לקראת לייפציג| עם סגל חסר מאוד - ללא בנזמה, ללא פדה וללא מודריץ’ - ריאל מדריד זקוקה לנקודה במשחק החוץ הקשה שלה בגרמניה מחר (שלישי, 22:00) כדי להבטיח את ראשות הבית. אסנסיו צפוי לפתוח בהרכב לראשונה העונה. הכל לקראת המשחק - רק כאן
סטטוס אלופת אירופה:
ריאל מדריד מגיעה למשחק מחר כשהמשימה עדיין לא הושלמה והיא זקוקה לתיקו כדי לסיים ראשונה וזה המינימום המצופה מאלופת אירופה. מצד אחד, ריאל היא הקבוצה הגדולה היחידה באירופה שטרם הפסידה (14 ניצחונות ב-16 משחקים), ממשיכה לנצח ולנצח ולעתים גם משחקת כדורגל יותר טוב, ומצד שני העייפות כן נותנת את אותותיה, הפציעות, אוי-הפציעות, וצריך להחזיק מעמד עד למונדיאל. היעדרותם של לא מעט שחקנים בכירים מחר תאפשר לאחרים לקחת צעד קדימה. קרלו הבהיר: “המטרה היא לנצח ולהיות ראשונים ועלינו לעשות משחק טוב. זו תקופה מאוד אינטנסיבית של העונה, יותר מדי בשבילי. אנחנו מחזיקים מעמד טוב אבל כמו כל הקבוצות – יש לנו פציעות. זה נורמלי כאשר אתה משחק כל שלושה ימים”. המאמן המשיך והחמיא ללייפציג: “יש לה שחקנים טובים מאוד. היא הרבה יותר בטוחה בעצמה וגועה מאשר במשחק הקודם נגדנו, יהיה משחק קשה מאוד”. אגב, בימיו כמאמן באיירן מינכן, במחזור הסיום – קרלו ניצח בלייפציג, כשדויד אלאבה כבש את שער הניצחון.
אנצ’לוטי ישמח לסוף כזה גם מחר, כשניצחון ייאפשר לו להפוך לשיאן הניצחונות בליגת האלופות איי פעם ולחלוף על פני סר אלכס פרגוסון. המאזן של ריאל מדריד על אדמת גרמניה השתפר בצורה ניכרת מאז עונת הדסימה ועדיין הוא רע. שבעה ניצחונות בלבד, שבע תוצאות תיקו ו-19 הפסדים. מה שכן, בחמשת המשחקים האחרונים ריאל עם שלושה ניצחונות (פעמיים על באיירן מינכן וגם על בורוסיה דורטמונד) ושתי תוצאות תיקו. הדרך תהיה לא פשוטה, שכן ריאל תחסר לא רק את קארים בנזמה אלא גם שני פצועים ‘חדשים’, קורבנות המשחק נגד סביליה – פדה ואלוורדה הפנומנלי (שבעה שערים, האיש שכבש גם את השער הראשון באותו ניצחון קשה בספרד) ולוקה מודריץ’. מי שכן ישחק מחר הוא ויניסיוס ג’וניור אם היה לכם ספק: “הוא יפתח, הוא לא עייף”.
מרקו אסנסיו צפוי לפתוח מחר בהרכב לראשונה העונה. בספרד דווח כי הוא קיבל הצעה לחוזה חדש לשלוש שנים ובמועדון מרוצים מהגישה של הספרדי ששינה את המשחק נגד סביליה. קרלו, שלא כהרגלו, העלה לאינסטגרם תמונה שלו יחד עם הספרדי בזמן ‘התדרוך’ למשחק נגד סביליה. על אף שרשם רק 127 דקות, יש לו שני שערים ובישול. “המועדון יודע טוב מאוד מה אני חושב וגם אסנסיו עצמו. יש הרבה שחקנים שמסיימים חוזה. בהמשך נדבר על הנושא”, אמר קרלו". האיטלקי הוסיף: “מה שאני מבקש מכדורגלן שמשחק פחות זה שיהיה מקצועי, רציני וישלים עם זמנים קשים. זה מה שעושים אסנסיו וכל אלה שמשחקים פחות. מחר, ברור שאחד כזה הולך לשחק ולתת את תרומתו לקבוצה”. מי שעוד יפחת בהרכב הוא אדוארדו קמאבינגה שאיבד גובה וסופר לאחור לקראת המונדיאל. היינו מהמרים גם על לוקאס ואסקס במקומו של דני קרבחאל. קרלו הבהיר לגבי הפצועים: “עדיף לנו לאבד אותם למשחק אחד מאשר לחודש. ברור שהם רוצים לשחק כל הזמן ולא שומרים על הרגליים” והבהיר שהם יחזרו למשחק נגד ג’ירונה בראשון. בהעדרו של בנזמה, רודריגו יפתח כחלוץ חוד וקרלו משוכנע שיש להם במשותף: “הניידות של החלוץ בהרכב שלנו היא חשובה מאוד. קארים הוא המורה שלו. כשצופים בו, אתה מבין איך חלוץ צריך לשחק בריאל”. רודריגו מתרחק אט-אט מהכנף.
“במועדון הזה כל המשחקים חשובים, צריך להוציא את המיטב מכולם, בכל מסגרת, לא משנה אם זו הליגה או ליגת האלופות”, הבהיר קרלו. “לא נשאר עוד זמן רב עד לפגרה. אנחנו רוצים לסיים את החלק הראשון של העונה בצורה טובה, מה שלא קובע כלום אבל מעמיד אותך בעמדה טובה להמשך”. בכל עונה עם קרלו, אגב, ריאל סיימה במקום הראשון בשלב הבתים. רק בזכות אנטוניו רודיגר, נזכיר, ריאל מגיעה למשחק מחר עם פחות לחץ. הסלע הגרמני שהשווה בנגיחה אדירה לרשת וחטף כהוגן. לרודיגר 823 דקות עד עכשיו, זה לא רע, אבל כמובן שהיה רגיל לשחק יותר. והוא לא מתלונן, להיפך: “אני מופתע מהמהירות שבה הסתגלתי. נעזרתי בטוני קרוס ובאלאבה. אני מאוד שמח. כפי שאמרתי כשהגעתי - אני תמיד אתן מאה אחוז עבור המועדון הזה. עד כה אני חושב שאני מרוצה מהביצועים שלי, כשאני מסתכל על גביע העולם שמתקרב. אני לא צריך לשחק כל משחק כי יש לנו קבוצה מצוינת עם הרבה איכות. אני מרגיש טוב”. רודיגר החמיא לוויניסיוס ואמר שהוא מקווה שיזכה בכדור הזהב בעתיד (“הוא כמו אחי הקטן”), הזהיר מטימו ורנר ובקיצור מחכה לשחק מחר וייתכן שיפתח במקומו של אלאבה. הגישה שלו מצוינת והוא גם יודע לצחוק על עצמו כשדיבר על המסכה ואיך שהוא נראה מפחיד. כולם צריכים להיות כמוהו.
השחקנים חוגגים נגד סביליה. צריך עוד פוש בליגת האלופות
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקס ואסקס, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי| אורליאן טשואמני, טוני קרוס, אדוארדו קמאבינגה| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור ורודריגו.
מה המצב לייפציג?
לייפציג, כמאמר הקלישאה היא ‘קבוצה אחרת לגמרי’ מזו של החודשים הקודמים. אמנם היה איזה פאנצ’ר גדול בבונדסליגה עם תבוסה 3:0 בלתי מוסברת לבורוסיה משנגלד באך והקבוצה עדיין לא ממש בצמרת (מדורגת שמינית), אבל הסדר שב על כנו. במשחקי הבית היא שוב מנצחת, היא כובשת שערים, היא נראית כמו קבוצה. והיא חולמת ובגדול על מקום בשמינית גמר ליגת האלופות, מה שמעט מאוד קבוצות עשו אחרי שפתחו עם שני הפסדים. אבל הגרמנים התאוששו נגד סלטיק עם 1:3 ביתי ו-0:2 בחוץ. במחזור הסיום היא תתארח אצל שחטאר דונייצק בוורשה. לייפציג כבר לא קבוצה שמרימה ידיים ודוגמא חיה לכך קיבלנו ביום שבת. היא מחקה פיגור 3:0 מול אאוגסבורג כשכריסטופר אנקונקו צימק בדקה ה-89 והקשר המחליף הוגו נובואה, לא מהשחקנים הבולטים בקבוצה – השווה כעבור דקה ל-3:3.
במשחק בשבת אנקונקו נשמר בצמר גפן ועלה מהספסל רק בחילוף משולש בדקה ה-59, וכמובן שהוא ישוב ל-11 (אם כי מאמנו בתקשורת היה זהיר יותר בדברים שאמר), במקומו של אמיל פורסברג. גם צמד הבלמים נחו. אנקונקו ממשיך ללהטט ויש לו 11 שערים העונה. סגן מלך השערים הוא טימו ורנר הגרמני עם שמונה. הוא ישוב לסגל אך משום שהסתפק רק באימונים קלים ככל הנראה יפתח על הספסל, כך לפי דבריו של המאמן מרקו רוסה. מי שעוד יהיה על הספסל הוא דני אולמו ששוב לעשר דקות ביום שבת. הקשר הספרדי התאושש מהפציעה המתסכלת וייתן את הפוש האחרון כדי להיות בסגל הסלקסיון במונדיאל – כך הוא מקווה לפחות. “אני מתרגש לשחק לראשונה נגד ריאל מדריד ועוד בבמה כזו. ריאל קבוצה מעולה אבל במשחק בספרד היינו טובים. היא לא הפסידה? זה בהחלט יכול לקרות. תהיו בטוחים שהיא תיתקל בקבוצה חזקה שבטוחה בעצמה”, אמר הספרדי שהחמיא גם לפדה (“מה שקרוס אמר? טוב, זה לא רחוק מן האמת, אני אוהב אותו”) ולוויניסיוס. אנדרה סילבה נכנס לעניינים לאחרונה ויש לו חמישה שערים. גם בשבת הוא הבקיע.
עם כל הכבוד להיעדרויות של לוקאס קלוסטרמן הבלם וגם קונארד ליימר, לייפציג תצטרך להסתדר ללא השוער הבכיר פטר גולאשי שעדיין לא כשיר. ג’ניס בלאסוויץ’, הגרמני בן ה-31, שפתח בחמשת המשחקים האחרונם – יחליפו. הוא הצליח לשמור על שער נקי רק נגד סלטיק בחוץ. בכל מקרה, הגרמנים לא מחפשים תירוצים. " אני אוהב להיות כאן, לשחק בליגת האלופות עם לייפציג. זה דבר נחמד עבור המועדון ועבור הקהל שאנחנו יכולים לקחת חלק במשחקים כאלה. יש לנו צוות מאוד שאפתני שעובד כבר שנים. המשימה שלנו היא להמשיך (להעפיל לשמינית הגמר). עלינו להיות אמיצים בלי הכדור ועם הגנה חזקה". הוא נשאל על הפצועים של ריאל ואמר: “זה נכון שיש שחקנים טובים שלא ישחקו אבל זה בטח לא יהיה קל יותר. יש אחרים עם איכויות כמו אסנסיו למשל, כולם רוצים לשחק ולהראות את עצמם. בגלל זה זו ריאל מדריד”.
המאמן נשאל על ההבדלים הגדולים בין לייפציג של הבית לבין זו של החוץ. “אני לא יכול להגיד שום דבר על זה. נגד מיינץ שם שיחקנו טוב מאוד, יצרנו הזדמנויות. היינו צריכים לנצח את המשחק הזה. ובגלזגו שיחקנו משחק טוב, הצגנו ביצועים מחוץ לבית. אנחנו צריכים להראות שאנחנו יכולים לנצח גם מחוץ לבית, אבל אני לא רואה פגמים בביצועים. קשה מאוד לשחק במשחקים האלה. לא נרדמנו באוגסבורג כמו שאנשים אמרו, יצרנו הזדמנויות. בסופו של דבר השווינו את המשחק. הצוות בטוח בעצמו. אנחנו לא מוותרים, אנחנו ממשיכים להילחם. ההיבט הזה חיובי”. בקבוצה לקחו קשה כמובן את מותו של דיטריך מאטשיץ, איש עסקים אוסטרי, ממייסדי חברת רד בול. זה קרה רק אתמול. בקבוצה דיברו על פועלו ורוצים להקדיש לו את המשחק מחר. הבלם וויל אורבאן משוכנע: “אנחנו יכולים להשיג נקודות. זה נראה שיש לנו בעיה בהגנה, אך זה לא נכון (18 שערי חובה בליגה ב-11 משחקים). במשחק במדריד הגנו טוב מאוד. ננסה לעבוד עבודה טקטית חכמה בהגנה. כל משחק בליגת האלופות הוא מיוחד ובטח כקפטן. ריאל היא אלופת אירופה, כולם מכירים אותם. אבל אנחנו נתרכז בעצמנו”. הגרמנים ניצחו בשמונה מ-14 משחקי הבית האחרונים שלהם.
אנקונקו. מסוכן תמיד
לייפציג – הרכב משוער: | מוחמד סימאקאן, אבדו דיאלו, ווילי אורבן, דויד ראום| קסאבר שלאגר, קווין קאמפל, דומיניק סובוסלאי| יוסוף פולסן, כריסטופר אנקונקו ואנדרה סילבה