חשוב לציין שהתמונה הזו קצת משקרת… בסביבות הדקה ה-65 גונדואן החליף את רומיאו בקישור האחורי וגאבי הלך קצת יותר קדימה. בקיצור תעבירו את גאבי סנטימטר אחורה ואת גונדואן סנטימטר קדימה ותקבלו את בארסה לפני שצ’אבי זורק הכל פנימה ויוצר כאוס. יש לנו באמצצע המגרש בור. הדרך היחידה להגיע קדימה היא דרך האגפים או במסירה ארוכה. ככה לא נקבל טיקי ולא נקבל טאקה. ככה יכול לצאת רק פיפי קקה.
מה זו, הטענה הזאת? אפשר גם להביא את ברק בכר שירוויח פחות ממנו. צ’אבי הרוויח עד עכשיו בדיוק מה שמגיע לו - שכר של מאמן חסר ניסיון, עקשן שמודח בבושת פנים מאירופה פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם.
לא הבנתי מה הבעיה במשפט הזה. הוא לא נכון? הוא חלק מטיעון שמסביר שלצ’אבי מגיע יותר, ושלא ידעתי שטענתי?
הטיעון נכון, הטענה לא. זה לא יתרון של צ’אבי, אלא סתם עובדה שהבאנו מאמן פח במעט כסף. באותו אופן יכולנו להביא את זהבי במקום לבנדובסקי.
בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה.
כתבתי שהיתרון העיקרי, וכנראה היחידי, של צ’אבי על מאמנים אחרים (בעיקר בכירים) בסיטואציה הנוכחית, הוא שהוא מרוויח יחסית מעט. זה בא בהמשך להסבר ששמינית/רבע גמר אלופות, ומקום שני בליגה (נגיד וזה יקרה) לא יהיו סיבה מספקת מצד ההנהלה, לדעתי, להעיף את צ’אבי. בטח ובטח כשהחרב הכלכלית עוד מונפת על צווארנו כל יומיים וחצי, ושאם אתה רוצה לפטר מאמן - אז אתה גם צריך לשלם לו פיצויים, וגם ככל הנראה לשלם יותר למאמן המחליף.
מה הקשר זהבי ולבנדובסקי? מה לא נכון בטענה הזו?
אתה טוען שיש פה יתרון - אני טוען שלהביא מישהו גרוע במעט כסף זה לא יתרון. עובדה שבפורום הלבן אוכלים את הלב מקנאה על החלונות האחרונים שלנו. אפשר להתנהל בצורה שקולה כלכלית ועדיין להתחזק. זה משהו שלא עשינו בעמדת המאמן מאז קומאן.
באמת שחשבתי שאני ברור, אבל כנראה שלא מספיק.
זה התחיל מזה -
ולזה הגבתי -
וכדי לנסות להסביר אפילו יותר טוב, אנסה להרחיב - היתרון היחיד של צ’אבי על מאמן חליפי, בטח בקליבר רציני, הוא זה שבהינתן עונת מינוס בבנק ובעיות כלכליות קשות, אז במקרה של הגעה לרבע גמר אלופות וסגנות בליגה, עבור מאמן שמקבל סכום יחסית נמוך של כסף במשכורת - יש לו אחלה קייס מצד ההנהלה להישארות גם בעונת 24/25, ולא לפטר אותו, כמו שמוס קיווה.
הוספתי גם שאני משער, בדגש על ה"משער", שבמידה ולא יהיה רצון להמשיך, צ’אבי לא יגרור את המועדון לתשלומי כספים שעוד יהיו חייבים לו, שזה משהו שמאמנים אחרים לא בהכרח יעשו, ולכן זה נותן לו נקודות בונוס מצד המעסיקים שלו.
אין קשר למה אני חושב לגביי כדאיות ההישארות של צ’אבי, ואין קשר לצד המדרידאי של הפורום. להשאיר את צ’אבי זה לא להתחזק, אבל אם העונה הזו לא תהיה כישלון, אז בתהליך קבלת ההחלטה מה לעשות עם המאמן בקיץ, המשקל של השיקול הכלכלי יהיה משמעותי יותר (ביחס לשיקולים אחרים) בהחלטה של ההנהלה אם להשאיר אותו או לא, מאשר אם העונה הזו תהיה קטסטרופלית מבחינה הישגית.
טל לא רואה יתרון בלקנות טויוטה על פני לאמבורגיני. רק חסרונות.