24 שנים אחרי הביקור האחרון של ברצלונה באוביידו (למי שלא יודע איפה זה, אז נכון בילבאו? שמאלה. תמשיכו ישר עד גיחון, ואז עוד פעם שמאלה. הגעתם למכולת של חואן עם 2 משאבות דלק ו"כל כך טוב"? זו אוביידו. ברוכים הבאים), הקטאלנים החבוטים חוזרים לשם במטרה להמשיך להדביק את הפער מריאל מדריד, ולצמצם אותו שוב ל-2 נקודות בלבד.
היריבה הקטנה והצנועה פתחה את העונה בסערה עם 2 הפסדים לוויאריאל וריאל מדריד, ניצחון על ריאל סוסיאדד (יריבתנו הבאה), ואז שוב 2 הפסדים לחטאפה ואלצ’ה. היא סוגרת 5 מחזורים עם יחס שערים של 1:8. כמעט כמו ברצלונה מול באיירן, רק ב-5 משחקים ולא באחד.
בברצלונה קמו בשני בבוקר לבשורות קשות - גאבי יצטרך להיעדר 4-5 חודשים, אחרי פציעה שאף אחד לא ידע עליה עד שאשכרה פתחו את הברך והכניסו את הטלסקופ “האבל” לבפנים (ואיכשהו עדיין לא גילו שם את היכולת של ראפיניה לעבור שחקן בדריבל). בנוסף אליו, גם אאא"פ ייעדר כ-3 שבועות, זכר למתיחה במפשעה מול חטאפה.
כמובן שלאמין, באלדה ומאטס עוד מושבתים.
מי כן כשיר? כל השאר. וופדידו. כולל אולמו, בינתיים, וגם דרו שחזר לקבוצה. מארק ברנאל אולי יקבל יותר דקות הפעם, אחרי שמול חטאפה די שמרו עליו כי…ובכן…חטאפה, וגם כי גאבי ופרמין פצועים. דילמת ראשפורד-פראן-לבנדובסקי-בארדג’י תחזור לה גם הפעם במוח של פליק, במיוחד לקראת סוסיאדד (נזכרו לנצח, הנבלות) ופסז’, שאותן נפגוש בראשון וברביעי הקרובים.
אוביידו פתחה את העונה עם 4 הפסדים מ-5 משחקים, ויחס שערים של 1-8.
על הנייר זה אמור להיות טיול בפארק, ואופציה עבור פליק לקיים רוטציות אם יש צורך או לתת דקות לאופציות הפחות בכירות.
תודה שוב לאיילוש שמצליח להראות עקביות ביכולת יותר מפרנקי, וגם שומר על המורל בימים ללא אאא"פ.
לעיניין, אין לי ציפיות מול אוביידו. למרות שמדובר על משחק בית, וכנראה יגיעו עם התלהבות שיא מול בארסה, ועדיין. קבוצת ליגה שנייה שעד כה מקבלת בראש שצריכה להתמודד עם משחק מול בארסה באמצע שבוע. השאלה היא מה פליק יחליט. או שנראה מראש רוטציות והשמשה של שחקנים שלא מקבלים הרבה דקות כמו קסאדו ואראוחו שצפויים לפתוח לפי רוב ההערכות, אולי אפילו נראה עוד שחקנים שצריכים לעבור השמשה כמו ג’ופרה ורוני. הכל תלוי איך פליק ירצה לגשת למשחק.
בינתיים אציין שהמערך של “חיים ללא לאמין” דיי עובד בגדול. ראשפורד נהנה מהחופש שלו באגף שמאל, וקונדה יחד עם ראפיניה כן מצליחים לייצר יחד תרומה התקפית. מקווה שנמשיך לראות עוד פתרונות לבעיות קיימות כמו התלות בפדרי.
לא ראיתי אפילו את התקצירים של אוביידו, אבל בכל זאת הצלחתי לגבש דעה.
מול קבוצה שכבשה שער אחד ב 5 משחקים לא צריך הגנה חזקה. שיהיו רוטציות.
מפדרי ומעלה, הייתי פותח עם הרכב חזק וחילופים במחצית אם נהיה ביתרון, או דקה 60 לא משנה מה.
אם זה לא משחק לרוטציות, אז מה כן. אחכ יש את סוסיידד - פאריז - סביליה ב 7 ימים לפני פגרת הנבחרות.
אתה מתכוון לריאל סוסיאדד שיש לה 3 הפסדים (בטיס, ריאל מדריד, אוביידו), 2 תוצאות תיקו (אספניול, ולנסיה) ניצחון בודד (רק במחזור הנוכחי, על מאיורקה), ויחס שערים של 6:9 לרעתם?
מרגיש שזו הגרסא הכי טובה שקיבלנו מפרנקי דה יונג עד כה. הכי דומה לשחקן ההוא מאייאקס.
האם הוא מתאים או עדיף על שחקנים אחרים אני לא יודע, אבל בפני עצמו הוא טוב וכל הזמן משתפר.
אולמו מנגד עם משחק מביך. אם היה רשום לו פאוליניו על החולצה, לא הייתי מבדיל אפילו שאחד לבן זוהר ואחד שחום. פליק נתן לו 90 דקות כדי להחזיר לו את הביטחון, נראה אם זה שווה את זה.
ג’רארד מרטין מחזיר אותנו לקרקע לגבי מה היכולות שלו. בשלב מסוים כבר הפסיקו למסור לו את הכדור, היחיד שהמשיך זה קובארסי כי ככה תיכנתו אותו בלה מאסיה. באלדה תחזור כבר.
אריק עבורי זו הנקודת אור של העונה הזו עד כה.
מנהיגות ואמינות בכל עמדה על המגרש. הולך וצומח לתוך החור שהשאיר איניגו.
אז הסוד עם אראוחו הוא להגיד לו שהוא משחק נגד אוביידו? אפשר לנסות את זה גם במשחקים גדולים? כי זה היה המשחק הכי טוב שלו מזה…הרבה זמן. שער, רבע בישול אה-לה שחקן כנף קלאסי, ובעיקר המון פעולות הגנתיות (פיזיות אגרסיביות) טובות. שרק ימשיך ככה.
אם אראוחו הוא (אולי) המצטיין, אז אריק הוא המופת. הוא כנראה לעולם לא יהיה השחקן הכי טוב בעמדה שלו (לא בעולם, אפילו לא בברצלונה), אבל יש לו נשמה בטונות.
ז’ואן גרסיה טעה בגדול, ועוד יטעה בגדול. פאשלה מהסוג שקרה למאטס כמה פעמים בהתחלה, וגם לוואלדס כל כמה משחקים. החלק החיובי הוא שהוא התאושש מזה טוב מאוד ולא קבר את עצמו בטעות. נתן כמה הצלות לא רעות בכלל בהמשך המשחק, כולל בנקודה החלשה של מאטס - איומים לצד ימין שלו.
אלון מרטין חזר לגודל האמיתי שלו. אם היום לא היה זמן ז’ופרה, מתי כן?
אולמלמו במשחק נוראי. ברח מכדורים או חיכה שיגיעו לו לרגל, היה לא מדויק כמעט בשום פעולה, ובכללי נראה חד כמו מצקת. אם ככה הוא נראה כשפרמין מושבת (כינור מנגן ברקע), ויש לו הזדמנות לנעול את עצמו בהרכב - זה לא סימן טוב. סימן לא טוב נוסף בגזרתו - יש לו סוסיאדד, פסז’ וסביליה על הראש בשבוע וחצי הקרובים. מה הסיכוי שהוא יוכל לשחק בכל אלו?
מסכן פדרי. מילא שהוא לא מקבל מנוחה, אבל אפשר שיהיה לו משחק אחד, א-ח-ד, בו הוא לא צריך לכסות על 1-2 הקשרים האחרים?
לגמרי. פרנקי וקסאדו מאחורה, ולהעביר את פדרי במחצית השנייה קדימה היה יכול להיות ניסוי מעניין, ובטוח פחות מזיק ממה שאולמו עשה היום. וכן, החמאתי פה לפרנקי.
אריק גרסיה זה פשוט שחקן אנדרייטד. לחשוב שכמעט ויתרנו עליו לג׳ירונה, אלוהים ישמור! לא פעם ראשונה שהוא שם להתחיל את המהפך-בנפיקה, אינטר, ריאל. פשוט לב של ווינר. עד היום אני זוכר אותו אומר לויניסיוס אחרי שנתן לו 4-0 ״אתה? כדור זהב?״. מלך!!!
וכמובן, חשוב להגיד-טכניקה מטורפת של פראן טורס בגול. וואו.
השפיץ של לבה ענק, היינו צריכים את ה9 הגדול הזה שינצח לנו משחק (צור זה גאון)
אראוחו חד משמעית המצטיין, סוף סוף משחק ענק של החיה מאורוגוואי שהתמודד יפה עם רונדו ולא וויתר על אף כדור ונלחם ולא טעה בכלל במשך כל ה90 דקות הבנאדם היה פלס.
בצדדים הפחות טובים, ויש!
אולמו לא קיים. החוסר יציבות הזאת זה כנראה מה שמנע ממנו לפרוץ לרמות הגבוהות ביותר. לפעמים זה מרגיש שהוא חואן מאטה לעניים. הבנאדם לא מסוגל לתת 2-3 משחקים טובים ברצף. זאת יריבה יחסית נוחה, לא כיסחה, לא שיחקה אנטי כדורגל. למה לא להמשיך בכושר טוב? נתת בישול אדיר משחק שעבר, תעשה משהו במשך 90 דקות. אשכרה לא ראיתי פעולה אחת טובה שלו.
מרטין במשחק נוראי. וואו. פשוט היה באאוט.
אני לא מבין למה דה יונג קיבל הרבה מחמאות היום. לא אהבתי את החילוף מהבית של קסאדו, הוא באמת לא היה הבעיה.
אראוחו באמת היה מצוין היום. היכולת שלו לחזור לעצמו תהיה ממש קריטית לעונה שלנו.
על ז׳ואן גארסיה אני מת ולא אכפת לי מהטעות שלו. זה קורה והוא ילמד.
מול ניוקאסל כתבתי שלשחק עם לבנדובסקי בסוג משחקים כאלה זה ממש לשחק עם שחקן פחות. שהמשחק בקצב גבוה, שצריך לשלוח כדורי עומק, שבלמי היריבה כבר מאוד פיזיים ואתלטיים.
במשחק כמו היום זה בדיוק ההיפך הגמור וסוג המשחקים שיש לפולני עדיין מה לתרום לנו - יריבה נחותה, לא אתלטית שמסתגרת נמוך ומצופפת. לא צריך מהירות אלא שחקן מנוסה שפשוט יידע לעשות גול שאנחנו יושבים עליהם. גול ענק שלו שבלעדיו לא בטוח בכלל שאנחנו יוצאים עם 3 הנק׳.
לגבי אולמו מסכים עם כל מילה ואני אחד מחובביו. כמה מוכשר ככה לא יציב. משחקים שבהם הוא פשוט נראה ה10 הקטלני בעולם ומשחקים שבהם הוא לא מסוגל לייצר מהלך אחד טוב ב90 דק. זה כנראה לא משהו שהולך להשתנות ופליק יצטרך לדעת לחלק את הדק בינו לבין פרמין בתבונה.
@Aragones, בחייאת תעשו את העבודה פעם אחת ביום שבת.