מחזור 8: מושפלים 1:4 בפיחואן (כבש: ראשפורד. בישל: פדרי)

בזמן שדיון המשחק בין ברצלונה לפסז’ שובר שיאי השתתפות וכמויות תגובות שאין להן שום קשר למשחק בין ברצלונה לפסז’, ברצלונה תצא דרומה לסביליה במטרה מאוד ברורה - לא לצאת לעוד פגרת נבחרות עם טעם מר בפה. אז נכון, יש לנו רק בריטי אחד בסגל אז מצב השיניים הממוצע כנראה תקין, אבל זה לא אומר שלא נשארו שאריות ממכת הצפרדע שנחתה על הקבוצה ברביעי האחרון.
“מכה”, לא כי זה כזה נורא להפסיד , ורק 1:2, לפסז’. אלא כי או שהקבוצה שמרה כוחות למשהו שהוא לא פסז’ (מה יותר מפחיד מפסז’? לא יודע. אולי שדקו ינחית פה עוד ברזילאי שלא קשור לענף), או שנגמרו לה הכוחות בדקה 30. בכל מקרה - לא מצב מעודד, וכן מצב שצריך לצאת ממנו ולא לשקוע בתוכו יותר ויותר.

הקבוצה מסביליה, שעונה לשם “סביליה”, מגיעה למשחק ממקום שהיא לא הייתה בו כבר כמה שנים טובות - העשירייה הראשונה בטבלת הלה-ליגה. 3 נצחונות (ג’ירונה, אלאבס, ראיו), תיקו (אלצ’ה) ו-3 הפסדים (בילבאו, חטאפה, ויאריאל) מציבים את האנדלוסים במקום התשיעי, נכון לכרגע, ועם מאזן שערים של 11:10. החלק המעניין ביותר אצל החבר’ה באדום לבן, מעבר לזה שאזיפיליקווטה ממשיך לשחק גם בגיל 78, הוא חזרתו לליגה של לא אחר מאשר אלכסיס פריקינג סאנצ’ז האקס(טרה לארג’) הברסאי. מה שאומר לפחות צמד צ’יליאני מחר.

בברצלונה השגרה תוקפת בשיא הכוח, שזה אומר פציעות. בניסיון לערער את שפיותו את דה לה-פואנטה, המפשעה של המלך עושה שוב בעיות, וגולאמין בארץ הגמדים ייעדר מהמפגש הקרוב. כמה ייעדר מעבר אליו? לא בטוח שידוע, אבל בטח יתחיל לקבל זריקות של דוקטור מרטנס ובניון לקראת הקלאסיקו. מעבר אליו ימשיכו להיעדר החשודים הרגילים, כאשר לאחר הפגרה אולי חלקם יחזור. ואולי גם עוד ייפצעו. זה חלק מהכיף בברצלונה - הלא נודע.

מה כן יש - אראוחו שלא שיחק דקה מול פסז’ בטח יפתח מחר, השאלה הרגילה אצל הבלמים היא “בצוותא עם מי?”. קובארסי, שלא טוב בחמישית הראשונה של העונה הוא החשוד הראשון, אבל גם אריק וכריסטנסן יכולים להפתיע. בצד שמאל של ההגנה באלדה צפוי לקבל יותר דקות מאשר ברביעי, אבל לא ברור אם הוא כבר לגמרי כשיר לפתוח.

בקישור - אפשר להמר על הצבתו של קסאדו לצידו של הבלתי מוחלף והבלתי ניתן להחלפה, לפחות עד המחצית אז פרנקי (ששיחק את מלוא המשחק מול פסז’) ייכנס. דני Almost יקבל עוד הזדמנות להוכיח מה הוא מסוגל לעשות חוץ מלשחק מחבואים עם הכדור, לפני שייסע עם הנבחרת. החוליה ההתקפית, שכרגע מונה 4 שחקנים, תכיל בוודאות את ראשפורד, ואז השאלה היא האם רוני בארדג’י יקבל את המחצית הראשונה (לפני שיתיישב על הספסל בשנייה)? או שהצמד לבנדובסקי את פראן יקבל ביחד את חולצת ההרכב ולא יחליף אחד את השני?

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פציעות: מאטס, גאבי, פרמין, ראפיניה, לאמין, ז’ואן גרסיה
מחזק את ברצלונה אתלטיק: ז’ופרה

מועד המשחק: ראשון, 17:15
אצטדיון: ראמון סאנצ’ז פיחואן
ישפוט: עוד לא הוחלט. מחכים לוואר.
שידור: One.

הרכבים משוערים -

ישפוט אלחנדרו מוניז רואיז. הרקורד איתו הוא 7 נצחונות ותיקו אחד. אבל הוא זה שהרחיק את פליק בשנה שעברה, סתם כי בא לו.
בואר יככב קרלוס דל סרו גראנדה.

ההרכב של ברצלונה -

מרטין ממשיך בהרכב הראשון, בהיעדר כשירות מלאה של באלדה.

פרנקי ממשיך בהרכב ללא מנוחה (אפילו מנוחה פדרי-ית של דקה במשחק), כאשר קסאדו מתחיל בספסל.

בארדג’י גם יתחיל את המשחק בישיבה, כאשר ראשפורד (בימין או בשמאל?), פראן ולבנדובסקי יעלו בהרכב.

ההרכב של סביליה -

אלכסיס סאנצ’ז בהרכב של סביליה. גם אודיסאוס.

ההרכב הזה מדכא אותי.
מקווה שאני טועה לגמרי.

בינתיים נראה שלא

הפקסים של פרז מתחילים לעבוד.

ריאל מדריד זה המועדון הכי מסריח בעולם. מדהים כמה כסף הם משלמים ותמיד צריכים אקסטרה מהשיפוט.

הכי מדכא שאין כל כך מה לעלות מהספסל.

מחצית בלי קישור

ההתקפה הראשונה שנבנתה על ידי הקישור הייתה בדקה ה-29. אח"כ 5 הדקות האחרונות של המחצית נוהלו על ידי הקישור אבל רק בגלל שסביליה הפסיקה ללחוץ.

אולמו ודה יונג הם הרבה דברים אבל מנהלים הם לא. במזל זה רק 2-1. היה בכיף יכול להיות 4 ו-5.

אם פליק חושב שקובארסי אראוחו וקונדה הם אלה שצריכים לנהל את המשחק אז הוא צריך ללכת להסתכלות. הם בקושי מחזיקים את ההגנה ואנחנו רוצים שהם יהיו גם הקישור? הזיה.

אתה צריך להעלות 11 שחקני מהספסל אם זה הפיתרון.

איזו הופעה נרפית וחסרות רעיונות.
קו הגנה של נגרים שלא מסוגלים לשבור טיפה לחץ.

כנראה המחצית הכי גרועה של הפליק טים, בטח בהתחשב ביריבה. הייתי אומר שזה המשך ישיר לקריסה מול פסז’, אבל זה יותר כמו להשוות בין הידרדרות במדרון לקפיצה מהצוק עם הראש קדימה. ביכולת הזו פסז’ הייתה תופרת לנו חמישייה במחצית, ואפילו סביליה יצאה פה בוורסט קייס סינריו מבחינתה, כשהיא ביתרון 1 ועם 2 שערי זכות בלבד.

אראוחו פח אשפה שמתעסק בלסמן לשופט במקום לעשות את העבודה שלו, אבל גם קונדה פשוט גרוע וחסר מושג מה לעשות בלי לאמין שיחזיק לו את היד, וכל השאר בהרבה מתחת לרמתם. כולל מרטין, שהרמה שלו מראש לא משהו. וזה על אלו שבכלל משחקים, כי אני לא משוכנע שאולמו ולבנדובסקי בכלל צריכים להחליף חולצה במחצית.

לא מבין למה עולים בלי אגף שמאל (או ימין, כשראשפורד מטייל שמאלה). אין סיבה שבארדג’י לא ישחק במשחק הזה, ו-2 שחקני התקפה אמצעיים ואיטיים כן. ואז עוד משחקים על כדורים ארוכים כאילו לבנדובסקי הוא זה שיגיע אליהם.

לא מגיע לנו רק 1:2 במחצית.

אני רוצה שחקנים עם אנרגיות במחצית.
לא אכפת לי שיעלה את דרו ואת טוני, רק שירוצו וינסו.

לא חושב שיש מה להאשים שחקנים נקודתית, כל עוד פליק ממשיך להתעקש על השיטה ההגנתית הפרוצה הזאת שנלמדה כבר מזמן ואיבדה את כל טונות המזל מהעונה שעברה, קבוצות ימשיכו לחגוג עלינו ואוי ואבוי מה יהיה בקלאסיקו.

תארים לוקחים קודם כל דרך ההגנה והעונה שעברה היתה יוצאת דופן בהקשר הזה. פליק התאהב ברעיון ולא מרפה, חבל. ההחמצה והגול של ראשפורד הגיעו לגמרי במקרה ולא במשחק מסודר ובאמת לא מגיעה לנו התוצאה הזו.

אני רוצה קישור

נגד ראיו לא היה אותו סרט?

אין הרבה אופציות.
אני מוכן לוותר על הסגנון כדי לקחת נקודות מפה. שקוברסי יבעט קדימה ומישהו יעשה מזה גול.

אני גם מתחבר לתחושה של אייל, ברוב המחצית זה נראה שסביליה משחקת מול קונוסים. זוועה לעיניים. מול ראיו עוד היו לנו דקות טובות פה ושם.

אני לא מאשים שחקנים בשיטה. היא עבדה על הקשקש בהרבה משחקים בעונה הקודמת, וזה עוד עם איניגו. יותר מדי משחקים, שאולי זה גרם לצוות המקצועי לחשוב שזה פתרון קסם ליותר מעונה אחת.

אני כן מאשים שחקנים בזריקת זין ובהפקרת התפקיד שלהם. מותר להיות גרוע, אסור להיות שטויות שנובעות מחוסר איכפתיות או הבנה בסיסית של המשחק.

משהו נוסף - השחקנים שוב נראים מותשים כאילו אנחנו באפריל כשבדצמבר היה מונדיאל. כולה 9.5 משחקים (גג 11.5, לשחקני הנבחרת) מתחילת העונה, והשחקנים נופלים מהרגליים. מתחיל להזכיר את נובמבר-דצמבר של העונה הקודמת, וזה לא משהו שתמיד נוכל לצאת ממנו עם אליפות.

מחצית ראשונה נגדם היינו יכולים לסיים ב2-3 גולים למיטב זכרוני.

אבל אנחנו כבר אחרי כמה משחקים כאלה של זריקת זין וכמה ראיונות לכאורה עצבניים של פליק אחרי המשחק שהוא לא אהב את מה שהוא ראה. ומה השתנה? כלום. משהו בקשר בין השחקנים לפליק לא עובד העונה.

מישהו אמר סרגל מאמצים?..