מחזור 7: יוצאים ממשחק חוץ קשה בפיחואן עם 3:1 על סביליה (כבש: ראפיניה 3X. בישלו: כריסטנסן, לאמין 2X)

לפני קצת פחות משנה, במחזור השמיני של עונת 25/26, ברצלונה הגיעה לפיחואן אחרי הפסד ביתי לפסז’ (1:2) במטרה לחזור למסלול הנצחונות. ואז היא קיבלה בראש מסביליה. 1:4 הייתה התוצאה בה הסתיים המשחק ההוא, תוצאה שלא היה מישהו שהימר עלה לפני תחילת המשחק. סביליה חשפה אז את כל החולשות של ברצלונה מאחורה, וברצלונה לא הצליחה לנצל אף אחד מהיתרונות שלה מקדימה.

מחר ברצלונה תגיע שוב לראמון סאנצ’ז פיחואן, והפעם המצב שונה לגמרי. הפעם ברצלונה מגיעה אחרי 7 נצחונות רצופים (6 בליגה, 1 באלופות), עם 33 שערי זכות ו-7 שערים חובה. ובעיקר בעיקר - עם מומנטום מטורף, אבל בתקווה שגם עם צניעות. כי סביליה, גם הנוכחית שלא מתקרבת להיא ששלטה במפעל השני בחשיבותו באירופה, היא קבוצה שתוכל למצוא את נקודות החולשה של ברצלונה גם הפעם, למרות שנקודות החוזק של ברצלונה נראה שהתחזקו אף יותר.

הרוחיבלאנקוס מגיעים למשחק מהמקום החמישי, כאשר באמתחתם 4 נצחונות, תיקו והפסד (1:3 לאתלטיקו, בפיחואן). מה מעניין אצל הסביליאנים, חוץ מזה ש-4 כרטיסים אדומים נשלפו במשחקים שלהם עד עכשיו (2 להם, 2 ליריבות)? לא הרבה. אין שמות גדולים, אבל יש המון תקווה ותכנון שלואיס גארסיה ייקח אותם העונה למקום בו הם לא היו כבר 5 שנים - מקום בעשירייה הראשונה של טבלת הליגה. מי יודע, אולי אפילו מעבר לזה.

בברצלונה מקווים שלא כל התחמושת בוזבזה (גם) מול סנטאנדר, אחרי ה-7:2 המהנה במחזור השישי. מי שייעדר הפעם מהמשחק הוא ז’ואן גרסיה שדפק גלבה בעקבות גשם שהצליף בקאמפ נואו, ועכשיו יחוש אי נוחות בברך לכמה שבועות, שבעיקר יתפסו את פגרת הנבחרות. מי שיחוש אי נוחות בעקבות אי הנוחות של דון ז’ואן, הם אוהדי ברצלונה כי המחליף שלו יהיה או שצ’זני הליצן או ליבקוביץ’ הלא מתואם. וופדידו.

הבשורות הטובות הן שלא מעט שחקנים זכו למנוחה במשחק הקודם של הבלאוגרנה - אאא"פ, גורדון ראמזי, אספארט, קובארסי וקונדה לא ראו דקה, רודרי ופדרי יצאו אחרי שעה, ואפילו ראפיניה הוחלף בדקת צ’אבי קלאסית לחילוף שלו (כי די, מישהו אחר גם צריך להבקיע). מה זה אומר לגביי ההרכב מחר? שאלה טובה מאוד מאוד. בשקלול משחק החוץ, היריבה, והמנוחות השונות - קובארסי ככל הנראה יחזור להרכב, ויחד איתו יפתחו גם הנחים פדרי, רודרי וראפיניה. אבל האם פרמין יחזור לתזז, למרות שאולמו פתח טוב גם הוא את העונה? האם אספארט ידיח בחזרה את קאנסלו, למרות שהאחרון הבקיע שער וחצי ובעל יותר ניסיון במשחקים קשים? האם פליק ייהמר על העבודה הקשה של גורדון מול הניצוצות ההתקפיים של אדיימי? והאם הגרמני שעל הקווים ירצה לתת לסביליה אפילו יותר סיכוי ויפתח עם קונדה?

ובעיקר בעיקר - איזו ברצלונה נראה מחר, במגרש חוץ לא קל בכלל, ושנייה לפני 3 שבועות של פגרת נבחרות?

מועד המשחק: שבת, 22:00
אצטדיון: ראמון סאנצ’ז פיחואן
שופט: חואן מרטינס מונוארה
שידור: One

אנחנו נפתח עם ההרכב הכי חזק. א’ כי הרוטציה מאפשרת, ב’ זה משחק חוץ קשה שהפסדנו בו שנה שעברה וג’ זה כי מדובר על המשחק האחרון ל cycle הזה. אחריו פגרת נבחרות ובעקבותיה נקבל תמונה חדשה כנראה מבחינת מצב הסגל בעקבות משחקי הנבחרת.

הסגל של ברצלונה -

כצפוי - ז’ואן גרסיה מחוץ לסגל.
פרנקי וברדג’י ממשיכים בהיעדרות שלהם.

הרכבים משוערים -

טוב עם מי הייתם פותחים - פרמין או אולמו?

שאלות נוספות זה גם לגביי אדיימי וקאנסלו מול גורדון ואספרט

יאללה נוסיף קצת עניין לקראת המשחק

אם אני פליק אני פותח בסביליה עם:

• אולמו
  • פרמין
0 מצביעים
  • אדיימי
  • גורדון
0 מצביעים
  • אספרט
  • קאנסלו
0 מצביעים

אני חושב שסביליה לא תתבנקר, ולכן מעדיף את פרמין שיוכל לנצל את המהירות שלו והדחיפה קדימה.

סביליה באופן מסורתי קבוצה חזקה וכבר קיבלנו מהם בראש בשנה שעברה גם אם הם לא היו בטופ. אני מעדיף את גורדון כרגע כי משחק הלחץ והאחריות שלו מרגישים לי יותר חזקים מאלו של אדיימי.

את קאנסלו בחרתי גם כי אני אוהב אותו, גם כי לא מכיר מספיק את אספאר (3-4 משחקים זה לא מספיק בשבילי) וגם כי גורדון טוב אבל נגר משהו, ואני רוצה עוד קצת יצירתיות בצד שמאל.

אחלה רעיון סאש :ok_hand:t3:

מעניין אם יש אופציה כזאת שהעלה הרכב לפי סקר פה בדיון.

ברור, ממה שאני יודע שביט מעביר לו את התוצאות של הסקר ואז האנזי מפרסם את ההרכב לפי מה שהוחלט פה בפורום. כל ילדה יודעת את זה.

מניח שאפשר לעשות 4 סקרים שיבנו הרכב אחד, לכל חוליה על המגרש.

אני מדמיין סקר לעמדת השוער:

• ג’ואן גארסיה
  • להפסיד
0 מצביעים

לפי דיווחים ליבקוביץ׳ יפתח בשער.

ההרכב של ברצלונה -

ליבקוביץ’ אכן פותח לראשונה בהרכב, בהיעדרו של ז’ואן גרסיה.
קובארסי חוזר להרכב, ויחד איתו ישלימו את חוליית ההגנה - קאנסלו, כריסטנסן ואריק.

בקישור - אאא"פ מדיח את אולמו מההרכב, ופותח לצידם של פדרי-רודרי-רודרי-פדרי.

גורדון חוזר להרכב גם הוא, לצידם של ראפיניה ולאמין.

ההרכב של סביליה -

הפתעה גדולה בעמדת השוער. יהיה מעניין לראות איך גורדון ישחק אחרי ההופעות של אדיימי, וגם נראה כמה ינצלו את החורים של קאנסלו.

מעדיף את מרטין לחפות על קאנסלו מאשר כריסטנסן.

ליבאקוביץ’ בשער החלטה נכונה, משמח שפליק הבין את זה. או שמא מישהו גרם לו להבין את זה.

קאנסלו לכאורה מדיח את אספרט מההרכב, אי אפשר לומר שלא מוצדק אחרי ההופעה המדהימה שלו מול ראסינג.

כריסטנסן על חשבון מרטין, בחירה שאני פחות מתחבר אליה בעקבות ההופעות של הדני בצד שמאל של ההגנה(בצד ימין יותר טוב).

אני דווקא חושב שזה האונסה של פליק למשחקים גדולים. עם הלחץ של פרמין וגורדון, עם הניסיון של כריסטנסן וקאנסלו ועם חוסר הקונדיות של אריק.

מה שיותר מדהים בעיניי זה שעל הספסל מחכים שמות כמו: ברנאל, גאבי, אולמו, אדיימי וג’סוס. יש להאנזי יכולת לשנות הרבה דברים: הן בתבנית המשחק והן פרסונלית.*

*אנחנו צריכים חיזוק להגנה.

בעיניי זה מבורך שיש לנו את שצ’נסני כשוער שני על הספסל בזמן שג’ואן פצוע.

יעני שוער שלישי? נהדר.
שוער שני גדול עליו כבר.

מפתיע שבכלל היה התלבטות בעמדת השוער, שצ’נסני כבר לא שוער כדורגל יותר. שוער שלישי עם המוטיבציה שלו בחדר ההלבשה אין לי בעיה אבל זהו

היום מגיע המבחן הראשון, מן הסתם לא ניתן גוליאדה פה, אבל בוא נראה איך האין הגנה שלנו תתמודד מול קבוצה שלא מורכבת מקונוסים

אני טיפה מודאג שרודרי פותח משחק אחרי משחק.

ויסקה בארסה!!!

לא אתפלא אם אחרי המשחק נשמע שזה היה הפולני שביקש לא לפתוח/לתת לליבאקוביץ.

פליק בראיון לפני המשחק:

“ליבקוביץ’ על פני שצ’סני? ניתחנו הכל, והחלטנו שאנחנו צריכים שינוי בעמדת השוער. וזה מה שעשינו.”