קארים בנזמה מדבר על ה-BBC
חצי השעה האחרונה בגמר ליגת האלופות בקייב, ה-26 במאי, הייתה הפינאללה של אחת מחוליות ההתקפה הזכורות ביותר בהיסטוריה של המועדון, הלא-היא ה-BBC - בנזמה, בייל, כריסטיאנו. סרט חדש על החלוץ הצרפתי שנקרא “קרב ארבעת הכוכבים” שודר אתמול. קארים בנזמה התראיין בארצו ל-‘RMC Sports’ דיבר על עשר השנים שלו בקבוצה וכמובן על שיתוף הפעולה עם חבריו בהתקפה וסיפר כמובן על חוסר האנוכיות שלו. בנזמה אמר: “היה לנו טיל - זה היה בייל, היה לנו את הסקורר, זה היה כריסטיאנו, והיה אותי - המרחב בין שניהם, זה שדאג שהיצירה תעבוד”.
“בליון הייתי זה שמסיים מול השער, ה-‘9’, ובריאל מדריד היה את רונאלדו כמובן, אני מילאתי תפקיד אחר לצידו. כבשתי שערים אבל הייתי עסוק בבנייה, בתנועה, מנסה לפנות שטחים. בשבילי, תמיד צריך לכבוש שערים, לא רק משום שיש לך את החולצה מספר 9, בריאל מדריד אתה חייב להיות סקורר. בשנים עברו אולי מספר 9 היה מלך השערים של ריאל מדריד, אבל כאן רונאלדו היה זה שמגיע לאיזורים האלה, אני שחררתי לו מרחבים ועזרתו לו להבקיע. מבחינתי הוא היה הסקורר והחלוץ האמיתי גם אם היה משחק בצד שמאל”.
בנזמה בחר שני רגעים גדולים בליגת האלופות - השער שלו בגמר נגד ליברפול והדריבל המהפנט בחצי הגמר בויסנטה קאלדרון. הוא מספר: “הייתי צריך את השער הזה בגמר, זה היה חשוב לי. זה אחד השערים הכי חשובים שכבשתי בחיים שלי, מאז שאני צעיר והתחלתי לשחק כדורגל רציתי לכבוש במעמד כזה. ליגת האלופות לא פחות זוהרת וחשובה מגמר המונדיאל”. אולם כמובן, איך לא, הוא מדבר גם על השואו נגד אתלטיקו - “כך אני מגדיר את הכדורגל למעשה. אם אני אוהד שהולך לאצטדיון, אני רוצה לראות דברים כאלה. כי שערים אתה תמיד תראה, בכל משחק, אבל מהלך כזה לא קורה כל יום. יש לך שם הכל - מהירות, כדרור, זריזות, ועוד במשחק, במעמד כזה, נגד יריבה כמו אתלטיקו מדריד. בשבילי זה הרבה יותר משער. זה הדבר הכי יפה שעשיתי בליגת האלופות”. החלוץ הודה שהוא מאוכזב שספק ביקורת על כמות השערים בלבד ושהמשחק ההוא יהיה יוצא דופן".
הנשיא פלורנטינו פרס שמשתתף אף הוא בסרט התיעודי, מספר על המהלך - “זה אחד המהלכים הגדולים לא רק בתולדות ריאל מדריד אלא גם בתולדות הכדורגל העולמי, זה שווה מקום במוזיאון”. עוד סיפר הנשיא שקם פעמיים בלבד במהלך כהונתו השנייה במועדון - “זה קרה בגול של ראמוס בדסימה, כמובן, וגם בשער של בנזמה נגד ליון בצרפת (שמינית גמר ליגת האלופות). ישבתי ליד נשיא ליון וביקשתי ממנו סליחה”.
גארת’ בייל מדבר:"אנשים לא יודעים מה קרה ביני לבין המועדון"
קשה היה להאמין שכך יגיע גארת’ בייל לפגרת הנבחרות. משחקן מוקצה שזינדין זידאן אמר עליו עם סימן קריאה שהוא נטל על המועדון - “מוטב שיעזוב כבר מחר”, לשחקן הבולט בריאל מדריד בפתיחת העונה, ולמאמן יש כאב ראש רציני משום שייעדר מהמשחק הקרוב נגד לבאנטה לאחר שהערעור שהגישה ריאל מדריד על הכרטיס הצהוב השני שלו - נדחה… מלך שערי ווילס בכל הזמנים התראיין לקראת המשחק של נבחרתו והתייחס גם לקיץ הלא פשוט שעבר עליו - “הדברים שקרו בקיץ יישארו חסויים, בתוך המועדון, אבל אם אתה רוצה תשובות כנראה שתצטרך לשאול את המועדון”.
בייל הודה שלא היה בכושר טוב בחודש יוני - “אני לא חושב שהלחץ השפיע עליי נפשית, המצב לא היה נעים אך עיקר הבעייה הייתה שלא שיחקתי חמישה או שישה שבועות ולא הייתי בכושר בו רציתי להיות ברמה הפיזית, אבל השלמתי את הפערים”. בייל טוען - “הייתה לי חופשת קיץ נהדת, זה לא השפיע עליי במיוחד. העונה הקודמת הייתה מורכבת, היו הרבה דברים טובים וגם רעים, אבל תמיד עבדתי קשה באימונים”. על הביקורות: “אני לא מקשיב להם, אף אחד לא יודע על מה הוא מדבר. אני לא קורא עיתונים בכלל או משהו כזה. רוב האנשים לא יודעים את המצב”.
הקיץ הכי קשה? “זה לא היה נהדר אבל בטח שזה לא היה הקיץ הכי גרוע. אני זוכר שלא שיחקתי שנה עם הארי רדנאפ. אבל עברתי מצבים קשים בקריירה ואני יודע איך להתמודד עם זה. אני תמיד עם הראש למעלה. עבדתי קשה, קדם העונה היה טוב מבחינתי כי הייתי טוב באימונים והכי חשוב שפתחתי את העונה טוב”.
על המוטיבצייה: “תמיד נשארתי עם תשוקה רבה למשחק, אני מקצוען, אני מרוויח כסף כדי לשחק כדורגל. אתה עובר עליות ומורדות, אבל עובד קשה באימונים ועושה את הדברים הנכונים. כשהדברים לא הולכים טוב, זה ישתנה אם אתה עובד קשה, אתה תזכה לתגמול”. בייל ספג ביקורת לא אחת על אהבתו לגולף, התחביב הגדול שלו, ואמר: “ברור שהגולף הוא מספר 1. הוא תחביב מיוחד אבל לכל אחד יש תחביב. אין שום דבר רע בזה. אנשים עושים הר מכלום. אני נהנה מאוד בגולף, זה מרגיע אותי”.
מי שהתייחס לבייל, בינתיים, היה מאמן העבר ויסנטה דל בוסקה שאמר עליו - “אף אחד לא חשב שהוא שחקן רע, להיפך, ולכן אני לא יודע אם זה מפתיע שהוא נשאר בריאל מדריד או לא. אבל הוא לא הסתגל למדריד, ולכן כועסים עליו. בכל מקרה, אני משוכנע שהוא ייתן ביצועים גדולים כיוון שהוא שחקן טוב מאוד”.