ויניסיוס מרגיז עם יכולות האי דיוק שלו גם בפסים הפשוטים, אבל אחלה של גול שמקווה שיתן לו שקט נפשי למשחקים הבאים.
רודריגו מביא את כל מה שאין לויניסיוס, מקווה שימשיך לשחק (אצלנו או בקסטיליה, לא משנה העיקר שישחק).
מיליטאו מצוין הגנתית, אך קצת מסורבל עם הכדור, בכל אופן משחק מצוין שלו וכיף לראות שיש על מי לסמוך כשראמוס יעדר בגלל צהובים/אדומים, וכשוראן יהיה פצוע.
לא מסכים שיןביץ היה גרוע, לחץ יפה ונראה טוב עם הכדור, היה חסר לו הגרוש ללירה כדי שנכתיר אותו כחלוץ אדיר.
כשמגיע אז מגיע, לטעמי ואסקז במשחק מצוין.
מילה טובה גם לקרוס שלטעמי היה הכי טוב על המגרש עם חילוצים ואיומים על השער, ולקאסמירו שכרגיל מצוין.
לא מבין מה ולוורדה עשה על המגרש. מהרגע שחאמס נכנס, הבנתי כמה פדה היה נעלם.
רודריגו גם בהכנה וגם ביוטיוב הראה חדות וסיומת הרבה יותר רצינית משל חברו לגנון. מאוד שמח על הפתיחה המרשימה שלו. אם לא היה פז"מ, הוא היה צריך לקפוץ אוטומטית מעל ויני ולוקאס בהיררכיה.
תנו ליוביץ’ זמן. היו לו דקות טובות כשצבר ביטחון.
זידאן הימר ושיחק אותה. אני זוכר בכל עונה, כשהפציעות מכות בנו, ילדים חלודים נשלחים להציל את המולדת. הפעם הוא מראה חשיבה קדימה ומקריב משחק בית “קל” בשביל להכניס את החבר’ה לעניינים. ויכול להיות שזה יציל אותנו כשהפציעות ינדדו להתקפה- והן יגיעו.
קובו, אודגר, ויניסיוס, רודריגו, ברהים… אלוהים ישמור מה שיהיה פה בעונות הבאות. מה שמצחיק הוא שמבחינתי כרגע ויניסיוס בתחתית ההיררכיה.
מפתיע אותי לראות את התגובות נגד המשחק של ויניסיוס. דווקא לדעתי הוא היה טוב, ממש לא רק בגלל השער. הזכיר לי את ההרגשה שיכול לצמוח ממנו משהו. בכלל רוב השחקנים היו טובים עד שחנקו את המשחק לחלוטין בערך אחרי הדקה ה60. מנאצ’ו ואודריוזולה אני פשוט לא מצפה להרבה. לוקאס “אני במקסימום מוציא לחוץ” ואסקס מעולה כרגיל כמובן.
יוביץ’ מרגיש לי שחייב 4-5 שערים כדי להפשיר, יש שם פוטנציאל. בכלל, חייב להגיד שכל שחקני הרכש כרגע עושים לי רושם חיובי. מיליטאו מעלה תהייה למה וראן משחק (שבכלל תמיד מרגיש לי כמו טופ קלאס כמובן אבל לא מהבולטים), מנדי סוגר את האגף ועם הזמן עוד ישתפר בהתקפה. היחיד שעוד נופש זה הזארד אבל הוא מניה בטוחה, זה יגיע. “שחקני הרכש” בייל וחאמס גם לא רעים כמובן.
חשבתי לאחרונה על בנזמה. לא בפורום ולא בהרגשה הכללית בעולם לעולם לא הייתה אליו המון הערכה. כמעט מאף אחד למעט מאמניו ורונאלדו שקיבל בתמורה מלא שטחים. הופתעתי לראות את הרמה שלו בשנה וקצת האחרונות.
פשוט באסה לי בשבילו שהוא בילה את כל הקריירה בשביל רונאלדו. הוא חלוץ אדיר כשמנצל שטחים במקום לפנות אותם.
אגב, אוססונה פשוט חושך אבל מפה לשם אנחנו עם 14 נק’ מתוך 18 אפשריות ומקום ראשון בליגה.
למרות שלא היה משחק גדול היו אנרגיות טובות בברנבאו וזה היה מרענן,הצעירים סוף סוף קיבלו דקות משמעותיות וחלקם השיבו ביכולת טובה.
מיליטאו היה מדהים! איזה מהירות אדירה,אחריות,טכניקה ואגרסיביות שזה היתרון המשמעותי שלו על וראן כרגע,רק שימשיך ככה.
ואלוורדה גם במשחק טוב,מרענן מאוד לראות קשר בלבן שרץ במהירות של מעל 20 קמ״ש וזה השפיע לטובה על משחק הלחץ.
אודריוסולה וואסקז הציגו אגף ימין מבולבל ולא מדויק וחוץ מכמה חטיפות לא תרמו הרבה,שניהם לא לרמה של ריאל מדריד.
ויניסיוס המשיך את תקופת חוסר הביטחון שלו,נקווה שהשער הזה יחזיר לו את הביטחון ואת היכולת שראינו ממנו עונה שעברה,כרגע זה נראה שרודריגו הרבה יותר מלוטש ובוגר ממנו למרות שהוא צעיר בשנה,איזה שער נהדר,מזכיר קצת את ניימאר בתנועה שלו,הלוואי נראה אותו יותר.
יוביץ׳ לא כל כך מצליח להיות מעורב במשחק אבל הוא מנסה,רודף אחרי יריבים,נלחם על כל כדור ולא מאבד כדורים,היום נמנע ממנו שער בצורה אכזרית (מתי ילמדו כבר להשתמש בואר?) אבל אם הוא ימשיך ככה השער יגיע.
*הותיקים הציגו היום משחק מושלם,ראמוס-קאסמירו וקרוס בכושר נהדר וזה מאוד מעודד לקראת ההמשך במיוחד כשגם בנזמה בכושר מצוין והזאר לאט לאט נכנס לעניינים,אולי בכל זאת ייצא משהו מהעונה הזו,רק שבארסה ימשיכו להסריח בחוץ ויהיה בסדר.
שער יפה והכל אבל אני ממש לא תופס מויניסיוס.
בכדורגל או שיש לך את זה או שאין לך. לברצלונה, אימפריה לכל דבר מעניין ולמרות המאמן שלהם, יש ילד בן 16 שהופך להיות שחקן הרכב לגיטימי כי יש לו את זה.
מדברים על עקומת למידה להתקדמות אבל הגרף שיפור היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא העלאת מסת שריר וניקוז שתן מהמוח.
אני לא מזכיר את רודריגו כי אין סיכוי שנראה אותו הרבה בגלל זידאן והקבוצה תמשיך לקום וליפול על הכושר של בנזמה.
ויניסיוס פשוט קשה לצפייה. אין שום פעולת כדורגל שהוא עושה ברמה סבירה חוץ מדריבל על רגל ימין. יכולתי לשים את החיים שלי לפני השידור החוזר שזו לא בעיטה שלו נטו ושמשהו קרה שם באמצע. אין סרט שהוא מוציא כדור כזה מהרגל.
בינתיים נעבור להתלהב מרודריגו עד שגם הוא יתחיל לעצבן אותנו.
אתה חושב שעוד שיש גברים אמיתיים בענף הזה, ואז נאצ’ו עושה את הדבר הזה בשיער.
מיליטאו נראה טוב.
הרכב מחריד אבל ההימור עבד. נקווה שזידאן לא יתאהב בו.
חבל שהזאר לא נזרק פנימה. היה יכול לתת את הסיפתח שלו עם כל השכונה בסוף ועל הדרך גם לשרוף כמה קלוריות.
הוא בתחתית כי ראינו אותו הכי הרבה וגם במאני טיים, כשנראה את השאר הפערים יצטמצמו.
הופעה מצויינת הגנתית ואגרסיבית. בהתקפה אנחנו שווים כמה מצבים בבית מול יריבה כזאת, לשמחתנו זה נכנס במחצית הראשונה לפני שהלחץ התחיל לשקוע על המגרש. מצטרף להתלהבות ממיליטאו. יוביץ’ לא נראה טוב יותר ממריאנו בינתיים.
מאוד שמח שההימור של זידאן השתלם ושחקנים כמו בייל ובנזמה קיבלו מנוחה לקראת הקרב הקשה שעומד להגיגע מול אתלטיקו.
שמח מאוד בשביל וינסיוס, אחרי השער שנפסל, שמח שהרגע המיוחל הזה הגיע, אני עדיין מאמין בו. עכשיו נשארו רק שערים של יוביץ’ והזאר בשביל לפתוח את הצ’אקרות של כולם.
יוביץ’ שחקן טוב, אומנם עדיין לא ראינו ממנו סטטיסטיקות אבל אני רואה ממנו המון פעולות טובות שמאפיינות חלוץ טוב, התבאסתי ממש שהשער שלו נפסל על מילימיטר אבל בטוח ששערים עוד יגיעו.
מצטרף להתלהבות מרודריגו, אבל לאחר צפיות במשחקים שלו בליגה הברזילאית אני חייב לציין שהוא שחקן מאוד לא יציב, מאוד יכול להיות שזה נטו עניין של גיל וכשהוא יגיע לבגרות נקבל מפלצת, אבל אני חייב להוריד קצת את מפלס ההתלהבות. אני חושב שכרגע זה יהיה הרבה יותר טוב אם הוא יכנס כמחליף שני או שלישי.
אחרי שרכשנו את מיליטאו עקבתי אחריו הרבה וכבר ציינתי פה שאני חושב שמדובר במפלצת, גם פה יש עוד הרבה ליטוש לעשות בשביל לקבל בלם על, אבל יש לו את כל הנתונים היבשים בשביל להפוך לאחד כזה.
חייב לציין לטובה את קרוס שהיה פשוט מעולה, חטיפות, איומים לשער, מסירות טובות, למעשה כל מה שאנחנו מצפים מטוני קרוס ובדר"כ לא מקבלים.
ראמוס וקסאמירו מעולים כרגיל, רף החרדה שלי צונח כשאני יודע שראמוס ב-11.
דווקא התחושה שלי מיוביץ’ זה שצריך להמתין ולתת לו את הזמן, אני כן חושב שיש שם בסיס טוב לעבוד איתו. החיסרון שלו שהוא חלוץ מהסגנון של פעם ולא ממש רואים הרבה כאלה בכדורגל היום. אם הוא יראה יכולת סיומת כמו החלוצים ההם, ניתן להשתמש בו ולהרוויח לא מעט גולים.
מה שכן, אני ספקן אם הוא מסוגל להיות יום אחד חלוץ הרכב מובהק. כרגע נראה כמו תוספת טובה לסגל. בכל אופן, זה עוד מוקדם.
לא יודע מה התלונות לואזקס. לדעתי זה אחלה של דבר שיש לנו שחקן כזה כחלק מהסגל הרחב, והוא נותן המון ערך מוסף.
יש שחקנים שיודעים גם ללחוץ טוב ולעזור בהגנה וגם לעבור קונוס,כמו וויליאן/קוודראדו למשל.
איזה ערך יש לשחקן בעמדה התקפית עם כמעט 0 תרומה התקפית לקבוצה שתוקפת 90% מהזמן?
גם בעמדת הקיצוני המחליף שתורם בהגנה אנחנו ראויים ליותר מואסקז שאני באמת חושב שהוא מתאים במקרה הטוב לקבוצת תחתית בליגה וגם זה רק כי הוא נולד בספרד.
קודם כל לשים את הכל בפרופורציה - אוססונה היתה זוועה הן בהגנה והן בהתקפה.
ועדיין אנחנו כבר הכוחנו שאין לנו בעיה לספוג נגד יריבות כאלה ואתמול שמרנו על שער נקי שזה הכי מעודד אותי באופן אישי.
כואב לי מאוד על חוסר המזל של יוביץ’. הוא חלוץ 9 קלאסי מהסוג שאני מאוד אוהב, כזה שמבקיע בעיניים עצומות את השער שנפסל לו. בנוסף במעט הכדורים שהוא קיבל מחוץ לרחבה רואים שיש לו בהחלט מושג מה עושים והוא יכול בקלות לעזור לשטף ההתקפי ולא רק לסיים.
יוביץ׳ יהיה בסדר. מגיעה לו הזדמנות כשהזאר, בייל וחאמס מזינים אותו בכדורים, ולא רק עם ויניסיוס את ואסקז. בסה״כ מדובר בילד שמראה שיש לו כדורגל ברגליים, ושכל שזה הכי חשוב.
אני לא באמת מכיר את רודריגו ולא ראיתי שום סרטון שלו, אבל בדקה וחצי הוא עשה את מה שויניסיוס לא הצליח לעשות במשך המון זמן.
משחק ההגנה שלנו עדיין לא מספיק טוב, וקבוצה פחות גרועה מאוסאסונה הייתה כובשת. אבל בהחלט יש מגמת שיפור שזה מעודד. בסה״כ משחק סביר, בטח כשרואים את ההרכב.
אה וחייב מילה על אראולה, שבתכלס לא הייתה לו עבודה יותר מדי, אבל היה נחמד לראות אותו. יצא טוב לכדורים (גובה + היה איזה 1 על 1 שהוא לקח). מקווה שהאפודה הראשונה לא מובטחת אוטומטית לקורטואה, והיא תינתן על סמך יכולת.
לי ברור לגמרי שגם הגברים הקשוחים בינינו התקשו לחנוק את הדמעות כשויניסיוס התפרק ומירר בבכי. הוא הצליח לבעוט למסגרת למען השם! התרגשתי בשבילו כאילו היה הילד שלי שבעט פעם ראשונה בכדור.
וברצינות, אם רק ישפר בצורה משמעותית את קבלת ההחלטות, הסיומת, המסירה, הדיוק, היעילות, הדריבל, הטכניקה וראיית המשחק, הוא יכול להיות אחלה שחקן.
קודם כל, יש לך שחקן אחר בקבוצה שבאמת עובר שחקנים כמו מים.
דבר שני, ונעזוב בצד את העובדה שיש לו את המחלה הברזילאית השכיחה של התאהבות בכדור וראש בקיר, זה דריבל חסר תועלת ברובו. קודם כל, הוא לא מבטל את השחקן היריב לחלוטין מהמשך המהלך כי יש לו אפס פיזיות לשמור על הכדור. בנוסף, הוא נורא שקוף כי אין לו שמאל ולכן ברוב המוחלט של המקרים יתעקש בכוח על הימין. וגם כשהוא יגוון וילך על השמאל, זה מהלך מת כי היא רק למדרגות אצלו.
בקיצור, גם באספקט שהוא כנראה יקבל בו הכי הרבה נקודות בפיפ"א הוא לא עילוי. פשוט התרגלנו לכל כך רע בחוליה הקידמית, שכל דבר טיפה שונה מדליק את האוהדים. מובן ומקובל, אבל ככה זה לא יחזיק לאורך זמן.
אם אתה מדבר על הזארד אז רגע, הוא עוד לא התחיל לעבור אף אחד, בנתיים הוא מסתבוב סביב עצמו והבטן שלו כמעט כמו איסקו. אם אתה מדבר על בייל אז הוולשי הפסיק לעבור שחקנים כבר לפני שנתיים.
ויני עוד צעיר עם המון פוטנציאל ומקום לשיפור אבל כבר אתמול ובעונה שעברה הוא ביטל שחקנים בדריבל שלו המון פעמים, הוא מהיר ולרב משאיר אותם מאחור (לא כמו איסקו למשל). כל מה שהוא צריך לעשות זה למצוא את החברים שלו טוב יותר והוא שווה מס דו ספרתי של בישולים בעונה. בקשר לרגל החלשה זה לא אינדיקציה לכלום, כבר היו שחקני על שאפילו לא משתמשים ברגל החלשה שלהם כדי לרוץ (הממ הממ רובן)
בייל צריך מגרש פוטבול אחרי המגן שלו כדי לעבור אותו.
נשים רגע בצד את זה שהזאר עשה כמה דריבלים יפים בדקות המעטות שלו עד כה, הוא דריבליסט מוכח ויותר טוב ממה שויניסיוס אי פעם יהיה. מהבחינה הזו הוא בליגה של הגדולים.
“למצוא את החברים” זה ביטוי שטומן בחובו הרבה דברים שחסרים במשחק שלו. אם ריאל מדריד הייתה נבנית כמצופה הוא היה מקבל פירורים ולא על תקן חצי מושיע.