הסיפור עם אבא של הלאנד ופרז נראה כמו קרב קלאסי על הנראטיב “מי זרק את מי?” (לא קרב רק שלנו האוהדים, אלא גם של מקבלי ההחלטות עצמן).
וכנראה שכמו בכל קרב כזה - בשני הצדדים יש מן האמת.
אישית, אני מסכים שפרז היה צריך להילחם יותר על הלאנד ולא להסתמך על הבנזמה המזדקן ולשים את כל הביצים על הצב הצרפתי. וגם כתבתי את זה בזמן אמת. אבל דווקא הטענה שעמדת החלוץ הייתה פותרת לנו את בעיית היצירתיות וה"שעמום" לא מובנת. בשביל לפתור אותה דווקא אמבפה הרבה יותר מתאים מהלאנד, ובכל מקרה נמצאת בכלל בקישור (ברנרדו סילבה…).
לגבי המשחק עצמו:
מבאס לאבד נקודות, בעיקר כשהמשמעות היא שברצלונה נשארת בפסגה (לראשונה זה שנתיים), ובעיקר ממש לפני הקלאסיקו. מצד שני, ברור שזה היה עניין של זמן, ולא אנחנו ולא ברצלונה ברמה של עונה של 90+ נקודות. וגם השער שספגנו, שנכון מאוד שהגיע הזמן שנפסיק, היה מקרי ביותר הפעם, ואוססונה לא באמת לחצה אותנו ולא ייצרה כמעט כלום נגדנו (פחות מ-0.5 שער ב-xG, לעומת יותר מ-2.5 שלנו). מצד שלישי, דווקא בגלל זה איבוד הנקודות עוד יותר מרגיז וסתמי.
השחקנים שלנו חייבים ללמוד להיות מדוייקים יותר ומתוחכמים יותר - הרבה יותר מידיי הרמות ומסירות שלא עברו את השחקן הראשון, בעיקר מצד ויני, קרוס ובנזמה. ואתמול זה עוד היה בברנבאו הרחב, במגרשים קטנים וצפופים יותר זה בכלל יעשה לנו צרות. אוססונה עמדה יפה, אבל לא עד כדי יפה. חייבים ללמוד לייצר לעצמנו פרצות אקטיבית, ולא לסמוך על זה שהמגן יפשל וישאיר פרצה מעצמו.
כשרודריגו ילמד לסיים בשתי הרגליים באותה הרמה, הוא ייכנס לדרגת וורלד קלאס לחלוטין.
זה מתחיל להיות מנטרה קבועה, אבל מנדי פשוט לא מצדיק את המקום שלו בהרכב. בטח במשחקים מהסוג הזה. אפילו את מה שהוא אמור להביא - הגנה חזקה והרמטית (עד כמה שניתן) - הוא לא מצליח להביא, ועוד מול שחקני ההתקפה ה"אימתניים" של אוססונה. היה איזה מהלך אחד שהוא פשוט נתן לכדור לעבור אותו על סף הרחבה, ואפילו לא רדף אחרי השחקן שלו. במקום אנצ’לוטי, אני מוריד אותו לספסל בלי לחשוב פעמיים אחרי מהלך כזה.
אגב, אם כבר אני אנצ’לוטי - זה משחק קלאסי לאסנסיו. היה צריך להיכנס הרבה קודם. כאמור, אוססונה לא באמת לחצה אותנו, ואסנסיו תמיד מצליח איכשהו למצוא את הזווית להכניס את הכדור למסגרת מול קבוצות כאלה.
ואגב נוסף - לא כ"כ דובר כאן, אבל לא היה פנדל. אם על כל נגיעה כזאת ברחבה היו מקבלים פנדל, משחק הכדורגל היה משחק של פנדלים. “שמח” שלא נכנס, אנחנו לא צריכים לקבל הנחות במשחק כזה.
ועכשיו, כמו שלוקה כתב - הפנים לקלאסיקו. בתקווה שלהגיע לא כפייבוריטים ברורים תיטיב איתנו, כפי שהיה בעבר.