מחזור 6 באלופות: מפסידים 2:1 לסיטי עם חוסר מזל| כבש: רודריגו!

משחק יחסית טוב, היינו עדיפים על סיטי וזה למרות שעלינו עם המון חיסורים ועם ויניסיוס שנראה שלא שייך בכלל לענף. ההפסד לכשעצמו היה מאוד מקרי וזה יכל ללכת לכל כיוון בקלות (וכן, השיפוט המוזר שקיבל 2 החלטות הפוכות על אירוע מאוד דומה תוך כמה דקות תרם מאוד. בשניהם אגב לדעתי לא צריך להיות פנדל).

בעיניי, המסקנות העיקריות מהמשחק הזה:

• ראייה נוספת לכך שהבעיה שלנו היא בעיקר מנטלית. אם אלונסו יצליח להשתלט על זה ולגרום לקבוצה לעבוד, אנחנו נצליח.
  • קאררס שחקן הגנה מעולה, דווקא התקפית אגב לדעתי הוא קצת פחות טוב. בהקשר הזה הוא מאוד דומה למנדי, רק עדיף טכנית, כן יותר טוב ממנו בהתקפה, אבל גם קצת פחות טוב בהגנה. אבל הכי חשוב: הוא כשיר.
  • אני מאוד מאוד מאוד מאמין בקונספט של חלוץ חוד (מוזר קצת להגיד את זה). מבחינתי גונזאלו גארסייה או אנדריק צריכים להיות בנאקר בהרכב (עד שמביאים מישהו טוב יותר). לשחקן חוד שתמיד נמצא ברחבה יש ערך עצום וזה אפילו אם הוא שחקן מעט פחות טוב. חלק משמעותי מהבעיות שלנו בשנים האחרונות היו קשורים לכך שהרחבה של היריב פשוט הייתה ריקה משחקנים. קבוע.
  • כבר לפני שנתיים כשויני היה בפריים שלו, היו לא מעט אנשים שתהו האם תהיה לזה המשכיות או שזו הבלחה. לצערי, נראה שהחשש התממש וזו לגמרי הייתה הבלחה. ויניסיוס שחקן כדורגל מעולה כמובן, אבל הוא הרבה פחות טוב ממה שהוא חושב שהוא וזה יוצר נזק עצום לקבוצה. מכיוון שלכולם ברור שאו ויני או רודריגו צריכים לעזוב, אני מאוד מקווה שבסוף דווקא ויניסיוס יימכר ורודריגו יישאר. רודריגו שחקן פחות טוב (חד משמעית), אבל הוא שחקן הרבה יותר בריא להחזיק בסגל שלך.
  • חשבתי כך לפני המשחק וכמובן שאני עדיין חושב כך: אני עדיין מאמין שצ’אבי אלונסו צריך להישאר איתנו ושיש לו את היכולת להפוך אותנו לאחת מ-2-3 הקבוצות הטובות בעולם.

הגבתי במחצית ולצערי כלום לא השתנה. לא התוצאה ולא ויניסיוס העלוב. בואו לא נגזים במחמאות הן על הגישה והן על הכדורגל. ממש חוכמה לעלות בטירוף נגד סיטי בצ’מפיונס. נראה אתכם עושים חצי מזה בבוץ של אלאבס ב-1:0 להם. היכולת טובה, אבל סיטי שיחקה ברבע הילוך חוץ מדוקו ובדקה 70 פפ חשב כבר על קריסטל פאלאס והחליף את כל החלק הקדמי. מביך מבחינתנו. אנחנו ריאל מדריד והפסד=חרא. גם אם ההפסד לסלטה ויגו הרבה יותר מיותר ומאכזב.

הדבר הטוב באמת זה שהיינו בעניינים אז צ’אבי אלונסו ממשיך כי זה יהיה חטא לפטר אותו אבל ביום ראשון…

-ג’וד של העונה הראשונה שלו מסיים את המשחק הזה עם שער או עוד בישול ולא עם הצ’יפ המטומטם הזה שלא קשור לכלום. והוא גומר את האוויר מוקדם מדי. אהבתי את ההסטה שלו אחורה.

-ויניסיוס לא נורמלי - כמה התקפות הוא הורס. אתה אומר לעצמך פעם אחת מתוך עשר הוא יצליח. ממש לשחק בעשרה שחקנים, נזק. התחננתי והתפללתי שיוחלף. אף שחקן לא גרם לי לייאוש כזה חוץ מאדן הזאר והפציעות או קארים בנזמה בימי השיא של “כרית”.

-האנרגיות של אנדריק ואיך שעלה לנגיחה - וואו! מילא במשחקים גדולים אולי דילמה - אבל איך בסריית התוצאות שלנו מול האמצע-תחתית - המאמן התעלם ממנו וזה לא שגונסאלו שיחק הרבה. צריך מישהו שיעסיק את הבלמים. גונסאלו היה חלש אבל לא מסרו לו בכלל.

-החילוף של ארדה גולר היה ממש מיותר וסתמי וחבל שגם ברהים דיאס לא מצליח להשפיע וליצור כלום אבל באמת כלום. אם קיליאן אמבפה היה יכול לתת חצי שעה אז אולי תיקו?

אתמול היה ערב מוזר, טוב ולא טוב, שמעלה כמה שאלות גדולות מאוד…
נתחיל מרודריגו - האיש רואה את התכלת של סיטי ונדלק. אחת ההופעות הגדולות של הברזיליאי שאני זוכר, ומלבד היכולת והרובד של בניית התקפה שהיה כלכך חסר לנו והוא הביא (שימו לב לתגובה שלי לפני המשחק הצעתי לפתוח איתו 10), הרעל בעיניים ,המחויבות והאמונה עד השניה האחרונה שהזכירה לי את המחוייבות והאמונה של שחקנים כדוגמת מודריץ, ראמוס והגדולים ביותר. וזה מה שהיה חסר לריאל מתחילת העונה - מנהיג על כר הדשא שהברנבאו מטריף אותו והוא את הברנבאו ושאר שחקני השדה. לא ברור מאיפה זה הגיע, אחרי תקופת חושך קשה שלו. בסיום המשחק הלך לחבק את אלונסו בעוד אקט מנהיגותי. האם הרווחנו את הברזילאי אתמול בחזרה?
אמבפה - אין עוררין על העליונות של הצב, אבל משהו היה שונה אתמול בערב, מהדקה הראשונה, אולי זה המעמד של קלאסיקו אירופאי בברנבאו, אבל גם כשהמשחק היה מבולגן (ואדבר על זה) זה היה נראה כמו קבוצה ולא 1 ועוד 10. אלונסו חייב למצוא דרך לאזן את הקבוצה ביחד עם אמבפה.
אנדריק - זה חלוץ. זה מפלצת רחבה. הוא מתנפל על כל הזדמנות בחדות כמו חלוץ גדול. מלבד הנגיחה המעולה שפגשה את המשקוף, לפני כן שיחרר בעיטת יעף עם החיצון במפתיעה שפגשה שחקן הגנה של הסיטי. הרבה יותר מסוכן מגונסאלו, חייב לראות הרבה יותר דשא.
אלונסו - טקטיקה לא ראיתי אתמול, בעיקר משחק של רוח סטייל אנצ׳לוטי. מה זה אומר? לא יודע. מה שכן, יש מצב שאלונסו הרוויח היום את רודריגו ואנדריק, שחק עם הקלפים האלה. התוצאה אתמול לא טובה עבורו, וגם לא איך ששיחקנו, לא ראיתי שום דבר מהדרך שהוא מתיימר להנחיל, ככה שעתידו עדיין בסימן שאלה.

רק אני חושב שלג’וד היה משחק מצויין אתמול ? מהרמה הכי גבוה שיש, כי לפי הרבה תגובות פה היה חלש.

אני חושש ששופטים את ג’וד לפי חצי העונה הראשונה שלו אצלנו, כאילו זה הסטנדרט שלפיו יש לשפוט אותו, אבל אז זאת הייתה תקופה פסיכית ויוצאת מהכלל שכללה גם הרבה מאוד מקריות ומזל, שחקן קישור לא אמור להבקיע בקצב שהוא הבקיע אז, גם אז כשהוא הבקיע והבקיע תמיד טענתי שזה לא ימשך.

אתמול ג’וד היה בכל מקום, נלחם כמו אריה, תיקל כאילו זה גמר המונדיאל, רץ כאילו החיים שלו תלויים בתוצאה, ירד אחורה ועזר בניהול המשחק כשצריך ואז כמה שניות אחרי היה ברחבת היריב לנסות לסיים מהלך שהוא התחיל, שבר קווי הגנה עם כידרור, לקח כדורי גובה, לא יודע מה עוד אפשר לצפות משחקן קישור ומנהיג.

רק דבר אחד היה חסר לנו אתמול כדי שזה יהיה משחק כמעט מושלם, או אמבפה בריא או ויניסיוס פחות מפוזר ומגושם. ב 3 התקפות, עם קבלת החלטות קצת יותר טובה(רק קצת) ויני היה יכול להכין 3 מצבי הבקעה בטוחים לחברים שלו, וזה רק קצה הקרחון כמה ויניסיוס הרס התקפות אתמול, אבל מצד שני, להגנתו, לא עשה זאת מאפתטיות, היה איכפת לו ורצה וגם נלחם אבל כלום תא הלך לא הפעם.

ועוד משהו קטן, אני מאוד אופטימי, קורא את התגובות של השחקנים אחרי ההפסד ומה אמרו על המאמן, לדעתי אנחנו ולמרות ההפסד בפתח של תקופה טובה, יכולים להגיד שזה בגלל שאני אופטימי מדי, אבל לפני המשחק הייתי ממש פסימי, עם כל דקה במשחק האופטימיות גדלה ועכשיו אחרי שקורא תגובות שחקנים זה ממש 180 מעלות מבחינתי, אפילו ‘‘המקורות מתוך חדר ההלבשה’’ העלומים פתאום מעבירים שהשחקנים מאוחדים מאחורי המאמן.

רק לעבור את המשחק מול אלאבס בשלום, כל ניצחון ולא משנה איך ואני מאמין שהכל יסתדר, אבל אלאבס בחוץ גם אם אתה בתקופה טובה וגם עם הרכב מלא זה בנזונה של מוקש.

אפילו עם כל מה שכתבת שעשה, הוא לא היה מספיק טוב. ללא קשר אפילו להחמצה הנוראית שלו.
לא סוגר נתיבי מסירה כמו שצריך. הלחץ שהוא עושה לא מספיק אפקטיבי וכמשתחררים ממנו הוא מתהלך בחזרה. לא תמיד יודע גם הוא להשתחרר מלחץ בצורה טובה. והכי חשוב לשחקן בקאליבר שלו זה מסירות מדויקות/אפקטיביות לשחקנים מסביבו. הבן אדם חייב להיות יותר תכליתי ויעיל.
אם זה ג’וד בשיאו אני לא רוצה לראות אותו כשהוא רע בהרכב.

חייבים לדבר גם על ואלורדה כמה מילים. הבן אדם איבד את הגרינטה/ביצים/יו ניים את שכל כך אפיינה אותו. פרווה בהגנה, בקושי מתקרב לשחקנים שהוא שומר. בהתקפה לא מספיק מנסה, רואה שחקן מולו רחוק 3 מטר מחזיר כדור אחורה. לא מתנהג כקפטן בכלל. מאכזב מאוד.

בקשר למה שהחשקנים אומרים בתקשורת זה שווה לכלום ושום דבר. כבר אמרו את כל זה אחרי כל איבוד נקודות שהיה. אהיה אופטימי רק שאראה לפחות 3 משחקים רצופים שהשחקנים מראים יכולת טובה ועליונות על הקבוצה ממול (משהו ששכחנו שאפשרי עם קבוצה כמו ריאל מדריד).

טיטי אני איתך בכל מה שכתבת על ג׳וד ואף חושב שאם מישהו צריך להנהיג את הקבוצה זה הוא - אבל לא סתם הוא השתחרר אתמול. זה היה צפוי וקרה בגלל ההבדל בין חלוץ רחבה לחלוץ נסוג, שאפשר לו לשחק בעמדה יותר קדמית.

הדבר משפיע בשני אופנים עיקריים:

1. כמספר 10 (כביכול) - במקום לקבל כדור במרכז המגרש קיבל יותר קרוב לרחבה. שם הפעולות שלו יוצרות יותר מצבים מאשר שאם הכדור הולך ישירות לויני/אמבפה. אמבפה הוא אחלה 9 מזוייף אבל הוא לא מסי - זה 9 (אני בכלל בעד שישחק בצד אבל נתעלם לרגע…) שיורד אחורה ל-10 ולא 10 קטנצ׳יק שמייצר את המצב ואז גם מגיע לסיים אותו. על שיקול הדעת של ויני אני לא מדבר אבל בתור ילדים היינו אומרים תשים את המוח שלו בתוך ציפור והיא תעוף אחורה. לכן, אגב, גולר היה יעיל בחלקים מסויימים העונה - עדיין צריך שחקן כזה. שוב הוכח שג׳וד טוב כשהוא משחק קרוב לשער ומקבל חופש.
  2. כניסות לרחבה (כמו שאומרים בכדורגל הישראלי ׳מקו שני׳ חח) - זה די פשוט. ברגע שיש לך חלוץ (פאקו אוהב להגיד גוש בשר, נזרום איתו) ברחבה שמעסיק את ההגנה אז הכניסה תהיה אפקטיבית. אם הרחבה ריקה מנוכחות שחקננו אז מתמעטות הסיטואציות בהן כדאי להיכנס. ג׳וד הוא השחקן השני הכי טוב בעולם בכניסות לעומק אחרי אופק ביטון וזה פשע לא לנצל את היכולת הזו.

תשמע, אני אופטימי כמוך.
אבל - צפיתי בראיון עם רודריגו אתמול. אמר את הקלישאות הרגילות שברור שאנחנו עם המאמן וכו׳. אם היית רואה את שפת הגוף שלו היית משתכנע שלכל הפחות יש דברים בגו, אני בטוח. דברים לא הלכו שם חלק בכלל בכלל.

ברור שיש שם מטען, אבל הוא לא היה חייב להגיד מה שאמר, היה יכול להגיד קלישאות אחרות ששחקנים שלא רוצים להגן על המאמן אומרים, זה שהוא אמר את הקלישאות הנכונות זה כבר שיפור ולדעתי מראה על כיוון של שיקום יחסים.

אבל פה יותר חשוב, יש לבדוק מה רודריגו עשה אחרי שהבקיע, מה שלא עשה כבר 32 משחקים, אחרי החגיגות מול הקהל הוא מיד ניגש עד לאלונסו שלא היה קרוב אליו ונתן לו חיבוק גדול, זה מה שמעודד יותר מהראיון.

קראתי גם את מה שכתבת אתה על ג’וד בלינגהאם וגם לגבי טיטי. אני מסכים ולא מסכים. הוא מתמזמז עם הכדור כל הזמן והיה לו מצב לבעוט לשער והוא חיכה וחיכה וחיכה והיה מוקף בארבעה כבר ואז ברגל שמאל בעט שטוח ונבלם כמובן, זה קריטי. מעבר לכך אני מצפה ממנו לשיקול דעת באיזורים המסוכנים בניגוד לוויניסיוס ג’וניור למשל שהורג אותנו. הייתה לו הזדמנות נהדרת מצד ימין. הוא יכל לבעוט כמו שחקן נורמלי ולא לבחור בצ’יפ ההזוי הזה, אפילו למסור לגונסאלו גארסיה מול שער ריק ואפשרות נוספת היא להפציץ כדור על הארץ ואולי אפילו ייצא מזה גול עצמי. מעבר לכך לטעמי הכושר הגופני שלו לא מספיק טוב עד כמה שזה נשמע אבסורד. מדקה 75 היה גמור.

שוב אגיד לכם, השחקנים יכולים להתחנף לצ’אבי אלונסו כמה שהם רוצים בעמדת הריאיונות (לפחות בליגת האלופות הם חייבים לדבר גם אחרי הפסדים ואין את השכונה כמו בליגה). יש הבדל בין דיבורים למעשים והמבחן האמיתי הוא המשחק נגד אלאבס. נראה אותם תוקפים בחמת זעם משריקת הפתיחה ולא מהדקה ה-80 כמו נגד סלטה ויגו. הרי אם לא היינו מפסידים לסלטה כל המצב היה רגוע הרבה יותר ואלונסו לא היה על קוצים.

אף אחד לא מצפה מגוד לכבוש כמו בעונה הראשונה שלו, להפך. הציפייה ממנו היא להפסיק להיות אובססיבי לעמדה הקדמית (10) כי מובן שהוא לא יחזור על המספרים, ולקחת לג אחורה ולנהל את המשחק מעמדה אחורית יותר. זה זועק לשמים שאין בעל הבית במרכז המגרש וזו הציפייה ממנו. את זה הוא לא מבצע, וכשהוא עושה את זה זה לא ברמה המצופה.

הציפיות מג’וד לא מוגזמות. אנחנו צריכים לשחק טוב כקבוצה ואז נראה אותו בשיאו. הוא מסוג השחקנים שמתקשים יותר בכאוס.

עד שלא נשחק כדורגל כקבוצה ניתוחים של יכולות אישיות שווים לקליפת השום. בכל מקרה הוא מהטובים יותר שיש לנו בתקופה האחרונה למרות שלא מרבה להבריק.

הוא צריך להיות מאד מטומטם כדי לזרוק את המאמן מתחת לגלגלי האוטובוס בשלב כזה של העונה ובמעמד שלו כמי שלא כבש שער חמש שנים.

היחסים יהיו פונקציה של הצלחת הקבוצה ואינדיבידואלית לפי הנתח שכל אחד יקבל מהעוגה. אם הם יאמינו שאפשר לנצח עם אלונסו הם יהיו מאחוריו. ככה זה עובד בקבוצות עלית ואפילו אצל אנצ׳לוטי אמן יחסי האנוש - ברגע שחדר ההלבשה של באיירן לא חשב שהוא יוביל אותו לאן שצריך - זה נגמר. האם משהו השתנה אחרי אתמול? חוזר על דעתי - משחק לא מייצג שלא כדאי לנסות ללמוד ממנו משהו

על כל שחקן שמצליח תוהים אם תהיה לזה המשכיות.
אולי ויניסיוס ברזילאי טיפוסי שמגיע לשיא ופורש בלי להגיד לאף אחד, ואולי בשביל לייצר המשכיות צריך לדאוג שהשחקנים יכולים לייצר המשכיות.
ההחתמה של אמבפה טרפה את הקלפים לגבי ההמשכיות של ויניסיוס. זה משתנה גדול מדי מכדי לטעון עכשיו שתמיד היה ברור שויניסיוס לא יציב.

אני לא חושב שיש סיבה שויניסיוס לא יחזור למה שהיה בשיאו. אולי פשוט לא בריאל.

כולם מדברים על המצב במחצית הראשונה שרודריגו סידר לו או על החצי מספרת מול שער ריק, אבל לויני היה גם מצב מעולה בנגיחה שזה כאילו מובן מאליו שהוא יחמיץ, לכן גם אף אחד כמעט לא זוכר את זה.

בסרטים ובספרים יש גיבור ואנטי גיבור, בכדורגל יש סקורר ויש את ויני שהוא האנטי סקורר. כשהוא מול השער אתה מופתע אם זה גול במקום להיפך.

בול.

לכן גם היה מצחיק לראות את החגיגה המגוחכת שלו על הדשא אחרי ה”פנדל” שנשרק, כאילו הוא כבר כבש. הרי ברור שאם היה בועט היה מחמיץ.

תעלומה איך שחקן כל כך מוכשר יכול להיות כל כך גרוע.

הוא פשוט חוגג שהוא מקבל פאול נראה לי, כל כך שקוע בנרקיסיזם שלו+תסביך הנחיתות שהמוח ציפור שלו לא יכול להכיל את ההתרגשות של לקבל פנדל שהוא עוד סחט, וכמובן הוא לא יכול להפנים את זה שאחוזי ההמרה שלו בפנדלים זה המקבילה הכדורגלנית של זריקות העונשין של שאק.

אנחנו הקבוצה היחיד בעולם שמכירה של שחקן ששווה איזה 100 מיליון יכולה לשדרג אותנו ברמה אחת או שתיים.

רודריגו בימין, חלוץ רחבה אמיתי (אפילו בינוני) בחוד ואמבפה משמאל.

שקט, היררכיה ברורה, קלאס.

החלק העצוב מבחינתי זה ההודעות של ה”שיחקנו טוב”. איפשהו מזכיר לי את ה”אל תמעיטו בערך תיקו” של לופטגי או בניטז - לא בדיוק זוכר. פגשנו בסיטי רעה, ולמרות זאת לא הצלחנו לייצר מצבים איכותיים. השחקנים היו נראים כמו תרנגולות ללא ראש, רצים לכל עבר, פה ושם יציאה מהירה קדימה שסיכנה במעט את השער של סיטי אבל לא יותר מזה. איכשהו סיטי שלא הייתה במשחק בכלל סיימה את המחצית ביתרון וגם יכלה להשיג יותר אמלא אותה עצירה כפולה של קורטואה. אם לזה אתם קוראים משחק טוב, אנחנו בשפל של השפלים. אם הייתי בברנבאו אולי גם אני הייתי מצטרף לשריקות הבוז למרות שאני נגד המחאות האלה.

אם אני לוקח משהו חיובי מהמשחק הזה, אז השחקנים נתנו את המקסימום ורואים שהם רוצים להפוך את המצב. אני כבר לא צופה ביונייטד, אבל פה ושם כשיצא לי לראות, אתה רואה שהשחקנים אפאתיים, עומדים לסיים בתיקו בבית מול קבוצת תחתית רנדומליים ופשוט קונים את התיקו. אצלינו המצב לא עד כדי כך גרוע, וגם לא היה נראה שאף שחקן זורק את המשחק במטרה להעיף את צ’אבי. אני מקווה גם שאנדריק שקיבל דקות יכנס לרוטציה (מורחק עכשיו לשני משחקים - כל כך מיותר) ואולי יפתור לנו את בעיית החלוץ.

יכול לומר לך שאצלי התחושה הזו של מופתע לטובה - ירדה לרזולוציות יותר קטנות של כשהוא מצליח לעבור באמת את המגן שלו ואפילו לסדר מצב. גם הדריבל שלו דעך מאוד. אני חושב שזה לא רק המשחק הזה. היו לו מצבים בהרבה משחקים. בקלאסיקו הוא היה יכול להבקיע, נגד ולנסיה חוץ מהפנדל, נגד סלטה ויגו והוא התחכם. כשדברים לא הולכים צריך לשחק הכי פשוט שיש. הייתה תקופה שהוא למד לסיים בפס פשוט לפינה. אני לא חושב שהעונה הוא יגיע ל-20 שערים. אגב יש שחקנים גדולים ממנו שלקו במשחק הראש, אבל הוא פשוט לא מסוגל להבקיע. כבר 12 משחקים

אני לא מסכים איתך בכלל. היו כמה מצבים איכותיים. בנוסף לזה גם מנענו מסיטי (חוץ מהשערים וכמה דקות אחרי השערים) להגיע למצבים איכותיים. בסה"כ הגענו ליותר מצבים מסוכנים מסיטי, אחת הקבוצות הטובות בעולם היום, שרצה כמה שנים יחד, וכשאנחנו בתקופה גרועה ובבנייה.

לדעתי יש לריאל מדריד קשר לזה שסיטי לא הייתה במשחק.

הלוואי