מחזור 8 :: 0-3 מעולה בחוץ על ג'ירונה, חוסלו ובלינגהאם ממשיכים להפציץ

אני מדבר איתך על חילוף של מאמן, עם מחשבה של ממש מאחורי החילוף (לכאורה לפחות), ואתה מביא לי דוגמאות של שערים מרגשים בטירוף אמנם, אבל שהם 100% חכמה בדיעבד, פרשנות סוג ז’ סטייל שלמה שרף אחרי ששחקן מחליף אקראי כבש שער וצועק “איזה חילוף של המאמן!!1”.

בכל מקרה, אנחנו ביום של לחשוב חיובי (למרות שנאצ’ו היה חייב לקלקל בסוף), אז ככה:

• ניצחנו 3-0 את מובילת הטבלה (הראויה בזכות יכולת גבוהה, ולא בחסד), במשחק חוץ קשה. שאפו עצום.
  • כבשנו 3 שערים, עם 3 כובשים שונים - כולל החלוץ שלנו, כולל שער בקרן, וכולל שער של ג’וד שמגיע לו לגמרי בזכות משחק מצויין (ולא שער מזליקי בניגוד למהלך המשחק).
  • לא ספגנו שער, ועוד מול קבוצת צמרת.
  • בשקט-בשקט, קפה נכנס בצורה חלקה ביותר לכפפות הגדולות של קורטואה. הוא לא קורטואה ולא יהיה כזה, אבל הוא שם כשצריך אותו, וכבונוס גם מביא איתו משחק רגל שקט מאוד. לא מובן מאליו בכלל.
  • רביעיית הגנה של קרבחאל-רודיגר-נאצ’ו-קמאבינגה היא רביעייה שיכולה להתחרות גם ברמות הגבוהות ביותר באירופה, ולכן בפרט מתמודדת מצויין גם ברמות האלה. יותר מזה - גם בסגל מלא, סיכוי לא רע שמדובר ברביעיית ההגנה הטובה ביותר שאנחנו יכולים להעמיד. אישית אני בצד של אלה שלא מרוצים מהמשמעות של זה על קמאבינגה, אבל זה בהחלט מעניין (ושוב חראם על נאצ’ו שחירב לנו הזדמנות להמשכיות בריאה).
  • לשם שינוי, אני מצטרף להלך הרוח הכללי בפורום, והמצטיין שלי המשחק היה טשואמני (ממש לא בגלל השער). מעורבות גבוהה בכל מקום על המגרש, והשער הוא רק הדובדבן לו הוא היה ראוי. כמובן שיש לזה קשר לרביעיית ההגנה שהזכרתי קודם, ובכל זאת.
  • לסיום, איך אפשר בלי - מחמאות לאנצ’לוטי, על הרכב בסדר גמור, וניהול משחק אפילו טוב יותר (כמובן שהכול יותר קל כשאתה מוביל ב-2 ו-3 שערים, ועדיין).

רצית סופרלטיבים על ג’וד?
אתה לא תמצא מחמאה גדולה מזו, של אף משתמש אחר בתולדות הפורום:

עוד מעט הוא יקרא שוב את מה שכתב, יבין את מה שעשה ואז ילקה את עצמו שבוע שלם מול תמונתו של ראול.

לא, אתה פשוט הבאת הטרלה, כמו שאתה אוהב לעתים, אבל זה מביא לייקים. אז הגבתי לך. אני גם יודע שכתבת את זה בציניות ומה שמובן מאליו עבור כל מאמן סביר מצדיק מחמאות עבור קרלו אנצ’לוטי שלא פעם הוא אטום. הרי גם החילופים של היום היו מובנים מאליהם. טיטי אלוף הפורום בתגובות המחצית, ספרתי שש כאלו היום. אני לא חוזר בי על מה שאמרתי על ג’וד, בדיוק כמו ראול הוא תמיד מאמין שהכדור ברחבה יגיע אליו, מוכן לפאשלה של השוער או הבלם.

אני מאוד לא אוהב את העליהום על נאצ’ו עכשיו בספרד. לא בורח מהטעויות האיומה שלו וזה מטומטם ולא הבנתי איך מכולם דווקא הוא. הרי הוא שחקן מאוד הוגן ועם שיקול דעת בריא. סרחיו ראמוס עשה הרבה פאולים כאלה וגם במצבים של 0:3 וכדומה. מניח שנאצ’ו יתנצל גם בפומבי. מילא להגיד שלכניסה כזו אין מקום במגרשי הכדורגל אבל להפוך את זה “לעבירה הכי קשה בספרד בחמש השנים האחרונות” זה נראה לי הזוי ומופרך ומעצבן אבל כשזה מגיע מאיטורלדה גונזאלס אני לא מופתע.

עפתי קצת פחות מאחרים על המשחק של אדוארדו קמאבינגה כמגן. מאוד מסורבל, לא אחראי, לא היה חסר הרבה שנחטוף גול מהצד הזה. אין לי בעיה שהניסוי הזה יימשך למרות שחבל לי על פראן גארסיה קצת.

חוסלו הוא תרופה ממש טובה למחלות ביהלום של אנצ’לוטי. הוא ‘תופס’ לבלינגהאם את המקום ודוחק אותו אחרה לעמדה יותר טבעית שמאפשרת לו לבטא הרבה יותר טוב את היכולות שלו - בעיקר במסירה וניהול משחק, הצטרפות מקו שני ועזרה הגנתית לא קטנה.

תודה ! לא ציפיתי שזה יבוא דווקא ממך :rofl:

אנחנו כבר לא בספורטאנטר ותגובות במחצית או אף תוך כדי המשחק לא נחשבים עוד כדברי כפירה, אני אף פעם לא הצלחתי להבין למה זה היה אסור אז…

בלינגהאם שיחק היום די גבוהה. דווקא מה שהיה שונה הוא ששיחק יותר בשמאל, כנראה בגלל ויני והנטייה המובנית של קרוס שמאלה

כי במקום לכתוב ביקורת על אנצ’לוטי תוך כדי המשחק בזמן אמת, מצופה שתחכה בסבלנות כמו בן-אדם בוגר, תברור בתשומת לב הראויה כל מילה שאתה הולך לכתוב, תשקול יתרונות וחסרונות של כל החלטה, וככה אחרי שהתבשלת עם עצמך שעה-שעתיים (או יום-יומיים) - תוכל לפרוק בבת-אחת את כל העצבים שהצטברו אצלך ולצאת על אנצ’לוטי ועל הקבוצה ב-200 קמ"ש :slight_smile:

you-keep-using-that-word-meme

אנחנו בתקופת המולטיטסקינג, היום צפיתי במשחקה של ליברפול בטלוויזיה, ריאל מדריד במחשב הנייד ועם הסמרטפון הגבתי בפורום והשתתפתי בדיונים בקבוצת הפייסבוק של ליברפול.

אתלטיקו קבוצה חלשה מאוד העונה, היינו חייבים לנצח אותם למרות אנצ’לוטי, אם אלאבה היה נפצע שבוע קודם זה היה אפשרי.

בקיצור לא צפית באף משחק.

כנראה גם אתה מהתקופה של לפני המולטיטסקינג :smirk:

כמובן שבעיקר צפיתי במשחקה של ליברפול, את ריאל ראיתי הרבה פחות, לכן גם התגובות שלי הן רק על האירועים העיקריים במשחק, לא הגבתי לדוגמא על תפקודו של השחקן האהוב עליי בתפקיד החדש/ישן שלו, כי לא ממש עקבתי אחריו.

כמה נקודות:

1. חוסלו - הצלחה מספקת פלוס בהתחשב במספרים ובעבודה שנותן עד עכשיו. הוא בינתיים לא וורד קלאס בפיניש שלו וזו כנראה הסיבה שהוא בילה היכן שבילה רוב הקריירה. בהתחשב בציפיות זו העברה משמחת מאד. כיף לראות שחקן בגילו מגשים חלום לשחק ברמות הגבוהות ומוכן לתת עבודה כמה שצריך
  2. ג’וד - התפקוד הגבוהה שלו ממשיך להוכיח את עצמו. בגול השלישי הוא מקבל גבוהה את הכדור בתחילת התקפת מעבר ואז מסיים אותה. זו הוראה שאנחנו מכירים שויני מקבל בדרך כלל - תעמוד על החצי. בינתיים מלך השערים של הליגה ומקום ראשון משותף עם לבנדובסקי במעורבות בשערים (8). פתיחת חלומית לכל הדיעות.
  3. קמאבינגה - התפקוד שלו כמגן שמאלי שהוא קשר במקום טוב לנו כי הוא, מן הסתם, נוטה להיכנס לאמצע במקום לשחק רגל על הקו. היתרון ההגנתי ברור לאור האתלטיות שלו והפגיעות המובנית שלנו בהתקפות מעבר. היתרון השני שאני רואה הוא שויני נהנה מזה כי זה מפנה לו את הקו, היכן שיש יותר שטח והוא מסוכן יותר.
  4. טשואמני - משחק מעולה שלו. האחראי המרכזי לבאלאנס. מבחינתי המצטיין אתמול חוץ מההוא שמקבל את התואר כל שבוע.
  5. פדה את דני - במשחק לא מבריק אתמול. לא יודע מה הביצה ומה התרנגולת, אבל האגף הזה היה פחות דומיננטי אתמול והתעסק בעיקר בהגנה. טוב שיש את פדה שישלים את דני.

עוד ניצחון שחצבנו בדרך לעונה ארוכה

עכשיו קל לשכוח שבדקה 4 יכלה להיות בקלות תוצאה של 2:0 או 1:0 לג’ירונה.
עד היום ריאל היא החמיצה הרבה יותר מהיריבות והסטטיסטיקה התיישרה אתמול בסך הכל עם מדד שערים צפויים של 2.38 מול 1.59 של ג’ירונה.
אולי כי רודריגו שיחק מעט?

אני אתחיל מהסוף, לא חשבתי ערב המשחק שנצא מנצחים בסופו. ז’ירונה קבוצה טובה, בפורמה טובה - וזה מאוד חשוב, ולנו יש הבעיות שלנו שלא חדלו מלהופיע גם במשחק הזה. משחק אגפים בעייתי, וזאת למרות יכולת אינדיווידואלית טובה של דני ופראן בפתיחת העונה. מרכז הגנה מאוד בעייתי גם הוא, וכן בעיות ריכוז בשריקת הפתיחה ובתחילת המחצית השניה. הבעיות האלו ברורות וידועות לכל, אנצ’לוטי מדבר עליהם במסיבת העיתונאים וטוען שעובדים עליהן, ועדיין אין שיפור בתחומים האלה. תמיד אנחנו מתייצבים לאחר כמה דקות, בדרך כלל אחרי שספגנו את השער, אבל השיט הזה חייב להשתפר אם אנחנו רוצים להשאיר לעצמינו איזשהו סיכוי להתמודד על התארים.

בפתיחת העונה חשבנו שכל ההתקפה שלנו תהיה ויני ורודריגו, כשבינתיים שניהם לא רלוונטיים ולא בעניינים ולמרות זאת אנחנו עדיין במקום הראשון. אם הם יכנסו לעניינים בקרוב זה יהיה תוספת כח מסיבית לסדרת המשחקים הקרובה, ואני לא יודע עוד כמה ג’וד וחוסלו יוכלו לסחוב את העגלה לבדם בלי שחקני התקפה משמעותיים נוספים לצידם. במילים אחרות, אנחנו כבר באוקטובר, הגיע הזמן להתעורר.

אתמול שיחקנו במערך א-סימטרי כשויני תופס את הצד לגמרי, עומס על האגף השמאלי, וצד ימין מופקר לגמרי. כמובן שחוסלו חלוץ ובלינגהאם חופשי. אינלי מושג למה אנצ’לוטי בוחר לשחק ככה כשברור שקבוצות טובות יותר יענישו אותנו על שטויות כאלה. הייתי מעדיף שהצוות המקצועי יחשוב על מערך שבו הוא מאמין, במקום לשים את השחקנים שאותם הוא רוצה להציב על המגרש ולראות מה יוצא מזה.

כרגע מה שמטריד אותי זה שאני לא רואה התקדמות בתיאום בין השחקנים. בעיות הריכוז בדקות הראשונות ומשחק האגפים לא מעניינים, את זה אפשר לפתור וזה עניין זמני, אבל זה שהזמן עובר ואנחנו עדיין משחקים כאילו זה המשחק הראשון של הקבוצה ביחד זו נקודה מטרידה. חבל לנו על הזמן הזה ואני באמת הייתי שמח לשמוע מאנצ’לוטי כמה מילים על זה.

למרות מה שכתבתי ואחרי הכל, מקום ראשון בטבלה, וזה בלי רודריגו וויני, אני מאמין שיהיה בסדר מבחינת ההתקפה. עברנו חלק מהמשחקים הקשים שאנחנו נופלים בהם לפעמים, כמו הסאן מאמס, חטאפה, סוסידאד וגם ז’ירונה. אנחנו בדרך הנכונה.

הטמטום של נאצ’ו בסיום המשחק נתן טעם מר לערב הזה. שחקנים שעושים דברים כאלה צריכים להיענש במלוא החומרה.

אני לא מבין למה אתה מופתע, או מה חדש לך.
לפחות שנה שלישית ברצף שאין לנו שום איזון בין שני האגפים, עם נטייה ברורה שמאלה, וגם את השחקן היחידי שעוד איכשהו יכל לתת איזשהו סוג של איזון - החלטנו לשחרר. הבלוף הזה של פדה כקיצון ימני לא עבד באינספור הזדמנויות בעבר, ואין שום סיבה לחשוב שהוא פתאום יעבוד עכשיו.

מה? אם יש משהו אחד אצלנו שיותר עקבי מחוסר האיזון בין האגפים, זה העובדה שאנחנו מתחילים את המשחק בפיגור של 1-0 עוד במנהרה. ההגנה שלנו מאז תחילת הקדנציה הנוכחית של אנצ’לוטי מספקת לנו ממוצע ספיגות של כמעט שער למשחק, אחרי שזיזו הצליח לייצב אותה על כ-0.7 ספיגות.
אני מבין את הרצון לראות במאמן שלנו איש מקצוע רציני שיודע מה שהוא עושה, אבל לא צריך לשקר לעצמנו ביודעין. משחק הגנה חזק או ייצוב טקטי מעולם לא היו הצדדים החזקים של אנצ’לוטי, גם בפריים שלו במילאן. הוא תמיד היה מאמן שזורם עם החוזקות הטבעיות של הסגל שלו, קל וחומר במוד הפנסיוני שלו.

כמובן שהמשחק נטה שמאלה, אבל לפחות היה באגף ימין שחקן. אתמול פשוט לא היה. בתחילת העונה המערך ההתקפי היה מאוזן עם ויני ורודריגו שלוקחים את ההלף ספייס השמאלי והימני בהתאמה, ושני המגנים שמרווחים את המשחק על הקווים. עכשיו אנחנו פשוט משחקים עם שחקן כנף שמאל ובלי אף אחד באגף ימין.

הוא תופקד כקשר אמצע עם נטיה ימינה, לא כקשר שמאלי.

זיזו שיחק הגנתי מדיי, שעמם למוות. אנחנו תמיד נצטרך להפקיר את ההגנה כשהיריבות באות להתגונן. אני מדבר על משהו אחר, על להיות יציבים ברבע השעה הראשונה. במשחקים האחרונים ספגנו לא אחת בחמש הדקות הראשונות, ובמשחק האחרון היינו ממש קרובים לכך. זה עניין זמני ולא ימשך כך הרבה זמן.

קצת צניעות ופרופורציות. הבנאדם חי כדורגל כפול זמן ממה שאנחנו בכלל חיים. אני יכול לקבל את הטענה שהוא לא מספיק טוב ביחס למאמנים אחרים ולסטנדרט בטופ העולמי, ואפילו להיות שותף לה, אבל לצייר אותו כליצן חסר הבנה זו בעיניי שחצנות אינסופית וניתוק כל קשר למציאות, כשרובנו ככל הנראה לא באמת יכולים להעביר אימון אפילו לקבוצת ילדים.

או גם ההודעה שלך מהימים האחרונים שמציירת את פרז כליצן שאין לו מושג מה קורה בקבוצה. קצת צניעות, לא צריך הרבה.

אתה משחק איתי בסמנטיקה. בפועל, המשחק שלנו בשנים האחרונות הוא מובהק שמאלה, לא משנה מי משחק (או לא משחק) בצד ימין. אני לא מבין איך אפשר להתווכח עם הטענה הזאת בכלל.

בתחילת העונה המערך ההתקפי שלנו היה מאוזן רק מהבחינה הזו שגם ויני וגם רודריגו היו אנמיים באותה מידה. המערך של תחילת השנה נטרל לחלוטין את כל היתרונות של ויני, והוריד אותו לרמה של רודריגו (ופחות מזה), ואתה משום מה רואה בזה יתרון.

זיזו לקח 3 אליפויות אירופה ברצף, אליפויות, ועוד שלל תארים, בצורה חסרת תקדים בתולדות הכדורגל העולמי. איך אמרת? קצת צניעות לא תזיק לך.

זיזו כבר הוכיח מעבר לכל ספק, שהקביעה שלך ש"תמיד נצטרך להפקיר את ההגנה" לא שווה אפילו את הנייר הוירטואלי עליו היא כתובה.

תיקון - אתה דיברת על שני דברים:
א. על חוסר ריכוז בהגנה.
ב. על חוסר האיזון באגפים.

מחוסר איזון באגפים כבר הראיתי שאנחנו סובלים כמה שנים טובות, אז אני לא מבין מאיפה הזחיחות ש"הנה זה תכף נפתר".
ומחוסר ריכוז בהגנה גם-כן אנחנו סובלים לאורך כל הקדנציה של אנצ’לוטי. מה אכפת לי אם זה ברבע השעה הראשונה או לקראת סוף המחצית? בשורה התחתונה, אנחנו סופגים שער למשחק, מה שאומר שאנחנו חייבים לכבוש 2 שערים לפחות על-מנת לנצח את המשחק (וזה בזמן שגם ההתקפה שלנו רחוקה מלהבריק).

שמע, נדיר מאוד שמישהו יצליח לעצבן אותי פה בפורום. אבל הצלחת.

קודם כל, אל תכניס לי לפה מילים שלא אמרתי. לא קראתי לא לאנצ’לוטי ובטח לא לפרז ליצנים חסרי מושג.
כתבתי שאנצ’לוטי אף-פעם לא היה חזק בטקטיקה או בהעמדת קבוצת הגנה חזקה (אם לא הועמד לרשותו סגל יוצא דופן), וכתבתי שההחלטות שפרז קיבל פוגעות מקצועית בקבוצה בטווח המיידי כמו גם בטווח הארוך. כדי להגיע מזה לליצן חסר מושג… well, אולי צריך להיות אחד כזה.

בהמשך ישיר לזה, אם אתה חושב ש:
א. אנשי מקצוע (בטח בעולמות הניהול) שמגיעים לרמות הגבוהות ביותר, ואפילו נשארים שם במשך שנים, אומר בהכרח שהם ראויים למעמד ולתפקיד שלהם.
ב. החלטות ברמות האלה מתקבלות משיקולים מקצועיים בלבד, ולא מאלף אחד שיקולים אחרים.

אז:
א. או שאתה נורא-נורא תמים.
ב. או שסתם אין לך מושג, ולא חווית אף-פעם את העולם המקצועי שבחוץ, ו/או את עולם קבלת ההחלטות (בכל הרמות). או שסתם אף-פעם לא פתחת עיתון.

לא מתווכח עם הטענה הזאת בכלל. בפועל, תמיד עלינו עם שחקן באגף ימין, גם אם בעמדה המקורית שלו הוא היה קשר וקראו לו פדה. אתמול לא עלינו עם שחקן התקפי על אגף ימין, וזו הייתה הטענה שלי. לא מבין איפה הסתבכת.

אין שום קשר בין התפוקה של השחקנים וכמה הם מסתדרים עם המערך לבין הסימטריה שלו. כתבתי כבר מספר פעמים שזה מערך שמאתגר את השחקנים ולחלוטין לא קל להם בו.

לרגע לא אמרתי שהכדורגל של זיזו היה לא יעיל או לא טוב, אמרתי שהוא שעמם אותי כצופה. יש הבדל מאוד גדול בין להגיד “ראיתי, כיף שלקחנו את התארים אבל לכדורגל עצמו אני לא מתגעגע, השתעממתי מהמשחקים שהקבוצה שיחקה תחתיו ואני אתבאס טילים אם הוא יחזור”, לבין להגיד שאין לנו איש מקצוע רציני על הקווים.
אז כן, הכדורגל של זיזו שעמם אותי, הרגשה סובייקטיבית לגמרי. איש מקצוע מהטובים והמוצלחים שיש? בלי צל של ספק. אותו דבר אגב יש שיגידו גם על פפ, שהכדורגל שלו משעמם, והיו גם כאלה שלא אהבו את סגנון הכדורגל של מוריניו או צ’ולו. בעוד לאף אחד אין ספק שהם מאמני על, אפשר להתווכח אם אוהבים או לא את הכדורגל שלהם.

אני מקווה שהבהרתי את זה שוב פעם בהודעה הזאת בצורה ברורה יותר, אם עדיין לא מובן מציע לך לקרוא שוב פעם, כי אין לי עוד דרכים להבהיר.

אז לי זה אכפת, מכיוון שבדקות הראשונות אנחנו פחות טובים משמעותית מהבחינה ההגנתית מאשר במהלך המשחק, וזו נקודה למחשבה.

ספגנו שער מאריבאס בדקה השלישית, ממאיוראל בדקה ה11, מברנצ’אה בדקה ה5 (ונפסל גם גול של טאקה איזה דקה או שתיים אחר כך), ממוראטה בדקה הרביעית. אתמול היינו קרובים פעמיים לשני שערים בחמש הדקות הראשונות.
מניתי פה 4 שערים שספגנו על ההתחלה, כשבסך הכל ספגנו רק שישה. זו חריגה סטטיסטית לא מקרית בכלל, אנחנו פשוט פותחים משחקים לא טוב. ההנחה שלי היא שמתישהו החריגה הזאת תתיישר ואנחנו נפתח משחקים בצורה טובה יותר. החריגה הזאת לא מטרידה אותי.

עכשיו אם לך מפריעה היכולת ההגנתית בכללי, זו טענה לגיטימית לגמרי, אבל שונה לחלוטין מהנקודה שאני העליתי.

זה בסדר גם להתעצבן מדי פעם. לי למשל זה קרה כשקראתי את ההודעה הזאת:

כתבת הרבה דברים ודאחקות על אנצ’לוטי, כולל אחת שבעטיה כתבתי לך את הדברים בהודעה הקודמת (וקח אותה כדוגמה במקום שאביא עוד ציטוט). היסטוריית ההודעות פה פתוחה לכולם ולא קשה למצוא דברים שכתבת.

תודה על הניתוח.

אפשר אולי לחזור לימים היפים והפשוטים של הריב הזה עם סנטיאגו…?

אשכרה… ולחשוב שלפני חודשיים הדאגה שלי בחיים הייתה האם אמבפה יחתום בריאל העונה או עונה הבאה…