בוא נקווה שנשמור על היתרון, עוד מעט לוקה קשיש ייכנס… אל תשכחו
קרלו אמר כבר, מודריץ׳ לא מתחמם אם לא יעלה לשחק…
בוא נקווה שנשמור על היתרון, עוד מעט לוקה קשיש ייכנס… אל תשכחו
קרלו אמר כבר, מודריץ׳ לא מתחמם אם לא יעלה לשחק…
כל פעם שאנחנו עושים חילוף הגנתי אנחנו סופגים את השיוויון, ואנצלוטי עוד פעם עושה את השטות הזאת.
זידאן יושב עכשיו בבית עם חלוק שחור וספר עתיק בלטינית ומקבל שיחת טלפון מפלורנטינו שאומר לו תודה על הפעלת הכישוף
מבאסים כל הפציעות האלו. בלי קשר לחוסר היכולת של קרלו לייצר שלם שגדול מסך חלקיו, אנחנו גם לא מצליחים להנות באמת סתם מהיכולת האינדיבידואלית של הכוכבים שלנו.
אמבפה נכנס לכושר נפצע, ג’וד חזר למוד של תחילת העונה שעברה נפצע, ויני חזר מפציעה ונראה מאוד חלוד, מתי כולם יהיו כשירים ובתקופה טובה ביחד ?
רודיגר וצ’ומה במשחק מצויין, סבאיוס המצטיין, פדה במשחק בינוני מינוס.
רחמים על מודריץ’ שכל הקרנפים האלה של אטלאנטה דורסים אותו על ימין ועל שמאל.
לא היה כדורגל גדול, כן היו כמה רגעים של עצבים, אבל ביחס למעט שראינו העונה - ריאל מדריד יצרה הרבה מהלכי התקפה טובים ולא תשכנעו אותי שאין קשר למערך ההתקפי יותר כביכול ולאופציות בהתקפה. ברהים דיאס פתח מעולה וממש נחלש. שלושה שערים ברמה הכי גבוהה שיש, הברקות של ה-BMV שגם כבשו לראשונה העונה יחד. ויניסיוס לא היה כשיר אז ניחא, הוא עשה את הגול מהמצב הראשון כמו אומן, אמבפה עם גול כמו בימים היפים - בפריז ולדעתי המשחק הכי שלם שלו כ-‘9’ אצלנו, חצי שעה יותר נכון, האלכסון שלו לעומק והמהירות הרגו אותם, ובלינגהאם שהעלה הילוך ממש במחצית השנייה וכאילו הלך ושתה שיקוי קסם - עם שער כמו בחצי העונה הראשון שלו כאן.
זו אולי הפעם הראשונה בה באמת הקבוצה ראויה למחמאות מתחילת העונה. ניצחנו במגרש קשה. המשחק נגדם בסופר קאפ היה בסגל מלא ובהתלהבות של ההתחלה ובאז קיליאן אמבפה וכשהם במצב רע. חששתי אחרי הפנדל וגם אחרי ה-3:2 שהגיע די מהר עם גול קלאסי של אדמולה לוקמן - שנפגין שוב לוזריות כמו נגד אתלטיקו מדריד עם שער השיוויון המאוחר.
הרגיש לי שדני סבאיוס נתן לנו המון עבודה שחורה, איבד מעט מאוד כדורים, אחרי מעבר על הנתונים אז ניצח בשבעה מאבקים מ-11 וגם דייק ב-48 מסירות מתוך 50, אחלה משחק שלו, היה טוב יותר מפדה ואלוורדה ואם אני לא מתייחס לגול אז גם יותר טוב מג’וד, כשקרלו אנצ’לוטי העדיף אותו על פני הקפטן הוא בחר נכון. רק לעתים שישחרר את הכדור קצת מהר יותר.
מה שכן האיטלקים היו נאיביים עם קו הגנה גבוה, הקלו עלינו את החיים בתחילת המשחק, ואנחנו מוותרים מהר מאוד על המשחק, הלכנו לישון בדקה ה-60 ומשהו, ספרנו לאחור כאילו. מבין שיש לחץ עצום ומכת פציעות, ועדיין. זה חבל מאוד. יש לנו מעט מאוד ‘מצבי מומנטום’ במשחק, זה קרה בתחילת המשחק, עוד עשר דקות נניח 55-65 וזהו-זה.
רודריגו מסריח את הדשא והיה כל כך מגעיל, הוא לא מסוגל לרוץ, לא מסוגל לעשות כלום, החמצה אחת מזעזעת, נראה כמו שחקן עבר, באמת, אם הוא לא כשיר אז אין סיבה שהוא יסיים 90 דקות כאן ולא אנדריק. גם הגישה שלו, הוא תפס על עצמו את תפקיד הקורבן ולא מצליח לשחרר ממנו. הוא חייב להילחם ולקחת את עצמו בידיים וברגליים, הזמן אוזל, הוא בדרך להיות מרקו אסנסיו. הוא במשבר כמו ב-2020-21 ואז נפצע לפרק זמן ארוך.
הפנדל (הגבולי) שביצע אורליאן טשואמני זה צחוק הגורל, דקה כל כך קריטית ומזל שלא נענשנו. שמות לא משחקים או לא אמורים לשחק. טוב ששרדנו את זה, לא מעט בזכות אנטוניו רודיגר, אולי המשחק הכי טוב שלו.
מעבר לכך שישיגו שש נקודות בשני המשחקים היחסית נוחים שנותרו לנו, אם יגיעו ל-15 נקודות וזה לא יספיק לשמינייה הראשונה אז באסה אבל לפחות שנדע שעשינו את שלנו ולא התבזינו. שוב אגיד, ליברפול? סבבה. ליל? זחיחות. ההפסד למילאן רגע אחרי הקלאסיקו זו הפאשלה.
אני חושב שזה קצת זלזול באוהדים או לא יודע מה שבמועדון אף אחד לא מדבר על מכת הפציעות, הגיע הזמן לשמוע גם את אנטוניו פינטוס עצמו או שנדע שמנסים לשנות משהו. זה כבר חריג מאוד גם בתוך העומס, שחקנים שהם מפלצות פיזיות נופלים מהרגליים, כבר מזמן שאני “חושד” בפינטוס שהוא קונצנזוס, עוד בקיץ עם מכת הפציעות האלה.
נקודה אחרונה בצער: אני חולה על לוקאס ואסקס והיו ימים שזה אחלה. התרומה שלו אתמול חוץ מ-“ואמוס”, “ואמוס” אני מניח כי לא הייתי על כר הדשא - אווירה טובה והראשון לחגוג בטירוף את השערים (מרסלו-בילבאו-סאן מאמס-2009-זוכרים?). אנחנו לא באמת תוקפים זה נכון וקשה מול לוקמן ועדיין הוא לא נותן ביטחון. אולי ראול אסנסיו כמגן?
בתחילת העונה ציפיתי שנשטוף את הדשא במשחק כזה ושלקבוצה תהיה זהות ודברים שעובדים על אוטומט בשני צידי המגרש אבל אולי נעזוב את מה שחשבתי. ציפיות רק בכריות.
באמת חבל שלא ספגנו בדקה אחרונה.
אולי המשחק הכי קל שהיה לנו מתחילת עונה, אבל הקבוצה כל כך פרווה שזה לא משנה.
קצת חדות במסירה אחרונה ויכולנו להבקיע 5 ומעלה, אבל אין מספיק שחקנים שמחפשים את השער. כולם בורחים מאחריות, מסירות לרוחב עד אינסוף עד האיבוד הבא. כמובן אחרי השלישי נכנסים למוד של ספיגה.
יש כמה שחקנים שצריכים לקבל בעיטה לראש.
סליחה על הביאוס.
נשארו לנו בכלל שחקנים כשירים לוויאקס?
זה עוד 4 ימים.
4 ימים אחר כך הבין יבשתי… בקטאר.
4 ימים אחר כך סביליה בית.
אם אני לא טועה החזיק את הקרסול, אבל דוגרי לא ראיתי את רגע הפציעה מספיק פעמים.
ויני בבירור לא היה כשיר היום, לא מתאים לו הפסים החלשים האלה ברצפה…
ועם זאת כל ההתקפות עברו דרכו - הבנאדם בניסיון אחד ברגל החלשה נתן כדור שהבלמים שלנו בחיים לא יתנו, ואלוהים יודע כמה פעמים הם מנסים.
היה הבדל בין המחציות אבל מבחינתי זה מספיק, כל עוד יחזור לעצמו ומהר - ואני די בטוח שכך יהיה.
סוף סוף יכלתי להיות גאה בקבוצה. קודם כל לא להתרגש במילימטר משום מעמד ומשום מגרש קשה. והיה קשה אתמול. ידעו גם להרביץ כשצריך ונגד אטלנטה הפיזית צריך.
ניצחון עם חשיבות הצהרתית הרבה מעבר לכדורגל.
היו אתמול הבלחות של כדורגל טוב. 2-3 דקות כל פעם ובהן רואים שהפוטנציאל פה הוא מפחיד.
לצערי ברהים דיאז אהוב ליבי עם לפחות 4 איבודי כדור חסרי אחריות שספרתי.
מחמאות לסבאיוס, רודיגר המלך ואפילו לוסקז שהיה סביר ביחס לעצמו.
אין על ג’וד בעולם!
לדעתי אתמול רודיגר היה המצטיין בלי ספק בכלל, היה ענק
לא דיברו על זה כאן, אבל פראן גם עם משחק טוב מאוד, עם המון לחץ גבוה מוצלח שהשיג לנו המון כדורים - ובמשחק מסובך, שבדכ גם קרלו לא סומך עליו בסוג משחקים הזה. לדעתי עם מנדי היינו נראים הרבה פחות טוב, כי פראן באמת עשה עבודה טובה מאוד
מי חשב לפני שנתיים-שלוש שויניסיוס יתן כזה פיניש? איזה סיומת!
מה שמאוד מדאיג זה גם שהיה נראה שיש לקבוצה סף שבירה מאוד נמוך, לא יודע אם זה זה או שאננות או חוסר ריכוז, אבל בדקה האחרונה של כל מחצית קיבלנו גם פנדל וגם מצב של 100% שער שהוחמץ למזלנו, וזה גם הרגיש מאוד צפוי
אגב בפסטיבל הניגוח ברודריגו, שאני השתתפתי בו, הוא בבירור משחק עם אי נוחות פיזית, עדות לכישלון המתמשך שלנו בניהול פציעות וכשירות השחקנים.
גם בשיא ימי הלמלם שלו הוא ידע בכל משחק לעשות כמה מהלכים יפים, לכדרר, להוביל מתפרצת , מסירות טובות.
רואים שמשהו בתנועה ובספרינט שלו מוגבל.
אני כבר קיבלתי את זה שאני לא אמור לצפות ממנו לכלום כי הוא לא עושה כלום ואני לא חושב שזה נובע ממשהו פיזי.
רודריגו הוא פשוט ההגדרה לNPC.
כבר כמה משחקים שאנצלוטי מעדיף לעלות את רודריגו או ויניסיוס פצועים ולא כשירים במאה אחוז ולא לתת לאנדריק דקות, כולם רואים שהם לא כשרים ורודריגו גם לא נתן משחקים גדולים או השפיע יותר מידי, אפילו בתור מחליף הוא בקושי נותן לו לשחק (תוספות זמן או 2 דקות ל 90) שזה גם שובר אותו מנטלית וגם מה כבר אפשר לעשות בשתי דקות משחק.
תחילת עונה לדעתי הוא דווקא הראה שיש עם מה לעבוד, בכל מקרה אני במקום אנדריק מבקש לעזוב בינואר בהשאלה.
לא ברור מה יש לאנצלוטי נגדו ולמה לא לשתף אותו יותר שיש לך מלא פצועים בסגל.
בלי הNPC הזה אתה לא זוכה פעמיים בליגת האלופות… מסכים שהוא חיוור מאוד העונה אבל אין צורך לקחת ממנו מה שהוא יודע לעשות ומה שהוא שהוא כבר תרם למועדון.
רודריגו הוא לא שחקן כמו ויניסיוס. נראה לי שהוא צריך מאוד מאמן עם שיטה כדי לדעת בדיוק מה לעשות. יש לו את היכולות.
רודריגו למל’'מ, פרווה, לא מביא כלום ובגדול npc, מצד שני סאקה של ארסנל הוא שחקן על שעולה על הלמלמ שלנו וכולם פה מחליפים ביניהם בלי לחשוב פעמיים.
עכשיו הסטטיסטיקה -
עונת 23/24
רודריגו הלמלמ -
17 שערים ו 9 בישולים ב 3707 דקות, אם עושים ממוצע לפי 90 דקות אז כ 0.64 תרומה של שערים למשחק.
סאקה שחקן העל חלל -
14 שערים(שערי שדה בלי פנדלים) ו 14 בישולים ב 3865 דקות, אם עושים ממוצע לפי 90 דקות אז כ 0.65 תרומה של שערים למשחק.
וזה כשרודריגו הלמלמ ברוב הדקות לא משחק בעמדה האהובה עליו.
לא אומר שרודריגו זה שחקן היסטורי, אבל אנחנו רואים אותו כל דקה ויש לנו את ויני ועכשיו גם אמבפה באותה קבוצה, אז אנחנו שופטים אותו לחומרה, הוא שחקן מספיק טוב כדי לשחק בכל קבוצה בעולם ולא נופל משחקים שחלק כאן חושבים שהם הרבה יותר טובים מהברזילאי.
בקיצור, רודריגו זה לא ויני, אבל מי כן ? גם סאקה לא ויני, אפילו מתברר עכשיו שגם אמבפה זה לא ויני, אז מה רוצים מרודריגו ?
רוצים שיעשה כמה פעולות מוצלחות בדקות שהוא משחק.
כל מה שרשמת היה נכון עד לעונה שעברה, העונה הוא לא עושה אף פעולה מוצלחת (בדגש על מוצלחת), כל ניסיונות הדריבל שלו נכשלים, כל נסיונות הבעיטה שלו בין עלובים ללא רלוונטיים.
יכול להיות שזה בגלל קושי פיזי, יכול להיות שמדובר במשהו מנטלי ויכול להיות שהוא לא שחקן טוב, זה ויכוח פילוסופי אחר.
שורה תחתונה, יש עוד שחקנים בסגל ששווים הזדמנות כשרודריגו נראה ככה ולא תורם למשחק שלנו כלום.
כמו כל שחקן סגל אחר, שיצדיק את הדקות שהוא מקבל.
אבל הסטטיסטיקה מספרת שהוא עושה כמו סאקה שהרבה כאן חושבים שהוא הרבה הרבה הרבה יותר טוב מרודריגו.
אבל כל עונה שעברה הטענות כאן היו אותן הטענות…ובסוף רודריגו לא נופל סטטיסטית משאר הקיצונים בעולם.
בכל דיון עונה שעברה הטענות שעלו כאן בדיון זה היו אותן טענות נגד הברזילאי, לא השתנה כלום.
העונה הנוכחית עדיין לא הגיעה למחצית הדרך, נבדוק ונשווה בסוף העונה כי זאת תהיה השוואה יותר הוגנת.
הבאתי סטטיסטיקה שמראה שהוא תורם כמו הכוכב הגדול של ארסנל, מה עוד צריך שיעשה כדי להצדיק דקות ?
אתה רוצה עוד ויני, ורודריגו הוא לא, אין עוד ויני בעולם, לא להשוות את רודריגו לויני, להשוות לסאקה.
אי אפשר להשוות את רודריגו לויני ואת סאקה לשאר הקיצונים ולהגיע למסקנה שסאקה יותר טוב