גמר הסופרקופה: שוב מושפלים בקלאסיקו והפעם 5:2 שהיה יכול להיות גרוע יותר

אני אוהב את קרלו אנצ’לוטי האיש, באמת.
הוא משפחתי, מצחיק, הוא יצר חדר הלבשה מלוכד מאד והוא משדר המון רוגע.
כל מה שאמרתי כאן זה מסביב לכדורגל אבל הכדורגל שלו (מה לעשות) לא טוב, כן- גם אם יביא עוד 8 גביעי אירופה.
הוא יצר קבוצה כל כך לא מאומנת וכל כך לא מאוזנת שאנחנו לא מסוגלים להתמודד עם 3 קשרים אל מול שלישיית קישור של קסאדו, פדרי וגאבי שחזר אחרי השבתה של שנה (שהם אחלה שחקנים אבל בוסקטס, צ’אבי ואינייסטה הם לא) ואז מוסיף חטא על פשע ולא מבין שזו הסיטואציה, עולה עם 3 ולא 4 קשרים וכשאין לנו גם מגנים אז פדה עוזר ללוקאס, קמאבינגה עושה בייביסיטר למנדי, ג’וד מטייל למעלה והופ- אין לנו קישור בכלל וכל התקפת מעבר היא חצי גול.
הסיבה היחידה שראול אסנסיו קיבל דקות היא שלא הייתה לו ברירה, הוא ניסה הכל כדי שלא ישחק עד שלא היו לו שום אלטרנטיבות ובשניה שטשואמני חזר החזיר אותו לפריזר, אם היה מאמן ברצלונה לא היינו שומעים עד היום על לאמין או קוברסי.
בכנות אני לא יודע מה מביך יותר, החמישייה שספגנו בפחות מ50 דקות או זה שאחרי שרודריגו כבש והיינו עם יתרון מספרי ליותר מ40 דקות לא הגענו כמעט למצבים והיה נראה שנוח לנו מידי ואנחנו בסדר על התוצאה וחותמים על לסיים את המפגש ככה.

אני לא חושב שפיטורים יעזרו עכשיו פשוט כי איזה ראול או סולארי לחצי עונה רק יכולים להזיק.
בקיץ צריך להביא את אלונסו בכל סנריו וכל מחיר גם אם איכשהו נבליח עם עוד תואר, יש גבול והקבוצה הזו חייבת שינוי.

האמת המרה על הקלאסיקו. 30 שנה עברו מאז המאניטה של איבן זאמורנו כשריאל מדריד הביסה 0:5 את ברצלונה. מאז היא לא כבשה חמישייה. היו לה חמש רביעיות ורק אחת מוחצת. אין ניצחון גדול בליגה.

1997/98: ניצחון ביתי 1:4 בסופרקופה הספרדי
2004/05: ניצחון ביתי 2:4 בליגה
2007/08: ניצחון ביתי 1:4 בליגה במשחק הפאסיו
2022/23: ניצחון 0:4 בקאמפ נואו בחצי גמר הגביע
2023/24: ניצחון 1:4 בגמר הסופרקופה הספרדי.

מנגד ברצלונה עם מלא ניצחונות גדולים או גוליאדות. ברצלונה כבשה שישייה אחת (הארורה ב-2008/09), שלוש מאניטות כולל אתמול וארבע רביעיות, כלומר שמונה משחקים (רק אחד מהם ‘צמוד’ כמו 3:4) בהם היא כובשת לפחות רביעייה. ולא רק במשמרת של ליאו מסי, גם בלעדיו (פעם אחת פצוע ופעם אחת מחליף) ואחריו, ואם תרצו היה את ה-0:3 של רונאלדיניו הכל-יכול ב-2005/06.

אני האחרון שיזלזל ביכולת ניהול המשחק של קרוס שהוא אחד השחקנים שאני מעריץ ואחד השחקנים עם iq כדורגל הכי גבוה ששיחקו את המשחק, אבל אתמול הוא לא היה עוזר הרבה בהנעת הכדור אם היה עולה במקום קמאבינגה או פדה, אני אף אטען שאם היה עולה במקום אחד משני הנ’'ל שהקרקס שראינו היה יותר גדול ויותר מביש, פדה וקמאבינגה לפחות מנעו כמה התקפות וסגרו חורים בהגנה, קרוס לא היה עושה זאת.

כשנזכרים בקרוס נוטים ליפות את המציאות שהייתה, בשיאם קרוס מודריץ’ וקאסמירו לא הצליחו לשלוט בקישור במשחקים הגדולים זידאן היה נאלץ לעבור ל 4 בקישור עם איסקו כדי שנוכל להניע כדור, גם עונה שעברה, עונת השיא של קרוס זה קרה כי שיחק בקישור מעובה עם אתלטי על כמו פדה, קמאבינגה, צ’ומה וג’וד שעוזרים לו מחפים עליו ועושים תנועות לקבל ממנו כדורים בין הקווים.

הכדורגל של היום זה פחות קרוס ויותר פדה וקמאבינגה אבל עם מאמן מודרני ולא סבא מיושן.

מסכים עם הנקודה הראשונה (ומדהים עד כמה אנשים לפעמים עם זיכרון קצר, ולא זוכרים איך נראינו חסרי אונים במשחקים גדולים גם עם קרוס בהרכב, עד לפני שנייה וחצי בערך), אבל ממש לא עם הנקודה הזאת. עם מודריץ’-קרוס-קאסמירו בשיאם, לחלוטין שלטנו בקישור, בכל משחק - גדול כקטן - ולא משנה מול מי. גם אם לא עשינו את זה עם 80% החזקה בכדור כמו הפפ טים, זה לא משנה. בשורה התחתונה, שלישיית הקישור הזאת נתנה לנו שליטה כמעט אבסולוטית במרכז המגרש, כשאין ספק כמעט לרגע מי שולט בקצב העניינים והאירועים במשחק.
יותר מזה - אני טוען שליבת ההצלחה שלנו בעשור הקודם טמונה קודם כל בעוצמות של שלישיית הקישור האגדית הזאת, עוד לפני שחקני על כמו כריסטיאנו ומרסלו. וההוכחה שלי לכך היא המשך ההצלחות, גם אחרי העזיבה של כריסטיאנו והדעיכה של מרסלו.

הקשר הרביעי שזידאן נהג להשתמש בו לפעמים, כן נתן לנו אספקטים נוספים - בעיקר אסתטיים, של שליטה אקטיבית בכדור - ופחות “סבל” פאסיבי, כמו שזיזו נהג לקרוא לזה. אבל שלישיית הקישור שלנו לא הזדקקה לקשר הרביעי על-מנת לשלוט בפועל במתרחש על כר הדשא.

מה שכן - הדיון הזה עושה לי נוסטלגיה חזקה (ועגומה) לתקופות אחרות, שבהן היה טעם לדבר בכלל על טקטיקה. אני מתגעגע לזה.

אז אנחנו ממש לא מסכימים בנקודה הזאת, זידאן לא סתם ויתר על עוד שחקן התקפה במשחקים היותר גדולים ובמשחקים ה’‘רגילים’’ עלה 433

קבל עוד לייק :+1:
בנוסף ללייק שכבר נתתי לך.

זידאן הוסיף קשר רביעי בגלל שתי בעיות:

1. גם לbbc וגם לשלישיית הקישור (פה בגלל התפקוד האחורי לרוב) היה חיסרון שהוא יצירת מצבים, זה היה כמו לשחק עם שלושה חלוצים ובלי שחקן יצירתי שיצור הזדמנויות/יזין אותם. לכן התווסף קשר התקפי שיתן אופציה בין הקווים ויוסיף יצירתיות מקדימה
    חלק מהבעיה התבטאה גם במרחק עצום בין הקישור להתקפה, או לשליש ההתקפי בכלל

2. עם ארבעה קשרים זה עוד שחקן בהגנה לעומת שלושה שלא עושים הגנה בכלל

השליטה במשחק, ובכדור היתה גם ללא הקשר הרביעי

ממש לא מסכים, השלישייה הזאת לא הייתה מצליחה להניע כדור תחת לחץ משום שרק מודריץ’ היה בלתי לחיץ, קאסמירו היה מאוד בעייתי וכך גם קרוס שאם אין לו נתיב מסירה פנוי לא יכול להשתחרר מלחץ בכדרור, רק מודריץ’ היה יכול לבוא לקבל כדור בתוך צפיפות, לכן איסקו היה קריטי כי הוא עוד שחקן שיכול לבוא ולקבל כדור בתוך צפיפות.
אם נשווה לשלישייה של ברצלונה לדוגמה אז כל השלושה היו בלתי לחיצים ויכולים לקבל כדור בתוך הלחץ ולהשתחרר בכדרור, לא אומר שהשלישייה של ברצלונה הייתה יותר טובה רק יותר טובה בהנעת הכדור תחת לחץ.

איסקו לא הצטיין אצלנו ביצירת מצבים ככה שהוא לא ממש תרם הרבה באספקט הזה, בטוח שלא יותר מבייל.

עם רונאלדו, בנזמה, קרבחאל בשיאו ומרסלו לא היה צריך יצירת מצבים מהקישור, מספיק שהיינו מצליחים לשמיר על הכדור מספיק זמן והנ’'ל היו כבר עושים 3 שערים למשחק.

@titi_camara

בד"כ לא מגיב אצלכם. אבל רק בשביל להפסיק עם זה שאתה אוהב להוציא דברים שלנו מהקשרם. ואני ינסה להישאר עדין פה.

א. בדומה לקלאסיקו הקודם, שטענת שכל אוהדי ברצלונה בפורום חושבים “שזכינו כבר באליפות” זה היה לא נכון אז ולא נכון גם היום, לא היה אוהד אחד שלנו (חוץ מטל אולי חחח) שכתב את זה. ההפך רוב הפורום שלנו היה ונשאר בטוח שריאל תזכה באליפות ומן הסתם אתם הפיבורטים הברורים לזכיה.

אז עכשיו אף מאיתנו לא מתרגש (בטח לא אני) מתואר גביע השוקו או הסופר קופה הנוכחי, אם מאיורקה היו עולים מן הסתם התגובות היו מאוד שונות. אני לא מתכון להצדיק את עצמי או חברי לפורום על זה שאנחנו באופריה בגלל שניצחנו את ריאל מדריד, אבל בבקשה זה לא לעניין להוציא את מה שאנחנו כותבים מהקשר ועוד לחזור על זה ללא הפסקה.

קבל את זה כביקורת בונה.

ורק למען הסדר הטוב, אתם תזכו באליפות כי אתם הקבוצה הכי וינרית בספרד. ברצלונה לא מושלמת בלשון המעטה אבל היא גם לא הקבוצה הבינונית שאתה וחבריך פה לפורום אוהבים לצייר אותנו.

אהלן משה היקר בבית השני שלך.

לא כתבתי כל, כתבתי רוב, תסתובב קצת עכשיו בקבוצות ברצלונה בפייסבוק או בטוויטר ותראה מה כותבים, בדיוק כמו אז.
גם אצלכם בפורום כל הודעה שנייה מופיע הביטוי ‘‘בעטנו בדלי’’ אם לא היה דלי במה בעטתם ?

ואין לי שום בעיה עם זה שיש אוהדי ברצלונה שמאמינים בקבוצה שלהם, להיפך זה רק תורם לעניין והופך כל אליפות למעניינת עם טעם, אבל בדיוק כמו שלאוהדי ברצלונה מותר להעריך יתר על המידה את היכולות של הקבוצה שלהם גם אני מרשה לעצמי לגמד את היכולות של הקבוצה שלכם, זה ספורט, זה משחק וזה מקום מפלט לבוא ולחזור להיות ילדים, ו’‘לריב’’ על שטויות, ריאל לא של אבא שלי וברצלונה לא עברה בירושה במשפחה שלך, לא לקחת אישי, תשחרר ותעקוץ בחזרה, הכל בסדר כולנו חברים פה

אני כותב את זה בידידות.

בעטנו בדלי מה לעשות כי היינו במקום טוב והפסדנו במשחקים שלא היינו צריכים להפסיד בהם. זה הגדרה של ל"בעוט בדלי"… אם אתה במרחק של שישה נקודות אחרי תצוגה נהדרת בקלאיסקו ומשהו כמו חודשיים אחרי אתה מפסיד כמו לוזר ויורד למקום השלישי כי הפסדת במשחקים ולרוב נגד קבוצות שהיית אמור לנצח אותם זה ההגדרה של לבעוט בדלי…

אני לא דובר אוהדי ברצלונה בטויטר או אפילו בפורום, אני רק יכול להתיחס למה שאנחנו פה בפורום כותבים. ובפורום שלנו, ואני גאה בזה, לא קפצנו מעל הפופיק וזילזלנו בכם בשום שלב של העונה.

מותר לך לגמד אותנו כמה שאתה רוצה, אבל אז מה זה אומר על הקבוצה שלך? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה…

הקבוצה הכי גדולה בעולם והכי טובה בהיסטוריה. :sweat_smile:

הכוונה שלי לקרוס מוקף בסגל הנוכחי כמו בשנה שעברה.
לדעתי איתו בהרכב אתמול לא היינו נראים ככה, קמא ופדה פשוט לא יודעים להניע כדור ובטח שלא ידעו לנצל את הפרצות (הרבות) בהגנה של ברצלונה.

זה אומר שיהיה עוד קשר. אתמול שיחקנו בעצם עם 2 קשרים בלבד.

אז זה לא קרוס, זאת השיטה, אתה משווה בין אתמול עם 2 קשרים לשנה שעברה עם קרוס ועוד 3 קשרים, לא השוואה נכונה.
ההשוואה הנכונה היא ההרכב של אתמול עם קרוס במקום קמא או פדה, האם היינו יותר טובים ?

אם רוצה להשוות לעונה שעברה אז תעביר את בלינגהאם לתפקיד של קרוס ותכניס את ברהים במקום רודריגו שישחק קשר התקפי שעוזר בהנעת הכדור.

הכי נכון לדעתי זה פשוט לשחק עם הסגל הנוכחי 433 עם בלינגהאם 50/50 ולא חלוץ שני ליד אמבפה.

קרוס במקום קמא אתמול ואותו הרכב בדיוק היינו נראים טוב יותר, הוא פשוט באנקר עם הכדור ברגל ולא היה עושה כל כך הרבה שטויות, וגם קרוס לא היה נותן לג׳וד לעשות פארטייה בהגנה ולא לעזור בקישור.
הוא גם היה מחפה על מנדי הגרביל, וגם היה יודע במסירה אחת לשחרר אותנו קדימה לדהור על קו ההגנה הגבוה של ברצלונה.
לא אומר שזה היה 180 שונה אבל לא היינו מתבזים ככה.

עם קרוס אתמול באותו הרכב והיה נגמר באסון עוד יותר גדול.

מייחסים לקרוס יכולות שלא הראה כל הקריירה.

קמא היה במשחק מזעזע, חוסר בגרות משווע , טעויות ושטויות לרוב .
אין דרך לדעת בוודאות אבל אני חותם שגם עם סבאיוס במקומו היינו נראים טוב יותר.

עם סבאיוס ובלי האדום היה נגמר באסון, אותו הדבר עם קרוס.

קרוס יכול לעזור כשיש מי שמחפה עליו ורץ במקומו, כשמשחקים עם 2 קשרים בלבד ורביעייה התקפית שלא עוזרת להגנה קרוס הוא אסון, פשוט שחקן שאתה לא יכול להשתמש בו במצב כזה.

פדה וקמאבינגה היו בין היחידים שסבירים אתמול, קמאבינגה עשה טעות טפשית אחת שהיתה יכולה לעלות לו בצהוב שני, כלומר טעות אחת ולא ‘‘טעויות לרוב’’ וגם הטעות הזאת כפי שאפשר היה לראות לפי הפרצוף והתגובה שלו נבע מתסכול מהמצב הבלתי אפשרי שאנצ’לוטי יצר עבורו ועבור פדה.

אתה מביא דוגמא של קרוס שמשחק ברביעיית קישור כשלידו 3 אתלטי על שמחפים עליו ורוצה להשוות אותו לקמאבינגה של אתמול ששיחק יחד עם פדה כשני הקשרים היחידים עם רביעייה התקפית שלא עוזרת להגנה ובלם שהוא לא בלם ומגן ימני שהוא לא מגן, זה ממש לא השוואה הוגנת.

אני לא מייחס לקרוס תכונות מיתיות, רק אומר שלדעתי זה לא שהוא היה עושה את התפקיד שקמא עשה טוב יותר, אלא שכולם סביבו היו משחקים אחרת מעצם נוכחותו, ג׳וד היה בא לקישור למשל. הוא יודע לארגן את המשחק אחרת על המגרש.