דבר התקשורת :: Rueda de prensa

כותרות העיתונים הבוקר:

"חדר ההלבשה עם ויניסיוס" . במארקה נכתב הבוקר על כך שהשחקנים הבולטים בסגל מחבקים את הברזילאי שאמנם בישל במשחק נגד לבאנטה מכנף ימין אבל סיים את המשחק מאוכזב אחרי ששוב ושוב החמיץ מול השער ממצבים נוחים ועד שהצליח לכבוש השער שלו נפסל בגלל נבדל. שבוע שהחל עם הופעת בכורה במדי ברזיל הבוגרת היה יכול להסתיים בצורה חלומית עם שער במדי ריאל אך זה לא קרה. ויניסיוס בעט חמש פעמים לשער, כולן מתוך הרחבה ובמצבים נוחים - ורק פעמיים הגיע למסגרת. בשליש האחרון של המגרש פשוט אין לו את זה. הוא מוסיף מהירות וחשמל אבל אז מגיעה הבעיטה לשער.

חבריו מנסים לעודד אותו. כשקורטואה נשאל על הזאר הוא אמר: “גם ויניסיוס שיחק נפלא ואני בטוח שהוא יבקיע בקרוב, רק השער היה חסר”. קאסמירו, כזכור, אמר לאחר הופעת הבכורה של הילד בנבחרת ברזיל שהוא חייב להתחיל לחשוב בגדול אך סייג - “הוא צעיר מאוד, אסור להפעיל עליו יותר מדי לחץ. מה שהוא עשה בשנה שעברה לא נורמלי, הוא הפתיע את כולם”. אמיליו בוטראגיניו אמר: “הגול יגיע, הוא מייצר המון, המהירות שלו נפלאה. קצת שלווה וזה יקרה, יש לו פוטנציאל אדיר”. גם בנזמה דיבר, הוא לוקח אותו לשיחות, מערכת היחסים שלהם טובה, מעבר לקולגות על המגרש. אולי גם האמירה של זידאן לפני המשחק נגד לבאנטה תשפר לו את המצב רוח.

במארקה העלו הבוקר סקר ושאלו עם כמה שערים ויניסיוס יסיים את העונה? נכון לעכשיו הצביעו קצת יותר מ-15 אלף. 30% חושבים שהוא יכבוש פחות מחמישה שערים. 37% מניחים שיבקיע בין חמישה לעשר ו-33% חושבים שהפריצה תגיע, הסיומת תשתפר ו-ויניסיוס יכבוש למעלה מעשרה. רוביניו למשל הגיע לריאל מדריד אחרי ארבע עונות בהן הוא כובש בדאבל פיגרס במדי סנטוס, כשהוא מנוסה הרבה יותר ורשם 180 משחקים בקבוצה הבוגרת. בעונת הבכורה בריאל הוא כבש 12, בעונה השנייה הסתפק בשמונה שערים ובעונה האחרונה עם ברנד שוסטר הבקיע 15 - השיא שלו באירופה.

בינתיים רפאל ואראן התראיין במולדתו צרפת: “העונה שעברה הייתה כנראה בלתי נמנעת אחרי כל המשחקים והלחץ מהשנים האחרונות. אני מצפה לעונה גדולה שלנו. אנחנו ניתן את המיטב. חזרתו של זידאן מבורכת הוא מנהיג גדול כמאמן ושחקן. אלוף עולם נהדר. החלטתי להישאר במדריד. תמיד יש ציפיות גבוהות”

על המשחק נגד פ.ס.ז’: “ברור שאמבפה וניימאר שחקנים מעולים וזה יעזור אם הם לא יהיו אך עדיין מדובר בקבוצה תחרותית מאוד, נצטרך להיות בשיא שלנו כדי לנצח בפריז”. על היריבות שיכולות למנוע מריאל את הזכייה בצ’מפיונס - “בכל סיבוב יש יריבה נהדרת ואנחנו נצטרך להתמודד על האתגרים. גם פ.ס.ז’ יריבה ענקית, זה כמעט כמו קלאסיקו, זה עימות מעורר הרבה רגש וקרב קשה”. לגבי ניימאר - “לא התייחסנו לכך בחדר ההלבשה שלנו (האם יגיע או לא) כי היינו ממוקדים בתחילת העונה”.

על אראולה - “בכדורגל הכל קורה מהר, יש לנו מזל שיש לנו שני שוערים טובים מאוד בקבוצה, אני בטוח שהוא יקבל את ההזדמנויות שלו”. על קיילור שעזב - “הוא היה שם איתנו ברגעים החשובים, כל הזמן, במיוחד בליגת האלופות. הוא הכפיל את מספר ההצלות היוצאות דופן שלו ותרם לנו המון. הוא גם אדם גדול, מיוחד”.

ראיון כפול ומעניין עם רמון קלדרון, באנגלית. פלורנטינו, גלקטיקוס, ניהול מקצועי, ראול, קסיאס, בקהאם, קאפלו, רוביניו, סיטי ועוד

כותרות העיתונים הבוקר: זידאן מאבד קרדיט

שער המארקה:

“הזמן להביא במראה” - זידאן מאבד מהקרדיט על השושלת ההיסטורית שפיאר. איש לא האמין שזה יהיה המצב מתי בזמן שחזר, ב-11 במרץ. אלא שיותר מחצי שנה עברה…הנחמה היחידה של המאמן היא שריאל עדיין לא הפסידה בליגה אך ביום ראשון היא מתארחת בפיחואן.

נכתב שהדברים הרעים החלו בקיץ, קיבלו סימן קריאה עם התבוסה לאתלטיקו מדריד ולא השתפרו יותר מדי גם בפתיחת העונה עצמה, זידאן התעקש על ה"גווארדיה הוותיקה" אליה צירף רק את הזאר כשחקן משמעותי. הסגל מונה שמונה שחקני הגנה, שישה קשרים מרכזיים ועשרה קשרים התקפיים\חלוצים. “התבוסה בליגת האלופות פגעה משמעותית במאמן, זו הייתה תבוסה חריפה. הוא כבר לא חסיד”. עוד נכתב, אם כי זה פחות משמעותי, שמעט הדברים הטובים שיו בעונה שעברה, בין היתר בזכות סולארי - מדובר במרקוס יורנטה שהשתלט על אמצע, סרחיו רגילון שהיה מגן מחליף טוב וכן ויניסיוס - לא נשמרו.

סקר האוהדים הענק - מנה ארבע שאלות ולמעלה מ-250 אלף הצביעו!

1. סכמו את העונה של ריאל מדריד עד עכשיו (שני ניצחונות מתוך חמישה משחקים בכל המסגרות) - יותר ממחצית (51%) חושבים שהעונה של ריאל מדריד רעה מאוד עד עתה. רק 5%, אולי בציניות, חושבים שזו פתיחת עונה טובה. 1% מדברים על עונה טובה, השאר נע בין עונה סבירה (12%) לבין עונה רעה בלבד (31%).

2. האם אתם חושבים שריאל מדריד תזכה העונה בתואר? - פסימיות ענקית, 83% משוכנעים שלא ורק 17% אופטימיים, אבל כמובן שלא צויין איזה תואר.

3. מיהם האשמים לתבוסה בצרפת? פלורנטינו, זידאן שלא מצא פתרונות או השחקנים עם גישה בעייתית? 41% מאשימים דווקא את הנשיא, בעוד 33% מפנים אצבע מאשימה וכועסת לזידאן שלא ניסה ולא הצליח למצוא פתרונות (אז מה אם פוגבה לא למכירה).

4. השאלה האחרונה הייתה מה הבעייה הכי קשה של ריאל מדריד? כצפוי, 35% חושבים שהבעיה היא במרכז השדה הקצר, אף שחקן לא הגיע לעמדה הזו בזמן ששניים עזבו יחד עם קובאצ’יץ’ שנמכר סופית לצ’לסי. הבעייה השנייה, בפער קטן של אחוז אחד בלבד - העמידה ההגנתית הלקויה וחוסר המחויבות (34%). 18% כועסים על טיבו קורטואה שסופג בכל משחק ולא משרה ביטחון על ההגנה ובעצם ממשיך את כושרו מהעונה שעברה, כשרק 13% חושבים שהבעיה היא בהתקפה שלא כובשת מספיק שערים.

מעבר לכך העלו בחוצפה סקר לגבי המועמדים להחלפתו של זידאן כשבידיעה נכתב שהנשיא פלורנטינו לא מחפש רחוק בדרך כלל, תמיד המאמן בקסטיליה הוא אפשרות - כפי שהיה עם זידאן עצמו כשהחליף את בניטס או כשסולארי הגיע על חשבונו של לופטגי ועוד נכתב על ז’וזה מוריניו שלא ממשיך להפציר על אהבתו למדריד וכן על מאסימיליאנו אלגרי שעזב את יובנטוס בקיץ בהחלטה משותפת לאחר חמש עונות - חמש אליפויות ברציפות ושני גמרים, וברור שהוא מאמן על. נכון לעכשיו לאחר 8,000 הצבעות - מוריניו מוביל עם קרוב למחצית הקולות, ראול ואלגרי עם 21% כל אחד ואופצייה נוספת היא מאמן אחר עם 12%.

שער ה-AS:

“בלי מרכז שדה” | בריאל מדריד מתגעגעים לאקסים - דני סבאיוס, מרקוס יורנטה ומאתיה קובאצ’יץ’. שימו לב לשרטוט - שוער, ארבעה שחקני הגנה ושלושה חלוצים. אין מרכז מגרש. שחקני עבר התראיינו לכתבה - פדג’ה מיאטוביץ’ (“רואים שלא הייתה כאן תוכנית”) פאקו בויו (“אני בהחלט הייתי מביא את ואן דה ביק”), קרלוס סנטיאנה (“אולי אני לא מבין בכדורגל ויש לנו הרבה קשרים באמצע”) ואלברו בניטו (“עמדתו של קאסמירו קוצצה”). עוד שמות שעלו בראיון הם טיבו קורטואה לעומת קיילור נאבאס, על כך שחאמס ובייל נכפו על זידאן - למזלינו, על הזאר ועוד. את הכתבה הבאה תוכלו למצוא כאן

בסקר ב-AS שאלו בסה"כ שאלה אחת, על מי אתם מטילים את האחריות לפיאסקו בפאריס - 57% מהאוהדים האשימו את המאמן בעוד 47% טוענים שאלה השחקנים| בטור דיעה אתמול נכתב “למה, זידאן?” על כך שהכתובת הייתה על הקיר והוא בחר לעצום עיניים, שוב הוזכר שמו של ואן דה ביק.

לא מבין את כל הפאניקה והסקרים המטומטמים האלה… סך הכל חודש ספטמבר, אנחנו בצמרת לפני ברצלונה והפסדנו בחוץ לפסז. סביר פלוס.
היו משחקים ששיחקנו טוב והיה המשחק האחרון.

עצימת עיניים לפי דעתי, אם לא הפציעות של ברצלונה היא אמנם לא הייתה מגלה את אנסו פאטי אבל היא עם 15 מ-15. ואם דחפת את ברצלונה, היא הצליחה לקחת נקודות בדורטמונד בכוח בהרכב חסר - מסי שולב לראשונה, ג’ורדי אלבה נפצע, סוארס פתח לראשונה בהרכב - ואנחנו עם הרכב חזק קיבלנו שלישייה מפ.ס.ז’ ששיחקה ללא התקפה. אנחנו לא יודעים להילחם ולהציג חוסן. אבל המארקה צריכים למכור עיתונים נו לפחות הם יצירתיים.
אני גם אגיד שוב - הצגנו מחצית אחת גדולה נגד לבאנטה, היינו קטסטרופה בפאריס במחצית השנייה. השאר? לפי דעתי ממש Mas O Menos. אז מה אם בעטנו 20 פעם לשער נגד ויאדוליד בברנבאו(!) הרף כאן ל"משחק טוב" צנח משמעותית, כאילו אנחנו בימים ששמינית הגמר היה המנחוס שלנו.

למה כולם סופרים פציעות לברצלונה ואם ואם, גם לנו יש מיליון וחצי פציעות, הזאר הכוכב הכי גדול שלנו לא שיחק, אסנסיו גמר את העונה ושאר הסגל היה פצוע חוץ מבייל(!!!)
גם ברצלונה עם משחק חלש נגד דורטמונד רק שדה-מאריה בניגוד לרויס הבקיע.

אפשר להתחיל את הביקורת אם צריך עוד חודש, לפנינו חודש עמוס וקשה, נראה איך יגמר.

הקבוצה עוד תשתפר ותשחק טוב יותר וגם תציג אולי תוצאות לא רעות אבל כל הבעיות שלנו היו שקופות לכולם עוד בקיץ. לכל הפורום היה ברור שמפקירים את הקישור בעונה הקרובה, שהזארד זה לא מספיק ושמשאירים דווקא את השבעים וחסרי האינטנסיביות. צריך להיות עיוור כדי להתחיל את העונה עם הסגל הזה ולא לצפות את מה שקורה עכשיו.

זידאן בחר לשחרר ולא להחתים קשרים ולהמשיך עם מודריץ’ קשישא וקרוס ניחותא והאשמה עליו. הוחלפו אותם שחקנים שמתאמצים ומראים אינטנסיביות דווקא.

מעבר לזה חייב להגיד שרביעיית ההגנה שלנו, שבפרטים מורכבת משחקנים ברמה הגבוהה ביותר, נראית בצורה פשוט מחפירה ואין מנוס מלשאול איפה המאמן כדי להעמיד את השחקנים בצורה טובה יותר. איך ייתכן שרביעיית ההגנה שלנו (הקבועה) משחקת יחדיו שנים ועדיין לא מצליחה לשתף פעולה בצורה מוצלחת-בסיסית. פשוט ביזיון.

יותר מזה, אם היו נמצאים קונים לבייל וחאמס, ההרכב החזק ביותר שלנו היה עם ואסקז ועוד איזה טלאי בקישור (אה, שיט, אין).

אז הקבוצה תשתפר ותציג תוצאות טובות יותר וגם כדורגל טוב יותר. בינתיים קרוב לוודאי שהמושאלים יתבשלו עוד לקראת העונה הבאה ואולי אפילו נזכה להתקדם קצת בצ’מפיונס. אבל, העונה הזו הולכת לכישלון נוסף בגלל הטעויות הבסיסיות שכל אוהד עם רמת הבנה בסיסית מינוס יכל לזהות בקיץ ומקבלי ההחלטות פשוט סרבו לטפל בעניינים האלו. חבל.

ראמוס: “ריאל מדריד תמיד רעבה וכועסת לנצח”

סרחיו ראמוס שבכל התקפה שנייה בערך סימן לעוד שחקן של סביליה “לקום” רשם את ניצחונו השישי בקריירה בראמון סאנצ’ס פיחואן, יותר מכל שחקן אחר של ריאל מדריד. הוא שיחק נהדר ולא התייחס לשריקות הבוז ואפילו הקהל התעייף מכך. הבלם שהתחבק עם לופטגי לפני המשחק בתמונה מקסימה, אמר לאחר המשחק: “ידענו שהמשחק הזה יהיה קשה, עברו שנים רבות בלי שהקבוצה ניצחה כאן. הגענו עם מנטליות חזקה מאוד כדי לא לעשות טעויות. המשחק היה מבוקר. ידענו לנצל את האיכות שלנו, השגנו את המטרה. היינו רגועים מאוד למרות מה שנאמר. ריאל מדריד תמיד רעבה וכועסת ורוצה לנצח, הקבוצה אופטימית, משתפרת. עלינו להמשיך להשתפר כקבוצה ולנצח עוד משחקים כמו היום”.

על האינטנסיביות. “כשמדברים על אינטנסיביות זה בדיוק הפרטים הקטנים האלה, הרצון, המאבקים אחד על אחד והעזרה של כל שחקן לחברו שקרוב אליו. באנו כדי לנצח”. עוד הוסיף על שריקות הבוז שהוא היה רוצה לשנות את זה ומתנצל אם הקהל של סביליה נפגע ממנו בעבר.

זינדין זידאן אמר שהקבוצה הציגה את המשחק הטוב ביותר מאז שחזר. זידאן: “דבר ראשון אני שמח, שיחקנו טוב מאוד 90 דקות נגד קבוצה חזקה במגרש קשה. צריך לברך את השחקנים, זה ניצחון קבוצתי ואני שמח. כן, זה היה המשחק הכי טוב, זה המשחק שאני הכי מרוצה ממנו מאז שחזרתי. כולם עזרו אחד לשני על המגרש. כמובן שהיו לנו רגעים מסובכים, אבל שיחקנו טוב 90 דקות. כל משחק הוא שונה, חשוב לזכור, אבל תמיד צריך לשחק בעצימות גבוהה מההתחלה. רצינו לנצח החל מהשריקה וצריך להעריך את המאמץ של השחקנים”.

על בייל, חאמס הזאר ובנזמה: “בנזמה כבש ועשה את ההבדל, אבל כל השחקנים היו נהדרים. העמידה הטקטית הייתה נכונה, הצגנו משחק הגנה טוב”. אנחנו יודעים שאנחנו יכולים ליצור הרבה סכנה בזכות המהירות והכישרון אבל העבודה ההגנתית שלהם הייתה המפתח. השלושה עזרו הרבה בהגנה, במשחק כזה, שחקנים כאלה צריכים לדעת לעשות הכל".

בספרד לא שכחו לפרגן לקבוצה שספגה בימים האחרונים השמצות בלי סוף. “ריאל מדריד מרימה את קולה”, נכתב במארקה, “האינטנסיביות שהייתה כה חסרה בפריז – הצילה את ריאל מדריד היום והיא שמה את המשבר מאחוריה”. בשער העיתון נכתב “בנזמה מסמן את הדרך”… ב-AS סיכמו: “ריאל מדריד יודעת להזיע. פעולה מעולה של בנזמה הייתה שווה את המאמץ ההגנתי”. בשער העיתון הכותרת הייתה: “בנזמה הוא המוביל”. בתקשורת חזרו על המשפט של צ’אבי כשנשאל על המשבר של ריאל מדריד: “אני לא מאמין בזה, ריאל מדריד תמיד חוזרת”. מבחינת השחקנים, ראמוס (“בלם ייחודי, עמד איתן ואיתו ריאל לא קרסה כמו בפאריס”) זכה למחמאות וגם בנזמה ומנדי, בעוד על הזאר נכתב שהוא רחוק מהרמה הרגילה, אבל במארקה הציגו את הנתונים הבאים - הוא חילץ שמונה כדורים\אסף כדורים חוזרים, בדיוק כמו קאסמירו. במארקה כתבו גם: הנה השינוי תוך פחות ממאה שעות.

בטור דיעה במארקה החמיאו בגדול לקפטן ראמוס ונכתב שאת הסרט שלו “El Corazon” הוא היה כיול לצלם בפיחואן. הקפטן הגיע ושיחק עם החזה למעלה, עם הרבה שכל. זה לא מקרי שהאיש שלא היה בפאריס - סידר את הכל ויחד איתו ריאל מדיד הייתה איתנה. הוא אולי טועה - אבל הוא תמיד שם, מפגין נוכחות. ואראן השתפר לידו, קאסמירו היה נינוח. ראמוס תמיד הולך עד הסוף. זה לא מקרי שבלעדיו ריאל נכנעה בחמישה משחקים בליגת האלופות. ריאל חייבת אותו כדי להצליח. זה לא מקרי שבברנבאו יש דגל ענק לא רק של מספר 7 - כריסטיאנו, אלא גם של מספר 4 - ראמוס.

בטור דעה ב-AS נכתב שזידאן השיג את “התיקון” עם אותם 11 הידועים לשמצה אבל הם היו מאוד שונים. בייל והזאר עשו המון הגנה, הקבוצה הייתה מאוחדת. כמובן שגם לסביליה שהפתיעה בחולשתה היה חלק בכך. המשחק היה איטי ללא מצבי הבקעה אבל זה לא חשוב לריאל מדריד, שהראתה שיש לה יותר נוכחות מקדימה. חאמס היה חשוב. עוד הזכירו שכשמוריניו נשאל על ריאל הוא היה זהיר מאוד. הנה, ראינו שהשחקנים עם זידאן. כלומר הקבוצה נחושה בדברים לעשות הכי טוב שאפשר.

המספרים מהמשחק:

כאמור, ניצחון ראשון לריאל מדריד בפיחואן מאז עונת 2014/15 בה כריסטיאנו רונאלדו כבש שלושער וריאל ניצחה 2:3. האחרון חוץ מבנזמה שכבש שערי ניצחון עבורה במגרש הזה שהוא לא כריסטיאנו - היה ראול, עם שלושער ב-2008/09.

הפעם האחרונה בה ריאל ניצחה בפיחואן כשהיא שומרת על שער נקי הייתה בעונת 2001/02, אז השיגה ניצחון משער של ראול. מאז היא ספגה 39 שערים ב-17 המפגשים בליגה.

טיבו קורטואה שמר על שער נקי לראשונה מזה 15 משחקים - הפעם האחרונה הייתה ב-0:3 על אלאבס בחודש פברואר בסנטיאגו ברנבאו.

ציון הדרך המרגש של קאסמירו וראמוס - הברזילאי הגיע ל-200 הופעות בריאל מדריד, הקפטן רשם 400 ניצחונות.

קארים בנזמה השתווה לליאו מסי עם 20 שערים ב-2019 - רק רוברט לבנדובסקי וקיליאן אמבפה כבשו יותר ממנו.

הכותרות והתגובות אחרי אוססונה

התגובות:

זידאן : “המקום הראשון לא אומר כלום. רוטציות? לא רואה בזה סיכון. אני סומך על כל השחקנים. כל 26 השחקנים שיש לנו הם טובים מאוד, הם הוכיחו את זה לא פעם. היינו טובים גם בלי הכדור, הפעלנו לחץ להחזיר אותו וזה מה שאני רוצה לראות. מה השתנה? אנחנו יותר שלווים, עם שקט נפשי, מאמינים במה שאנחנו עושים, יודעים שההתחלה לא קלה ושיהיו זמנים מורכבים בהמשך. לא היינו כל כך גרועים קודם ועכשיו אנחנו לא כאלה טובים. אהבתי שאראולה היה בקצב משחק, שיחק היטב, הוא מחובר לקבוצה”.

על הילדודס: “אני שמח עבור ויניסיוס ורודריגו לפעמים שוכחים שהם כל כך צעירים. להבקיע בברנבאו זה מיוחד והם התרגשו. אני כאן כדי לתת לויניסיוס ביטחון, הוא שחקן חשוב. רודריגו? עצירת הכדור שלו הייתה נפלאה. היה לו חשוב להבקיע”. הוא החמיא לואלוורדה גם כן - “המשחק שלו היה טוב מאוד, אפילו אדיר, גם העתיד שלו נראה מבטיח”.

ויניסיוס ששבר בצורת של 13 משחקים ברציפות ללא שער, לא היה יכול לעצור את הדמעות: “מאז הפציעה בעונה שעברה הכל הלך לי קשה ולא הייתי שמח כמו קודם. השער שלי הגיע ברגע חשוב מאוד. כיף לכבוש בברנבאו אי אפשר לבקש יותר לפני הדרבי”. הוא סיפר שבירך את רודריגו אחרי השער ושהוא צופה לחברו עתיד גדול. הילד העלה שלוש תמונות מהמשחק על רקע החגיגה וכתב: “סבלנות ועבודה קשה. אלוהים לפעמים נותן לך לאט את מה שאתה מבקש. שמח להבקיע שוב בברנבאו, תודה לאוהדים”.

לוקאס ואסקז : “לרודריגו ו-ויניסיוס את הכל כדי להיות שני קראקים בריאל. ויניסיוס עובד קשה מאוד וכולם שמחים עבורו. הרוטציות? המיסטר עושה את זה לאורך כל תקופתו כאן”. כשנשאל על היכולת שלו, הופתע ואמר: “אני תמיד שמח לשחק, אני נהנה והקבוצה מנצחת - הכל בסדר. אחדות קבוצתית תביא לניצחונות. אנחנו מרוצים”.

רודריגו : “זה יום שאני תמיד יזכור. השער? זה רגע גדול אבל אנחנו רודפים אחרי תארים. אנחו שמחים מהניצחון. אני יודע שהמאמן יכול לסמוך על כולם העונה. אני שמח מאז שהגעתי לריאל מדריד. ויניסיוס? לכבוש שערים בריאל מדריד זו שמחה ענקית, בטח בברנבאו, אני מבין אותו מושמח בשבילו. אני לומד בריאל שכל יום צריך לנצח. אנחנו צריכים להמשיך לעבוד קשה ולא להקשיב לאף אחד, בריאל מדריד אף אחד לא חסין מביקורת. אנחנו רגועים וזה הזמן להשיג תוצאות. אני תמיד מנסה לתת את הטוב ביותר, יש לי ציפיות גבוהות ממני”.

הכותרות: [מארקה מימין, AS בשמאל]

"מובילים בקצב הסמבה"| “מובילים עם הסמבה” | במארקה נכתב: “היחידה הראשונה של הקבוצה השנייה” על כך שרודריגו ו-ויניסיוס היו ‘מחליפי על’. רודריגו זכה לשבחים על הופעת בכורה לא רעה. נכתב שריאל מדריד בערב בו הייתה הכי פחות מזוהה עם העונה הזו - דם חדש לחלוטין, התגברה על אוססונה. המהירות של מיליטאו, היכולת הנפלאה של קאסמירו וגם ויניסיוס שחזר לקצב המסיבות - אלה האזכורים. קאסמירו קיבל 3 כוכבים, רודריגו-קרוס-ויניסיוס - שנים. נכתב שזידאן זיהה הזדמנות לשחק עם המחליפים והם הראו את הפוטנציאל| ב-AS הלכו על ‘ברזיל פתחה את הדלת’ ועל ההצלחה של תוכנית ב’. ‘ריאל מדריד מביטה אל העתיד - תרתי משמע - היא חשבה על המשחק נגד אתלטיקו אבל הילדים המוכשרים הוכיחו שזה היה נכון’. בציוני המשחק, יוביץ’ קיבל אפס, מיליטאו ואראולה כוכב אחד וכל היתר שניים.

עוד כותרות: תוך שבוע אחד - מהשפלה גדולה למקום הראשון; “הלילה של פרוייקטי העתיד של ריאל מדריד” - הילדים הברזילאים הצעירים של ריאל מדריד מרעננים את המועדון ולא רק עם כדורגל טוב אלא גם שערים| טור דיעה במארקה: “מה עושים עכשיו עם רודריגו?” כשקרלוס קרפיו מבטיח שהוא אפילו טוב מאנסו פאטי ושואל ‘למה צריך לחכות? למה?’ - הכדור אצל זידאן: האם ייתן לו דקות באופן קבוע? האם יהיה שחקן קסטיליה?| ב-AS כתבו טור דיעה על קרוס - “סוף סוף הוא חזר” לאחר המשחק הנהדר שלו| שימו לב לזה: ריאל מדריד סיימה משחק שני ברציפות לא רק עם שער נקי אלא גם בלי שבועטים לה למסגרת - זה לא קרה מאז שסופרים. אגב, במשחק נגד פ.ס.ז’ היו נגדה חמש בעיטות למסגרת. נגד ויאדוליד בתיקו 1:1 בברנבאו היו רק שתיים. ‘הקיר’, נכתב. כמו כן, ריאל מוליכה את הטבלה כבודדה לראשונה מאז מחזור הסיום של עונת האליפות.

כצפוי, רודריגו גנב את ההצגה. במארקה כתבו עליו: “אמאל’ה, איזו הופעת בכורה, אנחנו רוצים עוד” והוסיפו שלא נראה דבר כזה מאז רונאלדו הברזילאי. אגב לפי מיסטר צ’יפ שידוע כאיש הסטט’ - רודריגו כבש אחרי 95 שניות על המגרש (בנגיעה השנייה שלו בכדור) - כך שהילד עליו נכתב במארקה “הראשון שנולד באלף הזו וכובש עבור ריאל מדריד” - מאפיל על בקהאם ב-2003 שכבש אחרי 124 שניות נגד בטיס במחזור הפתיחה נגד בטיס ב-2003/04 וכן על רונאלדו - שער הבכורה המהיר בהיסטוריה של ריאל.

יודע מתי בערך התחילו לספור?

מת על השקט של זידאן.

ומה? אם לא היה נפסל לו שער על פחות ממילימטר היה מקבל 2 כוכבים? איזה שטויות.

כי ככה הכדורגל. מילימטר הופך שחקן מכישלון להכי טוב בעולם. לפעמים אפילו שער של חבר לקבוצה מביא לך את תואר שחקן השנה בעולם, לכו תבינו

זידאן אמר שרודריגו ישחק השבת בקסטיליה, כך נקבע עוד לפני הגול. לצערי לא נשאל על ברהים, אבל בכל מקרה נראה שאיסקו ומודריץ’ חוזרים לסגל כך שהספסל נהיה צפוף.

כשנשאל על לוקאס ואסקס (ששותף ב138 משחקים מתוך סך של 167 משחקים של זיזו כמאמן ריאל), ענה: “Yo le veo de puta madre”
בתרגום חופשי: מבחינתי הוא בן זונה של שחקן.

כותרות העיתונים הבוקר:

גם המארקה וגם ה-AS מנסים לגרום לסיבות לאופטימיות כשהם מזכירים לנו שגם בעונת האליפות האחרונה 2016/17 עם זינדין זידאן על הקווים - ריאל מדריד פתחה עם 4 ניצחונות ו-3 תוצאות תיקו בשבעת מחזורי הפתיחה (עד למחזור ה-16 היא שמרה גם על מאזן נקי מהפסדים) באותה עונה ריאל ניצחה בארבעת המחזורים הראשונים ואז נקלעה לרצף מרגיש של שלוש תוצאות תיקו רצופות - נגד ויאריאל בברנבאו (1:1) במשחק שקטע את ההזדמנות לקבוע שיא ניצחונות רצופים בליגה (נעצרו על 16), תיקו נגד לאס פלמאס (2:2) וגם תיקו נגד אייבר בברנבאו. הפעם, הקבוצה עשתה זאת במשחקים קשים יותר והיא נותרה הקבוצה היחידה בספרד ללא הפסד.

שער המארקה:

הקפטן חוזר [כשצריך אותו]. סרחיו ראמוס ישחק נגד ברוז’ לאחר שסיים את ההשעייה באירופה - שני משחקים בשל הצהוב המכוון שספג נגד אייקס, ובלעדיו, נו, אתם יודעים. שתי תבוסות ברציפות בהפרש של שלושה שערים - משחקי האימה בברנבאו נגד ההולנדים וכן בפ.ס.ז’, ערב נוראי מול יובנטוס בברנבאו שכמעט הסתיים בהדחה שתיזכר לדיראון עולם (הפסד 3:1) ואפילו שני הפסדים נגד צסק"א מוסקבה בשלב הבתים בעונה שעברה.

שער ה-AS:

ריאל מדריד הופכת יותר ויותר להיות קבוצה עם מאפיינים של צ’ולו סימאונה - שלושה משחקים ברציפות בהן שמרה על שער נקי [זה אמנם קרה גם בעונה שעברה עם סנטיאגו סולארי על הקווים, אך הפעם מדובר ביריבות חזקות יותר ובמשחקי חוץ קשים יותר] כשבעטו נגדה רק פעם אחת למסגרת - במשחק נגד סביליה.

בכתבה נוספת דיברו על ריבוי האפשרויות של זינדין זידאן לפתח במרכז השדה - הסודוקו . לוקה מודריץ’ שנכנס כמחליף בדרבי היה לא רע בכלל, וכעת גם איסקו כשיר לקראת המשחק נגד ברוז’, כשכזכור חאמס רודריגס פתח על הספסל נגד אתלטיקו ובמקומו עלה פדריקו ואלוורדה. נכתב שזידאן אמנם נוטה לעשות רוטציות רחבות אך עדיין מרתק לראות במה יבחר. נכתב ששלישיית ה-B-B-H הרוויחה את מקומה ביושר (הזאר - בשל יכולתו בצ’לסי), וגם קאסמירו וקרוס הם באנקר ולמדו לשחק יחד. אם במשחק בפאריס וגם בפיחואן לא היו ברירות - הפעם כשכולם בריאים החידה קשה. כמובן שקיימת אפשרות לחזור ל-4:3:3 וכן מערך היהלום, שם אולי אפילו אפשר לשחק עם חאמס, כשהקולומביאני שותף בחמישה משחקים בינתיים ופתח בהרכב בארבעה.

החודש הראשון של הזאר בהשוואה לשאר הגלאקטיקוס

במארקה ‘לא נרגעים’ והשוו את תחילת דרכו של אדן הזאר בריאל מדריד לשאר הגלאקטיקוס של פלורנטינו פרס, החל מלואיס פיגו וזינדין זידאן בקדנצייה הראשונה בתחילת שנות ה-2000 ועד לפרוייקט הגלאקטיקוס השני עם כריסטיאנו רונאלדו, קאקא ואחרים וגם גארת’ בייל וחאמס. התוצאה בינתיים לא מעודדת - כולם השתלבו מהר מאוד ורשמו מספרים טובים, להוציא אולי את מייקל אואן, אבל אנחנו בטוחים שהזאר יוכיח את עצמו. בינתיים הוא רשם ארבעה משחקים רשמיים - 266 דקות, בהן לא כבש או בישל, והקבוצה רשמה שני ניצחונות, תיקו והפסד.

לואיס פיגו - ההפצצה הראשונה, הגלאקטיקו הראשון. הוא בישל לראול בהופעת הבכורה שלו בליגה במהלך הניצחון על ולנסיה, ובישל עוד ארבעה שערים - שניים נגד מאלגה ב-3:3 ושניים נגד אתלטיק בילבאו. פיגו הפסיד בסופר קאפ האירופי מול גלטסראיי ורשם עוד ארבעה ניצחונות (ולנסיה, ספרטק מוסקבה, אתלטיק בילבאו ובאייר לברקוזן) ועוד שלוש תוצאות תיקו.

זינדין זידאן - לגאון הצרפתי לא הייתה התחלה פשוטה, כפי שהודה בעצמו במסיבת העיתונאים. הוא החמיץ את ארבעת המשחקים הראשונים בליגת האלופות כזכור בשל הרחקה שסחב מידי יובנטוס. הכדורגל שלו לא היה מבריק אבל היו לו כבר שלושה שערי ליגה - נגד בטיס, אספניול ו-ויאדוליד וגם בישול מול סראגוסה בסופרקופה הספרדי, התואר הראשון שלו. הוא הפסיד לולנסיה ובטיס. יש האומרים שהפארטידזו הראשונה של זידאן היה נגד דפור בחודש ינואר במשחק בו כבש שער פסיכי.

רונאלדו נזאריו - כוכב המונדיאל הצטרף באיחור ופתח את העונה פצוע כמובן ללא כושר משחק. בהופעת הבכורה שלו נגד אלאבס כבש צמד מייד כשעלה מהספסל, אך היה זקוק לחודש נוסף כדי לכבוש עוד - נגד ראיו וייקאנו במשחק החוץ בוייקאס.

דיוויד בקהאם - נכנס לעמדה במרכז השדה שהייתה זרה לו, כביכול על תקן המחליף של קלוד מקאללה, ופתח נהדר. הוא כבש במהלך הניצחון על מאיורקה בסופרקופה הספרדי (בגומלין), במחזור הפתיחה נגד בטיס וגם כבש נגד מאלגה בכדור חופשי. חוץ מזה הוא סיפק חמישה בישולים, כולל לוולה של זידאן נגד ויאדוליד (באותו משחק בישל גם רלונאלדו). הרקורד שלו היה חמישה ניצחונות, תיקו ושני הפסדים (מול מאיורקה בסופרקופה ונגד ולנסיה בליגה).

מייקל אואן - הגיע על תקן מחליף לאור מצבת החלוצים. בישל לרונאלדו כבר במחזור הפתיחה נגד מאיורקה כשנכנס במקומו של ראול שנפצע בשלב מוקדם, אך רשם עוד ארבעה משחקים ללא שער. כבש לראשונה ב-19 באוקטובר, שער ניצחון חשוב נגד דינמו קייב, ואז נכנס לזון של ארבעה משחקים רצופים בהם כבש.

כריסטיאנו רונאלדו - הגלאקטיקו עם ההתחלה הטובה ביותר, ממש מבריק - תשעה שערים ובישול בתחילת דרכו, עד שנפצע בקרסול נגד מארסיי במשחק בו כבש צמד. הוא הבקיע בבכורה שלו - נגד דפורטיבו בברנבאו (בפנדל), נגד אספניול, צמדים נגד ציריך ומארסיי וכן נגד חרז ו-ויאריאל. ריאל רשמה הפסד בכורה כששיחק בלעדיו - בפיחואן נגד סביליה.

קאקא - תקופתו במדריד הייתה מאכזבת אך בהתחלה השידוך נראה מושלם. שלושה שערים ושלושה בישולים בחודש הראשון. הוא כבש נגד ויאריאל בפנדל, נגד טנריפה בבעיטה אופיינית מרחוק וכן נגד מארסיי, ובישל פעמיים נגד ציריך וגם נגד אספניול. לאחר מכן כבש בתחילת נובמבר, בדרבי נגד אתלטיקו, ואז חיכה עד לפברואר. הפסד הבכורה שלו היה בפיחואן.

קארים בנזמה - כמעט כבש כבר בהופעת הבכורה אך נעצר על ידי השוער של דפור. הוא כבש שלושה שערים ובישל עפמיים בחודש הראשון שלו תוך חמישה משחקים היות ולא שיחק נגד ציריך ונגד ויאריאל. הוא כבש נגד חרז וטנריפה. כמובן שהיה שחקן מחליף להיגואין באותו זמן. סיים את עונת הבכורה רק עם תשעה שערים.

גארת’ בייל - עוד שחקן שהגיע על הבאזר בסיום חלון ההעברות, לאחר ששני משחקי ליגה כבר שוחקו וכמובן שלא היה בריא. ערך את הופעת הבכורה שלו נגד ויאריאל במדריגל וכבש אחרי בישול של קרבחאל. עלה מהספסל במהלך הניצחון 1:6 על גלטסראיי וכן נגד אתלטיקו מדריד בדרבי במשחק בו ריאל הפסידה.

חאמס רודריגס - שלושה שערים ושני בישולים היו לו בסוף חודש ספטמבר. הבקיע נגד אתלטיקו במשחק הראשון בסופר קאפ האירופי. הוא מילא תפקיד חשוב למן השנייה הראשונה וכבש את שערו הראשון בליגה בניצחון 2:8 על דפורטיבו לה קורוניה בריאזור, עם גולאסו של ממש כשבעט לחיבור.

הפתיחה הגרועה ביותר בצ’מפיונס

לאחר שני מחזורים בליגת האלופות, ריאל מדריד אובדת עצות עם נקודה אחת מתוך שש, וזה עוד לפני המשחק שנערך כעת: גלטסראיי נגד פאריס סן ז’רמן. ריאל מעולם לא פתחה ככה באירופה מאז המתכונת החדשה של המפעל ב-1991/92. רק בעונת 2002/03 היא השיגה נקודה בלבד, כשנכנעה 1:0 למילאן בסאן סירו ונאלצה להסתפק בתיקו 2:2 בלבד נגד לוקומוטיב מוסקבה בליגת האלופות, אלא שזה קרה בשלב הבתים השני במפעל וריאל מדריד העפילה בסופו של דבר עם 11 נקודות.

מאז עונת 2007/08, כשניצחה 1:2 את ורדר ברמן, בכל משחקי הפתיחה ריאל סימנה V. בעונת 1995/96 ריאל פתחה עם הפסד נגד אייקס בהולנד אך הגיבה עם ניצחון. גם בין 2004 עד 2007 ריאל מדריד נכנעה במחזור הפתיחה - הובסה נגד לברקוזן בגרמניה ופעמיים נכנעה לליון, אך הצליחה להגיב כשניצחה במשחק השני - 2:4 נגד רומא, 1:2 על אולימפיאקוס וגם 1:5 על דינמו קייב. ב-22 באוקטובר ריאל תפגוש את גלטסראיי בטורקיה במשחק סופר קשה כשאפשר רק להיזכר בערגה במשחק הנפלא מעונת הדסימה. זה יהיה גמר לכל דבר. ריאל, כמובן, מעולם לא הודחה בשלב הבתים של ליגת האלופות. זה קרה לכל הגדולות באירופה אך לא לריאל.

קצת כותרות מהתקשורת: “התמוטטות בליגת האלופות”, נכתב במארקה בעוד ב-AS הלכו על “ריאל מדריד על פני תהום” - הקבוצה של זידאן שורדת מחצית ראשונה הרת אסון, ללא כדורגל וללא לב. ראמוס וקאסמירו, עם שתי נגיחות, מנעו את הרע מכל. בציוני המשחק, קרוס והמחליפים אראולה ומרסלו קיבלו 2 כוכבים, בזמן שואראן, קורטואה, נאצ’ו ולוקאס קיבלו 0. במארקה הוסיפו עוד שזידאן אמנם התחמק מהשאלות האלה ולא רצה בכך אבל בהחלט יש ויכוח על העמדה בין הקורות. אראולה זכה למחמאות על ההדיפה שלו בפיגור 2:0. על הזאר נכתב “אפילו מול המדינה שלו הוא לא מסוגל להיראות כמו השחקן לו ציפו”.

זינדין זידאן אמר לאחר המשחק: “אנחנו במצב יותר גרוע בליגת האלופות, זה נכון, אבל נמשיך. התוצאה רעה אבל התגובה טובה, עשינו מחצית שנייה טובה ואני מעדיף להתרכז בזה למרות שאני לא מרוצה שזה רק תיקו”. על ההגנה - “ספגנו שערים מצחיקים, לא היינו מרוכזים. היינו גרועים אחרי השער הראשון שלהם, עלינו קדימה והם ניצלו את זה כדי לכבוש”. מה אמר במחצית? “אמרתי לשחקנים שיש לנו 45 דקות לשנות את זה, והם שינו את זה, הם היו עם גישה טובה יותר”.

קאסמירו : “זו לא התוצאה שרצינו, בטח אחרי ההפסד במחזור הראשון ובטח במשחק בית, הם הגיעו פעמיים לשער וכבשו פעמיים. זו ליגת האלופות, שום דבר לא קל. זו תחרות חשובה מאוד, זה מסובך לשחק כשאתה נקלע לפיגור 2:0. בתוך כל הדברים הרעים, אנחנו תלויים בנו, והדבר החשוב הוא שהגבנו. האוהדים תמכו בנו והם היו נפלאים. ריאל מדריד לא יכולה להפסיד אף פעם ואסור להספיד אותה. התיקו עדיף על כלום”.

ויניסיוס : “התחושה קשה מאוד, כולנו עצובים, צריך למזער את הטעויות במשחק הבא, צריך להיות מרוכזים, אסור שהטעויות האלה יתרחשו שוב,. חשוב לנצח ובעיקר בבית. במחצית הוא אמר לנו שאנחנו נשחק טוב יותר ונוכל לתקן ואסור לקחת כלום מהמחצית הראשונה. אני מקווה שננצח בכל המשחקים שנותרו בשלב הבתים. אראולה סיפק הדיפה נהדרת והציל אותנו. הרצון לנצח את המשחק בחלק השני - את המוטיבצייה נשמר גם למשחק הבא”.

סרחיו ראמוס שכבש את שערו ה-12 בליגת האלופות - רק ארבעה שחקני הגנה כבשו יותר ממנו (השתווה לדניאל אלבס, ובמקום הראשון רוברטו קרלוס הגדול), צייץ לאחר המשחק: “חלק ראשון רע מאוד, חלק שני עם אומץ ומסירות כפי שמצפים מאיתנו. אנחנו צריכים לעשות יותר ונעשה יותר, זה ברור. HalaMadrid”. ראמוס הצליח להגן על הסטטיסטיקה שלו לפיה כשהוא משחק הקבוצה לא מפסידה. ההפסד האחרון של ריאל בצ’מפיונס עם ראמוס היה נגד אתלטיקו מדריד בגומלין חצי הגמר ב-2016/17.

הכותרות הבוקר:

בכלי התקשורת קטלו את ריאל מדריד ובצדק. בשער המארקה נכתב: “שוב מסננת” בעוד בשער ה-AS הלכו על אדן הזאר המאוכזב ברקע לצד הכותרת “אזעקה במדריד”. במארקה נכתב על המצב הבעייתי בליגת האלופות, סכנה אמיתית, שריאל חייבת 6 מ-6 בצמד המשחקים הקרובים נגד גלטסראיי. “השלווה הרגילה בליגת האלופות כבר איננה, מצב לא מוכר במדריד”, נכתב. הרקורד הכי גרוע של ריאל ב-24 הפעמים בהן שיחקה בליגת האלופות במתכונת החדשה - ניצחון והפסד. עוד ציינו שכל מה שזידאן כביכול בנה ותיקן בשלושת המשחקים האחרונים - נגוז.

שני העיתונים כמובן התעסקו בטיבו קורטואה. “הוא נושר”, נכתב ב-AS שם פיקפקו באמינות הדיווחים על סחרחורת וכאבים בבטן. הוא ספג חמישה שערים בליגת האלופות משמונה בעיטות בלבד למסגרת והוסיפו שאראולה המצוין לוחץ על מקום בהרכב. במארקה נכתב “לקורטואה יש בעייה עם הברנבאו, ולהיפך”. “הוא בטח לא אשם באהבה הגדולה שקיבל קיילור נאבאס שזכה שלוש פעמים בצ’מפיונס, אך לא הוכיח שהוא ראוי לשחק ולא התחבר”.

ואם כבר קורטואה, מאמן השוערים של נבחרת בלגיה התראיין ואמר: “שני השערים שספג אתמול הם נדירים ולא אופייניים לו, קשה לי להבין מה קרה. אני רואה את ריאל מדריד ולדעתי היא עדיין מחפשת את עצמה. זה נדיר מה שקורה איתו, ריאל צריכה להתייחס לקורטואה אחרת. הוא ילד מיוחד. אצלנו הוא תמיד בטופ. אני חושב שהבוז הוא לא רק אליו ברמה האישית. ריאל רוצה לבנות קבוצה גלאקטית ואין לה זמן לכך והאוהדים מתוסכלים. הוא צריך להמשיך בהרכב. הוא שוער נהדר ועוד יוכיח את עצמו בריאל”.

על אדן הזאר: “הוא זקוק לזמן, אבל ריאל מדריד היא הקבוצה הגדולה בעולם וזה נורמלי שיש לחץ עליו לצד הכמיהה לראות ילדים מוכשרים שמשחקים. הוא לא שמן, אני מכיר אותו מגיל 17, הוא תמיד היה ככה. החולצה הלבנה אולי גורמת לכם לטעות. הוא שחקן נהדר”.

ואם כל זה לא מספיק, הגיע איתות קשה מצידו של נאצ’ו שהוחלף במחצית בשל פציעה בברכו. במועדון פרסמו את דו"ח הפציעה - קרע חלקי באחת מן הרצועות ונראה שנאצ’ו, ששיחק בכל שלושת המשחקים האחרונים - ייעדר בין חודשיים לחודשיים וחצי. עוד פצוע לאוסף. צפוי לחזור רק לקראת 2019. הוא צפוי להחמיץ תשעה משחקי ליגה, עוד שלושה בליגת האלופות וכן את תחילת דרכו של גביע המלך.

במארקה העלו טור דיעה בו הכותב פונה למאמן זינדין זידאן ו מבקש ממנו לוותר על ה-11 הקבועים, ה-“Once De Gala” שכבר לא טובים. “אני עיתונאי חובב ואתה מאמן יוקרתי עם שלוש זכיות בצ’מפיונס מאחורייך וזה לא היה כל כך מזמן. אף אחד לא מכיר את השחקנים שלך כמוכך, אנחנו לא רואים את כל אימונים, אבל זה לא ייאמן…” ואז הוא מתחיל. חבל שויניסיוס ששיחק מעולה נגד אוססונה ואפילו הבקיע, הוכיח כמה חשוב לו כשדמע - לא שיחק בכלל בדרבי. המהירות שלו הייתה יכולה לעזור. לוקאס ואסקס הוא מחליף מפואר, שחקן שנותן הכל, אבל היום הוא לא ראוי להיות בהרכב. והאוהדים כועסים וזידאן אשם בבוז כלפיו. ראמוס ו-ואראן משחקים יחד שנים ועדיין לא מתואמים. מודריץ’ לא עומד בקצב המשחק. בהתקפה חסרים גולים למרות שבנזמה כובש מבעבר. הקבוצה לא עובדת היטב. היריבות מגיעות לברנבאו בקלות. מדובר בויאדוליד, לבאנטה וברוז’. המשחק נגד אוססונה היה יוצא דופן. המועדון שהשארת לאחר הזכייה בקייב כבר איננו. הקהל בברנבאו דורש דברים אחרים. ככה אי אפשר להילחם על התארים".

הבוז של הקהל ללוקאס

ערב המשחק נגד ברוז’ בליגת האלופות, מרבית אוהדי ריאל מדריד כנראה רצו לראות בהרכב שחקן אחר ב-11 ולא את לוקאס ואסקז בזמן שגארת’ בייל וחאמס רודריגס נותרו מחוץ לסגל. אולי את ויניסיוס ג’וניור, אולי את לוקה יוביץ’ בשינוי מערך, אולי את איסקו ביהלום. מעבר לכך הם חוששים שמעמדו של חאמס ייפגע כשכולם יהיו בריאים. הקולומביאני יכול לשחק גם בכנף לוקאס היה חלש מאוד וכשל בפעולות פשוטות כמו דריבל או הרמה, אבל מן הסתם הקהל מצא לו שעיר לעזאזל. אחרי שהברנבאו שרק בוז לגדולים וטובים ממנו כמו רונאלדו נזאריו, כריסטיאנו רונאלדו, זינדין זידאן, איקר קסיאס ואחרים - הגיע גם תורו של לוקאס. במארקה כתבו על הזה היום: לוקאס ואסקס - כל כך יקר למאמנים אבל זה עולה לו ביוקר מול הקהל" .

המספרים : לוקאס ואסקז - 8 הופעות (ארבע מהן בהרכב הראשון), 362 דקות ושער אחד| ויניסיוס ג’וניור - 7 הופעות (שלוש מהן בהרכב), 313 דקות, שער ובישול| איסקו - 2 הופעות (אחת בהרכב), 82 דקות| לוקה יוביץ’ - 7 הופעות (שתיים בהרכב הראשון), 218 דקות| רודריגו - הופעה אחת (כמחליף), 15 דקות, שער| חאמס רודריגס - 6 הופעות (שלוש מהן בהרכב), 313 דקות, בישול| גארת’ בייל - שש הופעות (כולן בהרכב), 514 דקות, שני שערים ובישול.

"שחקן של ניגודים, של שני עולמות - הגליצאני פתח בהרכב נגד ברוז’ ושוב היו שני עולמות - זה של זידאן וזה של האוהדים. על הדשא ועל הלוח. לוקאס ממשיך להיות שחקן חשוב מאוד עבור המאמן. הוא שחקן קבוצתי, לא יתלונן לעולם על דקות משחק וייתן הכל, לא חשוב מי היריבה ומתי עלה לשחק. מנגד, נמתחת ביקורת על הביצועים שלו, בעיקר לאחרונה, ואין ספק שהוא ירד ביכולתו. לאחרונה עם איבודי הכדור הסתמיים לעגו על הכדרורים הכושלים שלו והטעויות שביצע בהתקפה כשלא הצליח להועיל.

אם לוקאס היה משחק רק עם זידאן אפשר היה לדבר על אובססיה או על יחס מועדף. אלא שהוא פילס את דרכו גם אצל סנטיאגו סולארי (בשלישיית ההתקפה שכללה את בנזמה ו-ויניסיוס, בעוד אסנסיו ובייל לא היו בעניינים), וגם אצל ז’ולן לופטגי. המאמנים מעריכים את העבודה שלו גם באימונים, וזה לא צירוף מקרים שכולם מעריכים אותו. מי הביא אותו? רפא בניטס. לוקאס דואג לעצמו, הוא בקשר חברי קרוב מאוד לסרחיו ראמוס כפי שניתן לראות בסרט של הקפטן. הוא קנה מעמד בקרב השחקנים ואהוב על כולם, מה גם שזו עונתו החמישית והוא מגרד את ה-200 משחקים.

מנגד, שימו לב. בשנה שעברה כבש חמישה שערים ובישל עוד ארבעה ב-47 משחקים - סטטיסטיקה לא טובה. התחושה לעתים היא שהוא לא מסוגל לתת גול גם מהמצב הקורץ ביותר. הוא רחוק מהיכולת שהפגין בעונת הדאבל ההיסטורית בה בישל 14 פעמים, כשאחריה הגיעה העונה הטובה בקריירה עם לא פחות מ-8 שערים, ועוד 16 בישולים - כולל לאסנסיו בניצחון במינכן. העונה הוא שותף בכל המשחקים חוץ מהדרבי.

נכתב שבמועדון היו רוצים לראות שחקנים אחרים אבל אף אחד לא מתערב לידאן. והוא הפך קצת לשעיר לעזאזל. "בקבוצה חסרת פרצופים חדשים, כל דקה שלוקאס משחק עוברת השוואה עם שחקן אחר - ויניסיוס או רודריגו, אלה שנמצאים במועדון, וגם של אלה שהושאלו - קובו במאיורקה או מרטין אודגור בריאל סוסיאדד. האוהדים רואים אותם בכל שבוע בליגה. הם צעירים יותר, רעננים יותר, מרשימים יותר. לוקאס מנגד פותח עוד עונה במדריד מבלי שתפקידו ישתנה. הוא ימשיך לעבוד קשה וינסה לפלס את מקומו. האם הבוז מוצדק?

התגובות לאחר הניצחון על גראנדה

ריאל מדריד השיגה ניצחון חמוץ-מתוק 2:4 על גראנדה, תלוי על מה אתם מסתכלים. “ריאל תמיד סובלת בברנבאו”, נכתב ב מארקה . “ריאל מדריד שוב מבזבזת התחלת משחק מצוינת ונותנת ליריבה לחזור. את המחצית הראשונה צריך לשמר”. עוד ציינו לטובה את השער הרביעי. ב- AS היו מעט יותר אופטימיים וחיוביים - “יותר שערים מאשר פחד”, שם נכתב “ריאל מדריד הייתה מצוינת במחצית הראשונה אך הפעם סבלה מטעות של שחקן יחיד - אראולה שתרם פנדל במתנה”. עוד נכתב על פארטידזו של ואלוורדה וגם שער בכורה של הזאר.

שלושה מנצחים גדולים היו במהלך המשחק כמובן. אדן הזאר שכבש שער בכורה (גארת’ בייל אפילו יצא מהאדישות ובירך אותו ברשתות החברתיות), חאמס רודריגס שהבקיע את הראשון שלו העונה וגם פדה ואלוורדה. במארקה פירגנו לקשר הצעיר ונכתב על רקע הפרסומים על כך שריאל מדריד רוצה לצרף קשר בינואר - “ומה אם יש כבר לזידאן בסגל את הקשר שהוא מחפש?”. הקשר קיבל את הציון הגבוהה 3 כוכבים במארקה. עבור חאמס היה מדובר במעין סגירת מעגל שכן את השער האחרון שלו במדי ריאל הוא כבש בתחילת מאי 2017, במשחק בדיוק נגד אותה היריבה - גראנדה, אם כי השער האחרון שלו בברנבאו היה עוד קודם לכן, בקלאסיקו, כשעלה מהספסל ושער שלו כמעט כפה תיקו בעשרה שחקנים.

ואלוורדה אמר: “ברור שאני שמח לשחק אבל קודם כל על הניצחון. זה יתרום לנו מאוד. אני תמיד מנסה לתת את המקסימום, אני תמיד ארוץ עד שהרגליים לא יוכלו יותר. שיחקנו טוב היום, המאמן נותן לי ביטחון ואני שמח. המאמן עובד איתנו על הלחץ על היריבה”. הקשר לא אהב את הביקורת - “אני לא ממש מבין את הביקורת. עשינו תיקו מאכזב עם ברוז’ ולא היינו טובים בליגת האלופות אבל יש עוד זמן להשתפר ואנחנו מוליכי הטבלה, נרצה להמשיך להתקדם”. הקשר כמובן ישחק עם נבחרת אורוגוואי. זידאן אמר עליו: “אני שמח בשבילו, הוא מתקדם ומשתפר, הוא צומח, תמיד רוצה את הכדור, הוא היה חשוב בשני השערים ואני שמח עבורו”.

זידאן דיבר על הדימיון בין הניצחון לבין המשחק נגד לבאנטה - “אסור להשוות למשחק ההוא, כבר אמרתי שאנחנו משחקים נגד קבוצה שפתחה את העונה טוב והיא במקום השני בטבלה. עשינו טעויות ועלינו לקבל את זה, אבל ידעתי שלא יהיה קל. אני רוצה להחמיא ליריבה. אין היום קבוצות קטנות בספרד כולן חזקות. ברור שאנחנו רוצים להשתפר. מותר לנו להיות מאושרים ממה שאנחנו עושים אבל ברור שאנחנו פרפקציוניסטים. גלטסראיי? נתכונן למשחק הזה בבוא הזמן, היום אנחנו שמחים. חבל על הפציעה”.

על אדן הזאר: “אנחנו צריכים אותו ככה, הוא רוצה להבקיע והוא היה זקוק לשער הזה. ברור שהשער יעזור לו, אנחנו זקוקים לשחקנים הטובים שלנו”. על מודריץ’ - “אני שמח, זה שער נהדר, יש לו את הלהט הזה, הוא כבש נגד גראנדה שער דומה בעונת הבכורה שלי. הוא צריך להעז יותר”. על אראולה: “לא צריך להגיד לו כלום, הוא יודע שהוא עשה טעות גדולה אבל היה לו משחק טוב. הוא כיוון את ההגנה ואני שמח עבורו, הוא חלק מהקבוצה”.

דני קרבחאל דווקא כן דיבר על הבעיות: “אנחנו חייבים לתקן את העניין הזה ולהכריע את המשחקים בבית, בפעם הבאה הנקודות יאבדו. זה כבר קרה נגד לבאנטה. אנחנו עדיין לא מספיק אמינים ובטוחים כנראה, אסור לתת ליריבה לחזור לאחר ניצחון 0:3, אנחנו צריכים להיות ‘רעים’ יותר על המגרש, אבל אנחנו במקום הראשון והתחושה היא טובה”. הוא החמיא להזאר - “הוא עובד קשה, חיכינו לשער שלו, הוא יעזור לנו”. ועל עמדת המגן השמאלי - “כבר שיחקתי שם בעונה שעברה, החבר’ה פצועים, זה בסה"כ להחליף אגב. אפילו כמעט כבשתי”.

הAS כותב (בראש העמוד) שבייל רוצה לעזוב בינואר. טוענים שההוצאה מחוץ לסגל בצ’מפיונס, כשלא היה צריך מנוחה והרגיש מצויין וללא הסברים הייתה הקש ששבר את גב הגמל. זידאן מתייחס אליו לא יפה והוא מרגיש לא מוערך, ידה ידה ידה.

לא יודע, בייל נראה לי מאוד חיובי על המגרש וברשתות החברתיות, והייתי רוצה להאמין שהוא מבין את השבריריות שלו ולמה צריך לתת לו לנוח הרבה, ועובדה שזה מצליח להם.
מצד שני, אם כמו שזה נראה, בייל והסוכן שלו עומדים מאחורי הכתבה הזאת - זה סופר מסריח. מזכיר את הדיבורים אחרי הגמר האחרון. המנוול מנצל תקופה טובה של דקה וחצי בשביל לבוא בדרישות.

כותרות העיתונים הבוקר:

שער ה-AS:

"בייל אומר מספיק" | העיתון בכותרת גדולה לפיה הוולשי החליט לעזוב את ריאל מדריד הקיץ, דווקא לאחר שנלחם בכל כוחו להמשיך בקבוצה על אף שהיה לא רצוי, “זכה” ליחס קשוח מצד המאמן זינדין זידאן והעונה דווקא שיחק טוב כשחקן הרכב קבוע.

הוא לא יכול יותר עם מצבו בריאל מדריד. הפעם מה ששבר את הוולשי היה הדחתו מהסגל מהמשחק נגד ברוז’ בליגת האלופות. נכתב שדווקא בתקופה בה החל לבלוט ולחזור לכושר המשחק שאפיין אותו - המאמן קטע את הרצף על אך שלא סבל משום פציעה ובטח שלא הרגיש עייף. בדיווח הזכירו שוב את הקיץ המטלטל שעבד עליו, על כך שהמועדון עמד לצד המאמן שלא ספר אותו ונידה אותו, ואז סוכנו ג’ונתן ברנט נכנס לפעולה, כשהמועדון אפילו הסכים לשחררו בחינם. אולם, עסקת העברתו לסין נפלה. עוד דבר שמפריע לבייל הוא שהמועדון לא מגן עליו בפני התקשורת, כשאמרו עליו שהוא אוהב יותר גולף מאשר כדורגל לדוגמא. כמו כן, בייל לא מרגיש אהוב מצד הסנטיאגו ברנבאו והיה יכול לחלום רק על יחס ואהדה כמו שזוכים דני קרבחאל, טוני קרוס, לוקה מודריץ’ או חאמס רודריגס. הוא לא מקבל מספיק הערכה על מה שעשה בקבוצה בפרק הזמן שלו שם.

העונה תרם בייל שני שערים ושני בישולים (כולל בישול מבריק במשחק ביום שבת נגד גראנדה) כשבפתח בהרכב בכל שבעת המשחקים בהם שותף - שחקן הרכב מובהק. חוץ מהמשחק נגד ברוז’, הוא החמיץ גם את הניצחון על לבאנטה בליגה (2:3) בשל הכרטיס האדום שספג נגד ויאריאל.

בכתבה אחרת נכתב על התרומה של הקשרים במרכז השדה - עומדים בציפיות בניגוד לשנה שעברה. קאסמירו כבש פעמיים (נגד לבאנטה ושער השיוויון נגד ברוז’), טוני קרוס הפציץ לחיבורים של סלטה במחזור הפתיחה ולוקה מודריץ’ עשה את זה נגד גראנדה במחזור האחרון. בכתבה הציגו את השיפור של החבר’ה באיומים על השער. בעונה שעברה מודריץ’ בעט בכל 69 דקות והעונה עושה זאת כל 41 דקות. אצל קרוס המספרים ממש זהים. קאסמירו, מנגד, בעט בשנה שעברה כל 64.7 דקות והעונה עושהנ את זה כל 72 דקות.

בנושא אחר, הקשר פדה ואלוורדה שלא מרבה לשוחח עם התקשורת - דיבר במסיבת העיתונאים במסגרת נבחרת אורוגוואי וסיפר על תקופתו בריאל מדריד, צמיחתו, העמדה המועדפת עליו ועוד. הוא גילה שבתחילת דרכו היה ביישן והתקשה לנהל שיחה עם חבריו לקבוצה: “אסור לי להיות מרוחק, אני חייב להיות אחד מהצוות, אחד מהחבר’ה. לאט לאט שיניתי את האישיות שלי, דמות אחרת על המגרש ומחוצה לו. הייתי ביישן בתחילת דרכי ובקושי דיברתי עם שאר השחקנים”.

על ההתקדמות שלו: “צריך לדעת לשמור על הרגליים על הקרקע, זה מניע אותך עלבוד קשה ולהמשיך להשתפר וללמוד מכל החברים והשחקנים הגדולים שמקיפים אותי. אתה לא צריך לקרוא יותר מדי מה נכתב בתקשורת, לטוב ולרע. נחמד שמדברים עליי ומחמיאים לי, אבל צריך להישאר צנוע”.

על העמדה על המגרש: “אני יכול לשחק בכל מקום באמצע. זידאן מנסה אותי כ-‘5’ או ‘8’. אני מרגיש בנוח. אני קשר אחורי שאוהב לצאת קדימה ולהגיע לרחבה של היריבה עד כמה שאפשר. הוא מבקש ממני לתת את המיטב שלי, כשהמאמן נותן לך ביטחון זה מאוד עוזר”. על טוני קרוס: “הקולגות עוזרים לי מאוד, הם מייעצים לי. קרוס הוא אחד מהם, הוא האליל שלי, כיף לעקוב אחריו, אני שמח שהוא מייעץ לי, זה ערך שאין לו תחליף. הוא עזר לי מאוד ואני מעריך את זה”.

על החולצה של ריאל מדריד: “כששיחקתי בפיינרול זה היה אתגר עצום עבורי. ללבוש את החולצה של ריאל מדריד זה חלום של כל שחקן, חייב להמשיך להשתפר על המגרש ולהתחזק ברמה המנטאלית”.