באיירן מינכן מועדון ענק שתמיד נמצא בתודעה בתור מועדון גדול (ובצדק) ותמיד שם אבל בפועל הקבוצה זוכה באלופות פעם בעשור.
אגב המועדון ממש לא בשיא שלו אלא בדמדומים כבר כמה שנים- הם הודחו בשנה שעברה ברבע הגמר בקלילות בדיוק כמונו על ידי סיטי ועונה קודם באותו שלב על ידי ויאריאל, בעונה שעברה הם היו הכי קרובים שהיו בעשור האחרון להפסיד אליפות ורק לוזריות מטורפת של דורטמונד מנעה את זה.
ההנהלה הייתה בכאוס מוחלט כשאוליבר קהאן וסליהמידז’יץ’ פוטרו דקה אחרי שלקחו אליפות ואפילו לא הוזמנו לחגיגות וכתוצאה מזה ראינו בשנים האחרונות איך ממועדון שלא עוזבים אף פעם עזבו לבאנדובסקי, אלאבה ועכשיו לא במפתיע יש שמועות על אלפונסו דיוויס ואפילו הכוכב מוסיאלה שכמו הקודמים לא מעוניינים לחדש חוזה.
לגבי הדיון של ויני נגד רודריגו, אני חושב שהדיון הוא יותר רודריגו נגד רודריגו, כי מי שעוצר את רודריגו הוא אך ורק רודריגו עצמו. הוא יכול לשחק בימין ולשים צמד מול סיטי בשתי דקות, הוא יכול לשחק בימין מול בראגה ולבשל לכבוש באותו משחק, הוא יכול לשחק נגד ולנסיה בימין ולשים צמד. מצד שני הוא יכול לשחק בשמאל חודשיים ולא לשים גול אחד… הבעיה היא לא שהוא משחק בימין, הבעיה היא רק אצלו בראש.
כשויני ביכולת טובה זה שחקן שאי אפשר לעצור אותו, הכל עבר דרכו כשזה הגיע להתקפה שלנו. זה לא עוד שחקן התקפה, קווצחליה או לאאו נניח, שנותן לך הברקה פעם במשחק או שניים ואז כולם צופים במהלך הזה ביוטיוב ומתפעלים, כשויני משחק טוב אז הוא מייצר מצב לגול כל כמה דקות.
אם שופטים את שניהם על פי היכולת הטובה שלהם, עם כל האהבה שלי לרודריגו ויני פשוט שחקן מסוכן יותר. לשניהם יש בעיות מנטליות שונות שהגבילו אותם בתקופות מסוימות בקריירה. אני עדיין מקווה שהם יתגברו על הבעיות האלו ויתחילו להתייצב.
באיירן זוכה באלופות פעם בעשור, ליברפול פעם בשני עשורים, סיטי התפלק לה זכיה אחת, היונייטד לא זכתה גם כן מאז ימי סקולס וגיגס העליזים, ברצלונה זכתה באיזה 3 בשיא של מסי-צ’אבי-אינייסטה וכבר קרוב לעשור שהיא לא רלוונטית במפעל הזה. זה שאנחנו זוללים שם תארים לא אומר שמי שלא עושה את זה לא קבוצה טובה.
בתקופה האחרונה באמת באיירן מאבדת כוכבים ולא מצליחה להחתים שחקני על במקומם, אבל בהרכב שלה יש שחקנים אדירים. קומאן חלום שלי, גם את סאנה הייתי לוקח בעיניים עצומות, קימיך, גורצקה, קיין, דייויס, שלא לדבר על מוסיאלה שרק בלינגהאם טוב ממנו בעיניי אם משאירים את אמבפה והלאנד בצד. יש שמה שחקנים. אני עדיין חושב שהם קבוצה שלא נופלת מאיתנו כרגע, כשאנחנו עדיין לא השלמנו את הבניה ומוכי פציעות. הליגה הגרמנית לא הכי תחרותית אבל באיירן שתי ליגות מעל הליגה הזאת. כרגע הם לא מובילים את הליגה מכיוון שלברקוזן בכושר מפלצתי, זה לא מוריד לדעתי מבאיירן.