מחזור 7: יוצאים ממשחק חוץ קשה בפיחואן עם 3:1 על סביליה (כבש: ראפיניה 3X. בישלו: כריסטנסן, לאמין 2X)

מבחן מקדים לתקופת המבחנים הגדולה שמחכה לנו אחרי הפגרה.

אשתדל לא לחזור על הדברים, בסופו של דבר פתיחה מדהימה לעונה וניצחון במגרש קשה. אבל כמה נקודות:

1. סביליה קבוצה טכנית יותר מהקבוצות שפגשנו עד כה. במחצית הראשונה היא השתחררה הרבה מהלחץ של בארסה והדבר הוביל ללחץ לא אפקטיבי של השחקנים ושריפת יותר קילומטראז׳ כפועל יוצא מכך. מול קבוצות יותר טכניות נהיה חייבים לראות תיאום טוב יותר במשחק הלחץ, או שזה יבוא בעוכרינו. יצא לי לקרוא ברשת שרודרי דיבר באחד הראיונות שלו על פדרי ואמר שהוא מנסה ללמד את פדרי איך לעצור התקפות ע״י מיקום כדי שלא יתרוצץ במגרש וישרוף את עצמו סתם.. אתמול זו דוגמה טובה.
  2. סביליה נפלה מהרגליים במחצית השנייה. זה עזר לבארסה להשתלט על המשחק אבל מול קבוצות עם יותר קצב וכושר, יש חשיבות מכרעת לשליטה במשחק ברובו אחד הדברים שמטרידים אותי בקבוצה, לצד ה״הגנה״, זו היכולת של בארסה להוריד קצב ולהשתלט על המשחק. דיברנו על זה לא מעט ואני אישית חושב שלשליטה במגרש דני אולמו מתאים יותר מפרמין.
  3. יש לפליק צרות של עשירים. סופר סאב כמו אדיימי או גורדון שסבל ממשחק לא טוב? קנסאלו או סרג׳י רו.. אממ סליחה, אספארט? פרמין או אולמו? למעשה חוץ מההגנה אנחנו עמוקים הרבה יותר מבעבר וזה מאפשר גם לגמור משחקים וגם לשמור על רמת תחרותיות גבוהה לאורך העונה.
  4. ראפיניה מדהים, אבל כדי שהקסם הזה יימשך, לאמין צריך להיראות יותר כמו משהו שדומה לעצמו ואני לא מסתנוור מהמספרים. הוא לא יציב ולא טוב מאז תחילת העונה למעט כמה הבלחות, הורגלנו ממנו למשהו אחר. וכדי להשלים את זה, אז גורדון ואדיימי צריכים להשלים את הצד השני של ההתקפה.

גמר חתימה טובה לכולם, הלאה ל-3 שבועות של פגרה. נחזיק אצבעות חזק שאף אחד לא ייפצע ושנגיע בכשירות הנדרשת לרצף שלאחריה

בהקשר של כל זה הייתי רוצה להוסיף כמה דברים:

1. אתמול חששתי מההצבה של כריסטנסן כבלם השמאלי, ולמרות שלא מעט מהקריירה שלו שיחק כבלם שמאלי, אני חושב שהוא משחק הרבה פחות טוב כבלם השמאלי אצלנו.

2. ג’רארד מרטין שנכנס בעקבות הפציעה ושיחק טוב מאוד, נראה הרבה יותר טבעי בעמדה הזו, ומוסיף לנו איכויות פיזיות שכריסטנסן לוקה בהן. דבר קריטי בעמדה שבה יש הרבה שטח לכסות.

3. כריסטנסן, פציעה בצד, הרבה יותר מתאים לתפקד כבלם המרכזי כמו קובארסי. לנהל את המשחק מאחור, ולהיות מוגן ע’'י המגן הימני והבלם השמאלי מצידיו.

4. וכל זה יוצר לנו 2 בעיות:
    א. עם כל הרצון הטוב שקונדה ישחק גם כבלם, הוא לא מתאים לשום תפקיד של בלם אצלנו. רק למגן ימני וגם זה בקושי כרגע. אין לו יכולות ניהול משחק או רגל שמאל/התאמה לצד שמאל של המגרש.
    ב. אין לנו מישהו שיכול בצורה טבעית לחלוק דקות עם ג’רארד מרטין. שהוא בפני עצמו לא בלם על.

יש עוד זמן לקבל החלטות והמועדון יצטרך לבחון את כל האופציות, אבל נראה שהחתמה של בלם שמאלי מטפסת בסולם הצרכים של המועדון בקצב גבוה.