מחזור 7: יוצאים ממשחק חוץ קשה בפיחואן עם 3:1 על סביליה (כבש: ראפיניה 3X. בישלו: כריסטנסן, לאמין 2X)

מטורף!!!

חוליאן מממייייי??? :exploding_head::exploding_head::exploding_head:

ראפיניה עם גול מטורף מראה לנו שהוא טוב לפחות כמו הארגנטינאי, אם לא יותר. זה לא רק ההתאמה לפילוסופיה של פליק, הוא גם משחק עם טכניקה של חלוץ על שמציג אחוזי המרה ברמה גבוהה ממה שרואים בד״כ אצל חלוצים. שאפו. פשוט תאווה לעיניים :smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

מחצית קשוחה מאוד.
לא כל-כך הבנתי מה התכנית של משחק הלחץ כי סביליה עושים מאיתנו קציצות, ועוד אנחנו ממשיכים עם המלכודת הזאת.

התקפית אנחנו צריכים יותר שליטה בכדור ולהרגיע את המשחק. לא הייתי פוסל שאולמו יכנס בשביל זה.

רודרי הציל לנו את התחת

אני קונה תיקו בשמחה.

כל הכבוד לסביליה, אחלה משחק.

לא כל-כך ברור לי למה.

היה משחק טוב עם קצב ל2 הצדדים, ההזדמנויות הטובות יותר היו של ברצלונה.

התרגלנו להצגות וזה לא המצב במשחק הזה אבל מכאן ועד תיקו בשמחה?! מוגזם.

כמה נקודות על המשחק:

1. ליבקוביץ׳ משרה ביטחון. נכון, הוא לא נבחן יותר מדי, אבל לפחות בתחושה שלי יש הרבה יותר שקט איתו מאשר עם שצ’סני.

2. רפיניה כבר נכנס לדיון על הגדולים שלבשו את המספר 11 בברצלונה. יש שם את ניימאר (מבחינתי אפשר כבר למחוק אותו), ריבאלדו, שזכה עם המספר הזה בכדור הזהב, וצ׳יקי, שלא ראיתי אז אני לא באמת יודע לשפוט. עצם זה שרפיניה כבר נמצא אצלי בשיחה הזאת אומר הרבה.

3. כוסאמא של לאמין. הייתה התקפה באזור הדקה ה־25 שאריק פשוט נשאר בה לבד, ולאמין לא יורד לעזור. וכל המשחק תלונות. אפשר לאבד כדור, אפשר שהדברים לא ילכו לך, אבל תרד ותעזור במקום להשאיר את מי שמאחוריך להתמודד לבד.

4. רודרי זה דבר כל כך חשוב לקבוצה הזאת. המבוגר האחראי, אחד שיודע מה הוא עושה ומשרה את התחושה הזאת גם על מי שסביבו. הגיע בתור מנהיג ובאמת מתנהג כמו מנהיג. מרגישים שיש שם מישהו שאפשר לסמוך עליו שיקבל את ההחלטה הנכונה.

5. בשביל המשחק שלנו אני מעדיף את אולמו, אבל פרמין ממשיך להאכיל אותי כובעים, אז אני שקט יחסית בנושא (יחסית).

6. המשחק שלנו כאוטי. מול יריבות פריכות זה עובד, אבל מול קבוצה קצת יותר מאורגנת כבר מרגישים את הקושי. חסרה לי שליטה בקצב המשחק, וזה מתחבר למה שכולם אומרים פה על הדקות שאחרי שאנחנו עולים ליתרון. לא חייבים שכל התקפה תהפוך מיד לעוד ריצה מצד לצד. לפעמים צריך להחזיק בכדור, להוריד את הקצב ולהרגיע את המומנטום של היריבה. כרגע מרגיש שאנחנו מתקשים לבחור מתי לעשות את זה.

7. גורדון צריך ביטחון. כרגע זה הדבר שהכי חסר לו בעיניי (וזה לא עוזר לו שאדיימי אש), אבל הוא גם צריך להבין טוב יותר את התנועה, את החיתוכים ואת המשחק שלנו. הוא עוד ישתפר, אבל צריך הרבה שפשוף. שיסתכל על רפיניה ויבין מה אפשר להשיג גם אם אתה מגיע לבארסה בתור נגר.

8. ג׳רארד מרטין הרבה יותר מתאים למשחק שלנו מבחינת השליטה בכדור והבנת המשחק.

9. אנחנו כל הזמן אומרים שקובארסי צריך בלם גדול לידו. בקצב הזה, עד שנביא אחד, הוא כבר יהפוך בעצמו לבלם הגדול שאמור להחזיק את מי שלידו.

10. איזו סגירה של קאנסלו בדקה ה88. מישהו פה בלחץ על המקום שלו בהרכב.

11. ואחרי כל מה שכתבתי על הכאוס, אציין שהמחצית השנייה הייתה הרבה יותר רגועה ועם הרבה יותר שליטה. גם ליריבות שלנו נגמר האוויר מתישהו.

אריק במשחק לא טוב. כשסביליה זוכים בכדור, הוא לא רץ לסגור את האגף, או שהוא תקוע בהתקפה או שהוא במרכז מתחפש לעוד בלם. ובהתקפה הוא לא תורם כלום.

פדרי רדום היום. איבד כמה כדורים, לא סיפק אף מסירה גאונית, וההחמצה מאמצע הרחבה זה בכלל לא מובן.

ראפיניה הזכיר לי את הגול ההוא של מסי נגד באיירן ובואטנג.

רודרי לקח להם ירידה למחצית ביתרון. אנחנו לא מגיעים ליותר מידי הזדמנויות וזה מגרש קשה

תיקו במגרש כזה זה לא בושה.

לאמין ממשיך עוד משחק שאם ראפיניה לא יתן לו פנדל או גול ממטר הוא לא יעשה בו כלום. גורדון אהובי לא במשחק אדמימי צריך להיכנס , סביליה תיתן לו שטח וזה משחק בשבילו.

מקווה שברבע גמר הוא לא יבעט לי לקורה.

משה נראה לי ימאל קרא את התגובה שלך במחצית.

מחצית שניה סביליה נשברה….

ירדתי על לאמין ובצדק אבל שתי בישולים נהדרים שלו במחצית השניה…

ראפיניה זיכה אותנו ב150 מיליון שאני מקוה שחלק ממנו ילך על בלם בינואר. מישהו יכול להיות מופתע מעוד פציעה של הדני? (שהיה טוב היום)

אין מה להיות חמוץ יותר זה ברצלונה הכי מהנה מאז פפ טים. פחות מעניין אותי באופן אישי התארים אני פה קודם כל להנות מהכדורגל. מה שהיה היה.

אני אוהב אותך פליק!

נ.ב סביליה נשברה במחצית השניה, אבל השנה היא קבוצה טובה וזה חדשות טובות לליגה הספרדית. מקווה שהם יחזרו לעצמם ולמקום הטיבעי שלהם

1. ניצחון חשוב מאוד במגרש קשה מאוד מול יריבה עיקשת. סביליה של המחצית הראשונה הקשתה על ברצלונה בצורה שהאלופה לא התמודדה איתה העונה, וטוב שהמשחק הזה בא לברצלונה במומנטום הנוכחי, וגם כדי ללמד את ברצלונה שלא כל משחק ייפתח בשער בדקה ה-6-8 ומשם טיול בפארק גואל. סביליה שיחקה טוב במחצית הראשונה, עם המון אינסטינסיביות ואגרסיביות, ומשחק לחץ לא רע בכלל בלי הכדור. אם היא הייתה קצת יותר נוצצת, או קצת פחות אפורה ולא מנוסה, היא גם הייתה יוצאת מהמשחק הזה עם נקודות. ברבים.
  2. מה שהיה חשוב לא פחות (מעבר לאופי של חזרה מפיגור, ומהר מאוד), זה לראות את סביליה נופלת מהרגליים במחצית השנייה, בזמן שבברצלונה מי שמתחממים על הקווים הם אולמו, אדיימי, ז’סוס וברנאל. לברצלונה, למעט במרכז ההגנה, יש עומק משוגע שעם ניהולי סגל ומאמצים נכונים יכול להביא אותה רחוק, ויכול לתת לה אפשרות להמשיך לשחק בקצב גבוה (או לעבור לקצב נמוך עם התפרצויות פתאומיות, כמו בדקות האחרונות של המשחק הזה) בזמן שהיריבה קורסת. וזה גם מאפשר לשחקנים כמו ראפיניה, פדרי ופרמין לקבל את המנוחה שלהם, כדי להרוויח אותם בחודשים מתקדמים יותר של העונה.
  3. זה היה משחק שבו אולמו היה צריך לפתוח, ופרמין היה צריך להיכנס בדקה 70 ככה כדי לנעוץ מסמרים בארון של סביליה. לא נורא, פליק עוד ילמד. מתישהו.
  4. ראפיניה עם שלושער. מושלם. מה יש עוד להגיד על התופעה הזו, שמתפוצצת לנו מול העיניים - מבחינת הסטטיסטיקה, מבחינת המנהיגות, מבחינת משחק הלחץ, ומבחינת החיבור למועדון, לשחקנים ולמאמן. זה לא ימשיך ככה לעונה שלמה, זה פשוט לא יכול, אבל מה שטוב בראפיניה של השנים האחרונות (ובטח בזה של 8 המשחקים האחרונים) זה שהוא גורם לך לפקפק גם בבלתי אפשרי.
  5. היה צפוי שכריסטנסן יקרוס מתישהו. השאלה היא כמה מהר נתחיל לשלם על הסגל הקצר מאחורה, והאם בינואר יהיה ניסיון לתקן.
  6. גורדון במשחק חלש (לא רק הוא), אבל זה בסדר, והגיוני שיהיו עליות ומורדות לשחקן חדש בליגה חדשה ובקבוצה חדשה. זה עוד יתחבר מחדש, בטוח. המזל הוא שבינתיים יש את אדיימי וז’סוס, שהראשון מסתמן ככוכב.
  7. רודרי זה גאון כדורגל.
  8. יוצאים לפגרת נבחרות עם 8/8, 36-8 בשערים, ובעיקר עם המון צורך בירידה לקרקע ועם תקווה לחזרה אחרי הפגרה עם כמה שיותר כשירות. כי אחרי זה? חטאפה (בית), גלטסראיי (חוץ), בטיס (חוץ), פסז’ (חוץ) וריאל מדריד (בית) מחכות. הבונוס? כל האושר הזה מתפרס על פני שבועיים בלבד. יהיה קשוח, מאוד.

סוף סוף פליק נבחן.

מה סביליה הכינו לנו:

1. Low block בשני קווים, כל שכל הכניסות בכל דני גם לא עבדו, קו ההגנה לא מיהר לרדוף אחרי שחקנים עם הגב לשער, וגם אם כן היה מי שיחפה עליהם. זה הוציא את העוקץ משחקים כמו פרמין וגורדון (ביום מזעזע).
  2. לחץ על heavy touch שלנו עם המון משמעת.
  3. בידוד של פדרי. כל פעם שקיבל כדור דאגו להקיף אותו. פדרי לבד לצערו הוא sitting duck, וזה בנוסף על יום אישי פושר שלו.
  4. כל התקפה שלהם הלכה על מצ’אפ על מהירות בשטח מול אריק. משם הגיעו רוב הכניסות שלהם לשליש שלנו.

מה פליק עשה?

1. נתחיל ממה הוא ניסה לעשות. הוא ניסה להביא לזה שתהיה הזנה של כדורים לשטח מכמה כיוונים. פדרי בעמדה משמאל, ולאמין יורד אחורה ומאפשר לפרמין שטח. בסוף למרות הכל, הגול המשווה לא הגיע מאף אחד מהם, אלא מכריסטנסן עם מסירה שרצינו לראות מהבלם עם רגל שמאל שלנו במצבים שצריך לדלג על הקישור. אפשר להגיד שהדבר היחיד שעובד לפליק היה המסירה של כריסטנסן. היתר במחצית הראשונה היה בזכות יתרון איכותי ברמה הפרסונלית.
  2. מה פליק שינה? שינה את התפקוד של לאמין וגרם לו לעלות קדימה ככנף רגיל במקום לצאת אחורה לחצי כנף. פליק הבין שיהיה לו יותר ערך שם במשחק הזה והוא החזיר עם שני בישולים. זה היה שווה את זה גם במחיר שגורדון ירד אחורה (מה שעדיין לא גרם לאגף שמאל להיראות טוב יותר התקפית).
  3. יתר החילופים והשינויים היו פחות קריטיים, אבל הוציאו לגמרי את הרוח המפרשים כמו הכניסה של אולמו ואדיימי.

מה ניקח מפה?

1. שנראה שראפיניה משתפר ממשחק למשחק. לא יודע איפה הטכניקה הזאת הייתה לו כווינגר, אבל זה כאילו בן אדם אחר.
  2. שפליק ידע איך לשנות כדי לנצח קבוצה שהייתה מוכנה אלינו, ויש לנו מרווח לשנות מה שצריך.
  3. בקצב הזה אדיימי לוקח לגורדון את ההרכב.
  4. לא יודע מי חושב שהמצב ההגנה מספק, אבל קונדה בקושי נלקח בחשבון ביום זוועה של אריק. השמיכה קצרה ממה שנראה לנו.

השאלה המכרעת בנוגע לעונה הזאת היא כמה זמן בארסה תוכל לשחק בקצב הזה בלי להתעייף ולהיפצע, הניהול הנכון של העונה וסרגל המאמצים הידוע הוא זה שיכריע כמה רחוק בארסה תגיע בכל המפעלים.

אני מעולם לא זוכר את בארסה משחקת באינטנסיביות כזאת. זה חולני לגמרי.

הגול השלישי של בארסה סימל בצורה מיטבית את הקבוצה הזאת - פרמין מתאבד על כדור אבוד באמצע המגרש שחוזר להגנה שתוך שנייה דוחפת קדימה, פדרי ורודרי מתקתקים את הכדור באמנות ללאמין שמוסר פס עומק מושלם לראפיניה שנע לעומק בתזמון מושלם ומסיים כאילו היה רונאלדו פנומנו.

יש הרגשה שאנחנו יכולים לנצח כל יריבה.

גם אם קשה בהתחלה, אף אחד לא יכול לעמוד מול הקצב הרצחני הזה ב משך 90+ דקות, והגולים יגיעו בסוף.

ראפיניה מטורף, ניצול מצבים מדהים, פשוט וואו.

יום לא טוב של פדרי ואריק, ואני קצת מודאג שאריק סיים 90 דקות. אם קונדה מחוק, למה לא אספארט?

אנחנו עכשיו רשמית עם פתיחה הכי טובה בהיסטוריה גם בליגה. פשוט תענוג הקבוצה הזאת, ממש מכונת כדורגל.

למה לא קנסאלו בימין, אספרט בשמאל?

העניין שבצד שמאל אם לא גרארד מרטין אין לנו מגן שמאלי הגנתי, לעומת צד ימין ששניהם כאלה. זה גם משפיע על ימאל ועל המשחק שלנו, אני חושב שטוב נעשה אם תוך כדי משחק המגנים שלנו יוכלו להחליף תפקידים נגיד בין קאנסלו לאספרט (הוא לא הגנתי אבל נותן לנו עוד קשר בהובלת הכדור).

זה יכול להיות מאוד מיוחד ולא זכור לי קבוצה שעושה את זה.

קאנסלו הוכיח שהוא יכול להיות מגן ימני בנבחרת, אבל לא אצל פליק. אספארט לעומתו שיחק מגן ימני בשנה שעברה, ועבר שמאלה רק השנה. לכן אני מניח שכששניהם משחקים, אספארט יהיה בימין וקאנסלו בשמאל.

מה שהטריד אותי אתמול זה לא מי מהם ישחק שם, אלא שאריק סיים 90 דקות. חשבתי שהוא פצוע או חולה. לא היה מרוכז, היה אפאטי, לא עזר להתקפה גם. משחק גרוע מאוד שלו. רודרי עשה לו בייביסיטינג, ופליק לא הגיב.

כי קאנסלו לא עונה על הצרכים של פליק מהמגן הימני.
זה תפקיד של בלם.

בעצם פליק משחק עם אריק או קונדה קצת כמו שפפ שיחק בזמנו עם אבידל. לדעתי חלק גדול מהסיבה הוא לאמין, כלומר לנסות קצת לטשטש את החולשות ההגנתיות שלו ולאפשר לו להישאר גבוה יותר, בזמן שהמגן מאחוריו הרבה יותר שמרני.

מצד שני, זה גם הופך אותנו ליותר צפויים.

בדקתי את זה כי הייתה לי תחושה שרוב הבילד אפ שלנו בכלל קורה בשמאל, למרות שההתקפה עצמה מרגישה מאוד ימנית. ובאמת, אלה שני דברים שונים. בששת משחקי הליגה הראשונים שיש עליהם פילוח ב FlickStat, בערך 41.5% מהכניסות לשליש האחרון הגיעו מימין, 32.7% משמאל ו 25.8% מהמרכז. כלומר כשאנחנו כבר מגיעים לאזור ההתקפי, יש הטיה ברורה לצד של לאמין.

אבל זה לא אומר ששם אנחנו בונים את המשחק. אין לי נתון עונתי נקי שנותן אחוזי בילד אפ לפי צד, אבל ניתוחים טקטיים כן מראים דפוס שבו הרבה מההנעה וההתקדמות מתרחשות דרך שמאל ושמאל מרכז, ואז מגיע שינוי צד מהיר לימין. גם התפקיד של אספארט מתאים לזה, כי הוא נכנס הרבה פנימה ומתחבר לקישור במקום להישאר רק מגן על הקו.

כלומר יכול להיות שאנחנו מחזיקים את הכדור עשרים שניות בשמאל, מושכים לשם את היריבה, ואז מעבירים ללאמין. מבחינת הסטטיסטיקה זאת כניסה מימין, למרות שרוב הבנייה של המהלך הייתה בכלל בצד השני.

ופה לדעתי קנסלו יכול להיות מאוד מעניין. לא בהכרח בתור המגן הימני הקבוע, כי קנסלו ולאמין יחד יכולים להשאיר אותנו מאוד חשופים. אבל ככלי לשינוי תוך כדי משחק, כן.

מול סביליה למשל ראינו במחצית הראשונה שבארסה התקשתה בבנייה מול הלחץ שלהם. במשחק כזה, אם המבנה הרגיל נתקע, אתה יכול פתאום להעביר את קנסלו לימין, את ז’רארד מרטין לשמאל ואת אריק או קונדה למרכז, וכל מוקד הבנייה משתנה בלי שעשית חילוף.

פתאום צד ימין הוא לא רק המקום שאליו הכדור מגיע בסוף. הוא יכול להפוך לצד שממנו בונים. קנסלו יכול להיכנס פנימה, לעשות overlap, ליצור משולשים עם פדרי ולאמין, והיריבה צריכה להתמודד עם משהו אחר לגמרי ממה שהתכוננה אליו.

ואפשר ללכת עם זה עוד יותר רחוק. אם מזהים שהמגן השמאלי של היריבה הוא חולשה שרוצים לתקוף, אפשר להעביר לשם את רפיניה או אדיימי ולשים את קנסלו מאחוריהם. עם קיצוני שעובד יותר בלי הכדור, קנסלו יכול להרשות לעצמו להיות הרבה יותר אגרסיבי קדימה.

וזה בעיניי הערך הגדול של כל הגמישות הזאת. לא רק מי המגן הטוב יותר, אלא האפשרות לשנות באמצע משחק את כל דפוס ההתקפה. אם היריבה מתכוננת לבארסה שבונה שמאלה ואז מעבירה ללאמין, היכולת להפוך פתאום את צד הבנייה או את סוג השחקנים שנמצאים שם יכולה להפוך אותנו להרבה פחות צפויים.

בסופו של דבר צריך למצוא את האיזון שבין המערך הבסיסי/הגנתי לבין המערך שבו משחקים כשהכדור אצלנו/התקפי.

במערך הנוכחי אנחנו עוברים מתוך בסיס של קו 4 לקו 3. זה אומר שאתה זקוק ל-2 בלמים, מגן אחד שהופך בפועל ל-‘‘בלם’’ ומגן נוסף שהופך לשחקן קישור/התקפה.

לשחק עם קאנסלו ואספרט יחדיו יכול להפר את האיזון הזה בכך שהוא מציב שחקן ‘‘התקפי’’ בעמדה הגנתית או שחקן התקפי נוסף על חשבון קו ההגנה.
יכול להיות שאספרט מספיק טוב הגנתית כדי לפתוח בתפקיד שאריק מבצע, אני לא יודע, אבל אם לא אזי זה הרכב שיהיה שמור רק לרגעים שבהם אנחנו רודפים אחרי שער או שהבסנו את היריב לחלוטין.

כמו שהצעת אפשר להחליף את הדרישות בין המגנים מאחר אבל אני לא בטוח עד כמה זה חכם לבצע שינוי כזה גדול בזמן משחק, ובנוסף יש עדיין צד אחד בקישור שיותר מתאים לבצע חילופי מקומות עם המגן לעומת הצד השני שהוא יותר סטטי בקטע הזה.

כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אנחנו לגמרי דנים כרגע בכל מיני צרות של עשירים. תענוג.

כן, אני מסכים איתך לגבי הצורך באיזון. ובעצם כשאני חושב על זה, כרגע הקומבינציה שהכי מתאימה למה שאני מתאר היא קובארסי, ז’רארד מרטין, אריק וקנסלו/אספארט.

כי אז יש לך שלושה שחקנים שיכולים להחזיק את הקו האחורי בצורה טבעית, וקנסלו יכול להיות השחקן שמקבל יותר חופש. מרטין יכול להישאר כמגן או להפוך לבלם שמאלי, אריק יכול להיכנס לאמצע, וקובארסי כמובן נשאר שם.

ומה שמעניין הוא שבתוך אותו הרכב אתה יכול לשנות את הצד של קנסלו תוך כדי משחק בלי באמת לפרק את האיזון. להתחיל איתו בשמאל, ואם הבילד אפ שם נתקע או שהיריבה כבר קוראת את הדפוס, להעביר אותו לימין. מרטין נשאר בשמאל, אריק נכנס פנימה, ופתאום צד ימין הופך גם לצד שממנו בונים ולא רק לצד שאליו מעבירים בסוף ללאמין.

ברור שעם לאמין מימין זה יותר מסוכן הגנתית, ולכן זה תלוי גם במה שקורה במשחק. אבל אם רפיניה או גורדון נמצאים שם, או עוברים לשם תוך כדי, כבר יש לך קיצוני שנותן הרבה יותר עבודה בלי הכדור ואז קנסלו יכול להרשות לעצמו להיות הרבה יותר אגרסיבי.

אז אני מסכים שלא הייתי עושה את זה עם כל שילוב של מגנים, אבל דווקא עם קובארסי, מרטין, אריק וקנסלו זה נראה לי משהו שיכול לעבוד בלי לוותר לגמרי על האיזון.

אוף טופיק אבל גם אתם ראיתם שחסוס קיבל כדור אדיר מקנסלו עם הגב לשער ולרגע היה נדמה שהוא הולך לעשות מספרת אם הוא היה יותר צעיר ופחות פציע