מחזור 7 :: כבר לא מושלמים לאחר 1-1 מול הנאחסית של קארים

לקראת אוססונה| פגרת הנבחרות מאחורינו, מרתון חודש אוקטובר לפנינו, עם הקפטן קארים בנזמה שחזר חמוש ונחוש. מתחילים עם משחק בית נגד היריבה מפמפלונה (ראשון, 22:00) בתקווה להשיג ניצחון עשירי ברציפות. מודריץ’ הפצוע ייעדר, האם פדה, שחקן חודש ספטמבר, יקבל מנוחה? הכל לקראת המשחק - בכתבה הבאה

image

סטטוס אלופת אירופה:

ריאל מדריד מגיעה למשחק או יותר נכון למרתון חודש אוקטובר – תשעה משחקים ב-27 ימים - במצב רוח מצוין כאשר פגרת הנבחרות עברה פחות או יותר בשלום למעט קורבן אחד של וירוס פיפ"א הארור – לוקה מודריץ’ ששיחק 180 דקות במדי הנבחרת. קרלו אנצ’לוטי רוצה את הניצחון העשירי ברציפות בכל המסגרות, קרוב להשוואת שיא המועדון (11 ניצחונות), אך הוא לא מתעסק במספרים האלה, הוא הולך ‘פארטידו אה פארטידו’ כמו שאמר דייגו סימאונה. גם ברור לו שהעומס לא יהווה תירוץ. “לוח השנה דחוס מאוד, יש הרבה משחקים והמוסדות צריכים לשבת יחד כדי לפתור זאת”, הוא אומר. “אנחנו משוכנעים שהחודש הזה הוא חשוב. האתגר שלנו הוא לשחק טוב בכל משחק ולנצח. יש לנו סגל חזק מאוד. כל אחד יראה את המחויבות שלו. השחקנים להוטים כמו תמיד”, אמר, ושיבח גם את אדן הזאר ומרקו אסנסיו שלא ממש מוצאים את עצמם. כשנשאל על הקלאסיקו בעוד 15 ימים הוא ‘התכווץ’. “הקלאסיקו רחוק מאוד. אין לנו זמן לחשוב מעבר למשחק מחר”. בשיחות סגורות קרלו הבהיר לשחקניו: אין מקום לטעויות עד לקלאסיקו. נזכיר כי אשתקד אוססונה עשתה לנו את המוות במקדש וחילצה 0:0.

לאחר חודש בחוץ, הקפטן קארים בנזמה חוזר ואלו חדשות מעולות על אף שהקבוצה הסתדרה היטב בלעדיו ושחקנים אחרים לקחו צעד קדימה. הקפטן יודע שאחרי ימים משמחים כאלה בהם ‘השתלט’ על אירוע הגאלה של המארקה וקטף שלושה פרסים – כל מה שנותר לו זה להבקיע ולשבור את המנחוס מול השוער סרחיו הררה. שוער אוססונה הדף לו שני פנדלים אשתקד והוא לא הבקיע מולו מעולם בחמישה עימותים. נתון שבנזמה לבטח לא אוהב, והפיצ’יצ’י של אשתקד רעב מאוד. אם נהיה הוגנים, בנזמה לא הבריק העונה. אבל קרלו לא מסכים: “הוא לא כבש במשחקים האחרונים…כי הוא לא שיחק. שום דבר לא מוזר אצלו, הוא טוב מאוד. הוא יפתח מחר בהרכב, המצב הגופני שלו מצוין. הוא הולך לשחק”, אמר. למעשה, לקרלו יש צרות של עשירים.

הוא נשאל האם רודריגו היה פותח בהרכב מחר (באונסה דה גאלה) אם גמר ליגת האלופות היה משוחק ואמר ‘כן’, בפשטות. על ויניסיוס ג’וניור שמתכנן לפי השמועה ריקוד חדש שילהיב את הברנבאו אם יבקיע – מיותר להרחיב, ורודריגו בפורמה נהדרת. את הופעת הבכורה שלו במועדון ערך נגד אוססונה בספטמבר 2019 וכבש חצי דקה לאחר שעלה מהספסל. האם פדה ואלוורדה, שחקן חודש ספטמברX2 – גם של אוהדי ריאל מדריד וגם של הליגה הספרדית - יפנה את מקומו אחרי ששיחק עם נבחרת אורוגוואי וגם ‘סבל’ מטיסות ארוכות? זו ההערכה שלנו למען האמת. גם קיימת האפשרות שפדה יפתח במרכז השדה, העמדה הרגילה שלו אם כבר הספקתם לשכוח. “יש בו הרבה דברים שמזכירים את סטיבן ג’רארד”, שיבח קרלו והתייחס לפרגון של לואיס סוארס בריאיון למארקה. “זו הצלחה גדולה עצם ההשוואה הזו. יש לו הכל כדי להגיע לרמה הזו ויותר מכך”.

אז התפנה מקום בהרכב לאור היעדרותו של מודריץ’, עליו עדכן קרלו שהוא אמור לשוב להתאמן בשני ואולי יהיה מוכן כבר לליגת האלופות. הדיווחים בספרד היו סותרים. ב-AS הלכו עם ‘ההזדמנות המיוחדת של דני סבאיוס’ שפתח בהרכב רק נגד בטיס ומזכיר את הקרואטי בסגנון ובמשחק בית אפשר להעדיף אותו (וכמובן שקרלו מאוד אוהב אותו) – על פני הקשיחות והפיזיות של אדוארדו קמאבינגה שזכה לחיבוק (במובן המטאפורי) מקרלו אחרי ביקורת הזויה מצד דידייה דשאן מאמן צרפת. מקומו של אורליאן טשואמני מובטח. לוקאס ואסקס שב לאימונים אך מחוץ לסגל כך שדני קרבחאל לא ינוח, אבל נראה שהמגן בצד השני – כן. פרלאן מנדי יסופסל לטובת אנטוניו רודיגר שיזיז את דויד אלאבה שמאלה, בתקווה שריאל סוף סוף תשמור על שער נקי בליגה. כי טיבו קורטואה כבר שכח איך זה מרגיש. הוא לא הצליח לעשו זאת בששת המשחקים העונה ופרס הזאמורה מתרחק מאוד.

Atletico Madrid 1-2 Real Madrid: Carlo Ancelotti's side win derby to maintain flawless start in La Liga - Eurosport
ציון 10?

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אנטוניו רודיגר, אדר מיליטאו, דויד אלאבה| אורליאן טשואמני, טוני קרוס, דני סבאיוס (פדה ואלוורדה)| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה.

מה המצב אוססונה?

אוססונה סיימה אשתקד במקום העשירי בטבלה ואלה התוכניות שלה גם העונה – ‘שלח לי שקט’. עונה נטולת צרות. הקבוצה מגיעה למשחק כשהתנופה שלה נעצרה עם הפסד מאכזב לפני פגרת הנבחרות, דווקא בבית לחטאפה מהתחתית (2:0). “החומה הבלתי עבירה שהקימה אוססונה בפתיחת הליגה במשחקי הבית - נפלה, כל סטטיסטיקה נשברת בסוף”, נכתב בסיקור במארקה אולם, לחבר’ה בריינו דה נאבארה יש בהחלט במה להתגאות. אוססונה צועדת במקום החמישי והמכובד עם ארבעה ניצחונות מול שני הפסדים. היא הוכיחה מה היא שווה עם ניצחון 1:2 על סביליה במחזור הפתיחה. חגיגית - פתיחת העונה הכי טובה שלה מאז 2005-06 ההיסטורית, אותה סיימה במקום הרביעי. למשחק הקרוב אוססונה מגיעה ברגשות מעורבים עם מה שקשור לחלוצים שלה. רק אחד מהחלוצים הבכירים יהיה שם

צ’ימי אוויה שכבש כבר שלושה העונה לעומת שישה בליגה בכל 2021-22 (החמיץ כמעט את כל העונה שקדמה לה בשל פציעה ארורה ולקח לו זמן להיכנס לעניינים, כמובן )– הורחק בדקה ה-43 בהפסד האחרון וייעדר (גם מהמשחק הבא). הוא היחיד שייחסר. מנגד, אנטה בודימיר הקרואטי שב לאימונים ביום רביעי ויהיה זמין. לבודימיר אין שער העונה ב-325 דקות, הסתפק בבישול אחד, ומלך שערי הקבוצה בשנתיים האחרונות (12 שערים בעונת הבכורה ותשעה אשתקד) רוצה לשבור בצורת בת עשרה משחקים יחד עם העונה שעברה (לא הבקיע מאז המחזור ה-34). “הוא מאוד חזק מנטאלית, ממתין לרגע הנכון שלו. הוא עובד קשה מאוד באימונים כמו תמיד ואנחנו מאמינים בו”, חיזק אותו מאמנו במסיבת העיתונאים. הקשר הספרדי אימאר אורוס שנעדר מצמד המשחקים האחרונים, צפוי להחליף את אוויה. יש לו כבר שני שערים.

השוער סרחיו הררה שמר שלוש פעמים על שער נקי העונה ואוססונה מציגה הגנה טובה שספגה חמישה שערים. ג’ון מונקיולה מתחרה על העמדה הנוספת במרכז השדה יחד עם דארקו בראסאנאק, תלוי האם יאגובה ארסטה יחליט על גישה טיפ-טיפה יותר הגנתית או לא. בכל מקרה, עם כל הכבוד לשחקנים – קרדיט רב חייב להגיע למאמן. ארסטה בעצמו אולי אפילו לא חשב עד כמה תקופתו במועדון תיהיה הצלחה מסחררת – זו כבר עונתו החמישית והמשחק הקרוב יהיה ה-175 שלו! באף קבוצה לא אימן פרק זמן כה ארוך. “מתאים לקבוצה כמו כפפה ליד. בשקט, עם פרופיל נמוך - כבש את הלב של אל סאדר”, נכתב עליו ב-AS.

המאמן אמר לקראת המשחק: “זה אף פעם לא זמן טוב להגיע לברנבאו, אבל הצלחנו להשיג תיקו אשתקד. ריאל פתחה את העונה נהדר, עלינו להיות בשיא כדי לחזור עם משהו. אני חושב שיש לריאל מאמן פנטסטי והרבה שחקנים שיכולים להיות מכריעים, ויניסיוס ורודריגו בתקופה נהדרת”. הוא טוען כי 'המשחק מהעונה שעברה עוזר, אך מבהיר כי אין שני משחקים זהים ואומר כי ריאל היא אמות מידה עבור הקבוצה שלו. על היעדרותו של אווילה: “שינינו את השבב. ברור שהוא לא יהיה ונחשוב על תוכנית משחק”. הוא משוכנע שפגרת הנבחרות לא תפגע בריאל: “הם כבר רגילים לשחק כל שלושה ימים” וטוען כי הקבוצה לא חזרה לקרקע אחרי חטאפה: “אני מבין שזה היה מאכזב, אבל זה מוכיח עד כמה קשה לנצח. תיאום ציפיות חשוב”. הוא מדבר על שיפור ברמת הכדורגל ולאו דווקא המקום בטבלה שכן יש שבע-שמונה קבוצות שתמיד למעלה. על הטקטיקה: “מחוץ לבית אנחנו משחקים ב-4-1-4-1 יותר הגנתי אבל לעתים לוקחים יוזמה. אני חושב שהקבוצה צריכה להיות יותר יעילה”. שורת המחץ מבחינתו הייתה: “אתה צריך להחליט היכן אתה נותן יוזמה למדריד. עלינו להפעיל לחץ טוב. אם אתה מתחיל את המשחק רע - אתה מת!”.

Jagoba Arrasate עורך אימון בטג'ונאר. | AC...
הכוכב הראשי בהצגה של אוססונה

אוססונה – הרכב משוער: סרחיו הררה| נאצ’ו וידאל, אונאי גארסיה, דויד גארסיה, חואן קרוז| לוקאס טורו, דארקו בראסאנאק, ג’ון מונקיולה, רובן גארסיה, מוי גומס| אנטה בודימיר

היסטוריה ומפגשי עבר:

עם התיקו המאופס המאכזב נגד אוססונה אשתקד בסנטיאגו ברנבאו (משחק בית שני ברציפות ללא שער זה היה), תם הרצף הנהדר של ריאל מדריד שניצחה בכל 12 משחקי הבית הקודמים נגד היריבה הזו, ניצחונות בכל הסוגים האפשריים: ניצחון דרמטי כמו בעונת 2009-10 עם שער של כריסטיאנו רונאלדו בדקה ה-89 בדרך ל-2:3, ניצחון 2:5 נהדר בחסות שחקני ההגנה בעונת הדאבל 2016-17 (דנילו, פפה וסרחיו ראמוס היו בין המבקיעים), ניצחונות קשים יותר כמו רק 0:1 במשחק הבית הראשון של ז’וזה מוריניו כמאמן (וריקארדו קרבאליו הבקיע!) וגם כמה הצגות, למשל 1:7 בעונת האליפות 2011-12, הניצחון השלישי הכי גבוה שלנו על היריבה הזו. במשחק שנערך בשעת צהריים מוקדמת, כריסטיאנו כבש שלושער, צמד לבנזמה וגם פפה והיגואין הבקיעו. משחק שהיה תענוג לצפות בו היה 0:4 בעונת הדסימה עם שני גולאסוס של כריסטיאנו לחיבורים במחזור ה-35 (ומאז הקבוצה הפסיקה לשחק בליגה). גם ראמוס ודני קרבחאל כבשו.

0-0: All square against Osasuna | Real Madrid CF
תיקו מאוד מאכזב אשתקד

אז אמרנו שב-21-22 היה פאנצ’ר, כך שהניצחון האחרון שלנו על אוססונה בבית היה 0:2 בעונת 2020-21 בשיא מאבק האליפות. אדר מיליטאו נגח מכל הלב לרשת בדקה ה-76 ומיד לאחר מכן קאסמירו הכפיל. זו הייתה התוצאה גם בעונת האליפות 2019-20 בסגנון ברזילאי, ויניסיוס ואז רודריגו עליו סיפרנו לכם. ולפני העונה שעברה, אוססונה לקחה משהו מהמקדש בפעם האחרונה בעונת 2005-06, אז בעשרה שחקנים הצליחה לסחוט 1:1. זידאן המחליף בישל את השויון של רוברטו סולדאדו. משחק שאפשר לציין היה ה-2:4 על אוססונה במחזור הפרידה של 2012-13 העצובה, באמת פרידה, כשהיגואין ענד את סרט הקפטן והשתווה לחואניטו עם 121 שערים ואז הודיע בקול חנוק שתם הפרק שלו בריאל. כנ"ל ז’וזה מוריניו שנפרד. המאזן ב-40 משחקי הבית נגד אוססונה הוא טוב: 32 ניצחונות (80%), שש תוצאות תיקו (15%) ושני הפסדים (5%), יחס שערים 32:109 לטובת ריאל.

במפגש הראשון בין הקבוצות ריאל ניצחה 2:6 במחזור התשיעי בעונת 1935-36 ועשתה ככל העולה על רוחה גם בשאר הזמן. בעונת 1958-59 הגיע הניצחון הגדול ביותר עם שמינייה – שלושער לדי סטפאנו, צמדים לחנטו והקטור ריאל וגם אחד של פושקאש, וכעבור שנה ריאל ניצחה 0:7. במשחק השביעי שלה בברנבאו אוססונה סחטה 2:2 ב-1962 ושנה לאחר מכן ריאל שוב השתוללה עם מאניטה. רק במשחק ה-19 שלה נגד ריאל כאורחת אוססונה הצליחה לנצח לראשונה, ועשתה זאת בגדול עם 0:4 די הזוי בדצמבר 1990. החלוץ יאן אורבאן פירק אותנו עם שלושער. האמת שריאל קצת התקשתה בתחילת שנות ה-2000, תיקו 1:1 למשל בעונת האליפות 2000-01 כשראול משווה לריאל. כעבור שנה ראול שוב כבש וכך גם מוריינטס בדרך ל-1:2 ובעונת 2002-03 זה היה השואו של איבן הלגרה עם צמד. וכעבור שנה, הכל הלך הפוך נגד אוססונה עם תבוסה 3:0 כשהאקס ואלדו חוגג ורונאלדו נפצע. זו הייתה הפעם האחרונה בה אוססונה ניצחה במקדש… בסה"כ מפגשי הליגה (80) המאזן הוא 13:49 לטובת ריאל בניצחונות.

כותרות העיתונים הבוקר לקראת המשחק נגד אוססונה:

image

שער המארקה: “שטיח ירוק לבנזמה” – דשא חדש בסנטיאגו ברנבאו (הוחלף לאחר המצב האיום ונורא במשחק נגד מאיורקה) לכבוד חזרתו של המלך קארים| שלושה משחקים לאחר שנפצע נגד סלטיק, החלוץ חוזר בתקווה להמשיך רצף הניצחונות בליגה ובצ’מפיונס| עוד נכתב כי קודם לכן, בצהריים, פלורנטינו פרס יקיים את האסיפה השנתית וידון במצב הכלכלי, הסופרליג ושחקני הרכש העתידיים.

בפריויו נכתב כי בנזמה חוזר לראשונה לברנבאו לאחר שהשתלט על אירוע הגאלה של המארקה. המועדון עבד נגד השעון כדי להתקין את הדשא החדש במהירות. נכתב כי הצרפתי צריך להבקיע מיד כדי לא לאבד קשר עם לבנדובסקי בראש טבלת הפיצ’יצ’י. בינתיים ויניסיוס הוא מלך שערי הקבוצה. גם בהעדרו הקבוצה נראתה לא רע אך היא חיכתה לשובו. ‘ברצלונה הזו נראית הרבה יותר אמינה וקרלו אנצ’לוטי מתמודד עם האתגר לעמוד איתן עד שהליגה תיעצר בגלל המונדיאל’. על אוססונה נכתב שאוהדים בגילאים צעירים לא זוכרים בכלל את הניצחון האחרון בברנבאו ב-2004 אך אשתקד הקבוצה שמרה על תיקו. ההרכבים? במארקה מניחים שפדה יירד לקישור ונראה את ה-11 החזקים ביותר שיש, בלי רוטציות בכלל.

שער ה-AS על רקע תמונה שלו מהאימון: “הבוס חוזר” – ריאל מקבלת בחזרה את בנזמה אחרי פציעה בת חודש| אזכור לכעס של אנצ’לוטי על לוח הזמנים הצפוף מאוד לפני המונדיאל – ביקורת כלפי פיפ"א| היריבה אוססונה מגיעה למשחק במומנטום די מתוק על אף ההפסד האחרון.

בפריויו הולכים עם גישה אחרת, שקרלו ייתן מנוחה לשחקנים שנשחקו הכי הרבה בפגרת הנבחרות האחרונה – פדה על הספסל ובמקומו סבאיוס, ואלאבה או רודיגר במרכז ההגנה. “כדור הזהב, כדור חמצן”, זו הכותרת. נכתב כי הקבוצה כבשה 11 שערים תוצרת שבעה שחקנים שונים ללא בנזמה. אבל זה דבר אחד להסתדר בלעדיו ודבר אחר שלא להכיר בכך שהוא השחקן אולי הכי חשוב בהרכב. בנזמה עשה מעין קדם עונה די לחזור היטב. בעונה שעברה ריאל ניצחה בכל ארבע הפעמים אחרי פגרת הנבחרות. כעת קרלו יבדוק עומסים. פדה שיחק 172 דקות, אלאבה 159 ומנדי 155 דקות. על ויניסיוס נכתב כי הקבוצה לא יכולה להסתדר בלעדיו, ושזהו זמן סבאיוס. על אוססונה נכתב כי היא יציבה מאוד בזכות אראסטה ואיימאר אורוס חוזר לסגל.

פרדריק הרמל כותב בטור דעה על הקפטן: “בנזמה הטוב ביותר עדיין חסר” ומעביר ביקורת על היכולת שלו ביחס לעונה שעברה. האם הדברים מוצדקים או שלא ממש הוגן לצפות מבנזמה לשחק אותו הדבר בדיוק? “קרלו אנצ’לוטי אמר במסיבת העיתונאים באופן ברור: ‘אנחנו הולכים לדבר על קארים הרגיל שהוא מרהיב’. זה ללא ספק ביטוי חיובי מלא באופטימיות הגיונית, אבל צריך להכיר בכך שתחילת העונה שלו לא הייתה טובה. אני מתומכיו הגדולים, הוא סתם כל כך הרבה פיות לאורך השנים. המשחקים הראשונים שלו העונה היו איכותיים אבל לא ברמה המסנוורת איתה סיים את העונה שעברה. אני חושב שגם הדיבור האינסופי על הבלון ד’אור משפיע עליו, גם אם הוא שחקן ענק וספורטאי גדול וכמה שהוא חזק מנטאלית. אני מקווה שההפסקה הכפויה עוד לפני הפגרה - החזירה לו את השקט הנפשי ושנראה במהרה את השחקן שגורם לנו לאושר ולצמרמורת גם יחד”

בכתבה אחרת התייחסו למפגשי העבר ושימו לב זה בהחלט מוזר. אוססונה ניצחה רק פעמיים בעבר בסנטיאגו ברנבאו אך שני הניצחונות שלה היו פשוט מוחצים. 0:4 ב-1990 ו-0:3 על הגלאקטיקוס של קרלוס קיירוש ב-2003-04. מאז יש להם 16 משחקים ללא ניצחון. אם נסתכל על הניצחון האחרון בכלל, כשאוססונה הייתה המארחת ב-2010-11 – רק בנזמה נשאר מאותם השחקנים שהיו על כר הדשא. “כשאוססונה כבר ניצחה במקדש, זה היה עם כוח”.

המשחק הזה הוא מוקש לא קטן.
שבוע לפני הקלאסיקו, בנזמה רק חוזר מפציעה וגם ככה מתחילת העונה הוא לא בכושר מי יודע מה, ואחרי פגרת נבחרות מיותרת - בדיוק מסוג המשחקים שאנחנו יודעים לזרוק לפח.

מקווה שנפתח חזק וניתן גול מהיר, אם נותנים לפדה מנוחה אז הייתי רוצה לראות קישור של צ׳ומי קמא וקרוס ולא את סבאיוס פותח

אסור לנו לאבד נקודות עד הקלאסיקו. כצפוי, ברצלונה ניצחה את מאיורקה וירדנו למקום השני. מצד אחד אני תמיד אומר שבסנטאיגו ברנבאו אני רוצה לראות קבוצה התקפית, טובה, מהנה, מכתיבה את הקצב, משחקת כמו אלופת אירופה, אסור להגיד ‘רק הנקודות’ ולהיות במוד הישרדותי כמו עם זינדין זידאן. וזה יכול לקרות עם מה שיש. מצד שני, אני בטוח שקרלו אנצ’לוטי מסתכל מעבר למטר הקרוב, יש מרתון משחקים מטורף - חלוקת הכוחות הן במשחק עצמו, ההרכבים וכדומה, מה גם שאוססונה עשתה לנו את המוות אשתקד עם ה-0:0 הזה בלי הרבה מצבים שלנו, היא קבוצה לא רעה ופתחה את העונה נהדר. צפו לשלושה בלמים - והרבה כיף.

הסתדרנו בלי בנזמה אבל טוב מאוד שהוא חזר, יכול וצריך ואני מצפה שיעזור לנו בחודש החשוב הזה. את בנזמה של 21/22 בבקשה - זה ישדרג את הקבוצה משמעותית. לאו דווקא השערים, כמובן שזה חשוב, אלא הקלילות קבלת ההחלטות המהירה, העזרה בייצור המצבים אפילו ולא רק ללכת דרך הבטן. אם קרלו נותן לו לפתוח אני מניח שהוא מבין מה הוא עושה. עם רודריגו ו-ויניסיוס שבאמת בכושר טוב ופדה במרכז השדה - זה מרגיש נפלא. אבל אני באמת חושב שפדה ששיחק כמעט שני משחקים מלאים בנבחרת וסבל מטיסות ארוכות - צריך לנוח, לפחות מחצית אחת גם אם זה קוטע את המומנטום של השחקן המצטיין של החודש בספרד, ובמרכז השדה כן יש לנו אופציות טובות, אפילו דני סבאיוס לא רע. מתבקש לדעתי אלאבה בצד שמאל כדי לתת למנדי לנוח וזו עוד אופציה התקפית.
עם אלאבה יש לי קצת ‘בעיה’. הפס שלו אלגנטי כמובן, הוא גם לא מאבד כדורים. אבל אני חושב שההצטרפות שלו קצת נפגעה כשהוא כבר כן משחק בעמדת המגן השמאלי, הביטחון ללכת אחד על אחד, להוות סכנה מתמדת. זה לא רק ויניסיוס שלא ‘משתף אותו’ מספיק. זה לא ממש קורה לדעתי. הוא תורם לנו בעיקר מעמדת הבלם. היו לו איזה 5-6 משחקים כמגן שמאלי אצלנו ואני לא זוכר שאמרתי ‘וואו’ או שהנה אלאבה של 2018 שהיה שני רק למרסלו כנראה. השער שלו בקלאסיקו לדוגמא היה דוגמא לאלאבה של פעם.

הגיע הזמן שלא נספוג, אנטה בודימיר חלוץ מסוכן וכל כך הרבה פעמים הגיעו מולינו חלוצים במשבר - ודווקא נגד ריאל מדריד הסכר נפרץ. מתישהו הלחץ כן יכריע, אסור להתחיל משחקים בפיגור כל הזמן. שער מהיר זה חלום, אחרי גול אחד הכל מסתדר, היריבה צריכה לצאת מקו ההגנה המהודק שלה ולהמר יותר. זו צריכה להיות השאיפה שלנו. אפשר גם ללחוץ גבוה בהרכב הזה אבל באמת, לא נקודתית כשקרוס מחליט שבא לו, ופתאום טשואמני מתקדם לבלמים. משהו שעובדים עליו כאילו, או מנסים לעבוד עם חוסר הזמן ועומס המשחקים. האללה מדריד!

עריכה: טיבו קורטואה פצוע ונופה מהסגל להערב, יהיה זמין לקלאסיקו. אנדריי לונין יפתח בשער

אבל זה לא עובד ככה, אתה לא זורק את אלאבה שישחק מגן פעם בחצי שנה ואז מצפה שיגרום לך להגיד וואוו זה אלאבה של 2018.
יש לתת לו לרוץ בתוך ההרכב איזה 4-6 משחקים כדי שיתחיל להביא את היכולות שלו לידי ביטוי, שיתרגל לוניסיוס וקרוס שמשחק בצד שלו, אחרי הרצה של כמה משחקים אפשר להתחיל לשפוט אותו כמגן שמאלי בריאל.

בקשר להרכב עצמו לא מבין למה קמאבינגה לא עולה היום בהרכב, אנצ’לוטי נראה שלא מחזיק ממנו כל כך וחבל.
לפחות רודיגר עולה במקום המחליק הסדרתי.

מישהו צריך לתפוס את ויניסיוס ולהעיף לו כאפה אחת שתוריד אותו לקרקע. הבנאדם שכח לשחק כדורגל, כל מה שמעניין אותו זה להתכסח עם היריבה והשופטים. סבבה קיבל איזושהי הנחה בדרבי בגלל כל הרעש מסביב, אבל חלאס! בארבעה חמישה משחקי העונה הראשונים הוא שיחק פשוט, ומאז המשחק מול מיורקה הוא רק מנסה להוכיח לכולם משהו והוא חווה רגרסיה ביכולת.

במידה מסוימת אני מבין אותו. השופטים במשחקים שלנו שורקים על כל פיפס והוא באמת סופג פאולים בלי שריקות ו\או כרטיסים.

צריך להיות מקצוען והכל אבל בסוף הוא בן אדם, האמת שאני מופתע שלקח לו כל כך הרבה זמן לאבד סבלנות במצבים כאלה. בעונה הקודמת הוא היה סופג מכות ושותק.

חכמה בדיעבד אבל סבאיוס וקרוס טובים בינתיים. האחרון חייב אנג’רזייר סביבו וזה ברור כבר מעונת הפריצה של פדה, חבל שהוא ומודריץ’ נטחנים ביחד.

אני מסכים ולא מסכים איתך. הוא שיחק בעמדה הזו כמעט כל הקריירה. זה לא משהו ששוכחים. אין לו ביטחון כאילו לעשות את האחד על אחד, התזמון שלו בהצטרפות לא נכון. אני גם משער שאם הוא היה הפרטנר הקבוע של ויניסיוס אז הברזילאי כן היה מוסר לו יותר. פשוט ויני מכיר את המגרעות של מנדי.

המחצית שלנו הייתה חרבנא, לא היה ממש הבדל בין ריאל מדריד לבין אוססונה מלבד הוולה האדיר של בנזמה שב-2012 במשחק החוץ אחרי הרמה של כריסטיאנו - נכנס. הגול הזה בא לנו כמו נס משמיים אבל ויניסיוס עדיין מעצבן, קיבל כמה כדורים באחד על אחד, כדורי סרגל של קרוס\אלאבה\רודיגר - ולא עשה כלום, לא עבר את השומר שלו. אני מבין שרוב הכדורים יגיעו אליו ולא לצד ימין אבל לא הגיוני שהיחס הוא 20-80. מקווה שלא נאבד את זה וסקרן לראות את לונין מביא איזה זינוק, משוכנע שזה עוד יקרה. אשמח לראות את פדה…

לא אמרנו שכבר אין אדום + פנדל? מעדכנים את החוקה כל חודש או מה?

נתחיל מהשורה התחתונה - לא הגיע לנו לנצח.

פשוט לא להאמין שכל קבוצה יכולה לכבוש נגדנו. איזה מסר זה משדר? אנחנו לא קבוצה שכל משחק תכבוש 3+ שערים. יהיה נחמד לשמור על שער נקי לשם שינוי.
ויניסיוס חייב לחזור להשתמש במוח שלו. נכון שזה קשה לקבל בעיטה אחר בעיטה ולהישאר cool, אבל זה בדיוק מה שאני מצפה מהשחקן שרוצה להיות מועמד לכדור הזהב בעתיד.

אני לא סובל את מריאנו. את התספורת שלו, ההתנהגות שלו…הכל

למיטב זכרוני בעבירה מכוונת זה כן אדום בנוסף לפנדל.

זה פיצ’ר

1. האליפות השנה לא שלנו ולא תלויה בנו.
  2. חייבים למצוא מישהו שיחליף את מודריץ’ כי בלעדיו זה לא נראה מספיק טוב.
  3. אני מקווה שמחלקים את כדור הזהב בקרוב אחרת ישללו מבנזמה את הזכיה הזאת.
  4. מיליטאו לא אשם בגול.

כניסה של מריאנו היא סממן מובהק לכך שהתוצאה לא הולכת להישתנות. הייתי מעדיף עוד קשר שיודע מה לעשות עם הכדור על פני הבול עץ הזה.

שיחקנו בהליכה, גם הלחץ בסיום היה מאוד אנמי. הפגרה הרסה לנו את המומנטום, נקווה להתאוששות מהירה לפני הקלאסיקו.

זה היה צריך להגיע מתישהו. הקבוצה לא משחקת טוב כבר כמה משחקים ועדיף שזה יקרה לפני הקלאסיקו.

מעצבן מאוד שבמקום ללחוץ חזק מתחילת המשחק זה מתחיל לקרות רק בעשרים וחמש דקות האחרונות של המשחק.
המשחק הזה מלמד שמעלותיו של אנצ’לוטי הן גם חסרונותיו. לנינוחות החשובה שלו בניהול הסגל וחדר ההלבשה יש גם את ההיבטים הללו. לשחק בהילוך ראשון חלקים גדולים מאוד מהמשחק.

ב 6 הפנדלים האחרונים של בנזמה הוא החמיץ 4

להכניס את מריאנו זה להרים ידיים

למה לא לתקוף ולכתוש מההתחלה ? למה קרוס וסבאיוס האיטיים להחריד ביחד ? למה מנדי ? ההרכב שסיים מההתחלה והמשחק נגמר במחצית.

טשואמני וקמאבינגה הראו כבר לא פעם ולא פעמיים שהם יכולים לתת כדורי עומק שקרוס לא מצליח לתת כל הקריירה, מתי קרלו יבין שהם ביחד לא העתיד אלא ההווה ?

סתם זרקנו 2 נקודות לפח.