מחזור 7: מסיימים בתיקו 2:2 מול מאיורקה בסון-מוש (ראפיניה, פרמין)

גונדגאן עוד היה נראה בהתחלה שחקן. כאחד שראה אותו בסיטי ועוד לפני בדורטמונד הבחור יודע לשחק כדורגל.

צ’אבי פשוט הורג שחקנים… אין לי הסבר אחר. שלא לדבר ששחקנים בני 17 אצל פפ וקלופ נראים בוגרים לגילם עם אינטליגנציית משחק ואצלנו הילדים נראים עכברים מבוהלים בכלוב.

שילמנו על הטעויות הקשות והמטומטמות בהגנה .
בשער הראשון אני מאשים את רומיאו שחלם, בשער השני את טר שטאגן שהיה צריך להישאר בשער ולתת לאראוחו לדחוף את המשופם לזווית קשה.
אלה טעויות פרסונליות, לא קשורות להרכב או לעמידה לא נכונה על המגרש.
המשחק היה קשה לצפיה אבל עדיין היינו צריכים לנצח. הגענו למספיק נזדמנויות, יותר מהם.

אני לא מסכים. קבוצה אפורה מאוד, בלי אף שחקן טכני, למעט דרדר. הם לוחמנים, הם מרביצים, הם אנרגטיים וזהו. אני לא אוהב קבוצות כאלה .

גם תנאי המגרש היו גרועים מאוד. לא רק גשם, נראה שעברו שם כלים של צה"ל שחשפו מטענים.

מה??? זה מה שלאמין עשה?

האמת שאם יש משהו שהילדים היום לא היו, זה מבוהלים. גאבי היה אחלה, לאמין היה בסדר גמור (אבל מתחיל לנטות לכיוון הבכיינות, וחייב להתחזק), ופרמין הוא הקראש החדש שלי.

אבל מה זה משנה? אם צ’אבי מדרדר את גונדואן, איזה סיכוי יש כבר לפדרי, פרמין ושות’?

לאמין נדיר. מה יש לך. מדבר על שחקנים כמו גאבי ופדרי או באלדה שלא עשו התקדמות תחת צ’אבי, אם זה בגלל בעיית מיקום (גאבי כקיצוני) אם זה בגלל בעיית למידת עמדה (באלדה והגנה) ואם זה סתם שוטטות בלי תכלס על המגרש.

נשחק אחד טוב של אחד מהם לא ישכיח את האפס עבודה של צ’אבי איתם. אם אתה פותח איתם - למד אותם להיות פותחים, אם לא והם עוד לא ברמה - אז לא לפתוח איתם כל הזמן.

אה, כתבת בני 17, והיחיד שעוד לא בן 18 הוא לאמין.
בסדר. תנסה להיזכר איפה היה באלדה לפני צ’אבי.
גאבי שיחק בשמאל כי כל אחד אחר היה עוד יותר גרוע. פאטי, פראן, אפילו את פדרי הוא ניסה בשנה שעברה. הגיע פליקס וגאבי יחזור להיות קשר. היום נתן משחק מצוין.
פדרי אני לא יודע לאן עוד יש לו להתקדם. מה שעוצר אותו זה הפציעות לדעתי ולא המאמן. הוא היה טוב מאוד כששיחק.
פרמין נראה כמו אחלה שחקן, ולפני צ’אבי לא שמענו עליו אפילו.
הצעירים היחידים שלא התקדמו תחת צ’אבי הם אלה שהושאלו - אריק, פאטי וטורה.

כי לקבוצות נדרשו בדיוק שני המשחקים האלה כדי ללמוד את השטיק של בארסה עם השטח שקיבלו בהתחלה קאנסלו ופליקס, ולתקוף על אגף שמאל המקרטע שלנו. חייב למצוא לזה סטטיסטיקה אבל זה פשוט נראה שאם קבוצות נגדנו יניעו או ירימו כדור אל הצד השמאלי ואפילו דרך האמצע בנטייה לשמאל, אין מצב שזה לא יוביל להתקפה מסוכנת.

כמו שכבר אמרנו בזמן ההתלהבות מהגוליאדות, צ’אבי לא המציא שום דבר חדש עם הז’ואואים ולכן ככ צפוי וקל לעצור את זה כיום.

ובכל זאת ועל אף צ’אבי אנחנו הרבה יותר מסוכנים מאז ההגעה שלהם ועם קצת מזל גם היינו מנצחים. מסכים עם דימה שהגענו למספיק הזדמנויות.

פראן עם עוד החמצה קריטית כמו מול סלטה חייב להבין שתהיה לו אחת כזאת גג שתיים בכל משחק והוא חייב לתרגם הזדמנויות כאלה לגולים.

וכשאין קישור תומך ואין שיטה מסודרת גם אין הגנה אז ממש לא מפתיע שאנחנו מתקרבים לחצי מכמות השערים שספגנו כל העונה שעברה.

אני לא חושב שזה קשור ליריבות. אני חושב שבשני המשחקים הראשונים של הז’ואאוס צ’אבי עוד לא הספיק לעשות את ההעמדה ולסמן איקסים על הבמה.

הקונספט של צ’אבי הוא שהשחקנים האחוריים מצטרפים לקישור ולבניית המשחק ושחקני הקישור ההתקפי מצטרפים לקו ההתקפה. הבעיה היא שברגע שהכדור אצלנו נוצר נוצר מצב לא מאוזן:

מאחורי ומצדדי השחקן עם הכדור יש שלל אופציות מסירה אבל הקו הקדמי כולו נע בקשת כלפי מעלה ויוצר מרחק גדול מאוד בינו לבין הכדור. מסירה גאונית תשבור אולי את קו ההגנה אבל רוב המסירות הקדמיות ילכו לשום מקום. הכדורגל ההתקפי שלנו מתבסס על מסירות ארוכות מידיי.

יש לך מצב שרומיאו נניח עם הכדור ואז יש לו את קונדה או אראוחו או קאנסלו או פרנקי כמסירות נוחות (שלא מקדמות את ההתקפה) או שהוא יכול למסור קדימה לבאלדה או גונדואן או פראן או ראפיניה או לבנדובסקי אבל המסירה אליהם היא קשה מאוד וארוכה מידיי. אין את החוט המקשר בין ההתקפה לקישור.

בשני המשחקים הראשונים הז’ואאים היו על כל מקום על המגרש וזה סחף אחריהם גם את השאר ואז צ’אבי הצמיד את פליקס לשמאל למעלה ואת גונדואן לאמצע למעלה ונשארנו רק עם התוספת קישור של קאנסלו שבאמת היה אתמול הכי טוב על המגרש.

היריבות לא קשורות לזה.

זה לא חוכמה לפגוש קבוצה כמו מאיורקה ואז להגיד לעצמנו הגענו ליותר מצבים והגיע לנו לנצח. ומזל? היה לנו גם מזל שלא ספגנו בסוף בהתקפה שגאבי חסם . בשביל להגיע ליותר מצבים מפאקינג מאיורקה זה לא צריכים את צאבי הגדול.

למרות שדוקא המשחק הזה סוף סוף צאבי עלה עם הרכב נכון ואפילו הכניס את לבה בזמן הנכון בגדול , @Cockroach_Crazy צודק בכל מילה שלו . אם צאבי לא היה אגדה מזמן היה מתחיל קמפיין של xaviout אצל האוהדים, במקום זה אני שומע אינספור תירוצים ותירוצים ותירוצים מאוהדים בטויטר. דרך אגב לדעתי רוב האוהדים עדיין באשליה שצאבי מאמן טוב. אנחנו במיעוט.

בגלל זה אני שמח שהוא האגדה האחרונה שנשארה בחוץ (ריאלית). כמו שכתבתי אחרי צאבי, להנהלה שלנו פשוט לא תהיה ברירה , אין ברירה פשוט, אלא לעשות מה שכל מועדון רציני צריך לעשות וזה לעשות חשיבה רצינית ולהביא מאמן על סמך הכישורים האמיתים שלו ולא על סמך הדמיון הפרוע והרומנטיקה שאוהדים עושים לאגדות שלהם.

דרך אגב היום ריאל מדריד משחקת מול פאלמס “למשחק על כל העונה” פימי בבקשה תציל אותנו. (אני ציני)

זו חוכמה בדיעבד, ומודה שלא “התרעתי” על זה מראש (לא שזה היה משנה משהו. אין לי חיבור מוחי עם צ’אבי כמו שיש לליאור), אבל לעלות עם אראוחו ואיניגו ביחד, במשחק חוץ, זה לא היה מהלך חכם. חוסר התיאום ביניהם צעק לשמיים.

האחד חזר הרגע מפציעה של חודש ומשהו, והשני פתח לראשונה בהרכב, בכללי שיחק 15 דקות בלבד העונה, עד אתמול, ואף אחת מהן לא עם אראוחו. אף אחד מהם לא בלם רע במהותו, כמובן, אבל הצעד החכם יותר, בטח בהינתן החיסרון של הסופר סוויפר פרנקי והחור שהוא באלדה, היה לעלות עם בלם אחד “חדש”, ולשלב את השני בהמשך.

לגביי שאר ההרכב - מסכים.

אל תרתום את הרוברטו לפני האראוחו. זה לא שעומדים בתור מלא מאמנים, שמוכנים לבוא בשכר נמוך, ורק מחכים שצ’אבי יילך. לא יודע מי פנוי, או יהיה פנוי נגיד בקיץ, ויוכל להחליף אותו.
לא אתפלא בכלל אם ב-2045, אחרי תקופת האיש והחוחובה, יביאו שחקן עבר אחר לעמדה.

התקווה היחידה שלי היא שזה לא יהיה אינייסטה. שיתרחק מזה כמו מאש.

מעניין איך ויניסיוס יתמודד עם אראוחוב.

בסופו של דבר. אתה חייב לתת לשחקנים מנוחה ולקחת סיכון. מאיורקה זה קבוצה שאפשר לקחת מולה סיכון. לא הבאת את אינגו בשביל שישב כל הזמן בספסל.

מתי אתה חושב שהוא ילמד לעשות איתו תיאום? אתה תעדיף שקונדה יפצע ואז הוא ילמד את התיאום שלו מול סביליה שבדיוק נכנסת לכושר עכשיו?

גם בדיעבד, אני מסכים אם צאבי פה. וזה לא שקונדה נכנס והראה שהוא באיזה כושר שיא ואני אוהב אותו אתמול הוא לפחות פעמיים “חלם” ברבע שעה שהוא שיחק.

מפה שלך לאלוהים, אבל לדעתי, בסוף השנה הנוכחית , כבר יהיה לחץ על לאפורטה.

אם לא נזכה באליפות ולא נגיע רחוק באלופות. יכול להיות שכבר בסוף השנה , צאבי יצטרך ללכת.

וכרגע אין שום אגדה רצינית ריאלית בשוק. זה נקודת האור שלי.

ברור שאתה חייב לתת מנוחה לשחקנים, ולהוציא מהקפאה אחרים. אף אחד לא מערער על זה, ובמיוחד לא אני.

אני כן מערער על לתת ל-2 בלמים, שאחד חזר מפציעה הרגע והשני בקושי שיחק, לפתוח יחד לראשונה דווקא במשחק חוץ. איניגו היה צריך לפתוח, כי אחרת מתי זה יקרה אבל מה היה רע אם היה פותח לצד כריסטנסן, נגיד?

אראוחו הוא הבלם המוביל, וזה ברור לכולם. זה לא שיהיו חסרות לו דקות העונה, בטח כשסביליה, פורטו, ריאל מדריד וסוסיאדד לפנינו. יכל להמשיך לחזור לכשירות בהדרגה ולהיכנס במחצית השנייה.

הרבה מזה יהיה שיקול כלכלי, שכידוע מאוד חשוב אצלנו כרגע.
היתרון הגדול של צ’אבי כרגע (ואולי היחיד?), זה שהוא מרוויח משמעותית פחות ממאמנים מובילים בשוק, וההרגשה שלא מבוססת על כלום שלי, שאם יילך - יילך בלי לעושת בעיות ולא ייאחז בקרנות המזבח. כמה מאמנים אחרים יסכימו לתנאים האלו? לא יודע.

ותגדיר “להגיע רחוק באלופות”. כי לשמינית זו דרישה בסיסית בהינתן הבית הזה, ורבע? תלוי הגרלה ומיליון דברים אחרים שיכולים לקרות עד פברואר - מרץ. לא חושב שיש מישהו שמצפה ליותר מזה, גם בתוך המועדון. מקום שני (ולא בפער של 7373 נקודות) ורבע גמר אלופות זה לא כישלון בכלל, מבחינת הנתונים היבשים של הישגים. זה לא מה שינדנד את הכסא של צ’אבי.

אני כל הזמן שומע שכריסטנסאן על סף פציעה. (גם מוחלף הרבה פעמים מוקדם)

שוב זה מאיורקה. מול קבוצה כמו מאיורקה אתה יכול “להמר” יותר. גם אם ההימור יכשל זה עדיף מהאפשרות שתהיה “חייב” להמר שלושה ימים אחרי זה מול סביליה.

ופה נגמרת ההגנה שלי של על “העלאק מאסטרו”. זהו לצערי הגענו למצב הזה.

יש מצב מאוד מצחיק השנה, שתי הקבוצות ריאל וברצלונה משחקות כמו פח זבל (לרוב).

לכן כל קבוצה שתסיים השנה מתחת לשניה רשאית להיות מאוכזבת מזה.

אם צ’אבי עוזב בסוף העונה, ובהינתן המצב הבעייתי של יונייטד, התשובה ברורה לדעתי לגבי זהות המאמן הבא.

השנה? זו כבר שנה שלישית ברציפות.

לא יודע אם זה פתרון טוב, אבל אולי עוד נראה.

אני אגב בכלל הייתי פותח עם ההרכב הבא:

טר שטגן
באלדה, כריסטיאנסן, אראוחו, קאנסלו
רומיאו, גונדואן, פרמין
פליקס, פראן, ראפיניה

כך שהטענה כאילו צ’אבי הסתנכרן איתי היא פשוט לא

ליאור, מסכים איתך אבל אני לא חושב שזה סותר גם את הטענה שלי. הנקודה שאני ממשיך לחזור עליה כבר כמה משחקים היא שקל מאוד ללמוד את בארסה של צ’אבי - לראיה הכישלון שלנו בכל משחקי הגומלין המכריעים תחתיו והעובדה שגם בליגה כל חידוש של צ’אבי זוכה למענה יחסית מהיר. בשליפה אני מזכיר פה כמה משחקים בודדים שבארסה הרשימה תחת צ’אבי ולאחר מכן חזרה לקרקע: ה4-2 על אתלטיקו בעונה הראשונה, עם הרכש של אלבס ואדאמה שטרפו את הקלפים, ה1-0 על מדריד בגביע שבגלל אילוצי פציעות גרם לצ’אבי לשחק מבוקר ולהתאים את עצמו ליריבה, המשחקים הראשונים במערך 4 הקשרים ועכשיו אותו כנ"ל המשחקים הראשונים עם הז’ואאוים.

אגב תמונה שממחישה את מה שכתבת,

(קרדיט לבארסה מאניה שהביאו את התמונה)

הקישור שלנו בגדר נעלם, גונדואן אבוד, פראן בכלל לא הבין מה רוצים ממנו, כל כובד המשקל ימינה. שום איזון.

לפי התמונה, החוט המקשר בין הקישור להתקפה הוא בעיקר קאנסלו, וקצת גאבי.
מרומיאו אני לא מצפה לכלום. הוא קודם כל שחקן הגנה, רק אחר כך הוא אופצית מסירה. אם הוא וקאנסלו שניהם פתוחים, גם אני הייתי מוסר לקאנסלו.
מה שמאכזב, וליאור שם לב לזה ראשון, זה המיקום והניתוק של גונדוגן.

זה לא מפתיע, ועוד יותר מפתיע שאגירה התכונן לזה. רפא בניטז הציג את זה לכולם ריש גלי. גם כשהאופציות שלך מהקישור יורדות עם הפציעה של פרנקי נותר לשאול מה חשב לעצמו צ’אבי עם ההצבה של גונדואן? גם ככה פרנקי עשה עבודה של שניים, אז מה הרעיון לדחוף את גונדואן ליד החלוץ?

ההגנה בעיקר הפכה להיות קשה לצפייה. או רומאו, או קונדה, או איניגו או כריס או כולם ביחד. ההגנה ברמה הפרסונלית נראית מחורבנת כאילו החליפו את כל הקו האחורי מאשתקד.

מדאיג לראות כמה צ’אבי נהיה בפרק זמן כל כך מהיר.