מחזור 7 :: כבר לא מושלמים לאחר 1-1 מול הנאחסית של קארים

ציינת מקור אחד שאומר ש״בחדר ההלבשה של דורטמונד מספרים״. היו גם דיווחים שהאלנד מאוד התרשם מצ׳אבי והתוכנית שלו בברצלונה (אגב, זה דווח על עוד שחקנים) ועדיין הוא בסוף בחר לפי כל הפרסומים בסיטי.

אנחנו קצת מסתובבים סביב עצמנו אבל אכתוב מעוד זוית בשינוי קל. יכול להיות שהוא חלם על ריאל ומה שעצר אותו זה הבאנקריות של בנזמה, יכול להיות שזה הפריימרליג והכסף הגדול שסיטי הציעה ויכול להיות שהוא בכלל אוהד ברצלונה מלידה ושונא את מדריד - אולי לעולם לא נדע.
עדיין די ברור מכל הדיווחים + הראיון עם האבא שהוא זה שבחר סיטי על פני ריאל ולא שהוא רצה ריאל ואמרו לו לא.

אני ממש לא ממעיט בערך של ריאל ומסכים שהרבה מאוד שחקנים בעולם היו חולמים לשחק בריאל (וגם בעוד מועדונים גדולים, מי יותר ומי פחות, כמו יונייטד, באיירן, סיטי ובברצלונה) ועדיין רק הקיץ היה שחקן שהמתנתם לו קיץ או 2 וכבר ספרתם את כמות התארים שתיקחו איתו והוא בסוף אמר לכם לא.

בריאיון הזה אבא של הולאנד מדבר על האופציות שהיו לו בקיץ, לא על איפה הוא חולם לשחק. והוא הסביר - סיטי ובאיירן כי היו צריכות חלוץ (גם שמעתי שלבאיירן הוא לא רצה להגיע) וריאל אחכ בגלל הכושר של בנזמה וזה שהוא לא יזוז מההרכב+ זה שהם היו בטוחים שאמבפה יעבור ולכן היה עדיף לו מקצועית להגיע לסיטי ששם המקום שלו מובטח

לא יודע אם הוא חולם או חלם לשחק בריאל או במקום אחר כלשהו, אבל בריאיון הם לא דיברו על החלום שלו אלא לאיפה עדיף לו לעבור כדי להתקדם בקריירה

חברים אני עדיין חושב שאם פרז היה רוצה את הלאנד כמו שהוא רצה את אמבפה אז העסקה הייתה סגורה.
אבל כמו שציינתי בנזמה הוא זה שמנע את הגעתו מכמה סיבות.
אני חושב שעמדת החלוץ היא העקב אכילס בקבוצה הזאת שנים
וזאת הייתה הזדמנות מצויינת לעשות לזה סוף.
ריאל מדריד קבוצה אפורה ומשעממת.
יכולת אישית של שחקנים מבריקים בלבד.

ברור, אבל זה גם חלק מהעניין - פרז לא רצה עכשיו.

קשור גם לעניין של הת׳רד לגבי הלאנד, אבל גם שייך לפה - לא להשלות את עצמינו שאם הלאנד היה מגיע אז כל הבעיות של משחק ההתקפה שלנו היו נפתרות - אם היה מגיע לדעתי היה לו קשה בריאל הנוכחית ו15 שערים ב8 משחקים הוא לא היה מבקיע (היה מבקיע הרבה עדיין, אבל לא כמו בפוטנציאל) הלאנד צריך קשר יצירתי לידו ושחקני אגף טבעיים - לדוגמא אני לא רואה איך מסתדר שילוב שלו ושל רודריגו שהוא פחות טוב על הקו. לריאל אין את זה והוא היה מפיק אצלינו פחות, עדיין הרבה כי הוא חלוץ ענק תרתי משמע, אבל פחות ביחס למה שהוא יכול לתת בפוטנציאל עם השחקנים הנכונים לידו ופחות ממה שהוא נותן בסיטי

הסיפור עם אבא של הלאנד ופרז נראה כמו קרב קלאסי על הנראטיב “מי זרק את מי?” (לא קרב רק שלנו האוהדים, אלא גם של מקבלי ההחלטות עצמן).
וכנראה שכמו בכל קרב כזה - בשני הצדדים יש מן האמת.
אישית, אני מסכים שפרז היה צריך להילחם יותר על הלאנד ולא להסתמך על הבנזמה המזדקן ולשים את כל הביצים על הצב הצרפתי. וגם כתבתי את זה בזמן אמת. אבל דווקא הטענה שעמדת החלוץ הייתה פותרת לנו את בעיית היצירתיות וה"שעמום" לא מובנת. בשביל לפתור אותה דווקא אמבפה הרבה יותר מתאים מהלאנד, ובכל מקרה נמצאת בכלל בקישור (ברנרדו סילבה…).

לגבי המשחק עצמו:
מבאס לאבד נקודות, בעיקר כשהמשמעות היא שברצלונה נשארת בפסגה (לראשונה זה שנתיים), ובעיקר ממש לפני הקלאסיקו. מצד שני, ברור שזה היה עניין של זמן, ולא אנחנו ולא ברצלונה ברמה של עונה של 90+ נקודות. וגם השער שספגנו, שנכון מאוד שהגיע הזמן שנפסיק, היה מקרי ביותר הפעם, ואוססונה לא באמת לחצה אותנו ולא ייצרה כמעט כלום נגדנו (פחות מ-0.5 שער ב-xG, לעומת יותר מ-2.5 שלנו). מצד שלישי, דווקא בגלל זה איבוד הנקודות עוד יותר מרגיז וסתמי.

השחקנים שלנו חייבים ללמוד להיות מדוייקים יותר ומתוחכמים יותר - הרבה יותר מידיי הרמות ומסירות שלא עברו את השחקן הראשון, בעיקר מצד ויני, קרוס ובנזמה. ואתמול זה עוד היה בברנבאו הרחב, במגרשים קטנים וצפופים יותר זה בכלל יעשה לנו צרות. אוססונה עמדה יפה, אבל לא עד כדי יפה. חייבים ללמוד לייצר לעצמנו פרצות אקטיבית, ולא לסמוך על זה שהמגן יפשל וישאיר פרצה מעצמו.

כשרודריגו ילמד לסיים בשתי הרגליים באותה הרמה, הוא ייכנס לדרגת וורלד קלאס לחלוטין.

זה מתחיל להיות מנטרה קבועה, אבל מנדי פשוט לא מצדיק את המקום שלו בהרכב. בטח במשחקים מהסוג הזה. אפילו את מה שהוא אמור להביא - הגנה חזקה והרמטית (עד כמה שניתן) - הוא לא מצליח להביא, ועוד מול שחקני ההתקפה ה"אימתניים" של אוססונה. היה איזה מהלך אחד שהוא פשוט נתן לכדור לעבור אותו על סף הרחבה, ואפילו לא רדף אחרי השחקן שלו. במקום אנצ’לוטי, אני מוריד אותו לספסל בלי לחשוב פעמיים אחרי מהלך כזה.

אגב, אם כבר אני אנצ’לוטי - זה משחק קלאסי לאסנסיו. היה צריך להיכנס הרבה קודם. כאמור, אוססונה לא באמת לחצה אותנו, ואסנסיו תמיד מצליח איכשהו למצוא את הזווית להכניס את הכדור למסגרת מול קבוצות כאלה.

ואגב נוסף - לא כ"כ דובר כאן, אבל לא היה פנדל. אם על כל נגיעה כזאת ברחבה היו מקבלים פנדל, משחק הכדורגל היה משחק של פנדלים. “שמח” שלא נכנס, אנחנו לא צריכים לקבל הנחות במשחק כזה.

ועכשיו, כמו שלוקה כתב - הפנים לקלאסיקו. בתקווה שלהגיע לא כפייבוריטים ברורים תיטיב איתנו, כפי שהיה בעבר.

לא טענתי שעמדת החלוץ הייתה פותרת את בעיית היצירתיות והשיעמום.
סיכמתי שריאל קבוצה אפורה וחלשה התקפית.
אפרופו ברנרדו סילביה זה עוד שחקן שריאל כן יכלה להתמקד
בו ולהחתים אותו. הוא היה שחקן מדף עד סוף חלון העברות כי סירב להמשיך בסיטי.
אבל פרז הוא הסקאוטר, המאמן, והמנהל הטכני, כולם בובות על חוט אחרת אין שום היגיון.

העיתונאי פבריציו רומנו: ״קארים בנזמה יאריך את חוזהו עד 2024, זה סגור״
למי שלא זוכר כבר בן 35.
האיש הזה ימשיך להוביל את ההתקפה גם בעוד שנתיים פשוט הזוי.

מצטער אבל זו הודעה ברמת טוקבק במדרידיסטה. נתחיל מהברור מאליו- בנזמה סוחב אותנו על הגב כבר יותר מ3 עונות, ובעונה האחרונה בפרט הוא הציג יכולת שלא נפלה משל כריסטיאנו בשום עונה שלו כאן. קרים לא אחד מהשחקנים האהובים עלי והיה לי מאוד קשה לראות אותו עד לרנסנס שלו אבל נכון ליוני(מתי שהאלנד חתם בסיטי) הוא שחקן על.

מה שמעביר אותי לנקודה השניה (וכנראה החשובה יותר), מה גורם לך לחשוב שהאלנד היה בוחר בריאל והכדור בידיים של פרז? קודם כל, ריאל מדריד היא לא המכולת של פלורי ופרז הנשיא הוא לא מנהל המשא ומתן ו\או מנהל הרכש, במקסימום הוא נותן את המילה האחרונה.
אבל גם אם נגיד ופרז הוא סנילי משוגע שהחליט להשמיד את המורשת שלו, האלנד חתם ביעד המושלם מבחינתו ואין כאן קשר לריאל מדריד-
קבוצה טובה מאיתנו, עם כיסים בלתי נגמרים, מנג’ר מהטובים שהיו, יש לו היסטוריה אישית שם ובונוס- קווין דה בריינה.

לא שכנעתי אותך? אולי אבא של האלנד יצליח. הוא לא רק טוען שהם העדיפו את סיטי אלא גם את באיירן לפני ריאל.

נקודה אחרונה- האלנד מפלצת אבל צריך להיות לא שפוי כדי לחשוב שהוא היה משיג מספרים כאלה במדריד. השנה היא לא 2012 או 2017 ושחקן הכנף והמגנים מניבים ביחד כ20 בישולים בעונה. למעשה, הוא כל כך לא מתאים לנו שבמציאות אלטרנטיבית בה הוא משחק לצד בנזמה אני די בטוח שיש כבר ניחוחות של בלוף באוויר.

זה דיון שמתאים יותר להעברות, אין ספק שהעונה האחרונה של בנזמה הייתה לא פחות ממדהימה ולראיה כדור הזהב שמגיע לו לזכות בו.
זה לא נוגד את העובדה שכבר בקיץ היו פה כמה שטענו (אני הראשון מבינהם) שהעונה האחרונה של בנזמה היא היוצאת מהכלל, הוא שחקן בן 35 וכנראה שלא יוכל להמשיך בכושר כזה, בטח לא לאורך זמן.
עובדתית את העונה הזאת הוא פתח חלש מאוד.
אין לנו ברירה ואנחנו חייבים כולנו להתפלל (ולצום) שהוא יתן עוד עונה כמו האחרונה, אבל אני לא הייתי שם על זה את הכסף שלי…
בנוגע להאלאנד, הכושר בעונה האחרונה של בנזמה היה אחד מהשיקולים של האלאנד לא להגיע לריאל ובצדק.
אבא של האלאנד אמר שבחישובים הקרים שלהם לאן לעבור, סיטי הייתה צריכה שחקן לעמדת החלוץ כי פשוט לא היה לה אחד ולריאל יש את בנזמה, אז זו נקודה לזכות סיטי.
אם היו שואלים אותי (ולא שאלו אותי) הייתי מוכן למכור את בנזמה כדי שהאלאנד ירגיש שריאל צריכה חלוץ יותר מסיטי ושיגיע אלינו.

לא צריך להיות נביא כדי להבין שבנזמה הגיע לפיק, וכיאה לבן 35 הוא לא ימשך הרבה זמן. בנוגע לעניין של למכור אותו- זה דיבורי פוטבול מנג’ר, הבן אדם קפטן עם ותק של 13 שנה ואחרי עונה שיא היסטרית, תעיף אותו ואתה מקבל חדר הלבשה חרוך. בטח בעונה בה מרסלו, איסקו, בייל וקאסמירו עוזבים.

אם נצא מנקודת ההנחה שבנזמה פשוטו כמשמעו לא יכל לעזוב- הוא לא הסיבה שאמבפה ו\או האלנד לא כאן. שניהם בחרו בקבוצות איכותיות עם תקציב שמן בהרבה, ואני לא חושב שאם בנזמה היה פורש במאי האלנד היה משתכנע להגיע בכל זאת. סיטי מתאימה לו כמו כפפה ליד.

פפ אומר הערב שלהאלנד אין סעיף שחרור לריאל או לכל מועדון אחר וכל השמועות בעניין פשוט לא נכונות.

לא ראיתי בעצמי אלא מסתמך על דיווח של בארסה מאניה.

נ.ב. גם אם הדיווח שלהם נכון, לא יודע אם לסמוך בזה על פפ אבל פעם ראשונה שגורם בכיר בסיטי אומר דבר כזה במפורש.

לדעתי האישית קרים בנזמה לעולם לא היה חלוץ ברמה של ריאל מדריד. השנה האחרונה אכן הייתה עונת שיא שלא תחזור על עצמה.
מתחילת העונה הוא שוב מזכיר לנו עד כמה הוא בינוני.
הקרדיט שהוא קיבל מהנשיא במשך שנים לא מובן ולא הגיוני. שחקנים הרבה יותר טובים מבנזמה כבר לא איתנו. מעניין שהוא עדיין כאן וככל הנראה גם לשנתיים הבאות.
לגבי ההשפעה שלו על חדר ההלבשה זאת ספקולציה שטותית שאתה נאחז בה כדי להצדיק את הטיעון המגוחך שאסור היה למכור אותו.
מעניין שנבחרת צרפת השכילה לעשות והראתה לו את הדלת החוצה רק אזכיר שהיא אלופת עולם.
ואני לא רוצה להתייחס לכך שהשוותה את העונה הקודמת שלו לעונות של רונאלדו כי זה פשוט זילזול באינטליגנציה איך אפשר בכלל לדבר עליהם באותה נשימה.

עכשיו לגבי פרז אתה כנראה לא מבין שבסופו של דבר הוא יותר מסתם בעלים כנראה שאתה לא זוכר את הקדנציה הראשונה שעשה כל העולה על רוחו בפן המקצועי, גם בקדנציה הנוכחית חדי העין יבחינו שהוא הכל.

ולגבי הלאנד אני חולק עלייך בהכל חוץ מכך שסיטי באמת מתאימה לו כמו כפפה ליד זה לא סותר שבריאל הוא היה יכול להשתלב נהדר.

המספרים שלו ב3 השנים האחרונות הם בהחלט מספרים של חלוץ על וכנראה שהחלוץ הטוב בעולם.
לזה אפשר להוסיף את 2016 ו2012 בהן הבקיע ובישל בלי סוף.
אתה צודק שהיו לו שנים רעות, אבל אתה שופט שחקן לפי יכולת נוכחית.
אם היית שואל אותי ב2018 לאחר עונת ה5 שערים מה דעתי, כנראה שהייתי מוכר את בנזמה (וטועה טעות מרה). כך או כך זה לא היה סולל את דרכו של האלאנד, שאיש פה לא הכיר אז, לריאל. כלומר ה״טעות״ בהישארות של בנזמה התבררה כהצלחה מסחררת ולא קשורה בשום צורה שהיא להאלאנד.

עכשיו לגבי שאלת המכירה שלו העונה. אני לא בדיוק יודע מה היה שם, אבל לפי השמועות פרז כן ניסה להחתימו. כל טענה שקובעת שפרז העדיף את בנזמה היא ספקולציה שכן מסביבתו של האלאנד טוענים הפוך. כמו שהסבירו לך יש מספיק סיבות לבחור בסיטי שהציעה יותר כסף וקבוצה טובה יותר בליגה חזקה ומסוקרת יותר עם בונוס רגשי בדמות קבוצתו של האב.

אני לא כועס כלל על פרז ששם את כל הביצים בסל של אמבפה. יש פעמים שפשוט טועים למרות שפועלים נכון. בסוף הכל עניין של תוחלת. ההעברה של אמבפה נראתה בזמנו כמו דבר בטוח יותר מפציעה של גארת בייל והגיוני להמר על כך.

אתה מדבר פה בדיעבד ובונה תאוריות שלמות על ספקולציות ושוכח את מצב השוק שהיה אז.
אתה החלטת שהאלאנד רצה ריאל. אתה החלטת שברור היה שאמבפה לא יגיע.

טוב זה כבר שטותי ברמה אחרת.
נבחרת צרפת העיפה אותו בגלל מעורבות בפרשיה ממש מסריחה. זה כמה רמות מעל ההאשמות של אצילי לצורך העניין בארץ.
צרפת אלופת העולם כי למרות החיסרון של בנזמה היא החזיקה (ולטעמי עדיין מחזיקה) בסגל הטוב והשלם בעולם.
גם ריאל זכתה באלופות אחרי שנפטרנו מראמוס. לא בבכרח יש קשר בין השניים.

המספרים של בנזמה לא דומים לחלוץ על! הוא מעולם לא חצה את ה30 שערים לעונה בליגה.
זה שחקן שקיבל קרדיט אין סופי גם כשלא הגיע לו, בכל קבוצה אחרת הוא לא היה ממשיך.
חשוב להזכיר שבריאל שיחקו חלוצים הרבה יותר טובים ממנו רונאלדו נאזריו,רוד ואן נסטלרוי,ראול ועוד…
וגם כיום הוא לא חלוץ טופ 5 לפניו יש את הלאנד,לבנדובסקי,הארי קיין,אמבפה,רונאלדו.
ובכושר הנוכחי הוא אפילו לא בטופ 10(ולא בטופ 30 של כל הזמנים).
אתה מבלבל את המוח על שלושת העונות האחרונות שלו
שבהם הוא הבקיע 21 , 23 ובאחרונה 27 עונת השיא, שכל הכדורים הולכים אליו וכל הקבוצה מחפשת אותו הכל כולל הכל (פנדלים) ולגבי הבישולים זה עוד קשקוש העונה הקודמת הייתה עונת השיא שלו 12 בישולים בליגה סה״כ מזל שהסטטיסטיקה לא משקרת ויש מספרים.
עבורי העונה האחרונה היא לא אינדיקציה זה היה נס גלוי שלא יחזור על עצמו לעולם (הכוונה לכל הקבוצה).

ולגבי הנבחרת נכון שהסיבה לא הייתה מקצועית(ידוע) זה גם לא מעניין, נתתי ראיה לחברינו שטען לפני שהוא יחסר בחדר ההלבשה וזה יסב נזק,וכראיה הזכרתי את מה שארע בנבחרת
שהוא נופה מהסגל ולא קרה אסון אלה להיפך הם זכו בגביע העולם.
וזה לא קשור לסגל שלם ולכל מיני שטויות כי הלכה למעשה
ביורו הם היו אוסף של שחקנים.