לפעמים החגיגה נגמרת| מתחילת העונה אני כותב שאנחנו לא משחקים טוב ואני סובל, לא תמיד 20 דקות טובות יספיקו לנו. בית, חוץ, אוססונה בבית או בבלאידוס, סלטיק בחוץ או לייפציג בבית, זה לא משנה. אפשר לשחק בינוני ולקחת נקודות בדרבי עם הציפורניים אבל לא כל הזמן. לא היה אפשר להבדיל במחצית הראשונה מי זו אלופת אירופה ומי זו אוססונה, מבלי לזלזל כמובן. החילופים היו נכונים (הבנתי גם את הספסול של פדה), עד להכנסתו של מריאנו שזה הזכיר לי את יוביץ’ הגוש בשר עולה נגד שריף וחטפנו בצד השני. זה היה מיותר, עומס שחקנים ברחבה מול עשרה שחקנים כשברוב הזמן אף קשר מהשלישייה המרכזית לא הצטרף להתקפה.
טוני קרוס חילק כמה מסירות נהדרות ככה בהפתעה, בין אם זה להעביר את כובד המשחק ימינה לדני קרבחאל בעמדה נוחה או לוויניסיוס מקילומטר והוא גם חילץ כדור אבל אף מסירה באמת מסוכנת או בעיטה לשער במשחק כזה וחבל מאוד.
זה בדיחה שאנחנו סופגים בכל משחק, לונין בקושי משחק בקבוצה אז קשה לי לבוא אליו בטענות אבל זה תמיד-תמיד קורה. ככה לא לוקחים אליפות. מבאס לאבד את הפסגה לפני הקלאסיקו. זה מה יש.
בנזמה עם יותר מדי החמצות פנדלים, הייתי רוצה שטוני קרוס יבעט אם הוא על המגרש או פדה ואלוורדה, אומר ברצינות. מעבר לכך הוא מעצבן כשהוא מנסה לשחק כל הזמן דרך הבטן, דרך האמצע, קשה ככה, מה גם שלאוססונה יש משמעת טקטית נהדרת הן כקבוצה והן שחקנים טובים ברמה האישית. שני המגינים הקשו מאוד. הוא נתן כדור עומק נהדר לרודריגו וזהו-זה, איטי וכבד.
שוב אני אומר מ-2018 בערך כל משחק מרגיש לי כמו איבוד נקודות, אין לנו התקפה מספיק טובה. בשלב מסוים הראו את חלוקת ההתקפות: 15 מצד שמאל (ויניסיוס לא משחרר כדור בזמן בפעם האלף וגם הגול עם מזל, למעט המהלך עם הוולה של קארים) ורק 6 מימין וחבל, זה לא צריך להיות ככה כשרודריגו בכושר טוב. בכל מקרה הכי חשוב שבליגת האלופות הגול תמיד היה מגיע כשצריך אותו. האללה מדריד
ויניסיוס חייב לראות קצת ספסל, הבחור ממחזור למחזור מאבד את הראש לגמרי וזה מאוד בולט שכדורגל לא ממש בראש מעייניו.
מעבר לזה, משחק שבסדר לאבד בו נקודות, ואפילו החילופים של אנצ’לוטי היו בזמן ומעולים. מה שכן, טשואמני במשחק נפל, ואני לא מדבר רק על היכולת. זה היה נראה שהוא עושה טובה שהוא על המגרש כמו שקרוס לא עשה מעולם. לא סתם ברגע שקמאבינגה החליף אותו המשחק התהפך. קאסמירו בחיים לא היה אדיש כל-כך, ואני מקווה שזה סתם היה חד פעמי.
יצא לי לצפות בדרבי של מנצ׳סטר היום שכמובן היה חד צדדי,
אבל בעיקר רציתי להינות מהקבוצה של פפ ששוטפת את המגרש
ביעליות וביצירתיות מופלאה ממש.
ונראה שהגרוש ללירה שהיה חסר בשנה שעברה הושלם השנה
ביבנגו של העשור קוראים לו הארלינג הלאנד זה פשוט מכונה
קטלנית שמזכיר חלוצים כמו רונאלדו נאזריו, שבצנקו, ורודו ואן ניסטלרוי… כאלה שלא ראינו כבר שנים פשוט חלוץ מושלם!
לריאל מדריד הייתה את האפשרות לעשות את אותו הגרוש ללירה שהיה חסר לסיטי ופפ.
אבל יש מישהו שמנע את המהלך וקוראים לו כרים בנזמה
שבשביל עונה אחת טובה (ולשם ההשוואה במספרים העונה החלשה ביותר של רונאדלו בריאל מדריד הייתה שווה לטובה ביותר של כרים) אשכרה מנעו את ההגעה של הלאנד שיותר טוב מבנזמה בכל פרמטר ושגם ככה נשארה לו עוד אחת לתת ואני סבור ובטוח שהעונה הזאת הוא יהיה כישלון כמו בהרבה עונות קודמות.
ריאל מדריד היא קבוצה אפורה חסרת יצירתיות לא מאיימת ובעיקר לא התקפית אני לדעתי העונה הקודמת הייתה נס
מלא באופי והשנה זה יתפוצץ הניהול ״המחושב״ של פלורנטינו שכמובן רוצה להמשיך להיות האלוקים היחיד בריאל ממשיך להתעסק באיצטדיון ובסופרליג ולא בכדורגל המדיניות אין רכש
השנה תתפוצץ לו בפנים ובעיקר לנו כאוהדים.
מסכים עם כל מילה פרט למשפט האחרון.
הניהול של פלורנטינו מחזיק אותנו חזק בתחרות מול קבוצות עם תקציבים של מדינות.
נכון, הוא (או כל מי שקיבל את ההחלטה) עשה טעות שלא הביא את האלאנד בקיץ.
-נראה שקרים חזר להיות שחקן מן המניין ועונת הסופרמן שלו הייתה הבלחה חד פעמית.
-מישהו חייב להוריד איזה כאפת שטות לויני הוא נהיה בלתי נסבל ולא מפסיק לעשות פוזות ולהתעסק בבולשיט. למשל כשהוציאו אדום לקפטן של אוסוסונה הוא נופף לו בצורה מתריסה ומיותרת.
-קרבחאל זה כבר לא זה, חייב למצוא מחליף.
-אני מתחיל לאהוב פחות את אלאבה, הוא נראה וורלד קלאס אבל בפועל אין לו עמדה אמיתית שהוא באמת וורלד קלאס בה ומרגיש שהוא קצת תלוש.
-רודריגו מתחיל לתפוס ביצים ורואים את זה שהוא מנסה לקחת על עצמו וגם מאוד גמיש בתפקוד ובעמדה שלו.
-אם בערב כזה נגד בונקר שצריך דריבל על שטח קטן מריאנו נכנס ולא הזארד אז הסיפור שלו באמת גמור כאן.
בסך הכול ערב חלש מאוד לכולם וזה טבעי אחרי פגרה מפרכת ומיותרת, מאמין שנשתפר ונחזור למסלול הניצחונות אבל כולנו יודעים שהכדורגל שלנו לא באמת מספיק טוב.
אני אחדד את הנקודה לגבי פלורנטינו.
אני אתחיל בשאלה מה משותף לראול,היירו,ראמוס,קסיאס,כריסטיאנו רונאלדו?
הם היו סמלי המועדון,מלכים.
מה גרם לכולם פשוט לסיים את דרכם בפיתאומיות? האובססיה של פרז להיות ״מלך יחיד״
כי אין הסבר אחר לכך.
אני כן חושב שהוא עסקן טוב וכלכלן מעולה אבל בכדורגל הוא לא מבין כלום.
ריאל מדריד היא עסק לכל דבר ועניין עבורו וזה גם נראה ככה
לאורך כל השנים מה שעניין אותו שריאל תיהיה ריווחית עבורו וכמובן שזה גרף המון הצלחות שלא בהכרח הייתי זוקף לו.
במידה ותרצה אציג בפנייך שורה ארוכה של מהלכים שהוא ביצע במשך הזמן שאולי יעשו לך קצת שכל.
אני באמת חושב שבהתחשב בסטיואציה היה אסור לפתוח עם סבאיוס.
אם היה את קרוס/מודריץ שיחכו על הספסל אז אולי עוד בסדר, גם אז לא הייתי בעד - כי קמא יותר טוב לדעתי ולא מקבל הרבה דקות לאחרונה וחבל. אבל קרוס נשאר 10 דקות יותר מדי על המגרש מבחינתי וזה כבר כן היה כי לא היה את סבאיוס/שחקן שיחסית מנהל משחק שאנצלוטי סומך עליו על הספסל
צעקתי אסנסיו או הזאר במקום קרוס כבר בדקה ה60.
ואם כבר הזאר - הזוי ובזוי שמריאנו נכנס ולא הוא. אין למריאנו שום קשר לשחקן שראוי להיות וברמה של ריאל
תאהבו או לא תאהבו את אלאבה בשמאל - מנדי צריך לראות ספסל… אני כבר לא יכול לראות אותו.
בנזמה פתח את העונה גרוע וזה לא טוב לנו בכלל, הוכחנו אמנם שאנחנו לא תלויים בו כמו בשנה שעברה, אבל עדיין הוא השחקן שאנחנו בונים עליו שינצח משחקים, התנועה טובה, המחשבה טובה אבל איפשהו בנגיעה האחרונה משהו משתבש… באמת חבל
מה שהיה לי נורא מוזר - פדה לא הורגש כמעט בכלל. ומדקה 80 הוא שיחק מאחורה ממש - על קו החצי עם הבלמים. אין לי מושג למה, הוא יכל לתרום המון בשלב הזה של המשחק עם עוד איום מרחוק אפילו רק בעצם הנוכחות שלו באיזורים האלה, וגם למה הוא מוצב שם כשהקבוצה מחפשת את עצמה ויושבת על השער
בקיצור, אולי לא הגיע לנו לנצח - אבל גם אוססונה לא הציגה משחק הגנה גדול וזה מה שכואב לי, גם ביום כזה יכלנו והיינו צריכים לצאת עם יותר
אני רוצה להתייחס לנקודה של הזאר.
אני חושב שהיה לו מקום לפתוח היום במקום סבאיוס
ושסוף סוף יהיה לריאל מדריד עושה משחק 10 קלאסי ושהוא לא מודריץ.
אנחנו משחקים בבית מול אוססונה שהיא קבוצה חלשה מינוס.
כן היה אפשר לדבר התקפה לתת להזאר לראות דשא ואולי לחזור לעצמו אבל במקום זה שוב אסנסיו ושוב סבאיוס וכמובן מריאנו שהקשר שלו למשחק מקרי בהחלט.
הקיבעון של אנצ׳לוטי שלדעתי מאמן טוב אבל מאוד מיושן
שעדיין תקוע במילאן האגדית של תחילת ה2000 פשוט לא מתאים וזה מסביר למה התחנה הקודמת הייתה אברטון.
לא הגיוני שחובבי כדורגל כמונו יראו שלמנדי אין מקום בקבוצה כמו ריאל מדריד ואיש מקצוע ברמתו יתעקש שהוא הרוברטו קרלוס שלנו פשוט הזוי!
רק אומר שאם במקום רודיגר היה מיליטאו היינו מקבלים דיון על איך תמיד מיליטאו שווה שער ליריבה ואיך הוא נתן לשחקן לנגוח בתוך הרחבה או איך הוא תמיד קשור לשערים שאנחנו סופגים.
למען הסר ספק, אני ממש לא חושב שרודיגר אשם בשער, הוא גם הבלם הטוב ביותר שלנו לטעמי, רק בא להראות את היחס הלא הוגן כלפי מיליטאו פה בפורום.
אני מבין שאתה כנראה עדיין שבוי בזה שכל שחקן שריאל רוצה פשוט ירוץ אליה (לא משהו רק לריאל, גם בברצלונה חושבים ככה) אבל בפועל רק הקיץ ראינו שאמבפה אמר לא ובניגוד להלאנד אין ספק שריאל רצתה אותו ולמיטב הבנתי גם האלנד החליט שהוא לא רוצה להגיע ריאל ולא שבנזמה/פלורנטינו הם אלה שמנעו או לא היו מעוניינים.
אני מסכים איתך אבל שער השיוויון של אוססונה הובקע מוקדם, זה לא שספגנו בדקה ה-80. דקה 55 או משהו כזה. היה מספיק זמן לחזור ולנצח. את הפנדל סחטנו לא מאיזה מהלך כדורגל גדול שלנו אלא טיפשות של שחקן ההגנה. המהלך הכי מסוכן של ריאל מדריד היה כדור העומק של קארים בנזמה לרודריגו. זו לא רק בעיה בהתקפה, אנחנו לא מייצרים מספיק מצבים. זה נובע בגלל החולשה של בנזמה אבל לא רק. הפאנצ’ר היה יכול להגיע כבר במחזור הראשון, כנ"ל בליגת האלופות.
הגול שספגנו הפעם: אנטוניו רודיגר היה מאוד שאנן, כאילו אמר לעצמו ‘מה קיקה גארסיה כבר היה יכול לעשות’. עד עכשיו, למרות שיפור נגד אוססונה - זה לא זה. לדעתי אני עדין עם אדר מיליטאו והביקורות דווקא. בכל מקרה יש גם כל מיני טעויות בדרגה חמורה אחרת.
אתמול אולי היה מקום להכניס את אדן הזאר ולא את מריאנו. בדקות האחרונות רודריגו היה יכול להיכנס לאמצע ממש כחלוץ כמו שהיה נגד מנצ’סטר סיטי. גם אפשרות שיפתח בהרכב כקשר ההתקפי הייתה מעניינת. אולי באמת קרלו לא מאמין בו. בכל מקרה אתמול כן ראינו גמישות מסוימת בהרכב ובניהול המשחק אז אני מרוצה ולא תמיד מאשים את המאמן.
-אם הבנתי נכון, ריאל מדריד לא הציגה מאזן אימים כזה של שער בכל משחק בשבעת משחקי הליגה האחרונים - מאז עונת 1999/00 וזה אומר הרבה.
@Dovi, אין לי בעיה עם מה שאתה אומר. אני פשוט חושב שאם באמת היה קיים רצון של סעיף יציאה מצד ארלינג הולאנד אחרי שנתיים, וזו ‘השמועה’ לגבי החוזה שלו במנצ’סטר סיטי - אני חי טיפ-טיפה בשלום עם זה שהוא לא הגיע. או יותר נכון - קצת פחות מתוסכל. האמירות של אבא שלו שהוא רוצה סטוץ וללכת קצת מבאסות אותי.
אנצ’לוטי התעצבן על העיתונאי ששאל אותו לפני המשחק על הקלאסיקו, אבל נדמה שעצביו היו מופנים לשחקנים כמעין קריאת השכמה, כי נראה שהראש שלהם כבר לגמרי בברצלונה.
הרצף גרם להם להאמין שישייטו בקלילות לניצחון נוסף, בטקטיקת קרלו של התשה, הרדמת היריבה (והצופים), ומכבש במחצית השנייה כשכולם דוהרים קדימה כמו סוסים מבוהלים ששוחררו מהאורווה, טקטיקה שעבדה לא רע עד כה, עד שהגיעה אוססונה.
אפשר להתווכח על ההרכב, על סבאיוס הפרווה (אני באמת מתקשה להיזכר באיזשהו מהלך מבריק שלו, ומעדיף עליו את קמא/פדה בכל רגע נתון), על השלכת מריאנו לדשא כמו אבן שזורקים כשנגמרת התחמושת, במקום הזאר שעוד היה יכול לתרום איזו הברקה, אבל זה לא באמת העניין, כי גם הרכב כזה יכול וצריך להכניע קבוצה כמו אוססונה.
זה היה הפסד מנטלי, הפסד של גישה, של אפס ריכוז והמון חוסר דיוק שלא מתאימים לרמה הזאת, ובעצם לכל רמה.
ככה זה כשהראש כבר בקלאסיקו.
בקטנה - תהליך הניימאריזציה שעובר על ויני מתחיל להדאיג. הוא עדיין הנשק ההתקפי האפקטיבי ביותר שלנו, אבל משהו בסיסי בגישה שלו התחרבן, וכניעה להצקות של שחקני הגנה מתוסכלים היא לא באמת אופציה עבור שחקן בריאל מדריד. דחוף לשיעורי מדיטציה אצל טוני קרוס.
ידידי אני ניזון בדיוק כמוך מאותם עיתונאים הדרך של הלאנד הייתה סלולה לברנבאו.
הוא רצה להגיע לריאל מדריד היחסים של דורטמונד וריאל נהדרים, ואם אני זוכר היטב פבריציו רומאנו ואחרים הביאו סימוכין לכך
שהלאנד רוצה ריאל (למרות אהדתו כילד לסיטי)
פלורנטינו התרכז אך ורק באמפבה כאילו זה השחקן היחיד בעולם, וכמובן חברו הטוב של בנזמה כי כמובן בלי אישור שלו כלום לא קורה.
מעבר לכך אני לא באמת חושב שעכבת בקפידה על כל מה שקרה הקיץ בריאל.
ודרך אגב שחקנים חולמים הרבע יותר ריאל מאשר ברצלונה.
זה לא מדויק. אבא של האלאנד אמר אחרת:
“On our list, I think City is the best team,” he said. "[Bayern] Munich is number two. We have Real Madrid as number three, Paris Saint-Germain as number four.
דווקא עקבתי באדיקות אחרי מה שקורה בריאל אם כי אני מודה שעיקר המידע שלי הגיע מהפורום פה כי יש פה (בדרך כלל) אנשים איכותיים שמביאים מקורות איכותיים.
לא מבין למה אתה לוקח את זה לויכוח ריאל-ברצלונה. המציאות היא, וגם הקיץ הזה הוכיח, שהן לא בעדיפות ראשונה אצל שחקנים רק בגלל השם (למרות שאצל ברצלונה היה הקיץ אחרת אבל למעט לבנדובסקי לא מדובר בסטארים כמו אמבפה והאלנד).
אבא של האלנד בעצמו אמר לפני מספר ימים שריאל פחות היתה על הפרק (אמר מקום שלישי אבל די ברור לי שבאיירן לא היו מפספסים את ההזדמנות) וגם הדיווחים שהיו די דיברו על סיטי ובאיירן ופחות על ריאל ואני גם זוכר הודעות של טיטי שהוא לא מבין למה כל הזמן מדברים על אמפבה ואף אחד לא מזכיר את האלנד.
אתה טענת שהאלנד רצה ריאל ורק בגלל בנזמה ופלורנטינו זה לא קרה ואני טוען שגם אם בנזמה ופלורנטינו היו רוצים אותו הוא העדיף את סיטי והליגה האנגלית.
אני חושב שאתה קצת ממעיט בערך והיוקרתיות של המועדון המעוטר בעולם.
לדעתי אין שחקן שלא חולם לשחק בריאל.
ציינתי בתגובה הקודמת מקור גרמני מאוד אמין שקצת סותר את מה שאתה אומר.
אבל אני כן מסכים איתך שהכסף ממדינות המפרץ הוא גיים צ׳יינג׳ר אמיתי.
זה נכון שכרגע יש שחקנים שמעדיפים פריימרליג אפשר גם להבין למה ויש מספיק סיבות טובות, אבל אני עדיין חושב שריאל זה אופרה אחרת לגמרי. כולנו צפינו בצ׳מפיונס שנה שעברה איך מורשת נחישות ואופי מנצחים את הכסף הגדול בדרך לגביע ה14.
אני חושב שאבא של האלנד דיבר על האופציות שהיו זמינות במכלול בקיץ, לא על באיזה קבוצה הוא מעדיף לשחק באופן כללי.
כלומר- בריאל מדריד יש עדיין את בנזמה כך שאוטומטית העדיפות יורדת וברצלונה הנוכחית מן הסתם לא יכולה לשלם כמו האחרות מה שעוד יותר מוריד את הכדאיות שלהם.
בנוסף הוא אמר שהאלנד רוצה לשחק בכמה ליגות מה שקצת סותר את באיירן מינכן, די ברור שהבחור ישחק בשלב כזה או אחר בספרד.