לקראת מנצ’סטר סיטי
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק “מדממת” אחרי שקיבלה בוקס לפנים נגד סלטה ויגו – ככה זה עם הפסד ביתי ראשון העונה (2:0) בתזמון הכי גרוע שיש (והפער מברצלונה שגדל). האשליות מהמשחק בסאן ממס החזיקו מעמד ארבעה ימים. נראה שצ’אבי אלונסו במשחק על החיים שלו (“גמר עבור אלונסו”, נכתב בשער המארקה) או אפילו שהפור כבר נפל בהכירנו את הנפשות הפועלות ודינו נחרץ. מה שהיה אמור להיות מבחן ומדד כוח, עם ציפייה אופטימית לעשות צעד גדול אל עבר שמינית הגמר מהשמינייה הראשונה מה שלא הצלחנו אשתקד – הפך למעין קרב הישרדות. ואם כל זה לא מספיק אז הגיעו הפציעות, בלי הגנה נורמלית. מנגינת ליגת האלופות תעשה את כל השינוי? לא בטוח. גם השחקנים נקראים לסדר ולא חפים מפשע מצד החלונות הגבוהים. לא בטוח שמישהו באמת רוצה להילחם בקבוצה, אבל עם מי כן אפשר לצאת למלחמה? אלונסו שמכיר היטב את ה-DNA של המועדון, נאחז בסיפורי ההיסטוריה ובליגת האלופות. “זה יום גדול, הזדמנות להתקדם. תהיה אווירה נפלאה של ליגת האלופות. האוהדים ידועים איזה משחק צפוי לנו, זה יהיה משהו שונה. המשחק הקודם היה ונגמר. התהליך של האוהדים זהה לשלנו, הם יתרגשו לקראת המשחק ויעזרו לנו, אנחנו רוצים להיפטר יחד מהתחושה של מה שקרה ביום ראשון”.
כמו שהמשבר האדיר של ריאל מדריד שניצחה רק בשניים משבעת משחקיה האחרונים – רובם לא קשים במיוחד – הגיע משום מקום – כך גם אפשר לצאת לדרך חדשה וזה מה שמנחה אותו. “הסקנו מסקנות אחרי סלטה ויגו. דברים יכולים להשתנות מהר מאוד בכדורגל. אנחנו מוכנים מנטאלית להתמודד עם מה שצפוי לנו”. אלונסו הבטיח, ולנו יש קצת ספקות – “הקבוצה מאוחדת ומשוכנעת שהיא יכולה לנצח מחר. על כן עלינו לשחק משחק טוב, עם קצב ועצימות גבוהה”. כשנשאל על אכזבה מסוימת המשחקנים, ענה: “כולנו יחד בזה. בלי שום סדקים. זו הזדמנות. אנחנו צריכים אנרגיה ולרתום את הקהל אלינו”. אלונסו אמר שוב שהוא לא מתרכז בשמות שעולים בתקשורת וכמאמן ריאל מדריד “אתה צריך להסתגל וללמוד, יש ימים טובים ורעים, עלינו להתמודד עם המצב הזה. אני מתמקד רק במנצ’סטר סיטי. עליי להיות מוכן למצבים כאלה”. הוא נשאל האם קיבל את התמיכה של המועדון ואמר שכן – כל הזמן.
ועל כר הדשא מה? שישה שחקני הגנה פצועים – אוי ואבוי, מספר חסר תקדים גם ביחס לשבריריות הידועה שלנו והפציעות שלא עוזבות מאז 2022 בערך. לא עם אדר מיליטאו הבלם הבכיר שלנו - שסובל מקרע וייעדר כארבעה חודשים, ולא עם דין האוסן שלא התאמן כבר שבועיים, וגם לא עם אדוארדו קמאבינגה שנכלל בסגל נגד סלטה אבל לא שיחק ולא זמין זכר לפציעה נגד אתלטיק בילבאו. ריאל מדריד במצוקת בלמים אמיתית. הכאוס מחזיר אותנו למרכז ההגנה של העונה שעברה מאז נובמבר – אנטוניו רודיגר שבקצב הזה גם יקרוס חלילה בשל עומס המשחקים וראול אסנסיו, פדה ואלוורדה מגן ימני. ורודיגר, לצערינו, אחרי פציעות וגם הזדקנות צפויה - הוא לא בדיוק הבלם של 2024 שהעלים לחלוטין את ארלינג הולאנד. מה שבטוח זה שהוא ישאיר את הלב שלו על המגרש.
נגזרת של המצב - גם בקישור יש לא מעט חורים. הרי פדה לא יהיה שם (אם כי פדה של העונה – זה לא זה) וגם קמאבינגה, ריאל מאבדת הרבה עוצמות באמצע. נפתחת הדלת לדני סבאיוס וגם שוב ג’וד בלינגהאם וארדה גולר יחד, איך נכתב עליהם ב-AS: “כמו שמן ומים” (למרות שהטורקי היה השחקן שסיכן הכי הרבה את השער נגד סלטה). עד עתה כששניהם משחקים הם דורכים אחד על השני, זה לא מסתדר. כדי לשרוד - ריאל תצטרך, תהיה חייבת, לחזור לקווים שהנחו אותה בתחילת העונה של עבודה חזקה ללא כדור ויציבות. אחרת זה נראה חסר סיכוי. אלונסו יודע שיהיה קשה: “זו קבוצה של פפ שנמצא במועדון זמן רב. השנה הגיעו שחקנים חדשים במקום כמה חשובים שאינם. אנחנו יודעים שהם יריבה קשה. התמודדנו מולם פעמים רבות בשנים האחרונות, זה אתגר גדול מאוד”.
אין אמנם קבוצה ומשחק התקפה מסודר אבל יש שחקנים גדולים בחלק הקדמי שביום טוב אם הכל מתחבר - יכולים לנצח כל יריבה בעולם. את הלילה הגדול ביותר שלו בריאל מדריד רשם קיליאן אמבפה נגד מנצ’סטר סיטי אשתקד בברנבאו עם שלושער גדול, והוא גם כבש באיתיחאד במשחק הראשון. לאמבפה יש שבעה שערים בשבעה מפגשים מול הקבוצה של פפ גווארדיולה, עוד מימיו כילד צעיר במונאקו. העונה הוא כבר עם תשעה במפעל – שיא אישי, ו-25 בכל המסגרות. מה שכן, הוא לא השתתף באימון המסכם בשל עומס ואי נוחות ונמצא בספק רציני למשחק (שיאן הדקות שלנו העונה). קשה לחשוב על מישהו ראוי שיחליף אותו, בטח לא רודריגו למרות שבמשחקים נגד מנצ’סטר סיטי הוא נראה שחקן גדול. הצרות באות בצרורות? רודריגו אגב התראיין לאופ"א, שיחזר את הצמד המיתולוגי שלו ב-2022 ואמר שהמשחקים נגד סיטי ממש הפכו “למעין דרבי גדול בסגנון ליגת האלופות”. הוא ציין את השאגה של הברנבאו אחרי שער השיוויון שלו בחצי הגמר ההוא וכשהכרוז הודיע על שש דקות תוספת זמן. עם הברנבאו תומך מאחוריה – ריאל אחרת. נראה שריאל תפרסם את הסגל רק מחר בבוקר\צהריים ותמתין לראות מה קורה עם אמבפה.
זה מחזיר אותנו לוויניסיוס שמדי מחזור בספרד אנחנו רואים אותו מתעסק יותר עם קהלים יריבים ושופטים. ויני עדיין לא כבש העונה במפעל בניגוד לארבעה שערים בשלב הזה אשתקד, ובכלל הוא רושם 11 משחקים בלי שער. ולמרות כל זה הוא המבקיע השני בטיבו בקבוצה עם חמישה כיבושים וזה אומר הכל. ואם כבר ויניסיוס, שאולי כן יקבל חופש לעשות את הדריבלים שלו כמו נגד אולימפיאקוס – אלונסו נשאל מה היה קורה אם לא היה מחליף אותו בקלאסיקו, לדעת רבים הרגע שפירק את הקבוצה ו\או את הסמכות שלו כלפי חדר ההלבשה. “אני לא יודע למה אתה שואל”, ענה אלונסו לשאלת כתב המארקה, קצת היתמם. “זו הייתה החלטה ספונטנית. אנחנו במקום אחר עכשיו, ואני צריך לקבל החלטות עכשיו לפי מה שאני רואה, זה תפקידי ואין לי ספק בכך”.
המאזן הביתי של ריאל נגד אנגליות לא טוב במיוחד, והזיכרון האחרון מר: הפסד 2:1 לארסנל בגומלין רבע הגמר אשתקד במשחק של חוסר אונים מוחלט, זה שאחריו טיבו קורטואה יצא לכלי התקשורת ואמר שריאל שיחקה בסגנון כאילו חוסלו עדיין אצלה, אבל לא. ב-27 משחקים, ריאל ניצחה בפחות ממחצית (13), הפסידה חמש פעמים ותשעה משחקים הסתיימו בתיקו. ריאל ניצחה ב-13 מ-14 משחקי הבית האחרונים שלה בשלב הבתים\שלב הליגה, ההפסד הבודד היה למילאן אשתקד.
מי שהגיע עם אלונסו למסיבת העיתונאים הוא אורליאן טשואמני לו חשיבות מכרעת שבעתיים מחר במרכז השדה, השחקן היחיד עם הפיזיות וחילוצי הכדור – עם עזרה קטנה מבלינגהאם כנראה בהתאם לגודל השעה. טשואמני הגן על המאמן בחירוף נפש – חבל שבמגרש הוא לא מראה כזו מנהיגות, והעביר ביקורת על השחקנים. “כולנו ביחד בזה. אנחנו עם המאמן ועלינו להילחם כדי לנצח, לעשות את הדברים טוב יותר. יש לנו הזדמנות טובה לשנות מחר את הכל. נגד סלטה בהחלט סבלנו מחוסר אינטנסיביות, וגם בימים אחרים. אם לא נשחק בעוצמה מקסימלית אז יהיה קשה מאוד. זה ברור לנו שדברים צריכים להשתנות ומה שהיה עד כה לא יכול להימשך. למאמן הייתה תוכנית טוב אבל אנחנו אלה שנמצאים על המגרש וזו אשמתינו. עלינו להשתפר בהפעלת הלחץ”. טשואמני התייחס גם למפגש מול ארלינג הולאנד בהתאם להגנה החסרה שלנו: “יש לנו הרבה פציעות אבל כל מיש כאן יכול להופיע ברמה גבוהה. עלינו להגן יחד ולהראות מחויבות. סיטי קבוצה נהדרת והולאנד יריב קשה מאוד, הוא מדהים. אם נשחק במלוא הפוטנציאל שלנו – נוכל לנצח. נצטרך להיות קומפקטיים וגם מהירים ביצירת מצבים. אני בטוח שנהנה מהמשחק”.
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו, אנטוניו רודיגר, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, דני סבאיוס, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה (רודריגו)
מה המצב סיטי?
מנצ’סטר סיטי של פפ גווארדיולה לא מפחידה כבעבר אבל היא מתייצבת ולבטח גם לא קבוצה גמורה כמו בעונה שעברה. סיטי עוברת תהליך, היום שאחרי קווין דה בריינה שעבר לנאפולי, כשרודרי ישנו אבל מתנדנד בין פציעות, אילקאי גונדואן עבר לגלאטאסראיי ואפילו יש לה שוער חדש – ג’יאנלואיג’י דונארומה, האנטיתזה לפפ שאוהב שוערים עם משחק רגל משובח. הדבר היחיד שזהה בסיטיזינס זהו סגנון החזקת הכדור והגולים של ארלינג הולאנד. העונה כבר הספידו אותה לא פעם, כמו אחרי שני הפסדים לטוטנהאם ולבריטון בליגה אחרי המחזור השלישי, ואפילו אחרי שנכנעה 2:0 לבאייר לברקוזן בליגת האלופות בבית לפני שבועיים – זה היה שוק של ממש. אבל סיטי ידעה להגיב. במחזור האחרון היא הביסה 0:3 את סנדרלנד - ניצחונה השלישי ברציפות, ולפתע ארסנל שנראתה כבר משייטת לתואר - רחוקה בסה"כ שתי נקודות ממנה. באירופה סיטי עדיין לא בשמינייה הראשונה אבל יש לה עוד זמן לתקן כמובן. המטרה העיקרית של פפ, יריב וותיק של ריאל, וכן של ברנרדו סילבה שהגיע יחד איתו למסיבת העיתונאים – היה להבהיר שמבחינתם ריאל מדריד לא במשבר. “להרדים” את היריבה כמו שאומרים.
למעט העונה שעברה, החלשה ביותר של המאמן הספרדי לא רק בסיטיזנס אלא בקריירת האימון בכלל - ראינו את סיטי יותר דומיננטית בדרך כלל מול הגדולות. יש לה תיקו נגד ארסנל בחוץ כשהיא סופגת את השוויון ברגע האחרון, 0:3 קל על ליברפול בבית (אלופת אנגליה בהתרסקות של ממש) וניצחון חלק בדרבי אם זה נחשב – שלישייה קלילה נגד מנצ’סטר יונייטד. באירופה היא מדורגת תשיעית, ניצחה בקלילות את נאפולי ויש לה גם 1:4 על בורוסיה דורטמונד. ברנרדו אמר: “בדרך כלל אנחנו טובים יותר בחצי השני של העונה ונקווה שזה יהיה גם הפעם כך. לא היינו גרועים, אבל יכולנו להופיע טוב יותר בכמה משחקים (ציין את ההפסדים לברייטון ולטוטנהאם). ההפסדים האלה היו בלתי מתקבלים על הדעת אבל אנחנו משתפרים מיום ליום”. במה הקבוצה משתפרת? “אנחנו צוברים הרבה יותר נקודות, מתחרים טוב יותר בחודשיים האלה, המצב טוב”.
כמובן ישנה המפלצת, הולאנד הפך לשחקן שהגיע הכי מהר למאה שערי פריימרליג ועתיר שיאים גם בליגת האלופות – השחקן שהגיע הכי מהר ל-50 שערים במפעל היוקרתי (נגד נאפולי – אחרי 49 הופעות בלבד). ציון הדרך בכדורגל האנגלי הגיע ב-4:5 על פולהאם, והוא היה זקוק ל-111 משחקים בלבד. הולאנד עם 20 שערים העונה בכל המסגרות - ממוצע של גול למשחק, ועדיין לא דיברנו על הכיף שהוא עושה בנבחרת הנורבגית. הוא שיאן הדקות של הקבוצה העונה, שומר על כשירות וחדות. בצ’מפיונס הוא לא הבקיע רק נגד לברקוזן, במשחק בו עלה רק כמחליף ל-25 דקות. בשנה שעברה הוא הצליח לכבוש נגד ריאל אבל בגומלין לא היה זמין בגלל פציעה, והוא רוצה מאוד לתת הופעת וורלד-קלאס נגדינו. למעט הולאנד, חשוב לציין עוד שחקנים.
את הקשר המצוין טייאני ריינדרס שהגיע ממילאן והשתלב נהדר במרכז השדה, וגם שפיל פודן יצא מהדיכאון (המקצועי) שלו זו התחושה וחזר להבקיע לאחרונה. בעוד ז’רמין דוקו בעיקר מכדרר ומייצר מצבים, פודן עם תשעה כיבושים. בכל העונה שעברה המאכזבת היו לו רק 13, כך שאלו חדשות טובות. שניהם, גם ריינדרס ההולנדי וגם פודן, קבלו מנוחה מסוימת במשחק האחרון. אחרי השער השלישי לפני הדקה ה-70 הוריד פפ את הולאנד (מארמוש נכנס במקומו), את פודן (ריינדרס שפתח על הספסל עלה במקומו) וגם יושקו גברדיול. במשחק נגד לברקוזן ביצע פפ רוטציות רבות - התחכם כמו שהוא אוהב ושילם ביוקר, אבל מאז כמעט ולא. הקבוצה מגיעה למשחק לא רק במומנטום טוב אלא גם עם סגל כמעט מלא למען האמת. האקס מתיאו קובאצ’יץ’ ייעדר בשל פציעה וגם רודרי איננו כמובן (415 דקות בלבד העונה), לא הצליח לחזור מהפציעה האכזרית ההיא. ברנרדו התייחס לכך וכשנשאל מה שונה בקבוצה שלו ביחס למפגש נגד ריאל אשתקד, אמר: “אמנם זה לא תירוץ להופעה שלנו – אבל הפציעות הביאו להשפעה עצומה ופגעו בנו”. ברנרדו שמתקרב לטופ עשרת שיאני ההופעות במועדון, רוצה בוודאי לשפר את יכולתו מהעונה שעברה, והוא הרבה לזרוח נגד ריאל מדריד כפי שיעיד על כך הצמד שלו באיתיחאד ב-2023.
פפ פגש את ריאל מדריד 27 כמאמן ומחזיק במאזן טוב. הוא ניצח 13 פעמים והפסיד בשבעה. המאמן הדף כל ניסיון לשאול אותו על משבר בריאל מדריד והיה עם סימפטיה גדולה לצ’אבי אלונסו: “מי שאומר שריאל קבוצה ‘פגועה’ או במשבר? אגיד לו שאני לא מסכים איתו. ברור שאני מזדהה עם אלונסו. אימנתי אותו וזה היה נהדר. ריאל מדריד וברצלונה הן שני המועדונים הכי קשים לניהול בגלל הלחץ והאווירה. זה קרה לי בעונה שעברה, בריאל הייתי מפוטר אחרי חצי שנה. אל תשאלו אותי על עתידו של אלונסו. פלורנטינו פרס לא אמר לי כלום. אני מאחל לו את הטוב ביותר בגלל הכבוד שאני רוחש לו. הוא מסוגל להפוך את העניינים”. הוא הבהיר לגבי השאלה האם לשחקנים יש יותר כוח בכדורגל היום – תלוי למי נותנים אותו. הספרדי הבהיר: “המיקוד שלי הוא רק על ניתוח הקבוצה שלי ועל הגישה שלנו. כדי לנצח את ריאל מדריד במפעל הזה לא מספיק רק להיות טובים, אלא גם להיות טובים משמעותית וזה כרוך בהרבה דברים. אנחנו רוצים לעשות כמיטב יכולתינו, להיות מי שאנחנו, ועלינו להיות בכושר טוב גם בפברואר-מרץ כי אולי ניפגש שוב. ריאל מדריד וסיטי נפגשות כל הזמן”. גם ברנרדו אמר “זה כמעט כמו קלאסיקו באירופה”.
המאמן הוסיף: “בשנה שעברה זו הייתה תקופת מעבר. כעת יש לנו שחקנים שיכולים לעשות שינוי וליצור מורשת. עלינו להראות שאנחנו יכולים להתחרות באירופה וזה חשוב לבחון את עצמינו כקבוצה נגד ריאל מדריד בברנבאו. זה מקום טוב מאוד”. פפ נשאל כיצד הוא מסביר את היתרון הגדול של האנגליות על הספרדיות? - “האלופה האחרונה הייתה פ.ס.ז’, והיא לא סיימה בין שמונה הראשונות. זו עונה ארוכה… כמובן שטוב לסיים גבוה בשלב הליגה, אבל מעל הכל, להיות בכושר טוב לשלבי הנוקאאוט. הליגה האנגלית קשה מאוד, זה בטוח”.
ברנרדו נשאל על נקמה וזה לא מעניין אותו: “יש לנו קבוצה מלאת אנרגיה ופוטנציאל. אנחנו מתרגשים לקראת המשחק מחר. הייתי אומר לשחקנים שזו ריאל מדריד, מלכת אירופה, אבל גם לשחק באנפילד זה לא קל. אנחנו מוכנים לתת הכל. אם זה היה חצי גמר אולי הייתה תחושה אחרת. שיחקתי נגד ריאל פעמים רבות, לפעמים ניצחתי בגדול ולעתים הפסדתי. נקמצה היא לא מילה שאני אוהב להשתמש בה. זה מבחן גדול עבורינו. הראינו נגד ארסנל, נגד ליברפול ונגד ניוקאסל שאנחנו יודעים להגיב”. האם זה זמן טוב לפגוש את ריאל? – “אין לי תשובה לכך כי מנסיוני אף פעם לא קל להגיע לברנבאו. זה תמיד קשה. השחקנים האלה – כשהמשחק הוא גדול – מעלים את הרמה, ואני מצפה לריאל מדריד נהדרת”. בטוח שבסיטי שמחו לשמוע על האפשרות שאמבפה לא יהיה. ברנרדו אמר: “האם זה ישנה הרבה? לא ממש. כמובן שאם ריאל תקבל אותו זה טוב עבורם, אבל אם לא? אז יש את ויניסיוס, את רודריגו, האצטדיון שעוזר. כבר שיחקתי נגד ריאל פעמים רבות ללא אמבפה והיא תמיד קבוצה נהדרת. עלינו להתמקד בעצמינו”.
נציין כי סיטי ניצחה בשישה משבעת משחקי שלב הבתים/שלב הליגה האחרונים שלה בליגת האלופות נגד יריבות ספרדיות, כולל ארבעת האחרונים (בין היתר פעמיים נגד סביליה) והפסידה פעם אחת. ב-35 מפגשים נגד ספרדיות ניצחה סיטי רק ב-14 משחקים, עיקר הרקורד הרעוע שלה הוא נגד ברצלונה עם חמישה הפסדים וניצחון בודד.
מנצ’סטר סיטי – הרכב משוער: ג’יאנלואיג’י דונארומה| מתיאוס נונייז, רובן דיאש, יושקו גברדיול, ניקו אורילי (ניית’ן אקה)| ניקו גונזאלס, ברנרדו סילבה, טיג’אני ריינדרס| פיל פודן, ז’רמי דוקו וארלינג הולאנד
היסטוריה ומפגשי עבר:
שנה שישית ברציפות שריאל מדריד ומנצ’סטר סיטי נפגשות, כבר התרגלנו. זה מעולם לא קרה בגמר ליגת האלופות וכעת זה קורה לראשונה בשלב הליגה ששווה ערך לשלב הבתים - לראשונה מאז עונת 2012-13, המפגש הראשון ביניהן. עם המפגש הכפול בשלב הפלייאוף אשתקד, ריאל כבר שיחקה נגד סיטי 14 פעמים - יותר מאשר נגד כל יריבה אנגלית אחרת. את ליברפול פגשנו 13 פעמים, את מנצ’סטר יונייטד 11 פעמים ואת צ’לסי תשע פעמים. עוד יריבות הן טוטנהאם (שישה משחקים), ארסנל (ארבעה משחקים) וכן דרבי קאונטי, לידס יונייטד ואיפסוויץ’ נגדן שיחקנו פעמיים.
בעונה שעברה זה היה קל מהמצופה, כשסיטי בעונה קטסטרופה, וריאל ניצחה בשני המפגשים תוך דומיננטיות מוחלטת. זה גם עזר לה לצאת מהמינוס נגד סיטי – המאזן עומד על חמישה ניצחונות לריאל, חמש תוצאות תיקו וארבעה הפסדים, כאשר במדריד המאזן עומד על 4-2-1. באיתיחאד ריאל הכריעה את המשחק בתוספת הזמן עם שער של ג’וד בלינגהאם (2:3) אך הייתה הרבה יותר טובה וחזרה פעמיים מפיגור בזכות קיליאן אמבפה – בפוקס, וגם ברהים דיאס המחליף שעלה מהספסל. בגומלין כבש קיליאן אמבפה שער מהיר אחרי שלוש דקות מבישול של ראול אסנסיו, הוסיף צמד, השני בגולאסו גדול אחרי שעשה מה שהוא רוצה ברחבה. סיטי מזערה נזקים עם שער של ניקו גונזאלס.
למעשה זו הייתה הפעם השנייה ברציפות שריאל מדריד מסלקת את סיטי מליגת האלופות והשלישית בארבעת הקרבות האחרונים. המפגש הראשון בנוקאאוט היה בחצי הגמר של 2015-16, ריאל מדריד הנצחית של זינדין זידאן כשממול מנואל פלגריני על הקווים. תיקו מאופס באיתיחאד בהרכב חסר שלנו ואז 0:1 קטן-גדול בגומלין עם שער של גארת’ בייל בקשת יחד עם עזרה של הקשר פרננדו. בעונת 2023-24 ריאל אירחה את סיטי בשלב רבע הגמר, קרב בין שתי אלופות אירופה האחרונות. המשחק בברנבאו היה אחד הגדולים במפעל בעידן הנוכחי – 3:3 ענק. ברנרדו סילבה תפס את אנדריי לונין מנומנם והבקיע, ריאל הגיבה עם שער עצמי ועוד אחד של רודריגו. אבל סיטי עם שתי פצצות מרחוק של פיל פודן וגברדיול – היממה אותנו. עד שוויני הרים מצד שמאל ופדה ואלוורדה שלח וולה אדיר לרשת מכל הלב. באיתיחאד? 1:1 בערב סיטי של לונין. רודריגו העלה אותנו ליתרון. בפנדלים לונין עצר את ברנרדו ששלח בעיטה איומה ואת מתיאו קובאצ’יץ’, ומנגד פרט ללוקה מודריץ’ הבועטים שלנו דייקו. אנטוניו רודיגר שלח אותנו לחצי הגמר.
על עונת 2021-22 אפשר לכתוב ספר. “היינו צריכים להפסיד 10:1”, אמר טוני קרוס על המשחק באיתיחאד, הפסד 4:3 כשסיטי טרפה אותנו למעשה. קארים בנזמה עם צמד, הראשון אחרי כדור ענק לקורה ופנימה, ו-ויניסיוס עם גולאסו – השאירו אותנו בחיים בכל פעם שסיטי חשבה שהיא בורחת. בברנבאו ריאד מאחרז כבש שער מאוחר ואז…הגיע נס רודריגו, אין מילה אחרת. השווה ל-1:1 בדקה ה-89 כשהגיע לפינה הקרובה, ומיד אחר כך דני קרבחאל הרים בשארית כוחותיו, מרקו אסנסיו פספס ו..רודריגו נגח למשקוף ופנימה, כפה הארכה והוריד לנו דמעות. ואז בנזמה השלים את המלאכה עם 1:3 – שני רק לדסימה. פחות דרמטי בהרבה היה שער הניצחון של כריסטיאנו רונאלדו בשלב הבתים ב-2012-13 בדקה האחרונה, ז’וזה מוריניו עשה גליץ’ נהדר שם. מרסלו ברגל ימין וקארים בנזמה המחליף השוו פעמיים אחרי פיגור בדרך ל-2:3, ובאיתיחאד? רק 1:1 (בנזמה כבש).
בנוקאאוט כאמור ריאל ניצחה 2:4. סיטי הדיחה אותנו פעמיים. בעונת 2019-20 היא חזרה מפיגור (איסקו) ל-1:2 בברנבאו עם שערים של קווין דה בריינה בפנדל וגבריאל ז’סוס, בגומלין רפאל ואראן טעה פעמיים ושער שיוויון זמני של בנזמה לא החזיק מעמד, עוד הפסד 2:1 לקבוצה הרבה יותר טובה. בחצי הגמר ב-2022-23 באה הנקמה של סיטי. ויניסיוס כבש גולאסו מחוץ לרחבה אבל דה בריינה ענה בטיל אדיר משלו – 1:1. בגומלין משום מה קרלו אנצ’לוטי ספסל את אנטוניו רודיגר וריאל קרסה, אולי לא רק בגלל זה. משחק מביש שנגמר בחגיגה של ברנרדו סילבה ו-4:0 כל-כך צורם. הפרש השערים 23:22 לטובת ריאל מדריד.