מחזור 6 באלופות: 2-3 חשוב על אטלאנטה

לקראת אטאלנטה

רגע האמת של ריאל מדריד בליגת האלופות, זה לא צחוק, זה לא אחד באפריל, גמר כבר בדצמבר, כדי להגיע לשמינית הגמר, או לפחות לפלייאוף. ריאל השיגה כמה ניצחונות על קבוצות בינוניות אמנם אבל מחר (שלישי, 22:00) בברגאמו זה יהיה מבחן אופי אמיתי נגד אטאלנטה הנהדרת, מוליכת הסרייה A, עדיין ללא הפסד במפעל. אז “רמת הדאגה בינונית” כמו שקרלו אנצ’לוטי אמר, ומצד שני - ויניסיוס חוזר.

מי האמין אז, לפני פחות מארבעה חודשים, ב-14 באוגוסט 2024, משחק הבכורה החגיגי של קיליאן אמבפה בריאל מדריד בסופר קאפ האירופי בו ניצחה ריאל מדריד את אטלאנטה 0:2 ללא יותר מדי בעיות - שריאל מדריד תפגוש את אותה אטאלנטה בליגת האלופות למשחק קריטי כל כך “על החיים ועל המוות” – המשך דרכה במפעל לאור התוצאות האיומות עד עתה? ושהאיטלקים יגיעו למשחק חצי פייבוריטים בשל יתרון הביתיות והעונה הנפלאה שלהם. בקיץ היה כיף, זה הרגיש שריאל מדריד הזו עם האינסוף אפשרויות בהתקפה – תצית לנו את הדמיון. זו הייתה ריאל הגלאקטית ביותר מאז עונת הבכורה של ה-BBC כשגארת’ בייל הצטרף לכריסטיאנו רונאלדו (ולקארים בנזמה).

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד אטאלנטה בטוחה יותר אך גם מעט לחוצה. עם כל הכבוד לניצחון 0:3 על ג’ירונה במונטיליבי בו היו הרבה דברים טובים – הרי שהאתגר מחר הוא דבר אחר לגמרי. משחק שעם היוודע ההגרלה ידענו שיהיה מוקש רציני ולאט-לאט הפך ליותר חשוב-מסוכן-מדאיג. ריאל, עם רצף תוצאות נוראיות באירופה – שני ניצחונות מול שלושה הפסדים – מוצאת את עצמה במצב בו היא חייבת נקודות. “משחק קריטי בברגאמו” זו לא עוד כותרת של ה-AS אלא אמת לאמיתה. כמו חצי גמר כבר בדצמבר. ריאל מדורגת רק במקום ה-24 באירופה. הסיטואציה הכי דומה למצב היום הייתה בעונת 2020-21 אז החבורה של זינדין זידאן שנכנעה פעמיים לשחטאר דונייצק בשלב הבתים – הגיעה למשחק האחרון המכריע נגד בורוסיה מנשנגלדבאך שאם תפספס היא עלולה להיות מודחת. מי יהיה הפעם בתפקיד קארים בנזמה? אולי ג’וד בלינגהאם שבכושר שיא? אולי ויניסיוס ג’וניור שמתקאמבק בדיוק בזמן? “אטאלנטה קבוצה טובה יותר עכשיו מזו ששיחקנו נגדה באוגוסט, היא מתחרה טוב מאוד ובדינמיקה מעולה ולא בכדי זו מוליכת הסרייה A”, אמר קרלו אנצ’לוטי.

עוד נקודה בעייתית היא ריאל מדריד והמשחקים הגדולים העונה. את אטאלנטה היא ניצחה וגם השיגה 2:5 על בורוסיה דורטמונד שהיה יותר התפוצצות של ויניסיוס הגדול. אפילו הסאן ממס של אתלטיק בילבאו לפני פחות משבוע היה קשה לה. ליברפול ומילאן, ליל, ברצלונה כמובן, הדרבי נגד אתלטיקו מדריד. זה ממש לא ‘ריאל-מדרידי’ ואסור יותר למעוד. הרצף המטורף נגד האיטלקיות נעצר עם ההפסד הביתי 3:1 למילאן והרקורד של ריאל בארץ המגף לא טוב – 12 ניצחונות, שמונה תוצאות תיקו ו-18 הפסדים. אמנם קרלו לא נשאל על כך במסיבת העיתונאים – וחבל - אבל הודה: “רמת הדאגה? בינונית. המשחק מחר הוא הקשה ביותר שנותר לנו ב-2024. אנחנו מודאגים כי אנחנו עומדים מול קבוצה טובה, דברים השתפרו לאחרונה וגם עוד ישתפרו”. ריאל מדריד חייבת שערים מחוץ לביתה בליגת האלופות. היא נכנעה 1:0 לליל ו-2:0 לליברפול באנפילד וטרם כבשה. מעבר לכך היא לא רוצה לחזור על מה שקרה בעונת 2000/01 - זה התקדים היחיד בו ריאל הפסידה שלושה משחקי חוץ רצופים באירופה. זה קרה באביב 2001.

לצערנו, בריאל היה עדכון מטרות. “יהיה קשה להיות בין שמונה הראשונות ואולי נצטרך לעשות סיבוב נוסף. יש לנו מטרה להגיע לפלייאוף, לסיים את השנה בצורה הטובה ביותר. יש לנו שלושה משחקים ונרצה להשיג כמה שיותר נקודות”, אמר קרלו והדגיש את המשחק מחר. פדה ואלוורדה שהצטרף יחד איתו למסע"ת היה יותר דוגרי: “המקום ה-24 הוא מזעזע. הטבלה נראית דפוקה. אנחנו לא רגילים לזה, ועלינו לשנות את זה ובשביל לעשות זאת נצטרך לתת את המיטב. להראות שאנחנו עובדים קשה ולמה אנחנו מסוגלים. אנחנו מקווים לסיים את השנה עם תארים. אנחנו צריכים לתת את המיטב ולנצח מחר כדי שיהיה לנו יותר שקט נפשי”. פדה סיפר שהטעות נגד אתלטיק בילבאו עדיין רודפת אותו. אסור שזה יקרה מחר כמובן. אבל זו הייתה הטעות הקריטית הראשונה שלו בקריירה. הוא מיוסר. “התקשיתי לישון, זה לא קרה לי מעולם שעשיתי טעות כזו. העניין עזר לי ללמוד, לנתח את מה שקרה. עלינו לדעת להתמודד עם הביקורת במקצוע שלנו, אני אחד הקפטנים כעת ועליי להתקדם”. הוא דיבר על כך שהוא לא עייף לרגע, לא רוצה לנוח אלא לשחק כ-ל ה-ז-מ-ן (“הסוד שלי הוא כל משחק ליהנות, זה כבוד לשחק עבור המועדון הזה”). וזה הזמן שלו לחזור לכושר טוב. “קשה לספסל שחקנים כשהסגל חסר ופדה הוא שחקן חשוב שאין לו תחליף”, הודה המאמן.

כרגע ריאל עם תלות אדירה בבלינגהאם שכבש בחמישה משחקי ליגה רצופים וזה זמן טוב עבורו לשבור את הבצורת בליגת האלופות העומדת על 12 משחקים. הוא כבש בכל ארבעת המשחקים הראשונים שלו במפעל בעונה שעברה ומאז דעך. אבל כמובן שג’וד לא נמדד רק במספרים אלא גם במנהיגות והעבודה הקשה שלו על כר הדשא. הוא זה שלוקח את החבר’ה להפעיל לחץ גבוה. “ג’וד בסדר”, הבהיר קרלו והרגיע את כולנו למעשה. “הקבוצה בדינמיקה טובה יותר, יש יותר ניידות, הוא עוזר לקבוצה וזה עזר לו. הוא שוב כבש וזה חשוב לו ולנו. הוא תורם ברמה ההתקפית וההגנתית גם אם הוא מבקיע וגם אם לא”, הבהיר קרלו.

לא רק הוא. הקישור של ריאל מדריד יהיה קריטי. פדה כאמור בכושר גרוע – גם בגלל העמדה שלו, חצי בייביסיטר בצד ימין. קודם כל זה משחק קלאסי של ריאל לשחק עם ארבעה קשרים לאור ההיכרות עם קרלו.ברהים דיאס ייאבד את מקומו ורודריגו המתקאמבק ימתין על הספסל. עוד שתי שאלות: לוקה מודריץ’ שהצטיין בחצי השני נגד ג’ירונה וכל כך מנוסה, זה שראה הכל בכדורגל, עם קרח בוורידים – או דני סבאיוס שיותר פיזי? – עושה רושם שהקפטן יפתח. ומה עם ראול אסנסיו? הפציעה של פרלאן מנדי, גיבור “נס ברגאמו” ב-2021 לא מותירה מקום לספק. פראן גארסיה ישחק במקומו. לאור היכולת של מנדי העונה זה לא אסון גדול. וזו הזדמנות של הספרדי לקחת צעד קדימה. נוכחותו של אורליאן טשואמני נראית מובטחת, השאלה היא האם במרכז השדה כקשר דפנסיבי – אכזב אותנו שוב ושוב ושוב, או כבלם שוב לצד אנטוניו רודיגר. קרלו דיבר על כך שהוא רוצה לראות קבוצה שיודעת היטב מה הרעיון ומה היא עושה. לא אבודה עם הכדור כמו נגד בילבאו למשל – תוספת שלנו.

חזרתו של ויניסיוס היא כמובן סיבה למסיבה. גם העונה בצל כל הביקורות הוא נראה טוב, עם 12 שערים ושמונה בישולים. עצם הנוכחות שלו מקלה על האחרים ומגוונת את המשחק של ריאל, גורמת לבהלה מסוימת אצל היריבות. אמבפה כבר כבש שער נגד אטאלנטה, שערו הבכורה במועדון, רוצה לקחת על עצמו אבל לא מצליח. שוב נגיד כי השער הבא שלו יהיה ה-50 בליגת האלופות. ויני ניצח לנו כל כך הרבה משחקים גדולים וכבש כל כך הרבה שערים במעמדי על מאז 2021. “תענוג ליהנות מוויניסיוס”, הבהיר פדה. קרלו נשאל על החלוץ הצרפתי שגם התראיין לקאנאל פלוס ואמר דברים מאוד נכונים, ואמר: “הלילה יכלה להיות מסיבת העיתונאים הראשונה בלי לדבר עליו והשאלה שלך הגיעה (צוחק). הוא בסדר ומשתפר. נתתי לו רק את הביטחון ששחקן שמגיע למועדון חדש צריך. הוא מתחיל להיות בעל דינמיקה טובה במשחקים והוא פעיל יותר. מחר יכול להיות המשחק שלו והוא יכול להיות מאוד חשוב עבורנו”.

לפני סיום מצא אנצ’לוטי זמן לפרגן למאמן היריב ז’יאן פיירו גספריני: “יש לנו קשרי ידידות. כשהייתי ביובנטוס הוא היה בקבוצה הצעירה. הוא עושה עבודה נפלאה במועדון הזה. שחקנים הולכים ובאים והוא מוצא את הנוסחה, מסתגל למאפיינים שלהם. הוא עושה עבודה מרהיבה”. הוא מדבר בהתרגשות על כך שכל חזרה לאיטליה גורמת ללב שלו לפעום – “אני מרגיש מאה אחוז איטלקי”. הוא צריך יותר מכל כרגע ניצחון באיטליה. המאמן גם דיבר על הצעירים: “אין לי דעה קדומה נגד הצעירים. השתמשתי בהרבה שחקנים צעירים לאורך הקריירה שלי כמאמן. אני תמיד בוחר את ההרכב הטוב ביותר, לא אכפת לי אם שחקן הוא בן 18 או 40. לפעמים אני חושב שהקבוצה צריכה את אנדריק, לפעמים לא. גם ארדה גולר באותו המצב. הם צעירים עם התלהבות רבה ושחקנים טובים אך יש דברים שעליהם ללמוד”. תהיו בטוחים שגולר ואנדריק בכוננות…האם יהיה רגע מפנה בעונה של ריאל מדריד? התאכזבנו כל כך הרבה פעמים, שמענו את אותם הדיבורים. זה הזמן לדבר על המגרש.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו (דני סבאיוס), פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ג’וד בלינגהאם, לוקה מודריץ’| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אטאלנטה?

אטאלנטה מגיעה למשחק בכושר נהדר ובמוטיבציית שיא “להמיר” את הכושר האדיר בסרייה A גם לליגת האלופות, לנצח סוף סוף את אחת מענקיות היבשת וכשהיא מדורגת חמישית בטבלה באירופה – לעשות צעד אל עבר שמינית הגמר דרך השמינייה הראשונה. הקלישאה הכי שחוקה אבל גם הכי נכונה – אטאלנטה היא “ממש לא אותה קבוצה” – לא אותה יריבה שריאל מדריד ניצחה באוגוסט. תחזיקו חזק: הפסידה בשלושה מחמשת מחזורי הליגה הראשונים כולל רביעייה שחטפה מאינטר, ומאז? תשעה ניצחונות ליגה רצופים, 14 משחקים ללא הפסד בכל המסגרות. עם הניצחון 1:2 על מילאן ביום שישי, בזכות שער דרמטי של אדמולה לווקמן גיבור הזכייה בליגה האירופית (87) - הקבוצה של ז’יאן פיירו גספריני זינקה לפסגת הטבלה (הצפופה) לראשונה מאז המחזור הראשון. עם ההתקפה הטובה בליגה - 38 שערים - ממוצע של שניים וחצי למשחק - הקהל נהנה מאוד. יחד עם ליברפול ואינטר – אז אטאלנטה היא היחידה שלא הפסידה במפעל במתכונתו החדשה ושימו לב שבצ’מפיונס-ליג ספגה שער בודד!

בין קורבנותיה של אטאלנטה העונה היו גם רומא לא מזמן ובנובמבר היא הביסה את נאפולי של אנטוניו קונטה. בליגת האלופות דווקא בשני משחקי הבית האיטלקים פישלו. הם הביסו 1:6 את יאנג בויז במחזור האחרון בשווייץ, אך לא הצליחו לנצל את סלטיק עם 0:0 מאכזב, תוצאה שהייתה גם במחזור הפתיחה נגד ארסנל. באותו ערב החמיץ מתאו רטגי פנדל ונותר מתוסכל אך אין דבר. החלוץ שהצטרף מגנואה נמצא בעונה גדולה עם 14 כיבושים ושלושה בישולים ב-1,221 דקות בלבד – לא תמיד הוא פותח בהרכב. נגד השוויצרים כבש צמד. לוקמן הוא הכובש המוביל אחריו עם עשרה כיבושים העונה. הסכנה יכולה להגיע מכל כיוון. אטאלנטה צריכה להשתפר במשחקי הבית באירופה כשהציפיות עולות. יש לה ניצחון ביתי אחד מול שני הפסדים.

שחקני העבר של הקבוצה התראיינו בספרד הוסיפו לביטחון של הקבוצה. “אני לא רואה את ריאל מדריד סולידית העונה. האוהדים של אטאלנטה משוגעים ויטריפו את השחקנים. השחקנים הבינו שיש כאן קבוצה שלא מפחדת מכלום. היא יכולה לפגוע בכל יריבה. אסור לקבוצה לתת שטחים לוויניסיוס ג’וניור ולקיליאן אמבפה”, אומר פאפו גומס אגדת המועדון. “הזכייה בליגה האירופית הורידה איזה קוף מהגב. כעת ההגנה של הקבוצה הרבה יותר חזקה מבעבר, יש שילוב של ניסיון, איכות, כוח ואופי”. יוסיף איליצ’ץ’, ההוא שכבש רביעייה נגד ולנסיה בזמנו בשמינית הגמר (בסה"כ תרם 60 שערים ו-44 בישולים) אמר: “אני משוכנע שאטאלנטה יכולה לזכות באליפות, אני מכיר את הכדורגל הנהדר של המאמן, הוא בנה את הקבוצה צעד אחר צעד והם משחקים נפלא. זה לא קל לזכות בליגה האירופית ואני מקווה שהם יזכו בסקודטו”. הוא מבהיר: “אטאלנטה יכולה לנצח את ריאל, ריאל בצרות, ומצד שני הרבה פעמים אמרו שהם גמורים והם חוזרים. אטאלנטה תצטרך לתת מעבר, לא יספיק לה רק לשחק טוב, הם יצטרכו לתת 110%”.

האיטלקים מגיעים למשחק לא רק עם מצב רוח טוב אלא גם עם סגל כמעט מלא. חואן קוואדראדו המגן הימני הוא היחיד המשמעותי שייעדר בוודאות וזה לא קריטי כי הוא מיעט לשחק השנה. מי שהיה בספק הוא דויד זאפקסוטה קשר הכנף שמושבת כבר כחודש. המאמן הודיע במסיבת העיתונאים שהוא נכלל בסגל כי ההחלמה שלו הייתה משביעה רצון. אולי יוכל לעזור לחבריו מהספסל במידת הצורך. מנגד, המאמן הודיע כי “היום לג’ורג’ו סקלוויני הייתה בעיה קטנה, הוא נפצע בכתף שלו”, אך הבלם הצעיר לא משמעותי כי הוא מיעט לשחק. המאמן עשוי לוותר על מאריו פאסאליץ’, צ’ארלס דה קטלרה שהוא גם חלק חשוב במערך - יוסט לעמדה הרגילה ורטגי יחזור ל-11. החלוץ ג’יאנלוקה סקמקה ימשיך להיעדר בשל פציעה, טרם שיחק העונה אך אמור לשוב בקרוב

למרות שהוא לא מלך שערי הקבוצה העונה, לוקמן הוא ה-איש, השם העיקרי. גספריני החמיא ואמר: “הוא תמיד היה חלוץ טוב אבל חשב על האינדיבידואל. כעת הוא עוזר לקבוצה הרבה יותר. הוא היה מבקיע שערים וכעת עושה זאת בעקביות, לכן הוא אחד החלוצים הטובים בעולם”. החלוץ לא הצליח לכבוש בסופר קאפ האירופי וכעת הוא במוטיבציית שיא ולא בכדי היה השחקן שהגיע עם המאמן לעמדת הריאיונות. החלוץ מנסה להראות כמה שיותר פוקר-פייס. כאילו לא מדובר במשחק מיוחד. “זה עוד משחק מסובך עבורינו. היריבה חזקה מאוד אך גם הקבוצה שלנו. אנחנו מרוכזים בעצמינו וזה יהיה אתגר”. הוא מבהיר: “למדריד יש שחקנים מובילים, כוכבים ופנומנליים, אבל לא מדובר רק בשחקנים. עלינו להראות את האיכות כקבוצה”. כשנשאל על גמר הליגה האירופית אמר: “העבר הוא העבר. הגיע הזמן להראות את המנטאליות והאיכות שלנו, אנחנו רוצים לנצח גם מועדוני ענק כאלה”. הוא מבהיר שכל הקבוצה השתפרה ומראה את יכולתה בעקביות. ובמה הוא השתפר? “אני חושב שמהדקה הראשונה שהגעתי המאמן הסביר לי מה מצופה ממני ותמיד גרם לי להתמקד בעבודה שלי ובאיכות שלי. הוא הסביר לי אילו מרכיבים במשחק שלי עליי לעשות טוב יותר וגם מהן הנקודות בהן אני מעולה. וזה גרם לי להעלות את רמת ההגנה שלי. ובברגאמו האוהדים מדהימים והאנשים חמים”.

בניגוד לכוכב שלו, המאמן גאספריני לא חושש להגיד שהוא מתרגש, מבסוט שהפעם הקבוצה תשחק לעיני אצטדיון מלא ומשופץ ולא כמו ב-2021 ("אני לא יודע כמה מאיתנו חשבו שנוכל לשחק עוד משחק חשוב בליגת האלופות נגד מדריד. והנה אנחנו, כשהאצטדיון גמור “) והמסר שחוזר שוב ושוב מאטאלנטה – זה משחק שונה לחלוטין מהסופר קאפ האירופי. לא הגענו למשחק בצורה הטובה ביותר, בגלל שוק העברות שעדיין היה פתוח ושילמנו את ההשלכות. גם בסרייה A זה קרה. בחודשים האלה השתפרנו, יש לנו שחקנים אחרים. מעבר לכך שחקנים אחרים כמו אדמולה העלו את הרמה שלהם מאוד. כל הקבוצה השתפרה. המשחק מחר יהיה שונה מזה של אוגוסט”. המאמן אומר: “זה רגע מדהים עבורי, אנחנו ברצף ניצחונות שלקח אותנו לפסגת הטבלה. אנחנו יכולים להיות מרוצים, וכך גם האוהדים, אבל עלינו לשכוח מהשחקים האחרונים”, הוא מבהיר, וחוזר שוב ושוב על כך שלשחק משחק טוב, עם זהות ורעיונות ברורים, זה בראש סדר העדיפויות.

מנגד, הוא לא אוהב את הדיבורים על כך שהקבוצה פייבוריטית: “אף קבוצה לא ביתרון כשהיא משחקת נגד ריאל מדריד. אנחנו יודעים רק שזה משחק סופר חשוב. זה נכון שמוזר לראות את אטאלנטה מעל ריאל אבל הדירוג הוא זמני. עלינו לצאת למגרש כדי לנצח, לתת הכל. להגיד שאנחנו טובים מהם זה לחצות את הגבול. אנחנו לא רוצים שזה ישפיע עלינו. אם נרד למגרש עם מחשבות מיותרות ונהיה משוכנעים שהכל קל – נפסיד ונשחק רע. המשחק מחר הוא כמו מלחמה ספורטיבית. כאשר אתה מגיע ליעד אתה צריך להניח יסודות חדשים. והמטרות שאתה מציב חייבות להיות מציאותיות. אבל כשאתה עובד ככה הזמן טס”. אנקדוטה שלו עם הנשיא מתמצתת את מצב הרוח: “הנשיא לא ביקש ממני כלום. כשהוא הגיע אתמול בערב אמרתי לו, אנחנו בטוחים, יש לנו מספיק נקודות והוא אמר לי בצחוק ‘כן - אבל נשארו עוד כמה’”.

אטאלנטה - הרכב משוער: מרקו קראנסקי| קוסוונו, איסק חיהן, סיאד קולאסינץ’| אול בלנובה, מרטן דה רטון, אדרסון, מתאו רוגרי, צ’ארלס דה קטלרה| מתיאו רטגי ואדמולה לוקמן

היסטוריה ומפגשי העבר

אטאלנטה היא היריבה התשיעית שריאל מדריד פגשה מארץ המגף, ו"הכי עדכנית". שלושה משחקים בלבד נערכו עד עתה וריאל ניצחה בכולם – אמן. המפגש הראשון היה בשמינית גמר ליגת האלופות 2020-21. ריאל מדריד הפצועה של זינדין זידאן, אבל באמת פצועה וחסרה עם הרכב מזעזע - נאלצה לעלות עם איסקו כ-‘9’ מזויף, ולא איסקו-דיסקו אלא איסקו הכבד שהיה צל של השחקן הענק שהיה. בכל מקרה הגיע נס עם גול של פרלאן מנדי ברגל ימין סמוך לסיום ועוד מחוץ לרחבה. הנעדרים מהמשחק הראשון? בנזמה, הזאר, ראמוס, קרבחאל, רודריגו, פדה ואלוורדה, לוקה יוביץ’. מספיק לכם? בגומלין זה כבר היה קל יותר, ניצחון 1:3 עם שערו האחרון של סרחיו ראמוס במועדון, גם מרקו אסנסיו הבקיע, קארים בנזמה עשה זאת ראשון ולואיס מוריאל צימק.

בקיץ כאמור היה כיף. ריאל הגיעה בסגל מלא למעט אדוארדו קמאבינגה, עלתה עם שלושה שחקני על מקדימה וג’וד בלינגהאם מתחתם. האיטלקים סיכנו לא פעם ושיחקו טוב אבל החזיקו מעמד מחצית אחת. פדה ואלוורדה כבש בדקה ה-59 אחרי מבצע של ויניסיוס ג’וניור שמסר היטב וכעבור תשע דקות כתב אמבפה את האות הראשונה שלו בריאל מדריד עם שער בכורה במשחקו הראשון אחרי מסירה של ג’וד בלינגהאם. לוקה מודריץ’ שהניף את הגביע והפך לשיאן התארים של ריאל איי פעם, ברהים דיאס, ארדה גולר וגם לוקאס ואסקס ודני סבאיוס עלו מהספסל - מכובד.

כעת אטאלנטה תשתווה ללאציו מולה שיחקה ריאל מדריד ארבע פעמים ותמיד בשלב הבתים של ליגת האלופות. “מתחתחיה” נמצאות טורינו אותה ריאל פגשה למפגש כפול, ופיורנטינה היריבה שלנו בגמר גביע אירופה ב-1956-57 בסנטיאגו ברנבאו. את נאפולי פגשה ריאל מדריד שש פעמים, 12 פעמים היא שיחקה נגד רומא. שיא המפגשים הוא מול יובנטוס עם 21 מפגשים ושני גמרים צבועים בלבן שלנו – 0:1 בספטימה ב-1998 והיסטוריה עם 1:4 בדואדסימה 2017. את אינטר פגשה ריאל 19 פעמים (10-2-7) ו-16 משחקים היו נגד מילאן, גמר שנקלע להארכה ב-1957-58 והזיכרון האחרון מאכזב עם הפסד 3:1 בסנטיאגו ברנבאו בנובמבר.

הקבוצה אותה ניצחה ריאל מדריד הכי הרבה פעמים בחוץ מבין האיטלקיות היא רומא. היא עשתה זאת שלוש פעמים ברציפות: ב-2001-02, ב-2002-03 וב-2004-05 - פעמיים ברציפות 0:3 והוסיפה גם ניצחונות ב-2015-16 וב-2018-19, כלומר חמישה ניצחונות מול הפסד בודד בשישה משחקים. את מילאן בסאן סירו לא ניצחה ריאל מדריד מעולם. מול יובנטוס ניצחה ריאל מדריד פעמיים בחוץ: איי שם ב-1961-62 וכמובן ה-0:3 המדהים עם המספרת של כריסטיאנו רונאלדו ב-2017-18; וכך גם נגד אינטר

נדיר שאני כותב את שעל ליבי לפני משחק כשטרם סיימתי את הסיקור ועדיין: מי האמין בחודש אוגוסט שנפגוש את אטאלנטה כעבור ארבעה חודשים והמשחק הזה יהיה תוהו ובוהו ומוקש כל כך גדול? ממשחק אטרקטיבי ומרגש זה הפך למקום מעט מפחיד – צר לי להגיד – בטח עם ריאל מדריד “הלא אמינה” של העונה הזו, כזו שמפסידה יותר מדי בקלות, כזו שאבודה מהר מדי. תנצחו כבר משחק גדול, הגיע הזמן, מגיע לנו אחרי כל כך הרבה אכזבות. ונצטרך לשחק ולהיות טובים באמת וזה לא קרה העונה. ומצטער, מה שהיה נגד ג’ירונה לא דומה למה שיהיה מחר. ביחס לכושר של אטאלנטה זה המשחק השלישי הכי קשה שלנו העונה – אחרי אנפילד והקלאסיקו הביתי. לא זוכר את עצמי ככה חרד מאז עונת 2020-21 וכמה היא הייתה שונה – בלי הסנטיאגו ברנבאו, עם קארים בנזמה כמעט לבד נגד כל העולם בהתקפה וכדומה. לא מעניין אותי מה מראה הלו"ז אחר כך, לא רוצה חישובים כמו בנבחרת ישראל. אולי אם ננצח גם בטעות נוכל לחלום לא רק על הפלייאוף אלא על השמינייה. זו רשלנות פושעת מה שקרה העונה – בעיקר-בעיקר-בעיקר ההפסד במילאן.

הם משחקים כיחידה אחת, הרבה יותר ‘קבוצה’ מאיתנו. כן לוקמן שחקן מסוכן מאוד, אבל זה בעיקר השלם גדול מסך חלקיו, לטעמי לפחות אם תוציא שחקן הרכב בכיר שם ותכניס את משנהו – רמת הכדורגל עדיין תהיה גבוהה. זו קבוצה שמשחקת בצורה אמיצה.

הבסיס יהיה להגן כיחידה אחת, כמו שצריך, שחקנים שרצים יותר מהיריבה וזה לא קורה הרבה, עם מיקום מדויק, לא להקל עליהם את החיים ולחלק מתנות כי זה בלתי נסבל. תהיו ג’וד בלינגהאם ואל תהיו אורליאן טשואמני. אם היה אפשר לשחזר קצת יותר מהר את אדוארדו קמאבינגה זה גם היה נהדר. צריך לשחק עם ביטחון, עם חזה זקוף, בזהירות אבל לא בפחד כמו בסאן ממס. יכול להבין למה קרלו אנצ’לוטי יכול להעדיף את טשואמני על פני ראול אסנסיו אבל טשואמני זה “בכאילו”.

החלק ההתקפי צריך לקבל את הניצוץ עם ויניסיוס ג’וניור, ההתלהבות, המהירות, הדריבל, השמחה. הוא יוריד לחץ גם מקיליאן אמבפה בלי קשר לפנדל כזה או אחר אם יהיה. שלא נדבר על אמבפה בכלל לאחר המשחק אני מקווה, שנדבר על החלק ההתקפי של ריאל מדריד. ויניסיוס יכול לשחק באמצע לפתע וצריך למצוא אותו בזמן, אולי האכלסון של אחד מהם לעומק יחד עם הדריבל של ויניסיוס – לבודד אותו כמה שאפשר - זה המפתח שלנו. ג’וד שחייב לקחת אותנו שוב על הגב שלו - יודע למסור, לוקה מודריץ’ אם ישחק – יודע למסור, גם דני סבאיוס – הוא פשוט לא משתמש בזה מספיק. גם פדה יודע למסור, ולבעוט, הוא חיוור במשחקים האחרונים, שקוע כולו בהוראה מלמעלה כמובן – לא לשחק למעלה ולהיות מגן ימני שני וחבל. חייב לומר שאנחנו לא מקבלים מספיק תרומה התקפית מלוקאס. השער נגד בורוסיה דורטמונד זה אחלה וגם הפנדל שסחט באנפילד בעיקר – כפיים – אבל זה לא מספיק. ואם כבר הפנדל – מחר זה הזמן לגלות חוסן, ציפורניים, גם אם דברים משתבשים. אסור להוריד את הראש. 90 דקות של מלחמה. זה הבסיס. לא תספיק מחצית אחת כמו נגד בורוסיה דורטמונד, ולרוב העונה קיבלנו מריאל מדריד גם פחות מזה. הנעת הכדור צריכה להיות מהירה יותר, וגם יותר תנועה, שלא יהיה כל כך קל להפעיל נגדנו לחץ גבוה.

אני לא רוצה לראות קבוצה שבאה לשחק על תיקו וכולי תקווה שאם במחצית יהיה 0:0 ועל אחת כמה וכמה אם ריאל תתקשה מאוד ותשחק לא טוב – נראה את קרלו מעז כמו שלא עשה אף פעם וחוזר לשלושה שחקני התקפה, עם ברהים דיאס מהספסל.

כל כך הרבה פעמים שמענו משפטים מפוצצים שכמה דקות אחרי העלייה למגרש איבדו אחיזה במציאות. יהיה רגע מפנה בעונה הזו? התאכזבנו כל כך הרבה פעמים כבר. חשבנו שאחרי ליל, אולי אחרי הקלאסיקו, אולי אחרי מילאן. והאמת שבמסיבת העיתונאים הזו אני כבר לא יודע מה יותר גרוע, שקרלו אנצ’לוטי “עדכן מטרות” בגלוי וכיוון לפלייאוף? תהיו ריאל מדריד. תנצחו

איזה כיף לראות סוף סוף את בנזמה חוזר להרכב במקום הנפל הצרפתי אמבפה, מתי גם רונאלדו ?

אני חושב שדור שותל כאלה בכוונה מידי פעם, כדי לבדוק מי קרא בעיון עד הסוף

אני קורא כל מה שכותב, פעם ראשונה מצאתי טעות. אבל מה שמעניין שזה בנזמה ולא ראול :joy:
כנראה שהתת מודע שלו מנסה לאותת לו משהו :stuck_out_tongue_winking_eye:

יש הרכב למשחק נגד אטאלנטה! שריקת הפתיחה ב-22:00 בברגאמו. ריאל מדריד חייבת ניצחון כדי להשאיר את חלום שמינית הגמר בחיים. כצפוי, ויניסיוס ג’וניור הוא הבשורה – הברזילאי ששב מפציעה פותח בחלק הקדמי לצד קיליאן אמבפה וברהים דיאס - שלושה שחקני התקפה טהורים, איזה כיף ומאחוריהם ג’וד בלינגהאם. דני סבאיוס במקום לוקה מודריץ’, ובפן השלילי אולי - אורליאן טשואמני פותח שוב כבלם במקומו של ראול אסנסיו. המגן השמאלי: פראן גארסיה במקום פרלאן מנדי הפצוע. הגיע הזמן לנצח משחק גדול. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, לוקאס, רודיגר, טשואמני פראן, סבאיוס פדה, בלינגהאם, ברהים, אמבפה ו-ויניסיוס

מאוד-מאוד מופתע מההרכב ההתקפי שלנו, שמח אבל גם קצת חושש. ברהים דיאס וג’וד בלינגהאם עובדים קשה מאוד וזה נכון, אבל שני המגינים שלנו חצי קשרים. מקווה שיהיו בשורות לא רק בהרכב אלא גם הגישה שלנו, שנמצא שילוב בין אחריות וריכוז לבין קסם והתקפה ולא נבוא לאכול את השעון כמו באנפילד. מבואס שאורליאן טשואמני משחק, מודה

בקיצור, עוד מאותו החרא פלוס ויני.

תתנחם בזה שפעם החרא היה ויני

וקצת יותר בפירוט/ברצינות - עם כל הכבוד לאטלנטה ולכושר הנהדר שהם נמצאים בו (ובאמת שיש הרבה כבוד), הסיבה היחידה שהמשחק הזה נחשב למשחק גדול היא שאנצ’לוטי הביא אותנו למצב הזה מלכתחילה, שבו אנחנו נלחמים על חיינו במפעל, בשלב מתקדם יחסית שלו, כשמרבית הקבוצות הגדולות כבר בדרך לרוטציות נרחבות.
עם זאת, אני לא מנקה גם את השחקנים, שחרבנו במכנסיים פעם אחר פעם.

אני פתאום קולט עכשיו שמאוד התגעגעתי לפרצוף המטומטם הזה, רק שלא יתן משחק נפל עכשיו אחרי שכתבתי את זה.

הגול הרבה פחות מעניין משפת הגוף שלו שהשתפרה פלאים. סוף סוף מבט מאוכזב אחרי גול ולא גלגול עיניים לשמים.

ואיזה כיף לשמוע את השדרן מכריז “stopping mbappe is the problem tonight”.

רק שימשיך ככה.

עד כה נדמה שהערב קיבלנו את ויני המעצבן

אין דבר שאני אונב בכדורגל יותר מנגיעה ראשונה, 90% מהגול זאת הנגיעה הראשונה המדהימה של אמבפה, תענוג.

רק חזר מהפציעה, מנסה יותר מדי, זה יבוא למושתן.

מה שהכי כיף בזה, זה שאם שמעת את השדר אומר דבר כזה - זה אומר שאתה שומע שידור שאין בו את אלי גוטמן

עריכה: כוסאמאמאמאמק עם הפציעות האלה :face_with_symbols_over_mouth:
עד שאמבפה סוף-סוף מתחיל להיראות כמו פאקינג אמבפה

לא התיישן טוב

חח בול

הקבוצה נמשכת ימינה. גרסיה נשאר לבד מול שניים ופסליץ’ מקבל יותר מדי שטח.

מזמן לא נפצע לנו שחקן

למה לא אסנסיו :slight_smile:

חבל, זה היה נראה מבטיח בהתחלה. אנחנו בבעיה קשה בעיקר כי ג׳וד הגיע חצי כוח היום וזה מהימים האלה שויניסיוס נכשל בכל פעולה. מישהו חייב להתעורר.

יש שחקן בסגל שלא נפצע העונה? מישהו במועדון נותן על זה את הדעת? זה לא נורמלי בשום צורה.

הזייה לא נורמלית עונת הפציעות הזאת. כבר 30 נדמה לי ואנחנו רק בדצמבר.

ויני לא נראה כשיר ופדה ממשיך להיות רע.
לא רואה איך אנחנו יוצאים היום עם נקודות.