מחזור 5 בצ'מפיונס: רושמים הפסד בכורה העונה - 3:2 בלייפציג. המקום הראשון לא הובטח

פדה לא קיצוני מטבעו
אנצ׳לוטי משחק איתו גם כקשר רביעי וגם כקיצוני שחורש
את צד ימין ללא הפסקה כולל לעזור לקארבחל לעשות הגנה.
הוא המציא את המערך הזה כדי לנסות לנטרל את האנגליות בצ׳מפיונס וזה עבד לו יופי,
אבל הבעיה שהוא אימץ את שיטת המשחק גם מול קבוצות ליגה ד׳ בליגה.
וזה נובע מהעדר רכש שהוא צריך לדרוש כי הוא אמון על החלק המקצועי.

מי?

סורי טעות שלי, מאוחר בלילה ואחרי כמה בירות הייתי בטוח שהוא לקח אליפות.
הוא בעצם פוטר באמצע העונה (“לזכותו” יאמר שהקבוצה “שלו” המשיכה באותה עונה לזכיה בליגת האלופות וגביע עם העוזר שלו על הקווים)

אנצלוטי לא אמון על החלק המקצועי לבדו וסביר להניח שהוא “דרש” כל מיני דברים אבל מה לעשות אי אפשר לקבל הכל. יש את אנחל סאנצ’ס שאחראי על רכש בקבוצה. (אם זה דבר טוב או לא זה כבר דיון עמוק אחר).

דמיין לעצמך שהיית עובד בגוגל בעמדה בכירה והיו מביאים לך מחשב של del, עכשיו אתה דרשת מקבוק (אני לאו דוקא חובב אפל אבל נגיד ש…) והאחראי על המחשבים אמר לך שאי אפשר מקבוק כי תקציב/תוכניות לעתיד/וואטאבר. מה אתה צפוי לעשות? להתפטר וללכת לעבוד בלייטריקס או לנסות לעבוד עם הdel ולהוציא ממנו מה שרק אפשר?

מותר להתלונן ואי אפשר להפיל הכל על תוצאות אבל גם אי אפשר להתעלם מהן. הכדורגל שלנו ברב המשחקים הוא טוב+ (ואני מקטין בכוונה). מה שבטוח שהיכולת שלנו לא מאוד חלשה. ניצחנו את לייפציג איכשהו? ניצחנו כי היינו יותר טובים. מה אתה מצפה מהקבוצה בעצם, שנחזיק בכדור 90 אחוז מהזמן? שלא יבעטו לשער שלנו?
מסכים שאנחנו צריכים לחטוף פחות אבל זה חלק מריאל מדריד, אנחנו תוקפים עם המון שחקנים ורב הגולים שאנחנו סופגים הם ממתפרצות של היריבה. תוסיף לזה שאנחנו משחקים עם קו הגנה נמוך כדי ליצור שטחים לשחקנים המהירים שלנו ולשחק על היתרון הזה וזה יוצר מצב שיש איזה 20 דקות במשחקים שאנחנו מותקפים. זה חלק מהמשחק.

אנחנו מרחק פנדל מוחמץ אחד של בנזמה מלפתוח את העונה הזאת עם 30/30 זה דבר שלא נשמע בעבר.

מה עם הרביעייה הקלילה שנתנו לסלטה? והרביעייה למאיורקה?
שיחקנו מצויין נגד סביליה וגם נגד אספניול. משחק על התואר נגד פרנקפורט שבו היינו טובים מאוד. כל זה כשרביעיית ההגנה שלנו משתנה כל חצי שבוע. הבלם הבכיר שלנו לא משחק והמגן הבכיר שלנו הוא בעצם בלם. קל להתעלם ממה שרוצים כדי ליצור מצג שווא.

דור אתה אוהב לקחת מקרים נקודתיים ולהפוך אותם לחזות הכל (כיאה לכתב ספורט אני חייב לציין). לדוגמה המשחק של אתמול (ששיחקנו רע) בו אתה טוען שאסנסיו בישל וניסה וניסה עם משחק סביר אבל ויני עם משחק רע למרות שניסה וניסה וכבש שער וכמעט כבש את השני והגיע (בעיקר בזכותו) למצבים הרבה יותר מסוכנים משאר הקבוצה שלנו. בטח מרודריגו (ואסנסיו) שנראה כמו צל של עצמו אתמול ברב המשחק.

וזה לא חד פעמי…גם במשחק נגד אלצה טענת שלויני היה משחק רע אחרי שבישל 2 שערים. בישל עוד אחד שנפסל והכניס לבנזמה כדור מול שער שעדפו לו את הבעיטה.

איפה אתה שם אותנו מבחינת יכולת העונה ביחס לטופ האירופאי? אני אישית חושב שחצי גבר זה ריאלי לחלוטין ואנחנו אחת מ4 הקבוצות הטובות בעולם כרגע. הייתי רוצה להיות מסוגל להמר על גמר ועוד גביע ברור אבל משם ועד ל"יכולת חלשה" או “משחקים רע” המרחק ענק.

אנשים מבינים טוב מאוד. אבל אתה שוב מתעלם ממה שבא לך כדי שהעולם יראה חשוך. משחק חוץ בטורניר שאתה יכול לאבד בו נקודות בכיף מול יריבה שנלחמת על חייה ויש לה המון מה להוכיח פחות משבוע לפני קלאסיקו אפשר לשחק ב80 אחוז, וגם אז צפוי שתנצח. לא היינו טובים כמו סיטי במשחק הזה אבל היינו טובים יותר מהיריבה ויכולנו לנצח. מה לעשות לפעמים לא נכנס הכדור על הדקה ה95.

לגבי אתמול. אף אחש לא טוען ששיחקנו טוב. שיחקנו רע אפילו (ברוב המשחק) אבל יש נסיבות שצריך לקחת בחשבון.

אבל שוב אתה מפרשן רק תוצאה אם אתה מדבר על הפנדל של בנזמה שאם לא הוא אז זה 30 מ-30. לא משחקים טוב, אמרתי לך. עד לדקה ה-89 נגד אספניול התוצאה הייתה 1:1. כן, זה כיף ומרגש לנצח ככה, בדרך ‘ריאל מדרידית’ - אבל יותר מרגש כשזו מנצ’סטר סיטי ממול מול ולא קבוצה בינונית בליגה. רוב העונה הכדורגל שלנו בינוני. ניצחנו את לייפציג 0:2 בספרד כי הם נפלו מהרגליים כנראה. הגיע להם לנצח. אחד היתרונות שלנו הוא הפיזיות והכושר ואת זה אני מקבל.

אני מצפה שריאל תדע להכריע משחקים מהר מדי פעם ותפסיק לנצח על הקשקש. גם המשחק נגד שחטאר בחוץ וגם המשחק אתמול הם היו גרועים מאוד.
אתה כותב על ההגנה שלנו וגם כאן לא מדייק. כאילו במקום אחד מרביעיית ההגנה משחק איזה פאקו פאבון. קרלו אנצ’לוטי קיבל צעצוע יפה בדמות אנטוניו רודיגר שהוא משלושת הבלמים הטובים בעולם כמובן.

על המשחק נגד אלצ’ה לא היו לי תלונות. חוסר מזל, נבדל של מרפק, שערה בגב, לא יודע מה, אין לי ספק שאם ה-0:2 מאושר זה יהיה נגמר גם בחמישייה. אבל הם מקום אחרון, גם מזה לא ממש צריך להתלהב.
המשחק נגד בטיס לדעתי היה הרבה יותר טוב גם בגלל חוזק היריבה, ניצחנו 1:2 והגיע לנו לנצח בתוצאה גבוהה יותר. את מאיורקה ניצחנו, קצת התקשינו יותר, הגולים נפלו מאוחר ובשל יכולת אישית פנטסטית שזה חלק מהכוח של קבוצה גדולה.

אפשר לכתוב “Tranquilo” אבל כל משחק רע אנשים כותבים ‘פרופורציות’. יש הרבה משחקים רעים. ואנחנו בטח לא בלתי מנוצחים. הכדורגל שלנו בינוני מאוד בסיכומו של דבר. ואם חוטפים כל פעם את השערים בצורה דומה - זו חזות הכל? זו גזירת גורל? זו מכבי חיפה ששיחקה אתמול נגד פריז סן ז’רמן? אז משהו צריך להשתפר. הגול נגד סביליה היה איבוד כדור מרושל של ויניסיוס. ריאל מדריד היא לא מכבי חיפה. אין סיבה כמעט בכל משחק לתת את המינימום, גם בעונת מונדיאל. כדורגל לא אמור להיות ‘הישרדות’. ההרכב שעלה אתמול הוא בסדר גמור, הרכב חזק, זה לא מחליפים ברמת אלצ’ה בגביע וכן הלאה. קמאבינגה אמור לרצות להוכיח את עצמו. אסנסיו ישנו, צמד הברזילאיים. לא חיכיתי להפסד הראשון כדי להגיד שאני לא מרוצה. עוד הרבה לפני. זו הפרשנות, “זה יכול לקרות”? (לא ספציפית אתה, מדבר באופן כללי) - ממש אלי אוחנה בשבת ביציע. כפיים. אז אין מה להגיב על משחקים. כי הכל יכול לקרות. על דויד אלאבה כל העיתונאים כבר יורדים.

אולי אני קשה מדי עם ויניסיוס כבודד ולא עם הקבוצה עצמה שאני נשאר מאחורי ‘הפרשנות שלי’. הוא פשוט שחקן מתסכל למרות כל מה שהוא עושה, הוא כמעט תמיד יתחכם.

זה לא שהוא לא קיבל הכל… הוא לא קיבל כלום! (במידה ואכן דרש)
דרך אגב זאת בידיוק הסיבה שזידאן עזב פעמיים כי הוא סרב להיות הבובה של פלורנטינו.

תפסיק להמציא דברים ולהתייחס אליהם כעובדות. אתה לא יודע מה הוא דרש ומה הוא קיבל (אולי קשר אחורי עם משחק רגל הייתה דרישה שלו?).
וזידאן אמר שהוא עזב כי הרגיש שהמועדון/קהל לא מאמין בו יותר. אבל שאנחנו נאמין למה שזידאן אמר? לא, זה הרי ברור שהוא התכוון למה שלקיקה חושב.

שורה תחתונה זה לא משנה מי היה שחקן ענק או בינוני מפורסם או לא בסופו של דבר כולם שיחקו.
כולם התאמנו עבדו על טקטיקה התכוננו מנטלית, זר לא יבין זאת
וזה בידיוק ההבדל.
זה כמו שמפקד טייסת חייב להיות טייס.

אני לא ממציא שום דבר.
זידאן לא קיבל כלום אחרת אין שום סיבה שיעזוב
אחרת מה הסיבה לעזיבה הראשונה אני קורא עיתונים ספרדיים בידיוק כמוך.

וחוץ מזה שאתה לא מצליח לצאת מהשבלונה החשיבתית שלך
ממש רובוט שמתייחס לתוצאה.
או לאיזה הודעה בתקשורת שמישהו מטעם המועדון הוציא.
איפה היכולת לזהות מהלכים שלא צריך לצעוק אותם כדי שנשים לב אליהם.

אוקי אז לא ממציא, מניח או איך שתרצה לקרוא לזה. ההשלעות הן דומות. אתה מניח שמשהו קרה כי הגיוני לך שאילו יהיו הסיבות ויוצא בהצהרות על פי זה.

זידאן אמר שהוא עזב לראשונה כי הרגיש מיצוי והיה צריך לנוח. כשחזר אמר שחזר רק בגלל נאמנות למועדון שנקרא לצרה.

אנחנו יכולים להסתמך על הדברים של זידאן עצמו כשמדברים על הסיבות למה הוא עושה דברים, או להניח כל מיני הנחות וללכת עם זה לאן שרוצים. אני מאמין בדרך הראשונה.

על מה אתה מדבר תגיד לי? אנחנו מדברים על למה זידאן עזב ואני אומר לך מה זידאן עצמו הסביר במכתב (הצהרה) שכתב לאוהדים.
אתה בוחר לא להאמין לבנאדם ומחליט שאתה צודק וכולם טועים.

*אגב מה לגבי הטענה שלך שקרלו או לא דרש כלום או לא קיבל מה שדרש? איפה ההוכחות לזה? מאיפה הבאת את זה אם לא המצאת?

אתה בעצם טוען פה שמאמן חייב היה להיות שחקן. כבר הוכח לך שזה לא נכון.

אוו סוף סוף קול שפוי.
מדוייק מאוד הסברת עם בדידים ככה מדרידיסטה אמיתי של המון שנים מדבר.
הד.נ.א של ריאל זה התקפה וכדורגל פתוח ואת זה אנחנו לא רואים.