מחזור 7 באלופות: 1:6 מצוין על מונאקו, תלויים בעצמנו במחזור הסיום| אמבפה-2, מסטאנטואונו, ויניסיוס, בלינגהאם ועצמי

אין בעיה כמובן שאפשר, זו עוד בדיקה של חצי שעה גג אולי בנתונים ב-Transfermarkt, אותי זה קצת מתיש. אני חושב שלריאל מדריד על בסיס היכולת שלה העונה במשחקים בליגת האלופות - מגיע לסיים בשמינייה הראשונה ולברצלונה פחות. הגיע לנו לדעתי תיקו נגד מנצ’סטר סיטי בסנטיאגו ברנבאו למרות שהם שיחקו בהילוך שני חלק מהזמן והתוצאה עשתה לנו עוול, זה כבר היה סוגר סיפור.

בדקתי לגבי ברצלונה, ההגנה אותו הדבר עם 13 ספיגות והיא עשתה את השטויות גם אשתקד - העונה יש לכם עוד משחק. השוני הוא בהתקפה כשאשתקד כבשתם 28 שערים. מניח שאחרי מחזור הסיום הפער יהיה של חמישה שערים נניח. אני חושב שבמשחק נגד ניוקאסל שגם כן היה בהרכב קצת חסר - ברצלונה הייתה אחלה ומרקוס ראשפורד התעלה, המשחק נגד צ’לסי היה מזעזע לכל הדעות וגם בשאר הימים הייתם לא משהו [כמובן שיש רף ציפיות מסוים מהקבוצה].

בסדר, אבל זה לא היה הדיון. מישהו פה טען שלריאל מדריד לא מגיע להיות בשמינייה העונה?

ומה זה “הגיע לנו תיקו”? למי איכפת? אז הגיע לנו ניצחון נגד פרנקפורט. זה לא טיעון. לריאל מגיע או לא מגיע להיות בשמינייה הראשונה בשלב הליגה בגלל התוצאות (והיכולת) ביחס לתוצאות של הקבוצות האחרות. באותה מידה שאם ברצלונה תגיע לשמינייה הראשונה יגיע גם לה. למה? כי לפעמים זה לא עניין של האם אתה ב-8 הכי טובות, אלא האם יש 28 שהשיגו תוצאות פחות טובות משלך.

לא כל כך הבנתי, ניצחתם את איינטרכט פרנקפורט, אתה מדבר על ברוז’ וה-3:3? בכל מקרה, לא אני זה שאמר שקיבלתם הגרלה קלילה, אלא הוספתי משהו - שלדעתי צריך לבחון את הקושי בלוח המשחקים גם לפי הפרטמר של בית וחוץ שזה גם משהו שלא דורש בדיקה של מעבר לחצי דקה. הסטתי קצת את נושא הדיון אחר כך, אין דבר, על קמפיין אלופות מאכזב מאוד שלכם לדעתי. מה שיוצא זה ש-16 נקודות יספיקו למקום בשמינייה כך או כך.

*להבדיל אלף-אלפי הבדלות: אין ספק שברצלונה הגיעה להמון מצבים נגד ברוז’ אבל עצם זה שהיא כל המשחק כמעט רודפת אחרי היריבה וצריכה להגיב אחרי ששוב ספגה שער, והם הגיעו למצבים טובים של אחד על אחד, זה אומר משהו על המשחק בכללותו. כמו שזה שריאל מדריד הגיעה למצבים בגמר הסופרקופה נגד ברצלונה - לא טיעון מספיק כדי להגיד “שיחקנו טוב”.

ברוז’, כן. סיים שיט. הטיעון הוא אותו טיעון - אם מגיע לריאל להיות בשמינייה בגלל סך התוצאות שלה ב-8 משחקים, ככה מגיע מגיע גם ל-7 האחרות שיהיו בשמינייה. ללא קשר ל"מה היה קורה אם?" ו"האם הגיע לנו לנצח?".

אבל למה לא להוסיף את הקריטריון של מה היו מפגשי הליגה/גביע שהיו לפני ואחרי המשחקים האלו? למה לא להתייחס לחיסורים של הקבוצות במפגשים האלו? למזג האוויר? ל-3 או 4 ימי מנוחה לפני משחק? ל-23507 שעות טיסה לצד השני של אירופה למשחק לעומת משחק חוץ קרוב? האם אירחנו במונז’ואיק או בקאמפ נואו?
אני לא אומר שאנחנו “מנצחים” בשקלול כל הקריטריונים, די משוכנע שלא האמת, אבל אל תיקח רק את מה שנוח לך רק כדי להוכיח את הטענה שהועלתה בלי ביסוס.

נכון. ובקשר למה שכתבת לפני שערכת - ברצלונה אכן עם קמפיין אלופות לא משהו עד כה, במיוחד במיוחד בפן ההגנתי, וזה בהחלט מאכזב (בעיקר בוואקום. כי למי שצופה בכדורגל כמונו זה לא ממש מפתיע הספיגה הסיטונאית הזו).

שנה שעברה באיירן היו הרבה פחות טובים מהיום,גם בנוקאאוט עד החצי היה לכם נח,נכון סיימתם גבוה אבל גם ליברפול סיימה ראשונה ואז קיבלה את פסז בשמינית.

העונה קיבלתם שלב בית ממש קל,יותר משנה שעברה.