אני מתבסס על מה ששחקנים אומרים, והם אומרים את זה בצורה גורפת. ויניסיוס לא יומיים בקבוצה וכולנו מכירים אותו, כשהוא מרגיש רע הוא משחק גרוע, וכשהוא מרגיש טוב הוא משחק טוב. מלבד ארבלואה, אתה רואה שהשחקנים מנסים להרים לו כל הזמן והם עושים את זה מסיבה מסוימת. הוא נתן גם תקופות אדירות בלי שריקות בוז מהברנבאו.
אני עדיין רוצה להבין על מה אתה מבסס את התיאוריה שלך.
לא צריך להיות שחקנים מקצוענים כדי להבין עד כמה “אווירה עוינת” מקשה על הביצועים שלך וזה תקף לכל גיל, גם אם כל שחקן מקבל את זה אחרת. אולי בקיליאן אמבפה זה פחות פוגע, בוויניסיוס ג’וניור כן ושלא נדבר על דין האוסן. אני גם משער שכאשר פדה ואלוורדה שמע בוז נגד לבאנטה הוא היה בהלם הרבה יותר מאשר ויניסיוס עצמו - כי פדה הוא מאהובי הקהל, שחקן של המועדון שתמיד נותן את הלב שלו, הגישה שלו כמעט בכל תקופתו בקבוצה היא אחרת משל ויניסיוס ועוד.
מספיק שאתה משחק בבית ספר כדורגל עם כמה חברים שלך ויש כל מיני מצטרפים ‘בקהל’ ומעודדים את הילדים האחרים, או סתם מישהו שאתה מסוכסך איתו - שר נגדך וכדומה או צוחק עליך נגיד על נקודת תורפה במשחק שלך.
אני חד משמעית בעד הבוז ולדעתי הסנטיאגו ברנבאו נתן להם הרבה מאוד קרדיט ואני מתכוון על בוז ברמה של מתחילת המשחק ועד סופו ולא רבע שעה של תסכול פה ושם. התגובה של ויניסיוס תמימה מדי בעיניי.
עוד כמה נקודות שהעלתם כאן:
-ריאיון מאוד מעניין של פרנקו מסטאנטואונו לאחר המשחק וזו הפעם הראשונה שאני שומע אותו. הוא דיבר על הביקורת הגדולה שספג והבטיח: “לא ראיתם עוד כלום ממה שאני מסוגל”.
-מספר הבעיטות של מונאקו לשער שלנו צורם ממש, אני מסכים, אבל יותר מזה “המצבים הגדולים”. וצריך גם להסתכל נניח כמה מהאיומים היו במצב של 0:4 או משהו כזה, והיו. רוצה לומר: 1:6 לא משקף אולי אבל זה כן משחק שהגיע לנו לנצח בתוצאה גבוהה (נניח 3:7).
-אינטר קבוצה שאם היינו מוגרלים מולה הייתי מצפה לעבור, מבלי לגרוע להישג הנהדר של ארסנל. ההפסד של מנצ’סטר סיטי שניצחה אותנו בחצי הילוך לפני חודש וחצי - גרם לי להתבאס עוד יותר על ה-2:1 הזה.
-בגדול אני מאוד מחפש קרן אור אבל מניח שנרד לקרקע כבר במשחק נגד ויאריאל והייתי מעדיף לראות את ריאל דומיננטית מול קבוצה שמשחקת אגרסיבי ו\או עם קו הגנה נמוך. רק אז נדע שהשתפרנו ולא משנה אם בהרכב נמצאים ארדה גולר ומסטאנטואונו או שחקנים אחרים. ברהים דיאס אגב חוזר מחר לאימונים.
מאמן פוטר, האוהדים מאשימים את השחקנים שהם מפונקים וגרמו לפיטורים, מיד אחרי זה עפו מהגביע ואז מחצית איומה.
השחקנים רוצים להוכיח שהם לא היו האשמים במצב, לדעתי הרצון הזה להוכיח שהבעיה זה לא הם זה מה שגרם למיני מפנה, גם איבוד הנקודות הדי קומי(כמה הזדמנויות הם פיספסו, וואוו) של ברצלונה כמובן ועזר.
אתה מצייר את זה כאילו זה רק הבחירה שלהם, כאילו הם בחרו להיראות גרוע ולדפוק את השם של עצמם. האווירה סביב הקבוצה הייתה אווירה עכורה, השחקנים נראו כבויים, בדיוק ההיפך מאתמול. אתמול ראית קבוצה משוחררת ואופטימית, שחקנים מחייכים, עושים תנועה ומחליפים מקומות. ארבלואה בינתיים אמר שהוא רוצה לגרום לקבוצה לחזור ולהינות מכדורגל, וזה לא מקרי. הוא עובד על זה וזה מצליח לו בינתיים.
ואתה מצייר את זה כאילו לארבלואה יש מתג שהוא יכול להפעיל מוד של חיוכים וצחוקים, המתג הזה אם הופעל אז היה ע’’י אולמו עם החמצות שגורמות לקנאה אצל ויניסיוס.
השאלה כמה זמן זה יחזיק,לתת הופעה נגד יריבה חלשה בבית אחרי ששרקו להם בוז זה נחמד,אבל האם הם יתאמצו ויפרגנו ככה אחד לשני גם בעוד חודשיים? חובת ההוכחה על ארבלואה.
חנן, בדיוק כמו שיוני כתב לך - ברור שזה לא כיף לקבל פידבק שלילי. כולנו היינו שם, כולנו חווינו את זה, וזה אף-פעם לא כיף. מצד שני, דווקא בגלל שרובנו ככולנו גם חווינו את זה בעצמנו - ברור לחלוטין שזה גם דרייבר לא קטן. פתאום אתה מרגיש פחות בטוח במקום שלך, זה מייצר תחרותיות ואתה מרגיש צורך להוכיח את עצמך ולהראות שאתה דווקא תורם לקבוצה, ולא אתה הבעייתי, מה שתורם לא פעם לפרודוקטיביות שלך.
מצד שני, ברור שמדובר ב”כלי” שנושא בחובו בעייתיות וסיכונים מסויימים (בתור מנהל/מחנך/מאמן/קהל וכדו’), ולכן חשוב להשתמש בו במשורה. וברור גם שמכיוון שכך, ומכיוון שמדובר בחוויה לא נעימה בכלל בסיכומו של יום, האדם הממוצע לא ימהר “לברך” על היתרונות שבשיטה הזאת כשהוא נמצא בצד הסופג שלה.
על הרקע הזה:
מצד שני, זכורים לי היטב אמירות של כריסטיאנו, קרוס, מודריץ’, זידאן ועוד, וגם של ארבלואה עצמו אם זכרוני אינו מטעה אותי, שמדברים על-כך שלמרות שזה לא נעים לספוג שריקות בוז, בוודאי מהקהל שלך - בסופו של דבר זה דוחף אותם קדימה להשתפר ולהצליח יותר ויותר, כי הם מבינים שהדרישות מהם הן הגבוהות ביותר.
אז דווקא על הרקע הזה, לשמוע את השחקנים מתבכיינים על שריקות הבוז שהם קיבלו, אחרי שהביאו במו ידם לפיטורי מאמן מוכשר ואמביציוני רק כי העז לדרוש מהם יותר, ואחרי שלאחר מכן עוד הספיקו להתבזות מול קבוצה מהליגה השלישית - שיסתמו את הפה שלהם. אם אכן זו האמירה הכללית שיצאה מהם בעקבות שריקות הבוז, זה אומר המון על האופי שלהם (כפי שכבר הספקנו להתוודע אליו לצערנו), לעומת האגדות האמיתיות שהזכרתי קודם.
ביטחון עצמי זה אחד האלמנטים הכי חשובים לשחקן כדורגל. בטח לשחקן עם יכולת מנטלית כשל ויניסיוס. כשאתה שורק לו בוז אתה לא דוחף אותו, כפי שראינו עשרות פעמים בעבר במשחקים שבהם אתה שורק לו בוז, אלא אתה מוציא אותו מהמשחק. ויניסיוס גם ככה עם תסביכים מפה ועד זנזיבר, ולשרוק לו בוז לא יעזור לו לפתור את הבעיות.
אם אתה כבר מזכיר את קרוס, אז הנה דברים שאמר בנושא ואורי הביא אותם בדיון מקביל:
הבוז אכן יגרום לשחקנים להתאמץ יותר, לנסות יותר, אבל זו לא היתה הבעייה שלנו. גם בתקופה הכי רעה שחקנים רצו על המגרש ונתנו את כולם אבל שיחקו פשוט גרוע. לשחק רגוע ועם ביטחון, שאתה מרגיש שאתה בעניינים והקבוצה שלך בעניינים זה אחרת, ולזה אף בוז לא יעזור.
צ’אבי אלונסו לא עשה מספיק כדי שתגיד עליו את המילים האלו. בפרט בריאל מדריד שבה הוא לא עשה שום דבר חיובי, ובכנות, בשבוע אחד של ארבלואה בתפקיד ראיתי יותר התקדמות מחצי שנה שנה של אלונסו.
באמת שמרגיש לי ששחטו פרה קדושה בשבילכם ואתם לא בסדר עם זה ולכן התמיכה בבוז. צ’אבי אלונסו בסך הכל עוד מאמן שבא לפה כבובה, עשה כמה טעויות קריטיות שעלו לו ולמועדון ביוקר, והלך. צריך לקחת את זה בפרופורציות.
אתמול כצפוי: ליברפול עם 0:3 על מארסיי משתווה אלינו עם 15 נקודות| ברצלונה עם 2:4 על סלאביה פראג קפצה למקום התשיעי| באיירן מינכן עם 0:2 על יוניון סנט גיל העפילה לשלב הבא, אחרי שהורידה אותנו למקום השלישי. חמש קבוצות עם 13 נקודות. לריאל מדריד יש פור של חמישה שערים בהפרש על ליברפול וזה אמור להיות קריטי, יחד עם משחק בין מקומות 6-7.
מחזור הסיום - כולו ביום רביעי: בנפיקה - ריאל מדריד| ליברפול-קרבאח| איינטרכט פרנקפורט - טוטנהאם| פריז סן ז’רמן - ניוקאסל
חברים דיון מיותר. את שנעשה אין להשיב.
פעם בכמה שנים כשמגיעים מים עד נפש הברנבאו נותן את דברו. אני חושב שהקהל בברנבאו מאוד מכיל, אבל גם יודע לשים את הגבול כשצריך, וחייב לומר שהיה צריך.
עובדתית גם במקרה הזה כמו במקרי עבר, זה ניער את הקבוצה/ השחקן.
עכשיו המבחן האמיתי הוא מבחן ההמשכיות.
לא הייתי קופץ לשום מסקנה בנתיים
גם בנפיקה של ז’וזה מוריניו לא בשיאה בלשון המעטה אבל כדאי לנצח שם בכל מקרה כדי להמשיך לבנות את הביטחון של הקבוצה וליצור רצף (אני מבין כל אחד שמקבל בחשדנות גדולה את ה-1:6 הזה, וגם אני כזה), אולי לפנטז על מקומות 3-4 ולא “להסתפק” בשמינייה. מה גם שביום שבת אנחנו משחקים נגד ויאריאל כך שאולי נצטרך גם לבנות רצף מחדש.
בשנה שעברה הגיע לברצלונה לסיים בשמינייה הראשונה והיא בצדק הייתה שנייה אחרי ליברפול, השנה אני לא חושב שמגיע לה בהתחשב ביכולת שהיא הפגינה, אבל כי היא ‘תימלט’ מפלייאוף.
בטוח? כי אלו היו היריבות של ברצלונה וריאל מדריד בשלב הליגה של העונה הקודמת -
יריבה/קבוצה
ריאל מדריד
ברצלונה
דרג א
דורטמונד
דורטמונד
ליברפול
באיירן מינכן
דרג ב
מילאן
בנפיקה ליסבון
אטאלנטה
אטאלנטה
דרג ג
ליל
יאנג בויז ברן
רד בול זלצבורג
הכוכב האדום בלגרד
דרג ד
ברסט
ברסט
שטוטגארט
מונאקו
לא יודע. נראה לי די דומה. אלא אם תגיד שגם לכם הייתה בעונה שעברה הגרלת קונפרנס.
אבל גם לגביי העונה - ברצלונה אכן קיבלה הגרלה נוחה מאוד, יחסית, ועדיין - בהנחה שסלאביה פראג וקופנהאגן הן הקונפרנס המדובר (ומה עם פסז’? צ’לסי? ניוקאסל?), מה עם קאיראט ומונאקו הנוכחית?
שמע לא אני כתבתי את ‘הביקורת’ הזו אלא יותר מתקטנן איתך ביחד. ורוצה לומר שלהציג את רשימת היריבות זו חצי עבודה, כלומר לברצלונה יצא משחק בית נגד באיירן מינכן ומשחק חוץ נגד בורוסיה דורטמונד וזה יותר נוח. אנחנו בשנה שעברה קיבלנו את ליברפול באנפילד ובלי קשר למשבר שהיינו בו בדצמבר (“אני בנקודת שפל - קיליאן אמבפה”) זה היה כמעט חסר סיכוי לצערי.
במצב הנוכחי בהחלט מונאקו זה משחק סופר-נוח (וקייראט בכל מצב זה סופר-נוח), אם היית שואל אותי בעת ההגרלה הייתי מניח שזה קצת שונה, על פניו עשו עונה לא רעה בכלל בצרפת אשתקד וגם בסגל סביר. עובדה שברצלונה הפסידה לה אשתקד במחזור הפתיחה, בצרפת כמובן.
אני חושב שההגרלה שלנו בעונה שעברה הייתה טיפה יותר קשה אבל לא בהרבה. שיחקנו נגד אטאלנטה בחוץ וכשהמשחק הזה היה קריטי לנו ולא במחזור האחרון.
אין בעיה להגיד שקיבלנו הגרלה נוחה (העונה זה באמת נכון, ביחס לקבוצות אחרות), ואם רוצים להתקטנן ממש לרזולוציית בית/חוץ אז אפשר, אבל אפשר גם להמשיך לסדר משחקים ולמיקומים שלהם ביחס למשחקי הליגה וכד’, כדי לקבל תמונה יותר מלאה (לא בטוח שנצא שם טוב, אגב).
אבל להגיד שקיבלנו שנתיים רצוף הגרלת קונפרנס, כאילו יש פה איזשהו אי איזון בין הקבוצות (לא רק ברצלונה מול ריאל מדריד, אלא ברצלונה מול קבוצות אחרות) זה קצת חוטא לאמת. קצת.
כן, אבל הגעתם למשחק מול ברסט עם הגב לקיר בגלל פישולים במשחקים אחרים נוחים. ניצחונות על ליל ומילאן והמשחק מול אטלאנטה היה פחות משמעותי. וחוץ מזה - בסדר, ואנחנו שיחקנו נגד באיירן מינכן שנייה וחצי לפני קלאסיקו. אמרתי - אפשר לרדת לרזולוציות נמוכות, אבל יש הבדל בין להגיד הגרלה טובה/נוחה, לבין ההגדרה שעליה הגבתי.