תראה, קורטואה, ראמוס ווראן, קרבחאל ומדי היו ההגנה הכי טובה בעולם עונה שעברה, הם יכולים לעשות זאת עוד שנתיים. יש לנו את קאסמירו, קרוס וואלורדה בקישור, לכם יש הגנה של קבוצת תחתית ואת דה יונג שעדיין לא מראה שהוא לרמה הזאת.
בקשר לקמאבינגה, כתבתי שבכל דור יש שחקן או שניים שמיד רואים שהם יהיו שחקנים גדולים, הילד הזה הוא אחד מהם.
למה שהאלאנד יעדיף אותנו (או אתכם) ? כי אנחנו ריאל מדריד…
אמרת את זה גם על אסנסיו לפני 3 שנים שלדבריך היה “מוכשר מניימאר”.
אמרת את זה גם על אסנסיו “שמוכשר מניימאר”. עם כל הכבוד לילד הזה צריך לראות אותו טיפה יותר בבמות גדולות כדי להחליט שהוא מסי של הדור הזה. אמבפה והלאנד הם הבאנקרים היחידים כרגע לעשור הקרוב, אפשר גם להכניס את סאנצ’ו בסבירות גבוהה.
זה כאילו משפט שאמור להתריס? כי הוא לא מחובר למציאות בעשור האחרון ואם אתה חושב ששחקנים מעדיפים אתכם על אוטומט (אפילו לא רק על בארסה אלא על קבוצות טופ בפריימרליג) אתה כנראה חי במילניום הקודם. יש היום תחרות הרבה יותר גדולה על שחקני טופ בקרב יותר קבוצות מבעבר.
הסיבה שהלאנד פייבוריט ברור להגיע אליכם היא פשוט שהמצב הכלכלי שלכם טוב פי כמה משל בארסה. וזאת סיבה מספיק טובה להיות אופטימי.
לגבי שאר הבסיס בקישור וההגנה אני כמובן מסכים. המצב של ריאל ללא ספק טוב משל בארסה באופן כללי.
אכן, והוא נפצע פציעה קשה לצערי ולא ממש את הפוטנציאל שלו, אבל הוא כבר היה שחקן בן 21-22 כשאמרתי עליו זאת, לא בן 17 שנראה שיהיה עכשיו וורלד קלאס, שחקנים כאלה זה אמבפה, מסי, רונאלדו הברזילאי ואחרים.
איפה ההתרסה ?
כתבתי שהוא יעדיף את ריאל מדריד ו/או ברצלונה על פני שאר הקבוצות כי אנחנו ריאל מדריד ואתם ברצלונה, אם לא תחפש תמיד איפה ההתרסה אולי גם תבין מה אני כותב.
חוזר בי בעניין ההתרסה אבל לא במהות. התחרות היום על שחקני טופ היא הרבה יותר קשה מלפני כמה שנים. המותג ריאל מדריד וברצלונה הוא משמעותי מאוד אבל זה לא הפרמטר היחיד כבר.
אגב, אם אתה חושב שהפציעה של אסנסיו היא מה שמנעה ממנו להיות ניימאר הבא אז מה אני אגיד… האמת היא שהוא אחלה שחקן אבל לא היה ואינו מספיק מוכשר.
אני לא חושב שההגנה הזאת הייתה הטובה בעולם בשנה שעברה, אבל לא על זה אני מדבר.
כרגע הם טובים יותר ממה שיש לברצלונה.
כולם חוץ מוולוורדה מבוגרים, אתה חושב שבעוד שנתיים יהיו בשיא כוחם? מי יחליף אותם ממה שיש לכם?
גם לנו אין מה להציע בחלק האחורי כרגע, חוץ מדסט אולי. אבל בחלק הקדמי אני מעדיף את הצעירים שיש לנו כרגע על הצעירים שיש לכם. ושחקני התקפה הסטורית עולים יותר משחקני הגנה.
ועוד משהו שאני חופר עליו. לברצלונה יהיה נשיא אחר ובתקווה גם מדיניות רכש נורמלית ומאמן נורמלי. אצל בריאל זה יהיה אותו פלורנטינו שמעדיף פלוס בחשבון על פני חלוץ אמיתי. אתה לא חושב שרק זה נותן לברצלונה יותר פוטנציאל?
ברצלונה בקיץ הנוכחי נאלצה להתמקח על אגורות ולמכור שחקנים כדי להביא חיזוק וזה עדיין לא משכנע אותך שבמצב הכלכלי הזה לא תוכלו לרכוש כוכבים במאות מיליוני יורו כמו בימים היפים?
וזה עוד לפני שאיבדתם את מסי (זה לא רק מרצנדייז ותיירים,זה חוזי פרסום וספונסרים שנותנים חסות למועדון כי הם רוצים שמסי ילבש חולצה עם הלוגו שלהם).
אז תחליפו הנהלה בקיץ,כמה זמן יקח לה כדי להתגבר על הבור הכלכלי? (ויקטור פונט הנשיא הבא שלכם אמר שייקח כמה שנים)
וכמה זמן אחרי זה ייקח לבנות קבוצה שתתחרה על כל התארים? בלי מסי? (תוציא את מסי מהסגל הנוכחי,איזה מקום תסיימו לדעתך?).
מה עם השיפוץ של הקאמפ נואו?
מה עם העובדה שברתי או לקח הלוואות כדי לשלם שכר (!!!) לשחקנים וזה עוד אחרי קיצוץ.
לעומת ריאל מדריד שנפרדה מרונאלדו כבר לפני שנתיים וכבר לא מפחדים מהיום שאחרי כי אנחנו חווים אותו עכשיו,נכון זה באסה להיות לא רלוונטי באירופה כמה שנים,אבל זו המחזוריות בכדורגל,דור הולך ודור בא,לריאל יש את הכסף כדי לחדש את הסגל בכוכבים (למרות שאתה מתעקש שלא),יש אצטדיון מחודש שעוד מעט יהיה מוכן (יגדיל את ההכנסות) ויש גם בסיס טוב לבנות עליו (קורטואה,וראן,קרבחאל,מנדי,ואלוורדה).
זה טוב ויפה לדבר על DNA של מועדון ולחזור על המנטרה הזאת כשאין נגדך החלטות שנויות במחלוקת בכל משחק שני שמובילות לאיבודי נקודות, על אחת כמה וכמה כשבפועל רוב התלונות עמדו בכלל כנגד הקבוצה שלך. אני לא יודע אם שמת לב אבל השאלות שמופנות לעבר זידאן הן אם ריאל מדריד מקבלת הטבות שיפוט והוא בתגובה מנטרל דיבורים על ה-VAR.
אתה זוכר מי אימן אותכם בתחילת העשור? איפה הייתה המנטליות שאתה כל כך מתגאה בה כשמוריניו היה מחכה בחניונים לשופטים, מכריז על קונספירציות של אופ"א ומפעיל לחץ לא נורמלי בכל מסיבת עיתונאים?
איפה אתה היית כשפלורנטינו פרס הרים טלפון לנשיא ההתאחדות בטענה שה-VAR מזיק לריאל מדריד?
מה חשבת כשריאל מדריד הוציאה בפומבי הודעה רשמית (!) בה היא מגנה את השיפוט אחרי הקלאסיקו רק בעונה שעברה? זה צעד שאפילו בבארסה מעולם לא העזו לבצע.
האם אמרת את אותם דברים גם כשהקפטן הדגול ראמוס (בפעם המי יודע כמה) תקף את השופט הרננדס הרננדס אחרי איבוד נקודות בלבאנטה ואף אמר “יש החלטות קבועות מראש נגדנו”?
ראינו קמפיינים שלמים ואגרסיביים בבירה בכל פעם שהיה קשה והרגישו שהשיפוט מזיק להם. יש מיליון דוגמאות, רק תבקש.
בקיצור, אפשר להתייפייף, אבל כולנו יודעים שזו צביעות.
אני חושב שאנחנו מנהלים את הדיון הזה יותר מדי עם הלא נודע. האם המצב הכלכלי של ריאל יותר טוב משל ברצלונה? כנראה שלפחות טיפה כן כי הקיצוצים פחות קשים. אבל אף אחד לא יודע בוודאות האם באמת יהיה מספיק כסף להביא רכש בקיץ. שנה וחצי בלי קהל זה מכה קשה גם עבור ריאל. וגם אם כן יהיה כסף - הגעה של אמבפה או קאמינגה היא לא מובטחת ואני לא רואה טעם בלדבר עליהם. באותה מידה גם לבנדובסקי ודויד וייה היה מובטח שיגיעו אלינו. אגב, כל מי שחושב שאנחנו שוחים בכסף כדאי להזכיר שהאזרד עלה איפשהו בין 100 ל130 מיליון יורו, ויוביץ’ 60. ביחד עם רינייר שבקושי מקבל דקות בדורטמונד.
אגב, גם דברים שמרגישים כמעט וודאים - כמו עזיבה של מסי - זה לא עובדה מוגמרת ואפשר לדמיין תסריט שעם הנהלה אחרת הוא נשאר.
לדעתי יותר ריאלי לעשות דיון על מה שרואים בעיניים, היום. ומה שאני רואה בעיניים זה שאנחנו בקושי מצליחים לגרד הזדמנויות, הצעירים שלנו שלפני שנתיים היה אפשר לדבר עליהם כתקווה לעתיד מתגלים כבלוף אחד אחרי השני - והשלד של הקבוצה הוא עדיין בחלקו הגדול שחקנים בני 33 ומעלה (וקרוס, שהגיל המנטלי שלו הוא 39).
אני אגיד ככה, מינוס המשחק אתמול (שהיה די מאוזן עד לדקה ה80) אני משווה בין המשחקים שלנו בחודש האחרון לבין שלהם - וזה הבדל משמעותי בעיניים. אצל ברצלונה גם היו תוצאות לא משהו, ההגנה מסננת וזו בעיה אמיתית ומהותית, אבל יש דינמיות, יש תנועה ואנחנו כבדים וסטטיים. זה תוצר ישיר שאצלנו אף שחקן לא מסוגל לעבור בדריבל והיחיד שכן לא יודע למסור. נדבר קונקרטית - אני לא חושב שמפדרי יצא כוכב, אבל יצא שחקן סגל לגיטימי שמסוגל לעזור לקבוצה. אולי אצל רודריגו התקרה גבוהה יותר, אבל נכון להיום אני לוקח את פדרי.
בקשר לדיון הצעירים יש לי רק דבר אחד להגיד, תקחו את הצעירים של ריאל ותחליפו אותם עם הצעירים של ברצלונה המצב של 2 הקבוצות ישאר בדיוק אותו הדבר, כמעט וכלום לא ישתנה.
אבל בפועל אנחנו יכולים לחזור למוד של לא נותנים לאף אחד להבקיע ונחצוב גול, וזה מביא אליפות, הם לא, בתקופות גרועות ומול קבוצות חזקות זה יגרום להם לאבד יותר נקודות אתנו.
המצב כרגע פחות מעניין,כולם מסכימים על זה ששתי הקבוצות פח,מדברים על העתיד.
הטעות שלכם שאתם מחשיבים את השחקנים הצעירים במועדון כ״עתיד״ וזה ממש לא נכון,מכל השמות שהוזכרו פה בשתי הקבוצות אולי רק 2-3 באמת יעשו קריירה במועדונים האלה.
ההבדל הוא במצב הכלכלי ובכלל במעטפת של המועדון.
ריאל כבר רגילה למצב שהיא בלי הכוכב הגדול שלה,לא הוציאה הרבה כסף בשנים האחרונות (וכשהוציאה היא גם מכרה הרבה-את זה שוכחים) ומכינה את הקרקע לעידן חדש לפי מה שזה נראה.
ברצלונה לעומת זאת מרוששת אחרי שקנתה בחצי מיליארד יורו פלופים גמורים,לוקחת הלוואות כדי לשלם משכורות הזויות ועומדת להיפרד מהכוכב הכי גדול בהיסטוריה שלה שמחזיק אותה עדיין במשחק(גם אם לא השנה,מסי כבר בן 33).
כל האופטימיות שלך מבוססת על זה שפלורנטינו ימשיך לחסוך ויחשוב שראמוס ובנזמה יכולים לפתוח בהרכב של ריאל גם בגיל 45,אוקיי.
ברצלונה איבדה 300 מיליון הכנסות בגלל הקורונה. אני מאמין שזה לא יימשך שנים והקהל יחזור כשימצאו תרופה.
כולי תיקווה שלא נצטרך לרכוש כוכבים במאות מיליונים, הספיקו לי גריזמן-קוטיניו-דמבלה. אני רוצה להאמין שהם כבר פה. פאטי-טרינקאו-פדרי ואולי גם פוץ’.
חוזי פרסום ברך כלל נחתמים להרבה שנים. אנחנו מקבלים המון כסף מנייקי למשל, למרות שמסי שייך לאדידס בכלל. זה לא שחוזי פרסום יסתיימו הקיץ כי מסי יילך. אם תהיה קבוצה נורמלית, המפרסמים יישארו.
אני רואה את זה כמו חוב של חצי הכנסה שנתית. אם אתה בחוב ששווה להכנסות שלך בחצי שנה, אתה מסוגל לנהל חיים נורמליים עדיין?
אני מקווה שברטומיאו יעוף עוד שבוע, ולנשיא הבא יספיקו שארית של השנה הזאת פלוס שנה הבאה כדי לבנות קבוצה תחרותית.
לריקארד לקח בזמנו חצי שנה, בלי מסי. לפפ לקח בערך 2 משחקים, עם מסי אבל בלי רונלדיניו.
ההלוואה נלקחה בדיוק עבור השיפוץ. זה שהוא ישתמש בזה כדי לשלם משכורות זאת תאורית קונספירציה. אין לי הוכחות שהיא נכונה או לא נכונה, אני מקווה שלא יהיה לו זמן לממש אותה.
צודק, טעיתי.
חוץ ממנדי כל השאר כל כך הרבה שנים בסביבה שלא טרחתי לבדוק.
אתה חושב שההגנה הזאת הייתה טובה יותר מזו של באיירן או של ליברפול בשנה שעברה?
הכל אצלך מבוססות על ״אני מאמין״ ו״אני מקווה״,בפועל הקהל לא יחזור למגרשים ב 100% כי ברצלונה של אחרי הקורונה לא אטרקטיבית.
פאטי,פדרי וטרינקאו הם אחלה אבל אין מצב ששלושתם יהפכו לרונאלדיניו-אטו-מסי (או אפילו הנרי) ככה שתצטרכו לרכוש כוכבים,ומה עם ההגנה והקישור?
חוב של חצי מיליארד לא סוגרים כל כך מהר גם אם ההכנסה השנתית שלך היא כפולה (והיא לא,בטח אחרי הקורונה) כי יש משכורות לשלם ואתם משלמים הכי הרבה בעולם גם אם תוריד את השכר של מסי.
ותהיה רציני,אל תשווה לרגע בין הסגל הנוכחי שלכם לסגל שהיה בזמנו לפפ או אפילו רייקארד שלפחות היה לו נשיא טוב עם כסף ונכונות לבנות קבוצה חדשה,כרגע אין לכם נשיא ואין לכם כסף (ובטח שלא כשרונות צעירים כמו אינייסטה ומסי שהיו למאמנים שהזכרת).
אם לקחו הלוואה כדי לשפץ את הקאמפ נואו,מתי השיפוץ מתחיל?
יכול להיות שאני מערבב פה קצת משאלת לב אבל הטיעונים שלי יותר מחוברים לעובדות בשטח,הרי אם ברצלונה כמועדון נמצאת במצב אופטימי,אז למה אתם מתלוננים על ההנהלה? היא משאירה פה קבוצה צעירה ומבטיחה עם חוב שניתן לסגור בשנה אחת.
לאפורטה קיבל את המועדון במצב יותר יציב כלכלית,הביא את רונאלדיניו ואטו ופגע בול,במקביל צמחו לו מהאקדמיה אינייסטה ומסי ואז הוא עטף אותם בשחקני רכש במאות מיליונים,אתה באמת חושב שהמצב דומה?
אף אחד לא אומר שאנחנו במצב אופטימי או טוב, המצב הוא נוראי. ואני אישית הרבה יותר פסימי ממנו, אבל בגדול דימטרי לא טועה. זה שהמצב הוא רע זה לא אומר שצריך לשים את המילה : ז"ל על המועדון שלנו.
אני טיפה עשיתי שעורי בית על המצב של לאפורטה, ואני גם זוכר באמת מה היה אז, אז אני יודע שהוא קיבל מצב של מועדון מאוד דומה למה שהוא היום, מועדון בחובות מאוד גדולים שנמצא במצב כלכלי וספורטיבי מאוד רע. מפרסמים גדולים לא רצו להשקיע בקבוצה בגלל החובות והכישלון הספורטיבי ושחקנים גדולים פחדו להגיע.
שמסי ואינסטה נכנסו לקבוצה, אתה בטח תתפלא שלא היה שום תעודת ביטוח על איניסטה ואפילו לא על מסי. שדרך אגב דרך בברצלונה לפני לאפורטה.
כמדומני, תוך זמן לא גדול במיוחד מאז ההגעה של אותו לאפורטה זכינו בדאבל המפורסם עם רייקארד…
זה לא אחד לאחד כי לא בדקתי את זה במאה אחוז. אבל המצב אז היה יחסית דומה למצב של היום. את הסוף כולנו יודעים.
דרך אגב סוף סוף גם אוהדי ריאל מסכימים איתנו שיש לנו חרא של הנהלה. חבל שאנחנו טענו את זה בהתחלה ועד לא הרבה זמן, לא הפסקתם לקרוא לנו חמוצים קוטרים ובכינים.
נ.ב את רונאלדיניו הביא רוסל , כנראה הדבר היחיד הטוב שהוא עשה אי פעם בשביל ברצלונה.
לא מבין למה אתם חושבים שלאפורטה זה מילת קסם שתחזיר את ברצלונה להיות הכי טובה בעולם, ומשתמשים בזה גם כמעין איום על אוהדי ריאל.
הצעד הראשון שלאפורטה רצה לעשות זה להחתים את בקהאם, הוא הבטיח שאם יבחר שהוא יביא את בקהאם, ואז פלורנטינו רצה להראות לו למי יש יותר גדול והחתים את האנגלי, ואז שחקן שכבר היה כמעט סגור בריאל ובסוף וויתרו עליו לטובת בקהאם וגם בגלל שהוא “היה מכוער”(כך לפי אותו מכוער) חתם בברצלונה ותוך שנה הפך מברווזון מכוער לברבור הכי יפה בעולם הכדורגל, ואז הגיע מסי וכל ברצלונה רכבה עליו.
אז נניח שפרז לא היה משחק איתו משחקי אגו והיה מביא את המכוער שהיה כמעט סגור, ובקהאם לפי ההבטחה של לאפורטה היה מגיע לברצלונה איך היו זוכרים את לאפורטה ? במיוחד עם רייקארד כמאמן בלי רונאלדיניו.
אני לא משתמש בשום איום כלפיכם. השוותי בין מצב של היום למצב של אז. למצב של היום.
נשיא טוב שיחליף את הגנב הנוכחי יוכל להחזיר אותנו למסלול הנכון. וכל אוהד של ברצלונה יודע מה לאפורטה עשה . ואיך הוא הציל את המועדון בזמנו. זה לא איום זה ציון עובדה. .
מצטער שאני רוצה לשמור על טיפה אופטימיות .
ואם תעשה שעורי בית על תקופת לאפורטה ובעיקר על המועדון שהוא השאיר לרוסיי , אתה תבין כמה מגוחך אתה בכל ההודעה שלך.
לאפורטה בנה מקבוצה חבולה ומוכה שהוא הגיע לקבוצה הכי טובה בעולם שהוא עזב. אני לא מתכון אפילו להתוכח איתך על זה . זה עובדה. וזה הרבה יותר מלהביא את רונאלדיניו (שצינתי בהודעה המקורית שלי שזה לא היה רעיון שלו).
תהיה אופטימי זאת זכותך, אני רק לא חושב שלאפורטה היה עילוי כמנהל כפי שאתה מנסה להציג.
הפאשלה של פרז סידרה לברצלונה את השחקן הכי טוב בעולם, תחזור להרכב של ברצלונה בשנה הראשונה של לאפורטה תוציא את רונאלדיניו ותשים את בקהאם ורייקארד מאמן ותגיד לי איך היה נגמר לדעתך. ואז בכלל קיבל את מסי שגם לוזון היה מצליח איתו להפוך לקבוצה הטובה בעולם.
נכון שהוא השאיר קבוצה במצב טוב לבא אחריו, אבל זה לא הוא, זה בעיקר מסי.
אני לא אומר שהוא יכשל או שהוא מנהל גרוע, רק אומר שהוא לא כזה עילוי כפי שאתה מאמין. הוא אולי צעד נכון לכיוון שאליו אתה רוצה שברצלונה תלך.