תנצחו כבר בפיחואן. דור רומנו לא מוכן לקבל את מאזן האימה בפיחואן - 12 הפסדים ב-20 המשחקים האחרונים, יותר גרוע מהקאמפ-נואו וכל מגרש אחר בספרד, ומשוכנע שזו לא גזירה משמיים. לקראת עוד משחק קשה בסביליה ביום רביעי, הוא משוכנע שזה הזמן לנצח. קח כמה עצות, לופטגי
טור אוהדים מיוחד שייך בדרך-כלל למשחקי ליגה מיוחדים, אם בכלל, קלאסיקו או דרבי. אבל הפעם סביליה תקבל את הכבוד, בתקווה שריאל מדריד תיקח סוף-סוף את הנקודות. ‘תנצחו שם כבר!’, אני צועק כמו אוהד זועם מהשורה הראשונה בברנבאו. כאוהד ריאל מדריד שגדל על ‘נאחס הריאזור’ עם מספרים לא הגיוניים - לא יאומן שמ-1992 ועד עקב הזהב של גוטי(בנזמה, זוכרים?), ראול לא ניצח שם את דפורטיבו - כשהמגרש המקולל כבר לא חלום בלהות של ריאל מדריד, אפשר להגדיר את הראמון סאנצ’ז פיחואן כיורשו הראוי.
אותה דפור הייתה מנצחת את ריאל מדריד בכל מצב, כל הזמן. גם מול קבוצת צמרת מלהיבה של סוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000, זו שזכתה באליפות היסטורית - ציפיתי מריאל מדריד ליותר(גלאקטיקוס, הלו!), אבל העניין שהרצף נמשך. גם שדפור ירדה מנכסיה, כלכלית ומקצועית. עד שגוטי בא לשים לזה סוף. ולמרות שסביליה קבוצת צמרת חזקה - בארסה לא הפסידה שם מאז 2006/07. וגם על משחקים כאלה האליפות הולכת פייפן. והשנה אסור לתת לזה לקרות.
כל מספרי הברזל של לופטגי לא רלוונטים, המבחן האמיתי מגיע הערב. הוא צריך להצליח במקום בו כולם נכשלו: שוסטר, שבעונת האליפות ב-2007/08 ניצח בקאמפ-נואו, בקאלדרון, במאסטייה ובמדריגל אבל לא בסביליה| פלגריני שרשם הפסד בכורה בתצוגת אימים - איקר נגד כל העולם, והוא עצר את פרוטי אבל לא יכל לעצור הכל| בניטס שרשם הפסד בכורה בפיחואן למרות מחצית שנייה נפלאה| ואפילו המאמן זידאן, שהוביל בביטחה עד לרגע האחרון אבל אז החלטו השטויות וריאל מדריד הפסידה, הפסד בכורה ב-2016/17, הפסד ראשון מזה זמן רב.
הנה מספרי האימה של ריאל מדריד, שימו לב. הפיחואן הוא לא המגרש היחיד בספרד בו לריאל יש מאזן שלילי(25 נצ’ מול 42 הפסדים) חוץ מהקאמפ-נואו, אבל הפיחואן הפך לאחד המגרשים המפחידים ביותר. ריאל הפסידה ב-12 מ-20 משחקיה האחרונים שם - רקורד החוץ הכי גרוע שלה בתקופה הזו, וניצחה בשישה בלבד(פעמיים תיקו). בקאמפ-נואו היא רשמה מס’ זהה של נצחונות והפסדים(יחד עם אירופה והגביע), נגד ולנסיה ובילבאו ניצחה בעשרה והפסידה בשישה משחקים, ונגד אתלטיקו רשמה 11 נצ’ ו-4 הפסדים.
"הרשימה השחורה"
2003/04: תבוסה 4:1| רונאלדו צימק
2004/05: תיקו 2:2| שער עצמי, גולאסו לזידאן
2005/06: הפסד 4:3| דיוויד בקהאםX2, זידאן
2007/08: הפסד 2:0
2008/09: ניצחון 4:2 ענק| שלושעראול, מרסלו
2009/10: הפסד 2:1| פפה השווה זמנית
2010/11: ניצחון 6:2| כריסטיאנוX4, קאקא, ראמוס
2011/12: ניצחון 6:2| כריסטיאנו שלושער, קאייחון, די-מאריה, אלטינטופ
2012/13: הפסד 1:0| “אין לי קבוצה”
2013/14: הפסד 2:1| כריסטיאנו[פנדל]
2014/15: ניצחון 3:2| כריסטיאנוX3
2015/16: הפסד 3:2| ראמוס - במספרת, חאמס רודריגס
2016/17: הפסד 2:1| כריסטיאנו[פנדל]
2017/18: הפסד 3:2(משחק חסר חשיבות)| ראמוס[פנדל] ובורחה מאיורל.
אני לא חושב שהמאזן הזה הוא גזירה משמיים, אבל אם נגזר עלינו לגרד ניצחון פעם בכמה שנים - עכשיו זה זמן מצוין. רגע לפני הדרבי למשל, כשאנחנו בשיוויון נק’ עם בארסה אחרי המתנה של ג’ירונה אתמול. ניצחון בפיחואן שווה ערך לא פחות מההצגה נגד רומא בליגת האלופות, ואם צריך אז שלופטגי ירקוד בחדר ההלבשה לרגל ההמנון של הצ’מפיונס. במשחק כזה אני חושש במיוחד מהשבריריות של בייל והאפטיות של בנזמה, שוב תלות אינספור במגנים, ובעיקר: משחק בו נתגעגע לכריסטיאנו. הוא כבש שם שלושער ב-2014/15 אבל הניצחון הזה לא תרם דבר, זה היה כבר מאוחר מדיי.
הקבוצה של קיירוש ספגה רביעייה ואחד הבלמים הצעירים הוחלף בהפסקה ובכה. זידאן פרש עם הפסד 4:3 וגם יתרון של 2:0 שם לא הספיק לנו בעונת 2005/06, אבל אחד ההפסדים הכי זכורים לי היה ב-2012/13. פתיחת עונה מחורבנת עם 4 נק’ מ-9. ריאל מגיעה לפיחואן וסופגת כבר אחרי 4 דקות. תלבושת החוץ הירוקה הייתה מזעזעת והכדורגל עוד יותר גרוע. מוריניו איבד את זה - “אין לי קבוצה”, אמר לאחר המשחק, וההתדרדרות החלה. גם אנצ’לוטי זוכר טוב את המשחק הזה. הוא הגיע לקלאסיקו בברנבאו בעונת הדסימה מהמקום הראשון. ריאל הפסידה 4:3 ואחרי המשחק יצאה במחזור אמצע השבוע לפיחואן. ריאל הובילה 1:0 מפנדל אבל ספגה פעמיים מרגלי ראקיטיץ’ והשבוע השחור קבע - אין אליפות.
האמת שסביב המשחק הזה אני די חצוי. מצויין שבייל ומרסלו נחו, ועוד יותר שמריאנו שותף נגד אספניול כי אולי נזדקק לו. לקאמפ-נואו ריאל צריכה להיערך אחרת ולקלאסיקוס בכלל, אבל אולי גם את הפיחואן צריך לקחת בחשבון. אני רוצה לראות את הטריו ההתקפי אסנסיו-בייל-בנזמה, ובבקשה שכולם יחשבו התקפה ויהיו אנשים ברחבה, ומצד שני אולי צריך לאזן עם קישור מרובע באמצע. נגד האגרסיביות של סביליה הלא יציבה והלא צפויה, נזדקק למודריץ’ ואיסקו. לופטגי צריך להפתיע. מוריניו שיחק עם די-מאריה באמצע כשריאל באדום פירקה 6:2 את סביליה ב-2012, למשל. אולי לשחרר את אסנסיו מהאגף ולשחק איתו מתחת לחלוצים בייל ובנזמה. אחריות, קאסמירו ואגרסיביות, מרסלו במוד צ’מפיונס, ראמוס במצב-רוח להגן ולא לחשב על הפנדל או הנגיחה הבאה או על הקהל. לשחק 90 דק’ ושיהיה בהצלחה! זה הזמן להפגין אופי. תנצחו כבר בפיחואן! בחמישי זה היום של המשמרת בוקר, החבר’ה כבר ב-05:55 דופקים על הדלת ‘דור, תפתח לנו’. אנחנו רוצים לקום בכיף.
בהמשך, אתם יודעים, בנוהל: סטטוס ריאל לקראת המשחק, מה קורה בסביליה, היסטוריה ומפגשי עבר ועוד ועוד. בכיף