%.

שער ה-AS:

“בלי מרכז שדה” | בריאל מדריד מתגעגעים לאקסים - דני סבאיוס, מרקוס יורנטה ומאתיה קובאצ’יץ’. שימו לב לשרטוט - שוער, ארבעה שחקני הגנה ושלושה חלוצים. אין מרכז מגרש. שחקני עבר התראיינו לכתבה - פדג’ה מיאטוביץ’ (“רואים שלא הייתה כאן תוכנית”) פאקו בויו (“אני בהחלט הייתי מביא את ואן דה ביק”), קרלוס סנטיאנה (“אולי אני לא מבין בכדורגל ויש לנו הרבה קשרים באמצע”) ואלברו בניטו (“עמדתו של קאסמירו קוצצה”). עוד שמות שעלו בראיון הם טיבו קורטואה לעומת קיילור נאבאס, על כך שחאמס ובייל נכפו על זידאן - למזלינו, על הזאר ועוד. את הכתבה הבאה תוכלו למצוא כאן

בסקר ב-AS שאלו בסה"כ שאלה אחת, על מי אתם מטילים את האחריות לפיאסקו בפאריס - 57% מהאוהדים האשימו את המאמן בעוד 47% טוענים שאלה השחקנים| בטור דיעה אתמול נכתב “למה, זידאן?” על כך שהכתובת הייתה על הקיר והוא בחר לעצום עיניים, שוב הוזכר שמו של ואן דה ביק.

לא מבין את כל הפאניקה והסקרים המטומטמים האלה… סך הכל חודש ספטמבר, אנחנו בצמרת לפני ברצלונה והפסדנו בחוץ לפסז. סביר פלוס.
היו משחקים ששיחקנו טוב והיה המשחק האחרון.