מחזור 7 באלופות: 1:5 על זלצבורג וגלוך, עולים למקום ה-16

לקראת רד בול זלצבורג

image

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד זלצבורג במצב רוח טוב אחרי שהעפילה לראשונה העונה לפסגת הטבלה בליגה הספרדית (הגיע הזמן לאחר 20 מחזורים) בזכות ה-1:4 על לאס פלמאס – זמן טוב לחזור לליגת האלופות לראשונה מזה כמעט חודש וחצי. כעת, במשחק בית שלישי ברציפות, ריאל רוצה לתת עוד הצגה לאוהדים בסנטיאגו ברנבאו – על כתפיו המתרחבות אט-אט של קיליאן אמבפה, אולי איזו גוליאדה, וכמובן שהיא חייבת נקודות לאור מצבה העגום. בתחילת המחזור הזה, אחד לפני אחרון, ריאל דורגה רק במקום ה-20. לפי כל התחזיות והסימולציות, רק 17 נקודות יספיקו כדי להעפיל לשמינית הגמר בלי פלייאוף. אבל, גם אם זה אבוד עבור ריאל, חובה עליה להמשיך במומנטום, לצבור עוד ועוד ביטחון ולעשות את המינימום המתבקש שזה שש נקודות בשני מחזורי הסיום – נגד זלצבורג מחר ובברסט לאחר מכן. “זה משחק חשוב כי נשארו מעט, השלב הראשון בליגת האלופות נסגר. אנחנו חייבים לצבור כמה שיותר נקודות. נעשה הכל כדי לנצח. אנחנו רוצים להימנע מהפלייאוף אבל אם נצטרך לשחק בו – נעשה את זה עד למקסימום. אנחנו רגילים לעומס”, אמר קרלו אנצ’לוטי, שהכחיש מכל וכל את הדיווחים על כך שהחליט להיפרד בתום העונה. להיפך, הוא חולם לעזוב ב-2029 יחד עם דון פלורנטינו פרס שנבחר לעוד קדנציה.

לא מפתיע שהשחקן שהגיע עם הדון למסיבת העיתונאים הוא קיליאן אמבפה, מי שכבר זכה לכותרות “המנהיג החדש של ריאל”. עבורו זו הייתה מסיבת עיתונאים ראשונה לפני משחק כשחקן ריאל. אמבפה ישמח להשיג את השלושער “שנגזל” ממנו ביום ראשון, בערב בו יערוך את הופעתו ה-80 בליגת האלופות. במשחק האחרון נגד אטאלנטה הוא כבש את שערו השני במפעל העונה וזה לא מספיק לו. החלוץ כבש שבעה שערים בתשעת המשחקים האחרונים. “אני מרגיש טוב מאוד ושמח לעזור לקבוצה. אני מגיע עם ביטחון עצמי. פתיחת העונה הייתה לא קלה. זה היה יותר מנטאלי, חשבתי יותר מדי וכך קשה לזוז. זה תמיד היה חלום לשחק בריאל”, אמר החלוץ, שהוסיף: “אף פעם לא הייתי ביישן מדי. אבל היה עליי להגיע לכאן בענווה. אני מודע לציפיות ולא לוקח את זה אישית”.

לצד אמבפה (“החיבור שלו עם שחקני הקבוצה הולך ונהיה יותר טוב, הם מחליפים מקומות. עלינו להמשיך ככה”, אמר קרלו) נראה בחלק הקדמי את ויניסיוס ג’וניור שהיה מושעה ממשחק הליגה כמובן, כך שברהים דיאס יפנה את מקומו. אפשר לציין גם את רודריגו שבכושר טוב ובכל עונה תורם כמה וכמה שערים במפעל. רודריגו עם שישה שערים בשמונת המשחקים האחרונים. הוא אמנם שיחק רק 230 דקות העונה בצ’מפיונס אבל בהחלט מחכה לשער בכורה. “מה עלינו לשפר? הביצועים שלנו ברמה ההתקפית טובים מאוד. ברמה ההגנתית אנחנו צריכים לסגור יותר חזק. זה יהיה המפתח להצלחה ואם נשתפר נילחם עד הסוף בכל המסגרות”, אמר קרלו בעניין. ואכן ההתקפה של ריאל עובדת היטב לאחרונה. יש לה 37 שערים ב-11 המשחקים האחרונים.

אם בחלק הקדמי לא חסרות אפשרויות הרי שבהגנה המצב קצת שונה. לוקאס ואסקס מושעה בגלל כרטיסים צהובים – הי די ברור שזה יגיע, לורנסו אגואדו שעלה לכמה דקות בליגה – לא יכול לשחק כי הוא לא ‘ברשימת הגיבוי’ (חריג גיל – יליד 2002 ולא 2003). כך יצא שריאל עם ג’אקובו ראמון הבלם הצעיר ששב מפציעה – כזה שמחזק את הסגל. היות ואורליאן טשואמני התאושש מהפציעה שהכבידה עליו ודני סבאיוס בכושר פנטסטי, ייתכן שהצרפתי יחזור למרכז ההגנה בעוד ראול אסנסיו שתורגל לא פעם בעמדה – ישחק כמגן ימני ויחסוך את המטרד הזה מפדה ואלוורדה. עוד אפשרות היא אסנסיו כבלם, טשואמני בקישור ופדה כמגן – כמו באנפילד. עבור אסנסיו שמנצח בגדול בסקרי האוהדים, יהיה מדובר בערב מרגש שכן שני משחקיו בליגת האלופות היו בחוץ. הוא לבטח חולם על המנון ליגת האלופות בסנטיאגו ברנבאו.

רוב ההרכב נראה סגור והשאלה היא האם קרלו מסוגל להתמיד עם פראן גארסיה שמוכיח את עצמו וכמעט מאפיל על פרלאן מנדי בדקות המשחק. הספרדי מתאים לסוג משחק כזה. אנרגטי, זריז, כבר עבר את הטסט נגד אטאלנטה למשל – משחק שהיווה נקודת מפנה עבורו. יש לו שלושה בישולים והוא תמיד מחויב. כמובן שלוקה מודריץ’ חוזר לסגל, בניגוד לאדוארדו קמאבינגה שעדיין פצוע וייעדר. מודריץ’ שהוזכר קודם וגם ויניסיוס ואפילו אנדריק צריכים להיזהר מצהוב שיימנע מהם לשחק במחזור הסיום נגד ברסט. עדיף שוויניסיוס יתרכז בכדורגל ויהנה. הוא רחוק שני שערים מציון דרך ענק - מאה שערים במדי ריאל מדריד. הרי יש לו מנוחה נגד ויאדוליד במחזור הקרוב. אז מחר זה הזמן.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, דני סבאיוס, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב זלצבורג?

רד בול זלצבורג, סגנית אלופת אוסטריה (היה להם קשה להתרגל אחרי עשור), מגיעה למשחק נרגשת מאוד, עומד בפניה רגע היסטורי, ואחרי פגרה ארוכה בליגה האוסטרית כמובן – חמישה שבועות ללא כדורגל. קבוצתו של אוסקר גלוך שיחקה לאחרונה ב-14 בדצמבר במשחק השלמה נגד קלאגפורט שהיה אמור להתקיים במחזור הרביעי, וניצחה 2:4. היא משתפרת והשיגה שבע נקודות מתשע האחרונות, כולל 2:2 לא רע נגד ראפיד וינה, אך רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון קודם לכן הביע לזעזוע בדמות פיטוריו של פפ לינדרס שמונה לתפקיד רק הקיץ וכבר שילם במשרתו. היא מדורגת במקום החמישי רחוקה-רחוקה-רחוקה מהפסגה (עשר נקודות). כמובן שכל הבעיות זזות הצידה במפעל היוקרתי. בליגת האלופות השיגו האוסטרים ניצחון אחד יוקרתי על פיינורד (1:3 – ורק במשחק הזה היא כבשה) ופרט לכך מתקשים כמובן, במקום ה-32 עם חמישה הפסדים ו-18 שערי חובה - ממוצע של שלושה למשחק.

למעשה, המאמן החדש תומאס לטש יערוך את הופעת הבכורה שלו על הקווים במשחק הגדול ביותר בעולם. “אנחנו מכירים את האתגר הזה. ריאל מדריד היא האלופה. זו הזדמנות לשחק נגד קבוצה ענקית. השתפרנו ואנחנו רוצים להראות את זה גם אם אנחנו אנדרדוג”. הוא מספר: “הייתי כאן בקלאסיקו והאווירה בברנבאו מדהימה. אבל אנחנו לא יכולים ‘להשתתק’ ולהיחנק מזה. אנחנו רוצים לעשות משהו חיובי”. הוא טוען שלריאל מדריד אין נקודות תורפה. “הרף שלה גבוה מאוד גם ביום בינוני. היא ממש לא משחקת גרוע. כמובן שלא בכל המשחקים היא במאה אחוז, ואנחנו ננסה לגרום להם לשחק לא טוב”. הוא מספר כי זה כבוד גדול לשחק נגד קרלו אנצ’לוטי והעדיף לא לדבר על ויניסיוס או אמבפה: “אין צורך להתייחס לאינדיבידואלים אך ברור שיש לקבוצה הזו המון מהירות ואסור לנו לאבד כדורים”.

כמובן שישנה גם צלע ישראלית במשחק והיא אוסקר גלוך שחולם להבקיע כמו יוסי בניון ומנור סולומון שעשו את זה נגד ריאל מדריד בליגת האלופות, יוסי כשחקן ליברפול ב-2009 בסנטיאגו ברנבאו בשמינית הגמר, ומנור פעמיים בשלב הבתים ב-2020-21. גלוך שחקן הרכב קבוע בזלצבורג. הוא כבש ובישל נגד אוסטריה קלאגפורט, בצ’מפיונס היו לו שני בישולים נגד פיינורד ובסה"כ העונה שבעה שערים ושישה בישולים ב-25 משחקים. גלוך נח רק חצי שעה מבין כל ששת המשחקים של האוסטרים במפעל וב-3:0 נגד פריז סן ז’רמן הוחלף בדקה ה-81. הקשר הצעיר סטפן בייצ’טיץ’ בן ה-20 סוגר מעגל מבחינתו שכן לפני שנתיים כשהוא בכושר טוב וליברפול פחות - היה אמור לשחק נגד ריאל בשמינית הגמר, אך נפצע. כעת הוא נרגש מאוד לאפשרות שזה יקרה, אם כי הוא לא נכלל בהרכב המשוער מצד התקשורת

הסגל של זלצבורג לקראת המשחק חסר במקצת, ללא הקשר המרכזי מאוריץ קרגור שפצוע ובעיקר ללא החלוץ קארים קונאטה, מלך שערי הקבוצה שתרם שמונה שערים, צמד נגד פיינורד בין היתר. למעשה גלוך הוא סגנו עם שבעה. הבלם סמסון באידו בטוח בהרכב, שיאן הדקות עם 2,147. יאניס בלאוויץ’, שוער זלצבורג לא מסתיר את תחושותיו: “זה תמיד היה חלום עבורי לשחק בברנבאו. אני מאוד נרגש להתמודד עם כמה מהשחקנים הטובים בעולם. המילה כדי להגדיר סוג משחק זה היא אושר. אנחנו מוכנים למשחק באווירה נהדרת ומקווים להשיג משהו עבורינו”. לזלצבורג זיכרון לא רע מהמשחק הקודם על אדמת ספרד כאשר השידגה תיקו מאופס נגד ריאל סוסיאדד אשתקד. יש לה גם ניצחון על אדמת ספרד אבל צריך ללכת רחוק יותר איי שם לעונת 2009-10 נגד ויאריאל. כולם במועדון מקווים שההופעה השישית ברציפות בליגת האלופות תסתיים בטעם טוב.

רד בול זלצבורג - הרכב משוער: יאניס בלאזוויך| לאנדרו מורגלה, סמסון באידו, ג’ון מלברג, אלכסה טרזיץ’| מוסא יאו, ניקולאס קפלאדו, מאדס בידסטרופ, גלוך, ננה דורז’לה, אדם דאגים,

היסטוריה ומפגשי עבר::

קצת היסטוריה: ריאל מדריד מעולם לא שיחקה נגד רד בול זלצבורג במשחק רשמי. היא התמודדה נגדה פעם אחת במשחק ידידות בקיץ 2019 אז אדן הזאר עם הכרס בירה שלו עוד הבקיע גולאסו אופייני מצד שמאל בימים ששום דבר עוד לא התחבר. לו זה אכן לא התחבר אבל לקבוצה יותר. ריאל מציגה מאזן של 13 ניצחונות, שש תוצאות תיקו וארבעה הפסדים נגד היריבות מאוסטריה. במשחקי הבית המאזן טוב יותר - עשרה ניצחונות, תיקו והפסד בודד. הרבה זמן עבר מאז המפגש האחרון נגד קבוצה מאוסטריה. זה היה בעונת 1998-99. במסגרת שלב הבתים פגשה ריאל את שטרום גראץ’ והשיגה ניצחונות גבוהים. זה נגמר ב-1:6 כיפי בסנטיאגו ברנבאו כשסאביו פותח, משלים צמד וגם שחקן בשם רוברט יארמי שאף אחד לא מכיר. גם ראול הבקיע. במשחק החוץ ניצחה ריאל 1:5 למרות שפיגרה בדקה השלישית. אשכרה כריסטיאן פאנוצ’י המגן הימני כבש צמד. גם פדג’ה מיאטוביץ’, דאבור שוקר וקלארנס סיידורף הבקיעו

מבין האוסטריות את היריבה ואקר אינסברוק פגשה ריאל הכי הרבה - שמונה פעמים. שני משחקים התקיימו במסגרת ליגת האלופות, כאשר ב-1990-91 ניצחה ריאל 1:9 בבית וסיימה בתיקו 2:2 בחוץ. בליגה האירופית ריאל ניצחה 0:5 בבית והפסידה 0:2 בחוץ ב-1984-85 ולבסוף המשיכה לזכיות אכן בגביע אופ"א. את ראפיד וינה פגשה ריאל פעמיים בגביע אופ"א - בתחילת שנות ה-80, וכן חמישה משחקים בליגת האלופות. בשלב שמינית הגמר היא ניצחה 2:4 בסנטיאגו ברנבאו בעונת 1956-57 והפסידה 3:2 בחוץ, וניצחה במשחק השלישי והמכריע. בעונת 1968-69 הפסידה ריאל 1:0, וניצחון 1:2 בגומלין לא הספיק - באותו השלב… מול אוסטריה וינה, אותה לא פגשה ריאל בצ’מפיונס אלא בגביע אירופה למחזיקות, ניצחה ריאל פעמיים במשחקי הבית וסיימה פעמיים בתיקו במשחקי החוץ.

לא רוצה לחזור על המנטרה הזו כל פעם אבל ציפיתי שגם בעת המשבר נדע לנצח את המשחק ההוא נגד מילאן (3:1) אחרי חרפת הקלאסיקו וחבל. נקודות שהלכו לפח. אין לנו סיכוי להשתחל לשמינייה גם אם ננצח את שני המשחקים שנותרו אבל זה המינימום הנדרש. אני לא רוצה להתחיל אפילו בחישובים, וזה עוד מוקדם - את מי נקבל תיאורטית בפלייאוף וכדומה.

הרצף הזה של שלושה משחקי בית קלים יחסית אחרי חרפת הסופרקופה זה הדבר הכי טוב שהקבוצה יכלה לבקש ואני אשמח לשחזור מה שהיה נגד לאס פלמאס מינוס הגול שסופגים אחרי חצי דקה כשכל שחקני ההגנה רחוקים משחקני היריבה למעט ראול אסנסיו וכולם מצלמים.
הגיע הזמן ליהנות. שנוכל לשבת רגל על רגל בכורסא בבית וליהנות ממשחק טוב של ריאל מדריד עם איזו גוליאדה אמיתית והשלושער שנגזל מקיליאן אמבפה (לא מתלונן על שיפוט לא זו כוונתי) - מגיע עכשיו. שימשיך את המומנטום קיליאן. המהלכים האלה כמו ההשתחררות קצת אחרי החצי, הכל מהר. אגב במשחקים האחרונים ראינו עד כמה הוא כן יכול להיות חלוץ. באמת, מצפה שכל הקבוצה תבין - לעלות כדי לטרוף, להסתער, לכבוש. זה הרבה יותר טוב מאז דצמבר. אם ניתן שביעייה זה לא אומר שקבוצות ישקשקו אבל דברים כאלה נבנים לאט-לאט. משחק כמו מחר הוא מסוג משחקים שגם בעונות חלשות היו 0:4 כאלה. רוזנבורג ב-2005-06 למשל (1:4), על קצה המזלג. דינמו קייב ב-2006-07 עם 1:5…אם אתה משיג יתרון משכנע ולא יוצאת לך הנשמה אפשר לתת לשחקנים לנוח.

ויניסיוס ג’וניור חוזר להרכב, אם במשחקים האחרונים אני ועוד אוהדים אחרים או פרשנים, מבקשים שיתרכז בכדורגל וישמח זה אומר משהו. ויניסיוס פה, עוד שחקן ענק שיכול לגמור משחק לבד, שחקן שיש לו הכל. יכול לרוץ על הקו בלי לספור את כל ההגנה. אבל צריך שהמשחק הקבוצתי יישמר, שגם הוא וקיליאן אמבפה ישחקו טוב ביחד. ושזה לא יבוא על חשבון רודריגו שאוהב את ליגת האלופות ובכושר טוב. ויניסיוס בתקופה פחות טובה. אולי הכרטיס האדום עדיין יושב עליו. הוא לא משתף מספיק אגב את פראן גארסיה.

בעצם יש כאלה שאלה אחר לגבי ההרכב. לגבי עמדת המגן הימני ואני חצוי. ראול אסנסיו בלם נפלא, רואים את זה. אומרים העיקר שישחק. בצד ימין יש לנו חור רציני בשם לוקאס ואסקס, ושם אולי יש לו סיכוי גבוה יותר לשחק במשחקים נגד הקבוצות הגדולות - כי אחרת קרלו אנצ’לוטי יעדיף את אורליאן טשואמני. גם נאצ’ו היה מגן פה ושם כשהיה צריך. זה גם אומר לא לבאס את פדה ואלוורדה. יש כאן אפשרות לטסט טוב.

דני סבאיוס צריך להמשיך בתנופה שלו, חילוצי כדור. ניהול משחק, וגם כמה שיותר מסירות לעומק, לכניסות של ג’וד בלינגהאם מקו שני מה שעבד טוב מאוד נגד לאס פלמאס.

לפעמים זה נראה שאנצ’לוטי פשוט מבקש מצ’אט gpt להכין לו הרכבים.

מסכן ויניסיוס,אנחנו הרי נשחק גרוע היום כי אין לנו אמצע וכי מנדי אבל מה שכולם יגידו אחרי המשחק זה-שמתם לב שבלי ויניסיוס אנחנו משחקים יותר טוב?

בלי ויניסיוס אנחנו משחקים כדורגל יותר קבוצתי ויפה, לא כדורגל יותר טוב.

אני עומד על דעתי שלאורך טווח עדיף רודריגו בשמאל קבוע על הקריזות של ויני כל משחק שני.

אם ג’וד התכוון שמסירת העקב שלו יעבור בדיוק את המסלול הזה כשהוא יודע איפה 3 שחקני ההגנה עומדים והוא מכוון שזה יעבור ביניהם באלכסון לבעיטה של רודריגו אז זה בישול סופר גאוני ובישול העונה מבחינתי, יש לי ספק גדול שזה פשוט לא התלבש לו ויצא בטעות בישול אדיר.

תראה את הריפליי כמה פעמים - מלאכת מחשבת.

לא משנה מה הוא חשב או לא חשב, בישול העונה.

השריקה נגד ויני כשהוא נפל ותפס את הכדור והצהוב שהוא קיבל על התחזות ברחבה, 2 מהשריקות היותר טובות שהייתי עד אליהן העונה.
הלוואי ושופטים היו עיקביים בשריקות כאלה.

למרות הצמד של רודריגו השחקן הכי טוב על המגרש הוא בלינגהאם, פשוט שחקן מדהים.

יש מצב שרודריגו עם יחס השערים הכי טוב ל90 דקות בקבוצה העונה? בנטרול פנדלים

אמבפה כנראה התגעגע לתקופה הבלתי נשכחת שלו בתחילת העונה וחזר לשם.

מנדי זה שחקן שאני מתענג על כל נגיעה שלו, הוא לא יהיה איתנו לנצח ויש לנצור כל מהלך שלו.

לייק על החלק השני של ההודעה.

הוא לא יהיה איתנו נצח, אבל כל משחק איתו מרגיש כמו נצח.

כמה איכויות יש לנו מקדימה, זה פשוט לא יאומן. גם במשחק ששני שחקני ההתקפה הבכירים שלנו לא במשחק, בכל זאת אנחנו מצליחים לייצר כמה מהלכי כדורגל שפשוט ללקק את האצבעות. השער השני של רודריגו - המסירה הסופר מתוזמנת וסופר מדודה של בלינגהאם אה-לה-גוטי, והבעיטה המסובבת המושלמת של רודריגו אה-לה-קאקה - בשביל רגעים כאלה אני רואה כדורגל. רק לחשוב מה היה קורה אם גם אמבפה או ויניסיוס היו נזכרים להופיע למשחק, או אפילו שניהם, רחמנא ליצלן.

חייב להגיד על פדה כמגן ימני - אני לא מרגיש שום “פער” ביחס למתי שגם ואסקז נמצא על המגרש, להיפך - במקום שפדה יהיה עסוק בבייביסיטר על ואסקז, הוא פשוט המגן הימני, כך או כך הוא מצטרף יפה להתקפה ולא חסר גם שם, ובנוסף לכל זה - מרוויחים עוד שחקן קישור על המגרש. אני אהבתי.

אני חייב לציין שכדורגל חרא קצת פחות מסריח כשזה 2-0 במחצית, אם זה גם חרא וגם 0-0 זה בלתי נסבל.

אני נוטה להסכים. תוסיף לזה מנדי שהטיקט שלו הוא הגנה, ואמורים לקבל משהו פחות חדיר. עם זאת אוסקר עדיין ברח לאסנסיו ואם זה ראפיניה, לצורך העניין, אז 1:0.

הקישור הוא כרגע החוליה החלשה. מקדימה יש לנו אפשרויות מצויינות. הקישור לא מבצע את עבודתו (עכשיו כבר קל יותר, בכל זאת 4:0) להזין את החלק הקדמי במספיק פוזשנים עם מספר שחקנים קרוב לשער. לסבאיוס יש הכל כדי להצליח אבל הוא כרגע לא שם. מוסר ובא לקבל, אבל ברוב הפעמים אין מטרה לפעולה שלו מעבר ללהזיז את הכדור עוד קצת. עם זאת הוא עדיין הבט הכי טוב לתפקיד ממי שיש לנו בסגל (גולר?) ולכן נצטרך להיות סבלניים.

מגיע לנו קלין שיט הערב, מחזיק אצבעות לבחורים

גולר נכנס ופתאום כל קרן זה כמעט חצי גול, איזה שמאלית יש לו !

מה הליין לשער של שמנדריק? ולמה הוא לובש חולצה במידה אחת יותר?

לגבי ויני לעומת רודריגו- ויני כל כך לא צפוי והרבה יותר קשה לעצירה. יש לו רגעים שהשתן עולה לו לראש אבל גם לרודריגו יש את הרגעים שהוא נעלם.
זה נכון שויני במשחק גרוע פשוט הורס את המשחק ורודריגו במשחק גרוע “רק” נעלם אבל אני עדיין מעדיף את ויני (אם צריך לבחור).
השאלה האמיתית היא אם רודריגו מספיק טוב בצד ימין כדי להיות שם שחקן הרכב קבוע?

מישהו יודע להגיד לי מה העמדה הכי טובה של ארדה גולר?
מרגיש לי שהוא קצת נופל בין העמדות אצלנו וזאת אחת הסיבות שהוא לא מצליח “לתקוע יתד”.

זלצבורג קבוצה מאוד חלשה, לא יודע אם אפשר לקחת דוגמה מהמשחק הזה.

כותרת מתבקשת היא רד בול נותנת לך כנפיים, הבקענו בלי חצי להתאמץ. כל התקפה שלנו כמובן הייתה חצי גול, אני שמח שהעצלנות של השחקנים הייתה רק למשך עשר דקות, בעיטה של אוסקר גלוך ליד הקורה וזהו-זה. רעיון טוב לבצע חילופים ולרענן קצת, שחקני הספסל - חלקם - העלו עובש כבר, ומצד שני אנטוניו רודיגר הוא זה שברמת סיכון יחסית והיה צריך לצאת ולא רק בדקה ה-77. ג’אקובו ראמון! היה איתנו בקדם העונה ונפצע. מזל טוב ילד.

ראיתי את ראול אסנסיו קצת מהוסס בתחילת המשחק ומפסיד איזה מאבק-שניים, אכן אוסקר הצליח ‘לבטל’ אותו, אבל ככה זה בלמים, נדיר שמנצחים כל הזמן. מצחיק שאסנסיו לא נספר בפרה-טמפורדה או יותר נכון לא היה מיועד ובעמדת הראיונות הוא ‘מברך’ את ג’אקובו.

בגדול כמובן שמשחק מהנה אבל קצת משעמם וחייבים לומר את האמת שרד בול היא אחת הקבוצות החלשות בתולדות המפעל ולהוציא את הניצחון נגד פיינורד הם חטפו שלישייה בערך בכל משחק ולעתים יותר. אז שוב לצערי לא באמת משקף. אמנם רצו והשקיעו והתלהבו אבל הם שיחקו בצורה פרוצה מאוד באמצע גם אם גלוך לעתים וקשר הכנף מצד ימין נכנסו לאמצע. ואולי היינו צריכים עוד שער-שניים, ראיתי שעם עוד גול אנחנו משתווים לבאיירן מינכן.

בעקב של ג’וד בלינגהאם גם לי היו פלאשבקים לכל מיני אגדות עבר אבל בעיקר לגוטי הגדול. גם אם זה לא בדיוק כמו העקב לזינדין זידאן נגד סביליה ב-2006 וכדומה.

השער של רודריגו זו קלאסה אמיתית, כמובן הגול השני הוא היפה בין השניים, הוא צריך את הגולים במפעל שהוא אוהב, אבל אני רוצה להתעכב על ה-0:1. גול במצב הראשון שהגענו אליו וכמה זה חשוב. רודריגו החד כמו פעם, רודריגו שנהנה לשחק. רודריגו שאף אחד לא באמת היה יכול לעוף עליו כבר הרבה זמן אבל גם אף אחד לא ויתר עליו. גם אני הפסקתי לצעוק ‘ברהים’.

לוויניסיוס זה לקח איזה שעה להתחיל ליהנות, גול אופייני וגם הדריבל בהמשך המשחק ועצירת הכדור עם הדחיפה העדינה קדימה - הזכיר לי את רונאלדו-פנומנו. הכרטיס הצהוב שימנע ממנו לשחק בברסט זה ממש מעצבן וחסר אחריות. כאן בפורום שלנו הרבה מנתחים בצורה אובייקטיבית יחסית. ‘בחוץ’ - הרי אם משחק הסיום היה אטאלנטה בברגאמו או לא יודע מה אז הצהוב הזה - התחזות מטופשת - לא הייתה עוברת חלק. הוא לא צריך לקחת את הסיכון שהשופט לא ירחם עליו (אגב זה לא שבברסט יהיה טיול). אבל לפחות הוא גם סיפק את שלו, שער מאה בריאל מדריד, מזל טוב. הגולים האלה שלו הפכו למובן מאליו ואולי בגלל זהות היריבה זה לא מקבל ווליום, אבל השער הראשון ענק, זה היה לו כל כך קל.

קיליאן אמבפה חזר לחודש ספטמבר פלוס-מינוס אבל כשהכל הולך מקבלים מתנה מהשוער - כמו קארים בנזמה בעבר. שמר כוחות לליגה הייתי אומר.

השער החמישי שלנו - מאניטה - מזל טוב - ככה צריך לשחק כדורגל - מהר וניצול ההזדמנות, עם חדוות משחק, עם יצירתיות, עם דימיון - גם נגד קבוצות טובות יותר ושאינן פרוצות. זלצבורג, שוב, קבוצה ברמה של תחתית הליגה שלנו.

להגיע לשמינייה זה חסר סיכוי וזו קצת רשלנות של הקבוצה למען האמת כל העונה הזו בליגת האלופות עד עכשיו. זה בושה לעשות 0 מ-6 נגד ליל ומילאן. גם אם היינו מפסידים למילאן ההיא וגם הזו בסאן סירו הייתי כועס אז על אחת כמה וכמה כשזה קורה בברנבאו.

הסתכלתי קצת על פרלאן מנדי, לא שאני חושב שוויניסיוס היה מוסר לפראן גארסיה היום או בכלל. אבל מנדי כאילו עבר את החצי פעם אחת ואולי מסר איזה כדור רוחב. הוא מוותר לעצמו וכל כך מסתפק במועט. מקבל את הכדור ומוסר אחורה לטיבו קורטואה, אולי מתחנן במבט לדני סבאיוס שיבוא לקבל. לא זוכר שהוא כידרר קדימה. פראן במומנטום טוב וחבל שהוא סופסל אלא אם כן אתם אומרים לי שקרלו בונה עליו לחוסה סורייה.

פדה ואלוורדה יהיה טוב גם כשוער. הוא מאוד-מאוד אחראי, אין ספק, סוגר לאמצע כשצריך, תמיד מנצח מאבקים ואפילו קצת מאופק מדי על הקו. אבל זו אופציה נהדרת גם כשלוקאס ואסקס ישנו בהחלט. יאללה ליום שבת, האללה מדריד